samsun bafra hayvan barınağı / Hayvan Barınağı haberleri

Samsun Bafra Hayvan Barınağı

samsun bafra hayvan barınağı

Öğrencilerin 'Bal'ı Barınaktan sahiplenilen ‘Bal’ın yeni yuvası okul oldu

Samsun Bafra Anadolu Lisesi (BAL) İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde öğrencilerce başlatılan “Şefkat Eli Projesi” çerçevesinde barınaktan sahiplenilerek “Bal” ismi verilen köpek, okulda hazırlanan yeni yuvasına kavuştu.
eğitimöğretim yılı başında başlatılan “Şefkat Eli Projesi” çerçevesinde “Satın Alma Sahiplen” sloganı ile yola çıkan İngilizce öğretmeni Naim Okay ve öğrencileri önce okul bahçesinde köpek kulübesi ve köpekler için beslenme alanları oluşturdular. Okulun girişinde “Sokak hayvanlarına bir kap mama da sen al” yazılı kumbara koydular. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından kumbaraya atılan paralar ile sokak hayvanlarının mama ihtiyacını karşılamaya başladılar. Okuldaki hazırlıkları tamamlayan öğretmen Okay ve öğrencileri, Bafra Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek bir köpek sahiplendiler. “Bal” ismini verdikleri köpeği okula getirerek yeni yuvasına yerleştirdiler. Öğrencilerin ilgi odağı olan Bal da yeni yuvasına kavuşmaktan çok memnun kaldı.

“Yıllık 2 bin hayvan kısırlaştırıyoruz”
Bafra Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Uzman Veteriner Hekimi Orkun Demir, “Yıllık 2 bin hayvan kısırlaştırıyoruz ve bu kapasiteyi arttırmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte yaralı, acil ya da trafik kazalarında yaralananlara da acil müdahale etmekteyiz. Operasyon şansı olan hayvanları burada operasyon yapıyoruz. Operasyon şansı olmayan hayvanları da Samsun’a sevk ediyoruz. Öncelikli olarak bizim işlerde sahiplendirme esastır. Herkes buradan bir hayvan sahiplenmiş olsa sadece hayvanı kısırlaştırıp teslim etmiş oluruz. Biz genel olarak satın alma sahiplen prensibindeyiz” dedi.
Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Nisa Fenercioğlu, “Aslında bütün okulların bunu yapması gerekir. Burada çok sayıda sahipsiz hayvan var. Hepsi çok sevimli. Gezdik, gördük. Aslında hepsi sahiplenmeyi hak ediyor. Satın alma sahiplenme diyorum” diye konuştu.
9. sınıf öğrencisi Ayşe Berra Uysal, “Buraya gelmekteki esas amacımız hayvan satın almayı durdurmak ve sahiplendirmeyi teşvik etmek. Diğer okulların da buna destek vermesini istiyorum” şeklinde konuştu.
İngilizce öğretmeni Naim Okay, “Bafra Anadolu Lisesi’nde yürütmekte olduğumuz Şefkat Eli Projesi’nde ilk dönem barınağımıza bir ziyaret yapmıştık. Öğrencilerimizi barınakla tanıştırmıştık. Buradan bir köpek sahiplenme fikrini ortaya atmıştık. Projeyi yaparak öğrencilerin de benimsediği bir köpeği almaya karar verdik. Bugün de onun için geldik. Bunun alt yapısında köpeğin sahiplenmeden önce köpeğin bakımıyla ilgili okulda birimler kurduk. Beslenmesi ile ilgili birimleri kurduk. Bu konuda çocukları ilk önce bilinçlendirdik. Şimdi ise sahiplendiğimiz bu küçük canlıyı okulumuza götürüp diğer öğrencilerin de buna sahip çıkmasını, bu sevgiyi okulda yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. En büyük hedefimiz ise okullar arasında hayvan sahiplenme duygusunun yayılmasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde funduszeue.info editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yine Bafra Hayvan Barınağı, yine skandal!

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Bafra Hayvan Barınağı, skandal görüntülere imza atmaya devam ediyor. Barınakta yaşayan hayvanların yürekleri burkan hali, bir vatandaşın kameralarına yansıdı.

Küçük kız şoku atlatamadı

Edinilen bilgilere göre; olaya şahit olan vatandaş, 16 Aralık Pazartesi günü saatlerinde kaybolan köpeğini bulmak için küçük kızı ile birlikte hayvan barınağına gitti. Bu sırada köpeklerini bulmak için barınağı dolaşan vatandaşın küçük kızı kan dondurucu görüntüye şahit oldu. Neden öldüğü belli olmayan köpeği, aç kalan diğer köpeklerin yediğine şahit olan küçük kız, olayı atlatamadığını söyledi. Görüntüleri cep telefonu ile kayıt altına alan baba durumu Bafra Belediyesi'ne bildirdi.

Daha önce de başka bir skandal

Bafra Hayvan Barınağı, daha önce 14 Eylül tarihinde de bir skandala imza atmıştı. Hayvanlar öldürülerek, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın talimatıyla yok edildi. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ise mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunmuştu. Skandal, ulusal kanallarda ve hatta mecliste konuşuldu.

Bafra Belediyesi'nde ihmalkarlık mı var?

Şimdi ise hiçbir düzelme görülmeyen barınakta gerçekleşen başka bir skandalın tekrar gerçekleşmesi üzerine gözler yapılan bu ihmalkârlığa çevrildi. Bu skandalın ardından vatandaşın aklına Bafra Belediyesi’nin neden barınaklarda böyle ihmalkârlıkların yaşanmasına izin verdiği soruları oluştu. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'tan ise henüz açıklama gelmedi.

Son Güncelleme:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası