büyükşehir anket sonuçları 2019 / Seçim Sonuçları - Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları | NTV Haber

Büyükşehir Anket Sonuçları 2019

büyükşehir anket sonuçları 2019

funduszeue.info

Seçime 10 gün kala anket şirketlerinden açıklamalar

Seçime 10 gün kala anket şirketlerinden açıklamalar

GENAR, Gezici ve Avrasya araştırma şirketlerinin müdürleri 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçime ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu, ellerindeki son , Sputnik Türkiye

T+

T+

T+

/html/head/meta[@name='og:title']/@content

/html/head/meta[@name='og:description']/@content

funduszeue.info

ankara

türkiye

izmir

istanbul

diyarbakır

antalya

mersin

balıkesir

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

SON HABERLER

tr_TR

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

türkiye, haberler, 31 mart yerel seçimleri, ankara, izmir, istanbul, diyarbakır, antalya, mersin, balıkesir, kemal kılıçdaroğlu, pervin buldan, devlet bahçeli, meral akşener, sezai temelli, murat gezici, kemal özkiraz, ihsan aktaş, ak parti, chp, hdp, mhp, gezici araştırma, iyi parti, genar, avrasya araştırma

türkiye, haberler, 31 mart yerel seçimleri, ankara, izmir, istanbul, diyarbakır, antalya, mersin, balıkesir, kemal kılıçdaroğlu, pervin buldan, devlet bahçeli, meral akşener, sezai temelli, murat gezici, kemal özkiraz, ihsan aktaş, ak parti, chp, hdp, mhp, gezici araştırma, iyi parti, genar, avrasya araştırma

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya, 31 Mart'ta d&#;zenlenecek yerel se&#;ime sayılı g&#;nler kala bazı anket şirketlerinin y&#;neticileriyle konuştu.

Demirkaya, kendisine yapılan a&#;ıklamaları ş&#;yle &#;zetledi:

"Araştırma şirketlerinin y&#;neticileriyle se&#;menin nabzını tuttuk. Avrasya Araştırma'ya g&#;re Cumhur İttifakı y&#;zde puan d&#;şecek, bir&#;ok il el değiştirecek. Gezici Araştırma sahada 7 Haziran se&#;imlerine benzer bir tablo &#;l&#;erken 4 AK Partiliden 1'inin &#;ekimser olduğuna dikkat &#;ekiyor. GENAR'a g&#;re ise s&#;rpriz beklentisine yol a&#;an, y&#;zde 50'lik yeni sistem. Daha &#;nceleri se&#;ime 10 g&#;n kala kararsız se&#;men y&#;zde 'ya d&#;şerken, 31 Mart &#;ncesi hala y&#;zde 10 bandında devam ediyor olması da dikkat &#;ekici."

Demirkaya'nın "Se&#;ime 10 g&#;n kala anket şirketleri ne diyor?" başlığıyla yayımlanan haberi ş&#;yle:

"31 Mart yerel se&#;imlerine 10 g&#;n kaldı. İlk kez ittifaklarla gidilen yerel se&#;im s&#;rprizlere gebe g&#;r&#;n&#;yor. Araştırma şirketlerinin y&#;neticileriyle se&#;im kampanyalarını, sahadaki g&#;zlemlerini ve sonuca dair beklentilerini konuştuk.

'KARARSIZLAR 'YA D&#;ŞMEDİ, BU DURUM KAFAMIZI KURCALIYOR'

GENAR Araştırma Şirketi'nin Genel M&#;d&#;r&#; İhsan Aktaş se&#;ime 10 g&#;n kala kararsız kitlenin varlığının devam ettiğine dikkat &#;ekti. Aktaş, &#;Daha &#;nceki se&#;imlerde bug&#;nlere gelindiğinde y&#;zde 20'lerde başlayan kararsız se&#;men 'lara d&#;şerdi. Halen kararsızlar y&#;zde 10 bandında devam ediyor ve ciddi bir diren&#; taşıyorlar. Sandığa mı gitmeyecekler yoksa hangi partiye nasıl y&#;nelecekleri kafamızı kurcalıyor' dedi.

Kararsız se&#;menin daha &#;ok iktidar blokunda g&#;r&#;nd&#;ğ&#;n&#; s&#;yleyen Aktaş, &#;T&#;rkiye'de siyasette değişimi temsil eden merkez sağdır. Hareket bu se&#;mendedir. Son 10 yıldır CHP, HDP oyu sabit sayılır. MHP oylarında hareket var. AK Parti'den MHP'ye ge&#;iş oldu. Yeni d&#;nemde İYİ Parti &#;ıktı. Daha rasyonel, şartlara g&#;re tavır değiştiren sağ se&#;men olduğu i&#;in değişimi de &#;lkede onlar temsil ediyorlar. Kararsızların onlar olma ihtimali y&#;ksek' dedi.

'SE&#;İM 50 İLE 48 M&#;CADELESİ'

Yeni Başkanlık sistemi ile gelen y&#;zde 50'lik rekabetin başlı başına kendisinin bir s&#;rpriz olduğunu s&#;yleyen Aktaş, &#;&#;nceki se&#;imde b&#;t&#;n partiler se&#;ime giriyordu. AK Parti 40, CHP 25 alınca sonu&#; belliydi. Şimdi kazanan 50 ile kazanacaksa kaybeden 48 ile kaybedecek. Sistemin varlığı s&#;rpriz olarak yorumlanabilir. S&#;rprizin hangi tarafa meyledeceği o kararsızların tutumu ile belli olacak' dedi.

'AK PARTİ ANKARA'DA A&#;IĞI KAPATTI, İSTANBUL'DA İSE &#;NDE'

Aktaş'a iktidar blokunun se&#;im kampanyasının ana unsuruna d&#;n&#;şen &#;beka' s&#;yleminin nasıl karşılık bulduğunu sorduk. Ekonominin belli bir noktaya gelmesi, kentleşme probleminin b&#;y&#;k &#;l&#;&#;de &#;&#;z&#;lmesi ile birlikte se&#;menin daha &#;ok bireysel tercihlerine y&#;neldiğini anlatan Aktaş, &#;&#;lkenin istikrarı, bir kazaya belaya uğramaması tabii &#;nemlidir ama daha &#;ok se&#;men g&#;n&#;birlik tercihlerine odaklanıyor' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin Ankara'da geride başladığını ama şimdi y&#;kselen bir trendi olduğunu s&#;yleyen Aktaş, olası sonu&#; i&#;inse &#;İki taraf da gayretli' demekle yetindi. Aktaş'a g&#;re İstanbul rekabetinde ise AK Parti &#;nde g&#;r&#;n&#;yor. Aktaş, &#;Y&#;zde 50'lik rekabet her yeri s&#;rprizli hale getirdi. Bu s&#;rprizler Anadolu illerinde de b&#;y&#;kşehirlerde de olabilir' dedi.

MURAT GEZİCİ: BİR ŞEYLER YOLUNDA GİTMİYOR

Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici de devlet olanakları nedeniyle genel se&#;ime g&#;re daha avantajlı olması beklenen iktidarın bir yerel se&#;imde ilk kez zorlandığını s&#;yledi. Bunun &#;nemli nedenlerinden biri olarak ekonomiyi g&#;steren Gezici şunları s&#;yledi:

&#;&#;lkenin en &#;nemli sorunları ekonomi, işsizlik, ter&#;r ve Suriyeliler olarak sıralanıyor. Son 10 yılda ilk defa en baştaki ter&#;r 3. sıraya d&#;şt&#;. 7 Haziran se&#;im sonu&#;larına benzer bir durum yaşıyoruz. AK Parti'nin y&#;zde 40'a gerilediği g&#;r&#;l&#;yor. Ayrıca 7 Haziran'dan 1 Kasım'a giderken AK Parti'ye geri d&#;nen oylar bu kez d&#;nm&#;yor. Beka sorunu, ter&#;r sorunu, &#;uluslararası boyutta T&#;rkiye ile uğraşılıyor' mesajlarına rağmen bir şeyler yolunda gitmiyor.'

'4 AK PARTİLİDEN 1'İ &#;EKİMSER'

Gezici'nin verdiği bilgiye g&#;re AK Parti'nin kemik oyları y&#;zde Bunun &#;zerinde y&#;zde 50'ye kadar eklenen se&#;men ise daha analitik d&#;ş&#;nen, ekonomik ve sosyal anlamda g&#;&#;l&#;, sek&#;ler yapıya yakın, kendini demokrat, liberal olarak tanımlayan merkez-orta se&#;men.

17 yıldır AK Parti'ye oy veren bu se&#;menin ilk defa d&#;ş&#;nmeye ge&#;tiğini s&#;yleyen Gezici, &#;İstanbul'da, Ankara'da ve bir&#;ok yerde AK Parti'yi zor durumda bırakan se&#;men bu se&#;mendir. Tercihlerinde ekonominin belirleyici olduğu bu se&#;menler alım g&#;c&#;n&#;n d&#;şmesinden şikayet&#;i' dedi. AK Parti'nin oy kaybettiği kitlenin yaş aralığını da yaş olarak veren Gezici ş&#;yle devam etti:

&#; yaş arası gen&#;lerin y&#;zde 67'si T&#;rkiye genelinde muhalefete, 44 yaş &#;st&#; se&#;menin y&#;zde 70'den fazlası ise iktidara oy verecek. yaş arası se&#;men ise kararsızlık yaşıyor. İstanbul'da kararsız se&#;men T&#;rkiye ortalamasının &#;zerinde. Ankara'daki kararsız se&#;men &#;zerinde. Kararsız se&#;menin y&#;zde 85'i son 17 yılda AK Parti ve MHP'ye d&#;zenli oy vermiş. 17 yılda ilk defa AK se&#;meninin y&#;zde 25'i doğrudan AK Parti'ye oy vereceğini s&#;ylemiyor, &#;ekimser davranıyor. 4 AK Partiliden birinin &#;oy vereceğim' dememesi &#;nemli. İstanbul'da AK Parti'ye oy verenlerin y&#;zde 78'i, Ankara'da y&#;zde 75'i doğrudan AK Parti'ye oy vereceğim diyor. İşte kalan se&#;men d&#;ş&#;nmeye ge&#;iyor. Bu se&#;menin kayabilme ihtimali var.'

'AKŞENER OLMASA İKTİDAR Y&#;ZDE 60'I BULABİLİRDİ'

Murat Gezici'ye g&#;re d&#;ş&#;nmeye &#;ekilen bu se&#;menin muhalefete oy verme ihtimalinde kilit isim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olacak. Akşener olmasa AK Parti'nin kurduğu ittifakla y&#;zde 60'a ulaşabileceğini s&#;yleyen Gezici, &#;Ama Akşener se&#;meni, i&#;inde CHP'nin olduğu Millet İttifakı'na oy verme noktasında yumuşatmıştır. İktidar bloku y&#;zde 60'ları g&#;rebilirken şu an y&#;zde 50'yi yakalamakta zorlanacaklardır' dedi.

'İSTANBUL'DA S&#;RPRİZ OLABİLİR'

Murat Gezici'ye se&#;imlerde siyasi sonu&#; &#;retecek d&#;zeyde değişiklikler yaşanıp yaşanmayacağını sorduk. Ankara'da AK Parti'nin adayı Mehmet &#;zhaseki'nin kazanabileceğini s&#;yleyen Gezici'ye g&#;re asıl s&#;rpriz İstanbul'da yaşanabilir. Bu s&#;rprizi İstanbul'daki kararsız se&#;men sayısının y&#;ksekliği ile ilişkilendiren Gezici, son &#;l&#;&#;mlerin İstanbul'da y&#;zde Binali Yıldırım, y&#;zde Ekrem İmamoğlu şeklinde olduğunu s&#;yledi.

Peki sandığa gitme oranlarında bir değişiklik olur mu? Gezici'ye g&#;re &#;nceki se&#;imlerde olduğu gibi y&#;zde 77'si CHP'li olan sandığa gitmeyenlerin oranı toplamda y&#;zde 14 civarında kalabilir.

'BEKA S&#;YLEMİ MHP SE&#;MENİ İ&#;İN'

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal &#;zkiraz'la da yaklaşan se&#;im &#;ncesi sahayı konuştuk. Se&#;ime damga vuran beka, Mansur Yavaş'a d&#;n&#;k su&#;lamalar ve muhalefetin PKK-FET&#; ile el ele olduğu y&#;n&#;ndeki s&#;ylemin tamamen ekonomik tartışmaların dışına &#;ıkmak i&#;in kullanıldığını s&#;yleyen &#;zkiraz, muhalefetinse doğru bir strateji izleyerek bu tartışmalara &#;ok girmediğini s&#;yledi.

Beka s&#;yleminin daha &#;ok MHP se&#;menini sandığa g&#;t&#;r&#;p Cumhur İttifakı'na oy vermeye zorlayan bir s&#;ylem olduğunu belirten &#;zkiraz, &#;MHP se&#;meninin yarıya yakını b&#;y&#;kşehirlerde Cumhur İttifakı'na oy vermiyor. AK Parti kendi se&#;meninden &#;ok bence MHP se&#;menine oynuyor. &#;&#;nk&#; MHP se&#;meninin yarısı Cumhur İttifakı'na, yarısı Millet İttifakı'na oy vereceğini s&#;yl&#;yor. Devlet Bah&#;eli'nin de meydanlara &#;ıkma nedeni de MHP se&#;menini Cumhur İttifakı'na y&#;nlendirme &#;abası' dedi.

AK Parti kampanyasında değişen tek şeyin muhalefetin ilişkilendirildiği ter&#;r &#;rg&#;t&#; olduğunu s&#;yleyen &#;zkiraz, &#;Bundan yıl &#;nce bunlar Ergenekon'la beraber diyorlardı. Bug&#;n FET&#;-PKK diyorlar. O g&#;n AKP i&#;in kim ter&#;ristse muhalefet de o oluyor. Herkesin birinci problemi ekonomi. Bunlar belirleyici değil' dedi.

'52 ALTI HER YERDE RİSK DEMEKTİR'

AK Parti i&#;inde &#;Bu kez vermeyeceğim' diyen daha &#;zg&#;rl&#;k&#;&#;, batı değerleri ile yaşayan bir kesime dikkat &#;eken &#;zkiraz, &#;Bunlar ekonomik sebeplerle veya AK Parti'nin iyi icraatlar yaptığını s&#;yleyerek oy verenler. Değişim de burada olacak' dedi. Son se&#;imde y&#;zde 52 olan Cumhur İttifakı'nın ancak arasında kalacağını s&#;yleyen &#;zkiraz, &#;Anketlerde AKP'nin y&#;zde puan oy kaybedeceği g&#;r&#;n&#;yor. B&#;yle olduğunda hesap basit. altı her yer risk demektir' değerlendirmesinde bulundu.

'İSTANBUL'DA S&#;RPRİZ İL&#;ELER'

&#;zkiraz'a hangi illerde değişim beklediğini de sorduk. Bu illeri İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, Denizli, Balıkesir olarak sıralayan &#;zkiraz, Bursa'nın bı&#;ak sırtı olduğunu s&#;yledi. &#;zkiraz'a g&#;re CHP aralarında İstanbul Esenyurt, K&#;&#;&#;k&#;ekmece ve Zeytinburnu'nun olduğu il&#;eyi kazanabilir. Ankara'da da mevcut il&#;elerin yanı sıra Mamak alınabilir.

'BU SE&#;İME MUHTARLAR DAMGA VURDU'

Se&#;im sonu&#;larında &#;yığma se&#;men' de etkili olacak. Bu se&#;ime muhtarların damga vurduğunu s&#;yleyen &#;zkiraz sadece İstanbul'dan bin se&#;menin değişik illere kaydırıldığını s&#;yledi. Bunların b&#;y&#;k kısmının AK Parti lokasyonlarında yaşayan se&#;men olduğuna dikkat &#;eken &#;zkiraz, &#;Bundan en &#;ok AKP'ye zarar edecek. Benim hesabıma g&#;re muhtarların İstanbul'dan yaptığı taşıma AKP'ye eksi puan yazacak' dedi."

MAK, 11 bin kişilik seçim anketi sonuçlarını açıkladı

funduszeue.info

MAK, 11 bin kişilik seçim anketi sonuçlarını açıkladı

MAK, 11 bin kişilik seçim anketi sonuçlarını açıkladı

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi 23 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan İstanbul seçimleri öncesi 11 bin katılımıyla gerçekleştirdiği anket sonuçlarını , Sputnik Türkiye

T+

T+

T+

/html/head/meta[@name='og:title']/@content

/html/head/meta[@name='og:description']/@content

funduszeue.info

istanbul

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

SON HABERLER

tr_TR

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

funduszeue.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

türkiye, haberler, mak danışmanlık, istanbul, ekrem imamoğlu, binali yıldırım, ak parti, chp, mhp, istanbul yeniden seçime gidiyor

türkiye, haberler, mak danışmanlık, istanbul, ekrem imamoğlu, binali yıldırım, ak parti, chp, mhp, istanbul yeniden seçime gidiyor

(güncellendi: )

Abone olTelegramTwitter

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi 23 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan İstanbul seçimleri öncesi 11 bin katılımıyla gerçekleştirdiği anket sonuçlarını açıkladı.

MAK Danışmanlık&#;31 Mart se&#;imleri sonrası&#;İstanbulse&#;im sonu&#;ları algısı ve 23 Haziran se&#;imlerine y&#;nelik anket &#;alışmasını sonu&#;landırdı.

15 ila 20 Mayıs tarihleri arasında&#;İstanbul'da uygulanan ankette, 11 bin kişiyle y&#;zy&#;ze g&#;r&#;ş&#;ld&#;. Araştırmada saha elemanı, 4 s&#;perviz&#;r, 1 y&#;netmen &#;alıştı.

Anketteki "Yarın se&#;im olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna kararsızların dağılımı sonrası verilen yanıtlar şu şekilde:&#;&#;

  • AK Parti 40,7
  • CHP
  • HDP
  • MHP 8
  • İYİ Parti 8
  • SAADET

Diğer anket soruları ve yanıtları ise şu şekilde:&#;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası