karacabey yeniköy halk plajı / Karacabey Plajları - Karacabey’de Denize Girilecek En Güzel 3 Yer

Karacabey Yeniköy Halk Plajı

karacabey yeniköy halk plajı

Marmara Bölgesi’nde tatil yapılacak ve denize girilecek pek çok farklı nokta bulunmaktadır. Bu noktalardan belki de en ilgi çekicilerinin Bursa’da olmasının en büyük sebebi, il içerisinde tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin sayılarının da bir hayli fazla olmasındandır. Bursa’da denize girme keyfini sürerken aynı zamanda gün içerisinde tarihi yapılara geziler düzenleyebilir veya doğal güzelliklerin tadına varabilirsiniz.

Bursa’da konaklamalarınızı gerçekleştirirken pek çok farklı plaj seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Bursa’nın ilçeleri olan Mudanya, İznik, Karacabey ve Gemlik’te pek çok farklı plaj seçeneği yer almaktadır. Bu plajların çoğu ücretsiz halk plajları iken bazıları ise düşük ücretler ile girip vakit geçirebileceğiniz yerlerdir.

Beklentilerinize uygun bir şekilde ve tek vasıta kullanarak Mudanya, İznik, Karacabey veya Gemlik taraflarına giderek keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Bu ilçelerde yer alan popüler plajlar; Güzelyalı Burgaz Halk Plajı, Burgaz Altınkum Halk Plajı, Büyükkumla Halk Plajı, Küçükkumla Halk Plajı, Malkara Plajı, Yeniköy Halk Plajı, İznik Halk Plajı ve Gün Batımı Halk Plajı’dır.

Güzelyalı Burgaz Halk Plajı

Mudanya’da yer alan Güzelyalı Burgaz Halk Plajı, il merkezine yaklaşık olarak 26 kilometre mesafede yer almaktadır. Bu plaja merkezden kalkan Mudanya otobüs ve minibüsleri ile gidebilmek mümkündür.

Güzelyalı Burgaz Halk Plajı’nın yapısı ince kumdur. Rahatlıkla sahil yürüyüşü yapabileceğiniz bu güzel yer, aynı zamanda merkezi bir konumda yer aldığından çevresinde çokça kafe ve restoran bulunmaktadır. Bu sayede günlük ihtiyaçlarınızı bu kafe ve restoranlardan sorunsuz bir şekilde karşılayabilirsiniz. Ayrıca sahilde dalgakıran bulunduğundan hem balık tutmaya elverişlidir hem de dalgasız, sakin bir denizi vardır.

Burgaz Altınkum Halk Plajı

Mudanya’da yer alan başka bir plaj olan Burgaz Altınkum Halk Plajı, Bursa il merkezine yaklaşık olarak 35 kilometre mesafede bulunmaktadır. İl merkezinden Mudanya’ya giden otobüs ve minibüslere binerek önce Mudanya’ya ardından da Güzelyalı Altınkum Mahallesi’ne giderek sahile ulaşabilirsiniz.

Adından da anlaşılacağı gibi altın renkli kuma sahip olan Burgaz Altınkum Halk Plajı’nın denizi de kum yapıdadır. Bu sayede deniz ayakkabısı giymeden rahatlıkla denizde hareket edebilirsiniz. Sakin ve sığ bir denizi bulunan bu sahilde, çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler de gönül rahatlığıyla vakit geçirebilirler.

Burgaz Altınkum Halk Plajı’na girişler ücretsizdir. Plajda yer alan şezlong ve şemsiyeler de kiralanabilmektedir.

Mudanya Denize Sıfır Oteller arasından yapacağınız seçimle yeşilin maviyle buluştuğu Bursa tatili yaşayabilirsiniz.

Büyükkumla Halk Plajı

Bursa il merkezine yaklaşık olarak 45 kilometre mesafede bulunan Büyükkumla Halk Plajı, Gemlik ilçe merkezine ise yalnızca 7 kilometre mesafededir. Bursa merkezden kalkan otobüs ve dolmuşlar ile Gemlik’e geçebilir ve ardından da Büyükkumla Halk Plajı’na özel taksiler ile veya yürüyerek geçiş sağlayabilirsiniz.

Büyükkumla Halk Plajı son derece güzel bir sahile sahiptir ve iskelesi ile de özellikle günübirlik tatilciler için sıklıkla tercih edilmektedir. Hafta sonları bir hayli kalabalık olan bu sahil, Marmara Denizi’nin keyifli sularına girebileceğiniz hoş bir tercih olacaktır.

Küçükkumla Halk Plajı

Gemlik’te ve Büyükkumla Halk Plajı’nın hemen yanında yer alan Küçükkumla Halk Plajı, Gemlik ilçe merkezine 6, Bursa il merkezine ise 45 kilometre mesafededir. İl merkezinden kalkan Gemlik otobüs ve minibüsleri ile bu plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kum yapısı ile sahil yürüyüşleri için de ideal bölgelerden biri olan Küçükkumla Halk Plajı, Gemlik’in en ilgi çekici sahillerinden biridir. Sığ bir denize sahip olan bu plajda çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler sorunsuz bir şekilde vakit geçirebilirler. Ayrıca denizin de son derece temiz ve bakımlı olduğunu söylemekte fayda var.

Malkara Plajı

Malkara Plajı, Karacabey’de yer alan bir plaj seçeneğidir. Bursa il merkezine 85, Karacabey ilçesine ise yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede yer alan Malkara Plajı, nadir orman türü olan Longoz Ormanları ile kaplıdır. Karacabey’den kalkan otobüs ve minibüsler ile Malkara Plajı’na rahatlıkla gidilebilmektedir.

İlçenin kuzeyinde yer alan Malkara Plajı, kumlu bir yapıya sahiptir. Bölgede esen rüzgardan dolayı denizi biraz dalgalı olsa da son derece temiz ve bakımlı bir plaj olan Malkara Plajı, çevrede yer alan yazlıklar ile de şenlenmektedir. Ayrıca plaj içerisinde bulunan duş, tuvalet ve soyunma kabinleri rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca plajın etrafında çok fazla tesis bulunmadığı için plaja giderken lazım olabileceğini düşündüğünüz eşyaları yanınıza alabilirsiniz.

Yeniköy Halk Plajı

Karacabey’de yer alan bir başka plaj olan Yeniköy Halk Plajı, Malkara Plajı’nın da yakınlarındadır. Karacabey ilçe merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede bulunan Yeniköy Halk Plajı, il merkezine ise 85 kilometre uzaklıktadır. Bu plaja Karacabey’den kalkan otobüs ve minibüsler ile gidebilirsiniz.

İnce kum yapıya sahip sahili ile dikkat çeken Yeniköy Halk Plajı, son derece geniş ve uzun bir plajdır. Deniz son derece sakin ve temiz olsa da derin olduğu için çocuklu ailelerin ve acemi yüzücülerin dikkatli olmaları gerekebilir. Ayrıca plajda WC, soyunma kabini ve duş da bulunan olanaklar arasındadır.

İznik Halk Plajı

Bursa’nın İznik ilçesinde yer alan İznik Halk Plajı; İznik Gölü’nün ilçeye kattığı değerlerden birisidir. İznik merkezde yer alan bu plaja il merkezinden yaklaşık olarak 80 kilometredir. İl merkezinden İznik otobüs ve minibüslerine binerek bu plaja rahatlıkla gidebilirsiniz.

İznik’in merkezinde bulunan bu halk plajı, son derece kalabalık bir görünüme sahiptir. İznik İskelesi’nin yanında bulunan bu plajda balıkçı kayıkları ve kafeler görebilmek de mümkündür. Plajda yer alan çocuk oyun alanları ile birlikte aileler de bu bölgeyi sıklıkla tercih etmektedir.

Gün Batımı Plajı

İznik merkezde yer alan bir başka plaj olan Gün Batımı Plajı, Bursa il merkezine 80 kilometre mesafededir. Bu plaj gidebilmek için Bursa merkezden kalkan otobüs ve minibüsler ile İznik merkeze gitmeniz yeterli olacaktır.

İznik Gölü’nün muhteşem günbatımı manzarasından ismini alan Gün Batımı Plajı, 20 metre genişlikte ve metre uzunluğundadır. Sığ ve sakin bir denize sahip olan Gün Batımı Plajı, bu özelliklerinden dolayı çocuklu aileler için son derece uygundur. Denizin içi çakıllı bir yapıya sahip olduğundan deniz ayakkabısı ile girmek iyi bir tercih olabilir.

Bursa Denize Sıfır Oteller arasından yapacağınız seçimle Bursa’nın tarihi dokusu, doğal güzellikleri, yeşili ve mavilikleri ile iç içe keyifli bir tatil planlayabilirsiniz.

Bursa’da Yer Alan Beachler

Bursa’da yer alan beachlerin tümü Mudanya ve Gemlik ilçelerinde yer almaktadır. Bu beach seçeneklerinden dikkat çekenleri Mudanya’da yer alan Paşa Beach Club ve Gemlik’te bulunan Çamlık Beach Club’tır.

Paşa Beach Club

Mudanya’nın Güzelyalı bölgesinde yer alan Paşa Beach Club, bölgede tercih edebileceğiniz beach seçeneklerinden biridir. Bursa il merkezine yaklaşık olarak 35 kilometre mesafede yer alan bu beach’e il merkezinden kalkan otobüs ve minibüsler ile gidilebilmektedir.

Sakin denizi ve güler yüzlü çalışanları ile dikkat çeken Paşa Beach Club, sahile dizilmiş olan şemsiye ve şezlongları ile birlikte sizleri karşılıyor.

 Zengin bir menüye sahip olan bu işletmede DJ müziği gününüze keyif katacaktır. Menüdeki yiyecek ve içecekler de uygun fiyatlara sahiptir.

Alkollü ve alkolsüz içeceklerin yer aldığı bu işletme, keyifle vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.

Çamlık Beach Club

Gemlik’in Büyükkumla bölgesinde yer alan Çamlık Beach Club, keyifli bir şekilde vakit geçirmek isteyenlerin sıklıkla uğradıkları işletmelerden biridir. Gemlik ilçe merkezine 10 kilometre, Bursa il merkezine ise 45 kilometre mesafede yer alan bu beach’e il merkezinden kalkan toplu taşıma araçları ve özel taksiler ile gidilebilmektedir.

Uygun bir fiyat listesine sahip olduğu bilinen Çamlık Beach Club, aynı zamanda eğlencenin de hız kesmediği bir işletmedir. Müzik keyfinin sürekli olarak sürdüğü bu bölgenin denizi de son derece sakindir. Güler yüzlü bir çalışma ekibinin hizmet verdiği Çamlık Beach Club’ın menüsünün de son derece zengin olduğu söylenebilir. Lezzetli yemeklerden alkollü içeceklere kadar pek çok seçeneğin bulunduğu bu yer, gitmek isteyebileceğiniz bir seçenektir.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün açıkladığı tahlil sonuçlarına göre Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi’ne olan kıyıları ile İznik Gölü kıyısındaki plaj ve kamplarda yapılan Temmuz ayı birinci tur ölçümlerinde, 24 plajdan 15 plajda su kalitesinin iyi, 9 plajda ise orta kalite su olduğu belirlendi. 


Deniz suyu kirliliği ölçüm sonuçlarına göre, Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Gemlik’te 8, Mudanya’da 9 ve Karacabey’de 3, İznik Gölü kıyısında ise 4 olmak üzere 24 kamp ve plajda tespitler yapıldı. Bu kapsamda mililitrede bulunan bakteri sayısının "kılavuz ve zorunlu değerler" olarak dikkate alındığı ölçümlerde, "toplam koliform", "fekal koliform" ve "fekal streptokok" parametrelerinin, 15 plajda değerlerin altında, 9 plajda ise kılavuz değerle zorunlu değer aralığında olduğu tespit edildi. 


Toplam sonuçlar kılavuz değerlerin altındaysa "iyi kalitede su (girilebilir)", kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa"orta kalitede su (girilebilir)", zorunlu değerlerin üzerindeyse "kötü kalitede su (girilemez)" değerlendirmesinin gerçekleştirildiği ölçümlerde "iyi kalitede su" olduğu tespitlerine yer verildi. 
Bursa’nın "iyi ve orta kalite" deniz suyuna sahip sahil ve plajlar şöyle: 
Gemlik: Büyükkumla Halk Plajı, Hasanağa Gençlik Kampı, Gemsaz Halk Plajı, B.B.B. Kumsaz Halk Plajlarında ’iyi kalite su’ olarak tespit edilirken Narlı Halk Plajı, Karacaali Gençlik Kampı, B.B.B. Küçükkumla Halk Plajı ve B.B.B Kurşunlu Hanımlar Plajında ’orta kalite su’. 
Mudanya: B.B.B. Eşkel Halk Plajı, Burgaz Halk Plajı, B.B.B. Eğerce, B.B.B. Mesudiye Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajlarında ’iyi kalite su’ olarak tespit edilirken Coşkunöz Halk Plajı, Kızılay Kampı ve Burgaz Altınkum Halk Plajı orta kalite su’. 
Karacabey: Yeniköy Halk Plajı, Malkara Halk Plajı, Kurşunlu Halk Plajlarında ’iyi kalite su’. 
İznik Gölü: Göllüce Halk Plajı, İnciraltı Mevki Halk Plajı ‘iyi kalite su’ olarak tespit edilirken, Darka Tatil Köyü, Orhangazi Halk Plajı ’orta kalite su’. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası