515 suriye / mesajlı Suriyeliler Adana'dan sonra Nevşehir'de de ortaya çıktı! - Gündem - AYKIRI haber sitesi

515 Suriye

515 suriye

mesajlı Suriyeliler Adana'dan sonra Nevşehir'de de ortaya çıktı!

AYKIRI / HABER MERKEZİAdana'da ellerinde satır ve sopalarla yürüyen Suriyeli sığınmacıların görüntüleri sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Görüntülerin bu seferki adresi ise Nevşehir. Sığınmacı statüsüyle kentte yaşadıkları belirlenen bir grup Suriyeli, ellerinde satır ve sopalarla sokaklarda dolaşıp video çekti.YİNE MESAJI
Videoyu, TikTok'ta paylaşan Suriyeli sığınmacının profilinde yine Türkiye'den çok sayıda video olduğu görülüyor. Videoya tıpkı Adana'da olduğu gibi "" mesajının konulması dikkat çekiyor.

Video sadece TikTok'ta bine yakın izlenme alırken altına gelen Arapça destek mesajlarının sayısı yüzlerle ifade ediliyor. 


Görüntüleri paylaşan hesap bir süre sonra satırlı, sopalı görüntüleri profilinden kaldırdı.

NEVŞEHİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Nevşehir Valiliği, sosyal medyadaki görüntülerin ardından harekete geçildiği belirtti. Açıklamada, servis edilen görüntüyle ilgili inceleme yapıldığı, 12 Aralık akşamına ait görüntünün düğünden dağılım sırasında çekildiğinin tespit edildiği kaydedildi.

3 GÖZALTI
12 Aralık'ta sosyal medya hesabında paylaşımı yapan kişi ve ellerinde sopa olan iki kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Yapılan araştırmada bahse konu olayın günü ilimiz merkezinde gerçekleşen Suriyelilere ait bir düğün dağılımı sonrasında gerçekleştiği, bahse konu videonun bu düğün dağılımda çekilerek Tik Tok adlı sosyal medya paylaşım sitesinde yine günü yayınlandığı anlaşılmıştır. Paylaşımı yapan şahıs ile videoda ellerinde sopa ile görünen iki şahıs yakalanmış olup, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında hukuki süreç yürütülmek üzere soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca yapılan araştırmalarda bahse konu gün ve öncesinde herhangi bir kavga ya da yürüyüş konusunun meydana gelmediği, konunun düğünün sonlanması neticesi oluşan kalabalık olduğu anlaşılmıştır." MESAJI NE ANLAMA GELİYOR
mesajıyla ilgili çeşitli iddialar öne sürülse de Suriye'de yaşayan Haşimilerle bağlantılı oldukları ve birbirlerini tanımak için mesajını kullandıkları belirtiliyor. Mesajla, Haşimi devletini yeniden canlandırmak istenildiği öne sürülürken, açık bir Arap milliyetçiliği yapılıyor. Haşimilerin tarihte uzun bir dönem Osmanlı idaresinde yaşadıkları bilinirken İngiliz desteğiyle Osmanlı'ya isyan etmişlerdi.


Deniz Büstani isimli Twitter hesabı ise konuyla ilgili şu iddialarını paylaştı:"Türk Egemenliğini tehdit eden Suriyeli Sığınmacılar son dönemlerde yaptıkları paylaşımlarda Türkiye'de Egemenlik hakkı iddia etmeye başladılar. Bu paylaşımlarda sayısını sık sık kullanıyorlar. sayısı kısaca Arap Haşimiler Devleti'nin sembolüdür.

Geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Arap Aşiretlerinin kendilerine özgü sayıları vardır. sayısı Arap Milliyetçiliğini en uç tarafta savunan El Naim, Kariyş, Seliym, Heziyl ve Kenani Aşiretlerinin sembolüdür.

Türkiye'de bulunan Suriyeli Sığınmacılar her yere yazarak ülkemiz topraklarında Egemenlik hakkı iddia edeceklerini açıkça dışa vurmaktadırlar. Bu duruma sessiz kalan kansızdır, soysuzdur!"



Görüntü sosyal medyada infial yaratmıştı! Kendilerini " Haşimi" olarak tanıtan Suriyeliler sınır dışı ediliyor

Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde Suriyeli bir grubun sokakta, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla yürüdüğü anlar, yine Suriyeli bir kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılmasının ardından olayla ilgili haklarında soruşturma başlatılan şüphelilerin tespitine çalışan polis, eşkalleri belirlenen 20 kişiyi gözaltına aldı.

Görüntü sosyal medyada infial yaratmıştı! Kendilerini ' Haşimi' olarak tanıtan Suriyeliler sınır dışı ediliyor

ARALARINDA UZUN SÜREDİR FİKİR ANLAŞMAZLIĞI YAŞANIYOR

Olayla ilgili çalışmada şüphelilerin, Suriye'de Arap milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin mensuplarından oluşan ve kendilerini ' Haşimi' olarak tanıtan grupta yer aldığı, aralarında uzun süredir fikir anlaşmazlığı yaşandığı belirlendi.

Görüntü sosyal medyada infial yaratmıştı! Kendilerini ' Haşimi' olarak tanıtan Suriyeliler sınır dışı ediliyor

SAYISI ARAP HAŞİMİLER DEVLETİ'NİN SEMBOLÜ

Bazılarının araçlarına yazdığı sayısının da Arap Haşimiler Devleti'nin sembolü olduğu tespit edilirken, gözaltına alınan 20 Suriyeli de haklarında yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Göç İdaresi MüdürlüğüSuriyeliAşiretArapGüncelHaberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası