kapalı alanda maske / Kapalı alanlarda maske zorunluluğu kalktı - Son Dakika Haberleri

Kapalı Alanda Maske

kapalı alanda maske

Kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla birlikte, Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamında kısıtlamaların kaldırıldığını belirterek, "Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyoruz. Nitekim bugün yapılan koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında bu hususlar değerlendirilmiştir" ifadesini kullandı.

Sadece toplu taşıma ve hastanelerde takılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske kullanımının "sadece toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında, vaka sayısı binin altına düşene dek" devam edeceğini bildirdi.

Konuşmasında koronavirüs salgınının ortaya çıkışından bu yana verdikleri hizmetler için Bilim Kurulu üyelerine teşekkür eden Erdoğan, Türkiye'nin, bilim insanlarının gayreti ile yerli solunum cihazından tanı kitine, ilaç ve aşı üretimine kadar pek çok başarıya imza attığını ve kendi aşısını üretebilen dokuz ülkeden biri olduğunu vurguladı

Türkiye'nin salgın sürecinden çıkardığı dersi, "diğer alanlar gibi sağlık alt yapısı ve hizmetleri konusunda da kendi kendine yeterli hale gelmek" olarak dile getiren Erdoğan, bu hedefe hızla ulaşacaklarını belirtti.

DW / ET,BK

Bize yazın

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

Kapalı Alanlarda Maske Kullanımı

5 Mayıs 2022

SAYIN ÜYEMİZ

 

             

İlgi: T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ İl Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 27.04.2022 tarihli ve E­38745473­000­19746 sayılı yazısı

İlgili kayıtlı yazıda, Koronavirüs (Covid19) salgını sürecinde toplumsal hayatın işleyişine ilişkin usul ve esaslar salgının genel seyri ve Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda yayımlanan Genelgeler belirlenmiş ve Hıfzıssıhha Kurulları kararları ile hayata geçirilmiştir.   

Salgınla mücadele sürecinde en önemli etkenler arasında yer alan maske kullanımına dair usul ve esaslar salgının son dönem seyri ve Sağlık Bakanlığının önerileri göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenerek açık alanlarda maske kullanım zorunluluğu kaldırılmıştı.

 Bu çerçevede 27.04.2022 tarihinden itibaren;       
 1. Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşları hariç olmak üzere diğer tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulamasının sona erdirilmesi,             2. Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında ise yeni bir karar alınıncaya kadar(günlük vaka sayısı 1.000’in altına düşmesi halinde) maske kullanma zorunluluğuna devam edilmesi, gerektiği değerlendirilmektedir.

Belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınmasının sağlanması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususları bildirilmektedir.

 

Bilgilerinize sunarız.


Saygılarımızla,


İbrahim KARAĞÖZ

Genel Sekreter 

DOSYALAR / BELGELER
Ek.İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 27.04.2022 tarihli ve 29420 sayılı yazısı.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır