galata kulesi maketi yapımı / Galata Kulesi 3D Maket 17 Parça

Galata Kulesi Maketi Yapımı

galata kulesi maketi yapımı

En İyi Yeri Keşfet

Durmadık araştırdık İstanbul&#;da keşfedilecek yerleri bir liste haline getirdik. Belki bazılarını görmüş olabilirsiniz ama İstanbul&#;da bu kadar gezilecek yeri bir arada görmemişinizdir. Meydanlar, sokaklar, tarihi yerler, müzeler, parklar ve adaları keşfe çık. Kısacası İstanbul&#;u altını üstüne getirdik ve sizler için en iyi yerleri bir araya getirdik. Lafı daha fazla uzatmadan turumuza hemen başlıyorum..

Buradaki liste İstanbul&#;da en çok ziyaret edilen yerlerden oluşmaktadır. İstanbul&#;da bulunan yerlerin tam listesi için İstanbul kategorisine göz atmanızı öneririz.

İstanbul&#;da Gezilecek Yerler Listesi

Çok fazla yer olduğu için sizlere kolaylık olması açısından yazılarımızı 5 ana başlıkta topladık. İsterseniz aşağıda ilginizi çeken kategoriden herhangi birine tıklayarak da o bölüme hemen gidebilirsiniz.

1) İstanbul&#;daki Tarihi Sokaklar ve Meydanlar

2) İstanbul&#;daki Müzeler ve Tarihi Yerler

3) İstanbul&#;daki Parklar ve Mesire Yerleri

4) İstanbul&#;a Bağlı Adalar

5) İstanbul&#;daki Eğlence Yerleri

Bu listeyi hazırlarken en az sizin kadar heyecanlandık.. Hazırsanız başlıyoruz. :)

1) İstanbul&#;daki Tarihi Sokaklar ve Meydanlar

İstanbul tarihi bir şehir. Bizde ilk önce bu tarihe ışık tutalım istedik ve en popüler turistlik tarihi sokaklar, saraylar, camiler, müzeler, parklar, bahçeler başta olmak üzere doğal ve tarihi birçok destinasyon mutlaka görülmesi gereken yerler ve meydanları ile listemize başlıyoruz.

Galataport İstanbul

Galataport İstanbul: Burası için İstanbul&#;un en köklü projelerinden bir tanesi desek çokta yanlış bilgi vermiş olmayız sanırım. Yeniden restore edilmesiyle birlikte Karaköy’de yılı aşkın süredir kullanılmayan tarihi bina ve limanlara hayat vermeye başladı. Burada olduğunuz süre boyunca yeni ve eski mimarilerin bir arada nasıl harmanlandığına tanıklık etmiş olacaksınız. Ayrıca Galataport içerisinde; Alışveriş ve kahvaltı yapabileceğiniz bir çok mekanda mevcut. Daha fazla bilgi için ilgili yazının linkine tıklayın.

Taksim

Taksim: Belki eski havası yok ama, İstanbul denilince sokak keyfi çıkartılacak yerlerin başında gelir İstiklal. Tramvayı, eğlence mekanları, Galatasaray Lisesi, kiliseleri ve pasajları ile bir ucundan diğerine yürümekten zevk alacağınız ender yerlerden.

Beşiktaş

Beşiktaş: Merkezi konumu, iskelesi, tarihi köşkleri ile İstanbulluların uğrak semtlerinden biri. Her mevsim yürüyüşün zevkine varılacağı sahilini de eklemezsek haksızlık etmiş oluruz. Bir de Çarşı eşliğinde stada yürümenin heyecanı yok mu:) Kendinizi Beşiktaş&#;ın sokaklarına bırakın, pişman olmayacaksınız.

Ortaköy

Ortaköy: İstanbul’un eski semtlerinden biridir Ortaköy, farklı kültürlerin karması bir yapıya sahiptir. Türk, Rum, Ermeni ve Yahudi topluluklarının iç içe yaşayabildikleri, kendi kültürlerinden izler bıraktığı Ortaköy, sahili boyunca barındırdığı kafe ve restaurantlarla, kendine özgü pazarıyla yerli ve yabancı misafirlerinin ilgisini oldukça çekmektedir. Özellikle de akşamları boğazın rengarenk ışıklarıyla manzarayı izleyenleri büyülemektedir.

Sultanahmet

Sultanahmet: Çok uzun yıllar Bizans’ın başkentliğini yapan İstanbul’da imparatorluktan kalma birçok eser bulunuyor. Daha sonra Osmanlılar tarafından ’de fethedilen İstanbul’a yaptırılan nadide ve eşsiz eserler, daha zengin bir mirasın günümüze ulaşmasını sağladı. Cami, medrese, hanlar, pazarlar ve kilise gibi değişik tarihi mekanların gezilecek yerler listesinde yer aldığı Sultanahmet meydanında, kültürel anlamda doyum noktasına ulaşabilirsiniz.

Fatih

Fatih: Tarihi yarımada denen ve İstanbul şehrinin kurulup geliştiği bölgenin tamamını kaplayan; Valilik, Büyükşehir belediye başkanlığı, Emniyet müdürlüğü ve Şehrin vergi dairesi gibi kurumların yer alıyor olmasıyla İstanbul’un merkezi sayılan büyük bir ilçedir.

Kuzguncuk

Kuzguncuk: Tam da böylesine tarih kokan şehre yakışacak bir semt Kuzguncuk. Rengârenk evleri dizilere ev sahipliği yapmaktan adını sıkça duyuruyor. Dar sokaklar, köşkleri, meşhur camileri ile bir hafta sonu kaçamağı için birebir. Siz de fotoğraf makinenizi alıp Kuzguncuk&#;ta sokak turu yapmayı görülecekler listenize alın.

Balat

Balat: Kimine göre eski kimine göre yaşanmışlık dolu Balat sokakları. Osmanlı&#;nın izleri hala sokaklarındaki yapılarında olduğundan mıdır bilinmez, her an gezilesi gelir. İçinde birçok tarihi yapı bulunmakta. En çok ilgi görenleri ise, Fener Rum Patrikhanesi, Kırmızı Mektep, Stefan Kilisesi, merdivenli yokuşu, dar sokakları, kafeleri ve tarihi evleri&#;

Bakırköy

Bakırköy: Tarihimiz açısından oldukça önemli bir hadiseye de şahitlik eden Bakırköy, İkinci Abdulhamid’in tahtından indirilme hadisesinin yaşandığı yerdir. Gerek tarihi niteliği gerek günümüz modern kültürünün harmanlandığı Bakırköy de gezilecek çok yer var.

Zeytinburnu

Zeytinburnu: İstanbul&#;un en eski semtlerinden ve şimdi ise en yeni gözdelerinden biri. Panorama Tarihi Müzesi, Yenikapı Mevlevihanesi, Tıbbi Bitkiler Bahçesi ve Yenikapı Mevlevihanesi ile farklı gezilere yelken açmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

Kadıköy

Kadıköy: Belki boğası meydanında ama gözlerimizi kapadığımızda ilk akla gelen Haydarpaşa Garı tabiki. Nasıl bir simgedir İstanbul&#;a. Kadıköy kültür ve sanata verdiği değerle de ön plandadır. Süreyya Opera Binası, Oyuncak Müzesi, Barış Manço Müzesi, birçok kültür merkezi ile İstanbulluları bir araya getirmektedir. Hem saili hem de yeşili çok olunca semtin her bir köşesi ayrı bir güzel oluyor. Moda, Fenerbahçe, Caddebostan gibi gezilesi birçok yeri sizi bekliyor.

Üsküdar

Üsküdar: Adı Osmanlı zamanlarından yazılmıştır tarihe. Anadolu&#;ya geçiş noktasıdır Üsküdar. Bundandır adı sıkça anılır, meşhur camileri, tarihi sarayları koruları ile. Bir de Kız Kulesini izlemek var sahilinden. Gündüzünü Fethi Paşa Korusu&#;nda, günün devamını Mihrimah Sultan Cami ziyareti ve Beylerbeyi sarayı gezisi ile, gün batımını da sıcak bir çay eşliğinde Salacak&#;ta Kız Kulesi manzarasıyla geçirmeye ne dersiniz?

2) İstanbul&#;daki Müzeler ve Tarihi Yerler

İstanbul&#;da gezilecek tarihi yerler ve birbirinden değerli müzeleri ile kültür meraklıları için benzersiz bir cennet ve İstanbul&#;daki müzeler. Zengin geçmişi ile her gezgin mutlaka görmesi gereken yerleri içerisinde barındıran uçsuz bucaksız bir cennet. İstanbul&#;da gezilecek müzeler içerisinde ihtişamlı İmparatorlukların ve farklı medeniyetlerin izlerini taşımakta ve birbirinden önemli müzeleriyle tarihin derinliklerine yolculuk yapmanıza olanak sağlamaktadır.

Santralİstanbul Müzesi: Bir üniversite kampüsünden fazlası

Santralİstanbul Müzesi: Hem konser alanı hem de sergi alanı olarak kullanılmaktadır. Kampüs, Türkiye&#;nin ilk elektrik santralini, bugünkü haliyle Enerji Müzesi&#; ni bünyesinde barındırmaktadır. Kampüste ayrıca sanat galerisi, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan restoranlar ve kafeler bulunuyor.

Miniatürk Park

Miniatürk Park: Bir çok tarihi yapının minyatürünü burada görebilirsiniz. Toplam metrekare alan üzerine kurulan Miniaturk&#;te, metrekare maket alanı, metrekare yeşil ve açık alan, metrekare kapalı alan, metrekare havuz ve suyolu, araçlık otopark yer almaktadır. Miniaturk&#;te, bir açık hava müzesi atmosferinde sergilenen maketlerin yanı sıra, ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesini sağlamak amacıyla farklı mekanlar da tasarlanmıştır.

Galata Kulesi: İstanbul&#;un seyir terası

Galata Kulesi: İstanbul’un Galata Semtinde yer alan Hazerfan Ahmet Çelebi’nin buradan Üsküdar’a uçmaya çalıştığı ihtişamlı bir eserdir. Altmış yedi metre uzunluğundaki kuleden İstanbul manzarasını bütün çıplaklığıyla izleyebilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı: Yer altındaki gizem

Yerebatan Sarnıcı: Bizans İmparatoru Justinyen tarafından yılında yaptırılmıştır. Suyun içerisinden yükselen sütunların ihtişamı görüntüleri büyülemektedir. metrekare üzerine kurulu olan sarnıç pek çok ulusal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Mutlaka gidilmesi gereken yerlerden bir tanesi.

Mısır Çarşısı: Tarihin kokusunun merkezi

Mısır Çarşısı: İstanbul’da yer alan en köklü alışveriş bölgelerinden biridir. Bina yapısı nedeniyle turistlik özellikteki çarşı, ticaret merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bin bir envayı çeşit ürünü bulabileceğiniz bu çarşı da, gezilecek çok yer var. Hafta sonları çok kabalık olan bu çarşıyı rahat, rahat gezebilmeniz için hafta içi gitmenizi özellikle tavsiye ediyoruz.

Yıldız Sarayı

Yıldız Sarayı: Boğaziçi’ nin adeta krallığını yaptığı Yıldız Sarayı, III. Selim’ in annesi tarafından Mihrişah Sultan’ a yaptırıldığı bilinmektedir. Dış manzarası iç mekanın da olduğu gibi hoş bir görüntü oluşturuyor. İhtişam ve muhteşem tarihi ile uğramadan geçilmeyecek yerler arasında yerini alıyor.

Çinili Köşk

Çinili Köşk: İstanbul’ un Fethi sonrasında Fatih Sultan Mehmet tarafından Topkapı Sarayı ’nın sınırları içerisine yaptırılan ve en önemli Osmanlı sivil mimarlık örneklerinden biri olan Çinili Köşkü, Arkeoloji Müzesi nin karşısında yer almaktadır.

Topkapı Sarayı: Tarihin yazıldığı yer

Topkapı Sarayı Müzesi

Topkapı Sarayı: yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından kurulan, 9 Ekim yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk&#; ün emri ile halka kapılarını açan Topkapı Sarayı Müzesi günümüzde turistlerin en uğrak yerlerindendir.

Ayasofya Müzesi: Hem kilise, hem cami, hem müze.

ayasofya01

Ayasofya Müzesi: Türkiye’de en çok ziyaret edilen turistlik yerler arasında yer alan Müze, sanat ve mimaride dünyanın en muhteşem anıtlarından biridir.  Müze altıncı yüzyıldı Philton tarafından da dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilmiştir.

KızKulesi

Kız Kulesi: İstanbul siluetinin vazgeçilmezi olan kule, hem tarihe tanıklık ediyor hem de İstanbul aşıklarına simge görevi görüyor. Uzun yıllardır ayakta duran Kız Kulesi, Üsküdar sahilinden bir başka güzel görünüyor. Hele bir de çıtır simit ve ince belli bardakta çay da eklendi mi yanına, bu manzaranın seyrinin tadı daha bir keyifli oluyor.

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı: Ulu önderimizin hayata gözlerini kapadığı bu görkemli saray, sadece yerli değil yabancı turistlerin de ilgisini çekmekte. Mimarisi ile göz kamaştıran saray, boğaza sıfır bir konumdadır. Atatürk&#;ün son anlarını geçirdiği o özel odayı görmek için bile görülmeye değecek eşsizlikte.

SALT Galata

SALT Galata, yüzyılda inşa edilmiş olan eski Bankalar Caddesi&#;nde yer alan tarihi Bankalar Apartmanı&#;nda bulunur. Sergiler, görsel sanatlar, heykel, fotoğraf, video sanatı ve enstalasyonlar gibi çeşitli alanlardan eserler sunar. Ayrıca performans sanatları, film gösterimleri ve konserler gibi etkinliklere de ev sahipliği yapar.

Anadoluhisarı Müzesi

Anadoluhisarı Kalesi, İhtişamlı görüntüsü ve tarihi atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen bu kale, Osmanlı İmparatorluğu&#;nun Boğaz&#;ı kontrol etmek için inşa ettiği kalelerden biridir. İbb Tarafından yılında tekrar restore edilerek Anodoluhisarı Müzesi adı ile ziyaretçilerinin beğenisine sunulmuştur.

Kaleye girildiğinde, tarihi atmosferi hissetmek ve kalenin duvarlarından Boğaz&#;ın büyüleyici manzarasını seyretmek mümkündür. Ayrıca, içerideki müze alanında kaleyle ilgili bilgilere ve tarihi eserlere de rastlamak mümkündür.

Panorama Tarih Müzesi

Panorama :  Derece Panoramik Müze İstanbul&#;un Fethinin en çetin geçtiği Topkapı&#;da bulunuyor. Panoramik Müze&#;de &#;teki fetih ile ilgili yolculuğa çıkabilirsiniz. Panoramik resim sekiz sanatçının aralıksız üç yıl süren uyumlu bir çalışması sonunda ortaya çıkmıştır.

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Biraz nostalji

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, tarihteki otomobilleri görmek isteyen otomobil tutkunlarını bekliyor.  Üretildikleri dönemdeki teknoloji harikaları olan, tarihleri arasındaki otomobillerin sergilendiği burada yakın geçmişimizde hangi arabalar kullanılmış, ne tür modeller üretilmiş görmek mümkün.

Rahmi Koç Müzesi

Rahmi Koç Müzesi: yılında ziyarete açılan Rahmi M. Koç Müzesi, Haliç’in kuzey yakasındaki Hasköy semtindedir. Günümüzde yaklaşık 27 bin metrekarelik alana yayılan müze, üç ana bölümden oluşmaktadır. Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi, Açık Hava Sergileme Alanı. Müze içerisinde; Klasik arabalar, gemiler, uçaklar ve sualtı gemisi bulunmakta.

İstanbul Oyuncak Müzesi: Her yaşta çocuk olmak

İstanbul Oyuncak Müzesi: Ailecek ya da sevdiklerinizle güzel bir gün geçirip çocukluğunu hatırlamak isteyenler ya da çocuğuna unutamayacağı anlar yaşatmak isteyenler için en doğru adres olan bu müzede 4 bine yakın oyuncak bulunmakta.

Florya Atatürk Deniz Köşkü

Florya Atatürk Deniz Köşkü: Dünyanın merkezi İstanbul’da gezilmesi gereken güzel noktalardan birisi. Bakırköy’ün Şenlikköy mahallesinde bulunan köşk, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’e özel olarak yaptırılmıştır. Mustafa Kemal’in İstanbul iline olan ilgisinden dolayı sık sık İstanbul’a ziyaret gerçekleştirmesi, kendisine özel bir köşkün yapılmasını ve şahsına armağan edilmesini gerekli kılmış.

İstanbul Havacılık Müzesi

İstanbul Havacılık Müzesi: Uçaklara ve havacılığa biraz ilginiz varsa mutlaka gitmeniz gereken bir yer. Kapalı alanda: Tarihi anılar(savaş bilgileri), uçak maketleri, uçakta kullanılan silahlar, madalyalar, özel hediyeler, giyilen kıyafetler, bu güne kadar yapılan bazı önemli anıları anlatan bölümler mevcut. Dışarıda ise sizi gerçek uçaklar bekliyor olacak. :) Bir çok uçak modelinin sergilendiği bu yerde hem geleceğe hemde geçmişe dair size ışık tutacak.

Uçurtma Müzesi

Uçurtma Müzesi: Müzede sergilenen uçurtmalar yılından günümüze kadar dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanarak ziyaretçilerine sunulmaktadır. Müzenin içine girdiğinizde sizleri çeşit çeşit ve rengarenk uçurtmalar karşılıyor. Özellikle çocuların çok büyük ilgi gösterdiği müzeyi her yaştan insanlar ziyaret edebiliyor. Müzede uçurtmalarla ilgili çeşitli görsellerden ve videoalardan yararlanarak ziyaretçilere tanıtım filmleri de gösterilmektedir. Yine aynı şekilde müzede çeşitli kitaplar, dergiler, şiirler, şarkılar da yer almaktadır. Müzede açık olduğu saatlerde uçurtma yapabilir, düzenlenen kurslara da katılım sağlayabilirsiniz.

3) İstanbul&#;daki Parklar ve Mesire Yerleri

Şehrin kalabalığından kaçmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen gezginler için birbirinden güzel parklar mevcut. İstanbul&#;daki parklar, piknik alanları ve mesire yerleri şehrin stresinden uzaklaşmak, dinlenmek ve temiz hava almak için mükemmel bir seçenek olabilir. Bizde bu seçeneklerin en güzellerini sizler için listeledik.

Nakkaştepe Millet Bahçesi

Üç köprüyü gören Boğaz manzarası, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel olan Nakkaştepe Millet Bahçesi İstanbul&#;da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. İçerisine göleti, piknik alanları, kafeterya, tenisi, bisiklet ve yürüş yolları ile hafta sonunuzu aileniz ile beraber keyifli hale getirebilirsiniz.

Park of İstanbul

İstanbul, Çekmeköy&#;de Aile ve çocuklar için kurulmuş bu eşsiz parkı mutlaka görmelisiniz. Park of İstanbul içerisinde; Hayvanat bahçesi, piknik yerleri, macera parkları, oyun alanları, Atv gibi vakit geçirebileceğiniz bir çok eğlence yeri sizleri bekliyor olacak.

Göktürk Göleti

Göktürk Göleti: Göktürk göleti mesire yeri gürültüden uzaklaşıp nefes alacağınız, dinlenebileceğiniz, İstanbul&#;un ufak bir çevresini doğa ile buluşturan güzel bir yer. İski’nin denetimindeki bu baraj gölüne gelenlere görsel bir zenginlik sunuyor.

Mimar Sinan Kent Ormanı

kent-omani01

Mimar Sinan Kent Ormanı: Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılan dönümlük  kent ormanı şehrin çok içinde olmasına rağmen, yeşilin her tonunu maviyle birleştirerek İstanbulluların gözde dinlenme ve mesire alanı olmuştur. Alibeyköy baraj gölünün etrafına kurulmuş olan bu ormanı at ve faytonla ya da ücretsiz tren ekspresiyle dolaşabilirsiniz.

Aydos Ormanı

aydos-tepesi07

Aydos Ormanı: İstanbul&#;da hala böyle güzel Ormanlar görmen insanı mutlu ediyor. Bu güzel Atmosferde çayınızı yudumlayıp göle karşı piknik yapabilirsiniz.   metreyle istanbul&#;un en yüksek noktası olan Aydos Tepesi rahatlıkla görülebilir. Osmanlı imparatorluğu döneminde av alanı olarak kullanılması çam ağaçlarından oluşan ormanının ne denli zengin olduğunu ortaya koymaktadır.

Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı: Binbir çeşit ağaç ve bitki türüyle gelenleri kendisine hayran bırakan Polonezköy, Polonyalılar&#;ın ağırlıkta olduğu köyde, farklı bir kültür ve hayat tarzının da yansımalarını görebilirsiniz.  Camping alanları özellikle hafta sonları için idealdir.

Saklı Göl

Saklı Göl Şile

Saklı Göl: İstanbul&#;a yakın eşsiz bir güzellikten daha bahsedeceğiz size, Kamandere köyü içinde bulunan Saklı Göl Şile&#;de yürüyüş, kahvaltı ve temiz havanın tadını çıkaracağınız doğa harikası saklı bir yer. Adı gibi bir çok güzelliği içerisinde saklı bulunduran bu göl, doğa severlerin uğrak yeri olacaktır.

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu: Belgrad ormanı&#;nın güneydoğusunda, hektarlık alana kurulmuştur.  Arboretumda &#;ü aşkın bitki türü vardır. ayrıca hatırı sayılır bir soğanlı bitkiler koleksiyonu da bulunmaktadır. Atatürk arboretumu&#;na gittiğinizde bol bol fotoğraf çekip, göl kenarında romantik anlar yaşayabilirsiniz. Belgrad ormanında gezilecek diğer yerler için tıklayın.

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu: Emirgan Korusu, Boğaz&#;ın antikiteden gelen büyük ağaç varlığının günümüze kalmış zengin parçalarından biridir. Tarihi yalılarda kahvaltı yapabilir veya bu yerleri gezebilirsiniz.

Yıldız Parkı Korusu

Yıldız Parkı Korusu

Yıldız Parkı Korusu: Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan yaklaşık 46 hektarlık alanı ile kent içerisindeki en büyük koru olan Yıldız Parkı, çeşitli tarih kaynaklarında adı geçen defne ormanları ve mitolojik öykülerdeki “Pan”ın Boğaziçi’nde flütünü çaldığı yeşillikler olarak da biliniyor. Yıldız parkında bir çok gezilecek yer var.

Ulus Parkı

Ulus Parkı: Buranın bu kadar beğenilmesinin en önemli nedeni manzarası. Ayrıca yemyeşil ağaçların içinde oluşu cazibesini arttırıyor. Pazar günleri çok kalabalık olan Ulus Parkı’na imkanınız var ise hafta içi günlerde gitmenizi öneriyoruz.

Gülhane Parkı

Gülhane Parkı: İnsana huzur veren laleleri ve bir çok mazisi ve geçmişi vardır buranın. Ufak bir gezinti yaparak doğanın temiz kokusunu bol bol içine çekebilir ve Setüstü Çay Bahçesinde denize karşı çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi: Turistik tesislere sahip Çamlıca’da, radyo ve televizyon vericileri yer alıyor. Bugün kentsel alanların sınırları içinde yer alan Çamlıca tepeleri güzel panoraması, su başları ve özellikle Küçük Çamlıca’da korunmuş bulunan kızılçam ve fıstıkçamı koruları ile Türk edebiyatına ve şarkılara konu olmuş gözde bir gezinti yeri olarak biliniyor.

Fatih Korusu &#; Otağtepe Parkı

Fatih Korusu - Otağtepe Parkı

Fatih Korusu &#; Otağtepe Parkı: Eski adı Otağtepe Parkı olan bu yer şuan ki adı ise: Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi olarak geçmekte. Manzarası o kadar güzel ki sahte cennet dedikleri yer bu olsa gerek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi köprülerini kuş bakışı görebildiğiniz bu yer, eşsiz deniz manzarasıyla birleşince keyfinden yenmiyor.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi: İstanbul&#;a %12 oranında yeşil alan sağlayarak  İstanbullular için oksijen deposu olmuş, aynı zamanda  bir araştırma, eğitim ve öğretim merkezidir. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, İstanbul halkının yararlanması için, çevreyi korumada önemi olan, keyifli ve bir o kadar da eğitici bir bahçedir.

Bayrampaşa Şehir Parkı (AdaPark) ParkAda

Bayrampaşa Şehir Parkı (AdaPark)ParkAda: Hafta sonu eğlence arayanlar için harika bir önerimiz var. Bayrampaşa Şehir Parkı halk adıyla AdaPark. Lunaparkı ve göleti ile hem yetişkinlerin hem de çocukların buradan fazlası ile keyif alacağını düşünüyoruz.

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi: Türkiye’deki tek tıbbi bitkiler bahçesi olma özelliğini taşıyan bahçe 14 dönümlük alan üzerine kurulmuş ve yılında da açılmıştır. Buraya ziyaretinizde bulabilecekleriniz, bolca oksijen, yüzlerce çeşit bitki ve hoşça vakit. Ayrıca bu doğal bitkilerin satışı da yapılmaktadır.

Bakırköy Botanik Park

Bakırköy Botanik Park: İçerisinde 11 adet tematik bahçe, Atatürk ve çocuk temalı heykeller, çocuk oyun alanları, sosyal tesisi, 8 metre yüksekten çağlayan ve içinde 5 adet pegasus atı bulunan kaskatlı havuz,  metre yüksekliği ile Türkiye&#;nin en yüksek çocuk oyun kuleleri, manzara seyir terasları ve otoparkı bulunmaktadır.

RönePark

RönePark

RönePark: Yeşilköy&#;ün en güzel parkı diyebiliriz buraya, hem yeşilliği, hemde sahile sıfır olması, güzelliğine güzellik katıyor, şehirden çok uzaklaşmadan temiz bir hava, temiz bir deniz kokusu almak istiyorsanız burası tam size göre. Sahil boyunca dizilmiş kafeler, kahvaltı yerleri, çocuk parkları, ve sevimli hayvanlarıyla sizleri bekliyor.

İstanbul&#;daki Piknik Yerleri

İstanbul&#;un çeşitli bölgelerinde bulunan bu piknik alanları, yeşil çimler, ağaçlar ve temiz havasıyla stresli şehir hayatından bir kaçış noktası sunmakta. Aslında İstanbul&#;da piknik alanı, mesire yeri ve mangal yerleri bakımından oldukça fazla alternatif var. Hepsini buraya koyarak bu listeyi gereksiz uzatmak istemedik. Bu yüzden tam listeyi ulaşmak isterseniz buradan devam edebilirsiniz.

4) İstanbul&#;a Bağlı Adalar

İstanbul&#;da gezilecek yerler denildiğinde tabi ki vazgeçilmezimiz Adalardır. Her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan bu yerler İstanbul&#;da oturanların uğrak noktası haline gelmiştir. İstanbul&#;a yakın gezilecek yerler denildiğinde ilk akla adalar gelir. İstanbul&#;da hafta sonu kaçamağın adresi adalar desek çokta yanlış olmaz sanırım. :)

Prens Adalar

Prens Adalar: İstanbul’a yakın adalar olarak bilinen Prens Adalar bir liste halinde göz atmak isterseniz bu yazı tam size göre. Adalar gezinizi eşsiz kılabilmeniz için her şeyi bir bir anlattık.

BüyükAda

BüyükAda

BüyükAda: Büyükada, yabancılar tarafından Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Eski adı Prinkipo&#;dur. Zaten &#;Prinkipo&#; da Rumca&#;da &#;büyük&#; anlamına gelmektedir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir. Motorlu taşıtların yasak olduğu (resmi araçlar hariç) adada ulaşım bisiklet ve faytonlarla sağlanır. Büyükada plajları için tıklayın.

BurgazAda

BurgazAda: Büyük İskender&#;in generali, Demetrios&#;un babası olan Antigone buraya büyük bir kale yaptırmıştır. Ada önce onun adıyla anılmış, sonra Yunanca kale/burç anlamına gelen Burgaz (Pyrgos) adını almıştır. Ortodoks kilisesinin en saygın patriklerinden Metodios&#;un ikonakırıcılar tarafından adadaki bir mahzende yedi yıl hapsedildiği söylenmektedir. Bugün bu mahzenin üzerinde Ayios İoannis Kilisesi bulunmaktadır. Evliya Çelebi&#;nin yy&#;da yazdığnıa göre, ada halkı Rumlardan çok az sayıda da Yahudi ve Ermenilerden oluşmaktadır. Adaya gittiğinizde: Bisiklet kiralayın, Kilise ve manastırları gezin, Ada sokaklarını dolaşın, Kalpazankaya’da denize girin, Fayton turu yapın, Bayrak tepesine çıkın, Sait Faik Abasıyanık Müzesini gezin. Burgazada plajları için tıklayın.

KınalıAda

KınalıAda: Tarihi ve doğa açısından en çıplak adalardan biridir, en az ağaç bu adada görülür. Tarihi dokusu da oldukça fakir olan Kınalıada, taş yönünden zengindir. Bizans zamanında adadan çıkartılan taşlarla Bizans surları inşa edilmiş, 19 monash.pw Tophane Rıhtımı ve Haydarpaşa Limanı’nın yapımında ada taşlarından yararlanılmıştır. Özellikle yaz aylarında plaj alanlarıyla İstanbul&#;unun vazgeçilmezleri arasında. Kınalıada plajları için tıklayın.

HeybeliAda

HeybeliAda: Adaya ayak bastığınızda yorgunluğunuzu atmak için hemen iskelenin karşısında olan Papatya Çay Bahçesi açıklık ortamı ve manzarasıyla kesinlikle ayrılmak istemeyeceğiniz bir mekan. Hemen yanında ise sıcak yaz günlerin vazgeçilmez tercihi Roma Dondurmacısı bulunmakta. Yaklaşık 30 senedir aynı yerinde hizmetinizde. Sahilde biraz yürüdüğünüzde sol tarafınızda fayton duraklarını göreceksiniz. Nostaljik faytonlar eşliğinde bir ada turu gerçekten görsel bir şölendir. Yürümeyi tercih ettiğinizde ise sahil şeridi adayı etraflıca dolaşmakta. Eşsiz kızılçam ormanlarının içerisinde oldukça güzel düzenlenmiş yürüyüş yolunda rahat ve huzurlu yürüyüşler yapabilir, ağaçların altında tahta masalarda piknik keyfini yaşayabilirsiniz. Heybeliada plajları için tıklayın. Ve Adalarda gezilecek diğer yerler için tıklayın.

5) İstanbul&#;daki Eğlence Yerleri

Son olarak da İstanbul&#;da özellikle çocuklu aileler için neler yapılabilir birde onlara göz atalım. Hayvanat bahçeleri, açık ve kapalı çocuk oyun alanları ve eğlenceli lunaparkları ile İstanbul&#;da sizi mutlu edecek bir çok alternatif yer bulunmakta.

Darıca Hayvanat Bahçesi

Darıca Hayvanat Bahçesi: Adından da belli olacağı gibi bir çok canlıyı yakından görüp gezebileceğiniz Türkiye&#;nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri. Vahşi hayvanları, akvaryumları, botanik parkı ile eşsiz bir yer. Ayrıca burada hayvanları da evlat edinebiliyorsunuz. Aileniz ile beraber eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

Ters Dünya

Ters Dünya:  Alışılagelen dekorasyon ve mimari yapıdan çok farklı bir dünyaya misafir olacağınız Ters Dünya’da başınızın dönmesi, kan akışınızın değişmesi mümkün.

İstanbul Akvaryum

İstanbul Akvaryum: Beni büyüleyen, beni benden alan yerlerden bir tanesi. Gerçekten büyük emek harcanarak yapılmış Dünyada sayılı Akvaryumlardan bir tanesi.  Bana göre ölmeden önce gidilecek yerlerden bir tanesi çünkü başka hiç bir yerde hepsini bir arada asla göremeyeceğimiz balık çeşitleri ve bitki türleri sizleri bekliyor.

Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi

Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi: İstanbul’da bir hafta tatilini sualtı canlılarına ayırmak isteyenler için Emaar Akvaryum harika bir tercih olabilir. Emaar Square Mall alışveriş merkezinde yer alan büyük akvaryum 48 tanktan oluşuyor. Deniz ve nehir canlılarından oluşan toplam 20 bin kadar sualtı canlısının bulunduğu akvaryumda Avustralya’dan getirilen kral timsahlar da var.

Vialand Tema Park

Vialand Tema Park: Dünyanın sayılı Tema parklarından bir tanesi. Eğlence hat safhada, Görsellik şahane, fiyat öyle böyle ama mutlaka gidilesi yerlerden bir tanesi. Çocuğunuz olmasına gerek yok bence büyüklere daha çok hitap ettiğini düşünüyorum açıkçası. Adrenalin yaşamak isteyenler hiç zaman kaybetmesin diyorum.

Viaport Avm LunaPark

Viaport Avm LunaPark: İstanbul Anadolu yakasının en güzel parklarından bir tanesi. Hem alış veriş merkezi olarak hemde içerisindeki LunaPark ile İstanbul&#;un gözdesi diyebilirim. Bazı zamanlar oldukça kalabalık olan bu yerin ayrıca üstü açık bir Avm olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.

İstanbul’daki Eğlence Merkezlerinin Listesi

Eğlence Merkezleri: Çocuklarınızla, ailenizle, eşinizle, arkadaşlarınıza kısaca sevdiklerinizle eğlencenin tadını çıkarmak istiyorsanız bu yerler tam size göre. Bu listemize göz geçirmeden Ailenizle dışarı çıkmayın.

İstanbul Avrupa Yakası Çocuk Oyun Alanları

İstanbul Avrupa Yakası Çocuk Oyun Alanları: Küçük çocuğunuzla beraber hoşça vakit geçirebileceğiniz yerleri kısa bir araya toplamaya çalıştık. İstanbul Anadolu yakasında ebe-beyin denetiminde güven içerisinde çocuğunuzu emanet edebileceğiniz belirli yerleri bu yazımız içerisinde bulabilirsiniz.

İstanbul Anadolu Yakası Çocuk Oyun Alanları

İstanbul Anadolu Yakası Çocuk Oyun Alanları: Yukarıda belirttiğimiz gibi yine istanbul Anadolu yakasında çocuğunuz ile beraber gidebileceğiniz yerlerin bir listesini bu sefer Anadolu yakası için oluşturduk. Yine bu yazımızda sizleri bir birinden güzel yerler bekliyor. Ayrıca yaş ortalaması biraz daha büyük aileler için de çocuğunuzla beraber gideceğiniz Lunaparklar&#;ın bir listesine de buradan ulaşabilirsiniz.

Bir İstanbul&#;da gezilecek yerler yazımızın daha sonuna geldik. :/ Öneri, istek ve tavsiyelerini bizden esirgemeyin.. Yazı altında bulunan yorum bölümüne yazarak bizlerle paylaşın.. Başka bir yazıda tekrar görüşmek üzere mutlu kalın. :)

galata kulesi maketi

Galata Kulesi maketi ile hayal gücünüzü ve motor becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Ahşap ve ışıklı gibi birbirinden farklı maddelerden yapılan maketler sayesinde yeni bir hobi edinebilir ve vaktinizi verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Galata Kulesi maket tasarımları, sahip oldukları çeşitli özellikleri sayesinde yediden yetmişe herkes tarafından ilgi görür. Eğer yakın çevrenizdeki bir arkadaşınız için doğum günü hediyesi arıyorsanız büyük Galata Kulesi maketi sizin için uygun bir tercih olabilir. Farklı boyutlarda tasarlanan bu ürün, renk çeşitliliği de içerir. Eğer daha önceden bu tarzda bir ürün satın almadıysanız Galata Kulesi maketi tavsiye edenlerin yorumlarına, Trendyol üzerinden ulaşabilir ve güvenli alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Eğlenceli Akşamlar için Galata Kulesi Maketi Modelleri

Eğlenceli Akşamlar için Galata Kulesi Maketi Modelleri

Birbirinden farklı Galata Kulesi maketi modelleri sayesinde akşam vakitlerinizi eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Dilerseniz ahşap dilerseniz de ışıklı ve ceviz renk gibi birçok farklı ürünü tercih edebilir ve aileniz ile güzel vakit geçirebilirsiniz. Maket Galata Kulesinin bazı modelleri, hazır bir şekilde gelir ve bu sayede direkt istediğiniz odada aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Eğer kendiniz uğraşarak yapmak istiyorsanız da, uygun özellikteki ahşap Galata Kulesi maketi sizin için doğru bir tercih olabilir. MDF ve çeşitli sunta malzemeler kullanılarak hazırlanan bu ürün, ahşap görünümü ile ortama nostaljik bir hava katar. Modern ve yenilikçi bir yapıya sahip olan ışıklı Galata Kulesi maketi ise farklı bir atmosfer arayanlar tarafından tercih edilir. LED ve çeşitli aydınlatma teknolojilerinin kullanıldığı bu ürün, gece lambası olarak da kullanılabilir. Bu modeller hakkında bir fikriniz yoksa, Galata Kulesi maketi kullananlar tarafından yapılan yorumları inceleyebilir ve değerlendirme puanlarına göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz modeli ise Trendyol üzerinden pratik bir şekilde satın alabilirsiniz.

Birbirinden Kaliteli Galata Kulesi Maketleri

Birbirinden Kaliteli Galata Kulesi Maketleri

Karar almadan önce başkalarının fikirlerini dinlemek ve onların görüşlerinden faydalanmak, bu süreci kolaylaştırır ve size ürün hakkındaki merakınızı gidermede yardımcı olur. Galata Kulesi maketi yorum detayları, bu konuda size eşlik eder. Ürünü önceden satın almış olan müşterilerin, maket kurulum tavsiyelerini görebilmek adına yorumlar kısmını inceleyebilirsiniz. Galata Kulesi maketi kartondan hakkında yapılan değerlendirmeler ile ürünlerin avantajlarını, dezavantajlarını, karton özelliklerini ve teknik detaylarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Ayrıca ürün hakkında merak edilen özelliklere dair soruları da müşteri değerlendirmeleri sayesinde görebilir ve böylece tercih etmek istediğiniz ürün hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Galata Kulesi maket ölçüleri ve ürünün boyutu gibi aklınızdaki soru işaretlerini giderebilmek için de yapılan yorumları referans alabilirsiniz. Ürün hakkında detaylı bir inceleme yaptıktan sonra Galata Kulesi maketi satın alma işlemlerinizi gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Galata Kulesi Maketi Kampanyaları

Galata Kulesi Maketi Kampanyaları

Galata Kulesi maketi fiyatları; maketin üretici firmasına, boyutuna ve malzemesine göre değişiklik gösterebilir. Galata Kulesi maketi kampanya fırsatlarından faydalanarak beğendiğiniz ürüne uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Ayrıca çeşitli müşteri kesimlerine ulaşmak ve maketlerden hoşlananların bütçe dostu seçimler yapabilmesini sağlamak için düzenlenen Galata Kulesi maketi indirim fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Yeni bir hobi edinmek için çeşitli tasarımlar arasından beğendiklerinizi uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Müşteriler, Galata Kulesi taş maketi ile çeşitli tasarımlar yapabilir ve bunları ister işyerinde isterlerse de evlerinde kullanabilirler. Bu maketleri dilerseniz sevdiğiniz kişilere de hediye edebilirsiniz. Arkadaşınızın beğenileri doğrultusunda ürünlerden birini seçebilirsiniz. İstanbul’dan hoşlanan ve bu yapıyı görmek isteyen tanıdıklarınız için Galata Kulesi taş maketi satın alabilirsiniz. Galata Kulesi maketi online olarak pratik bir şekilde satın almak ve çeşitli kampanyalardan faydalanarak bütçe dostu seçimler yapmak için Trendyol’u tercih edebilirsiniz.

İstanbul&#;da Gezilecek Yerler Listesi

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır