yumuşacık ağızda dağılan kurabiye / Resimli ve Denenmiş ağızda dağılan kurabiye Tarifleri

Yumuşacık Ağızda Dağılan Kurabiye

yumuşacık ağızda dağılan kurabiye

Görüntüsüyle dahi içimizi açan kurabiye, yap&#;m&#;yla da pek bir keyifli. Buzdolab&#;m&#;zda her daim bulunan malzemelerle hemencecik haz&#;rlan&#;yor. &#;çine tereya&#;&#; yerine s&#;v&#; ya&#; giriyor, daha bir hafifliyor.

Kakaolu çatlak kurabiye tarifi çok ho&#; bir kurabiye. K&#;vam&#;n&#; pi&#;me süresiyle istedi&#;iniz &#;ekilde ayarlayabilirsiniz. Aman dikkat! Minik püf noktalar&#;n&#; es geçmeyin.

 

 KAKAOLU ÇATLAK KURAB&#;YE TAR&#;F&#; &#;Ç&#;N MALZEMELER


2 adet yumurta

1 çay barda&#;&#; toz &#;eker

1 çay barda&#;&#; s&#;v&#; ya&#;

4 yemek ka&#;&#;&#;&#; kakao

2 su barda&#;&#; un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1su barda&#;&#; pudra &#;ekeri(kurabiyeleri kaplamak için)

KAKAOLU ÇATLAK KURAB&#;YE TAR&#;F&#;N&#;N PÜF NOKTASI


Mutlaka buzdolab&#;nda dinlendirin. Ayr&#;ca f&#;r&#;n&#;n&#;z&#;n fanl&#; ayar&#;nda ve bol pudra &#;ekerine bulayarak pi&#;irin. F&#;r&#;ndan ç&#;kard&#;&#;&#;n&#;zda içi yumu&#;ak ve üstü çatlam&#;&#; olmal&#;.

KAKAOLU ÇATLAK KURAB&#;YE TAR&#;F&#;N&#;N P&#;&#;&#;RME ÖNER&#;S&#;

Çatlamaya ba&#;lad&#;ktan sonra f&#;r&#;nda çok tutmay&#;n, dakika kadar sonra f&#;r&#;ndan ç&#;kar&#;n.

KAKAOLU ÇATLAK KURAB&#;YE TAR&#;F&#; NASIL YAPILIR


Orta boy bir kab&#;n içerisinde yumurta ve &#;ekeri mikser ya da ç&#;rpma teli yard&#;m&#;yla ç&#;rp&#;n. &#;ekerler eriyip, kar&#;&#;&#;m&#;n rengi k&#;r&#;k beyaz hale geldi&#;inde s&#;v&#; ya&#; ekleyerek biraz daha ç&#;rp&#;n.

Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek kar&#;&#;&#;ma ilave edin. Bir spatula yard&#;m&#;yla malzemeler birle&#;inceye dek kar&#;&#;t&#;r&#;n. Hamurun k&#;vam&#; kurabiye hamuruna göre c&#;v&#;k olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir.

Diledi&#;iniz k&#;vama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolab&#;nda dinlenmeye b&#;rak&#;n.

Dinlenen kurabiye hamurunuzu ç&#;kar&#;n. Hamurunuzdan ceviz büyüklü&#;ünde toplar koparak minik toplar halinde &#;ekil verin.

&#;ekil verdi&#;iniz kurabiyeleri pudra &#;ekeri ile kaplay&#;n.

Pudra &#;ekeri ile kaplam&#;&#; çatlak kurabiyelerinizi ya&#;l&#; ka&#;&#;t serdi&#;iniz tepsiye yerle&#;tirin. Önceden &#;s&#;t&#;lm&#;&#; derecelik f&#;r&#;nda kontrollü bir &#;ekilde yakla&#;&#;k  dakika pi&#;irin.

F&#;r&#;ndan ç&#;kard&#;ktan sonra  dakika kadar oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda dinlendirdikten sonra servis edin.

Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi, nasıl yapılır?

Kurabiye çeşitleri içinde kıyır kıyır olan ve ağızda eriyen un kurabiyesinin tadına doyum olmaz. Günlerde ve çay ikramlarında çayın yanına gidecek harika bir lezzettir.

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Malzemeler:

  • 1 paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri İçin:

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Yapılışı:

  • Ben daha önceden erittiğim için, siz margarin eridikten sonra soğumaya bırakın daha sonra içine vanilya ve pudra şekeri katarak krema kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın.
  • Daha sonra nişasta ve unu ekleyin, iyice yoğurun.
  • Hamuru ıslak bez yardımıyla sarıp, buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Buzdolabından çıkardığımız hamurdan elimizle bezeler alıp yağlı kâğıt serilmiş tezgâhın üzerinde yuvarlak şekiller verelim üzerine bir kat daha yağlı kâğıt koyduktan sonra merdane yardımıyla yuvarlak ve biraz kalın şekilde açalım.
  • Aralıklarla fırın tepsimize dizelim.
  • derecede ısınmış fırında, alt kısımları kızarıp üst kısımları açık renge ulaşıncaya kadar pişirelim. Ortalama bu süre dakika kadar olacak.

Ağızda dağılan un kurabiyesi püf noktaları:

  • Un elenmiş olmalıdır.
  • Hamuru çok yoğurmayın.
  • Piştikten sonra soğumasını bekleyelim, daha sonra pudra şekerini ekleyelim.
  • Hamurun yumuşak olması önemli o yüzden unu azar azar ilave edelim. Margarin veya tereyağı kullanın. Çünkü bu yağların içinde su yok, kurabiyeler o yüzden çok lezzetli oluyor.
  • Hamurun kıvamının yumuşak olması gerekiyor ki ağızda kolayca dağılabilmesi için.
  • Muhakkak tereyağı ya da margarinin oda sıcaklığında olması önemli. Sert olmasını istiyorsak, yağı eritip soğutmanızı öneririm.
  • Kurabiyeleri hemen pişirmek için, fırının ısısını çok yüksek dereceye ayarlamayalım. Aksi takdirde kurabiyelerimiz yanabilir. Afiyet olsun

Ağızda dağılan yumuşacık damla çikolatalı kurabiye

Hem kolay hazırlanışıyla hem de evde bulunan malzemeleriyle bu kurabiye tarifi kesinlikle benim favori tariflerimdendir. Tatlı ihtiyacı duyduğunuzda mutfağa girip kısa sürede yapabileceğiniz en bol çikolatalı tarif olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda tadı damağınızda kalıp sık sık yapacağınız tatlılar arasına girecektir.  O halde bağımlısı olacağınız bu muhteşem yumuşacık damla çikolatalı kurabiye tarifine bakalım:

Malzemeler;

gr margarin veya tereyağı

1 yumurta

2,5 su bardağı un

1 bardak pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 bardak damla çikolata

50 gr bitter çikolata

Ağızda dağılan yumuşacık damla çikolatalı kurabiye

Oda sıcaklığında olan margarini küp küp kesip bir kaba alalım. Ardından pudra şekeri ve yumurtayı ilave edip güzelce yoğuralım. Daha sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.

Sıra geldi çikolata şölenine. 50 gr kare çikolatayı bıçak yardımıyla küçük küçük parçalara ayıralım. Ardından damla çikolatalar ile parçalara ayırdığımız çikolatayı hamurumuzun içine atalım. Hamur homojen hale gelene kadar karıştıralım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serip hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Tepsiyi önceden ısıttığımız derece fırına atalım. 5 – 6 dakikadan sonra kurabiyelerimizin alt kısmını kontrol edip, yanmaması için alt fırınınızın rezistansını kapatabilirsiniz.

Toplamda dakika pişen kurabiyelerinizi fırından çıkaralım. Bu noktada kurabiyelerin sert bir kıvamda olmaması önemli eğer çok pişerlerse ağızda dağılan bir kurabiye elde edemeyebilirsiniz. Ve yumuşacık kurabiyelerimiz hazır!

Afiyetler olsun!

Susamlı Ağızda Dağılan Kurabiye(bu tarife bayılacaksınız)

foto

Hazırlama Süresi20 dakika

Pişirme Süresi25 dakika

Kaç Kişilik12

Beğendiniz mi ?
12345

Malzemeler

  • gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü dökün yumuşak bi hamur olması gerekiyor )

Tarif

  • Kurabiye hamurumuzu hazırlamak için uygun bir kaba susam hariç tüm malzemeleri alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene,kadar yoğuruyoruz.
  • Son olarak susamı ekleyip tekrar yoğuralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verip üzerine bıçak yardımı ile çizik atalım. (sizler dilediğiniz gibi şekilde verebilirsiniz)
  • Önceden ısıtmış olduğumuz derece fırında 25 dakika üzerlerini kızartmadan pişirelim. Afiyet olsun. Sevgiler 😍.

Kolay Yemek Tariflerini Youtube'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bunları da Sevebilirsiniz

Ziyaretçi Yorumları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası