mide balonu fiyat / Elipse Yutulabilir Mide Balonu Tedavisi ve Fiyatları | Çetin Altunal

Mide Balonu Fiyat

mide balonu fiyat

Mide Balonu

Mide balonu obezite tedavisinde sıklıkla kullanılan operasyonlardan biridir. Obezite özellikle son yıllarda gittikçe artan ciddi anlamda sağlık sorunlarına sebep olan bir durumdur. Ancak obezitenin alternatif tedavisi günümüzde farklı yollarla yapılmaktadır. Ancak tam anlamıyla bir operasyon değildir.

Endoskopi yöntemi ile mide içine bir balon yerleştirilir ve orada şişirilir. Dolayısıyla midede sürekli bir tokluk hissi yaratması hastada zayıflamaya sebep olur.

Ancak çok fazla kilolu olan hastalarda belli oranda kilo verdikten sonra takılması önerilmektedir. Ortalama 6 ay gibi bir süre midede kalarak 6 ay sonunda çıkartılmaktadır.

Mide Balonu Nedir?

Günümüzde sıklıkla tercih edilen risk içermeyen obezite tedavilerinden biridir. Diğer bir adı gastrik balondur. Cerrahi bir işlem değildir ancak hastaya hafif anestezi verilerek endoskopik olarak gerçekleştirilir.

Bu yöntem mide içine bir balon yerleştirdikten sonra şişirmek suretiyle uygulanır. Burada mantık midenin daha erken dolması dolayısı ile tokluk hissinin daha kısa sürede gerçekleşmesidir. Ancak geçici bir yöntemdir.

Mide Balonu Yaptıranlar

Mide balonu cerrahi bir operasyon olmayan ve son yıllarda en fazla tercih edilen obezite tedavilerden biridir. Balonun hastanın beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi ve bu süreçte tokluk hissi yaşarken 6 ay ile 1 yıl arasında 10 ile 25 kilo kadar kilo vermesini sağlayabilecek bir uygulamadır. Günümüzde sıklıkla kullanılan 4 çeşit mide balonu çeşidi vardır:

  • Elipse yutulabilir
  • 6 aylık
  • 12 aylık
  • Ayarlanabilir

Mide için takılabilmesi için öncelikle hastanın 18 yaşını doldurmuş ve 70 yaşından büyük olmaması gerekir. Aynı zamanda vücut kitle indeksi 27’nin üzerine olanlara takılmaktadır.

Ayrıca zayıflamak isteyip ancak mide operasyonu olmak istemeyen hastalara, kısa sürede zayıflamasını sağlayabilen bir alternatif metot olarak önerilmektedir.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Genellikle tercih edilme sebebi ise hiçbir risk içermemesidir.  Aynı zamanda mide içi taktıran hastalar ve bununla ilgili internet yorumlarına bakıldığında kısa sürede daha önce veremediği kiloları veren ve bir diyet ve beslenme alışkanlığı geliştiren hastalarda son derece olumlu sonuç vermektedir.  

Doktorun taktırmasında hiçbir sakınca bulunmaması durumunda gerçekten doğru karar verdiklerini anlamaktadır.

Çünkü aşırı kilo kişilerde yalnızca fiziksel olarak sıkıntı yaratmakla kalmıyor aynı zamanda ciddi anlamda sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor.

Diyabet riski, KOAH riski özellikle üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren hastalarda çok daha fazla risk oluşturmaktadır.

Fazla kilolardan kurtulmak aynı zamanda sağlığınızı geri almak anlamına geliyor.  Hem bir operasyon olmaması hem de son derece sağlıklı olması ve risk oluşturmaması açısından tercih edilebilir uygulamalardan biridir.

Mide Balonu Taktırmak İsteyen Hastalar

Mide balonu taktırmak isteyen kilolu hastalar öncelikle bu konuda kendilerinin karar vermesi en doğru olandır. Balonu taktırmadan önce kendinize güvenmeniz son derece önemlidir.  Bu bir tedavi sürecidir.

Öncelikle bu uygulamayı yaptıracağınız hekime güvenmeniz ve hekimi doğru seçmenimiz son derece önemlidir. Balonu taktırdıktan sonra doktorun önerilerini hayata geçirdiğiniz durumda ciddi anlamda kilo vermeye başlayacak, hem fiziksel olarak olumlu değişikliği gözlemleyeceksiniz hem de sağlığınızın geri geldiğini fark ettiğinizde ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlamış olacaksınız.

Mide Balonu Nasıl Takılır?

Balonunun mideye yerleştirilmesi işlemi endoskopi denilen ışıklı bir kamera yardımı ile mideye girilerek 08-12 milimetre olan yemek borusundan geçecek esnekliğe sahiptir. Uygulama sırasında hastaya hafif sedasyon verilerek işlem gerçekleştirilir.

Hasta bu süre içinde hiçbir acı ve ağrı hissetmez. Yapılan işlemleri dahi hatırlamaz. Doktorun midede herhangi bir sakınca oluşturabilecek bir rahatsızlık gözlemlemediği takdirde endoskopi çıkartılarak balon mideye yerleştirilir.  Yaklaşık olarak balonun midye yerleştirme işlemi 10-15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirir.

Mide Balonu Fiyatları 2023

Mide balonu fiyatları ve çeşidine göre ve uygulamanın hangi hastanede hangi hekim tarafından yapılacağına göre değişiklik gösterir. Bazı durumlarda hastaya hafif sedasyon verilerek gerçekleştirilir.

Ancak bu belli bir süre midede kalmak koşuluyla yapılan işlemlerden biridir.  Yaklaşık olarak 6 ay ile 1 yıl arasında bir süre midede kalmaktadır.

Balonun takılmasının mantığı hastanın yaklaşık olarak 1 yıl gibi bir sürede beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi bu süre içinde kilo vermesi hedeflenmektedir.

Birçok hastada bu yöntem oldukça etkili olmaktadır.  Bu konuda en doğru bilgi ilk muayene de takılabilecek durumda olup olmadığınızı öğrenmek ve bu konuda uygulamayı yapacak olan hekimden bilgi almaktır. Mide balonu fiyatları 2023 hakkında bilgi için hemen bizimle iletişie geçiniz.

Mide Balonu

Okuma Süresi: 5dakika

Mide Balonu Nedir?

Mide balonu, mideye endoskopi yöntemi ile yerleştirilen ve midede yer kaplayarak kişinin açlık hissini ortadan kaldıran bir yöntemdir. Mide balonu, ameliyat yöntemi olmamakla birlikte obezite tedavisinde uygulanan en güvenilir yöntemlerden biridir. Diğer adı gastrit balon olan bu yöntem hastaya hafif anestezi verilerek endoskopik olarak gerçekleştirilir.

Bu yöntem ile kişide tokluk hissi yaratarak programa bağlı yeme alışkanlıkları oluşması ve bunu rutin hale getirebilmesi amaçlanmaktadır.  Mide balonu avantajları oldukça fazla olan bir yöntemdir.

Mide Balonu Neden Uygulanır?

Çağımızın hastalığı olan obezite, birçok kişinin sağlığını ve yaşam kalitesinin olumsuz etkilemektedir. Obezite, doktor kontrolünde düzenli diyet ve spor programları ile kontrol altına alınabiliyor olsa da bu uygulamalar herkes için aynı sonucu vermemektedir. Bu durumdaki kişiler obeziteyle mücadele ederken düzenli diyet ve spora rağmen sonuç alamamakta ve bu da motivasyon kaybı yaratarak daha çok yemesine neden olmaktadır. Mide balonu uygulamasındaki temel amaç ise kişinin az porsiyonlar ile doymasını sağlayarak zamanla mide de tokluk hissi yaratmaktır.

Her türlü yönteme rağmen sonuçsuz kalan, ameliyat olmak istemeyen ve ameliyat riski yüksek olan hastalara uygulanan bu yöntem ile kişinin istediği kiloya kısa sürede ulaşması amaçlanır. Kişinin obezite geçmişine ve tedaviye verdiği yanıta göre 6-12 ay arasında gerçekleşen bu süreç dünya çapında uygulanan bir yöntemdir.

Eğer sizin de sonuçlanamayan bir obezite rahatsızlığınız varsa Üsküdar Özel Hürrem Sultan Hastanesi doktorlarımızdan randevu alarak gerekli tetkikleri yaptırabilir ve mide balonu uygulaması sürecini alanında uzman doktorlarımızın kontrolünde başlatabilirsiniz.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide Balonu uygulanacak kişinin öncelikle obezite geçmişine bakılmalı ve bu yöntem için uygun olup olmadığı tespit edilmelidir. Bunun için hastanın mide, yemek borusu ya da bağırsaklarında herhangi bir yara ya da var olan bir hastalık olmaması gerekmektedir.

Ameliyat yöntemi olmayan mide balonu, uygulaması oldukça kısa süren bir uygulamadır. Endoskopi yöntemi ile mideye yerleştirilen mide balonu uygulamasında hasta ağrı hissetmez. Mide balonu takılmasına karar verilmesinin ardından hastanın 8-12 saat öncesinde gıda alımını durdurması gerekmektedir. Akciğer filmi, EKG gibi rutin kontrollerin ardından bir sorun olmaması halinde hastaya kısmi anestezi verilerek yarı baygın hale getirilir ve uygulama işlemine başlanır.

Endoskop cihazı uyuşturulmuş yutak borusundan içeri mide ve bağırsakları incelemek için gönderilir ve ardından mide balonu da jel sürülerek mideye yerleştirilir. Mideye yerleştirilen mide balonunun kontrolleri yapıldıktan sonra mavi renkte bir sıvı balona enjekte edilerek şişirilir. Mide balonu, mideye yerleştirilerek şişirildikten sonra endoskop cihazı çıkarılır ve uygulama başarıyla sonuçlanır. Mide balonuna mavi sıvı enjekte edilmesinin nedeni ise olası bir durumda (balonunu patlaması, sönmesi ya da etkisinin geçmesi vb.) mavi sıvı idrara karışırsa hemen müdahale edilebilmesi içindir.

Mide Balonu Kimlere Uygulanabilir?

Mide balonu obezite ile mücadele eden ve kilo vermede sonuç alamayan kişilere uygulanır.  Bu yöntemin uygulanmasında hastanın vücut kitle endeksinin 27 ya da daha üzerinde olması gerekmektedir. Ayrıca kilo probleminin yanı sıra sağlığında da sorunlar oluşan kişilere de mide balonu takılabilmektedir. Bu rahatsızlıklar genellikle; diyet ve sporla klio veremeyen, kilo verse de yeniden alan, şeker hastalığı gibi durumlarda uygulanır.

Mide balonu uygulanması kolay bir yöntem olsa da herkes için geçerli değildir. Mide ülseri, geniş mide fıtığı ve gebelik durumlarında asla uygulanmamaktadır. Bunun nedeni ise rahatsızlığından dolayı kişide mide bulantısı, ülser, mide kanaması, mide delinmesi, bağırsak tıkanıklığı gibi nadir de olsa bazı komplikasyonlara neden olabilmektedir.

Mide Balonu Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Zayıflamak için uygulanan onlarca yöntem bazı kişilerde biyolojik ve genetik faktörlerden dolayı olumsuz sonuçlanmakta ve motivasyon kaybına neden olmaktadır. Bununla birlikte de ne yazık ki kilo vermek bir yana daha çok kilo artışı durumları yaşanmaktadır. Öncelikle kişinin kilo verememesinin ardında yatan durumu tespit edilmesi için bir doktora danışmasında ve gerekli tetkiklerin yapılmasında fayda vardır. Ardından doktorun gerekli gördüğü tedavi yöntemleri ile kilo verme uygulamaları denenebilir. Fakat tüm bunlara rağmen kilo verme konusunda zorluk yaşanıyorsa mide balonu yöntemi uygulanabilir ve hasta fazla kilolarından kolaylıkla kurtulabilir.

Oldukça kolay ve tüm dünyada uygulanan bir yöntem olan mide balonu avantajları oldukça fazla olan bir uygulamadır. Bu avantajlar;

  • Mide balonu ameliyat yöntemi değildir ve kişi tamamen uyutulmaz.
  • Ağrısız bir yöntemdir.
  • Sağlığınıza hiçbir zararı yoktur.
  • 6-12 ay içerisinde ideal kiloya ulaşmanızı sağlar.
  • İnsülin direncinizi düzenler.
  • Sindirim ve boşaltım sisteminizi düzenler.
  • Sık ve çok yemek yeme alışkanlıklarınızı ortadan kaldırır.
  • Düzenli ve sağlıklı yeme alışkanlığı kazandırır.

Mide Balonu Yerleştirildikten Sonra Nelere Dikkat Edilmesi Gerekilir?

Kişinin obezite gelişimine bağlı olarak mideye yerleştirilen balon 6-12 ay arasında bir süre sonunda kişi ideal kiloya ulaşmış olur. Fakat bu süreçte hasta mide balonu ile yaşamaya alışmalı ve bunun için bazı noktalara dikkat etmelidir. Bunlar;

  • Yemekleri yavaş yemeli ve çok iyi çiğneyerek yutmalı
  • Öğün atlamamalı mutlaka en az 3 öğün belirli ölçüde beslenilmeli
  • Yemeklerden sonra yavaş şekilde bir bardak su içilmesi lışkanlık haline getirilmelidir. Bu durum balonun ıslanarak yemek yapışmasını engelleyecektir.
  • Yemekleri küçük tabaklarda yiyerek psikolojik olarak doyma hissi yaratılmalı
  • Yemekten önce asla sigara içilmemeli
  • Günde en az 1500 ml su tüketilmeli
  • Yüksek kalorili gıdalar ve alkol tüketiminden kaçınılmalı
  • Gazlı içecek, kahve ve çay tüketiminden kaçınılmalı
  • Akşam yemekleri geç saate bırakılmamalı
  • Günde en az 15-30 dakika arasında kısa yürüyüşler alışkanlık haline getirilmelidir.

Mide Balonu Çeşitleri Nelerdir?

Mide balonu hastanın midesine yerleştirildikten sonra yaklaşık olarak 6 ile 12 ay arasında kalmaktadır. Ortalama 10-25 kilo arasında zayıflamaya yardımcı olan bu uygulama hastanın ihtiyacına göre kendi arasında çeşitlere ayrılmaktadır. Standart olarak sıklıkla kullanılan 4 çeşit mide balonu vardır. Bunlar;

  • Elipse (yutulabilir)
  • 6 aylık
  • 12 aylık
  • Ayarlanabilir şeklindedir.

Elipse (Yutulabilir) Mide Balonu

Elipse diğer adı ile yutulabilir mide balonu uygulama açısından tüm mide balonlarından farklıdır. Endoskopi gerektirmemekle birlikte hastanın su yardımıyla yutması şeklinde uygulanır. Kapsül şeklinde olan elipse mide balonu hap yutar gibi yutulur ve midede şişerek 4 ay süre ile burada kalır. 4 ayın sonunda ise kendiliğinden boşaltım yolu aracılığıyla mideden atılır. Elips mide balonu ortalama olarak hastaya 4 aylık süreçte 15-20 kg verdirebilir. Hastaya uygulanabilmesi için kişinin vücut kitle endeksinin 27 ile 40 arasında olması gerekmektedir.

6 Aylık Mide Balonu

Hastanın vücut kitle endeksinin 27 ile 40 arasında olmasına bağlı olarak hastanın ihtiyacına göre uygulanan mide balonu şeklidir. Endoskopi yardımı ile mideye yerleştirilir ve 6 aylık süreç sonunda mideden çıkarılır. Bu süreçte toplamda 10-20 kg arasında kilo kaybı yaşanmasını sağlar.

12 Aylık Mide Balonu

12 aylık mide balonu hastanın 20 kg’dan daha fazla kilo vermesi gerektiği durumlarda uygulanır. Vücut kilo endeksinin uygun olması durumunda endoskopi yardımı ile mideye yerleştirilir ve bu sürecin sonunda yine endoskopi aracılığı ile mideden çıkarılır.

Ayarlanabilir Mide Balonu

Ayarlanabilir mide balonu hasta vücut kitle endeksinin 30 ile 40 aralığında olması durumunda uygulanır. Yaklaşık olarak 12 ay midede kalan bu balon türünün özelliği ise bu süreçte hastanın ihtiyacına göre balon hacminin ayarlanabilir olmasıdır. Gereken durumlarda endeskopi ile hastanın midesindeki balonun hacmi azaltılabilir ya da arttırılabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Mide balonunun yan etkisi var mıdır?

Mide balonu yan etkisi çok nadir görülen bir uygulamadır. Olası yan etkileri ise bulantı ve kusmadır. Bu belirtiler bir hafta içinde geçmektedir. Belirtilerin devam etmesi durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Mide balonu ile ne kadar kilo verilir?

İlk olarak Amerika’da tasarlanan mide balonu zamanla tüm dünyada uygulanan bir yöntem olmuştur. Obezite ile mücadelede etkili olan bu uygulama hastanın durumuna göre değişmekle birlikte ortalama 10-25 kg arasında kilo kaybı sağlamaktadır.

Mide balonu ameliyatı riskli midir?

Mide balonu uygulaması bir ameliyat türü değildir. Aksine yarı anestezi uygulanarak yapılan bir endoskopi işlemidir. Bununla birlikte güvenilirliği tüm dünyada kanıtlanmış bir uygulamadır. Riskli olmamakla birlikte çok nadir de olsa görülebilen mide bulantısı, kusma ve ishal gibi yan etkiler bulunmaktadır.

Mide balonu patlar mı?

Mide balonunda herhangi bir patlama riski bulunmaz. Sadece hastanın mide balonu uygulaması sonrası gerekli talimatlara uymaması sonucunda tükettiği yüksek asit sonucu mide balonu delinmesi yaşanabilir. Bu durumda çok nadir görülmektedir. Mide balonu delinmesi yaşanması durumunda da balon içindeki mavi sıvı idrara karışacağı için doktorunuz sayesinde hemen müdahale edilebilir.

Mide balonu takıldıktan sonra seyahat edilebilir mi?

Mide balonu takıldıktan sonra vücutta yabancı bir cisim ve uyum süreci olacağından 1-2 gün istirahat edilmesi tavsiye edilir. Ancak mide balonu ile yolculuk yapılmasında hiçbir sakınca görülmemektedir.

Mide balonu ilaç kullanımını etkiler mi?

Mide balonunun kullandığınız ilaçları etkisini engelleme konusunda hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Ancak mide balonu boşaltımı da düzenlediği için ilacı vücudunuza etki etmesi için gereken süreyi yavaşlatabilir.

Mide balonunun çıkarılma süresinin geçmesi sorun yaratır mı?

Yutulabilir mide balonu dışındaki diğer balonların bir kullanım süresi bulunduğundan zamanında çıkarılmayan mide balonları patlama riski taşımaktadır. Bu nedenle çıkarılma süresi gelen mide balonlarının işlemlerinin bir an önce yapılması tavsiye edilmektedir.

Mide balonu fiyatları için aşağıdaki formu doldurabilir yada Whatsapp aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş:

Yutulabilir Mide Balonu

Yutulabilir Mide Balonu

Yutulabilir Mide Balonu Nedir ?  

Yutulabilir Mide Balonu : Obezite, dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşamdan dolayı global bir sağlık sorunu haline gelmiş bir hastalıktır. Obezite, vücut kitle indeksinin normalin çok üstünde olması şeklinde açıklanabilir. Global bir problem haline gelmiş bu hastalık kanser, diyabet, hipertansiyon, eklem ve kalp hastalıklarına neden olabilirken kişinin sosyal hayatının fazlasıyla kısıtlanmasına, kişinin özgüveninin düşmesine ve kişinin psikolojik olarak olumsuz etkilenmesine de neden olabilmektedir. Son yıllarda fazla kilolarından şikayetçi pek çok kadın ve erkek çareyi Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasında aramaktadır. Bu uygulama cerrahi olmayan, endoskopi ve anestezi gerektirmeyen, vücudun sahip olduğu ağırlığın yaklaşık %10-15’inin verilmesine yardımcı olan bir uygulama olduğu için oldukça rağbet görmektedir.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Nedir?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) kişinin midesine yerleştirilen ve bu sayede daha az besin tüketimini sağlayan yumuşak bir balon uygulamasıdır. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması kişinin hastaneye yatmasını gerektirmeyen, anesteziye ihtiyaç duyulmadan uygulanabilen ve 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan bir uygulamadır. Ayrıca mideye yerleştirilen yumuşak balon yerleştirildikten 16 hafta sonra kendiliğinden söneceği ve doğal yollarla vücuttan atılacağı için bu uygulama son derece konforludur. Diğer mide balonu uygulamalarındaki gibi kullanım süresi sonunda ek bir işleme gerek yoktur. Allurion vücuttan kendiliğinden atılmaktadır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Ne İşe Yarar?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) fazla kilolarından şikayetçi olan kişiler ve obez sınıfına giren kişiler için tasarlanmış bir uygulamadır. Bu uygulamanın amacı kişilerin fazla kilolarından kurtulmasına yardımcı olmaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Nasıl Çalışır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasının çalışma prensibi; kişinin midesinde belirli bir yer doldurularak tokluk hissinin kazanılmasına ve dolayısıyla bir öğünde daha az besin tüketildiği için kişinin zayıflamasına dayanmaktadır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Nasıl Uygulanır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması iki adımdan oluşmaktadır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasında ilk adım ince bir ipe bağlı olan yumuşak balonu yutmaktır. Bu işlem kişinin yutkunmasıyla gerçekleşecek basit düzeydedir. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) yutulduktan sonra doğru yerde olduğundan emin olmak amacıyla bir röntgen çekilecektir.

İkinci adımda ise Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) içerisi sıvı ile doldurulur. Bu aşamada doktor bir kataterden yardım alır. Bu aşamada balonun içerisinin sıvıyla dolu olduğundan emin olmak amacıyla bir röntgen çekilir. Röntgen sonucuna göre sıvı ile doldurma işlemi başarılı gerçekleştirilmişse katater çıkarılır ve kişi sosyal hayatına geri döner. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) içerisine 550 ml steril bir su doldurulur.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Kapsülü Yutulamazsa Ne Olur?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) kapsülü herkes için kolay yutulabilir özellikte tasarlanmıştır. Kişi kapsülü tek başına yutmada sorun yaşarsa doktor ince bir katater yardımıyla kapsülü iterek kişinin yutmasını sağlayabilir.

Yutulabilir Mide Balonu Kimlere Uygundur?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonunun) 18 yaşından büyük, vücut kitle indeksi 27’ye eşit veya 27’den büyük olan fazla kilolu ya da obez kişiler için uygun bir uygulamadır. Bu uygulama sadece bu alanda eğitim almış, uzman doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması, her hasta grubu için uygun değildir. Bu nedenle işlem öncesinde mutlaka konsülasyon muayenesi yapılmaktadır. Bu esnada kişinin tıbbi geçmişini detaylı şekilde paylaşması oldukça önemlidir.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Uygulamasına Hazırlık Süreci Nasıldır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasının en başarılı şekilde etki göstermesi için;

  • İlk olarak mutfak dolapları ile buzdolabı gözden geçirilmeli ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması gerçekleştirildikten sonra kişinin birkaç gün boyunca protein açısından zengin beslenmesi gerektiği için yoğurtlar ve içecekler dolapta yerini almalıdır. Ayrıca birkaç porsiyon et suyu hazırlayıp dondurmak da iyi olacaktır.
  • İkinci adımda kişiyi yemek ve atıştırmalık planlama alışkanlığı edinmek beklemektedir. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması gerçekleştirildikten sonra görülen yan etkilere bağlı olarak az ve sık yemek gerekebileceği için ne yenmesi gerektiğinin planlaması daha önceden yapılabilir.
  • Yemek yerken masaya oturmak ve dikkat dağıtıcı şeylerden uzaklaşmak aslında kulağa basit gelse de oldukça etkilidir çünkü yiyeceklere odaklanmak tokluk hissinin yaşanmasını sağlayacak kişi ihtiyacından fazlasını tüketmemiş olacaktır.
  • Allurion mobil uygulaması, balon yerleştirme uygulamasının ilerlemesini ve takip edilmesini sağlayacak bir uygulama olduğu için bu uygulama balon yerleştirme uygulamasından önce indirilmelidir.
  • Balon yerleştirme gününden önce doktorun reçete ettiği antiasit ilaçların alınması gerekir.
  • Balon yerleştirme gününden 24-48 saat öncesinden itibaren bol sıvı tüketmek gerekir.
  • Doktor tarafından reçete edilen diğer bir ilaç ise hastalığı önleyici ilaçlardır. Bu ilaçların alınması gerekir.
  • Yerleştirme gününden 8 saat öncesinden itibaren yemek yenilmemelidir, berrak sıvılar içilebilir.
  • Yerleştirme gününden 2 saat öncesine kadar su ve berrak sıvılar içilebilirken, uygulamaya 2 saat kala bütün içeceklerin tüketimi bırakılmalıdır.

Allurion Yutulan Mide Balonu Sırasında Kişiler Nelere Dikkat Etmelidir?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sırasında kişiler;

  • İlk olarak yeni ve sağlıklı beslenme tarzını hayatlarına entegre etmelidir.
  • İlerlemenin takip edilmesi amacıyla Allurion akıllı tartı, Allurion akıllı saati ve Allurion mobil uygulaması kullanılmalıdır.
  • Düzenli olarak tartılmak kişinin motivasyonunu yerine getirecek bir adımdır.
  • Diyetisyen ve doktor ile sürekli iletişim halinde olunmalıdır.
  • Düzenli egzersiz ve alkol, kafein tüketimini azaltmak kişilerin daha sağlıklı yaşam tarzını benimsemesini sağlayacağı için düzenli egzersiz yapmaya ve alkol, kafein tüketimini azaltmaya dikkat edilmelidir.
  • Hedefleri hayata geçirmek amacıyla ufak eylem planları oluşturmak, egzersiz ve beslenme programları hazırlamak gerekmektedir.
  • Alışkanlığın oluşturulmasında en önemli dayanak bilimsel yöntemlerdir. Kişilerin pekiştirme yöntemleriyle alışkanlıklarını oluşturması ve değiştirmesi gerekir.
  • Kişilerin çevresindeki bazı insanlar ya da bazı eşyalar onları sağlıksız beslenmeye ve egzersiz yapmamaya yönlendirebilir. Bundan dolayı motivasyon düşürücü, program aksatıcı kişiler ve eşyalar çevreden uzaklaştırılmalıdır.
  • Başarıların büyüklüğü ya da küçüklüğü fark etmeksizin kutlanmalıdır. Kutlamalar insanın motivasyonunu arttırıcı ve bu yolun devamını sağlayıcısıdırlar. Bundan dolayı küçük ve büyük başarılar mutlaka kutlanmalıdır.

Allurion Yutulabilir Mide Balonu Sonrası Beslenme Süreci Nasıl Olmalıdır?

  • Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) yerleştirildikten sonra ilk birkaç hafta berrak sıvılar tüketilmeli ardından normal katı beslenmeye adım adım geçilmelidir.
  • En az 48 saat berrak sıvıları yani durgun su, hafif meyve suyu, sıcak et suyu, bitki çayı, kafeinsiz çay, şekersiz ve tanesiz komposto, hoşaf, süzülmüş sebze suları, gazsız sporcu içeceklerini tüketmek gerekir.
  • İlk hafta ve sonrasında en az 2 litre su tüketmek, kafeinli ve gazlı içeceklerden kaçınmak çok önemlidir.
  • İkinci 48 saatlik aşama yumuşak yemeklerin yani çorba, yoğurt, püreler, yumuşak ve sulu yiyeceklerin tüketildiği aşamadır. Bu aşamada şekersiz puding, bitki çayları, az yağlı süzme peynir, yağsız süt ile pişen yulaf ezmesi de tüketilebilir. Kişi bu aşamada mide krampı, ağrı, bulantı, kusma yaşıyorsa aşama 1’e geçmeli ve ikinci aşama için beklemelidir.
  • Üçüncü aşama ise katı gıdalara başlama aşamasıdır. Bu aşamaya geçiş tamamen kişiye özel ve şikayetlerine bağlıdır. Mide krampı, ağrı, bulantı ve kusma gibi şikayetler kendini göstermiyorsa bu aşamaya devam edilebilir. Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası genellikle tercih edilen besinler sert ve lifli yiyecekler, yapraklı sebzeler, sert meyve kabukları ve çekirdekleridir. Bu besinler ilk olarak küçük, kabuksuz, iyi bir şekilde pişirilmiş ve iyi bir şekilde çiğnenmiş şekilde tüketilmelidir.

obezite gorsel
bb

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Vücuttan Atıldıktan Sonra Neler Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) vücuttan atıldıktan sonra;

  • İlk olarak sağlıklı beslenme ve egzersiz programları kesinlikle aksatılmamalı, alışkanlıkların korunmasına dikkat edilmelidir.
  • İlerlemenin devamı ve motivasyonun korunması için Allurion akıllı tartı, Allurion akıllı saat ve Allurion mobil uygulaması kullanılmaya devam edilmelidir.
  • Daha ve öneri ve destek amacıyla doktor ve diyetisyen ile iletişim kurulmalıdır.
  • Çevredeki kişilerin kişiyi etkilemesine izin verilmemelidir.
  • Bazı kişiler birinci Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) vücuttan atıldıktan ve beklenmesi gereken süre geçtikten sonra ikinci bir Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) yerleştirmeyi tercih edebilmektedir. Böyle bir durumda mutlaka doktora bilgi verilmelidir.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Uygulaması;

  • Bu uygulama cerrahi bir işlem olmamasının yanı sıra endoskopisiz ve anestezisiz basit bir uygulamadır.
  • Fazla kilolarından rahatsız olan kişilerin vücutlarından %10-15 oranında kilo vermesini sağlar.
  • Yaklaşık 16 hafta sonra balon vücuttan kendiliğinden atılır, özel bir çıkarma işlemi gerekmez.
  • Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) kişinin açlık hissetmeden, az besinle tok olmasını sağlayarak kilo vermesini amaçlar.
  • Midesinde balon olan kişi daha az yeme ihtiyacına sahip olacağı için bu uygulama sağlıklı ve dengeli beslenme avantajı sunar.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Ne Kadar Süre Midede Kalır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) 16 haftaya ayarlı bir zaman formundadır. 16 haftanın bitimiyle balonun içinde bulunan sıvı kendini boşaltacaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Yan Etkileri Neler?

  • Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) bazı kişilerde bulantı, mide krampı ve kusma oluşturabilir. Bunlar midenin balona alışma sürecinden sonra geçecek kısa süreli (ortalama olarak bir hafta süren) yan etkilerdir.
  • Çoğu hasta hiçbir yan etki yaşamadan sosyal hayatına devam edebilmektedir.
  • Olası yan etkileri yaşayan kişiler doktorun verdiği ilaçları düzenli olarak kullandığında bu şikayetler kontrol altına alınmış olacaktır.
  • Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulaması yapılan kişiler ilaçlara ya da diyet değişikliğine cevap vermeyen ağrı yaşıyorsa, şiddetli bulantı, kusma, kabızlık, ishal, karın şişliği, kramp ya da sıvı kaybı yaşıyorsa, balon midedeyken ilk haftada görülen fakat sonradan iyileşen şikayetler kendini yeniden göstermeye başlamışsa, ağrı, gastrointestinal gibi şikayetler mevcutsa en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Sonrası Bulantı ve Kusma Neden Olur, Ne Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası bulantı ve kusma midenin balona alışma sürecinde kendisini fazla kasmasından dolayı oluşan bir semptomdur. Mide bulantısı hissedildiğinde hareket etmek doğru bir hareket olacaktır. Bunun dışında porsiyonları küçültmek, bir oturuşta daha az yemek, yemek yerken acele etmemek, yemekleri iyi bir şekilde çiğnemek, sıvı tüketimine dikkat etmek de bulantı ve kusmanın yaşanmaması için önemlidir.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Sonrası Abdominal Rahatsızlıklar ve Kramp Neden Olur, Ne Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası abdominal rahatsızlıklar ve krampın oluşmasına yine midenin balona alışma süreci neden olmaktadır. Ağrı ve kramplara mide bulantısı ve kusma eşlik etmediğinde söz konusu şikayetlerin nedeni açlık olabilir. Bundan dolayı besinlerin kıvamı ve miktarı arttırılabilir. Ayrıca yürüyüşe çıkmak, çok soğuk ve çok sıcak besinlerin tüketiminden kaçınmak, sıcak su şişesinden faydalanmak doğru adımlar olacaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Sonrası Kabızlık Neden Olur, Ne Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası kabızlık şikayeti midenin balona alışma sürecinin bağırsaklara etkisinden ve lifli gıda ile sıvı tüketiminin azalmasından dolayı oluşmaktadır. Bol sıvı tüketmek, katı gıdalarla beslenme aşamasına geçtikten sonra meyve, sebze ve lifli gıdaları tüketmek, fiziksel aktiviteyi arttırmak doğru adımlar olacaktır. Ayrıca kuru erik, armut, elma, kivi ve mango kabızlık şikayetinin geçmesine fayda sağlayacaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Sonrası Reflü ve Mide Yanması Neden Olur, Ne Yapılmalıdır?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) sonrası reflü ve mide yanması şikayetleri oldukça nadir görülen midenin alışma sürecinde olan şikayetlerdir. Bir oturuşta fazla besin tüketmemek, yemek sırasında yavaş yemek ve iyi bir şekilde çiğnemek, reflü, gaz, şişkinlik ve geğirme başladığında yemek yemeyi sonlandırmak, akşam erken vakitte yemek, yemekten sonra yatmamak, yatmak için yemekten sonra 2-3 saat geçmesini beklemek, sol tarafa doğru yatmak, kafeinli yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınmak, yemekten önce sigara içmemek, reflüyü tetikleyen yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınmak, düşük yağ içerikli öğünleri tüketmek ve alkolden kaçınmak doğru adımlar olacaktır.

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) Uygulamasının Garantisi Var mı?

Allurion (Yutulabilir Mide Balonu) uygulamasının garantisi balonun kişinin midesinde 90 günden az kalırsa ya da 90 günden önce kendiliğinden sönerse ücretsiz olarak değiştirilme şeklindedir.
obezite2
bbmob

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Yutulabilir mide balonu fiyatları kur bazlı farklılıklar dolayısıyla anlık değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenden ötürü 2023 güncel yutulabilir mide balonu fiyatlarını öğrenmek için bizleri arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Yutulabilir mide balonu fiyatına 6 aylık diyetisyen desteği, Allurion Smart Baskül ve akıllı saat dahildir.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatlarını SGK Karşılar mı?

Yutulabilir mide balonu fiyatlarını SGK ve Özel Sağlık Sigortası karşılamamaktadır.

Güncel fiyatları öğrenmek için bize Whatsapp, telefon veya aşağıdaki formu doldurarak ulaşabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı mı Yutulabilir Mide Balonu mu?

Tüp mide ameliyatı ya da yutulabilir mide balonu operasyonu düşünüyorsanız aşağıdaki iletişim formunu doldurup detaylı bilgi alabilirsiniz.

Vücut Kitle İndeksimi Nasıl Hesaplarım?

Vücut kitle indeksi aracımızı buraya tıklayarak kullanabilirsiniz.

Prof Dr. Hasan Altun ile Kimler Zayıfladı?

Deniz Seki,Seren Serengil, Ümit Erdim ve Işın Karaca gibi birçok ünlü Prof. Dr. Hasan Altun ile sağlıklı bir yaşama adım attı. Youtube kanalımızı ziyaret ederek tüp mide süreçleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası