dinamolu bisiklet ışığı / Bisiklet aydınlatma sistemi - Vikipedi

Dinamolu Bisiklet Işığı

dinamolu bisiklet ışığı

kaynağı değiştir]

Tekerleğe takılı bisiklet lambaları

Tekerleğe monte ışıklar, bir bisikletin yandan görünürlüğünü iyileştirmek için kullanılır. Görüşün kalıcılığı nedeniyle, hareket eden bisikletin tekerlek kollarına monte edilen ayrı ışıklar parlayan yaylar veya daireler olarak algılanır. Renkli desenler veya animasyonlar oluşturabilen MCU ile kontrol edilen ışıklar vardır. Parlayan jantlar veya tekerlekler, bisikleti şehir ışıklarının görsel gürültüsünden ayırabilir ve sürücülerin bir bisikletçiyi görmesine ve hemen tanımasına yardımcı olabilir. Bu tür ışıklar çoğunlukla pille çalışır, ancak pilsiz tasarımlar da mevcuttur.

Işık çıkışı ölçüleri[değiştir kaynağı değiştir]

Watt (W) güç birimidir ve genellikle ışık güç çıkışı değil elektrik güç girişi için belirtilir. Elektrik gücü voltaj ve akımın çarpımıdır (watt = volt × amper). Giriş gücü, yalnızca benzer teknolojilerin ışıkları karşılaştırılırken kullanışlıdır. A 3&#;W halojen dinamo far, yaklaşık 'luk şarj edilebilir bir ışıkla aynı şekilde yolu aydınlatacaktır.&#;W, ancak şarj edilebilir genellikle yanlara çok daha fazla ışık verir, bu da yollarda kullanışlıdır (geniş ve dar ışın versiyonları mevcut olmasına rağmen). A 3&#;W LED, halojen lambadan biraz daha parlaktır ancak genellikle daha az odaklanmıştır. HID ışıkları büyük miktarda ışık yayar ve genellikle 80 gibi terimlerle alıntılanır.&#;W halojen eşdeğeri.

Mum cinsinden belirli bir yöndeki ışık yoğunluğu[değiştir kaynağı değiştir]

Kişinev'degece yolculuğunda bir grup amatör bisikletli. Katılımcıların büyük çoğunluğunun ön farları yanıyor ancak yalnızca en güçlüleri asfalt üzerinde görülebiliyor. Sokak lambalarıyeterince parlak bir ışık verir böylece aydınlatma ekipmanının rolünü trafikte gözlemlenebilir hale getirir.

Birleşmiş Milletler'inKarayolu Trafiğine İlişkin Uluslararası Viyana Sözleşmesi () uyarınca bisiklet bir araçtır. Sözleşmenin maddesi şunu öngörür: "Uluslararası trafikte motorsuz bisikletler: (c) Arkada kırmızı yansıtıcı bir cihaz ve bisikletin arkasına kırmızı ışık ve önüne beyaz veya seçici sarı ışık veren cihazlarla donatılmalıdır." Bazı ülkelerde örneğin Fransa'da yasaya uygun aydınlatma sistemi olmayan bisikleti satmak bile suç olabilir. Almanya’da 11 yaşın üstü tüm bisikletlerin&#;kg uyumlu dinamo aydınlatma sistemleriyle donatılmalıdır ancak hafif bisikletlerin bile yarış haricinde ışıklarla donatılması gerekir (pille çalışan ışıklara izin verilir).[2] Ancak tüm ülkeler bu şartı bisikletlilere dayatmaz.

Birçok yargı alanı bisikletlerin satış noktasında reflektörlerle donatılmasını gerektirir. Amerika Birleşik Devletleri'nde bu Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu tarafından düzenlenir. CPSC uyumlu reflektörler (diğer pazarlarda da çok bulunur) 30° açılarla yerleştirilmiş üç geri yansıtıcı paneli vardır. Standart bisikletin ön tarafında öne bakan beyaz bir reflektör, her tekerlekte yana bakan beyaz reflektörler, arkaya takılı kırmızı bir reflektör ve her pedalın önüne ve arkasına takılı sarı reflektörler gerektirir. Bazıları bunu sadece reflektörlü gece bisikletinin onayı olarak yorumlar.

Pek çok yargı alanı hava karardıktan sonra far ve arka ışık veya reflektör kullanılmasını gerektirir. Çoğu Avrupa ülkesi ve bazı ABD eyaletleri geceleri ön ve arka lambalara ihtiyaç duyarken diğerleri reflektörlere yalnızca arka tarafta izin verir. Bazı yargı bölgeleri ışık çıkışı, lamba ve reflektör lenslerinin boyutu ile ilgili şartlar koyar; bazıları üçüncü taraflarca tanımlanan standartlara uyulmasını gerektirir; bazıları herhangi bir aydınlatma cihazının görülebilmesi için minimum bir mesafe şart koşar. Almanya ve Hollanda gibi bazı yerlerde yanıp sönen kırmızı arka lambalar yasa dışıdır, bazılarında ise izin verilir.

Birleşik Krallık'ta bisiklet ışıklarını düzenleyen yönetmelikler Karayolu Taşıtları Aydınlatma Yönetmeliği[3] ve bunların Karayolu kanununda özetlenen sonraki değişikliklerinde belirtilmiştir.[4] Yönetmelikler her iki pedalın önünde ve arkasında beyaz ön ışık, kırmızı arka ışık, kırmızı arka reflektör ve kehribar/sarı pedal reflektörler gerektirir. Reflektörler BS /2 veya eşdeğer bir Avrupa standardına uygun olmalıdır. Işıkların durumu daha detaylıdır:

Mevcut LED ışıkların çoğu BS /3'e uymayan sabit modlara sahip oldukları için Birleşik Krallık'ta kullanım için onaylanmamıştır. Bununla birlikte doğru renkte olmaları, diğer yol kullanıcılarının gözlerini kamaştırmamaları ve yanıp söndüklerinde bunu 60 ila (çakma/dakika) gibi sabit bir hızda yanıp sönmeleri şartıyla ek ışıkların takılması yasaldır.

LAB (ABD) veya CTC (İngiltere)[5] gibi ulusal bisikletli organizasyonları ışıklandırma için bilgi kaynağıdır.

Emniyet[değiştir

Bisiklet Farı

Çiftteker veya velespit olarak da bilinen bisikletler, popüler binek araçlar arasında yer alır. Tekerlekleri, binicinin çevirmesi ile dönen bu araç iki, üç veya dört tekerlekli olarak üretilir. Karayolu kanununa göre bisikletler de karayolunu kullanan araçlar arasındadır. Bu doğrultuda geceleri bu yolları kullanan motorsuz taşıtların da güvenlik nedeniyle ışıklandırmaya sahip olması gerekir. Trafikte yolu aydınlatarak görünürlüğü aydınlatan ışıklandırma çeşitleri bu araçlar için de üretilir. Karanlık yolları aydınlatmayı sağlayan çeşitler, yenilenen teknolojiler ile üretilerek karşınıza çıkar. Sele altına takacağınız küçük bir stop bisiklet lambası ile kilometrelerce uzaktan fark edilebilirsiniz. Bu sayede yol güvenliğiniz artmış olur. Kullanım kolaylığı ve güvenlik garantisi sunan lamba seti çeşitleri arasından çifttekerinize uyacak ürünü kolaylıkla bulabilirsiniz. Bisiklet ön farı, karanlıkta yolunuzu aydınlatarak gideceğiniz yerleri görünür hale getirir. Arka kısma takılacak ışıklar ise diğer yoldaki diğer sürücüler tarafından fark edilmenizi sağlar. Bu sayede yol güvenliğiniz artar. Bisiklet arka farı, aracın arka kısmını aydınlatır. Bu ürünler, içlerinde contalı klipslerle birlikte set olarak müşterilerin karşısına çıkar. Bu contalı klipsler sayesinde bisikletlerin orijinalliği bozulmaz. Bu ürünler, lastikle temas halinde bulunmadığı için sürüş kalitenizi etkilemez. Gidon üzerine oldukça kolay monte edilen bu ürünler müşteri güvenliğini de göz ardı etmez. Arka kısma takacağınız ışıklar genellikle birden fazla ayar seçeneğine sahiptir. Bu ayar seçenekleri arasında çapraz yanan ışık, yanıp sönen ışık ve sürekli yanan ışık seçenekleri vardır. Bu ürünler genellikle kalem pil ile çalışır. Velespit aydınlatmaları çoğunlukla LED olarak size sunulur. Bisiklet LED far çeşitleri her çiftteker modeli göz önüne alınarak üretilir. Bu sayede hem amatör hem de profesyonel motorsuz taşıt çeşitlerine uygun aydınlatmalar bulabilirsiniz. Bu araçlar için üretilen aydınlatmalar, farklı birçok amaç için de kullanılmak üzere kolay takılıp çıkarılabilir şekilde tasarlanır. Bu sayede gece yürüyüşlerinde ve kamplarda da bu ürünleri kullanabilirsiniz. Aracınıza kolayca takıp çıkarabileceğiniz aydınlatma çeşitlerini Trendyol’da bulabilirsiniz. Farklı özellik ve ebatlara sahip olan aydınlatma çeşitlerini bütçenizi aşmadan rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Kolay Takılıp Çıkarılabilen Pratik Bisiklet Farları

Kolay Takılıp Çıkarılabilen Pratik Bisiklet Farları

Geçmişten bugüne eskimeden gelen bu araçlar, her müşterinin rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanır. Velespit, karayolu araçları arasında yer aldığı için belirli bir ışıklandırmaya sahip olması gerekir. Bu araca takılabilecek ışık çeşitleri arasında pilli modeller bulunduğu gibi şarj edilebilen modeller de bulunur. Şarjlı bisiklet farı çeşitleri, şarj edilebilen pillerle çalışır. Tek kullanımlık pillerin hepsi alkalindir. Bu pillerin katot kısmı manganez oksitten, anot kısmı ise çinko tozundan üretilir. Şarj edilebilen piller, tek kullanımlık pillerden farklı olarak lityum iyon kullanılarak tasarlanır. Bu pillerin katot kısmında lityum kobalt oksit; anot kısmında ise karbon kullanılır. Anot ve katot kısımlarda kullanılan moleküller gereği tek kullanımlık pillerde elektron akımı dışarıdan elektrik verilerek gerçekleştirilmez. Şarj edilebilen piller, tek kullanımlık pillere göre maliyetlidir. Bütçenize göre pilli bisiklet farını ya da şarjlı ışık çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Bu tür uygulamalar, sürüş sırasında size görünürlük kazandırmak amacıyla tasarlanır. Bu ışıklı ürünler, trafikteki diğer araçlar tarafından fark edilmenizi sağlar. Bu ürünler sayesinde trafikte sizden hızlı hareket eden araçlar sizi görürken, çevredeki yayalar da sizi fark eder. Pilli ürünler yerine güneş enerjili bisiklet farı seçenekleri de markalar içerisinde mevcuttur. Aracınızda klasik lambalar yerine bisiklet feneri de kullanabilirsiniz. Sahip olduğunuz bir outdoor el fenerini tutucu aparatlar sayesinde aydınlatma aracı olarak kullanabilirsiniz. Çeşitli markalara ait bisiklet far tutucular ile outdoor el fenerini sizin ve trafikteki diğer sürücülerin güvenliği sağlayacak lambalara dönüştürebilirsiniz. Sis lambası, standart ürün çeşitleri arasında yer almaz. Bu aydınlatma çeşitleri, müşteriler tarafından kişisel güvenliklerini artırmak için tercih edilir. Bu ürünler sis, kum, toz gibi görüş seviyesinin önemli ölçüde düştüğü belirli hava şartlarında kullanılmak üzere üretilir. Havadan gelen buz kristalleri ve küçük su damlacıkları bulut gibi davranabilir bunun sonucunda da bisiklet ışığı yansıtarak görüş açısının azalmasına neden olur. Bu durum sürüş güvenliğiniz için ciddi bir tehlike oluşturur. Sis lambası ile bu tehlikeyi ortadan kaldırabilirsiniz. Sis ışığı, görüş açınızı arttırır ve olumsuz hava şartları altında net bir görüş açısı sağlar. Sis lambaları ile kötü hava koşullarından dolayı görüşün zayıf olduğu anlarda yol üzerindeki işaretleri net görebilirsiniz. Kötü hava şartlarının görüş kalitesi üzerinde oluşturduğu etkiyi azaltan bu ürünler, yalnızca kötü hava koşullarında kullanılmalıdır. Çünkü sis lambasının ampulü trafikteki diğer sürücülerin görüşlerine engel olabilir. Hava şartlarının normal olduğu günlerde aracınızda kullanmak üzere standart aydınlatma çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Trendyol’da yer alan aydınlatma ürünleri arasından velespitinize kolaylıkla takıp çıkarabileceğiniz farı bulabilirsiniz. Ürünleri deneyimleyen müşteriler tarafından yapılan bisiklet farı yorumları sayesinde parçalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Pedal çevirirken size sürüş güvenliği sağlayacak aydınlatma çeşitlerini Trendyol’da bularak alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Her Bisiklete Uygun Far Seçenekleri

Her Bisiklete Uygun Far Seçenekleri

Motorsuz taşıtlar icat edildiği günden bu yana pek çok müşterinin favori araçlarından biridir. Genellikle iki tekerlekli olarak kullanılır. Aydınlatma çeşitleri her model göz önüne alınarak üretilir. Bu ışıklar, çalışma mekanizmalarına göre farklılık gösterebilir. Dinamo, içindeki mıknatıs ve bobin sayesinde hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmeye yarayan bir alettir. Dinamolu bisiklet farı ile aracınızı kullanırken yolunuzu aydınlatacak ışıklar için de elektrik enerjisi üretebilirsiniz. Dinamolu lambalar ile siz pedalları çevirdikçe elektrik enerjisi üretilir. Bu sayede sizin ürettiğiniz hareket enerjisi dinamo sayesinde elektrik enerjisine dönüşür ve farlar yanmaya başlar. Kornalı bisiklet farı ile çifttekerinize kornayı ve ışığı aynı anda takmış olursunuz. Kornalı modeller size hem güçlü ses hem de güçlü ışık sağlar. Farklı markaların size sunduğu ürünler arasından çifttekerinize uygun kornalı ürünleri tercih edebilirsiniz. Pilli modeller tek kullanımlık pillerle çalışırken, şarjlı modeller şarj edilebilir pillerle çalışır. Tek kullanımlık pillere ve şarj edilebilir pillere elveda demek isterseniz USB'li bisiklet farını tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerin tam olarak şarj olması genellikle 3 ile 5 saat arasında değişir. Şarj olduktan sonra bu ürünleri farklı ayarlarda 12 saate varan sürelerde kullanabilirsiniz. Trendyol’da standart modellere uygun lambalar bulabileceğiniz gibi elektrikli modellere uygun ürünleri de bulabilirsiniz. Elektrikli bisiklet farı, elektrikle çalışan çeşitli çiftteker modellerine uygun olarak üretilir. Bu ürünlerin özellikleri modelden modele değişebilmek ile birlikte içerisindeki ampuller genellikle çok az elektrik harcar. Bu sayede gündüz aydınlatması olarak da kullanılabilir. Işık akısı, bir ışık kaynağından bir yüzeyin üzerine gelen ışık miktarı olarak ifade edilir. Işık akısının birimi lümendir. lümen far, sizin net bir şekilde metre görmenizi sağlar. lümen kapasiteli modeller ise sizin net olarak metre görmenizi sağlar. Aklınızda ürünlerin kullanımına ait soru işaretleri varsa bisiklet farı kullananlar tarafından yapılan yorumlar, tüm sorularınıza yanıt almanıza yardımcı olabilir. Bisiklet farı online satış noktasından biri olan Trendyol’dan birçok farklı markanın ürün çeşitlerini bularak alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Farklı Mekanizmalara Sahip Bisiklet Farı Çeşitleri

Farklı Mekanizmalara Sahip Bisiklet Farı Çeşitleri

Bisiklet aydınlatma aksesuarları, güvenli sürüşlerin vazgeçilmezlerindendir. Hava şartları sürüş güvenliğini belirleyen faktörler arasındadır. Bu ürünler, trafikte görünürlüğü artırır ve çevredeki diğer araçlar tarafından fark edilmenizi sağlar. Farklı mekanizmalara sahip olarak üretilen bu ürünler arasından ihtiyacınıza uygun olanı bulabilirsiniz. Sensörlü far, hava karardığı anda otomatik olarak açılır. Bu sayede sis lambalarını açmayı unutsanız bile ışık açılır ve güvenliğiniz sağlanır. Sensörlü modeller genellikle su geçirmez alüminyumdan üretildiğinden oldukça dayanıklı malzemeye sahiptir. Farların lümen kapasitesi, ışığın gücünü ifade etmek için de kullanılabilir. Genellikle lümenden yüksek kapasiteye sahip olan farlar güçlü bisiklet farı olarak ifade edilir. Bu ürünlerin lümen kapasiteleri uzun mesafelerdeki görüş açısını arttırdığı için genellikle gece sürüşü için tercih edilir. lümen ışığı, sizin net bir şekilde metre görmenizi sağlar. Bu modeller, aydınlatmayı sağlamanın yanında diğer sürücüler için de uyarıcı görevini görür. Özellikle karanlık havalarda büyük önem taşıyan bu ürünlerin kullanılması sürüş güvenliğinizi artırır. Bisiklet kullanırken bu motorsuz taşıtlarda far kullanmak kadar doğru ışık ayarını yapmak da önemlidir. Bu motorsuz taşıtların ışık ayarlarında yapacağınız küçük bir değişiklik ile sürüş güvenliğinizi artırabileceğiniz gibi kendiniz için ekstra tehlikeler de oluşturabilirsiniz. Yoldaki dönemeçlerde motorsuz taşıtınızın ışığını kısmanız sizin için tehlike oluşturabilir. Bu motorsuz taşıtları kullanırken özellikle dönüş yapacağınız noktalarda farlarınızı açık tutmaya özen göstermelisiniz. Dönüş noktalarında karşıdan gelen diğer araçların sizi görmesi zordur. Bu yüzden özellikle bu noktalarda farlarınız açık konumda olmalıdır. Trendyol’da birçok velespit lambası markasını bulabileceğiniz gibi sizden önceki müşterilerin fikirlerine de ulaşabilirsiniz. Görüş ve öneriler kısmından da sizden önceki müşterilerin yorumlarından yola çıkarak bisiklet farı tavsiyesi alabilirsiniz.

Çalışma Mekanizmaları Farklılık Gösteren Bisiklet Farları

Çalışma Mekanizmaları Farklılık Gösteren Bisiklet Farları

Araç ışıklandırma aksesuarları, trafikteki güvenliğinizi artırmak üzere üretilir. Ön aydınlatmalar için genellikle beyaz renkli ışıklar tercih edilir. Beyaz motorsuz taşıt lambası, karşıdan gelen diğer araçların sizi kolaylıkla fark etmesini sağlar. Arka kısımda ise sinyal görevi görmesi için kırmızı ya da turuncu renklerdeki ışıklar tercih edilir. Bu sayede karanlık havalarda ışığınızı gören sürücüler ya da yayalar, hangi yöne gittiğinizi kolaylıkla algılayabilir. Yönünüzü anlayan sürücüler manevralarını bu doğrultuda gerçekleştirir. Bisiklet arka ışıkları ve ön ışıkları ayrı olarak veya set halinde sunulabilir. İhtiyacınıza uygun seçimi yaparak, bisiklet farı satın alabilirsiniz. Klasik modeller, harekete duyarlı da olabilir. Janta monte edilerek kullanılabilir ve bu sayede karanlıkta da fark edilebilirsiniz. Böylece güvenli bir sürüş keyfi yaşayabilirsiniz. Selektör, basit şekilde farların anlık olarak yakılıp, söndürülmesi olarak ifade edilebilir. Selektörlü velespit lambaları, otomatik selektöre sahip olarak üretilir. Bu ürünler, selektör özelliğini kullandığınız anlarda otomatik olarak selektör yapmaya başlar. Ön kısım için tasarlanan LED'li modeller, müşterilere birden fazla fonksiyonel özellik sunar. Bu sayede bisiklet ön farı, gece sürüşlerinde sensör olarak ya da yanıp sönen ikaz lambası olarak kullanılabilir. Yolun durumuna göre aydınlatma ayarını yaparak hem kendinizin hem de çevredeki diğer araçların ve yayaların güvenliğini sağlayabilirsiniz. Satın alma aşamasında dikkat çekici renkleri seçmeniz fark edilmenizi kolaylaştırır. Bu sayede çevredeki diğer araçlar ve yayalar sizi rahatça görebilir. Motorsuz taşıtınızın modeline göre retro bisiklet farını da tercih edebilirsiniz. Trendyol’da her çiftteker modeline uygun aydınlatma çeşitlerini farklı çalışma prensipleri ile birlikte bulabilirsiniz. Farklı markalara ait bu ürünler her müşteriye hitap edecek modellerde karşınıza çıkar. Bu sayede farklı çalışma prensibine sahip çeşitler arasından gönül rahatlığı ile seçim yapabilirsiniz.

Bisiklet Farları ve Trafik Güvenliği

Bisiklet Farları ve Trafik Güvenliği

Velespitler, karayolu kanununa göre karayolu taşıtı sayılır. Bu nedenle bu taşıtların özellikle geceleri belirli bir ışıklandırmaya sahip olması gerekir. Bisiklet ışıkları ile motorsuz taşıtınızı ışıklandırırken trafik güvenliğine de katkı sağlayabilirsiniz. Ön ve arka kısımlar için ayrı ayrı alabileceğiniz gibi bu ürünleri set halinde de satın alabilirsiniz. Ön kısımda kullanılmak üzere üretilen modeller genellikle LED teknolojisi ile üretilir. Bu ürünler düşük enerji kullanmaları ile müşterilerden beğeni toplar. Düşük enerji kullandıkları için de kullanım ömürleri de uzundur. Sokak lambasının bulunmadığı yollarda ön lamba ayarını değiştirerek görüş açınızı genişletebilirsiniz. Bisiklet far setinde bulunan arka ışıklar da öndekiler gibi multifonksiyon özelliğine sahiptir. Arka lambaları tercihinize göre hızlı, yavaş ve sabit flaşör özellikleriyle birlikte kullanabilirsiniz. Bazı bisiklet farı modellerinde sağdan sola veya soldan sağa yanan flaşör çeşitleri bulunur. Sürüşe başlamadan önce ön ve arka ışık ayarını doğru yaparsanız kendinize hem güvenli hem de rahat bir sürüş sağlayabilirsiniz. Klasik bisiklet farı, montaj aparatları ile birlikte müşterilerin karşısına çıkar. Bu sayede lambaları kolayca takıp çıkarabilirsiniz. Velespit aydınlatma ürünleri üreten markalar müşterilerinin hem rahatını hem de güvenliğini düşünür. Satın alacağınız ürün çeşidini taşıtınızın kadro ya da gidonuna rahatlıkla monte edebilirsiniz. Trendyol, pek çok markayı bünyesinde bulundurur. Bu sayede aracınıza uygun lamba modelini kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu taşıtlar için üretilen aydınlatmalar, her bütçeye hitap edecek şekilde müşteri karşısına çıkar. Bisiklet farı fiyatları; aydınlatmanın çalışma prensibine, rengine ve boyutuna göre değişiklik gösterir. Çeşitli modeller arasından size uygun aydınlatma türünü bularak alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. Trendyol’da bulunan bisiklet farı indirimleri sayesinde aradığınız aydınlatmayı bütçenizi aşmadan bulabilir ve gece sürüşlerinde güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Çok Çeşitli Bisiklet Farı Modelleri

Çok Çeşitli Bisiklet Farı Modelleri

Bisiklet aydınlatma ürünleri temel olarak ön ve arka ışıklardan oluşur. Trendyol’da bu araçların farklı bölgeleri için de üretilen lazer ya da bisiklet LED ışıklar mevcuttur. Ön tarafta genellikle beyaz renkli ışıklar tercih edilirken, arka tarafta kırmızı ya da turuncu renkli olanlar tercih edilir. Reflektör, hem motorlu hem de motorsuz taşıtlarda kullanılan bir ışık sistemidir. Reflektörler, bu motorsuz taşıtın farklı yerlerine monte edilebilir. Lümen, ışık akısı birimidir. Işık akısı ise belirli bir yüzeye düşen ışık miktarı olarak ifade edilir. Aydınlatma seçerken sahip olduğu lümen kapasitesine de dikkat etmelisiniz. Trendyol’da birçok farklı lümen kapasitesine sahip ürün çeşidini bulabilirsiniz. lümen, kısa mesafeler için uygundur. Bu kapasitedeki modeller metreyi net bir şekilde görmenizi sağlar. lümen bisiklet farı ise metreyi net bir şekilde görmenizi sağlar. Bu ışıklar gece sürüşlerini uzun mesafede gerçekleştirmek isteyen müşteriler için uygundur. Trendyol size farklı ürün çeşitlerini sunar. Bu modeller arasında harekete duyarlı modeller de yer alır. Harekete duyarlı bu modeller, jant kısmına monte edilir ve karanlıkta diğer sürücüler tarafından fark edilmenizi sağlar. Yolun durumuna göre mevcut ayarınızı değiştirebilirsiniz. Bu sayede de trafikteki diğer sürücülerin ve yayaların güvenliğini artırabilirsiniz. Sürüş yapacağınız yola göre aydınlatmanın sahip olduğu lümen kapasitesi farklılık gösterebilir. lümen aydınlatma, uzun yolda sürüş yapmayı seven müşteriler için idealdir. Bu kapasitedeki bir aydınlatma ürünü metreyi net bir şekilde görmenize olanak sağlar. Trendyol’da ihtiyacınıza uygun kapasitedeki ürünlere ulaşabilirsiniz. Trendyol’un sizlere sunduğu bisiklet farı kampanyalarını takip ederek ihtiyacınız olan ürüne bütçe dostu fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Bu sayede çok çeşitli markalar arasından aradığınız ürünü kolaylıkla bularak, satın alabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir