rahim filmi zararlımıdır / Rahim filmi çekilmesinin zararları ve yan etkileri var mıdır?

Rahim Filmi Zararlımıdır

rahim filmi zararlımıdır

Rahim filminin yan etkileri nelerdir?

Gebelik ihtimali artar

Tüpleri açık olan kadınların rahim filminden sonraki aylarda gebe kaldıkları sıklıkla görülmektedir. Bunun başta gelen nedeni tüplerdeki küçük tıkanıklıkların açılıyor olmasıdır. Rahim filmi, tüpleri temizler, yumurta ve spermin buluşmasını kolaylaştırır. Endometriumu uyarmak suretiyle embriyonun rahim içine tutunabilmesini kolaylaştırır.

Rahim filminin olası riskleri

-Alerji: Film çekilirken rahim boşluğu içine sıvı doldurulur. Kontrast madde olarak adlandırılan bu sıvının içinde iyot tuzu bulunmaktadır. Eğer rahim filmi çektirecek kişinin iyoda alerjisi varsa alerji oluşabilir.

-Ağrı: Eski cihazlarla yapılan işlemlerde çok şiddetli ağrılar görülebilmektedir. C kollu özel röntgen cihazı ile yumuşak kateterler kullanılarak, yeni teknikle yapılan HSG incelemelerinde genellikle hiç ağrı olmamaktadır. Yeni cihazlarla yapılan çekimlerde şiddetli ağrı meydana gelmemekle birlikte bazen ilaç, tüplerden geçerken adet sancısı gibi hissedilebilir.

-Kanama: Rahim filmi, rahmin tam önünden çekilmelidir. Rahme poz vermek için çengelli alet ve içeriye ilaç verilmesi için de demir kanül kullanılır. Bunlar bazen kanamaya yol açar. Artık pek çok merkezde eski teknik olarak bilinen bu yöntem kullanılmamaktadır. C kollu röntgen cihazı ve yumuşak kateterlerle inceleme yapılmakta, rahmi çengelli alet ile çekmeye ihtiyaç olmamaktadır

-Radyasyon: Rahim filmi çekimi sırasında X ışınları kullanılmaktadır. Rahim filminde kullanılan X ışını miktarı müsaade edilen sınırların çok altındadır.

-Baygınlık: HSG çekiminin ağrılı ve kanamalı geçtiğini düşünen hastalar genellikle bir korku içindedir. Nadiren bazı hastalar film çekiminden sonra baş dönmesi, mide bulantısı ve tansiyon düşmesi yaşayabilmektedir.

-Enfeksiyon: HSG çekiminde steril malzemelerin kullanıldığından emin olmalısınız. Steril malzemeler kullanılması durumunda başka hastalardan mikrop bulaşma ihtimali yoktur. Az da olsa, genital sistemde saklanmış enfeksiyonların alevlenmesi olasılığı vardır.

-Rahim delinmesi: Yumuşak kateterlerin kullanıldığı yeni tekniklerde rahim delinmesi riski ortadan kalmıştır.

Radyoloji Uzmanı Dr. Cevat Bayrak

funduszeue.info

funduszeue.info

Radyoloji Uzmanı Dr. Cevat Bayrak

Radyoloji Uzmanı Dr. Cevat Bayrak
[email protected]

Rahim filminin yan etkileri var mı?

Radyoloji Uzmanı Dr. Cevat Bayrak rahim filminin riskleri ve yan etkileri hakkında konuştu:

"Tüpleri açık olan kadınların rahim filminden sonraki aylarda gebe kaldıkları sıklıkla görülür. Bunun başta gelen nedeni tüplerdeki küçük tıkanıklıkların açılıyor olmasıdır. Rahim filmi, tüpleri temizler, yumurta ve spermin buluşmasını kolaylaştırır. Endometriumu uyarmak suretiyle embriyonun rahim içine tutunabilmesini kolaylaştırır.

RAHİM FİLMİNİN RİSKLERİ NELERDİR?

Alerji: Film çekilirken rahim boşluğu içine sıvı doldurulur. Kontrast madde olarak adlandırılan bu sıvının içinde iyot tuzu bulunur. Eğer rahim filmi çektirecek kişinin iyota hassasiyeti varsa alerji oluşabilir.

Ağrı: Eski cihazlarla yapılan işlemlerde çok şiddetli ağrılar görülebilir. C kollu özel röntgen cihazı ile yumuşak kateterler kullanılarak yeni teknikle yapılan HSG incelemelerinde genellikle hiç ağrı olmaz. Yeni cihazlarla yapılan çekimlerde şiddetli ağrı meydana gelmemekle birlikte bazen ilaç, tüplerden geçerken adet sancısı gibi hissedilebilir.

Kanama: Rahim filmi, rahmin tam önünden çekilmelidir. Rahme poz vermek için çengelli alet ve içeriye ilaç verilmesi için de demir kanül kullanılır. Bunlar bazen kanamaya yol açar. Artık pek çok merkezde eski teknik olarak bilinen bu yöntem kullanılmaz. C kollu röntgen cihazı ve yumuşak kateterlerle inceleme yapılmakta, rahmi çengelli alet ile çekmeye ihtiyaç olmamaktadır.

Radyasyon: Rahim filmi çekimi sırasında X ışınları kullanılır. Rahim filminde kullanılan X ışını miktarı müsaade edilen sınırların çok altındadır.

Rahim filminin yan etkileri var mı

Baygınlık: HSG çekiminin ağrılı ve kanamalı geçeceğini düşünen hastalar genellikle bir korku içindedir. Nadiren bazı hastalar film çekiminden sonra baş dönmesi, mide bulantısı ve tansiyon düşmesi yaşayabilir.

Enfeksiyon: HSG çekiminde steril malzemelerin kullanıldığından emin olmalısınız. Steril malzemeler kullanılması durumunda başka hastalardan mikrop bulaşma ihtimali yoktur. Az da olsa genital sistemde saklanmış enfeksiyonların alevlenmesi olasılığı vardır.

Rahim delinmesi: Yumuşak kateterlerin kullanıldığı yeni tekniklerde rahim delinmesi riski ortadan kalmıştır."

Gebeliğe Hazırlık Rahim Filmi ( HSG ) Zararları

tugba_89 .!.:

Ne kusuru Estağfurullah sonuçta hepimiz bi arayış icindeyiz, bu ay klomenle yumurta takibine başladım çarşambada ilk takibime gidicem inş. Buarada ben Gebze de ikamet ediyorum ama hsg ve histeroskopimi Kurtköy emsey hospital da yaptirmistim, kendi tüp doktorumda çekilmek istedim ve hakkaten güven veren bi doktor tavsiye ederim. ..

Genişletmek için tıkla


Bende İstanbuldayım ama Gebze çook uzak kalıyor hele yumurtlama takibi için çok zor :KKbende yaptırdım 3 ay önce yumurtlama takibi iş yerime çaktırmadan gideceğim diye göbeğim çatladı.

Bana doktor demedi çektir diye ama ben bi çektirip içimi rahatlatmak istiyorum açıkçası.

Çok sağol kuzum yanıtların için inşallah güzel sonuçlar alırız tez vakitte hem ruhen hem bedenen çok acıtıyor insanın canını

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası