redmi note 7 çift sim kart nasıl takılır / Xiaomi Redmi Note 7'de çift SIM yönetimi

Redmi Note 7 Çift Sim Kart Nasıl Takılır

redmi note 7 çift sim kart nasıl takılır

İki nano SIM kartla Çift SIM kullanma

Çin ana karası, Hong Kong ve Makao'daki bazı iPhone modellerinde iki nano SIM kartlı Çift SIM bulunur. Böylece arama yanıtlamak ve mesaj almak için iki telefon numarası kullanabilirsiniz.

Hong Kong veya Makao'da iPhone 13 mini, iPhone 12 mini, iPhone SE (2. ve 3. nesil) veya iPhone XS'iniz varsa eSIM ile Çift SIM'i nasıl kullanacağınızı öğrenin.

Çift SIM kullanabileceğiniz çeşitli durumlardan bazıları şunlardır:

  • Numaralardan birini iş amaçlı, diğerini kişisel aramalar için kullanma.
  • Ülke veya bölge dışına yaptığınız seyahatlerde planınıza yerel bir veri planı ekleme.
  • Konuşma ve veri için farklı planlar kullanma.

Her iki hattınızla sesli arama ve FaceTime araması yapıp aramaları yanıtlayabilir; iMessage, SMS ve MMS kullanarak mesaj gönderip alabilirsiniz.* iPhone'unuzda aynı anda yalnızca bir hücresel veri ağı kullanılabilir.

* Dual SIM Dual Standby (DSDS; Çift SIM Dual Standby) teknolojisi kullanılır. Bu da her iki SIM ile arama yapıp aramaları yanıtlayabileceğiniz anlamına gelir.

Gerekenler

Çift SIM kullanmak için iOS  veya sonraki bir sürümü, iki nano SIM kart ve aşağıdaki iPhone modellerinden biri gerekir:

  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

Ön ve arka taraftaki SIM'leri gösteren SIM tepsisi

Nano SIM kart takma

SIM kart tepsisindeki küçük deliğe bir ataş veya SIM çıkarma aletini sokun ve iPhone'a doğru iterek SIM tepsinizi çıkarın. Yeni SIM kartın bir köşesindeki çentiğe dikkat edin. Yeni SIM kartı tepsinin alt tarafına yerleştirin. Çentik nedeniyle kart, tepsiye yalnızca tek yönde takılabilir. Ardından diğer SIM kartı üstteki tepsiye yerleştirin.

Her iki nano SIM kartı da yerleştirdikten sonra SIM tepsisini çıkardığınız yönde geri takıp yerine tam olarak oturduğundan emin olun. Tepsi yalnızca tek yönde takılabilir.

SIM kartlarınız bir kişisel kimlik numarasıyla (PIN) korunuyorsa tepsideki SIM kartların konumuna (ön veya arka) dikkat edin. İstendiği takdirde, ön taraftaki SIM kartın ve arka taraftaki SIM kartın PIN kodunu dikkatlice girin.

İkincil etiketli operatör planını gösteren iPhone ekranı

Planlarınızı etiketleme

İkinci planınız da etkinleştirildikten sonra planlarınızı etiketleyin. Örneğin, bir planı İş, diğerini Kişisel şeklinde etiketleyebilirsiniz.

Arama yapıp almak ve mesaj gönderip almak istediğiniz hattı seçerken, hücresel veri için bir hat belirlerken ve kişilerinize bir hat atarken hangi hattı kullanacağınızı bilmek amacıyla bu etiketleri kullanabilirsiniz.

Daha sonra fikrinizi değiştirirseniz Ayarlar > Hücresel'e veya Ayarlar > Mobil Veri'ye, sonra da etiketini değiştirmek istediğiniz numaraya dokunarak etiketlerinizi değiştirebilirsiniz. Ardından Hücresel Plan Etiketi'ne dokunun ve yeni bir etiket seçin veya özel bir etiket girin.

Birincil Saptanmış Ses Hattı olarak seçilen telefon numarasını gösteren iPhone ekranı

Saptanmış hattınızı ayarlama

Kişiler uygulamanızda bulunmayan birisini ararken veya bu kişiye mesaj gönderirken kullanılacak hattı seçin. iMessage ve FaceTime için hangi hücresel planları kullanmak istediğinizi belirleyin. iOS 13 ve sonraki sürümlerinde iki hattan birini veya her iki hattı seçebilirsiniz.

Bu ekranda, saptanmış hattınızı seçebilir veya yalnızca hücresel veri için kullanılacak hattı belirleyebilirsiniz. Diğer hattınız saptanmış hat olur. iPhone'unuzda her iki plandan hücresel veri kullanılmasını istiyorsanız kapsama alanına ve uygunluğa bağlı olarak Hücresel Veriyi Değiştirmeye İzin Ver'i açabilirsiniz.

Aramalar, mesajlar ve veri için iki hat kullanma

iPhone'unuz iki hat kullanılacak şekilde ayarlandıktan sonra bu hatları nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmaktadır.

Bir kişinin profilini gösteren iPhone ekranı

iPhone'unuzu hangi hattın kullanılacağını hatırlayacak şekilde ayarlama

Kişiler listenizdeki birini ararken her seferinde hangi hattın kullanılacağını seçmeniz gerekmez. iPhone'unuz saptanmış olarak, bu kişiyi son aradığınız hattı kullanır. Bu kişiyi daha önce aramadıysanız iPhone'unuz saptanmış hattınızı kullanır. Dilerseniz belirli bir kişi aranırken hangi hattın kullanılacağını belirleyebilirsiniz. Şu adımları izleyin:

  1. Kişiye dokunun.
  2. Tercih Edilen Hücresel Plan'a dokunun.
  3. Bu kişi için kullanmak istediğiniz hatta dokunun.

Arama yapma ve alma

Her iki hatla arama yapabilir ve alabilirsiniz.

iOS 13 ve sonraki sürümlerinde bir telefon görüşmesi yaptığınız sırada ikinci hattınıza bir arama gelmesi durumunda, ikinci hattın operatörü Wi-Fi ile Arama'yı destekliyorsa gelen aramayı yanıtlayabilirsiniz. Saptanmış veri hattı olarak ayarlamadığınız hatta telefon görüşmesi yapıyorsanız Hücresel Veriyi Değiştirmeye İzin Ver'i açmanız gerekir. Diğer seçeneğiniz aramayı yok saymaktır; operatörünüzde sesli mesaj ayarını yaptıysanız cevapsız arama bildirimi alırsınız ve arama, sesli mesaja yönlendirilir. Wi-Fi ile Arama özelliğinin kullanılabilirliği konusunda operatörünüzden bilgi alın ve veri sağlayıcınızın ek ücretler veya veri kullanım ücretleri uygulayıp uygulamadığını öğrenin.

Operatörünüz Wi-Fi ile arama özelliğini desteklemiyorsa veya bu özelliği açmadıysanız1, operatörünüz üzerinden sesli mesaj özelliğini ayarladığınızda bir görüşme sırasında diğer telefon numaranıza gelen aramalar sesli mesaja yönlendirilir.2 Ancak ikincil hattınızda cevapsız arama bildirimi gösterilmez. Arama Bekletme özelliği, aynı hatta gelen aramalar için geçerlidir. Gelen önemli bir aramayı kaçırmamak için arama yönlendirme özelliğini etkinleştirerek bir numaraya gelen tüm aramaları diğer numaraya yönlendirebilirsiniz. Bu özelliğin kullanılabilirliği ve ek ücret uygulanıp uygulanmayacağı hakkında bilgi için operatörünüze danışın.

1. Telefonunuzda iOS 12 yüklüyse bir hattınızı kullanırken diğer hattınıza gelen aramaları yanıtlayabilmek için aygıtınızı iOS 13'e güncelleyin.
2. Uluslararası dolaşım özelliği o anda hücresel veriyi kullanan hattınız için açıksa "yalnızca arama yapılabilen" hattınızda Visual Voicemail ve MMS devre dışı bırakılır.

Telefon tuş takımını gösteren iPhone ekranı

Arama için hatlarınız arasında geçiş yapma

Bir arama yapmadan önce bir hattan diğerine geçiş yapabilirsiniz. Hızlı Arama listesindeki bir kişiyi arayacaksanız aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Bilgi düğmesine  dokunun.
  2. Geçerli hatta dokunun. 
  3. Diğer hattınıza dokunun. 

Tuş takımı kullanıyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Telefon numarasını girin.
  2. Ekranın üst kısmındaki telefon numarasına dokunun. 
  3. Kullanmak istediğiniz numaraya dokunun.

Yeni bir iMessage'ı gösteren iPhone ekranı

iMessage ve SMS/MMS ile mesaj gönderme

iMessage veya SMS/MMS ile mesaj göndermek için her iki hattınızı da kullanabilirsiniz.* iMessage veya SMS/MMS mesajı göndermeden önce hatlarınız arasında geçiş yapabilirsiniz. Bunun için şunları yapın:

  1. Mesajlar'ı açın.
  2. Ekranın sağ üst köşesindeki Yeni düğmesine dokunun.
  3. Kişinin adını girin.
  4. Geçerli hatta dokunun.
  5. Kullanmak istediğiniz numaraya dokunun.

* Ek ücretler uygulanabilir. Operatörünüze danışın.

Çift SIM durum simgeleri hakkında bilgi

Ekranın üst kısmındaki durum çubuğunda yer alan simgeler, iki operatörünüzün sinyal gücünü gösterir. Durum simgelerinin anlamları hakkında bilgi edinin.

Denetim Merkezi'ni açtığınızda diğer durum simgelerini görebilirsiniz.

Durum çubuğunun görüntülendiği iPhone Denetim Merkezi

Durum çubuğu aygıtın Wi-Fi'ye bağlı olduğunu ve Operatör 2'nin Wi-Fi ile Arama özelliğini kullandığını göstermektedir.

Durum çubuğunun görüntülendiği iPhone Denetim Merkezi

Durum çubuğu, Operatör 1'in LTE'yi, Operatör 2'nin ise Operatör 1'in hücresel veri bağlantısını kullandığını göstermektedir.

Hücresel veri hattını değiştirme

Hücresel veri aynı anda yalnızca bir numarada kullanılabilir. Hücresel veri kullanılan numarayı değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayın:

Hücresel Veri ayarlarını gösteren iPhone ekranı

  1. Ayarlar > Hücresel'e veya Ayarlar > Mobil Veri'ye gidin.
  2. Hücresel'e dokunun. 
  3. Hücresel veri kullanmak istediğiniz hatta dokunun.

Hücresel Veriyi Değiştirmeye İzin Ver özelliğini açarsanız, "yalnızca arama yapılabilen" hattınız üzerinden sesli arama yaptığınız sırada, ses ve veri kullanımı otomatik olarak bu hatta geçer.* Bu sayede arama devam ederken hem sesi hem veriyi kullanabilirsiniz.

Hücresel Veriyi Değiştirmeye İzin Ver özelliğini kapattıysanız ve belirlenen hücresel veri hattınız haricindeki bir sesli arama hattında görüşme yapıyorsanız arama sırasında hücresel veriyi kullanamazsınız.

Hücresel Veriyi Değiştirmeye İzin Ver özelliğini açmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Ayarlar > Hücresel'e veya Ayarlar > Mobil Veri'ye gidin.
  2. Hücresel Veri'ye dokunun.
  3. Hücresel Veriyi Değiştirmeye İzin Ver'i açın.

* Veri hattınız, aramanız sırasında otomatik olarak değişir. Uluslararası Dolaşımı kullanıyorsanız hücresel veri geçişi çalışmaz. Bu özelliğin kullanılabilirliği ve ek ücret uygulanıp uygulanmayacağı hakkında bilgi için operatörünüze danışın.

5G ve Çift SIM hakkında

Çift SIM modunda iki etkin hat kullanılırken 5G, hücresel veri kullanmakta olan hatta desteklenir. Hong Kong ve Makao'da iPhone 12 modellerinde Çift SIM ile 5G kullanmak için iOS veya sonraki bir sürümünün yüklü olduğundan emin olun.

Hücresel ayarlarını gösteren iPhone ekranı

Hücresel veri ayarlarını yönetme

Planlarınızın her birinde hücresel ayarlarınızı değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. Ayarlar > Hücresel'e veya Ayarlar > Mobil Veri'ye gidin.
  2. Değişiklik yapmak istediğiniz hatta dokunun.
  3. Seçeneklere tek tek dokunarak normalde yaptığınız şekilde ayarlayın.

Yayın Tarihi: 

Uzmanlar doğrudan size yardımcı olmak için oradalar.

hakkındaki tüm haberler Xiaomi Redmi Not 7 makalelerimizde. Uzmanlar size yardımcı olmak için emrinizde.

Xiaomi Redmi Note 7'te iki SIM kart nasıl kullanılır?

Xiaomi Redmi Note 7'inizde iki SIM kart olması çok işinize yarayabilir. burada göreceğiz iki kartı Xiaomi Redmi Note 7'inize nasıl takabilirsiniz. Sonra göreceğiz onları nasıl etkinleştiririm, özellikle Veri kullanımı. Son olarak, iki SIM karta sahip olmanın neden akıllıca olabileceğini göreceğiz. O nasıl çalışır.

Her şeyden önce, Xiaomi Redmi Note 7'inizin günlük yönetimi için en kolay çözüm kullanmak olabilir. Çift SIM yöneticisi. özellikle tavsiye ediyoruz Çift Sim Seçici, SIM Araç Yöneticisi ou Çift Sim Çevirici Widget'ı.

Bu uygulamalardan bazıları aracılığıyla İkili Uygulamalar, Alabilirsin Xiaomi Redmi Note 7 cihazınızdan iki ayrı oyun veya sosyal ağ hesabı (Facebook, Twitter, Instagram, TikTok vb.). Ayrıca belirli aramaları bir SIM'de engelleyebilir, diğerinde engelleyemezsiniz.

Ayrıca, sahip olabilirsiniz Xiaomi Redmi Note 7'te tek SIM kartlı iki sosyal hesap, gibi uygulamaları kullanmak çift ​​Uzay, paralel uzay ou 2Hesaplar. Bu size izin verecek Xiaomi Redmi Note 7'inizde iki veya daha fazla sosyal hesap (Facebook, Whatsapp, Instagram, Messenger, vb. iki hesap) ve oyunlar (Clash of Clans, Lords Mobile, FreeFire, LOL, Minecraft, vb.).

SIM kartlarınızı 3 adımda nasıl takacağınız aşağıda açıklanmıştır.

  1. Xiaomi Redmi Note 7'inizin SIM kart tepsisindeki küçük delikte, bir ataş veya SIM çıkarma aracı takın. SIM tepsisini çıkarmak için bu ataşı veya iğneyi Xiaomi Redmi Note 7'inizin içine itin. Dikkatli olun, bu plaka kırılgandır ve bu hassas bir işlemdir.

    Şüpheniz varsa, profesyonel yardım alın.

  2. Yeni SIM kartın köşesindeki çentiği fark edeceksiniz. İlk SIM kartı tepsinin altına yerleştirin. SIM kart, çentik nedeniyle yalnızca tek yönde takılabilir.

    Son olarak, diğer SIM kartı üstteki çentiğe takmanız yeterli.

  3. İki kartı (üreticinin özelliklerine bağlı olarak nano-SIM veya mikro-SIM) yerleştirdikten sonra, SIM tepsisini tamamen yeniden takın. Medyayı yalnızca bir yönde yerleştirebileceksiniz.

Xiaomi Redmi Note 7'teki iki SIM arasında aramaları aktarma

Çağrılarınızı bir SIM karttan diğerine yönlendirmek için SIM'ler arasında aramaları aktarmak için bir uygulama. Bu, hatlardan biri meşgulse veya ağ eksikse çok kullanışlıdır.

Aşağıdakileri de yapabilirsiniz.

  1. Xiaomi Redmi Note 7'inizin ana ekranından “Ayarlar”a gidin.
  2. Ardından "Ağ ve İnternet" veya eşdeğerine gidin.
  3. Oradan, "Gelişmiş ayarlar"a ve ardından "Çift SIM"e dokunun.
  4. Son olarak, “Çift SIM kart kullanılabilirliği” menüsüne gidin ve bu işlevi etkinleştirin.
  5. Ardından, Xiaomi Redmi Note 7'inizin iki kartı arasındaki arama aktarımını etkinleştirebilirsiniz.

Verileri kullanarak SIM kartı çok basit bir şekilde değiştirebilirsiniz.

Bunu yapmak için.

  1. Ana ekrandan “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
  2. "Bağlantılar" veya "Veriler" üzerine tıklayın.
  3. "SIM kart yöneticisi" veya eşdeğerine tıklayın.
  4. "Mobil Veri" üzerine tıklayın.
  5. Bu noktada ekranda “SIM 1” seçili ise Xiaomi Redmi Note 1 cihazınızdan internete girmek için SIM 7 kart kullanıyorsunuz demektir. "SIM 2" veya ilgili operatörün adı.
  6. Mobil verilere erişmek için SIM 2'ye geçin.

Xiaomi Redmi Note 7'te Çift SIM'in avantajları

Artık farklı planlar sunan birçok mobil operatör var.

Örneğin, bir SIM kart aracılığıyla telefon, ardından başka bir operatörden başka bir SIM kartla veri kullanmak isteyebilirsiniz.

Bu belki de rekabetten yararlanarak tarifelerden tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca Xiaomi Redmi Note 7'inizde profesyonel bir hat ve kişisel bir hat olmasını da seçebilirsiniz. Yurtdışına seyahat ediyorsanız Çift SIM çok kullanışlıdır : bir paketi bir ülkede ve başka bir paketi ziyaret edilen ülkede kullanabilirsiniz. İki ayrı telefona sahip olmak kesinlikle iyi bir çözüm değil. İki telefon kullanımı ile Xiaomi Redmi Note 7'iniz de dahil olmak üzere cihazlardan birini daha kolay kaybedebilirsiniz. Yalnızca bir elektrik priziniz varsa pili yeniden şarj etme zorluğu da vardır.

Xiaomi Redmi Note 7'inizde Çift SIM kullanmanın avantajlarını özetlemek için

  • Ekonomik: Her durum için en ucuz plana sahip olabilirsiniz. Özellikle mobil veri, yurt dışı seyahati veya özel bir profesyonel hat için.
  • Pratik: Sadece bir şarj çıkışınız varsa.
  • Çevre dostu: Yalnızca bir adet Xiaomi Redmi Note 7 satın almanız gerekir. Cüzdanınız için olduğu kadar gezegen için de iyidir.

Bazı cep telefonlarının kullanıcıları, çift SIM işlemi olarak adlandırılan iki SIM kart kullanabilir. İkinci bir SIM kart takıldığında, kullanıcılar iki ayrı mobil ağ hizmeti arasında manuel olarak geçiş yapabilir.

Xiaomi Redmi Note 7'iniz muhtemelen, otomatik geçiş için iki bağlantıyı "bekleme" durumunda tutmanıza izin veren donanım desteğine sahiptir.

Xiaomi Redmi Note 7'iniz ayrıca her iki ağ bağlantısını aynı anda korumanıza izin veren ayrı alıcı-vericilere sahip olabilir.

Çift SIM'inizi Xiaomi Redmi Note 7'inizde en iyi şekilde kullanmak için, Play Store'da bulunan bazı uygulamaları öneriyoruz.

Redmi Note 7 Pro'da ikinci SIM kart nasıl kullanılır?

Xiaomi'de iki SIM kart arasında nasıl geçiş yapılır?

Redmi Note 7 çift SIM'i destekliyor mu?

Bu telefonun kilidi açık ve GSM/4G LTE ağlarıyla uyumlu. Çok seyahat ediyorsanız veya ayrı bir iş numaranız varsa, her iki hesaba da erişmek için Çift SIM yuvasından yararlanabilirsiniz.

Dahili 5+2,4GHz (5ac) Wi-Fi ve Bluetooth ile internete ve diğer cihazlara bağlanın.

Kaynağı Sil - Kaynak: seafoodplus.info › product › REG

2 sim çağrısını ve veriyi yapılandırın #xiaomi redmi note

6 yan soru

Redmi'nin iki SIM kartı var mı?

Redmi Note 7'de çift SIM var mı?

Xiaomi'nin Redmi Note7 Çift SIM 64 GB akıllı telefonu size büyük, canlı bir 6,3 inç FHD+ ekran sunar. Ekranın 2,5D kavisli camı, ona sofistike bir görünüm verir.

Kaynağı Sil - Kaynak: seafoodplus.info › product › REG

Redmi Note 7'de kaç SIM kart var?

Redmi 7'de çift SIM var mı?

Redmi 7'nin ön tarafında, ideal özçekimler için AI özellikli bir 8MG kamera alıyorsunuz. Android Pie çalıştıran bu telefonun kilidi açıktır ve GSM/4G LTE ağlarıyla uyumludur. Çok seyahat ediyorsanız veya ayrı bir iş numaranız varsa, her iki hesabınıza da erişmek için Çift SIM yuvasından yararlanabilirsiniz.

Kaynağı Sil - Kaynak: seafoodplus.info › product › REG

Xiaomi Redmi 9 Android cihazınızda Çift SIM ayarlarını seçin Telefonunuza iki SIM taktığınızda, arama yapabilir ve her iki SIM'den de mesaj gönderip alabilirsiniz. Mobil veri kullanımı için varsayılan bir SIM kart da seçebilirsiniz.

Ayarlar'a dokunun.

SIM kartlar ve mobil ağlar'a dokunun.

Kaynağı Sil - Kaynak: seafoodplus.info › xiaomi › connectivity

- Ayarlar'a dokunun.
– SIM kartlara ve mobil ağlara dokunun.
– İstediğiniz SIM karta dokunun.
– SIM kart kullanımını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için "Etkinleştir"in yanındaki göstergeye dokunun.
– Fonksiyonu devre dışı bırakırsanız, OK tuşuna basın.
– Geri tuşuna basın.
– Çevir'e basın.
– Gerekli parametreye dokunun.

Kaynağı Sil - Kaynak: seafoodplus.info › xiaomi › connectivity

Tüm uzman ekipler daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa emrinizde. hakkındaki tüm makalelerimizi bulun Xiaomi Redmi Not 7 sana yardım etmek için. Başarısızlık durumunda, garanti sonuçta size iyi yardımcı olabilir.

1. SIM kartınızın cihazınıza uygun olduğundan emin olun

Standart nano-SIM ve Nano Bellek (NM) kartları kullanın. Standart olmayan kartlar, kart tepsisine veya kart yuvasına hasar vererek kartın okunamamasına neden olabilir. SIM kartınız kart tepsisine sığmıyorsa yeni bir kart için operatörünüzle iletişime geçin. SIM kartı kendiniz kesmeye çalışmayın.

2. Kart tepsisini çıkarın ve üst taraf ile alt tarafı belirleyin

Kart tepsisini çıkarmak için bir çıkarma iğnesi kullanın.

Üst taraf "SIM1" yazısı ile belirtilmiştir ve yuvaya nano-SIM kart takılabilir.

Alt taraf "NM" yazısı ile belirtilmiştir ve yuvaya NM kart veya nano-SIM kart takılabilir.

3. SIM kartı, ilgili kart yuvasına yerleştirin

Altın temas noktaları yukarı doğru bakarken ilk olarak kartın çentikli kısmını SIM kart tepsisine takın. Kart yerine oturduktan sonra kart tepsisinin önünde bulunan yay kartı sabit tutacaktır. Artık kart tepsisini çevirebilir ve aynı şekilde ikinci bir kart da takabilirsiniz.

4. Kart tepsisini telefona takın

Hem telefon hem de kart tepsisi yukarı bakar durumdayken kart tepsisini telefonunuza yerleştirin.

5. Önlemler

  • NM kart kullanıyorsanız bu kartı kart tepsisinin alt kısmına taktığınızdan emin olun. Aksi halde telefonunuz kartı tanımayacaktır. NM kartı yanlış yuvaya takmanız telefona zarar vermez. Kartı çıkarın ve doğru yuvaya takın.
  • Mikrofon deliğini SIM kart tepsisi deliği ile karıştırmayın. Çıkarma iğnesini yanlışlıkla mikrofon deliğine sokmanız durumunda endişelenmeyin. Mikrofon delikleri hasar görmelerini önleyecek bir tasarıma sahiptir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir