instagramda spotify müzik paylaşma / Instagram Story'de Spotify Şarkı Paylaşma - Instatakipçi

Instagramda Spotify Müzik Paylaşma

instagramda spotify müzik paylaşma

Son dönemlerde dinlenilen müziklerin Spotify Instagram story aracılığı ile paylaşılması ise oldukça popüler. Günümüzün en sevilen iki uygulaması olan Instagram ve Spotify’ ın yaptığı anlaşma ile hikayeye müzik eklenme özelliği getirildi. Birçok kişiyi mutlu eden bu durum iki platformun bileşmesine sebebiyet verdi. Herkesin severek kullandığı iki uygulamayı aynı anda kullanmak mümkün olduğu gibi, Spotify’da müzik dinlenirken Instagram hikâyesinde paylaşılabilme özelliği getirildi. Spotify Instagram uygulamaları sosyal ağ ve müzik platformunun iki devi olmayı başarmış durumda, bu durum iki platformun kitlelerini bir araya getirmeyi başardı. Dinlenilen bir şarkı veya çalma listesinde ekli olan şarkının story üzerinden kolaylıkla paylaşılabilmesine imkân tanınmıştır. Spotify ve Instagram uygulamaların da bir hesap bulunması paylaşım yapılabilmesinin ilk şartıdır. Ne yazık ki paylaşımlar şu anda yalnızca kapak fotoğrafı ile sessiz bir şekilde yapılabilmektedir.


Instagram, Spotify ile yaptığı anlaşma ile dinlenilen müziklerin stor de paylaşılmasına imkân tanımıştır. Milyonlarca kişinin severek kullandığı Instagram uygulamasında hikâye paylaşma herkesin severek kullandığı bir özelliktir. Bu özelliğe ek olarak Spotify’da dinlenilen müziklerin hikâyede paylaşılması da olağan bir durum haline gelmiştir. Son dönemlerde gelen güncelleme ile birlikte Spotify ve Instagram birbiriyle bağlantı kuracak hale getirilmiştir. Paylaşım yapılırken, konum, etiket ve görüntü eklenebilmektedir. Oldukça dikkat çekici bir özellik olması sebebiyle severek kullanılmaktadır. Instagram hikayesinde müzik paylaşımı yapabilmek için gerekli olan en önemli adım ücretli veya ücretsiz bir Spotify hesabının bulunmasıdır. Bu hesap aracılığı ile paylaşımlar yalnızca Instagram hikayesinde paylaşılabilmektedir, post olarak paylaşılması henüz mümkün değildir.

Spotify Instagram Story Nasıl Paylaşılır?

Her ne kadar bu uygulama oldukça başarılı olsa da şu an müzik paylaşımı sesli olarak yapılamamaktadır. Yalnızca ekran görüntüsü tarzında paylaşımlar yapılabilmektedir, müziğin dinlenmesi için ise kişinin Story’de sol üst kısımda yer alan Play on Spotify seçeneğine tıklaması gereklidir. Sessiz yapılan paylaşımlar birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratsa da bu konu hakkında da çalışmalar yapıldığı bilinmektedir. Play on Spotify seçeneğine tıklanarak dinlenilen şarkıya gidilebilir ve Spotify uygulaması içerisinde paylaşılan şarkı dinlenebilmektedir.

  • Spotify uygulamasından şarkı dinlenirken, sağ alt tarafta yer alan paylaş seçeneğine tıklanması gereklidir.
  • Paylaş seçeneğine tıkladıktan sonra şarkının hangi platform da paylaşılacağı ile ilgili seçenekler bulunmaktadır.
  • Bu seçenekler arasından Instagram uygulaması seçilmelidir.
  • Instagram hikayeler seçeneğine tıkanılması halinde şarkı şarkının kapak fotoğrafı Instagram üzerinde açılacaktır.
  • Bu paylaşımı yaparken hikaye üzerine konum, etiket veya görüntü eklenebilmektedir.
  • Tüm bu detaylar isteğe göre eklendikten sonra paylaş seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Bu şekilde Spotify üzerinden paylaşılmak istenen şarkı Instagram hikayesine eklenecektir.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Instagram Ses Efekti Nasıl Eklenir?

Tüm bunları yaparken ücretli veya ücretsiz bir Spotify hesabına ihtiyaç duyulmaktadır. Kişi ister dinlediği isterse de çalma listesinde olan şarkıyı paylaş butonuna tıklayarak story atabilmektedir. Spotify Destek sayfasından da yardım alabilirsiniz.

Hikayelerinizin daha çok izlenmesini istiyorsanız Instagram Hikaye İzlenme Satın Al hizmetimizi kullabilirsiniz!

Spotify Şarkı Sözü Nasıl Paylaşılır?

Spotify'ın en son güncellemesi ile şirket, ücretsiz ve premium kullanıcılar için şarkı sözü sosyal paylaşım işlevselliğini küresel hale getiriyor. Spotify, sosyal medyada kendinizi ifade etmenize yardımcı olmak sizleri şarkı söylemeye teşvik etmek istiyor. Bu özelliği kullanarak en sevdiğiniz şarkıların sözlerini Instagram, Twitter ve diğer sosyal medya uygulamalarında paylaşabilirsiniz.

Şarkı sözü Japonya gibi bazı pazarlarda sunulsa da bu özellik ABD gibi batı pazarlarında yaygın bir lansman almamıştır. Bazen karşılaştığınız anlamlı şarkı sözlerinde kendinize ait bir parça görebilir ve bunu diğer insanlarla paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden Spotify ve Apple müzikten Instagram sosyal medya hikayelerine şarkı sözü paylaşmak için ayrı talimatlar da eklenmiştir. Şarkı sözü paylaşmak oldukça basittir. Bu adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Spotify'da paylaşmak istediğiniz şarkıya gidin, paylaş butonuna dokunun,
  • İstediğiniz platformu seçin,
  • İster hikayeler isterse post/tweet vs. butonuna basın,
  • Gönderinizi özelleştirin,
  • Haber kaynağınızda yayınlayın.

Hikayenizi görüntüleyen herkes, az önce paylaştığınız şarkının yaklaşık on saniyelik bir ön klip oynatmasını görecektir. Bu sürenin sonunda tüm parçayı dinlemek isteyenler için Spotify üzerinde oynatma butonu gözükür ve insanlar bu şekilde şarkının tam haline ulaşabilir.

Spotify Şarkı Sözü Paylaşımı


Spotify'ın sunduğu ilgi çekici özelliklerden biri de kullanıcıların Facebook, Twitter, WhatsApp gibi sosyal medya platformlarında şarkı sözlerini paylaşabilmesi. Bu, kullanıcıların sosyal medya platformlarında bir gönderi hazırlamak istediklerinde şarkı sözlerini yeniden yazmalarına gerek kalmamasını sağlar.

Şarkı sözlerini paylaşmak için Spotify uygulamasının en son sürümünü kullanmaları gerekmektedir. Ardından, sahip olduğunuz hesabı kullanarak Spotify uygulamasını açarak beğendiğiniz bir şarkı bulabilirsiniz. Şimdi Yürütülüyor düğmesini veya alttaki yuvarlak simgeyi tıklayarak çalın. Sonrasında, eş zamanlı şarkı sözleri görünene kadar ekranı yukarı kaydırın. Sağ alt köşedeki menüdeki Paylaş'a tıklayın, ardından şarkı sözlerinde hangi kısmı paylaşmak istiyorsanız o cümleye dokunun. Bu sayede istediğiniz platformda beğendiğiniz şarkı sözlerini paylaşabilirsiniz. Bu sayede Spotify uygulamasıyla diğer insanlarla etkileşimde bulunabilirsiniz.

Spotify mobil ve masaüstü uygulamalarındaki basamaklar ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Spotify'ın mobil uygulamasında şarkı sözlerini bulmak için bir şarkıda "şimdi çalıyor" görünümünü açın ve dinlerken ekranın altından yukarıya doğru kaydırın. O şarkının sözleri müzikle senkronize olarak kayar. Söz konusu şarkıdan belirli sözleri sosyal medyada paylaşmak için şarkı sözleri ekranının altındaki "paylaş" yazan bu düğmeye dokunun ve seçtiğiniz bir platformda paylaşmak üzere şarkı sözlerini vurgulayın.

 

 

  • Spotify'ın masaüstü uygulamasında, "şimdi oynatılıyor" ibaresindeki mikrofon butonuna tıklamanız gerekiyor. Evde otururken tv uygulamasında, "şimdi oynatılıyor" yazılı bir görünümünün sağ köşesindeki şarkı sözü düğmesine basın ve şarkı sözlerini aktif edip etmeyeceğinizi seçin. Açıldıktan sonra, varsayılan olarak "şimdi çalıyor" görünümünde şarkı sözlerini göreceksiniz.

 

 

Bu sayede sizler de Spotify şarkı sözü paylaşımını gerçekleştirmiş olacaksınız. Spotify daha çok müzik çalma ve keşfetme özellikleriyle biliniyor olsa da aynı zamanda bir sosyal medya uygulaması gibi de işleyiş gösteriyor. Çünkü burada tanıdıklarınızı takip edebilir ve ne dinlediklerini görebilirsiniz.

Spotify Şarkı Sözü Paylaşmanın avantajları.


Spotify üzerinden şarkı sözü paylaşmak tek bir tasarım ile sınırlı değildir. Başlığa dokunarak arka plan rengini veya şarkı sözleri arka planını da değiştirebilirsiniz. Ardından, istediğiniz rengi seçerek, şarkı sözlerini paylaşmak için bir sosyal medya uygulaması seçin. Bundan sonra her zamanki gibi yükleme işlemine devam edin. Spotify Premium kullanan dinleyiciler paylaşılabilecek birçok şarkıya erişebilirken, ücretsiz hesapta sınırlı sayıda şarkı bulunur. Bu nedenle ücretli üyeliklerde şarkı sözü paylaşma basamakları şu şekilde sıralanabilir.

Spotify uygulaması ve bunu kullanan topluluk web sitesini ziyaret ederek daha fazla içeriğe, özellikle nasıl şarkı sözü paylaşıldığına bakabilir. Spotify müzik uygulaması, kendisini ve konu dışı fikirleri tartışabileceğiniz forumlara erişmenizi sağlar. Çok sayıda başka Spotify kullanıcısı da bu forumlarda aktif olarak bulunur. Dilerseniz bu platformlarda da yeni insanlarla tanışıp yeni müzikler keşfedebilirsiniz. Hatta anketler ve yorumlar sayfalarında sanatçılar, albümler ve sevdiğiniz parçaları tartışabilirsiniz. Her türlü müzikal konu hakkında dostane tartışmalara girebilirsiniz. Favori kulaklıklarınız, hoparlörleriniz, akıllı TV'leriniz, alıcılarınız ve diğer birçok cihaz, Spotify aboneliğinizle daha derin entegrasyona sahip olabilir. Bu sayede akıllı saatinizde de şarkı sözü paylaşımı yapabileceğinizi görebilirsiniz. Spotify ve en sevdiğiniz şarkı sözleri artık her yerde!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası