bornova yeşil köşk / Yeşil Köşk Cafe Restaurant, Kazımdirik, Bornova, İzmir - monash.pw

Bornova Yeşil Köşk

bornova yeşil köşk

Ege Üniversitesi kültürel değerlerini toplumla buluşturmayı ve görünür kılmayı sürdürüyor. Türkiye’nin en görkemli köşkleri arasında ilk 10’da yer alan Yeşil Köşk, restore edilerek yeniden İzmirlilerin hizmetine açılıyor. Tarihi köşk, 29 Mayıs Salı günü Gazi ve Şehit yakını öğrenciler, çalışanlar ile engelli öğrenci ve çalışanlara verilecek iftar davetiyle hizmete başlayacak.
Türkiye’nin en görkemli köşklerinden biri olan ve geçmiş dönemde sosyal tesis olarak kullanılan Yeşil Köşk, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın talimatı ile yenilendi.  

Ege Üniversitesi’nin birçok tarihi köşkü bünyesinden barındırdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, ‘‘ Yeşil Köşk de bu tarihi köşklerden biri ve en bilineni. Geçmişte sosyal tesis olarak kullanılıyordu.  Göreve geldiğimizde bu tarihi yapımızı yeniden üniversitemize ve kentimize kazandırmak için harekete geçtik. Burası üniversitemiz çalışanları ve öğrencilerimizin yanı sıra İzmir’imize de hizmet verecek. Kentimize nezih bir mekan kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan tüm tarihi yapılar gözbebeğimiz. Bu yapıları korumaya ve amacına uygun bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Mutluluklara şahitlik edecek olan bu görkemli köşkümüzün yeniden hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu. 

Geniş bahçesi, mimari üslubu ve tarihi dokusu ile dikkat çeken Yeşil Köşk kafeterya, düğün ve nişan organizasyonları, bayii toplantıları, balolar  gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak.
         
Sadece Ege Üniversitelilere değil İzmirlilere de hizmete verecek olan köşk araç kapasiteli otoparkı, kişilik kokteyl alanı, profesyonel ekibi ve kendi bünyesinde yer alan mutfağı ile İzmir’in nezih mekanlarından biri olacak.
Ege Üniversitesi bünyesinde aralarında rektörlük binasının da yer aldığı  9 tane Levanten köşkü bulunuyor.
         
BARDISBANIAN KÖŞKÜ
Yeşil Köşk

yüzyılın son çeyreğinde kullanılan Pandispanya Köşkü isminden sonra, günümüzde Yeşil Köşk adıyla bilinen yapının, yüzyılın son çeyreğinde ithalat ve ihracat işleriyle uğraşan İzmirli tüccar D. A. Bardisbanian tarafından yaptırılmış olduğu tahmin ediliyor. Yapıldığı dönemde komşu diğer birkaç köşk gibi Bornova tren istasyonunun karşısında,  Bornova ovasına açılan tarım arazilerinin başında yer almaktaydı.

yüzyılın sonlarında Fransa’ya göç ettiği söylenen  Bardisbanian Ailesinden köşkü devralan Gasparian Ailesi’nin de İzmir’den ayrılmasından sonra Bornova Ziraat Mektebi için kamulaştırılarak kullanılmış olan köşk, yılında T.C. Maliye Hazinesi’ne devredilmiş, yılında Ege Üniversitesi’ne geçmiştir. Bina, yılında Ege Üniversitesi’nin kuruluşuyla yılları arası E.Ü. Ziraat Fakültesi Zirai İşletmecilik ve Ekonomi Kürsüsü olarak hizmet vermiştir.

yılındaki onarımı sonrası bir süre üniversiteye gelen üst düzey ziyaretçiler için konukevi işlevi görmüş olan köşk, ve yıllarındaki onarımlar sonrası, günümüzde üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilerine kafeterya ve restoran olarak hizmet veren bir sosyal tesis olarak kullanılmaktadır.

Yeşil Kösk, Bornova

Özellikler, Mutfak

Paket Servis Yok, Fiyat (₺) Cafe, Türk

Çalışma Saatleri

Pazartesi:

(Şu Anda Kapalı)

Salı:

Çarşamba:

Perşembe:

Cuma:

Cumartesi:

Pazar:

Bilgilerde Hata mı Var?

Yeşil Kösk'ün Menüsü

Yeşil Kösk'ün henüz menüsü yok, menüyü ekleye tıklayarak sen de ekleyebilirsin.


Yorum Yaz

Yorumlar

Yeşil Kösk hakkında yorumlar ve incelemeler. tane yorumdan oluşturulmuştur.


tc-nimet

tc-nimet 4 puan vermiş.


detay

detay 3 puan vermiş.


ipeka

ipeka 4 puan vermiş.


Yeşil Kösk'i Paylaş

Yeşil Kösk, Bornova'nın adresini, kordinatını paylaşın, listenize ekleyin.

Listeme Ekle
Listeme
Ekle
Facebook Paylaşımı
Facede
Paylaş
Twitter Paylaşımı
Twitterda
Paylaş
Konumu Paylaş
Lokasyonu
Gönder

Reytingi

Bir restoranın ne kadar popüler olduğunu gösterir. *Ayrıntılı ölçümler Ocak ayı başlamıştır.


Haziran 1

Nisan 1

Mart 1

Kaç Kişi Buradaydı?

Bu sayfaya kaç kişi baktı, ölçüm başlangıcı 09 Haziran

İzmir'in Yeşil Köşk'ü bağımlılıkla mücadelenin merkezi oldu

Ege Üniversitesi (EÜ), bağımlılıkla mücadeleye destek amacıyla tarihi Yeşil Köşk'ü Yeşilayın hizmetine sundu.

Bornova ilçesinde 19'uncu yüzyılın son çeyreğinde bir tüccar aile tarafından yaptırılan köşk, 'da hazineye devredildi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zirai İşletmecilik ve Ekonomi Kürsüsü olarak hizmet vermeye başlayan köşk, bir dönem konukevi olarak da kullanıldı.

Son olarak üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencilerine kafeterya ve restoran olarak hizmet veren 3 katlı 10 odalı tarihi yapı, bağımlılıkla mücadele kapsamında Yeşilaya tahsis edildi.

Yeşil Köşk, Yeşilayın ülke genelindeki 41'inci danışmanlık merkezi olarak geçen ay hizmet vermeye başladı. Merkezde konusunda uzman yaklaşık 20 psikolog ve sosyal hizmet uzmanı görev yapıyor.

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'üncü yılını kutlayan Yeşilay Cemiyetinin bağımlılıkla mücadelede yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Gençleri ve çocukları bağımlılıktan uzak tutmak adına eğitim ve programlar düzenlediklerini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

" yılından sonra sadece önleyici alanda değil bağımlı bireylere psikososyal destek vermek alanında çalışmalar yapmaya başladık. İlk pilot çalışmamızı İstanbul'da yaptık. Başarısını görünce tüm Türkiye'de uygulamaya başladık. Ülke genelinde 41'inci merkezimizi Ege Üniversitesi ile yaptığımız ortak çalışma ile İzmir'de hizmete soktuk. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda elde ettiğimiz veriler yüzümüzü güldürüyor. Yeşil Köşk, bağımlılıkla mücadelede önemli bir görevi yerine getirmiş olacak."

Bağımlılık tedavisinde tıbbi destek kadar birey ve yakınlarına verilecek psikososyal desteğin de önemli olduğuna işaret eden Mücahit Öztürk, bu merkezleri 81 ile yaymayı hedeflediklerini de dile getirdi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise üniversitelerinde bağımlılıkla mücadele konusunda bir enstitü bulunduğu hatırlattı.

Hiçbir maddi çıkar beklemeden tarihi köşkü Yeşilayın kullanımına sunduklarını anlatan Budak, "Yaptığımız bilimsel çalışmaları ve birikimleri bu merkezde Yeşilay ile birleştirmiş olduk. İzmir'de bağımlılık konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Merkezimize ulaşım da rahat." diye konuştu.

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü de Ege Üniversitesinin bağımlılıkla mücadeleye önemli bir destek verdiğini ifade etti.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır