marsin uydulari / Elon Musk'ın Starlink uyduları Mardin ve Siirt'te de görüldü - Son Dakika Haberleri

Marsin Uydulari

marsin uydulari

Starlink uyduları Mardin semalarında görüntülendi

Starlink uyduları Mardin semalarında görüntülendimask

Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Mardin’de de Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularının tek sıra halinde geçişi vatandaşları heyecanlandırdı. Mardin semalarını aydınlatan uyduları fark eden vatandaşlar cep telefonlarına sarılarak bu anları kayıt altına alırken uydular Mardin, Van, Elazığ başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin birçok ilinde görüntülendi.

Uyduların izlediği yörünge dikkate alındığında şirketin, Amerika Birleşik Devleti’nin İranlılara sunulan internet hizmetinin kapsamının genişletilmesine izin veren genel lisans yayımlamasının ardından uydu internet sistemi Starlinki bu ülkede devreye alma çalışmalarının bir parçası olabileceği öngörülüyor.

#Mardin, internet, Amerika, cep, uydu, Starlink, Elon Musk, spacex, uzay, türkiye

Uzaydan İnternet SpaceX Starlink Uyduları 

Ülkemizin pek çok noktasında Elon Musk’ın kurucusu olarak görev aldığı uzay taşımacılığı firması SpaceX’in uzaya yönlendirdiği Starlink uyduları bulunuyor. İlgili uyduları birçok şehirde görmek ise, halkı büyük ölçüde heyecanlandırıyor. Gökyüzünü aydınlatan uyduları gören bireyler, doğrudan cep telefonlarını alarak onları kayıt altına alıyor. Şimdilik Van, Mardin, Elazığ gibi şehirler başta olmak üzere Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bazı metropollerinde görüntüleniyor. 

Starlink uydusu, SpaceX’in dünyanın yetersiz olan hizmet alanı bölgelerine internet erişimini mümkün hale getirmek amacıyla yıllardır üzerinde çalıştığı uzay tabanlı bir sistemi olarak dikkat çekiyor. Elon Musk’ın kurucusu olarak bilinen SpaceX, Starlink uyduları ile dünyanın yörüngesinde uyduluk ağ kurmayı hedefliyor. İlgili projenin ise, senesine kadar süreceği hakkında bilgiler sunuluyor. Buradan hareketle uzaydan internet Spacex starlink uyduları hakkında tüm bilinmesi gereken detayları sizler için derledik!


Starlink Uydu Nedir?

“Starlink uydu nedir?” sorusu ilgililer tarafından sıklıkla araştırılıyor. Uyduların arasından sağlanan sinyaller ile internet yer alıcı- vericilerine ışınlanıp, yerel bir biçimde yayın yapıyor. Bazen ise doğrudan Starlink yönlendiricisine bağlanıyor. Starlink uydularında mevcut olan sinyaller ile cep telefonunun sinyalleri aynı olmuyor. Yani cep telefonunda bulunan 4,5G ya da 5 G gibi sinyalleri içermiyor. Starlink uydusu bir ev, iş yeri ya da uzak konum sinyalini uydunun üstünden internete bağlıyor. 3 binden çok starlink uydusu gezegen üzerinde bulunuyor. SpaceX ise, starlink aracılığı ile bütün dünyaya internet erişimini sunmak üzere 12 bin kadar uyduyu bu yörüngeye ilave etmeyi amaçlıyor. Şirket ilerleyen zamanlarda uydu adedini 30 bine kadar ulaştırmayı hedefliyor. 


Starlink Uyduları Ne İşe Yarar?

Starlink uyduları Amerikan uydu şirketi olan SpaceX tarafından uydu internetini gerçekleştirmek üzere üretilen bir uydu takım yıldızı olarak biliniyor. Kurucusu olan Elon musk, ülkemizin birçok noktasına starlink uydularının kullanımını sunuyor. SpaceX, starlink uyduları ile dünyanın yörüngesinde uyduluk ağ kurmayı da amaçlıyor. Takım yıldızı, yer istasyonlarıyla beraber çalışmasının yanı sıra, seri bir şekilde üretilen sayısız küçük uydudan meydana gelecek. SpaceX şirketi, çeşitli uydularını ise keşif ve bilim amaçlı kullanmayı sürdürüyor. Bununla birlikte bazı uydularını ise, ordulara satmayı amaçlıyor. SpaceX haberleşme ağı, haberlerini ilk başta Ocak ayında kamuya duyurdu. Açıklamalarında ise, tüm ana taşıyıcı olan iletişim trafiğinin yüzde ellisini taşımaya yetecek bant genişliğini kaldıracak bir yetenekte olduğunu dile getirmiş. Yoğun illerde ise, yerel internet trafiğini yüzde ona kadar olan bölümünü karşılayacağını sundu. CEO Elon Musk, SpaceX firmasında çıkardığı uyduları ile tüm illerin ihtiyacı olan interneti sunuyor. Projenin düşük maliyetli küresel bir geniş bant internet yetenekleri açısından değerli bir talep karşılayacağını da söylüyor. 


Starlink Uydu İnternet Fiyatları

Uzaydan internet SpaceX starlink uyduları konusunda en fazla merak edilen bir şey de “starlink uydu internet fiyatları neler?” oluyor. Starlink uydu internet fiyatları Amerika’da ayda dolardan itibaren başlıyor. Söz konusu fiyata ek olarak ise, yalnızca tek seferlik olmak amacıyla donanım ücreti dolar olarak talep ediliyor. Bu internette herhangi bir taahhüt bulunmadığı gibi veri sınırlaması da yer almıyor.

Starlink Business, dünya çapında hem uzak hem de kırsal olan kısımlara ise ayda dolar karşılığında satılıyor. Bir kez alınan donanım ücreti ise, işletmeler için dolara tekabül ediyor. Starlink uydu internet hizmetinde dikkat çeken bir unsur da indirme hızı oluyor. MBPS’e kadar indirme hızı sunmanın yanı sıra, 40 ms ise gecikme süresi içeriyor. Karavanda yaşayan insanların, Starlink RV için ayda dolar ile bir defaya mahsus dolar donanım ücretini ödemesi gerekiyor. Starlink uydusu denizde de alınabiliyor. Denizde internet hizmetini almak isteyenlere ise, Starlink Maritime ücreti ayda dolara geliyor. 2 yüksek performanslı terminal ise, tek defaya mahsus olarak 10 bin dolar donanım ücreti içeriyor. Starlink uydusu denizde MBPS’e kadar indirme hızı imkanı da sunuyor. 

Starlink Uyduları Nerede?

Elon Musk ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden herhangi bir açıklama bulunmasa da Starlink uyduları ülkemizin hava sahasında görülüyor. Bulgaristan sınırından ülkemize giriş yaparken görülen uyduların Kırklareli’de görüldüğü ifade ediliyor. Söz konusu uyduların hem iletişim hem de internet problemini büyük ölçüde çözebileceği de ifade ediliyor. Starlink uydularının ülkemiz üstünde görüntülenmesinin ise, deneme amacıyla mı yoksa onaylanarak deprem bölgesindeki iletişimi rahatlatmak amacıyla mı bulunduğu bilinmiyor. 

Starlink uydusu konusunda henüz resmi bir açıklamada bulunulmadığı için ne amaçla görüldüğü hakkında net bilgi verilemiyor. 

Uzun zamandır Ülkemiz ile görüşmeler yapan SpaceX’in Starlink uydusuna doğrudan cep telefonu ile bağlanmak mümkün olmuyor. Bu sebeple, uydunun kullanılabilmesi için alıcının olması gerektiği gibi onu yayabilecek bir merkezinde bulunması mühim oluyor. Avrupa’da birkaç adet olan söz konusu merkezlerden ülkemizde de bulunuyor. Örneğin, Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde Starlink uydu yer istasyonu yer alıyor. Fakat, Elon Musk’ın da açıkladığı gibi söz konusu hizmetin ülkemizde verilebilmesi adına öncelikle Türkiye’nin resmi olarak bir izin vermesi gerekiyor. Starlink uyduları her ne kadar ülkemizin üzerinden daha önce geçiş yapmış olsa da Türkiye’de bu hizmetin bulunduğu anlamını taşımıyor. Starlink uydularının ise, senesinden itibaren ülkemizde hizmet sunmaya başlayacağı düşünülüyor. Günümüzde internet erişiminin kısıtlı olduğu kırsal alanlarda starlink uydularına rastlanıyor. Starlink uydusu, SpaceX’in dünyanın yetersiz olan hizmet alanı bölgelerine internet erişimini mümkün hale getirmek amacıyla yıllardır üzerinde çalıştığı uzay tabanlı bir sistemi olarak dikkat çekiyor. Elon Musk’ın kurucusu olarak bilinen SpaceX, Starlink uyduları ile dünyanın yörüngesinde uyduluk ağ kurmayı hedefliyor. İlgili projenin ise, senesine kadar süreceği hakkında bilgiler sunuluyor.


Starlink Uydu Uzaydan İnternet Hizmeti Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek? 

Elon Musk’ın uzay firması olan SpaceX günümüzde uydu internet erişimi çalışmalarına profesyonel bir biçimde devam ediyor. Takım yıldızı biçimde görülen bu uydular, Türkiye’nin bazı illerinde de görülüyor. Bu durum ise, görenleri hayrete düşürmeyi başarıyor. Gökyüzünü aydınlatan uyduları gören bireyler, doğrudan cep telefonlarını alarak onları kayıt altına alıyor. Şimdilik Van, Mardin, Elazığ gibi şehirler başta olmak üzere Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bazı metropollerinde görüntüleniyor. Starlink uydularının Türkiye’ye ne zaman geleceği ise sıklıkla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Starlink uydularının ise, senesinden itibaren ülkemizde hizmet sunmaya başlayacağı düşünülüyor. Günümüzde internet erişiminin kısıtlı olduğu kırsal alanlarda starlink uydularına rastlanıyor. Starlink uydularının bugün hangi ülkede ve hangi bölgelerde hizmet sunduğu ise Order Starlink sayfasında haritada belli oluyor. Açık mavi ile belirtilen noktalar şu anda Starlink uydu hizmeti alan kısımları ifade ediyor. Bunun dışında mavi yerler ise, bekleme listesine alınan kısımları belirtiyor. Koyu mavi olan kısımlara ise yakın zamanda Starlink uydu hizmetinin verileceği söyleniyor. Türkiye’de de hangi bölgelere ne zaman verileceği konusuna haritadan bakmak mümkün olabiliyor. 

kaynağı değiştir]

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir