evde kaş alma yöntemleri / Evde kaşa nasıl şekil verilir? İşte kaş şekillendirme ve alma yöntemleri

Evde Kaş Alma Yöntemleri

evde kaş alma yöntemleri

Herkesin evlerinde kaldığı şu günlerde özellikle kadınların en çok ihtiyaç duydukları bilgilerden biri, şüphesiz kaş alımı ile ilgili. Bazı kadınlar kaşlarını almadan, doğal şeklinden memnun iken, bazı kadınlar, dağınık ve düzensiz çıkan kaşlarının şeklinden mutsuz. Bazı kadınlar kaşlarını evde almaya alışkın olduğu için zaten tecrübeli. Ama tecrübesi olmayanlar için zor bir süreçteyiz. Kaş aldırmak için düzenli gittikleri merkezler kapalı olduğundan, evde bu işle nasıl baş edecekleri konusunda düşünceliler; zira, yanlış kaş alımı ile kaşlarına zarar verebileceklerini düşündüklerinden, profesyonel bilgi desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Peki, evde kaş nasıl şekillendirme nasıl yapılır? Evde kaş nasıl alınır? İşte Aylin Çetinkaya’dan evde kaş şekillendirme teknikleri!

Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Eğitmeni Aylin Çetinkaya sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ile, kadınlara bu konularda destek oluyor.  Biz de merak ettiğiniz bu sorunun Aylin Çetinkaya’ya sorduk.

KAŞLARIMIZA EVDE NASIL ŞEKİL VERİRİZ?

Aslında var.  İlk olarak, beğendiğimiz kaşların ortak özelliklerine bakabiliriz. Buradan hareketle, herkes için belli ölçüde uygun olabilecek ideal kaş şeklini tanımlayabiliriz.

Nedir genelde çoğunluk tarafından beğenilen kaşların ortak özellikleri; 

Kaşların başlangıç kısmı en kalın yeridir. Başlangıç kısmı dimdik kaşlar biraz sert görünür. Kaş başlangıçları hafif yatay olarak başlar, kaş orta noktasına gelirken yükselir, yumuşak bir kavis oluşur, aşağı doğru kıvrılmaya ve incelmeye başlar, kulak üst kısmına doğru giderken, en ince noktada biter.

Kaşlarını hiç almadığı halde, beğendiğimiz kaş şekline sahip kişilerin kaşlarını hayal edelim. Örneğin Hülya Avşar, Beren Saat kaşları, bu çizdiğim tanıma uyuyor. Yumuşak bir başlangıç, ortada kavis yükselişi ve incelerek bitiş. Kadınlar basitçe, ilk adım olarak ayna karşısına geçip, kaşlarının bu tanıma uygun olup olmadığını kontrol edebilirler. Ha tabii ki, kişisel tercihleri bir yana bırakıyorum; kaşlarını hiç yükseltmeden, dümdüz seven de var, sert kavis seven de. Benim bahsettiğim, kaş şeklinden mutsuz olan ve genel olarak beğenilen bir kaş şekline sahip olmak isteyen, göre doğal görüntüyü bozmadan kaşlarımı nasıl şekillendirebilirim diye düşünenler için…

kaş şekillendirme

KAŞ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KAŞ ŞEKİLLERİ

Çoğunluk beğenilmeyen ve kaş alırken dikkate alınması gereken kaş şekillerini de şöyle sıralayabilirim:

  • Başlangıçları çok bitişik, dik kaşlar yüzü sert gösterir.
  • Keskin kavisler, bakışları ve ifadeyi sert gösterir.
  • Çok kalın ve fazlasıyla dağınık kaşlar, estetik görünmez.
  • Çok ince kaşlar, ifadeyi zayıf aynı zamanda yüzü kilolu gösterir.
  • Dümdüz, yükseltisi olmayan kaşlar, ifadeyi silikleştirir, göz kapaklarını düşük gösterir.
  • Çok kısa kaşlar, yüzü geniş gösterir.
  • Çok uzun kaşlar, modern görünmez yüzü aşağı düşürür.
  • Yuvarlak kaşlar. İfadeyi şaşkın gösterir, modern görünmez.
  • Kaş kuyruk kısmı çok aşağıda, gözün yanına düşen kaşlar, yüzü üzgün, yorgun ve kişiyi yaş almış gösterir.

Bir de tabii, genel olarak hepimizin beğendiği bu kaş şeklinin, kişiye özel uyarlanmasına.

Elbette ki, yüz şekli, göz şekli, kaş yapısı farklı olan kadınlara göre, bu ideal kaş şeklinde ufak değişiklikler yapılması gerekebilir.

KAŞ ŞEKİLLENDİRMENİN PÜF NOKTALARI

Bu da işin, detaydaki püf noktaları. Kısaca şöyle verebilirim bu ipuçlarını;

  • Dar, uzun yüzlüler, kaşlarının bitiş, uç kısmını uzun bırakabilirler. Bu yüzlerini daha oval gösterir. Yuvarlak yüzlüler, kaşlarına kavis verirlerse, yüzleri daha oval görünür.
  • Kare yüzlüler, kaşlarını inceltmeden hafif geniş kavis verirlerse, yüzleri daha oval görünür.
  • Elmas, ters üçgen yüzlüler, kaşlarının boyunu kısa tutabilirler, yüzleri daha oval görünür gibi…

Bir de, göz yapısı farklılıklarına göre ipuçlarım var:

  • Geniş yüzlü, gözleri birbirine uzak olan kadınlar, kaş başlangıçlarını çok açmamalı ki, gözleri birbirine biraz yakın görünsün.
  • Tam tersine gözleri birbirine yakın, dar yüzlü olanlar, iki kaş arası, kaşın başlangıçlarını biraz kaş alarak biraz açabilirler ki, gözleri birbirinden biraz uzak görünsün.

Formsanté

Konu yüzümüz olduğunda ifademizi en çok etkileyen şeylerden biri de kaşlarımızdır. Bakımlı kaşlar doğal güzelliği ön plana çıkarırken yanlış şekillendirilmiş kaşlar tüm ifadeyi bozabilir. Her geçen gün daha fazla kişi kaşlarını evde şekillendirmeyi deniyor. Sonuç kimi zaman harika olsa da kimi zaman da bir faciaya dönüşebiliyor. 🤭 Eğer siz de kaşlarınızı evde şekillendirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! Evde kaş alma hakkında bilmeniz gereken her şeyi araştırdık ve yazdık. İşte tıpkı bir profesyonel gibi kaş alabilmek için bilmeniz gereken püf noktalar&#;

Kaşınızın yapısını öğrenin

kaş alma

Kaş şekillendirirken yapılan en yaygın hatalardan biri kaşın yapısını dikkate almamaktır. Kaşınızın nerede başladığını, nerede kıvrıldığını ve nerede bittiğini dikkate almalısınız.

Farklı kaş tiplerine göz atın

kaş alma

Konu evde kaş alma olduğunda farklı kaş tiplerine de göz atmanız gerekiyor. Yukarıdaki görselde en yaygın kaş tiplerini görebilirsiniz. Kaşınızın hangi kaş tipine yakın olduğunu belirlediğinizde şekil vermek de kolaylaşacaktır.

Kaşlarınızın birbirinden farklı olduğunu unutmayın

kaş alma

Evde kaş alırken yapılan en yaygın hatalardan bir diğeri de kaşların birbirinden farklı olduğunu göz önünde bulundurmamaktır. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın simetrik kaşlar elde edemessiniz. Bu kaşlarınızın kötü ya da şekilsiz olduğu anlamına gelmez. Aksine son derece doğal bir durum! 😊

Yüz şeklinizi belirleyin

kaş alma

Yüz şeklinizi belirlemek için üç kriteri göz önünde bulundurmanız gerekiyor: Yüzünüzün en geniş kısmı neresi, çene şekliniz nasıl ve yüzünüzün toplam uzunluğu ne kadar? Bu sorulara cevap verdikten sonra yüz şeklinizi belirlemek çok daha kolay olacak. 💃🏻

Hangi yüz tipine hangi kaş modelinin yakıştığını öğrenin

kaş alma

Yüz şeklinize en uygun kaş tipini belirlemek tahmin ettiğinizden daha zor olabilir. Altın kural, birbirine zıt modeller şeçmektir. Yani yuvarlak bir yüze sahipseniz keskin açılı kaş modelleri size daha çok yakışacaktır. Benzer bir şekilde köşeli yüz hatlarına sahipseniz tercihinizi yumuşak açılı kaşlardan yana kullanabilirsiniz.

Kaşınızın doğal şeklini dikkate alın

kaş alma

Konu evde kaş alma olduğunda dikkate almanız gereken en önemli noktalardan biri kaşınızın doğal şeklini takip etmektir. Trendleri takip etmek yerine tercihinizi yüzünüze en çok yakışan modelden yana kullanın. Bunu yaparken kaşlarınızın doğal şekline zarar vermemeye özen gösterin. Kaşlarınızın etrafında çıkan küçük tüyler size yol gösterecektir. 😊

Kaşlarınızı şekillendirmeden önce uzamalarını bekleyin

kaş alma

Kaşlarınızı sürekli alarak yormak yerine şekillendirmeden önce iyice uzamalarını bekleyin. Bu şekilde doğal kaşlarınızı koruyabilir, dökülmelerin önüne geçebilirsiniz.

Kaş almak için en ideal ekipmanları kullanın

kaş alma

Kaşlarınızı şekillendirirken ideal ekipmanlar kullanmak çok önemlidir. Aksi takdirde kıl köklerine zarar verebilir, dökülmelere neden olabilirsiniz. Doğal ışık, ayna, kaş kalemi, cımbız, temiz bir kaş fırçası ve kaş makası, ihtiyaç duyacağınız temel malzemeler arasındadır. Cımbız ve makas gibi ekipmanları düzenli olarak temizlemeniz gerektiğini de unutmamalısınız.

Kaş haritalama hakkında bilgi edinin

Kaş haritalama, daha simetrik kaşlar elde etmek için harika bir yöntemdir. Ek olarak yüzünüze en uygun kaş şeklini bulmanıza da yardımcı olur. Kaş haritalama için kalem ya da cetvel gibi düz bir nesne kullanmanız gerekir. Bu nesnenin bir ucunu burnunuzun kenarına yerleştirerek kaşlarınızın başlangıç noktasını, kıvrım noktasını ve bitiş noktasını belirleyebilirsiniz. Ardından bu noktaları birleştirerek en ideal kaş şeklini elde edebilirsiniz.

Kaşlarınızı daima uzadıkları yöne doğru alın

Vücudumuzdaki tüm kıllar onları sağlıklı tutan ve yeniden büyümelerini sağlayan kılcal damarlara bağlıdır. Bu damarlar kırıldığı takdirde o bölgede tekrar kıl çıkmaz. Kaşlarınızın dökülmesini engellemek için kıllarınızı çıktıkları yöne doğru almanız gerekir. Aksi takdirde kıl köklerini besleyen kılcal damarlara zarar verebilirsiniz.

Kaş renginizin de en az kaş şekliniz kadar önemli olduğunu unutmayın

Size en uygun kaş rengini belirlemek tahmin ettiğinizden daha karmaşık olabilir. Uzmanlar bu noktada her kaşın benzersiz olduğunu hatırlatıyorlar. 😊 Dolayısıyla saç renginizi ve cilt tonunuzu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. En ideal görünümü elde etmek için doğal kaş renginizden bir ya da iki ton açık bir rengi tercih edebilirsiniz. Unutmayın, amaç saçınızla aynı rengi yakalamak değil, aksine saçınızdaki gölgelerle uyumlu bir renk elde etmek. Hangi kaş rengini tercih etmeniz gerektiği konusunda emin olamıyorsanız nötr ve soğuk tonlara bir şans verebilirsiniz.

Sivilcelere Elveda! Daha Sağlıklı Bir Cilt Görünümü İçin 6 Doğal Yöntem

Kaynak: 1

En Doğru Kaş Alma Y&#;ntemleri

5Ağda ile Kaş Alma

Ağda ile Kaş Alma

Sıcak ağda, alınacak tüylerin olduğu bölgeye sürülür ve şerit şeklinde kesilen ağda bandı üstüne iyice yapıştırılır. Şerit tek bir hareketle ve hızlıca çekildiğinde bölgedeki tüm tüyler de alınmış olur.

6Artıları :

Artıları :

Batık ve kıl dönmesi gibi sorunları azaltması, oluşmamasını sağlaması daha çok tercih edilme sebebidir. Tek seferde yapıldığından acısı daha azdır. İnce ve kısa tüyler dahil tüm tüyleri kökünden alır, temiz ve pürüzsüz bir yüzey sağlar. Yapıldığı bölgenin üst tabakasındaki ölü hücreleri de temizlemiş olur ki bu da doğal bir peeling anlamına gelir. Ayrıca uzun vadede kılların zayıflamasını sağladığı için tüylenmenin de azalmasına katkı sağseafoodplus.infori : Hassas cildi olanlar için tahriş edici olabilir. Ayrıca işlem sonrası bakımı da öseafoodplus.info yatıştıran krem veya serum sürülmeli, bir kaç saat sıcak su ile yıkanmamalı, kozmetik ürünler kullanılmamalıdır. Ayrıca özellikle kaşları alırken eğer ağda alınmasını istemediğiniz tüylere de yapışabilir. Çok dikkatli olunmalıdır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir