bağırsak tembelliğine iyi gelen yiyecekler / Bağırsak Tembelliği | Çözüm Yolları | Diyetisyen Tuğba Yaprak

Bağırsak Tembelliğine Iyi Gelen Yiyecekler

bağırsak tembelliğine iyi gelen yiyecekler

Şişkinliğe, Gaza ve Kabızlığa Son! Bağırsak Sağlığınızı Koruyacak 13 Süper Besin

Haberler

Sağlık

Şişkinliğe, Gaza ve Kabızlığa Son! Bağırsak Sağlığınızı Koruyacak 13 Süper Besin

Vücudunuzun en önemli organlarından biri olan bağırsakların sağlığı için yiyeceklerin önemi tabi ki çok büyük!

Bağırsaklarınızı korumak ve daha hızlı çalışmasını sağlamak için tüketmeniz gereken besinleri sizler için derledik.

1. Şifa kaynağı: Elma sirkesi

1. Şifa kaynağı: Elma sirkesi

2. Bağırsak sağlığı için: Yoğurt!

2. Bağırsak sağlığı için: Yoğurt!

3. Bağırsak dostu: Lahana turşusu!

3. Bağırsak dostu: Lahana turşusu!

4. Lif zengini: Mango!

4. Lif zengini: Mango!

5. Lıkır lıkır içilmesi gereken: Kefir!

5. Lıkır lıkır içilmesi gereken: Kefir!

6. Hem mutluluk hem sağlık kaynağı: Çikolata!

6. Hem mutluluk hem sağlık kaynağı: Çikolata!

7. Hem ağzım hem elim koksun dedirtecek kadar yararlı: Soğan!

7. Hem ağzım hem elim koksun dedirtecek kadar yararlı: Soğan!

8. Lif deposu: Yeşil mercimek!

8. Lif deposu: Yeşil mercimek!

9. Sağlığın anahtarı: Kemik suyu!

9. Sağlığın anahtarı: Kemik suyu!

Kabızlığı önleyen: Kepekli ürünler!

 Kabızlığı önleyen: Kepekli ürünler!

Tüketmesi zevkli: Kuru meyveler!

 Tüketmesi zevkli: Kuru meyveler!

Düzenli sindirim için: Keten tohumu!

 Düzenli sindirim için: Keten tohumu!

Suyun önemi!

 Suyun önemi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bağırsak Tembelliğine Ne İyi Gelir? Bağırsak Düzenleyici Besinler

Bağırsak tembelliği, en sık karşılaşılan mide bağırsak sorunlarındandır. Pek çok faktör bağırsakların yavaş çalışmasına neden olabilmektedir. Ancak bu durumun ana nedeni bağırsaklarda gaz birikmesidir. Bağırsakların çalışmasını engelleyen diğer sebepler ise, stres, regl dönemi ve regl öncesi dönem, irritabl bağırsak sendromu, ülser, kabızlık, anksiyete, sigara içme alışkanlığı Siz de bağırsak tembelliğinden muzdaripseniz, işte bağırsakları çalıştıran, bağırsak tembelliğine iyi gelen yiyecekler, içecekler, meyveler, bitkiler ve bitki çayları:

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya'dan Bağırsakları Çalıştıran Kür Tarifi

" gram saf zeytinyağının içine gram doğal kayısı koyun. Kayısıları zeytinyağında üç gün bekletin. Dördüncü günden itibaren her sabah aç karnına bu kayısılardan bir tane yiyin. Sorununuz geçmezse, yeniden doktora gidin."

Dr. Feridun Kunak'dan Bağırsak Tembelliğini Geçiren, Bağırsakları Çalıştıran Kür Tarifi

Malzemeler; 2 adet havuç, 2 adet pancar, 2 yaprak beyaz lahana, 4 yaprak ıspanak,yarım adet elma, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, maydanoz ve dere otu. Tüm bu bitkilerin katı meyve sıkacağında ayrı ayrı suyunu çıkarın. Örneğin önce 2 adet havuç suyunu çıkarın, daha sonra 2 adet pancarın suyunu çıkarın vb. En sonunda hepsini karıştırıp gün boyu karışımı için.

Papatya çayı

Papatya çayı, geçmişten günümüze yüzyıllardır sindirimi rahatlatmak, şişkinliği gidermek için kullanılagelmiş içeceklerdendir. Papatya çayının bağırsakları çalıştırdığı bilimsel olarak da ispatlanmıştır. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Stanford Üniversitesinde yapılan bilimsel araştırmada, günde iki su bardağı papatya çayı içmenin, 24 saatin içinde bağırsakları çalıştırdığı, gaz söktürdüğü ve şişkinliği rahatlattığı tespit edilmiştir.

Yoğurt

Yoğurt, bağırsakları çalıştıran, sindirime iyi gelen en sağlıklı besinlerden biridir. Yoğurt probiyotik bir gıdadır. Probiyotik yiyeceklerde yüksek miktarda lactobacilli ismindeki yararlı bakteriler bulunur. Yoğurt, probiyotik açıdan zengin yapısı sayesinde bağırsakları çalıştırır, hazımsızlığı giderir, ishal ve kabızlık gibi mide bağırsak sorunlarıyla savaşır. Southampton Üniversitesi Hastanesi tarafından yapılan bir araştırmada, her gün yoğurt tüketmenin mide gazı, bağırsakların yavaş çalışması gibi sağlık problemlerini %78 oranında azalttığı gözlemlenmiştir. Çalışmada, irritabl bağırsak sendromundan muzdarip 34 kadın, her gün yoğurt yemeye devam etti. 2 haftanın sonunda kadınların yüzde 87'si, bağırsaklarının daha iyi çalıştığını, şişkinlik, gaz gibi sorunlarla daha az karşılaştıklarını bildirdiler.

Elma

Elma, bağırsak tembelliği sorunu yaşayanlar için bağırsakları çalıştıran harika bir meyvedir. Elmada bol miktarda çözünür ve çözünmez lifler bulunur. Elma kabuğu, selüloz olarak bilinen çözülmez lifin önemli bir kaynağıdır. Bu lif kabızlığı önler, sindirim sistemini harekete geçirir ve bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Zencefil çayı

Zencefil, çeşitli gastrointestinal rahatsızlıklarına (mide bağırsak sorunlarına) doğal şifadır. Zencefil, anti-inflamatuar ve antibakteriyel bir bitki olduğundan,sindirim spazmlarını, bağırsak gazını, hazımsızlığı, mide bulantısını ve şişkinliği giderir. Bir bardak kaynar suya dilim taze zencefil atıp dk demleyin. Her gün su bardağı bu zencefil çayından için. Taze zencefili aktarlarda bulabilirsiniz.

Nane

Nane, antienflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde bağırsak tembelliğine iyi gelen en etkili bitkilerdendir. Bir bardak kaynak suya, aktardan temin edebileceğiniz tatlı kaşığı kuru nane atıp dk demleyip günde su bardağı için. Yahut salatalarınıza, çorbalarınıza taze nane katıp, naneyi taze olarak tüketin.

Rezene

Rezene tohumları, diüretik, ağrı kesici ve anti-mikrobik özelliklerinden dolayı bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin giderilmesinde çok etkili bir bitkidir. Rezene tohumları, sindirim sistemindeki kas spazmlarını rahatlatarak bağırsak gazını söktürür. Rezenenin bu özelliklerinden yararlanmak için yemeklerden sonra rezene tohumunu çiğneyipyutabilirsiniz. Yahut 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı rezene tohumu atıp 5 dk demleyip, günde bardak rezene çayı hazırlayıp içebilirsiniz.

Bağırsakları çalıştıran diğer yiyecek ve içecekler şunlardır

  1. Karpuz
  2. Kabak
  3. Ananas
  4. Anason
  5. Sıcak limonlu su
  6. Muz
  7. Meyve ve sebze gibi lif oranı yüksek besinler
  8. Günde su bardağı su içmek

Karın Şişliği Nasıl Geçer? Mide Gazına Kesin Çözüm Bitkisel Tarifler tıklayınız

Gaz Sıkışması Sancısı Belirtileri Ve Kesin Çözüm Gaz Giderici Bitkiler Tıklayınız

Gaz Çıkaramama Neden Olur, Nasıl Geçer? (Doktorlar Cevaplıyor) Tıklayınız

Kabızlık ve kolon kanserini önlemekte yardımcı! İşte bağırsakları çalıştırarak temizleyen mucize besinler

Değerli seafoodplus.info okurları.

seafoodplus.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak seafoodplus.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca seafoodplus.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve seafoodplus.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir