ortaokul sınavları ertelendimi / Ortaokul sınavları yapılacak mı, ertelendi mi? 5.6.7.8. sınıf sınavları ne zaman?

Ortaokul Sınavları Ertelendimi

ortaokul sınavları ertelendimi

Ortaokul sınavları yapılacak mı, ertelendi mi? 5.6.7.8. sınıf sınavları ne zaman?

Ortaokul sınavları yapılacak mı, ertelendi mi? 5.6.7.8. sınıf sınavları ne zaman?

ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'tan itibaren başlatılması planlanan sınavlarının 3 Mayıs'tan itibaren yapılacağı bildirildi.

Akabinde, ortaokul sınavları hakkında açıklama yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. Öğrenciler, sınavlar ertelendi mi sorusunu araştırıyor.

Peki, 5, 6, 7, 8. sınıf sınavlar ne zaman, ortaokul sınavları ertelendi mi? MEB'den yüz yüze sınav açıklaması..

ORTAOKUL SINAVLARI YAPILACAK MI, NE ZAMAN?

İlk dönem ortaokul öğrencileri sınavlara girmedi. Ortaokullarda ikinci dönem sınavları ise yüz yüze yapılmasına karar verilmişti.

MEB, ortaokullardaki yüz yüze sınav takvimini güncelledi. Buna göre; Kovid-19 salgını açısından “yüksek” ve “çok yüksek” riskli illerde ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında yapılması planlanan sınavlar, 26 Mart’a kadar yüz yüze yapılarak tamamlanacak.

Bu tarihe kadar yapılamayan sınavlar ise ertelenerek ildeki vaka artışları ve salgının seyri de dikkate alınarak 3 Mayıs’tan itibaren yapılabilecek.

Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek.

Salgının seyrine göre illerin risk gruplarının değişmesi durumunda güncel risk grubuna uygun olarak okullarda yüz yüze eğitim yapılması halinde sınavlar da 3 Mayıs’tan önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecek.

Mazereti nedeniyle sınava katılamayacak öğrenciler, ilgili öğretmenin belirleyeceği tarihte sınavlara alınacak.

Ortaokul sınavları yapılacak mı, ertelendi mi? 5.6.7.8. sınıf sınavları ne zaman?

ortaokul

Google News ile Takip Et

Ortaokul sınavları hangi illerde yapılacak? Ortaokul sınavları ertelendi mi? MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ortaokul öğrencilerinin yüz yüze sınav yapıp yapmayacağına ilişkin detaylara yer verildi. Liselerde uygulanan sınav erteleme kararının ortaokullarda uygulanıp uygulanmayacağı merak edilirken Milli Eğitim Bakanlığı, 5,6,7’nci sınıflarda 26 Mart tarihine kadar yapılamayan sınavların en erken 3 Mayıs tarihinde yapılacağını duyurdu. İşte, ayrıntılar…

ORTAOKUL SINAVLARI ERTELENDİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ortaokullarda yüz yüze sınav takviminin güncellendiğini duyurdu.

Alınan karara göre; Koronavirüs riski yüksek ve çok yüksek olan illerde ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda 26 Mart 2021 tarihine kadar yapılamayan sınavlar, 3 Mayıs'a ertelenecek. Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. sınıflar ile ortaokulların 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek.

Ekran Resmi 2021-03-20 00.22.55

ORTAOKUL YÜZ YÜZE SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

  • Yüz yüze eğitime devam eden okullarda sınavlar okulda ve yüz yüze yapılacak,

  • Yüksek ve çok yüksek risk grubunda olan illerde ortaokulların 5,6,7’nci sınıflarında 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavlar, 3 Mayıs

  • Pazartesi gününden önce yapılmayacak.

  • Salgının durumuna göre illerin risk durumunun değişmesi durumunda, güncel risk grubuna uygun olarak okullarda yüz yüze eğitim yapılması halinde sınavlar da 3 Mayıs 2021 tarihinden önce yüz yüze yapılabilecek.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MEB’den lise ve ortaokul sınavları açıklaması: 2021 Yüz yüze sınavlar ertelendi mi, iptal mi? MEB ile 5. 6. 7. 8 ve 9. 10. 11. 12. sınıflar lise ortaokul sınavları ne zaman?

Gelen son dakika haberine göre lise ve ortaokulda yüz yüze sınav düzenlemesi yeniden gözden geçirildi ve karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Mart tarihinde uygulanması planlanan bu döneme ait ikinci sınavların koronavirüs vaka sayısındaki artış göz önünde bulundurularak ertelendiği duyurulurken milyonlarca vatandaş sabah saatlerinden itibaren "Sınavlar iptal mi oldu, lise sınavları ertelendi mi, ne zaman?" sorularına ait yanıtı da vermiş oldu. Lise sınavları 3 Mayıs 2021 itibarıyla yüz yüze yapılacak açıklaması gelmişti. Hemen ardından ortaokul sınavları için de bir açıklama MEB tarafından paylaşıldı.

SINAVLAR İPTAL Mİ, LİSE VE ORTAOKUL SINAVLARI NE ZAMANA ERTELENDİ?

Yüz yüze düzenlenmeye başlanan sınavlarda alınan yeni karar Türkiye'nin gündemine geldi. Vakalarda yaşanan artışla beraber Milli Eğitim Bakanlığı 29 Mart'ı işaret ettiği 2. Sınavların Mayıs ayında belirlenen tarihte yapılacağını ifade etti. Böylece MEB takvimi ile liselerdeki ikinci sınavların ne zaman yapılacağı belli oldu. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı o açıklama ve Ortaokul 4. 5. 6. 7. 8. sınıf ve lise 9. 10. 11. 12. sınıf sınavları ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı…

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır