spor ayakkabı kaç devirde yıkanır / Çamaşır Makinesinde Ayakkabı Nasıl Yıkanır?: 8 Adım (Resimlerle)

Spor Ayakkabı Kaç Devirde Yıkanır

spor ayakkabı kaç devirde yıkanır

Spor ayakkabı makinede nasıl yıkanır? Spor ayakkabı nasıl yıkanır?

Spor ayakkabı temizlemek her vatandaşın gerçekleştirdiği eylemlerden biridir. Spor ayakkabı elde veya spor ayakkabı makinede yıkanabilir ancak kurallarına uymak gerekir. Ayakkabılarınızın bağcığını dikkatlice çıkarın ve bağcıklardan ayakkabınızı arındırın. Böylece ayakkabının her yerine hakim olarak daha dikkatli bir temizlik yapabilirsiniz.
Kirlenen, tozla kaplanan spor ayakkabıyı temizlemek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Ayakkabının yapısına göre temizleme yöntemleri değişebilmektedir; çünkü her ayakkabının yapıldığı malzeme farklılık göstermektedir. Peki, bizler için bu kadar önemli olan spor ayakkabılarımızı nasıl temizlemeliyiz? Sizler için derlediğimiz haberimizde, birçoğumuz için oldukça önemli olan spor ayakkabı temizleme yollarına değindik. İşte spor ayakkabı temizleme yöntemleri!

SPOR AYAKKABI NASIL YIKANIR?

Bir kabın içine su ve sabun doldurarak sabunlu su yapın. Ardından kullanmadığınız bir diş fırçasını alın. Ayakkabıyı da bu süre zarfında elinize alın. Diş fırçasını sabunlu suya batırın ve yavaşça ayakkabınızı ovun. Özellikle bu ovma işlemini lekelere doğru yapın.

Sabunlu su genel olarak spor ayakkabı lekelerini geçirse de bazı durumlarda yeterli olmayabiliyor. Açık renkli ya da beyaz spor ayakkabılarınızdaki zorlu lekeleri asetona batırılmış fırça ile de ovalayabilirsiniz. Uçucu madde olan aseton, lekenin giderilmesinde yararlı olacaktır.

Temizleme işleminden sonra sabundan arındırmak için temiz su ile nemlendirdiğiniz renk vermeyecek bir bez kullanabilirsiniz. Spor ayakkabıların özellikle lastik kısımlarının lekeleri oldukça zor çıkar. Bu nedenle renk bırakacak bir bezi kullanmanız kalıcı lekelere neden olabilir.

Spor ayakkabınızın temizleme işlemi bittiğinde kurumaya bırakın. Kurumadan önce ayakkabınızı kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.



UYARI!

Her spor ayakkabı çamaşır makinasında yıkamaya elverişli olmayabiliyor. Ayakkabınızın yapısına göre bu yöntemi de kullanabilirsiniz; ancak dikkatli olmanızda yarar var.

AYAKKABI ÇAMAŞIR MAKİNASINDA NASIL YIKANIR?


Ayakkabınızı yıkamadan önce yapmanız gereken birkaç basit adım bulunmakta. İlk olarak, ayakkabı kirlenir kirlenmez kir kumaşa işlemeden önce olabildiğince hızlıca müdahale etmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Daha sonra makinede ayakkabı yıkama aşamasına geçmeden üzerinde bulunan kum, toprak, çamur gibi artıklardan temizleyin. Bunu elinizle yapabileceğiniz gibi kirin türüne bağlı olarak kürdan veya fırça kullanmak isteyebilirsiniz. Bu işlemi yaparken ayakkabıya zarar vermeyecek araçları kullanarak olası zararların önüne geçebilirsiniz. Yıkama öncesinde mümkün olduğu kadar temizlenmiş bir ayakkabı ile de çamaşır makinenizin içinin kirlenmesini engelleyebilirsiniz.

ELDE AYAKKABI NASIL YIKANIR?

Yıkama işlemine geçmeden önce ayakkabınızın içerisinde yer alan bilgilendirme ibareleri ile ayakkabınızın yıkamaya uygun olup olmadığını kontrol edin. Eğer yıkamaya uygunsa daha önce bahsettiğimiz yıkama öncesi işlemleri yapıp ayakkabınızı çamur, taş ve kumdan arındırın. Elde ayakkabı yıkamak zor gibi görünse de bir leğene ılık su ve bir ölçek OMO Active gibi sıvı deterjan ekleyerek bir sünger yardımıyla köpürttükten sonra ayakkabılarınızı kolayca yıkayıp ilk günkü hallerine geri getirebilirsiniz. Elde ayakkabı yıkarken bağcıkları çıkartıp ayrı olarak onları da yıkamayı unutmayın.



Bu işlemi tamamladıktan sonra leğenin içindeki kirli suyu döküp yenisini doldurun ve yeniden deterjan ekleyip köpürtün. Bu sefer ise ayakkabılarınızı yıkamak yerine suyun içerisinde dakika kadar bekletin ve durulayın. İşte bu kadar! Artık elde ayakkabı nasıl yıkanır diye düşünmeniz gerek kalmadı. Daha sonra ise ayakkabınızı kurumaya bırakın.

ÇAMAŞIR MAKİNASINDA AYAKKABI YIKAMA

Yıkayacağınız ayakkabıları çıkardığınız bağcıkları ve iç tabanları ile birlikte bir filenin içerisine koyun. Eğer fileniz yoksa yastık kılıfını bunun yerine kullanabilirsiniz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi eğer ayakkabı içerisinde yıkama talimatı bulunuyorsa bu talimatlara göre makinede ayakkabı yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Çamaşır makinesinde ayakkabılar kaç derecede yıkanır sorusuna yanıt vermek gerekirse, eğer yıkama talimatlarında yer almıyorsa ayakkabınızın hassasiyetini de göz önünde bulundurarak çamaşır makinenizin kısa programında 30 derecede yıkamanız yerinde olacaktır. Çamaşır makinenize ayakkabınız ile birlikte birkaç parça daha kıyafet ya da havlu atmanız ayakkabınızın makineye hızlıca çarpıp hem makinenin hem de ayakkabının zarar görmesini engelleyecektir. Deterjan olarak toz deterjan ayakkabı içerisinde kalabileceğinden, toz deterjan yerine Omo Active sıvı deterjan kullanmanızı öneriyoruz.

AYAKKABILAR YIKANDIKTAN SONRA NASIL KURUTULUR?

Son aşama olarak ayakkabıları giymeden önce kurutmak gerekiyor. Yanlış bir kurutma, kurutma süresini uzatabileceği gibi ayakkabınıza da zarar verebilir. O nedenle kurutmasına yıkama aşamasında olduğu gibi özen göstermek gerekiyor.

Ayakkabılarınızın rengi solmaması için çok fazla güneş ışığı almayan bir yerde açık havada kurutulması önemlidir. Onun dışında kurutma makinesine atarak kurutmak da tercih edilmemesi gereken yöntemlerden biri. Ayakkabınızın tam olarak kuruması bazen bir günü bulabilir. O nedenle ayakkabınızı daha hızlı bir şekilde kurutmak istiyorsanız ayakkabınıza renkli olmayan kağıtlar (peçete, tuvalet kağıdı) koyarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Ayakkabılarınız kuruduktan sonra ilk günkü gibi pırıl pırıl bir görünüme sahip olacaklar!

SPOR AYAKKABI NASIL TEMİZLENİR VİDEO

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Ayakkabılarımız, günlük hayatta en sık kullandığımız ve dolayısıyla en çok kirlenebilen ve bakım gerektiren eşyalarımızdan biridir. Bu nedenle, ayakkabılarımızın temizliği ve bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Ayakkabılarımızın temizliği için evde uygulayabileceğimiz iki yöntem vardır. Bunlardan biri elde yıkama diğeri ise çamaşır makinesinde yıkamadır.

İşte elde ve çamaşır makinesinde ayakkabı yıkarken yapmanız gerekenler:

ELDE AYAKKABI YIKAMA

Deri ayakkabılar ve spor ayakkabılar genellikle elde temizlenmek için uygundur. Spor ayakkabılar çoğu zaman çamaşır makinesinde de yıkanabilmektedir ama çamaşır makinesinde yıkamak istemeyenler için elde yıkamak iyi bir alternatiftir. Elde ayakkabı yıkamak için izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir:

  • Bir kabın içinde sıcak su ve sabunu karıştırın.
  • Ayakkabının bağcıklarını çıkarın. Bağcıkları dilerseniz elinizde dilerseniz de çamaşır makinesinde yıkayın.
  • Kullanmadığınız bir yumuşak diş fırçasını sabunlu suya batırıp ayakkabının yüzeyini hafifçe fırçalayın.
  • Lekeleri çıkan ayakkabınızı temiz renk veremeyen bir bez ve su yardımıyla durulayıp sabun artıklarından arındırın.
  • Ayakkabıyı doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan, serin bir ortamda kurumaya bırakın.
  • Deri ayakkabınızı daha sonra bir pamuk ve vazelin yardımıyla parlatabilirsiniz.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE AYAKKABI YIKAMA

Çamaşır makinesinde ayakkabı yıkama ise daha pratik bir yöntemdir ancak her ayakkabı bu şekilde yıkanamaz.  Çamaşır makinesinde yıkanabilecek bir ayakkabınız var ise izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir:

  • Ayakkabınızın üzerinde çamur gibi yoğun lekeler var ise bir bez yardımıyla makineye atmadan önce temizleyin.
  • Varsa ayakkabının bağcıklarını çıkarın.
  • Ayakkabınızın makinenin içinde savrulup zarar görmemesi için varsa çamaşır yıkama filesi, ince bir bez çanta ya da yastık kılıfı içerisine yerleştirip ağzını bağlayın.
  • Çamaşır makinesinin içerisine ayakkabınız sağa sola vurup darbe almasını önlemek için birkaç tane temizlik havlusu ekleyin.
  • Makinenin deterjan gözüne sıvı deterjan ekleyip, 30 derecede, sentetik program ayarında ve devirde yıkayın.
  • Yıkama işlemi bittikten sonra ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.

Elif Kocalıfunduszeue.info - Seo İçerik Editörü

Haber 7 - Elif Kocalı

Spor Ayakkabı Kaç Derecede Yıkanır?

Spor ayakkabı yıkanır mı sorusuna verilecek cevap görecelidir. Çünkü spor ayakkabılar sürekli yanımızda taşıdığımız ve sıkça kirlenen ürünlerdir. Ancak onları makineye atacaksanız dikkate almanız gereken noktalar var.

Çamaşır makinesinde ayakkabı yıkamak her zaman mümkün değildir. Çünkü ayakkabılarınız zamanla deforme olabilir veya yıpranabilir, bu nedenle onları temizlemenin en güvenli yöntemi bu değildir. Hatta, büyük ayakkabı markaları bundan kaçınmanızı öneriyor. Her ne kadar en rahat ve en hızlı yöntem olsa da yıkama programınıza bağlı olarak ayakkabılarınız ve makinenizin zarar görebileceği konusunda sizi uyarmamız gerekiyor. Bu makalede bahsedeceğimiz yöntemler spor ayakkabı nasıl yıkanır sorusuna cevap vereceğiz.

.

Spor Ayakkabı Yıkamanın Püf Noktaları

Spor ayakkabılarınızı makine de yıkamamalısınız. Tüm Jump ayakkabı ürünleri dahil diğer markalar için de bu sakıncalıdır. Yine de tüm sorumluğu kabul edip yıkamaya kararlıysanız aşağıdaki aşamaları dikkate alın.

  • Çamaşır makinesinde spor ayakkabı yıkama kısmına gelmeden önce eğer üzerinde çamur gibi kirler varsa bu kirleri suyla temizleyin. Aksi takdirde hem ayakkabınız hem de makinedeki diğer kıyafetler için sıkıntı olabilir.
  • Bağcıkları ve ayakkabı tabanlığını çıkarın ve makineye ayrı şekilde atın. Böylece her biri suyla daha rahat temas edecek ve daha titiz yıkanacaktır.
  • Spor Ayakkabı hangi programda yıkanır? Ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız, kısa programda ve sıkma olmadan (veya düşük seviye sıkma) ayarlanması gerekir. 
  • Spor Ayakkabı kaç derecede yıkanır? İdeal sıcaklık ise derece civarlarıdır. Daha yüksek sıcaklıkta yıkamaktan kaçınmalısınız.
  • Çamaşır filesi satın alın ve ayakkabınızın iki çiftini de bu fileye koyarak makineye atın. Böylece ayakkabılarınız sürekli makineye çarpıp deforme olmaz ve diğer kıyafetleri kirletmez.
  • Sıvı deterjan kullanın çünkü toz deterjan kullanırsanız ayakkabınızı makineden çıkardığınızda beyaz beneklerle dolu olduğunu görebilirsiniz.

Çamaşır Makinesinde Spor Ayakkabı Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Temizlemek istediğimiz ayakkabının malzemesi ve rengine dikkat etmelisiniz, çünkü makineye koymanız önerilmeyen bazı ürünler vardır. Süet spor ayakkabı modelleri için çamaşır makinesinde yıkama yöntemi kesinlikle önerilmez çünkü kumaşı zarar görebilir ve kalitesini kaybedebilir. Makinede en iyi spor ayakkabı yıkama girişimine en iyi tepki veren malzeme kanvas veya kumaştır, plastik, deri veya suni deri benzeri spor ayakkabı modelleri için ise daha iyi sonuç alacağınız için elde yıkamanızı tavsiye ederiz.

Spor ayakkabı nasıl yıkanır sorusu kadar nasıl kurutulur sorusuna da bir cevap verelim çünkü bu kısımda da sıklıkla yapılan yanlışlar var. Örneğin güneş ışığına bırakarak kurutmak tavsiye edilmez çünkü ayakkabınızın sararmasına neden olabilir. Kurutma makinesini de kullanmayın. En doğrusu doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde açık havada kurumaya bırakmak ve tamamen kuruduğundan emin olana kadar beklemektir.

Elde Spor Ayakkabı Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Spor ayakkabı yıkama işlemi için suya, sıvı deterjana, bir leğene ve el bezine ihtiyacınız olacak. Ne yapmalıyız;

  • Öncelikle temizlik esnasında ayakkabının her kısmına ulaşabilmek maksadıyla sizi sınırlayan bağcıkları sökmelisiniz.
  • Tabanı temizleyerek başlamalısınız, çünkü genellikle taban kısmında toprak kalıntıları vb. lekeler bulunur. Ayakkabıyı ıslattığınızda bunlar çamura dönüşüp ayakkabıya ve üzerinize bulaşabilirler. Tabanı temizlemek için orta sertlikte bir fırça yardımıyla su ve sabun kullanabilirsiniz.
  • Yüzey için uygun bir kapta bir temizleme solüsyonu hazırlayın. Bunu yapmak için ılık suya biraz sıvı toz veya bulaşık deterjanı ekleyin ve karıştırın.
  • Ayakkabıları tamamen suya batırın. Yaklaşık 30 dakika ıslanmalarına izin verin. Bu, kurumuş kiri yumuşatmaya ve temizliği kolaylaştırmaya, hoş olmayan kokuları da gidermeye yardımcı olacaktır.
  • Ayakkabı çiftini ıslattıktan sonra su çok kirliyse boşaltın ve yeni bir temizleme solüsyonu hazırlayın. Sonra bir bez alıp nemlendirin ve bu bezin yardımıyla tüm tozlu kısımlardan tekrar geçin.
  • Kirli suyu boşaltın ve kabı bu sefer sadece suyla doldurun. Deterjan kalıntısını gidermek için bu adım kez tekrarlanabilir.
  • Ayakkabıları sudan çıkarıp hafifçe sıkın ve kuru bir bezle silin. Daha sonra kuruması için dışarıya çıkarıp gölge bir yerde bırakın.

Beyaz Spor Ayakkabı Kaç Derecede Yıkanır?

Beyaz Spor Ayakkabı

Beyaz spor ayakkabının tek dezavantajı çabuk kirlenmesi ya da diğer ayakkabılara kıyasla kiri daha kolay göstermesi diyebiliriz. Beyaz spor ayakkabı mutlaka beyaz kıyafetlerle ve beyazlar için üretilmiş deterjanla yıkanmalıdır. Makineye atmadan önce az önce bahsettiğimiz elde spor ayakkabı yıkama yöntemleri denenmelidir. Yine de makineye atılacaksa renkli ayakkabılar için önerdiğimiz azami 40 °C’ yi beyaz spor ayakkabı için de öneriyoruz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası