dr. ebru ergin / Başkentte doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden şüphelinin tutuklanması talep edildi

Dr. Ebru Ergin

dr. ebru ergin

Ankara'da doktor Ebru Ergin'e saldıran kişi tutuklandı

Ankara'da ilaç yazdırmak isteyen hastadan rapor talep eden Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar dövüldü.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yenimahalle Semt Polikliniği'nde meydana gelen olayda Feray Y., Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar'a ilaç yazdırmak istedi.

DOKTOR ''RAPORSUZ İLAÇ YAZAMAM'' DEDİ

Dr. Bakar, rapor olmadan ilacı yazamayacağını söyledi. Feray Y. de raporu olduğunu ve eve gidip alacağını söyleyerek, odadan çıktıktan kısa süre sonra geri dönüp, Bakar'a saldırdı. Dr. Bakar, başı masaya ve duvara vurularak, daha sonra üzerine oturularak dövüldü. Hastane personeli tarafından kurtarılan Dr. Bakar, çalıştığı hastanede tedaviye alındı.

'''PSİKİYATRİ RAPORUM VAR' DEDİ AMA RAPORU YANINDA YOKTU''

Hastanede tedavisi devam eden Dr. Ebru Ergin Bakar, sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Dr. Bakar, olayı şöyle anlattı:

"Saldırgan bana bunu sistematik bir şekilde yaptı. Öyle 'Öfkeyle vurayım, saçını çekeyim' olayı değil bu. Daha önceden de bize girişi hiç yapılmamış bir hastaydı. Psikiyatri ilacı yazdırmak istedi. Hastaya gerekli açıklamaları yaptım; fakat sonra bana 'Psikiyatri raporum var' dedi ama raporu yanında yoktu. Ben de raporu getirmesini istedim. Ardından eşiyle birlikte raporunu getirmek için odadan çıktılar. O arada da içerideki güvenlik dışarı çıktı. Bu da güvenliğin dışarı çıkmasını fırsat bilip içeri girip, beni darbetti.''

''ÜZERİME OTURUP, BOĞMAYA ÇALIŞTI''

Saldırı nedeniyle ciddi kafa travması yaşadığını anlatan Bakar, "Masaya, duvara her yere vurdu beni. 5 dakika boyunca saldırdı. Üzerime oturdu ve beni boğmaya çalıştı. Nefes alamadım. Nefes alamadığım için ölüyordum zaten. Kadını üzerimden kaldırdılar. Yüzümün, karnımın üzerine ayrı ayrı oturup durdu. Güvenlikleri çağırdıktan sonra da beni tehdit etti" diye konuştu.

BİRBİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Olayın ardından Dr. Bakar ile Feray Y.'nin, hastane polisine, birbirlerinden şikayetçi oldukları öğrenildi.

HASTANIN İFADESİ DE ORTAYA ÇIKTI

Doktora saldıran Feray Y.'nin ifadesi ortaya çıktı. Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alınan Feray Y., emniyette verdiği ifadede, migren ve fibromiyalji rahatsızlığı olduğunu bu rahatsızlıklarından ötürü düzenli olarak raporla alınan ilaçlar kullandığını belirtti.

''ÇABUK ODAMDAN ÇIK' DİYE BAĞIRDI''

Olay günü bu ilaçları temin etmek için Yenimahalle Semt Polikliniği'ne saat randevusunu alarak gittiğini, Doktor Ebru Ergin Bakar'ın odasının önünde beklediğini anlatan Feray Y., şunları anlattı:

"Doktor odasının önünde bulunan ekranlar bozuk olduğu için kapıyı çaldım ancak kapı kilitli olunca danışmaya sordum. Doktorun çay içmek için odadan ayrıldığını söylediler. Yarım saat bekledim. Doktor hanımın geldiğini görünce, kapsının çalarak randevum olduğunu söyleyecektim ki doktor olan bu şahıs ne mesleğine ne de insanlığa uymayacak şekilde bağırıp 'Ne giriyorsun kim sana gir dedi, çabuk odamdan çık' diyerek bağırmaya başladı. Halbuki ben odaya dahi girmemiştim, kapısının önünde duruyordum. Ancak doktor böyle bağırınca ani refleksle korkup hemen dışarı çıktım, sonra koridorda bulunan üzerinde doktor önlüğü bulunan bir şahıs, 'Her zamanki hali, onun sinirleri bozuk sen idare et' dedi."

''BİLEREK BEKLETTİ'' İDDİASI

Doktorun kapısında beklemeye devam ettiğini ileri süren Feray Y., doktor Bakar'ın sırası gelmesine rağmen kendisinden sonra gelen 3 hastayı muayene ettiğini kendisini bilerek beklettiği kimse kalamayınca da mecburen kendisini içeri çağırdığını iddia etti.

''MASANIN ÜZERİNE İLAÇLARIMI KOYARKEN BANA SALDIRDI''

Bakar'ın kendisine art niyetli davrandığını savunan Feray Y., şöyle devam etti:

"Dışarda bekleyen eşimin yanına giderek, doktorun rapor istediğini herhangi bir eczaneden çıkartabileceğini söyledim. Eşim eczaneye gitti ben yine doktor hanımın kapısının önünde beklerken, kullandığım ilaçlarımı göstermek için ilaçlarımla birlikte odasına adım attım. Ancak tam ben masanın üzerine ilaçlarımı koyarken bana saldırdı. Benim ellerimin üzerini tutarak tırnaklarıyla çizdi. Kendisine doğru çekip suratımı da çizmek istemişti ki ben kendimi geri çekip elinden kurtuldum.

''DENGESİNİ KAYBEDİP SANDALYESİYLE DÜŞTÜ''

Bu esnada beni güçlü çektiği için geri geri dengesini kaybedip sandalyesiyle birlikte yere düştü. Sonra bağırmaya başladı. Bu esnada odada bulunan güvenlik görevlisi beni dışarı çıkardı.

''BENİ AŞAĞILADI, ŞİKAYETÇİYİM''

Polisler gelince birlikte karakola gittik, bana bağırıp çağıran üzerime saldırıp ellerimi yaralayan görevini yapmayan ve kötüye kullanan ayrıca beni aşağılayan doktordan şikayetçiyim."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olaya ilişkin yapılan açıklamada, şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

TUTUKLANDI

Feray Y., ''görevi başındaki doktoru kasten yaralama'' suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlı buradaki işlemlerinin ardından tutuklandı.

BAKAN KOCA: HASSASİYET SEBEBİYLE YARGIYA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da zalının tutuklanmasının ardından konuyla  ilgili Twitter'daki hesabından bir paylaşım yaptı. Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli nörolog arkadaşımıza yönelik şiddet suçundan şüpheli şahıs, Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştır. Karar ve sağlıkta şiddet konusuna gösterilen hızlı hassasiyet sebebiyle yargıya teşekkür ediyoruz"

Doktor Ebru Ergin Bakar’ın darbedildiği iddiası g&#;ndem olmuştu Yeni detaylar ortaya &#;ıktı: Sağlık Bakanlığı, davadan &#;ekildi

Güncelleme Tarihi:

&#;zkan ARSLAN/ANKARA,(DHA)

Oluşturulma Tarihi: Eyl&#;l 23,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Feray Yelmen'in, raporsuz ilaç yazmadığı gerekçesiyle Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar’ı, darbettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davada, sanık avukatı, doktor hakkında sahte darp raporu aldığı iddiasıyla soruşturma yürütüldüğünü belirterek 'durma' kararı verilmesini talep etti. Sağlık Bakanlığı avukatı da doktorun ilişiğinin bakanlıktan kesilme aşamasında olduğunu belirterek katılma taleplerinin kaldırılmasını istedi. Mahkeme, bakanlığın talebini kabul etti.

Haberin Devamı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yenimahalle Semt Polikliniği'nde şubat ayında meydana gelen olayda Feray Yelmen'in, raporu görmeden ilaç yazmadığı gerekçesiyle, tartıştığı Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar'ı darbettiği iddia edildi. Bakar'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan Feray Yelmen, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 'kamu görevini yerine getiren kişiyi kasten yaralama' suçundan 6 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açın Yelmen, itiraz üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AVUKAT: RAPOR SAHTE, SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara 74'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2'nci duruşmasına, tutuksuz sanık katılmazken taraf avukatları hazır bulundu. Sanık avukatı, müvekkilinin tutuklanmasına neden olduğunu ileri sürdüğü doktor raporunun sahte olduğunu, bu konuda Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bakar'ın darp raporunu aldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmediğini iddia eden avukat, darp raporunu veren doktor tarafından muayene edilmeden raporun düzenlendiğini ileri sürdü. Avukat, doktor Bakar'ın yatarak tedavi gördüğünü iddia etmesine rağmen hastanede hiç yatmadığını, olayın saat 'te olduğunu; ancak Bakar'a verilen darp raporun saatinin ise saat olduğunu iddia etti. Bakar ve raporda imzası bulunan doktorlar hakkında ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘azmettirme’ suçlarından soruşturmanın devam ettiğini belirten avukat, soruşturma sonuçlanana kadar dosyada ‘durma’ kararı verilmesini talep etti.

Doktor Ebru Ergin Bakar’ın darbedildiği iddiası gündem olmuştu Yeni detaylar ortaya çıktı: Sağlık Bakanlığı, davadan çekildi

Sağlık Bakanlığı avukatı da Dr. Bakar'ın bakanlıktan ilişiğinin kesilme sürecinde olduğunu, bu nedenle bakanlığın davadan katılan sıfatının kaldırılmasını talep etti.

MAHKEME SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN KATILMA TALEBİNİ KALDIRDI

Savcının mütalaasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Dr. Bakar'ın, darp olayından sonra yüzünde kalıcı iz olup olmadığı, duyu ve organlarından herhangi birinin işlevinin yitirilip yitirilmediğinin tespiti için, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na polis nezaretinde götürülerek yeniden rapor düzenlenmesine karar verdi. Sağlık Bakanlığı avukatının talebini kabul ederek ‘katılan’ sıfatını kaldıran mahkeme, Bakar'a rapor düzenleyen sağlık çalışanlarıyla ilgili soruşturmanın evrakını da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istedi.

Son dakika haberler Doktoru darbeden hasta, güvenlik görevlilerine de hakaret etmiş

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yenimahalle Semt Polikliniği'nde meydana gelen olayda Feray Y., raporu görmeden ilaç yazmadığı için tartıştığı Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar'ı darbetti.

DHA'nın haberine göre, hastane personeli tarafından kurtarılan Dr. Bakar, çalıştığı hastanede tedaviye alındı.

Gözaltına alınan Feray Y. de sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 'kamu görevini yerine getiren kişiyi kasten yaralama' suçundan 6 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Feray Y. , iddianamede yer alan ifadesinde, suçlamayı kabul etmedi. Şüpheli, doktorun kendisini beklettiğini, tartışma sırasında da koltuktan savrularak düştüğünü, bu sırada yaralanmış olabileceğini ileri sürdü.

Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar

'SİZ HER ŞEYİ HAK EDİYORSUNUZ' DİYE BAĞIRMIŞ

İddianamenin Ankara 74´üncü Asliye Ceza Mahkemesi kabul edilmesinin ardından sanık Feray Y., avukatının başvurusu üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Ankara 74´üncü Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanık Feray Y. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada olay günü hastanede görevli bulunan tanıklar dinlendi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde güvenlik görevlisi olan tanık Fatih B., "Olay günü ben hastanenin girişinde oturuyordum. Doktor hanımın odasının monitörü çalışmayınca sanık odaya girdi. Sesler gelince oraya gittim. Daha önünde 3 kişi olduğunu ve beklemesi gerektiğini söyledim. Bana `Siz de çok havalandınız ve çok oldunuz´ dedi sonra banka oturdu. Sırası gelince doktor hanımın yanına girdi, bizim diğer kadın güvenlik arkadaş da kendisiyle birlikte odaya girdi. Daha sonra ben sesler üzerine yanlarına gittim. `Siz her şeyi hak ediyorsunuz, kendinizi ne sanıyorsunuz' diye bağırıyordu. Sanığın, doktora darbını görmedim" dedi.

'GÖREVLİLERE DE HAKARET ETTİ'

Aynı hastanede bilgi işlem memuru olan tanık Eren M.Ü. ise "Ben Feray hanımın `Benim sıram ne zaman gelecek´ diye dediğini duydum. Doktor hanımın odasından çıkınca da `Daha kibar davranabilirdi´ diyordu. Olaydan sonra doktor hanımın yanına gittiğimde doktor hanım masasında elleriyle başını ve kulaklarını tutarak ağlıyordu. Olaydan sonra sanık koridora çıktığında güvenlik görevlisine `Şerefsiz´ dedi. Güvenlik görevlisi arkadaş kendisine bu şekilde konuşamayacağını söyleyince `Şerefsizler´ diye tekrardan bağırdı" diye konuştu. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Ankara'da doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden şüphelinin yargılanmasına devam edildi

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Feray Y. ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Fatih B, söz konusu hastanede güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, olay günü müştekinin odasına yakın bir yerde beklerken bağırış sesleri üzerine o bölgeye geçtiğini anlattı.

Doktor odasının kapsında bekleyen bir hastanın bağırdığını gördüğünü aktaran Fatih B, "Sanığa sessiz olması gerektiğini söyledim. O da hastaneye ilk defa geldiğini, monitörün çalışmadığını, doktorun odasına girdiğinde doktorun kendisine 'çık dışarı' dediğini söyledi. Ben de kendisini sakinleştirmeye çalıştım." dedi.

Fatih B, sanığı koridorda maske takması konusunda uyardığını Feray Y'nin de "Takmayacağım. Her şeyi hak ediyorsunuz, kendinizi bir şey mi zannediyorsunuz." şeklinde karşılık verdiğini aktardı.

Sanığın doktora vurup vurmadığını görmediğini ifade eden Fatih B, "Odaya girdiğim de Ebru hoca zeminde oturuyordu." diye konuştu.

Tanık Eren Ü. de bilgi işlem biriminde çalıştığı sırada olayın gerçekleştiğini, sanığın koridorda bağırdığına şahitlik ettiğini söyledi.

Tanık beyanlarına karşı söz alan sanık Feray Y. de aleyhe beyanları kabul etmediğini belirterek, herhangi bir suçu olmadığını savundu.

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının istenilmesine hükmederek, duruşmayı 23 Eylül'e erteledi.

- Soruşturmanın geçmişi

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar, 22 Şubat'ta istediği ilacı yazmadığı gerekçesiyle hastası Feray Y. tarafından darbedildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede şüphelinin, "kamu görevini yerine getiren kişiyi kasten yaralama" suçunu işlediği, tayin edilecek cezanın üst sınırda verilmesi gerektiği belirtilmişti. Ayrıca cezanın, "Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu" kapsamında yarı oranda artırılması istenmişti.

Bu kapsamda şüpheli Feray Y'nin söz konusu suçtan, 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı

Bu haber toplam defa okunmuştur

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası