toprak kurbağası / Trakya Toprak Kurbağasının Özellikleri - My Animals

Toprak Kurbağası

toprak kurbağası

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir kaynağı değiştir]

Gündüzleri kum ve toprak içinde gömülü olarak gizlenir, geceleri avlanmak için çıkar[3].

Habitat[değiştir

Trakya Toprak Kurbağasının Özellikleri

3 dakika

Trakya toprak kurbağası normalde tünel kazıp toprak altında yaşar, ancak çiftleşme ve üreme zamanı geldiğinde topluca yüzeye çıkarlar.

Trakya Toprak Kurbağasının Özellikleri

Bu makalemiz, Wagler’ın kürek ayaklı kurbağası olarak da bilinen, oldukça ilginç, ancak genellikle gözden kaçan bir kara kurbağası türü olan Trakya toprak kurbağası hakkında. Anuran olarak da bilinen kara kurbağaları, arka bacakları genellikle ön bacaklarından daha uzun olan kuyruksuz amfibilerdir. Bu ailenin birçok türü gezegendeki en eski hayvanlardan bazılarıdır. Yine de birbirlerinden çok farklıdırlar.

Bu küçük hayvanlar, diğer tüm anuranlarla ortak özelliklere sahiptir, ancak bazı özellikler onları diğer kara kurbağalarından ayırır. Bu amfibiler ve alışkanlıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Toprak kurbağası: Resmi olmayan bir grup

Geleneksel olarak, tüm kürek ayaklı kara kurbağaları, paylaştıkları birçok benzerlik nedeniyle aynı grupta toplanmıştır. Bununla birlikte, moleküler çalışmalar birbiriyle yakından ilişkili olmayan iki farklı aile olduğu sonucuna varmıştır.

Pelobatidae ailesi, Avrupa kürek ayaklı kara kurbağalarını içerir. Sadece altı tür vardır ve hepsi Pelobates cinsine aittir. Esas olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya’da yaşarlar.

meditasyon pozunda bir toprak kurbağası

Scaphiopodidae ailesi, Amerikan kürek ayaklı kurbağasını içerir. Batı toprak kurbağaları (Spea cinsi) ve güney toprak kurbağaları (Scaphiopus cinsi) olmak üzere iki cinse ayrılır. Sadece yedi türden oluşurlar ve güney Meksika’dan güney Kanada’ya kadar olan bölgelerde yaşarlar.

kaya üstünde duran kurbağa

Daha az yaygın olmasına rağmen, Megophryidae familyasının bazı türleri de bu adı alır. Bu amfibiler Asya’da yaşar ve öncekilerden oldukça farklıdır. Megophrys nasuta gibi bazılarının göz yapılarının üzerinde boynuz benzeri yapılar bulunur.

gece flaşa yakalanmış kurbağa

Burada sunulan çeşitlilik nedeniyle, kürek ayaklı kurbağaların doğal bir grup olmadığı, yalnızca görünüşte benzer hayvanlardan bahsederken kullanılan gayri resmi bir isim olduğu sonucuna varılabilir.

Toprak kurbağasının özellikleri

Yukarıda belirtildiği gibi, bu amfibilerin çoğu birbirine benzer. Kısa, iri bacakları vardır, tıknaz ve orta boyludurlar. Ayrıca koyu sarı, altın, kahverengi ve koyu renklere sahiptirler. Ek olarak, gözleri altın irislerle şişkin, büyük ve çarpıcıdır.

Diğer kurbağaların aksine, ciltleri pürüzsüzdür ve tipik siğil benzeri bezlerden yoksundur. Ayrıca, diğer kara kurbağalarının başlarının arkasında bulunan büyük parotis bezleri de yoktur. Bütün bunlara ek olarak, ses keseleri ve görünür kulak zarlarından yoksundurlar.

Tabii ki, onların en belirgin özelliği, onlara isimlerini veren kürek ayaklarıdır. Bir tür bahçe küreğine benzeyen arka ayaklarında sert, keratinize kalınlaşmalar vardır. Bunlar, türe bağlı olarak siyah veya beyaz olabilir ve hayvanlar onları oyuk açmak için kullanır. Bu onların yaşam tarzlarına dair bir ipucu verir.

Bu mahmuzlar sayesinde, bu kurbağa türü geriye doğru yuva yapabilir ve kendini dikey olarak 60 cm derinliğe kadar gömebilir. Bu nedenle, bu hayvan yaşamının çoğunu yer altında geçirir ve yalnızca yağmurlu dönemlerde geceleri yüzeye çıkar, bu da geçici su birikintilerinde hızlıca üremek içindir.

Bu küçük anuranlar, faaliyet süreleri boyunca böcekler, karındanbacaklılar veya annelidler gibi çok çeşitli omurgasızlarla beslenir. Yetenekli avcılar değillerdir, bu yüzden üzerine atlamadan önce avlarının önlerinden geçmesini beklerler.

Larva aşaması

Anuranların büyük çoğunluğu gibi, bu kara kurbağaları da suda yaşayan bir larva evresi olan iribaşlar dönemine sahiptir. Hem Avrupa, hem de Amerika toprak kurbağalarının larvaları, farklı nedenlerle de olsa ilginçtir.

Amerikan iribaşları, tüm amfibiler arasında en kısa metamorfoz süreçlerinden birine sahiptir: Bu süre 14 günden azdır. Daha da dikkat çekici olanı, iki farklı morfotipe sahip olmalarıdır.

Normal iribaşlar omnivordur ve birlikte grup halinde kalırken, bazıları hipertrofik çeneleri ve daha büyük boyutları ile farklı bir morfoloji geliştirir.

Yalnız yaşarlar, ve etoburdurlar, kabuklular ve diğer iribaşlarla beslenirler. İlginç bir şekilde, etçil iribaşlar, diğer hayvanları avlamayı bıraktıklarında omnivor morfotipe geri dönebilirler.

Buna karşın, Avrupa kürek ayaklı iribaşların birkaç ay sürebilen çok daha uzun bir metamorfoz dönemleri vardır. Bu nedenle 15 cm’e varan muazzam boyutlara ulaşabilirler.

Toprak kurbağası: Yaşam alanları ve korunma durumu

Kürek ayaklı kara kurbağaları, kendilerini daha kolay gömmelerine izin veren kumlu toprakları tercih eder ve genellikle kurak veya yarı kurak ekosistemlerle ilişkilendirilir. Buna çöl alanları, tarlalar, çalılıklar ve ormanlar da dahildir.

Amerikan toprak kurbağası türlerinin çoğu optimal bir koruma durumundayken, Avrupalı temsilcileri de pek de iyi durumda değildir. Aslında, popülasyonları genel olarak azalmaktadır ve buna ek olarak, türlerinin bazıları savunmasız veya tehlike altında olarak listelenmiştir.

kumda duran üç kurbağa

Mevcut tehditlerinden bazıları, böcek ilacı ve kimyasal gübre kullanımı, arazi kullanımındaki değişiklikler, habitatlarının yok edilmesi ve istilacı egzotik türlerin ortaya çıkmasıdır.

Bu amfibiler, göze çarpmayan ve genellikle insanlar tarafından fark edilemez olsalar bile, ekosistemlerimizin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle hepimiz onları bilmeli, takdir etmeli ve korunmalarına yardımcı olmalıyız.

İlginizi çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası