atilim edu tr moodle / Atılım Üniversitesi'nde yüz yüze eğitim: Tehlikeyle karşı karşıyayız

Atilim Edu Tr Moodle

atilim edu tr moodle

Accesorios de costura y mercería online

Compra etiquetas personalizadas en 12 Líneas
Comprar cuerda de macramé en 12 Líneas

Novedades de esta semana

Encuentra nuevos productos cada semana de costura y labores. Compra online productos de mercería y recíbelos en casa en 24h.

No hay productos en este momento.

Descubre la mercería online con precios de fábrica. Si eres apasionada del DIY y customizar tus propias prendas, en 12líneas podrás encontrar un gran catálogo de productos como cremalleras, botones, cintería, cordones o accesorios de costura. Renueva tu costurero con material de mercería y dale un toque personalizado a tus prendas con artículos de alta calidad producidos en España y resto de Europa.

Atılım Üniversitesi Moodle Mylab Öğrenci Kayıt Kılavuzu

0 ratings0% found this document useful (0 votes)
59 views8 pages

Description:

Atılım Üniversitesi Moodle Mylab Öğrenci Kayıt Kılavuzu

Copyright

Available Formats

PDF, TXT or read online from Scribd

Share this document

Share or Embed Document

Did you find this document useful?

Description:

Atılım Üniversitesi Moodle Mylab Öğrenci Kayıt Kılavuzu

Copyright:

Available Formats

Download as PDF, TXT or read online from Scribd
0 ratings0% found this document useful (0 votes)
59 views8 pages

Description:

Atılım Üniversitesi Moodle Mylab Öğrenci Kayıt Kılavuzu

Copyright:

Available Formats

Download as PDF, TXT or read online from Scribd

Öğrenci Kayıt Kılavuzu

1
MyLab : Kayıt

Merhabalar,

Bu dokümanda Moodle üzerinden MyLab’e erişim ve kayıt işlemini inceleyeceğiz.


Kayıt işlemine başlamak için; Moodle hesabınıza girip, Moodle Courses menüsünden
dersinize giriş yapınız.
Moodle hesap bilgileriniz okulunuz tarafından iletilecektir. funduszeue.info
MyLab : Kayıt

Ders sayfanızdaki işaretli Pearson Link sekmeleri üzerinden MyLab içeriklerine erişebilirsiniz.

MyLab’e ilk kez giriş yaptığınızda erişim kodunuz ile tek seferlik kullanıcı hesabı oluşturmanız
gerekmektedir.
MyLab : Kayıt

İlk aşamada karşınıza Kullanıcı Lisans


Sözleşmesi gelecektir.

I Accept butonuna tıklayarak devam


ediniz.
MyLab : Kayıt

Bu sayfada Erişim Kodunuzu (Access Code) girmeniz gerekmektedir.


Girdikten sonra Finish butonuna tıklayınız.

Erişim kodu yalnızca Latin alfabesi karakterlerinden oluşur. İçinde rakam


veya Türkçe karakter bulunmaz.
MyLab : Kayıt

Tebrikler!
Kayıt işlemini başarıyla tamamladınız.

Go to My Courses butonuna tıklayarak, yada Moodle ders ekranınıza


tekrar dönerek ilgili linkler üzerinden dersinize erişebilirsiniz.
Tüm yardım talepleriniz için;

Destek merkezimiz, Pazartesi - Cuma günleri


saatleri arası hizmet vermektedir.

Size daha sağlıklı hizmet verebilmemiz için,


kullandığınız ürünün adını, erişim kodunuzu,
kullanıcı adınızı, iletmeyi unutmayınız.

funduszeue.info adresi üzerinden destek


talebi oluşturabilir veya canlı destek
hizmetimizden Pazartesi-Cuma günleri –
saatleri arasında yararlanabilirsiniz.

Footer menu

Footer menu

APA ERYILMAZ M, KARAKAYA K (). Harmanlanmış Öğrenme Ortamlarında Sosyal Medya Kullanımının Öğrenci Doyumu Üzerine Etkisi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 15(1), - Chicago ERYILMAZ MELTEM,KARAKAYA KASIM MURAT Harmanlanmış Öğrenme Ortamlarında Sosyal Medya Kullanımının Öğrenci Doyumu Üzerine Etkisi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 15, no.1 (): - MLAERYILMAZ MELTEM,KARAKAYA KASIM MURAT Harmanlanmış Öğrenme Ortamlarında Sosyal Medya Kullanımının Öğrenci Doyumu Üzerine Etkisi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol, no.1, , ss - AMAERYILMAZ M,KARAKAYA K Harmanlanmış Öğrenme Ortamlarında Sosyal Medya Kullanımının Öğrenci Doyumu Üzerine Etkisi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. ; 15(1): - VancouverERYILMAZ M,KARAKAYA K Harmanlanmış Öğrenme Ortamlarında Sosyal Medya Kullanımının Öğrenci Doyumu Üzerine Etkisi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. ; 15(1): - IEEEERYILMAZ M,KARAKAYA K "Harmanlanmış Öğrenme Ortamlarında Sosyal Medya Kullanımının Öğrenci Doyumu Üzerine Etkisi." Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 15, ss - , ISNAD ERYILMAZ, MELTEM - KARAKAYA, KASIM MURAT. "Harmanlanmış Öğrenme Ortamlarında Sosyal Medya Kullanımının Öğrenci Doyumu Üzerine Etkisi". Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 15/1 (),

Atılım Üniversitesi&#;nde yüz yüze eğitim: Tehlikeyle karşı karşıyayız

ANKARA - Korona virüsü salg&#;n&#; devam ederken üniversitelerin ço&#;u güz döneminin uzaktan e&#;itimle tamamlanmas&#; yönünde kararlar ald&#;. Ankara'da bulunan At&#;l&#;m Üniversitesi ise, pandemi etkisinde geçmesi beklenen güz dönemine ili&#;kin k&#;smi olarak yüz yüze e&#;itim karar&#; ald&#;. 5 Ekim tarihinde ba&#;layacak güz dönemine ili&#;kin duyuru yay&#;mlayan üniversite yönetimi, k&#;smen yüz yüze ve k&#;smen uzaktan olmak üzere hibrit e&#;itim modelinin uygulanaca&#;&#;n&#; duyurdu.

Ö&#;renci ve akademisyenlere HES Kodu zorunlulu&#;u da getiren üniversitenin yüz yüze e&#;itim karar&#;na tepki gösteren bir grup üniversite çal&#;&#;an&#; akademisyen ortak bir bildiri yay&#;mlad&#;. Vaka ve hastane doluluk oran&#; yüksek olan Ankara'da yüz yüze e&#;itim karar&#; al&#;nmas&#;n&#;n kendilerini tedirgin etti&#;ini belirten akademisyenler, "Neredeyse tüm sa&#;l&#;k otoriteleri taraf&#;ndan i&#;lerin daha kötüle&#;meye ba&#;layaca&#;&#; beklentisi olan Ekim ay&#;nda, 5 Ekim itibariyle ba&#;lamas&#; planlanan bu model yürürlü&#;e girmeden, üzücü olaylar&#;n ve kay&#;plar&#;n önünü almak, çal&#;&#;an ve ö&#;renci sa&#;l&#;&#;&#;n&#; tehlikeye atmadan süreci yürütebilmek ad&#;na derslerin uzaktan sürdürülmesini istiyoruz" dedi.

 'TÜM DERSLER&#;N SINAVLARI ÜN&#;VERS&#;TEDE YÜZ YÜZE YAPILACAK'

At&#;l&#;m Üniversitesi pandemi dönemindeki e&#;itime ili&#;kin ald&#;&#;&#; karar&#;nda &#;ngilizce haz&#;rl&#;k ö&#;rencilerinin normal &#;artlarda 20 ki&#;iden olu&#;an s&#;n&#;f say&#;lar&#;n&#;n 'e dü&#;ürüldü&#;ünü, ö&#;rencilerin üç ayr&#; gruba ayr&#;larak her bir gruba haftada iki gün yüz yüze e&#;itim verilece&#;ini belirtti. Lisans ve ön lisans e&#;itiminde bir k&#;s&#;m derslerin tümüyle uzaktan ö&#;retim (online) yöntemiyle yap&#;laca&#;&#;n&#; belirten üniversite yönetimi, "di&#;er derslerin büyük bir k&#;sm&#; k&#;smen yüz yüze ve k&#;smen uzaktan ö&#;retim (online) ile, az bir k&#;sm&#; ise tümüyle yüz yüze gerçekle&#;tirilecektir" dedi. Hangi derslerin hangi yöntemle yürütülece&#;ine ili&#;kin bilgiler ise üniversite taraf&#;ndan ayr&#;ca duyurulaca&#;&#; belirtildi.

Ö&#;rencilere ve akademisyenlere HES Kodu zorunlulu&#;u getiren üniversite yönetimi k&#;smi yüz yüze e&#;itime ili&#;kin detaylar&#; ise &#;u ifadelerle duyurdu:

-K&#;smen yüz yüze k&#;smen uzaktan ö&#;retim ile verilecek dersler üniversitede haftal&#;k dönü&#;ümlü yap&#;lacakt&#;r. Haftal&#;k dönü&#;ümler ö&#;renci numaran&#;z&#;n son rakam&#; esas al&#;narak yap&#;lacakt&#;r. Bu çerçevede bir hafta ö&#;renci numaras&#; tek rakamla biten ö&#;renciler, di&#;er hafta ise çift rakamla biten ö&#;renciler bu derslere girmek için üniversiteye geleceklerdir. &#;lk hafta ö&#;renci numaras&#; tek rakamla biten ö&#;renciler üniversiteye geleceklerdir.

-K&#;smen yüz yüze k&#;smen uzaktan ö&#;retim ile verilecek dersler, ders s&#;ras&#;nda kay&#;t alt&#;na al&#;nacakt&#;r. Bu kapsamda üniversitemizde bu derslerin i&#;lenece&#;i s&#;n&#;flara kamera ve mikrofon sistemi kurulmu&#;tur. Kay&#;t alt&#;na al&#;nan derslerin linkleri dersten sonra dersin ö&#;retim eleman&#; taraf&#;ndan Moodle sistemi üzerinden sizlerle payla&#;&#;lacakt&#;r. K&#;smen yüz yüze, k&#;smen uzaktan e&#;itim olarak yürütülen derslerin video kay&#;tlar&#; Zoom sisteminde ö&#;rencilerimizin eri&#;imine aç&#;k olacakt&#;r. Bu tür derslere devam etmek zorunlu olmay&#;p iste&#;e ba&#;l&#;d&#;r.

-Laboratuvar ve uygulamalar&#;n önemli bir bölümü üniversitede yüz yüze gerçekle&#;tirilecektir. Bu konuya ili&#;kin düzenlemeler Fakülteler/Bölümler taraf&#;ndan yap&#;lacak ve web sitemizde ilgili sayfalarda sizlere duyurulacakt&#;r. Bu tür derslere kat&#;l&#;m zorunludur.

-Tüm derslerin ara s&#;navlar&#; ve yar&#;y&#;l sonu s&#;navlar&#; üniversitede yüz yüze yap&#;lacakt&#;r.

-S&#;navlar&#;n yüz yüze yap&#;lmas&#;n&#;n mümkün olamayaca&#;&#; bir ortam olu&#;mas&#; halinde, s&#;navlar güvenli bir s&#;nav program&#; üzerinden yap&#;lacakt&#;r. Bu çerçevede, ö&#;rencilerimizin kameral&#; bir bilgisayara eri&#;imlerinin olmas&#; ve s&#;nav kurallar&#;na uymalar&#; gerekmektedir.

'SON DERECE TED&#;RG&#;N&#;Z'

At&#;l&#;m Üniversitesi yönetiminin pandemi döneminde yüz yüze e&#;itim karar&#;na tepki gösteren bir grup akademisyen ise karara ili&#;kin fikirlerinin al&#;nmad&#;&#;&#;n&#; belirterek bir aç&#;klama yay&#;nlad&#;. "&#;u an itibariyle en riskli ve hastane doluluk oran&#; en yüksek &#;ehirlerden birisi olan Ankara’da al&#;nan bu karar bizleri son derece tedirgin etmekte ve sa&#;l&#;k sistemine yönelik potansiyel bir tehdidi de içerisinde bar&#;nd&#;rmaktad&#;r" diyen akademisyenler gerekli tedbirler al&#;narak güz döneminin uzaktan e&#;itim sistemiyle tamamlanmas&#;n&#; talep etti.

At&#;l&#;m Üniversitesi çal&#;&#;anlar&#; olarak pandemi sürecinde i&#;lerini koruduklar&#;n&#;, ba&#;ka i&#;yerlerinde ya&#;anan i&#;ten ç&#;karmalar&#;n, maa&#; dü&#;ürme ya da ücretsiz zorunlu izin gibi uygulamalar&#;n &#;imdilik i&#;yerlerinde uygulanmad&#;&#;&#;n&#; belirten akademisyenler &#;unlar&#; kaydetti:

&#;&#;&#;M&#;Z&#; KAYBETMEKTEN DAHA BÜYÜK TEHL&#;KEYLE KAR&#;I KAR&#;IYAYIZ: Güz dönemi yakla&#;&#;rken, üniversite çal&#;&#;anlar&#; olarak i&#;imizi kaybetmekten daha büyük tehlikeyle kar&#;&#; kar&#;&#;yay&#;z. Geçti&#;imiz günlerde, Güz dönemi için örgün (yüzyüze) e&#;itim modelini de içeren hibrit ad&#; verilen yeni bir ö&#;retim yöntemine geçilece&#;i akademik personele iletildi. Bu sisteme göre, baz&#; ortak servis derslerinin yan&#; s&#;ra 65 ya&#; üzeri olan ya da sa&#;l&#;k engelini resmi olarak belgelendirebilen hocalar&#;n dersleri uzaktan e&#;itim &#;eklinde Zoom platformu üzerinden yap&#;lacak. Bu istisnalar&#;n d&#;&#;&#;nda kalan tüm di&#;er dersler ise “hibrit” ya da “örgün” olarak yap&#;lacak. Örgün dersler için ö&#;rencilere, z&#;mnen de olsa, devam zorunlulu&#;u getirilmekte ve kapal&#; ortamlarda 45’er dakikadan 3 saatlik derslerin yap&#;lmas&#; beklenmekte. Hibrit olarak tabir edilen derslerde ise ö&#;renciler numaralar&#;na göre iki gruba ayr&#;lacak ve her grup haftal&#;k dönü&#;ümlü olarak derse devam edecek. O hafta derse devam etmeyecek olan ö&#;renci grubu dersi, ders esnas&#;nda al&#;nacak kamera kay&#;tlar&#;ndan dijital platform üzerinden takip edecek. Bu model planlan&#;rken, kan&#;m&#;zca olas&#; tepkilerin önünü almak nedeniyle, bölümlerle ileti&#;ime ve koordinasyona geçilmeyerek, süreç tamamen merkezi ve &#;effafl&#;ktan uzak bir &#;ekilde sürdürüldü. Hangi hocan&#;n, dersini hangi yöntemle ve ne zaman verece&#;i son ana kadar bizlere ve ö&#;rencilere bildirilmedi (halen de bildirilmi&#; de&#;il) ve planlama adeta bir oldu bitti meselesine dönü&#;türüldü. Derslerin ba&#;lamas&#;na bir hafta kala hala bu bilgiden yoksunuz.

ELE&#;T&#;R&#;LER SAVU&#;TURULMAYA ÇALI&#;ILDI: &#;u an itibariyle en riskli ve hastane doluluk oran&#; en yüksek &#;ehirlerden birisi olan Ankara’da al&#;nan bu karar bizleri son derece tedirgin etmekte ve sa&#;l&#;k sistemine yönelik potansiyel bir tehdidi de içerisinde bar&#;nd&#;rmaktad&#;r. &#;lk olarak ö&#;rencilere ilan edildikten sonra hocalara bildirilen bu planlamaya dönük ele&#;tiriler ise Rektör yard&#;mc&#;s&#; taraf&#;ndan, personel veya ö&#;rencide hastal&#;k ç&#;ksa bile bunu üniversiteden kapt&#;&#;&#; anlam&#;na gelmeyece&#;i ve bunun ispatlanamayaca&#;&#;, insanlar&#;n nas&#;l olsa evde durmad&#;klar&#; gibi argümanlarla tarihinde Zoom üzerinden yap&#;lan bilgilendirme toplant&#;s&#;nda savu&#;turulmaya çal&#;&#;&#;lm&#;&#;t&#;r.

HOCALARIN DERSLER&#; GÜVENL&#; B&#;R &#;EK&#;LDE SÜRDÜREMEYECE&#;&#; A&#;&#;KAR: Bahar dönemi sonunda ö&#;rencilere bir anket yap&#;ld&#;&#;&#; ve bu ankete göre ö&#;rencilerin yüz yüze e&#;itim istedi&#;i söylemi dola&#;&#;ma sokulmu&#;tur. Ancak bu anketin içeri&#;i, kaç ö&#;rencinin kat&#;ld&#;&#;&#; ve sonuçlar&#; gibi hiçbir somut bilgi bizlerle ya da ö&#;rencilerimizle payla&#;&#;lmam&#;&#;t&#;r. Yönetim taraf&#;ndan &#;effafl&#;k, diyalog ve payla&#;&#;mdan uzak bir biçimde al&#;nan bu kararda önceli&#;in, e&#;itim ve sa&#;l&#;ktan ziyade ticari kayg&#;lara verildi&#;i izlenimi do&#;maktad&#;r. Hibrit derslerde uygulanacak olan dönü&#;üm sistemi, o hafta gelmeyecek ö&#;rencilerin ö&#;retim eleman&#;yla etkile&#;imini kesip süreci bir nevi aç&#;kö&#;retim program&#;na dönü&#;türerek, canl&#; uzaktan e&#;itim derslerine oranla daha etkisiz hale getirme potansiyeli ta&#;&#;maktad&#;r. Özellikle sözel derslerde, ö&#;rencilerin ve hocalar&#;n derslerini maskelerle, siperliklerle nefesleri kesilmeden, tan&#;mlanan süreler do&#;rultusunda etkin ve güvenli bir biçimde sürdüremeyecekleri a&#;ikard&#;r. Hocalar&#; ve ö&#;rencileri kapal&#; ortamda yakla&#;&#;k dakika bir arada tutacak olan örgün derslerle ilgili olarak da en az hocalar kadar ö&#;rencilerin ve ailelerinin de endi&#;eli oldu&#;unu haberlerini al&#;yoruz. Bu karar&#;n temelinde yatan kayg&#; ne yaz&#;kt&#;r ki “yeni normal” olarak adland&#;r&#;lan sürece adapte olmaktan imtina eden üniversite yönetiminin “yeni” görünümlü bir e&#;itim modeli alt&#;nda pandemi öncesi düzene neredeyse eksiksiz geri dönme iste&#;idir.

YÖK'ÜN TAVS&#;YES&#; GÖRMEZDEN GEL&#;ND&#;: Sa&#;l&#;k Bakanl&#;&#;&#;n&#;n YÖK’e vermi&#; oldu&#;u ve YÖK’ün 4 Eylül tarihinde üniversitelere gönderdi&#;i yaz&#;da belirtilen, teorik derslerin “yüz yüze ve olabildi&#;ince ayn&#; ortamda bulunmadan yap&#;lmas&#;” tavsiyesi görmezden gelinmi&#;tir. Üniversite kurumlar&#;nda dü&#;ük riskli çal&#;&#;ma ve e&#;itim yöntemleri uygulayabilme imkan&#; di&#;er i&#;yerlerine oranla daha mümkünken, ücretli çal&#;&#;anlar&#;n pandemi öncesi düzendeki gibi mesailerini sürdürmelerini, ö&#;rencilerin kampüse gelerek dersliklerde ya da restoranda/kantinde eskisi gibi vakit geçirmelerini hedefleyen ve maalesef e&#;itim ile sa&#;l&#;&#;&#;n önüne ticari kayg&#;lar&#;n konuldu&#;unu dü&#;ündürten bir süreç söz konusu. Bu karar&#;n çal&#;&#;anlara, ö&#;rencilere ve sahada amans&#;z bir mücadele veren sa&#;l&#;k personeline getirece&#;i fayda ise neden olabilece&#;i zararlar&#;n yan&#;nda pek yok gibi.

DERSLER&#;N UZAKTAN SÜRDÜRÜLMES&#;N&#; &#;ST&#;YORUZ: Neredeyse tüm sa&#;l&#;k otoriteleri taraf&#;ndan i&#;lerin daha kötüle&#;meye ba&#;layaca&#;&#; beklentisi olan Ekim ay&#;nda, 5 Ekim itibariyle ba&#;lamas&#; planlanan bu model yürürlü&#;e girmeden, üzücü olaylar&#;n ve kay&#;plar&#;n önünü almak, çal&#;&#;an ve ö&#;renci sa&#;l&#;&#;&#;n&#; tehlikeye atmadan süreci yürütebilmek ad&#;na derslerin uzaktan sürdürülmesini istiyoruz. Bizler de ö&#;rencilerimizi ve s&#;n&#;flar&#;m&#;zda eskisi gibi ders yapmay&#; özledik. Uzaktan e&#;itim sisteminin, hem hocalar hem de ö&#;renciler aç&#;s&#;ndan birtak&#;m eksikleri ve zaaflar&#; oldu&#;unu tecrübe ettik. Ancak, itaate zorland&#;&#;&#;m&#;z bu modelin ve ard&#;nda yatan yönetsel tutumun yarataca&#;&#; dönü&#;ü olmayabilecek riskler dü&#;ünüldü&#;ünde, maalesef At&#;l&#;m Üniversitesi’nden daha sa&#;duyulu davranarak uzaktan e&#;itim karar&#; alm&#;&#; birçok di&#;er üniversite gibi, uzaktan e&#;itim modelinin olas&#; sorunlar&#;n&#;n daha risksiz ve telafi edilebilir olaca&#;&#;n&#; dü&#;ünmekteyiz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası