ahsap boyama icin gerekli malzemeler / Ahşap Boyama ve Ahşap Hobi Malzemeleri

Ahsap Boyama Icin Gerekli Malzemeler

ahsap boyama icin gerekli malzemeler

Hobi Olarak Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?

ahşap boyama hobi

Boş vakitlerini değerlendirmek isteyen, yeni konular öğrenerek kendini geliştirmek isteyen pek çok kişi bir hobi edinir. Farklı bir dünyanın kapısını aralayan hobiler arasından seçim yaparken el yatkınlığı, merak ve istekler dikkate alınır. En çok tercih edilen hobiler arasında ise ahşap boyama öne çıkar. Zamanla tekniklerini ve malzeme seçiminin nasıl yapılması gerektiğini de öğrenenler ahşap boyamada ustalaşarak ortaya eşsiz ürünler çıkarabilir.

 

Ahşap boyama sayesinde hem keyifli vakit geçirebilir hem de evinizde kullanmak ya da farklı şekillerde değerlendirmek üzere birçok dekoratif parça üretebilirsiniz. Boyanabilir bir yapıya sahip olmasından dolayı ahşap, dekorasyonda sıkça kullanılan bir malzemedir. Bu zevkli hobi ile dilerseniz evinizdeki eski eşyalarınızı da yenileyebilirsiniz. Eski sandalyeler, kitaplık, komodin gibi birçok eşyanızı yeniden almak yerine boyayarak güzelleştirebilir, maddi açıdan tasarruf da yapabilirsiniz. Rengarenk boyalarla çeşitli desenler ya da resimleri rahatlıkla çizmek mümkündür. Uzaktan zahmetli görünen ahşap boyamanın tüm detaylarına kısa sürede hâkim olarak evinizi baştan yaratabilirsiniz.

 

Ahşap Boyama İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Ahşap boyama için gereken malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Öncelikle ne boyamak istediğinize karar vererek ahşap bir obje seçmelisiniz. Eski bir çerçeve, yeni aldığınız bir tepsi, eşyalarınızın bulunduğu bir sandık ya da mücevher kutusu gibi eşyalarınızı boyayabilirsiniz. Daha sonra seçtiğiniz ahşap objeyi boyamak için bir fırça seçmeniz gerekir. Eğer kalitesiz bir fırça ile ahşap boyama yapılırsa objenin üstünde dalgalanma olabilir veya fırçanın kılları yapışabilir. Böyle bir durumda alacağınız sonuç hoş görünmeyebilir. Bunun önüne geçmek için daha yüksek kalitede fırça tercih edebilirsiniz.

Ahşap obje ve fırçanızı seçtiyseniz sıra boya tercihine gelmiş demektir. Günümüzde ahşap boyama için akrilik boyalar daha sık kullanılmaktadır. Boyanın üzerine vernik kullanılması da önerildiği için boyadan sonra kullanmak üzere bir de vernik alınmalıdır. Akrilik boya üzerine yapılan vernik ile hem yüzeyde istenilen parlaklık elde edilir hem de yüzey darbe ve çizilmelere karşı korunmuş olur. Bütün malzemelerinizi seçtikten sonra ahşap boyamaya başlayabilirsiniz.

 

hobi ahşap boyama malzemeleri

Ahşap Boyama Yaparken Hangi Boya Kullanılmalıdır?

Ahşap boyama yaparken en iyi sonucu almak için DYO Hobilux su bazlı boyayı kullanabilirsiniz. Hobilux, mermer, cam, seramik, plastik, taş, duvar ve ahşap yüzeyler için özel olarak tasarlanmıştır.  Bu yüzeylere güçlü bir şekilde yapışan boya aynı zamanda su bazlı olduğundan kokusuzdur.  Su bazlı olması, ilerleyen süreçte yüzeylerin sararmasını engelleyecektir.

 

Çevre dostu bu boya EN Oyuncak Güvenliği Standardına da uygundur. Bu sayede içiniz rahat bir şekilde ahşap oyuncak boyama amacıyla kullanabilirsiniz. Kolay uygulanabilen Hobilux, iyi bir yayılma performansına sahiptir.  Aynı zamanda yüksek örtücülüğü sayesinde  az miktar boya ile daha fazla alan boyamak mümkündür. Hobilux hobi boyasının 1 litresi ile tek katta 24 ila 28 m²’lik bir yüzeyi boyayabilirsiniz.

 

En iyi sonucu almak için işleme başlamadan önce Hobilux su bazlı akrilik boyayı uygulayacağınız yüzeyi temizlemeyi unutmamalısınız. Aşırı parlak ve zor yüzeylerde hafif bir zımpara yapılması boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını sağlayacaktır. Ürün kullanıma hazırdır ancak homojen bir kıvam elde etmek için biraz karıştırmanız gerekir. Boyayı karıştırdıktan sonra ise yüzey hazırlığına gerek yok ise astar sürmeden ve ürünü inceltmeden temizliğini yaptığınız ahşap yüzeye direkt olarak uygulayabilirsiniz. Birinci katı sürdükten sonra 4 ila 6 saat kadar bekleyerek ikinci katı sürebilirsiniz.

Ahşap boyama işlemini tamamladıktan sonra elde etmek istediğiniz görünüme göre parlak, ipek mat ya da mat Hobilux su bazlı vernik uygulayarak boyayı dış etkenlere karşı koruma altına alabilirsiniz. Hobilux su bazlı vernik çabuk kuruyan, kokusuz ve çevre dostu bir üründür. Suyu iten ve sararma, çatlama ve soyulmayı engelleyen ürün, aynı zamanda uyguladığınız yüzeye nefes aldırdığından nem oluşumunun da önüne geçer. Darbelere ve çizilmeye karşı da dayanıklıdır.

 

Hobilux vernik, ahşap boyamadan 24 saat sonra inceltilmeden uygulanır. İster fırça ister rulo ile ilk katı sürebilirsiniz. Daha sonra saat kadar bekleyerek ikinci katı da uygulayabilirsiniz. Hobilux su bazlı vernik şeffaf olup yüzeyin rengini değiştirmez. Boyadığınız ahşap objenin görünümünü güzelleştirmenize ve koruma altına almanıza yardımcı olur. Ürünün 1 litresi ile 18 ila 21 m²’lik yüzeyi kaplamak mümkündür.

 

Ahşap Boyama Teknikleri Nelerdir?

Ahşap boyama için seçebileceğiniz birbirinden farklı birçok teknik bulunur. Bu tekniklerin yalnızca uygulaması değil, aynı zamanda zorluk derecesi de farklılık gösterir. Ahşap boyama için en çok uygulanan teknikler ise şunlardır:

 

  1. Ahşap Boyama Transfer-Dekupaj Tekniği

Transfer ve dekupaj teknikleri temelde aynıdır. Önce ahşap yüzeye bir kat boya uygulaması yapılır. Sonrasında desen kağıtlarıyla istenen görsel yüzeye aktarılır. Transfer tekniğinde transfer kağıdındaki desen ya da resimler yüzeye geçirilir. Dekupaj tekniğinde ise kağıttaki desenler özel dekupaj tutkalı ile yapıştırılır.

 

  1. Ahşap Boyama Stencil Tekniği

Stencil tekniğinde şablonlar kullanılır. Hazır şablonların üzerinde yer alan desenler sayesinde ahşap objenin üstünde etkileyici bir görünüm sağlanır. İstediğiniz renge boyadığınız yüzeyin üzerine şablonu yerleştirerek kolayca boyayabilirsiniz.

 

  1. Ahşap Boyama One Stroke Tekniği

One Stroke tekniğinde ahşap objeler üzerine fırça darbeleriyle çeşitli şekiller çizilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta fırçayı kaldırmadan tek bir darbe ile çizim yapmaktır. Bu teknik sayesinde orkide, gül, papatya, gelincik ve ortanca gibi birçok çiçek resmedilebilir.

 

  1. Ahşap Boyama Pasta Rölyef Tekniği

Rölyef, kabartma anlamına gelir. Rölyef pasta tekniğinde ise ahşap boyama yaptığınız obje üzerinde kabartmalarla üç boyutlu çizimler yapabilirsiniz.

 

  1. Ahşap Boyama Doku Tekniği

Boyadığınız yüzeyleri budak yardımıyla desenli hale getirebileceğiniz doku tekniği, özellikle mobilyalarda şık bir görünüm sağlar. Budak aynı zamanda eskitme etkisi de yaratır. Dilerseniz budak yerine sünger ya da poşet gibi farklı malzemelerle doku yapabilirsiniz.

 

  1. Ahşap Boyama Çatlatma Tekniği

Çatlatma tekniği özellikle eskitme görünümü elde etmek isteyenler tarafından sıkça tercih edilir. Çatlak görünüm için çatlatma medyumu kullanılır. Ancak çatlatma tekniğinde kullanacağınız renklere dikkat etmeniz gerekir. Çatlakların arasından sürdüğünüz ilk boya görüneceğinden bir açık bir koyu renk seçerek daha hoş bir görüntü sağlayabilirsiniz.

 

Paylaş:

Ahşap Boyama Seti

Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?

Boş zamanlarınızı değerlendirmek için güzel bir hobi edinebilirsiniz. Bu sayede hem kendinizi geliştirir hem de keyifli vakit geçirirsiniz. Eğer sizi mutlu eden eğlenceli bir hobi edinmek istiyorsanız öncelikle bazı hususlara dikkat edebilirsiniz. Herkes gitar çalmaktan hoşlanmayabilir veya dans etmeyi sevmeyebilir. Bazı insanlar resim yapmayı sever bazıları doğa fotoğrafları çekmek ister. Herkes yapmaktan hoşlanacağı farklı şeyler bulabilir. Örneğin boyalarla uğraşmayı seven ve el işlerinden hoşlanan kişiler için ahşap boyama seti güzel bir seçenek olabilir. Boyama çalışmaları insan zihnini sakinleştirir. Günlük iş temposunun yoruculuğundan veya stresten uzaklaşmanızı sağlar. Bu boya setlerini ahşap malzemeye sahip bütün ürünlerde güvenle kullanabilirsiniz. Ahşaptan yapılmış kuş evlerini, çocuk oyuncaklarını, bebek evlerini veya dekoratif süs eşyalarını istediğiniz renklere boyayabilirsiniz. Evinizde yenilemek istediğiniz mutfak dolabı, portmanto ve benzeri eşyalarınız için de kullanabilirsiniz. Ahşap boyalar, ham MDF ve cilalı yüzeylere uygulanabilir. Boyanın miktarında ve uygulama şeklinde boyadığınız zeminin rengi etkili olur. Açık yeşil renkteki mutfak dolaplarını beyaz renge dönüştürmek için iki kat uygulama yapmanız gerekebilir. Bu durumda daha fazla boyaya ihtiyaç duyulur. Eğer uygulama yapacağınız zemin açık tonda ise tek kat uygulama da yeterli olabilir. Açık renkler için iki, üç kat uygulama yapmanıza gerek kalmaz. Bu da az bir miktarda boya kullanarak bir sürü alanı boyayabileceğinizi gösterir. Ahşap mobilya boyama seti sayesinde pek çok ev eşyasını uygun fiyatlara yenileyebilirsiniz. Sadece mutfak dolaplarında değil sandalyelerde, masalarda, giysi dolaplarında, komidinlerde, vazolarda bu ürünleri kullanabilirsiniz. MDF dışında metal, kağıt ve cam yüzeylerde de boyama yapabilirsiniz. Bu ürünleri Trendyol’dan satın alabilirsiniz. Sayfamızda tekli halde satılan ürünlerin dışında set halinde olanlar da bulunur. Bu setlerin içeriği mağazalara göre değişiklik gösterir. Sayfamızda yer alan boya malzemeleri içerisinde mavi, beyaz, gri, kırmızı ve daha pek çok rengi bulabilirsiniz. Ayrıca uygulama aşamasında lazım olan fırça, zımpara gibi tüm yardımcı malzemeler uygun fiyatlarla satışa sunulur. İhtiyacınız olan ne varsa hızlı bir şekilde sipariş oluşturmak için Trendyol ürün sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Ahşap Boyama Nasıl Yapılır?

Ev mobilyalarınızı değiştirmek istiyorsanız ancak bunun için yeterli miktarda bütçeniz yoksa ahşap ev boyama seti gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz. Setin içerisinde yer alan vernik, zımpara, fırça ve boya ile mobilyalarınıza bambaşka bir görünüm kazandırabilirsiniz. Eskisi, modası geçmiş eşyalarınızı yenilerek modern bir hava katabilirsiniz. Çoğu kişi ev dekorasyonunda yenilik yapmak istese de bundan çekinir. Çünkü bu yenilikleri yapabilmek için genellikle oldukça yüksek bütçeler gerekir. Ancak var olan ev mobilyalarını atmadan da evinizi yenileyebilirsiniz. Bu sayede yüksek fiyatlı harcamalar yapmanıza gerek yoktur. Örneğin yatak odanızı yenilemek istediğinizde öncelikle neler yapabileceğinize karar verebilirsiniz. Koyu kahverengi tonlarında yatak takımınız varsa krem, bej veya beyaz renklerinden birini tercih edebilirsiniz. Böylece koyu renklere alışan gözleriniz için farklı bir yenilik yapmış olursunuz. İlk olarak işe yatak ve dolap tahtalarını zımparalamak ile başlayabilirsiniz. Yüzeyin zımparalanması boyanın çok daha iyi görünmesini ve kalıcı olmasını sağlar. Pürüzsüz ve mat hale getirmek istediğiniz eşyalarda zımpara kullanabilirsiniz. Bu işlemde dikkat etmeniz gereken iki püf nokta bulunur. Her zaman için mobilyalarda kullanılan ağacın yönüne doğru uygulama yapılması gerekir. Eğer yukarıdan aşağıya yönü olan bir ürüne sağdan sola zımpara yaparsanız hem çok zorlanırsınız hem de yüzeye zarar verirsiniz. Bunun için yön kontrolü yapmak daha doğru olur. Diğer bir nokta da zımpara kağıdının ince olmasına dikkat etmek gerekir. İnce yapıdaki ürünler her zaman için çok daha uygulama sağlar. İyi zımparalanmış bir yüzeyde boyanın soyulma ve dökülme ihtimali ortadan kalkar. Daha sonra yatak ve dolap için astar işlemine geçilebilir. İnce bir kat halinde mobilyalara uygulanan boya astar görevini üstlenir. Bu adım ürünün altına su ve nem geçirmesini önlemek için yapılır. Eğer astar işlemini yapmadan direkt boyamaya geçerseniz uzun süreli kullanımlarda mobilyaların nemden dolayı kabardığını görebilirsiniz. Astar sonrası eşyaların kuruması için belirli bir süre beklenir. Bu süre akrilik ve su bazlı astarlar için saat, sentetik astarlar için 24 saati bulabilir. Eşyaların kuruyup kurumadığını anlamak için eliniz ile kontrol edebilirsiniz. Astar kuruduktan sonra yatak ve dolap için uygulama başlayabilir. Tercihinize göre kullandığınız bej, krem veya beyaz rengi, bir fırça yardımıyla sürebilirsiniz. Bunun için kıllı veya rulo fırçalarından birini kullanabilirsiniz. İlk katı uygulandıktan sonra eşyaları tekrar kurumaya bırakmanız gerekir. saat sonra ikinci katı atabilirsiniz. İkinci uygulama her zaman zorunlu olmamakla beraber daha güzel ve temiz bir sonuç elde etmenizi sağlar. İkinci katında kurumasından sonra vernik işlemine geçirilir. Yatak ve dolap yüzeylerini verniklemek son adımı oluşturur. Bunun için kullanılan malzemelerin kuruma süresi de su bazlı veya sentetik olmalarına göre değişir. Su bazlı vernikler saate, sentetikler 24 saate tam olarak kurur. Yaptığınız yenileme işleminin dayanıklı ve kaliteli olmasını istiyorsanız vernikleme işlemi şarttır. Vernikte mat ve parlak olmak üzere iki çeşit bulunur. Tercih ettiğiniz görünüme göre seçim yapabilirsiniz. Trendyol’da ahşap boyama fırça seti ve vernik çeşitlerini indirimli fiyatlarla bulabilirsiniz.

Ahşap Boyama Teknikleri Nelerdir?

Ahşap Boyama Teknikleri Nelerdir?

Son zamanların gözde hobilerinden biri olan ahşap boyama yöntemi, farklı tekniklerle uygulanabilir. Bu uygulamaları kullanarak yapmış olduğunuz nesneler ile aynı zamanda bir sanat ortaya çıkarırsınız. El emeği ürünlerinizi kendi evinizin dekorunda kullanabilir, satabilir, çeşitli yerlerde sergileyebilirsiniz. Bu tarz el yapımı tepsiler, anahtarlık veya hediyelik eşyalar oldukça ilgi görür. Yapmış olduğunuz ürünleri bir işe çevirerek düzenli gelir elde edebilirsiniz. Bir ürünü diğerlerinden farklı kılmak ve güzelleştirmek için birçok boyama tekniği kullanılabilir. Bunlara örnek olarak çatlatma, eskitme, dekupaj, stencil, hamur kabartma ve tek vuruş teknikleri söylenebilir. İleri düzey teknikleri olan bu uygulamaları kişisel gelişim kurslarına veya atölyelere gidip öğrenebilirsiniz. Evinde kendi başına bir şeyler öğrenmek isteyenler de Trendyol’da bulunan ahşap boyama eğitim seti ürünlerinden birisini tercih edebilirler. En çok kullanılan teknikler arasında yer alan çatlatma yöntemi zorlayıcı değildir. Hem kolay yapılabilen hem de şık duran bir yöntem arıyorsanız çatlatmayı deneyebilirsiniz. Bu tekniği kullanarak 5 farklı stil elde edebilirsiniz. Resim, klasik, antik, krokodil ve mozaik çatlatma olarak bilinen stillerin hepsi detaylı ve ince çalışmalar sonucu elde edilmiş gibi görünür. Aslında yapması en kolay modellerden birisi olan çatlama stilleri ile son derece şık hediyelik eşyalar yapabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay ve eğlenceli olan başka bir teknik de stencil yöntemi olarak bilinir. Stencil ile birden fazla rengi bir arada kullanarak renkli tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Bu teknik sadece boyama değil aynı zamanda süsleme işlemleri için de sıkça kullanılır. Stencil süslemeleri yaparken özel şablonlar kullanabilirsiniz. Bu sayede saksılara, duvar süslerine, sunum tepsilerine veya tablolara farklı desenler verebilirsiniz. Uygun fiyatlı stencil şablonlarını Trendyol’dan satın alabilirsiniz. Sayfamızda pek çok tekniği yapmanıza yardımcı olan malzemeleri bulabilirsiniz.

Eskitme Görünümlü Mobilyalar Nasıl Yapılır?

Eskitme Görünümlü Mobilyalar Nasıl Yapılır?

Ev mobilya ve dekorasyon ürünlerinin vazgeçilmez parçaları olan eskitme görünümlü eşyaları kendiniz yapabilirsiniz. Yıllardır kullandığınız ve sıkıldığınız eşyaları eskitme yöntemi ile bambaşka bir hale getirebilirsiniz. Vintage ürünleri modern mobilyalarla dekore ederek bulunduğunuz ortamın atmosferini değiştirebilirsiniz. Televizyon sehpası, konsol, vitrin, yemek masası gibi eşyalarda yapacağınız ufak dokunuşlar dahi yeni mobilya almışsınız gibi hissetmenizi sağlar. Artık kullanmak istemediğiniz mobilyalarınıza eskitme görünümü vererek değerlendirebilirsiniz. Bunun için öncelikle yenilemek istediğiniz ürüne karar vermeniz gerekir. Mesela salonunuzda bulunan yer sehpalarına vintage bir görünüm kazandırabilirsiniz. Trendyol’dan satın alabileceğiniz ahşap boyama sehpa seti ile hemen işe başlayabilirsiniz. Silme yöntemini kullanarak sehpanıza eski görünümü verebilirsiniz. Bunun için eskitme kremi ve glazing medium kullanabilirsiniz. Öncelikle sehpanızı ahşap boyama tekniğine uygun olarak iki kat uygulamanız gerekir. Vernik işlemine geçmeden önce hazırladığınız özel karışımı sehpaya sürebilirsiniz. Bu karışımı eskitme kremi ve glazing medium ürünün karıştırarak elde edebilirsiniz. Bir kapta hazırladığınız bu karışımı sehpanın üzerine sürdükten sonra bir sünger yardımıyla silmeye başlayabilirsiniz. Süngerin kuru olması gerekir. Silme işlemini belirli bir yönde ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Vernik için en az gün kadar beklemeniz doğru olur. Bu sayede sehpanıza yaptığınız uygulama çok daha iyi görünür. Eskitme yöntemi silme haricinde budak aleti kullanılarak da yapılabilir. Doğal ahşap görünümünü sevenler bu aleti kullanabilir. Bunu evinizin farklı dekorlarında da kullanabilirsiniz. Mesela eskitme yöntemiyle yaptığınız konsol ve ayna takımı evinizde en beğendiğiniz mobilyalar haline gelebilir. Bu tarz mobilyaları elde etmek için kullanılan kızıl, koyu kahve, vişne, bordo, siyah, yeşil, lacivert ve kızıl kahve tonlarını Trendyol’dan sipariş edebilirsiniz.

Boya Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Boya Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İster kitaplık ister ayakkabılık aklınıza gelen tüm MDF ürünlerini boyayarak yenileyebilirsiniz. Ahşap boyama üzerine verilen kurslara gitmeden de pek çok şey yapabilirsiniz. Kurslar el becerisini geliştirmek, vaktini kaliteli bir hobi ile geçirmek isteyenler için uygun olabilir. Ancak bu malzemeleri kişisel hobileriniz dışında da kullanabilirsiniz. Tahta parçalarını birleştirerek yeni mobilya yaparken veya eski eşyaları yenilerken muhakkak boyama işlemi yapılır. Bunu bir ustaya gerek duymadan siz de halledebilirsiniz. Trendyol’da bulunan indirimli ahşap boyama seti fiyatları sayesinde hayalinizdeki yenilemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Sadece bu işlemde birkaç püf noktaya dikkat etmeniz yeterli olur. Boyadan önce zımpara yapmak pürüzsüz bir zemin oluşturur. Geniş yüzeyler için sünger zımparalar, küçük ve detaylı alanlar için de kağıt zımparalar uygun olur. Ahşap malzemelerin boyanmasında akrilik kullanılır. Akrilik ürünler mat, parlak ve metalik gibi farklı özelliklerde üretilir. Boyama işlemi için farklı büyüklüklere sahip fırçaların kullanılması gerekir. Özellikle detay bölgeler için küçük fırçalar daha elverişli olur. Büyük fırçalar geniş alanları hızlıca boyayabilir ancak küçük kısımları iyi boyayamaz. Mat yüzeyler için mat özellikteki akrilikleri kullanmak gerekir. Zevkinize göre dilediğiniz rengi seçebilirsiniz. Renk açısından kırmızı, pembe, siyah, mavi, kahve, beyaz gibi pek çok alternatif yer alır. Boyayı bir kat uyguladıktan sonra kuruması için beklemek gerekir. Daha sonra ikinci uygulama yapılır. Bir yüzeyi aynı renkle iki defa boyamak hem rengin kendisini tam anlamıyla ortaya çıkarmasını hem de kalıcı olmasını sağlar. Son olarak vernik uygulaması yapılır. Bu yüzeyin pürüzsüz olması ve boyanın dayanıklı olması açısından önem taşır. Likit ve sprey vernik olarak üretilen malzemelerden birini tercih edebilirsiniz. Trendyol’da boyama işlemi için ihtiyacınız olan her çeşit ürünü kolayca bulabilirsiniz.

Ahşap Boyama Malzemeleri ile Kendi Ürünlerinizi Tasarlayın

Ahşap Boyama Malzemeleri ile Kendi Ürünlerinizi Tasarlayın

Ahşap tepsi boyama seti kadın erkek fark etmeksizin herkesin kolayca yapabileceği hobi ürünleri arasında yer alır. Her yaş grubundan insan zorlanmadan bir tepsi tasarımı ortaya çıkarabilir. Tepsinizi setin içerisinden çıkan fırça ve renk ile boyayabilirsiniz. Daha sonra tepsiyi kişiselleştirmek için farklı yollar deneyebilirsiniz. Mesela tepsinin iç kısmına adınızı veya hoşunuza giden bir cümleyi yazabilirsiniz. Kendi hayal dünyanızdan kopan bir kareyi tepsiye resmedebilirsiniz. Eğer çizim yeteneğinize çok fazla güvenmiyorsanız hazır şablonları kullanabilirsiniz. Şablonların kullanımı son derece basit olduğu için istediğiniz görüntüye çok çabuk ulaşabilirsiniz. Kişisel yeteneklerinizi ortaya çıkarabilecek ve el becerinizi geliştirebilecek başka bir ürün de ahşap kutu boyama seti olabilir. Bu sette fırça, boyalar ve tepsi yerine ahşap kutu bulunur. Kullandığınız farklı renkler ve desenlerle hiç kimsede olmayan bir kutuya sahip olabilirsiniz. Bu gibi ürünleri sadece kendiniz için değil başkaları için de hazırlayabilirsiniz. Kişiye özel olarak tasarladığınız ürünleri satışa çıkarabilirsiniz. Bu sayede hobilerinizi gelir kaynağına dönüştürebilirsiniz. Tasarım eşyalar yapmak için sürekli yeni ürünler almanız gerekmez. Elinizde bulunan pek çok nesneyi yeniden tasarlayabilirsiniz. Eskimiş, modası geçmiş veya kullanılmaz hale gelmiş eşyalarınızı değerlendirebilirsiniz. Örneğin salonda kullanmak istemediğiniz sıradan ve eski duvar raflarını rengarenk boyayıp çiçek motifleri ile süsleyerek çocuk odası için kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Bunun gibi ev eşyalarınızı geri dönüşüm yöntemi ile farklı alanlarda kullanmanız mümkündür. Üstelik yenilemelerin hepsini oldukça uygun fiyatlara yapılabilir. Eğer siz de ev eşyalarınızı yenileyerek yepyeni tasarımlar ortaya çıkarmak istiyorsanız Trendyol’da alışveriş yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca sayfamız üzerinden satın aldığınız ürünlerin yorumlar kısmına bakarak kullanıcıların o ürünlerle ilgili görüşlerini öğrenebilirsiniz.

Trendyol’da Ahşap Boyama Malzemeleri

Trendyol’da Ahşap Boyama Malzemeleri

Sayfamızda bulunan ürünler, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eder. Ahşap boyama seti yetişkin malzemelerinde boyanın yanı sıra kuş evi, tepsi, kutu, fener gibi eşyalar bulunur. Ahşaptan yapılan bu eşyaları setin içerisinde bulunan renklere boyayarak kullanabilirsiniz. Ahşap kutuyu boyayıp vernikledikten sonra içerisine takılarınızı veya tokalarınızı koyabilirsiniz. Farklı renkler kullanarak süslediğiniz tepsiyle kahve ve çay sunumları yapabilirsiniz. Bu boyanmış malzemelerin insan sağlığına zarar veren bir yönü yoktur. Evinizde, iş yerinizde, kafelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Arkadaşınıza, sevgilinize hediye olarak seçebilirsiniz. Trendyol’da set halinde satılan ürünlerde vernik, zemin fırça, bir adet boya, rulo takımı, zımpara bulunur. Bazı setlerin içerisinde daha fazla boya konulabilir. Standart bir set satın aldığınızda tuval, kağıt ve karton gibi nesnelerin üzerine boyama yapmak için kullanabilirsiniz. Ahşap dışında cam ve metal gibi yüzeyleri de boyayabilirsiniz. Trendyol’da ürünleri tekli halde de satın alabilirsiniz. Sadece boyaya veya verniğe ihtiyacınız olabilir. Bunun için seti almanız gerekmez. Tekli ürünleri uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Çocuklar için oluşturan setlerin içerisinde boyaların haricinde oyuncak eşyalar olur. Bu oyuncaklar kız ve erkek çocuklarına göre değişiklik gösterir. Kız çocukları için küçük köşkler, erkek çocuklar için arabalar tercih edilebilir. Ahşap oyuncak boyama seti adı altında bulabileceğiniz bu ürünler, çocuğunuzun kişisel gelişimi için yararlı bir etkinlik olur. Ancak 1, 2 yaş gibi küçük çocuklar tarafından kullanılmaya uygun değildir. Bir çocuğun böyle bir etkinliği yapabilmesi okul çağında olması gerekir. Boyama çalışmaları yapabilen yaş çocukları için uygun olabilir. Oyuncak boyama etkinliğini çocuğunuzla beraber yaparak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Trendyol’da her yaşa uygun ahşap boyama setini bulabilir, satın alabilirsiniz.

Blog

Onaylama Metni

İşlemlere devam etmeden önce lütfen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na ilişkin aşağıdaki metni okuyarak onaylayınız.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) gereğince, kişisel verilerimin şirketiniz tarafından işlenmesine ilişkin bilgilendirme metnini okuduğumu, incelediğimi, değerlendirdiğimi ve metinde belirtilen tüm bilgilendirmeler çerçevesinde şirketinize iletmiş olduğum veya şirketinizce edinilen her türlü kişisel verilerimin, KVKK’da tanımlanan kapsamda haklarım saklı kalmak kaydıyla, belirtilen amaç ve nedenlerle işlenmesine ve metinde belirtilen kişilere aktarılmasına muvafakat ettiğimi özgür iradem ile kabul, beyan ve taahhüt ederim.

Bilgilendirme Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU İLE İLGİLİ OLARAK SİZLERİ BİLGİLENDİRMEK İSTERİZ.

sayılı Kişisel verilerin korunması Kanunu (KVKK) hükümleri gereği kimliğinizi belirli veya belirlenebilir kılan her türlü bilginiz, Kişisel Veri olarak aşağıdaki kapsamda, Veri Sorumlusu sıfatıyla Artmakina. tarafından işlenecektir. “Kişisel Verilerinizin İşlenmesi” ise bu verilerin elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade etmektedir.

sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu tarih ve sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Kanun yürürlüğe girmeden önce şirketimiz tarafından hukuka uygun olarak elde edilmiş olan kişisel veriler bulunmakta ise; kişisel verilerin Bilgilendirme Metni ve KVKK’da düzenlenen şart ve koşullara uygun olarak işlenerek muhafaza edilecektir.

Artmakina. olarak kişisel verilerinizin güvenliğine en üst düzeyde önem vererek, sizlere sunduğumuz hizmetlerimizde kişisel verilerinizin güvenliğinin ön planda olduğu bilinciyle faaliyetlerimize devam ettiğimizi belirtmek isteriz.

Kişisel verilerinizin hizmetlerimizde kullanılması sırasında özel hayatınızın gizliliği ve temel hak ve özgürlüklerin korunması temel prensibimizdir.

Kişisel Verilerinizin işlenme amaçları ve hukuki sebepleri:

Şirketimizin bağlı bulunduğu kanun ve ilgili mevzuatları kapsamında sizlere sunulacak hizmetlerde kullanılmak, hizmetlerimizi gerçekleştirmek bu kapsamda her türlü iş ve işlemin sahibini ve muhatabını belirlemek üzere bilgilerini tespit için KVKK kapsamında kişisel veri olarak nitelendirilen kimlik bilgileriniz, adres, telefon numaranız, vergi numaranız ve diğer bilgileri kaydetmek, kağıt üzerinde ya da elektronik ortamda gerçekleştirilecek iş ve işlemlere dayanak olacak bilgi ve belgeleri düzenlemek, ilgili mevzuat uyarınca adli ve idari tüm yetkili makamlara öngörülen bilgi saklama, raporlama ve bilgilendirme yükümlülüklerine uymak, bağlı bulunduğumuz kanunlar kapsamındaki hizmetlerimizi yerine getirebilmek, şirketimizce sunulan veya talep edilen başka hizmetlerimizi sunabilmektir.

KVKK’nın “Kişisel verilerin işlenme şartları” başlıklı 5’inci maddesinin 2’inci fıkrasında yer alan aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:

Kanunlarda açıkça öngörülmesi.

Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.

Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.

İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.

İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Kişisel Verilerinizin Aktarılması:

Kişisel veri sahibinin açık rızası olmasa dahi aşağıda belirtilen şartlardan bir ya da birkaçının mevcut olması halinde Şirketimiz tarafından gerekli özen gösterilerek ve Kurul tarafından öngörülen yöntemler de dahil gerekli tüm güvenlik önlemleri alınarak kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılabilecektir.

Kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin ilgili faaliyetlerin kanunlarda açıkça öngörülmesi,

Kişisel verilerin Şirket tarafından aktarılmasının bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla

doğrudan doğruya ilgili ve gerekli olması,

Kişisel verilerin aktarılmasının Şirketimizin hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi

için zorunlu olması,

Kişisel verilerin veri sahibi tarafından alenileştirilmiş olması şartıyla, alenileştirme

amacıyla sınırlı bir şekilde Şirketimiz tarafından aktarılması,

Kişisel verilerin Şirket tarafından aktarılmasının Şirket’in veya veri sahibinin veya üçüncü kişilerin haklarının tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması,

Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Şirket meşru menfaatleri için kişisel veri aktarımı faaliyetinde bulunulmasının zorunlu olması,

Fiili imkansızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden

bütünlüğünü koruması için zorunlu olması.

Yukarıdakilere ek olarak kişisel veriler, Kurul tarafından yeterli korumaya sahip olduğu ilan edilen yabancı ülkelere (“Yeterli Korumaya Sahip Yabancı Ülke”) yukarıdaki şartlardan herhangi birinin varlığı halinde aktarılabilecektir. Yeterli korumanın bulunmaması durumunda ise mevzuatta öngörülen veri aktarım şartları doğrultusunda Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve Kurul’un izninin bulunduğu yabancı ülkelere (“Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülke”) aktarılabilecektir.

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi

Bu Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir.

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesine ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklıdır.

Kişisel verilerin silinmesine, yok edilmesine veya anonim hâle getirilmesine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

Kanun’un Maddesi uyarınca haklarınız:

Şirketimize başvurmak suretiyle kişisel verilerinizin;

İşlenip işlenmediğini öğrenme,

İşlenmişse bilgi talep etme,

İşlenme amacını ve amacına uygun kullanıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde/yurt dışında aktarıldığı 3. Kişileri bilme,

Eksik/yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

KVKK’nin kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini/yok edilmesini isteme,

Aktarıldığı 3. Kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kanuna aykırı işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

Kanun kapsamında başvuru yapabileceğiniz veri sorumlusu:

İletişim Bilgileri:

Artmakina

Adres: Bilmo Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi Tem Yanyol Melodi Sok. No.9 Aydınlı Tuzla - İSTANBUL / TR

Veri sorumlusu başvuruda yer alan talepleri, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Başvuru için:

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu Şirketin internet adresinde bulunan başvuru formunu ( EKTE SUNUYORUM SİZE ) doldurup imzalamak suretiyle şahsen kimliğinizi ispatlamak suretiyle Şirketimize teslim etmeniz gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir