halter sporu nasıl yapılır / Halter Nasıl Bir Spordur? Halter Sporunun Kuralları ve Tarihçesi

Halter Sporu Nasıl Yapılır

halter sporu nasıl yapılır

Halter

Halter, iki tarafında ağırlıklar olan bir demir çubuğun (bar) koparma ve silkme hareketleri ile havaya kaldırılıp başının üstünde dirseklerini kırmadan tutarak yapılan bir spor dalıdır.

Halter sporu müsabakaları koparma ve silkme olarak iki hareketten oluşur. Koparma'da sporcu halteri tek seferde kaldırır, hakem işaretine kadar başının üstünde dirseklerini kırmadan tutar. Silkme'de ise omuzları üzerinde ağırlığı kısa süre tartar ve daha sonra yukarı kaldırır. Halter de tekniğin yanı sıra özellikle hız, güç, koordinasyon ve hareketlilik başarıyı getirir. Olimpik halter bir kenar spor dalı olarak sınıflandırılabilse bile, kısa mesafe koşucuları ve gülle atıcıları gibi birçok yüksek performans sporcusu, hızlı güç yönleri sebebiyle antrenman programlarında buradaki egzersiz hareketlerini kullanmaktadırlar.

Tarihi[değiştir kaynağı değiştir]

Halter, Yüzyılın sonlarında bir spor dalı olarak ortaya çıkmıştır. 'den itibaren birçok şehirde ağır atletizm spor kulüpleri açılmaya başlanmıştır. Bunun üzerine 'de Alman Atletizm Spor Federasyonu (AASF) kurulmuştur. 'den beri Dünya şampiyonaları düzenlenmektedir. O zamanlar altı ulustan yedi katılımcı ile. ’dan beri halter, aralar olsa da Olimpiyat oyunlarının bir parçası. ve yıllarında tek ve çift kollu silkme hareketi programa dahildi fakat herhangi bir sıklet dağılımı olmadan. 'de tek kollu koparma hareketi ikisi hareket ile birlikte 5 farklı sıklet kategorisinden oluşan bir üçlü yarışa(müsabaka) tamamlamıştır. olimpiyatlarında bu çift kollu baskılama, koparma, silkmeden ve tek kollu koparma ve silkmeden oluşan beşli yarışla(müsabaka) değiştirilmiştir. 'den itibaren tek kollu disiplinler bırakılıp 'ye kadar koparma ve silkmeden oluşan çift kollu üçlü yarışmalar yapıldı fakat ulusal şampiyonalarda tek kollu disiplinlerde beşli yarışmalarda bu bir süre daha sürdürülmüştür. yılında Sidney de ilk kez kadınlarda halter olimpiyat programına dahil edilmiştir ve 'den bu yana kadınlar kategorisinde dünya şampiyonaları düzenlenmektedir.

Tek kollu koparma ve silkme[değiştir

Para Halter

TANITIM VE TARİHÇE

Halter branşı Paralimpik başlangıcını Tokyo ’te yapmış olmasına rağmen, yılına kadar Paralimpik bir spor olarak Oyunlara dahil olmamıştır.

Başlangıçta halter sporu yalnızca omurilik hasarı bulunan erkek sporcuları dahil ederken sonraki yıllar içerisinde diğer engelli gruplarını da içermeye başladı.

Halter, katılımcılar bazında Paralimpik Hareketlerin en hızlı büyüyen sporudur ve şu anda yaklaşık olarak ülkede oynanmaktadır.

Bu spor, üst göğüs çalışması disipliniyle yarışan sporcular yoluyla vücudun üst bölgesinin en üst seviyedeki gücünü temsil eder. Yarışçıların bar çubuğu göğüs bölgelerine doğru indirmeleri, hareketsiz bir şekilde göğüslerinin üstünde tutmaları ve daha sonra kol uzunluğunda yukarı doğru iterek orada kilitlenmiş dirseklerle tutmaları gerekir. Sporculara üç hamle hakkı verilir ve kazanan en fazla ağırlığı kaldırmış olan sporcu olur.

Dünya Para Halteri, Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin yönetimindedir ve merkezi Bonn, Almanya’da bulunan bu Komite Uluslararası bir Federasyon seviyesinde çalışır.

Büyük yarışlar, her dört senede bir yapılan Paralimpik Oyunları, iki senede bir yapılan Dünya Şampiyonalarını, üç senede bir yapılan bölgesel Şampiyonaları ve yıllık gerçekleşen Dünya Kupası ile Grand Prix yarışlarını içermektedir.

KLASİFİKASYON

Para Halterdeki her bir engel tipi için belirlenmiş minimum engel kriterleri için, Sınıflandırma Kuralları ve Düzenlemeleri kuruluna danışınız.

Sekiz uygun engelden biri veya birkaçına sahip olan kadın ve erkek sporculara açık olan bu sporda, sporcular her bir cinsiyet için geçerli olan 10 farklı ağırlık kategorisine ayrılmış spor sınıflarından birinde yarışırlar.

•    Erkekler;  49kg, 54kg, 59kg, 65kg, 72kg, 80kg, 88kg, 97kg, kg ve +kg bölümlerinde yarışırlar.

•    Kadınlar;  41kg, 45kg, 50kg, 55kg, 61kg, 67kg, 73kg, 79kg, 86kg ve +86kg bölümlerinde yarışırlar.

Tüm sporcuların, engelsiz halter sporunda yarışmalarına izin vermeyen, alt uzuvlarında veya kalçalarında bulunan bir engeli vardır. Örneğin, bilekte ve bilek üstünde bir veya çift ampütasyonu ya da diz eklemlerinde sertlik bulunan sporcular yarışmaya uygun olabilirler.

Tüm uygun sporcular bir ‘spor sınıfında’ yarışırlar ancak cinsiyete ve farklı ağırlık kategorilerine göre ayrılırlar.

UYGUN ENGEL TİPLERİ 

  • Kas gücünün etkilenmesi
  • Eklem hareket açıklığının etkilenmesi
  • Uzuv noksanlığı
  • Bacak uzunluğunda farklılık
  • Boy kısalığı
  • Hipertoni
  • Ataksia
  • Atetoz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.