kakao yağı ile krem yapımı / Ferda Uslu: Ev Yapımı Cildi Besleyen Krem Yapılışı

Kakao Yağı Ile Krem Yapımı

kakao yağı ile krem yapımı


Beslenme deyince aklımıza, vücudumuza sadece oral yolla alınan besinlerin gelmesi doğal . Ancak cildimize de temas eden her şeyin derimiz tarafından emilip, kanımıza  karışması gibi bir gerçek var. İşte bu yüzden, ev temizliği, kişisel temizlik ve bakım ürünlerinde kimyasaldan arınmış doğal ürünlere yönelmediğimiz sürece tam anlamıyla doğal beslenmiş olamayız.

El, yüz, vücut kremlerinde de bir sürü zararlı kimyasalın, boyanın, parfümün, raf ömrünü uzatan koruyucu katkı maddelerinin olduğunu  tahmin etmesi zor değil. Ufak bir araştırmayla kozmetikte kullanılan zehirlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Havalar soğumaya başlayınca ellerimin doğal nemini kaybettiğini ve cildimin kuruduğunu fark ettim. Evde kantaron yağı olduğu için, bir müddet kantaron yağı uyguladım ama pek bir faydası olmadı. Kantaron sıvı bir yağ olduğu için ciltte uzun süre kalmıyor. Ben de başladım kremleri araştırmaya. Güzel bir tarife ulaştım ama her zamanki gibi tarifi birebir uygulamak yerine kendime göre modifiye ettim. Tarifteki ölçüleri değiştirdim, bazı yağları ekledim ve tarifte E vitamini ilavesi vardı ben onu da çıkarttım. Ayrıca bulduğum tarifte zeytinyağı vardı, ben onu da kantaron yağıyla değiştirdim. Ortaya çok güzel bir krem çıktı. Ben çok memnun kaldım, sizlerle paylaşmak istedim. Kıvam olarak bildiğimiz krem kıvamında, ele çok rahat sürülüyor. 


Zehirsiz, doğal bir hayat listemize bugün bir de krem tarifi ekleyelim. Bu kremi, dudak çatlaklarından tutun da, el, yüz, vücut kremi olarak, hatta yara ve yanıklara bile kullanabilirsiniz. Çünkü kremi yaptığım her bir yağ ayrı bir şifa iksiri .

Evde Krem yapılışı için malzemeler;

Hindistan cevizi yağı, 60 gr,

Kakao yağı, 50 gr,

Bal mumu, 10 gr ya da 1 ceviz büyüklüğünde 

Kantaron yağı, 60 gr 

Öncelikle yağların hepsi soğuk sıkım yağlar olursa, cildiniz için daha besleyici olur. Kantaron mutlaka zeytinyağlı olmalı.

Yukarıda yazdığım tüm yağlar kantaron hariç katı yağlardır. Bu yağları alırken katı yağ formunda olanlar doğaldır, buna dikkat ederek alınız. Sadece kantaron yağı zeytinyağ bazlı olduğu için sıvıdır.

Yapılışı;

Kantaron ve lavanta yağı hariç, diğer tüm yağları cam ya da porselen bir kaseye koyun. Kaseyi mikrodalgaya koyup yağları eritin. Eriyen yağlara kantaron yağı ilave edin ve koku vermesi için esansiyel yağ ilave edin. Ben lavanta yağı kullandım. Lavanta yağını tercih etmemin sebebi antiseptik olması ve masaj yağı olarak da çok faydalı bir yağ olması. Siz istediğiniz esansiyel yağı ekleyebilirsiniz. Tüm yağları karıştırıp, minik cam kavanozlara dökün. Kreminiz hazır.

Gelelim bu yağların tek tek faydalarına.

Kavanozun boyutunu görebilmeniz için ojeyle fotoğraf çektim  .

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları;

Hindistan cevizi yağı için doğal nemlendirici diyebiliriz. Hücrelerdeki kolojen miktarını yükseltir ve kırışıkları önler. Antibakteriyel özelliğe sahiptir, mantar oluşumunu önler. 

Kakao yağının cilde faydaları;

Hızlı ve sağlıklı bronzlaşmayı sağlar, dudakların çatlamasını ve ciltte pullanmayı önler, çok besleyicidir, nemlendirme özelliği vardır. Çatlakları ve yaraları iyileştirici güce sahiptir.

Bal mumunun cilde faydaları;

Bal mumu pek çok temizleyici, besleyici ve nemlendirici kremde bulunur. Balmumu bulunan kremler cilde iyice yapıştığından, hava değişikliğinden cildi korur. 

Kantaron yağının cilde faydaları;

Oldukça çok olumlu faydası olan kantaron yağının öne en etkili çıkan faydası, cilt hücrelerini yenilemesidir. Ayrıca mikrop kırıcı özelliği de olan bu yağ, siyah noktalar ve sivilceler için de etkilidir. 

Lavanta yağının faydaları;

Lavanta yağı yapısı gereği ciltteki mikrop ve bakterilere karşı oldukça etkilidir. Bu yüzden sivilce gibi yağlı cilt problemlerinde kendisinden faydalanılmaktadır. Lavanta yağının sivilceleri azalttığı bilinmektedir. Lavanta yağı siğil, uçuk gibi durumlarda da cilt bakımında kullanılmaktadır. Ayrıca sedefte diğer yağlara takviye edici amaçlarla kullanılmaktadır.

Sizi bilmem ama ben bu kremlerin bir tanesini çantama, bir tanesini başucuma, diğerini de günlük kullanım için oturma odama koyup, her zaman elimin altında bulundurup, bol bol kullanacağım.

Kantaron Yağlı Krem *İçindekiler Zeytinyağlı kantaron yağı, lavanta uçucu yağı, kakao yağı, hindistan cevizi yağı, ham balmumu, bitkisel gliserin. El yapımı #ferdauslu #fermentemutfagim #fermentegida #fermenteurun #canliprobiyotik #elleuretim #handmade #organik #organic #probiyotik #probiotic #saglik #health #yasam #life #detoks #detox #sirke #vigenar #kantaronyaglikrem #hypericumperforatum #ciltbakımı #skincare #yüzkremi #yasayanveyasatanmutfak #hassascilt #yağlıcilt #karmacilt #sensetiveskin

Kantaron Yağlı Krem *İçindekiler Zeytinyağlı kantaron yağı, lavanta uçucu yağı, kakao yağı, hindistan cevizi yağı, ham balmumu, bitkisel gliserin. El yapımı #ferdauslu #fermentemutfagim #fermentegida #fermenteurun #canliprobiyotik #elleuretim #handmade #organik #organic #probiyotik #probiotic #saglik #health #yasam #life #detoks #detox #sirke #vigenar #kantaronyaglikrem #hypericumperforatum #ciltbakımı #skincare #yüzkremi #yasayanveyasatanmutfak #hassascilt #yağlıcilt #karmacilt #sensetiveskin

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası