burhan dalgalı / Borsa günü yükselişle tamamladı

Burhan Dalgalı

burhan dalgalı

T&#;rkiye bu rezaleti konuşmuştu! Sahte hoca Burhan Dalğali i&#;in hapis istemi

Haberin Devamı

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Burhan Dalğali'nin avukatı katıldı.  Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında müşteki ve sanık ifadeleri, bilirkişi raporu, kolluk tutanağı ile birlikte ele alındığında, sanığın kendisini imam hatip lisesi mezunu olduğu ve dini kisveleri kullandığı belirtildi. Dini nikahları düştüğü düşüncesiyle kendisine başvuran Ebubekir ve Sema Nur isimli çiften 3 bin lira aldığına ve bu parayı müştekilerin hesabına yatırdığına dair makbuzu da mahkemeye sunduğuna yer verildi. Mahkemeye sunulan CD görüntülerinde kimliği tespit edilemeyen bir kadına yönelik dini duyguları kullanarak cinsel birliktelik yaşadığı belirtildi. 

Savcı Burhan Burhan Dalğali hakkında, 'Zincirleme olarak dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık' ve 'Tekke ve zaviyelerle türbeleri seddine ve türbedarlıklar ile birtakım unvanların men ve ilgasına dair kanun'a muhalefet' suçlarından 1 yıl 10 aydan 9 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Ebubekir B.'nin eşi Sema Nur B. ile sorunlar yaşadığı, bir tartışma üzerine de eşine 3 defa 'Boş ol' dediği belirtilerek, "Dini nikah tazelemek" isteyen müştekinin sanık Burhan Dalğali'yi çağırdığı belirtiliyor. 

Müştekilerin evine giden sanığın, "Böyle nikah düşmez. Siz tövbe edin. Sizin nikahınız düşmedi." dediği anlatılan iddianamede, sanığın nasihat ve telkinleri karşılığında müştekilerin her birinden lira, toplamda 3 bin lira aldığı kaydediliyor. Sanık Dalğali'nin Ebubekir B.'ye "Ayrı odanız var mı? Eşinle baş başa görüşmemiz lazım." dediği ifade edilen iddianamede, müştekilerin ayrı odalarının olmadığını söylemesi üzerine sanık Dalğali'nin çiftin evinden ayrıldığı aktarılıyor. 

Dalğali'nin çevresindekilerin kendisine itibar edilmesi için birtakım dini kisveleri kullandığı belirtilen iddianamede, sanık hakkında 'Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' ve 'Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'a muhalefet' suçlarından 2 yıldan 7 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Burhan Dalgalı nerelidir? Burhan Dalgalı Kimdir?

İstanbul Esenler'de bir kadına cinsel istismarda bulunurken görüntüleri ortaya çıkan Burhan Dalgalı isimli dolandırıcı kimdir, nerelidir? 

Dolandırıcının, nikah tazelemek, cin çıkarmak gibi işlemler için vatandaşları dolandırdığı ortay çıktı. 

İstanbul'da ‘Cinci Hoca' olarak bilinen, cinsel tacizden suç kaydı bulunan ve terör örgütü PKK toplantısında fotoğrafları ortaya çıkan Burhan Dalgalı (48) Esenler'de yakalandı.

Dolandırıcılıktan gözaltına alınan sözde hoca sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

İHBAR ÜZERİNE ORTAYA ÇIKTI

Polisi harekete geçiren olay, Esenler'de “Cinci hoca” olarak bilinen bir kişinin insanların inançlarını suistimal ettiği ihbarı üzerine ortaya çıktı.

İddaya göre emniyete şikayette bulunan Ebubekir B. ile eşi, boşanmalarından sonra yeniden bir araya geldiklerini imam nikahı için sözde “Hoca” Burhan Dalgalı'yı çağırdıklarını söyledi.

NİKAH TAZELEME BEDELİ 3 BİN LİRA

Ebubekir B. ve eşinin imam nikahını kıymak için Esenler Kazım Karabekir Mahallesi'nde adrese giden Dalgalı, iddiaya göre nikah tazelemek için kefaret parası verilmesi gerektiğini söyledi. İkiliden 3 bin lira para talep etti.

“BOŞ ODA VAR MI?”

Bu paranın boşanma kefareti olduğunu söyleyen Dalgalı, iddiaya göre Ebubekir B.'ye “Eşinle baş başa görüşmek gerekiyor. Boş odanız var mı?” diye sordu. Bu istek reddedilince de konuyu kapattı.

TACİZ İDDİASI

Burhan Dalgalı nikah tazeleyip evden ayrıldı. Ebubekir B. bir süre sonra mahallede bir arkadaşıyla görüşürken Dalgalı'nın bir kadını taciz ettiği iddialarını öğrendi.

Cinci Hoca'ya kefaret parası ödediğini söyleyen Ebubekir B., nikahta böyle bir paranın olmadığı bilgisini edinince dolandırıldığını anladı.

Polis ekipleri elde edilen bilgileri savcılığa iletince tutuklama kararı çıkarıldı. Burhan Dalgalı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Polis ekipleri şüphelilerle ilgili inceleme yaparken sözde hocanın taciz görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde sözde ‘hocanın’ bir kadının elbiselerini çıkarttırarak bedenine Arapça yazılar yazdığı görüldü. Ancak o görüntülerle ilgili şikayetçi olunmadığı öğrenildi.

TUTUKLANDI, CİNSEL TACİZ ARAŞTIRILIYOR…

Polis ekipleri elde edilen bilgileri savcılığa iletince tutuklama kararı çıkarıldı. Burhan Dalgalı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Dolandırıcılıktan yakalanan şüphelinin yılında cinsel tacizden suç kaydı olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan şüpheli hakkında, cinsel taciz iddialarının da araştırıldığı öğrenildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TOPLANTISINDAN FOTOĞRAFI ÇIKTI

Şüphelinin daha önce terör örgütünün bir toplantısına da katıldığı öne sürüldü. O toplantıyla ilgili bir fotoğraf da ortaya çıktı.

Aslen Siirtli olduğu öğrenilen Dalgalı'nın İstanbul Esenler'de çeşitli faaliyletler yürüttüğü belirtiliyor.

Burhan Dalgalı

Borsa g&#;n&#; y&#;kselişle tamamladı

BIST endeksi, önceki kapanışa göre ,71 puan artarken, toplam işlem hacmi 68,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 4,71, holding endeksi yüzde 1,64 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren ise yüzde 0,38 ile gıda, içecek oldu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini değiştirmeyerek yüzde ,25 aralığında sabit tuttu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) da 3 temel politika faizini 25 baz puan artırarak, yüksek enflasyonla mücadele de faiz oranlarını art arda sekizinci kez yükseltti.

Analistler, Fed ve ECB'nin kararlarının ardından piyasalarda dalgalı bir seyir izlendiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın enflasyonla mücadele için parasal sıkılaştırmaya ara vermeyeceklerini belirtmesiyle Banka'nın daha fazla faiz artış sinyali verdiğini dile getiren analistler, Fed'in para politikalarına ilişkin belirsizliklerin de devam ettiğini söyledi.

Fed'in temmuz toplantısında 25 baz puan faiz artışı yapacağına ilişkin beklentiler yüzde 70 seviyesinde bulunurken, Banka'nın, faiz artırım döngüsünü yüzde 5,,75 seviyesinde tamamlayabileceği öngörüsü de masada bulunuyor.

Yarın Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz kararı ile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in beklenen Türkiye değerlendirmesinin piyasaların odağında bulunacağını dile getiren analistler, veri gündeminde yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasa katılımcıları anketi, konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Avro Bölgesinde enflasyon, ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin izleneceğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST endeksinde ve seviyelerinin destek, ve puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

PKK'nın şeyhi sahte hoca Burhan Dalğali'den pes dedirten savunma: Bunların hepsi kumpas!

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Burhan Dalğali, müşteki Ebubekir B. ve eşi Sema Nur B. ile sanık avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Filiz Battır Ekinci, sanık Dalğali ile ilgili sosyal medyada çıkan ve bir kadınla birlikte çekilen görüntülere ilişkin bir şikayetçinin olmadığını belirterek, sanık hakkında dinen yetkili olmadığı halde "hocalık" yaptığı gerekçesiyle "Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'a muhalefet" suçundan iddianame hazırlanarak bu dosya ile birleştirildiğini söyledi.

SANIKTAN "BU İŞ KUMPASTIR" SAVUNMASI
Söz verilen sanık Dalğali, bu konuyla ilgili önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirtti.

Başkan Ekinci'nin, "Görüntülerde kitaptan bir şey okuyorsunuz gibi görünüyor. Ne okuyorsunuz?" sorusuna sanık Dalğali, "Bir şey okumuyorum. Bana kurulan tuzaktan ve kişilerden kurtulmak istiyordum. Kendi nefsimin müdafaası için yaptım. Okuyor gibi göründüğüm kitaptan Arapça bir şeyler yazmıyordum." yanıtını verdi.

Sanık Dalğali, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin "Kadın sana ne yaptığını sormadı mı?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Bu iş kumpastır. Kadın bana hiçbir şey sormadı. Ben de kendisine dini bir şey okuduğumu söylemedim. Arapça yazı yazmadım, dua okumadım. Kendimi o kişilerden kurtarmak için vücuduna bir şeyler yazıyormuş gibi yaptım. Yoksa dinimizde vücuda herhangi bir şey yazılması mümkün değil. Benim zaten o an bilincim yerinde değildi. Kendimde değildim."

Mahkeme Başkanı Ekinci, olayla ilgili kadının şikayetçi olmadığını, o yüzden kadına bir şey yapıp yapmadığını sormadığını belirterek, "Resmiyette imamlık yapmak için belgeniz var mı?" diye sordu.

Sanık Dalğali da hafızlık belgesinin bulunduğunu, resmi imam olmadığını dile getirdi.

DURUŞMAYA KATILAN MÜŞTEKİ ŞİKAYETÇİ OLMADI
Duruşmada müşteki olarak dinlenilen Sema Nur B., eşiyle tartıştığı için ay ayrı olduklarını, hamile kalınca imam nikahı tazelemek istediklerini belirterek, kuzeni vasıtasıyla sanığı imam nikahı kıymak için çağırdıklarını anlattı.

Müşteki Sema Nur B., sanığın da imam nikahı kıymak için evine geldiğini anlatarak, "Ancak sanık gerçekte nikah kıyıp, kıymadı mı bilmiyorum. Eşim 3 bin lira para verdi. Sanık bize 'Ayrı bir oda var mı?' deyince rahatsız oldum, odadan ayrıldım. Para verdiğini eşim bana söyledi. Ben o kadar yüksek para isteyeceğini tahmin etmedim. Şikayetçi değilim." dedi.

Sanık Dalğali'nin avukatı, müştekiye neden şikayetçi olmadığını sordu. Müşteki de doğum yaptığını, bu işlerle uğraşmak istemediğini ve bebeğini bırakarak adliyeye geldiğini söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Ümit A. da sanık Burhan Dalğali'nin imam nikahını kıydığını, şahit olarak yeğeni Sema Nur B.'yi çağırdığını, sanığa bir miktar parayı rızasıyla verdiğini dile getirdi.

SANIK GÖRÜNTÜSÜNÜN ÇEKİLDİĞİ FARK EDİNCE KOŞARAK ADLİYEDEN UZAKLAŞTI
Mahkeme heyeti, olayla ilgili 3 bin liranın müştekiye ödenmesi için hesap açılmasına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında adliyeden ayrılan Burhan Dalğali, basın mensuplarının görüntü çektiğini fark etmesi üzerine koşarak adliyeden uzaklaştı.

7 YIL 3 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Ebubekir B.'nin eşi Sema Nur B. ile sorunlar yaşadığı, bir tartışma üzerine de eşine 3 defa "boş ol" dediği belirtilerek, "dini nikah tazelemek" isteyen müştekinin sanık Burhan Dalğali'yi çağırdığı belirtiliyor.

Müştekilerin evine giden sanığın, "Böyle nikah düşmez. Siz tövbe edin. Sizin nikahınız düşmedi." dediği anlatılan iddianamede, sanığın nasihat ve telkinleri karşılığında müştekilerin her birinden lira, toplamda 3 bin lira aldığı kaydediliyor.

AYRI ODA MI VAR?
Sanık Dalğali'nin Ebubekir B.'ye "Ayrı odanız var mı? Eşinle baş başa görüşmemiz lazım." dediği ifade edilen iddianamede, müştekilerin ayrı odalarının olmadığını söylemesi üzerine sanık Dalğali'nin çiftin evinden ayrıldığı aktarılıyor.

Dalğali'nin çevresindekilerin kendisine itibar edilmesi için birtakım dini kisveleri kullandığı belirtilen iddianamede, sanık hakkında "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" ve "Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından 2 yıldan 7 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır