çin işkencesi su damlatma / Birbirinden Korkunç Çin İşkenceleri - Webtekno

Çin Işkencesi Su Damlatma

çin işkencesi su damlatma

Su, sakinleştirici, canlandırıcı ve hatta hayat kurtarıcı olabilir. Su olmadan var olamayız. Ancak bazıları bu paha biçilmez kaynağı korkunç bir işkence yöntemine dönüştürmeyi başardı.

İşkence için su kullanma fikri, sivri uçlar, çubuklar, elektrik ya da diğer nahoş veya keskin malzemeler kullanmak kadar korkunç görünmeyebilir. Çin su işkencesi kurbanın üzerine su damlatılmasını içeriyor ve kulağa neredeyse eğlenceli geliyor. Peki su damlacıkları nasıl bir işkence aracı olarak kabul edilir?

Doğru (ya da yanlış) ellerde su gerçekten şeytani olabilir. Şimdi Çin su işkencesinin tarihini ve şimdiye kadar uygulanıp uygulanmadığını inceleyelim.

Çin Su İşkencesi Nedir?

çin su işkencesi

Herkes Çin su işkencesini duymuş gibi görünse de, kimse bunun nereden geldiğini gerçekten bilmiyor. 

Günümüzde daha çok can sıkıcı bir şey için bir mecaz olarak kullanılıyor. Ancak kurbanlara uygulandığı iddia edilen bu işkenceyi "can sıkıcı" olarak tanımlamak hafif kalır.

Kendinizi hareketsiz ve bir sandalyeye bağlanmış olarak hayal edin. Durdurmak için hiçbir şey yapamadığınız soğuk suyun sürekli olarak başınıza dökülmesiyle işkence görmektesiniz. Soğuk su saatlerce alnınıza çarpıyor. Vücut ısınız düştüğü için üşüyorsunuz. 

Sizi tutan kemerler derinizi kazıyor. Bu acıya daha ne kadar katlanmak zorunda kalacağınızı bilmiyorsunuz. Uyumak imkansızdır. Rahatlayamazsınız. Ve hala, su gelmeye devam ediyor.

Ossining, New York'taki Sing Sing Hapishanesi'nde Çin su işkencesinin bir kurbanı

Eğer kişi sonunda serbest bırakılmazsa, muhtemelen zihinsel bir çöküş yaşar. Pek çok insan Çin su işkencesinin birine büyük zarar vermenin son derece etkili bir yolu olduğunu düşünüyor. Peki ama bu fikir nereden çıktı?

Çin Su İşkencesi Nereden Geldi?

alman çin su işkencesi

Yaygın varsayımın aksine, Çin su işkencesi büyük olasılıkla Asya'da ortaya çıkmamıştır.  yüzyılda yaşamış İtalyan bilgin Hippolytus de Marsiliis'in çalışmaları bu konuda kaydedilmiş ilk anlatıma sahiptir. 

Hippolytus, uykusuz bırakmayı bir tür işkence olarak araştırmasıyla tanınıyordu ve bu da bireyleri korkunç cezalara maruz bırakma konusunda bir saplantısı olduğu izlenimini veriyordu. 

Yazılarında, uyku yoksunluğuyla birleştirilen sert sorgulama tekniklerinin bir kurbandan nasıl başarılı bir şekilde bilgi alabileceğini metodik olarak özetlemiştir.

Aynı kişinin, birincil amacı birini delirtmek olan bir strateji geliştirmesi mantıklı görünüyor. Ancak bulduğu yaklaşım yanlış önermeler üzerine kuruluydu. İddiasına göre su damlacıklarının bir kayanın yüzeyini zaman içinde aşındırmasını izlemiş. Aynı şeyin insanlara uygulandığında da gerçekleşeceğini düşünmüştü. 

Evet, Hippolytus suyun bir insanın kafasını delme gücüne sahip olduğuna inanıyordu.

Su damlacıklarının neden olduğu herhangi bir fiziksel zarar binlerce yıl boyunca gerçekleşmeyecekti. Ancak bu, Çin su işkencesinin etkisiz olduğu anlamına gelmez. 

Çin Su İşkencesinin Diğer Kullanımları

Çin su işkencesinin ceza olarak kullanıldığına dair çok az kanıt vardır, bu da konuyu incelemeyi zorlaştırmaktadır. 

Bununla birlikte, yüzyılda Alman ve Fransız hekimler bunu akıl hastanelerinde bir tedavi tekniği olarak kullanmaya başladılar. Kulağa ne kadar saçma gelse de, eskiden bazı delilik türlerinin beyindeki bir kan pıhtısından kaynaklandığına inanılıyordu. 

Böylece su damlatma işkencesi bir tür terapi haline geldi. Başlangıçta bir tür işkence olarak kabul edilen bu son derece tartışmalı yöntem, bir hastanın bağlanarak suya maruz bırakılmasını içeriyordu. Etkisinin düşük olması da aslında şaşırtıcı değildi.

Harry Houdini ve Çin Su İşkence Hücresi

Houdini Çin Su İşkencesi Hücresi'nde

Bir İtalyan bilgininin eserlerinde tarif edilen bu teknik neden Çin su işkencesi olarak biliniyor? Cevap büyük olasılıkla Harry Houdini ile bağlantılıdır.

Harry Houdini, gösterilerinde kullandığı bir gereç olan Çin su işkencesi hücresini yılında yarattı. Ahşap ve camdan yapılmış bu kafes bir kişinin sığabileceği büyüklükteydi. 

Houdini her gösterisinde kendisini baş aşağı bağlar, ayak bileklerine ağır demirler yerleştirir ve baş aşağı suya dalardı. 

Houdini seyircilerin önünde su içinde bir süre baş aşağı asılı kalırdı. Dakikalarca süren gerilimden sonra bir perde kapanır ve Houdini zaferle cam sahneden dışarı çıkar. 

En tanınmış gösterilerinden biri olan Çin su işkencesi hücresi, dünya çapında izleyicileri şaşırtmaya devam ediyor.

Bu aletin nasıl "Çin su işkencesi hücresi" olarak anılmaya başladığı bilinmiyor. Houdini bunu "Baş Aşağı" ya da kendi ifadesiyle "USD" olarak adlandırıyordu. 

Su damlatmanın zihinsel bir çöküşle sonuçlandığı işkence yönteminin Houdini'nin gösterisiyle pek ilgisi yoktu. Bununla birlikte, daha önce 'de yayınlanan kısa bir romanda yer aldığı göz önüne alındığında, "Çin su işkencesi" ifadesinin 'lerde iyi bilindiği açıktır. 

İlginç bir şekilde, "The Compromiser" adlı bu hikayede bu terim, bir karakterin avukat olarak çalışırken hissettiği sıkıcılığı tanımlamak için mecazi anlamda kullanılmıştır. Houdini'nin performansı muhtemelen bu terimi daha geniş bir kitleye ulaştırdı.

Çin Su İşkencesinin Modern Halleri

Güney Vietnam askeri Da Nang yakınlarında yakalanan bir Kuzey Vietnamlı savaş esirine su işkencesi

Çin su işkencesinin uygulandığına dair tarihsel kanıtlar çok az olduğu için bu yöntemin kullanıldığını düşünmek pek mümkün değildir.

Bununla birlikte, diğer insanlık dışı su işkencesi teknikleri aslında uzun yıllardır, hatta bazıları şimdi bile kullanılmaktadır.

Bunlardan en bilineni, bazen "waterboarding" olarak da bilinen boğulma hissi verme yöntemidir. Guantanamo Körfezi'ndeki tutsaklara uygulandığına dair bilgilerin ortaya çıkmasının ardından, Çin su işkencesi tekniğinin bu uzak akrabası kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Ancak geçmişi en azından yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Kurbana fiziksel olarak zarar vermediği için, waterboarding ilk uygulamalarından itibaren nispeten merhametli bir işkence şekli olarak düşünülmüştür.

İşkence kurbanlarının fiziksel zarar görmesine ya da ölmesine izin vermek yasalara aykırı olduğu için İspanyol Engizisyonu bunu dikkate almıştır.

Zaman içinde, II. Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşı gibi çok sayıda savaşta waterboarding kullanıldı. Bu teknikten "kimse ciddi zarar görmediği" için Theodore Roosevelt bunu onaylamıştır.

Waterboarding'in dünyanın dört bir yanındaki demokrasiler tarafından bir sorgulama tekniği olarak benimsenmesinin altında da muhtemelen aynı mantık yatmaktadır. Bu, diğer tekniklerin sıklıkla yaptığı gibi bariz acı izleri bırakmadan işkence uygulamak için kullanılan bir tekniktir.

Bu da Çin'deki su işkencesi artık uygulanmıyor olsa da, suyu korkutucu bir deneyim haline getirmek için hala pek çok yöntem olduğunu göstermektedir.

Benzer Yazılar

Çin işkencesi su damlası nedir?

İçindekiler:

  1. Çin işkencesi su damlası nedir?
  2. Çin işkencesi ne demek?
  3. Su işkencesi nasıl yapılır?
  4. Çin işkencesi kimlere yapıldı?
  5. Su işkencesi nedir?
  6. Türk işkenceleri nelerdir?
  7. Su tahtası ne demek?
  8. Çin türkistana ne yaptı?
  9. Waterboarding işkencesi nedir?
  10. Hadım işkencesi nedir?
  11. Beyaz oda nedir?
  12. Çin Doğu Türkistan olayı nedir?
  13. Çinde ne kadar Uygur Türkü var?
  14. Mavi Ay yıldızlı bayrak kime ait?
  15. Uygur Devleti bayrağının anlamı nedir?
  16. Su tahtası işkencesi nedir?
  17. Hadım kelimesi ne demek?
  18. Çengele asma ne demek?

Çin işkencesi su damlası nedir?

Çin işkenceleriarasında en bilinen sudamlatma, fiziksel bir işkenceninyanı sıra psikolojik bir işkenceolarak da yer almaktadır. Sıkıca bağlanan mahkumun alnına belirli aralıklarla suve asit damlatılarak gerçekleştirilen bu işkenceyöntemi oldukça tedirgin ediciydi.

Çin işkencesi ne demek?

Çin işkencelerisırf insanlara eziyet etmek, acı çektirmek ya da sorgularda bilgi almak için kullanılan işkencelerolarak biliniyor. İnternet üzerinde bir arama yaptığınızda çok farklı şekil ve yöntemlerde uygulanan işkenceyöntemleri görmek mümkün. Bunlar çoğunlukla Çin işkenceleriolarak anılıyor.

Su işkencesi nasıl yapılır?

SuHapsi Çin'deki Falun Gong uygulayıcılarına karşı kullanıldığı iddia edilen bu işkenceyöntemi, kurbanın bir kafese (bu kafes bazen sivri uçlarla kaplı olabiliyor) yerleştirilmesi ve daha sonra kurbanın boynuna gelen kirli suya kafesin batırılmasıyla uygulanıyor.

Çin işkencesi kimlere yapıldı?

Yani Çin, Müslüman Uygur Türklerini soykırım ile dünya tarihinden siliyor. Uygur Müslümanını kapatmak ve işkenceetmek için inşa ettiği ve uydu görüntülerinden sildiği adet kampın görüntüleri ortaya çıktı. Bu toplama kamplarında gözaltına alınan Uygur Türklerinin yüzde 80'i tamamen ortadan kayboldu.

Su işkencesi nedir?

Waterboarding, bir çeşit işkencetürü. Birey sırt üstü sabitlenip yüzü ve böylece solunum yolu ıslak bezle kapatılarak bezin üstüne sudökme yoluyla bireye boğulma hissi verilir.

Türk işkenceleri nelerdir?

Canımı Alsalar Da Kurtulsam Dedirten Osmanlı'nın 19 İşkence
  • Burun deliğinden iplik geçirme.
  • Hadım etme ve mil çekme.
  • 3. Yağlı kementle boğma.
  • Çarmıha germe.
  • Sandalın arasında bekletme.
  • Kazığa oturtma.
  • 7. Ağaç kavuğunda bekletme.
  • 8. Keçi derisi veya deve işkembesi kullanma.
Daha fazla öğe

Su tahtası ne demek?

Waterboarding, bir bez ve biraz suyardımıyla boğulma hissi yaratarak uygulanan bir işkence/eğitim türüdür. Birey, sırt üstü ve ya ayaklar yukarı gelmek üzere eğimli bir şekilde yatırılır, sabitlenir. Su tahtasıyöntemi ani ölüm paniği ve acı yaşattığı için birey fazla dayanamaz.

Çin türkistana ne yaptı?

Doğu Türkistan'ın Gulca şehrinde 24 yıl önce Çin'in Doğu Türkistan'daki dini özgürlüklere karşı gösterdiği aşırı müdahalesiyle meydana gelen olaylarda yüzlerce Doğu Türkistanlı acımasızca kıyıma uğradı. 'de yaşanan olaylar sonrası birçok Uygur ve Kazak Türkünün katledilişi hafızalara kazındı.

Waterboarding işkencesi nedir?

Waterboarding, bir bez ve biraz su yardımıyla boğulma hissi yaratarak uygulanan bir işkence/eğitim türüdür. Eğimli tahta kullanıldığında su akciğere gitmeyeceği için, ölüm tehlikesi direkt olarak su yüzünden olmaz.

Hadım işkencesi nedir?

2. Hadımetme ve mil çekme. İşkencelerinKanuni Sultan Süleyman devrinde artığı Osmanlı'da kızlarını zorla evlendirmek isteyenler, genç oğlan ve kız kaçıranlar hadımedilerek, ailesinin izni olmadan bir erkeğe kaçan kızlarsa cinsel organları dağlanarak cezalandırılıyordu.

Beyaz oda nedir?

beyazişkence, aşırı seviyede duyusal yoksunluk ve soyutlanma içeren psikolojik işkence türlerinden biridir. bu işkencenin uygulandığı tutuklular uzun soyutlanma periyotları boyunca ağır bir kimlik yitimi yaşarlar.

Çin Doğu Türkistan olayı nedir?

Doğu Türkistan'ın Gulca şehrinde 24 yıl önce Çin'in Doğu Türkistan'daki dini özgürlüklere karşı gösterdiği aşırı müdahalesiyle meydana gelen olaylarda yüzlerce Doğu Türkistanlıacımasızca kıyıma uğradı. 'de yaşanan olaylar sonrası birçok Uygur ve Kazak Türkünün katledilişi hafızalara kazındı.

Çinde ne kadar Uygur Türkü var?

yılında yapılmış ÇinUlusal Nüfus Sayımı'na göre, Çinsınırları içerisinde toplam Uygur vardır; Uygurlarböylece toplam Çinnüfusunun yaklaşık %0,76'ini oluşturur ve Çin'in en büyük beşinci etnik grubunu teşkil ederler.

Mavi Ay yıldızlı bayrak kime ait?

Doğu Türkistan bayrağı (Uygurca: Kök Bayraq, Gök Bayrak; Ay-Yultuzluq Kök Bayraq, Ay yıldızlıGök Bayrak), tarihinde ilan edilen Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti ve yılında kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyeti Millî Meclislerinde oy birliği ile kabul edilen mavizemin üzerine beyaz ay yıldızlı

Uygur Devleti bayrağının anlamı nedir?

Uygur Devleti'nin bayrağısarı zemin üzerine kurulmuştur. Üzerinde bir kadın ve bir erkek motifi bulunmaktadır. Sarı diğer Türk Devletlerinde olduğu üzere “hâkimiyet gücünü ve hükümdarlığı” ifade etmektedir.

Su tahtası işkencesi nedir?

Waterboarding, bir çeşit işkencetürü. Birey sırt üstü sabitlenip yüzü ve böylece solunum yolu ıslak bezle kapatılarak bezin üstüne sudökme yoluyla bireye boğulma hissi verilir. Waterboarding aşırı acı, kuru boğulma, akciğer hasarı ve oksijen yetersizliğinden kaynaklanan beyin hasarı gibi etkilere neden olabilir.

Hadım kelimesi ne demek?

Cinsel istismar haberlerinin ardından en sık kullanılan terimlerden biri de hadım oldu. Arapça kökenli bir sözcük olan hadımınsözlük anlamı“kısırlaştırılmış erkek” anlamınagelmektedir.

Çengele asma ne demek?

9. Çengele asmaÖzellikle devlete isyan eden, disiplinsiz üst düzey kimseler için uygulanan bir ceza yöntemiydi. Saray önüne asılan bir çengelebağlanan ipe asılan suçlu, aşağıdaki bir makara yordamıyla yukarı çekilip çengeleyaklaştırıldı.

Blog

Konuşmak aslında sanıldığı kadar basit değil. Kelimelerle kurulan anlamlı cümleler ile duygu ve düşüncelerimizi anlatma haline konuşmak deriz. Peki gerçekten doğru şekilde konuşabiliyor muyuz? Karşı tarafı suçlamadan, olgulara yüklenen anlamlardan bağımsız kendi duygularımızla konuşabildiğimiz oranda kendimizi ifade edebiliriz.

Öfkeliyken konuşmanın bir sanat olduğuna inanıyorum. Bu duygu genelde tek başına değildir, yanında üzüntü, endişe ve korku gibi duyguları da getirir. Bir bakmışız ki karmaşanın içindeyiz. Bu durumda duygusal tepki merkezimiz olan amigdala devreye girer. Amigdala duygunun şiddetini belirler ve verilecek tepkiye karar vermesi için topu hipotalamusa atar. Bu sırada beynin ön bölgesi de amigdala’ya baskılayıcı mesajlar göndererek duygularla değil mantıkla karar verilmesini gerektiğini söyler. Peki içeride tüm bunlar olurken ne oluyor da öfkeden gözümüz dönüyor?

Kontrol edilemeyen öfkenin iki temel sebebi vardır. Birincisi beynin duygular karşısında verilecek tepkilerinin belirlendiği yer olan hipotalamus ve bu sürecin kontrolünden sorumlu ön korteksin çok gelişmemiş olması ya da bazı konularda sürekli uyarılma ile gelişen hassasiyet oluşması. İkincisi ise gelen duygusal datanın çok güçlü olması sonucu amigdala’nın beynin geri kalanını susturması. Rahatsız edici datanın sürekliliği bir sonra en gelişmiş beyinin bile yapısını bozabilir. Bunu bir Çin işkencesi yöntemi olan su damlatmaya benzetebiliriz. Bu yönteme göre kurban bir duvara bağlanır tepesine ise bir musluk konur. Musluktan kurbanın alnına sürekli olarak su damlatılır. Bu su damlaları bir süre sonra kurbanın alnını delmeye başlar ve kurban canlı canlı alnı delinerek ölür. İşte sürekli olarak rahatsız edici şeylerin görülmesi, duyulması ya da hatırlanması insan beynine bu etkiyi yapar.

Normalde sadece alnınızı ıslatacak bir su damlasının sizi öldürmesini engellemenin tek yolu ise konuşmak. Her ne olursa olsun, karşınızdaki kim olursa olsun konuşmak problemlerin çözümünün tek ve kesin yolu. Üstüne konuşmadığınız her kırgınlık ve üzüntü alnınıza düşen bir su damlasıdır. Bu damlaların sayısına ve sıklığına dikkat etmek gerekir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası