patates püreli güveç köfte / Güveçte Patates Püreli Köfte - Nefis Yemek Tarifleri - #

Patates Püreli Güveç Köfte

patates püreli güveç köfte

Akşam yemeklerinde tüm ailenin beğendiği alternatif tarif!

 

ADIM 1
Patateslerimizi soyup küçük bir tencere de haşlayalım. Haşlanan patateslerimizin suyunu süzüp içine süt, tuz ve karabiber ilave edip rondodan geçirelim. Pürüzsüz bir kıvam elde etmemiz gerekiyor. En son patatesin içine kaşar peyniri rendesi ilave edip iyice eritelim.

 

ADIM 2
Köftemiz için soğanı rendeleyip suyunu sıkalım acısı çıksın. Gneiş bir kaba soğan, kıyma, galeta unu, yumurta sarısı ve baharatları ilave edelim yoğuralım. Küçük misket köfte şekilini verelim.

 

ADIM 3
Güveçlerimizin içine önce hazırladığımız patates pürelerini eşit bir şekilde paylaştıralım. Üzerine köfteleri ekleyelim ve yanlarına domates ve biber keselim fırında çok lezzetli kızarıyor yemeğe çok yakışıyor.

 

ADIM 4
Salçalı sos hazırlıyalım. Salça tuz ve ılık suyu karıştırıp güveçlerimizin üzerine dökelim. Fırına verelim derece fırında köftelerimiz pişene kadar pişirelim. en son çıkmasına yakın tüm güveçlerimizin üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve biraz daha fırında pişirelim.

 

Afiyet olsun.

 

Akşama ne yapsam diyenlere güveçte patates püreli köfte tarifi

Patates ve köftenin en lezzetli hali olan bu yemek oldukça lezzetli oluyor. Hem hafif hem pratik olan patates püreli köftenin porsiyonluk hali de oldukça göz alıcı. Peki, güveçte patates püreli köfte nasıl yapılır, tarifi nasıldır? İşte püf noktalarıyla tarifi

Et yemeklerinin ayrılmaz parçası olan patates püresinin bu haline de bayılacaksınız. Bir kere deneyince özel günlerde de yapacağınız spesiyallerinizden bi olursa şaşırmayın. Enfes püresi, lezzetli domates sosu ve eriyen kaşarıyla gönülleri fethetmeye hazır! Buyrun mutfağa

GÜVEÇTE PÜRELİ KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Patetes püresi için;

  • 1 kilo patates
  • 1 kase rendelenmis kasar peyniri
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 3 yemek kasigi sut
  • 1 cay kasigi tuz

Koftesi icin;

  • gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay bardağı ekmek içi ya da galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu icin;

  • 1 yemek kasigi domates salçası
  • Yarım su bardagi su
  • 1 cay kasigi tuz

Uzeri için;

GÜVEÇTE PÜRELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

  1. Patateslerin kabuğunu soyup iri iri doğrayın. Tam hizasına gelecek kadar su ekleyip haşlayın.
  2. Bu arada köfte içi gerekli tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp 5 dakika yoğurun. Vaktiniz varsa buzdolabına 30 dakika dinlendirin. Dinlenen köftelerden misketten çok az büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
  3. Haşlanan patatesleri süzüp patates eziciyle ya da çatalla püre kıvamına getirin. Tereyağını, peyniri, tuzu, karabiberi ve sütü ekleyin.
  4. Hazırladığınız püreyi güveç kaplarına paylaştırıp tabanına yayın.
  5. Köfteleri de az yağda arkalı önlü kızartıp pürenin üzerine yerleştirin.
  6. Aynı tavada kalan yağa salçayı, tuzu ekleyip 5 dakika kadar funduszeue.info ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Dilerseniz kekik de ilave edebilirsiniz.
  7. Sosu da köftelerin üzerine gezdirin.
  8. Fırını derecede ısıtın.
  9. Son olarak üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Afiyet Olsun!

Etiketler :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası