therapia balık tarabya / Tarabya civarındaki Balık Restoranları

Therapia Balık Tarabya

therapia balık tarabya

Therapia

Therapia

Time Out diyor ki

Tarabya, İstanbul’un hemen her yeri gibi tarihi çok eskilere uzanan bir semt. Eski Yunanlılar Boğaz’ın Tarabya bölgesine antik Yunanca’da ‘tedavi eden yer’ anlamına gelen ‘Farmakion’ adını vermiş. Bizans döneminde ise bu köye yine aynı anlama gelen Therapia adını koymuşlar. İstanbul Boğazı’nın oldukça geniş bir noktasında yer alan Therapia’ya Karadeniz’den esen rüzgârlar doğrudan ulaştığından Therapia’nın havası çok temiz ve esintili olurmuş. Karadeniz’den Marmara’ya açılan önü kesintisiz bir koridor olması sebebiyle de havası kir tutmazmış. İşte Boğaz’ın bu eşsiz balıkçı köyüne o sebeple Therapia denmiş.

yüzyılda saray tercümanlığı, Eflak ve Boğdan Beylikleri gibi çok zor ama itibarlı görevleri üstlenen Fenerli Rum Beyleri tedavi amacıyla Therapia’da dinlenirmiş. Therapia, İtalyan ve Yunan sahil kasabalarını çağrıştıran, kaldırımlara taşmış balıkçı lokantaları ile ünlüymüş. Hemen hepsi Rum olan garsonların ustalıkla taşıdıkları yuvarlak büyük meze tepsileriyle kara tarafındaki lokantalardan çıkıp, Boğaz yolunun taşıt trafiğinin arasından süzülüp geçerek, sahil tarafındaki kaldırıma sıralanmış masalarda oturan müşterilere servis yapmaları sık görülen bir manzaraymış. Bunca bilgiyi size niye mi verdik? Çünkü Boğaz’ın bu güzide semtinde aynı ada sahip bir balık restoranı var şimdi: Therapia. Mekânın sahibi İlker Aslan genç bir reklamcı. Markalara reklam danışmanlığı yapan İlker Aslan balık kültürüne çok meraklı ve bir Tarabya tutkunu. Babası Alim Bey de yıllarca Boğaz’da balık restoranında yöneticilik yapmış, yani İlker Bey balığa ve yemeğe olan merakını da babasından almış. Selanik kökenli Gürasa Gerekli’nin mimarlığını üstlendiği mekânda taş, ferforje, ahşap ve yer çinileri kullanılmış.  Dekorasyonda her şey el işçiliği. Mekânın duvarlarını siyah-beyaz eski İstanbul ve eski İstanbul’un balıkçı fotoğrafları süslüyor. İlker Bey Boğaz kültürüne sahip çıkma konusunda kararlı. “Bırak tarihi, bize yemeklerden haber ver” diyebilirsiniz. Therapia’nın menüsünde tipik balık restoranı öğeleri ve kendi spesiyalleri var. Balık fajitas (sotelenmiş sebze yatağında fajita baharatı ile marine edilerek ızgara edilmiş balık fileto), tuzda kalkan, Therapia levrek (sotelenmiş ahtapot, karides ve kalamar dolgulu panelenmiş levrek fileto) ve şefin spesiyali (özel ekmeğine sarılıp fırında pişirilmiş çeşnili lagos) buranın spesiyalleri. Therapia özel sosu ile servis edilen kalamar ve ahtapot ızgarayı denemenizi öneririz. Yine buraya özel Therapia özel salatası 35 çeşit malzeme içeriyor. Sıcaklar arasında deniz mahsullü paella olduğunu da söyleyelim. Mevsimine göre balık ve kabuklu deniz mahsulleri zaten fiks. Tatlılar da bir balık restoranına göre epey fazla tutulmuş. Ayva, kabak, incir ve irmik tatlılarının yanı sıra şekerpare, fırın helva, baklava, tiramisu ve çok başarılı bulduğumuz tahinli-portakallı sufle tatlı menüde yer alıyor. Dileyen müşteriler mutfağı gezebiliyor; Therapia da restoranlarda giderek artan ve olması gereken ‘Gizlimiz saklımız yok’ anlayışından nasibini almış yani.

Restoranın en büyük kozlarından biri Boğaz manzarası. Hatta ‘Buradan deniz görünmez’ diye burun kıvrılan arka masaların bulunduğu yere kot farkı eklenmiş. Söz konusu masalara oturduğunuzda deniz manzarasının daha da güzel göründüğünü anlayıp şaşırıyorsunuz. kişilik restoranın tavanı yazın açılabilecek şekilde tasarlanmış. À la carte menü sabit olmakla beraber gruplar için fiks menü uygulaması da yapılıyor. Fonda ise Türk sanat müziği ve Yunan müzikleri çalıyor.

Therapia’nın sahibi İlker Bey “Eskiden dinlenmek, arınmak ve stres atmak için gelinen Tarabya’ya yine aynı amaçla gelinsin istiyoruz; müşterilerimize iyi deniz mahsulleri yedirmek ve onları stresten arındırmayı amaçlıyoruz” diyor. Tarabya’nın o temiz rüzgarında siz de arınmak isterseniz buyurun Therapia’ya alalım sizi.
 

Menüden
Kalamar ızgara 5 TL
Therapia levrek 30 TL
Paella 15 TL
Tahinli portakallı volkanik 10 TL

Ayrıntılar

Discover Time Out original video

logo mapstr
Apple connect buttonGoogle connect button
Propriétaire de ce lieu ?

Connectez-vous pour modifier vos informations et accédez à vos statistiques détaillées.

Accéder à votre espace
La communauté mapstr
Enregistré par

3 utilisateurs

Autres lieux à voir autour
Place around imageNusr-Et SteakhouseNisbetiye Cd No, TurquieAjouté par utilisateurs
Place around imageMangerieBebek, Cevdet Paşa Cd. No, İstanbul, TurquieAjouté par utilisateurs
Place around imageZuma RestaurantOrtaköy, Ortaköy Salhane sok . No:7, İstanbul, TurquieAjouté par utilisateurs
Place around imageBayramoğlu DönerRüzgarlı Bahçe Mahallesi, Cumhuriyet Cd. No:2, Beykoz/İstanbul, TurquieAjouté par utilisateurs
Place around imageLacivertAnadolu Hisarı Mahallesi, Körfez Cd. 57/A, Beykoz/İstanbul, TurquieAjouté par utilisateurs
Place around imageEmirgan SütişEmirgan Mh., Sakıp Sabancı Caddesi No:1/3, Emirgan, İstanbul, TurquieAjouté par utilisateurs
Place around imageChilaiBebek, İstanbul, TurquieAjouté par utilisateurs
Place around imageUskumruAnadolu Hisarı Mh., Körfez Cd. No, Beykoz/İstanbul, TurquieAjouté par87 utilisateurs
Place around imageKale CafeRumeli Hisarı, Sarıyer/İstanbul, TurquieAjouté par83 utilisateurs
Place around imageNusr-Et Burger BebekBebek Mh., Cevdet Paşa Cd. 69/A, Beşiktaş/İstanbul, TurquieAjouté par85 utilisateurs

Therapia Balık

Therapia Balık, İstanbul
Therapia Balık, İstanbulTarabya Mah. Haydar Aliyev Cad. No/B - İstanbul

Deniz Mahsülleri

• Türk

• Masaya servis

Unclamed activity

ASK A QUESTION TO STAFF AND PAST VISITORS

Thanks for the suggestion

Ratings and reviews

86

/Based on ratings and reviews

Updated

Ratings of Therapia Balık

Trip

Last update on 27/02/

Google

Google

Last update on 18/03/

Facebook

Facebook

Last update on 09/08/

Zomato

Zomato

Last update on 06/01/

Reviews

Facebook

Gülhan Çapulcu Ayyaş TC

+5

Bogazda balik raki yapalim diyorsaniz gonul rahatligiyla gidebilrsiniz bir kere Her sey Cok taze lezzetli cok cesitli enfes bir menu en onemlisi sahipleri harika INSANLARIN guleryuzun dostlugun diyebilirim kisacasi kaziklanmadan Bogazinkeyfini

Facebook

Muhteşem boğaz manzarası;leziz mezeler,taze balık, hijyen ve en önemlisi evindeki gibi rahatlık ve samimiyet. Tüm personele sevgililer. Her fırsatta gideceğim.

Zomato

Araçla giderseniz kapıda vale karşılıyor. Ortamı gayet ferah, Manzara ful deniz ve 3. Köprü. Hesap olması gerektiği gibiydi, sürpriz hiç birşeyle karşılaşmadık, Bir 35lik rakı, Yemek olarak , Hamsi ve Güveçte Karides yanında mevsim salata, peynir, tane meze TL. Ayrıca garsonları on numara güler yüzlü insanlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkürler.

Zomato

Balıklar lezzetli, seviyeli bir yer. Sahibinin ilgisi mükemmel. Garsonların gülümseyen yüzleri insanı sıcacık bir yuvada hissi veriyor. Müzikler şahane diyebilirim.

Zomato

Bayıldım. Porsiyonlar büyüktü delicesine soyduk meze ve karides ile. En lezzetli hali ile karşımıza geldi her şey salata özellikle şahaneydi fiyat da son derece uygundu. Boğaz gözler önünde rakı açılmış daha ne isteyelim ki?

Zomato

Deniz tarafında yerinizi ayırtın, fiyat/performans gayet iyi bu civarda tercih edebileceğiniz yerlerden. Lezzet ve ambiyans olarak problemli bir durumla karşılaşmadım.

Zomato

Ailemizle ilk defa gittiğimiz nezih, sakin bir mekan. Çalışanları güler yüzlü ve ilgili. Fiyatlar da çok makul. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Zomato

Çalışanlar gayet ilgili. Fiyatlar oldukça makul. Meze çeşidi biraz daha fazla olmalı diye düşünüyorum, lezzetliydi. Tekrar gideceğimiz bir mekan.

Zomato

Meze konusunda müthiş bir yer ayrıca bulunduğu konum ve manzarası ile ayrı bir havası ve güzelliği var servis hızlı ve güler yüzlü favori mekanlarımızdan

Zomato

Buradaki yorumlara göre ilk defa doğum günü kutlaması için geldik.Öncelikle manzara ve ambians çok güfunduszeue.infoların ilgisi ve güleryüzlü olması memnuniyet funduszeue.infoğimiz mezeler,salata ve balık harika ve funduszeue.inforın daha sıcak olduğu bir hafta sonu tekrar gelmeyi düşünüyoruz.

Zomato

Manzara, servis, sunum,yemeklerin lezzeti mükemmeldi. Özellikle yediğimiz deniz levreği inanılmazdı. Herkese tavsiye ederim. Fiyatlar da makul.

Zomato

Kireçburnu rakı balık keyfi yapmak için boğazın diğer bölgelerine göre daha sakin olması, ulaşım kolaylığı ve fiyatların daha makul olması nedeni ile tercih ettiğim bir bölgedir. Therapia bu bölgenin en güzel mekanlarından biridir. Taze mezeler, çeşitli arasıcaklarla güzel bir rakı keyfi yapabilirsiniz. Balığa da yer kalmaz çoğu zaman. 
Mekan üst katta olduğu için yol hiç rahatsız etmiyor. Bir de kenar masadaysanız boğazın güzelliğine de doyabilirsiniz. Öneririm.

READ ALL REVIEWS

Timetable

Order online with

Zomato

Book a table with

Zomato

Read the reviews on

Google
Facebook
Zomato

Compare the best restaurants near Therapia Balık

QR Code Menu

QR Code

Our aggregate rating, “Sluurpometro”, is 86 based on parameters and reviews

If you need to contact by phone, call the number +90 25 26

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası