yerli malı için yemekler / Aralık Yerli Malları Haftası'nda yerli malı ürünlerle nefis tarifler

Yerli Malı Için Yemekler

yerli malı için yemekler

Yerli malında ne yemek yapılır?

Yaprak sarması malzemeler

  • gram Tokat yaprağı
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı

İç harcı;

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPRAK SARMASI YAPILIŞI

Öncelikle salamura yapraklar dakika sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır. Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır. Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir. Sardığınız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.

Not: Yapraklarınız fazla tuzlu ise 1 gece önceden sıcak suda bekletebilirsiniz. İç harcınızı hazırlarken yaprakların tuz oranına bakıp tuz ilave etmelisiniz.

Yapraklarınıza iç harcı çok fazla koymamaya dikkat etmelisiniz. Pirinçler şişeceği için yapraklarınız yırtılabilir.

Sarmalarınızı pişireceğiniz tencerenin tabanına yapraklardan koyarak pişerken sarmalarınızın yanmasını engelleyebilirsiniz. Yaprakların saplarını da tencerenin dibine koyarsanız onlara sarmalarınıza ekşi hoş bir tat verecektir.

Sarmalarınızı pişirirken üzerine tabak kapatarak dağılmasını engelleyebilirsiniz.

Yerli Malı Haftası: Okula Uygun Pratik Yemekler

Yerli Malı Haftası: Okula Uygun Pratik Yemekler Tarifi

Yerli malı yurdun malı! Şimdi yanınıza 1 fincan sıcak çay alın; çünkü sizi çocukluğunuzdaki okul etkinliklerine götürecek bol yiyecekli bir yolculuğa çıkarıyoruz: Yerli Malı Haftası! Özellikle büyüme çağındaki çocuklarda yerli malı kullanım bilincini geliştirmek ve tutumlu olmayı aşılamak amacıyla okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası yemekler ve yerel ürünler ile ikonikleşen özel bir anma süreci.

Okula giden çocuklarınız için, arkadaş arasında veya ofis gibi çalışma ortamlarında iş grubu ile kutlamak için Yerli Malı Haftası&#;nda neler yapılır merak ediyor olabilirsiniz. Esasında Yerli Malı Haftası için yiyecekler hususi olarak satın alınan bir plan değil; çünkü halihazırda o yıl üretimi bol ve bereketli olan ürünlerden ikram etmek ve paylaşmak da makbul kabul edilir. Kış ayında en çok yetişen meyve ve sebzeler yerli malını kullanma kültürünün temelini oluşturuyor. Ailenizin bahçesi, tarlası varsa bu bahçeye özgü ürünleri ya da butik olarak kendiniz bir şeyler yetiştiriyorsanız bu mahsulleri de Yerli Malı Haftası yemek listesi içerisine dahil edebilirsiniz.

Hızlı şehir hayatında bahçesinde ürün yetiştirme imkanı olmayanlar için Nefis Yemek Tarifleri ailesi olarak Yerli Malı Haftası yemek listesi hazırladık! İster çocuklarınızın okuluna götürmelik ister komşularınıza çay saatinde ikram etmelik dilediğiniz gibi değerlendirebileceğiniz Yerli Malı Haftası yemekleri tamamı denenmiş tarifleriyle huzurlarınızda!

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Sufle Tadında Islak Kek (Sosu Ayrı) (videolu)

Elif Atalar
Bol Soslu Pastane Usulü Gerçek Islak Kek Tarifi (videolu)

Sufle tadında ıslak kek tarifi, daha önce denediğiniz tüm ıslak kekleri unutturacak enfes bir reçete! Yumuşacık pişen kekin tamamen özel sosla kaplanması ve hiç kuru yerinin kalmaması güne damgasını vuracak!

Tarif için: Sufle Tadında Islak Kek (Sosu Ayrı) (videolu)

#2 Unlu Kurabiye Tarifi

Yasemin Atalar
Unlu Kurabiye Tarifi

Çocuğunuzun okuldaki Yerli Malı Haftası kutlaması için götürebileceğiniz lezzet garantili bir tarif: Un kurabiyesi! Orijinal pastane usulü tarifle birebir sonuç veren un kurabiyesi zahmetsizce hazırlayabileceğiniz ekonomik bir seçim üstelik.

Tarif için: Unlu Kurabiye Tarifi

#3 Tepsileri Dolduran Pamuk Gibi Poğaça Tarifi (Videolu)

Elif Atalar
Tepsileri Dolduran Pamuk Gibi Poğaça Tarifi (Videolu)

Çocukların okul etkinliğine ya da herhangi bir planlamaya Yerli Malı Haftası için tarifler arıyorsanız her denemede kesin sonuç veren poğaçamızı mutlaka denemelisiniz. Kabardıkça kabaran, tepsileri dolduran kaşarlı pamuk poğaça sizleri bekliyor.

Tarif için: Tepsileri Dolduran Pamuk Gibi Poğaça Tarifi (Videolu)

#4 Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek

@niluferskitchen
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

Baklavalık yufka ile tıpkı Sarıyer lezzetini yakalayabileceğiniz kıymalı çıtır börek tarifi; Yerli Malı Haftası etkinliklerinin yıldızı olacak! Bol bol yapıp ikram edebileceğiniz çıtır börek, baklavalık yufka ile çok kısa sürede hazır oluyor, kaçırmayın!

Tarif için: Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek

#5 Fırında Kestane

Elif Atalar
Fırında Kestane Tarifi

Kış aylarının sıcacık atıştırmalığı kestane; okula, işe kolaylıkla götürebileceğiniz bir fikir! Kesik atıp suda beklettiğiniz kestaneleri fırına verin ve 25 dakika içinde hazır olsun! Hem faydalı hem de tok tutan kestaneyi Yerli Malı Haftası atıştırmalığı olarak listenize kaydedebilirsiniz.

Tarif için: Fırında Kestane

#6 Karamelli Patlamış Mısır Tarifi (Videolu)

CookingTime24
Karamelli Patlamış Mısır Tarifi (Videolu)

Yerli Malı Haftası için pratik tarifler arıyorum, vaktim az diyorsanız özellikle çocukların okulda yerken çok hoşuna gidecek bir önerimiz var! Klasik patlamış mısıra farklı bir boyut kazandırabileceğiniz karamel detayı mutlaka denenmeli

Tarif için: Karamelli Patlamış Mısır Tarifi (Videolu)

#7 Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Selin Atilla
Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Az malzemeyle ve çok kısa vakit içinde bol bol yapıp okula, misafirliğe götürebileceğiniz tuzlu kurabiyeler bayatlamayan bir özelliğe sahip! İlk ısırıkta ağızda dağılan, pastaneden hazır alınmış gibi muntazam şekilli bu güzellikleri her fırsatta deneyin!

Tarif için: Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

#8 Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi (videolu)

Büşra Atalar
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi (videolu)

Yerli Malı Haftası sürecinin denk geldiği kış günlerinde havuç, tarçın ve cevizin o nefis aromasından daha iştah açıcı ne olabilir diyoruz ve kabardıkça kabaran kek tarifimizi sunuyoruz! Videolu, resimli yapılış aşamaları ve püf noktaları ile sizleri bekliyor.

Tarif için: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi (videolu)

#9 Sade Cup Kek

Eda Şef
Sade Cup Kek Tarifi

Özellikle çocuklar için okula Yerli Malı Haftası'nda neler getirilir diye kararsızlığa düşenler için hem taşıması hem de porsiyonluk servisi çok kolay olan sade cup kek harika fikir! Klasik kek malzemeleri, bütçe dostu ve sevimli sunumu ile cup keki kaçırmayın

Tarif için: Sade Cup Kek

#10 Tuzlu Cupcake

Kübra Gedikoğlu
Tuzlu Cupcake Tarifi

Cupcake furyasına yenisini ekliyor ve tuzlu bir öneri sunuyoruz! Okulda çocuklara tek tek servis yapma zahmetine girmeden oldukça pratik bir çözüm sunan tuzlu cupcake çok da doyurucu üstelik. Yerli Malı Haftası tarifi arayanlar bu keki mutlaka deneyin

Tarif için: Tuzlu Cupcake

#11 Ev Yapımı Porsiyonluk Kumpir

Fatma Yazar
Ev Yapımı Porsiyonluk Kumpir Tarifi

Kumpir sevmeyen bir çocuk ya da çocuk ruhlu insan düşünemiyoruz! İpeksi patates püresi üzerinde iştah açan mısır, turşu, kaşar ve ketçap mayonez sosu ile Yerli Malı Haftası etkinliklerinde kapış kapış gidecek İşte vakit kazandıran pratik tarif!

Tarif için: Ev Yapımı Porsiyonluk Kumpir

#12 Püf Noktalarıyla Çıtır Çıtır Sokak Simiti

Mine Kaplan
Püf Noktalarıyla Çıtır Çıtır Sokak Simiti Tarifi

Yerli Malı Haftası için okula ne götürülür merakına düşen velilere müjde! Hem doyurucu hem adet olarak servise uygun hem de bütçe dostu çıtır sokak simiti ile kutlamalar için nefis bir çözüm üretebilirsiniz. Yanında üçgen peynir harika gider!

Tarif için: Püf Noktalarıyla Çıtır Çıtır Sokak Simiti

#13 Mini Köstebek Pasta

Teyzemmutfakta
Mini Köstebek Pasta Tarifi

Çocukların yerken çok eğleneceği mini köstebek pastalar yapımı aşırı kolay tarifiyle huzurlarınızda! Çocuğunuzla birlikte ortaklaşa da hazırlayabileceğiniz pastaları zevkinize göre süsleyin ve ertesi gün okuldaki kutlamada mutlu gözlerin tadını çıkarın!

Tarif için: Mini Köstebek Pasta

#14 Cevizli Üzümlü Kurabiye

♨️Derya Jerdev♨️
Cevizli Üzümlü Kurabiye Tarifi

Kurabiye ve süt ikilisiyle çocukların Yerli Malı Haftası'na güneş gibi doğmaya ne dersiniz? Hem yapması hem de saklama kaplarında okula taşıması gayet kolay olan kurabiyenin tam ölçülü, detaylı yapılışı sizleri bekliyor.

Tarif için: Cevizli Üzümlü Kurabiye

Yerli Malı Haftası Ne Zaman?

Ülkemizde kutlanan belirli gün ve haftalar arasında yer alan Yerli Malı Haftası her yılın Aralık tarihlerini kapsar. Aralık ayının 2. haftası okullarda Yerli Malı Haftası kabul edilir ve belirli etkinlikler dahilinde kutlanır.

Yerli Malı İlk Ne Zaman Kutlandı?

Yerli Malı ne zaman bulundu ya da ilk ne zaman kutlandı merak konusu. Yerli Malı Haftası özel bir zaman dilimi olarak 1. Dünya Savaşı sonrası ülkemizde yaşanan ekonomik güçlüklerden ilham almıştır. Yerli malı tüketimine dair ilk bilinç çağrısı Atatürk başkanlığında toplanan İzmir İktisat Kongresi ile yapıldı.

Birkaç yıl sonra dönemin başbakanı İsmet İnönü'nün, 12 Aralık tarihinde TBMM'de yaptığı konuşmanın ardından yurt malına, tutumluluğa ve yerli markalara, yabancı kaynaktan ziyade yerli ve milli ürünlere yönelim artmıştır. İlk olarak yılında resmen kutlanan Yerli Malı veya Yerli Malları Haftası, yılında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmaya devam edilmiştir.

Yerli Malı Etkinlikleri: Yerli Malı Haftası'nda Ne Yapılır?

Genel itibariyle okulların belirli günler ve haftalar programları arasında yer alan Yerli Malı Haftası etkinlikleri:

  • Şiir okumaları,
  • Çizilen resimlerin sergilenmesi,
  • Günün anlam ve önemini açıklayan kompozisyon okumaları,
  • Öğrencilerin hazırladığı anlamlı skeçler,
  • Yemek ve gıda sunumlarından oluşmaktadır.

Yerli Malı Haftası resim çizimleri ya da şiir okumaları en yaygın gerçekleşen etkinlikler arasındadır.

Yerli Malı Haftası Şiirleri

Yerli Malı Haftası ile ilgili şiirler okul için öğrencilere okunabilecek seçenekleri sizler için derledik. Şiir örnekleri alıntıdır:

Yerli Malı Haftamız

Sıra Masa tahtamız,

Yerli malı haftamız,

Yerli ürün yenerek,

Kutlansın bu haftamız.

Yerli malı Türk malı,

Her zaman kullanmalı,

Neşe ile bu hafta,

Daima kutlanmalı.

Yerli malı yiyelim,

Giysisini giyelim,

Gurur ile her zaman,

Biz Türk'leriz diyelim.

(Ümüt Güngör)

 

Yerli Malı Yurdun Malı

İpek, keten, kumaş, deri

Anadolu bunun yeri..

Sucuk diyarı Kayseri

Yerli malı, Yurdun malı..

Tarihi, çanağı, kabı..

Her yanı lezzet erbabı..

Acılı Urfa kebabı..

Yerli malı, Yurdun malı..

Tosya, Edirne pirinci..

Sanki tanesi bir inci..

İnan dünya da birinci..

Yerli malı, Yurdun malı..

Eskişehir, Aydın şalı..

İzmit Hereke de halı..

Ye Rize de, Kars da balı..

Yerli malı, Yurdun malı..

 

Yerli Malı Şiiri

Yerli malı kullanırım,

Vermem paramı ele.

Yabancı mal kullanıp da

Atmam paramı sele.

Kullandığım malların,

Hepsi de yerli malı.

Kalkınmak isteyenler

Yerli mal kullanmalı.

Doğduğum günden beri,

Yerli mal kullanırım.

Yurdumun öz malını,

Ancak benimdir derim.

(Müfit Aksakal)

 

Kaynak: funduszeue.info

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

etiket Yerli Malı Haftasında Sıraların Üzerinde Gördüğümüz Olmazsa Olmaz 17 Şey

Haberler

Goygoy

Yerli Malı Haftasında Sıraların Üzerinde Gördüğümüz Olmazsa Olmaz 17 Şey

Her yıl Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası'nı hepimiz hatırlarız. Sınıf o hafta süslenir ve bir gün ülkede yetişen ya da imal edilen yiyecekler yenirdi. Hatta öyle bir yenirdi ki bir hafta o çocuklara yemek vermeseniz de olurdu. Sloganımız da belliydi: Yerli malı, yurdun malı, her Türk onu kullanmalı. O günlerden aklımızda kalan bu kutlamaların vazgeçilmezlerini derledik.

1. Adana portakalı

1. Adana portakalı

2. Mersin'den gelen mandalina

2. Mersin'den gelen mandalina

3. Anamur muzu

3. Anamur muzu

4. Osmaniye yer fıstığı

4. Osmaniye yer fıstığı

5. Giresun fındığı

5. Giresun fındığı

6. Silifke'nin yoğurdu

6. Silifke'nin yoğurdu

7. Anne yapımı mozaik pasta

7. Anne yapımı mozaik pasta

8. Mis gibi mayalı poğaça

8. Mis gibi mayalı poğaça

9. Yüzde yüz yerli gazoz

9. Yüzde yüz yerli gazoz

Ev yapımı ıslak kek

 Ev yapımı ıslak kek

Kestane kebap

 Kestane kebap

Börek

 Börek

Ev yapımı elmalı pasta

 Ev yapımı elmalı pasta

Ülkenin neresinde ne üretildiği günün konusu olurdu.

 Ülkenin neresinde ne üretildiği günün konusu olurdu.

Kutlamadan önce herkes normal yeme alışkanlığına devam ederdi.

 Kutlamadan önce herkes normal yeme alışkanlığına devam ederdi.

Bir anda o kadar çok meyve ve ev yapımı yiyecek yerdik ki bıraksanız birkaç hafta onlarla idare edilebilirdi.

 Bir anda o kadar çok meyve ve ev yapımı yiyecek yerdik ki bıraksanız birkaç hafta onlarla idare edilebilirdi.

Renkli mukavvadan başlıklar

 Renkli mukavvadan başlıklar

Yerli malı haftası okula ne gönderilir? Yerli malı haftası yiyecek listesi

Okullarda yerli malı haftası olarak adlandırılan haftanın gerçek adı Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası olmaktadır. Her yıl 12 Aralık itibariyle başlayan hafta, 18 Aralık’ta sona ermektedir. 12 Aralık tarihi itibariyle (bugün) başlayan yerli malı haftası, okullarda çeşitli etkinlikler ile kutlanırken öğrencilerden okula yerli malı olarak kabul edilen ürünleri getirmesi istenmektedir. Velilerin ise bu konuda kafalarında soru işareti oluşabilmektedir. Peki, yerli malı haftası okula ne gönderilir?

Yerli malı haftası okula ne gönderilir?

Veliler için en kritik sorulardan birisi olan yerli malı haftası okula ne gönderilir konusunda yerli malı olan tüm ürünler kapsam dahilindedir. Bu ürünler meyve ve sebze olabileceği gibi yerli mallar ile hazırlanan yiyecekler de olabilmektedir. yerli malı haftası okula gönderilecek ürünler kounsunda soru işareti bulunanlar, örnek yerli malı haftası yiyecek listesindenyardım alabilir.

Yerli malı haftası okula ne gönderilir

Yerli malı haftası yiyecek listesi

  • Ayva ve turunçgil gibi meyveler
  • Kuru yemişler
  • Muz
  • Kekler
  • Poğaçalar, börekler, çörekler
  • Patlamış mısır
  • Kestane
  • Simit
  • Ekmek-reçel vb.
  • Yer fıstığı
  • Fındık
  • Zeytin

Yerli malının amacı nedir?

  • Tutumun önemini kavratmak.
  • Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  • Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  • Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  • Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.
  • Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.
  • Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.

#Yerli Malı Haftası, Yerli malı haftası ürünler, Yerli malı haftası liste

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası