walking dead e2 / The Walking Dead - season 2 Orijinal kamera arkası - Dailymotion Video

Walking Dead E2

walking dead e2

kaynağı değiştir]

The Walking Deadtanıtım afişi.

Bear McCreary, dizinin müziklerini oluşturması için ekibe dahil edildi. McCreary, ana temanın açılış başlık sekansındaki prodüksiyon tasarımlarındaki kendi yorumuna dayandığını dile getirdi. Kendi önceki çalışmaları gibi tam bir tema şarkısı yapmak yerine McCreary, basit v yinelenen bir motif kullanmayı seçti.[37]

«&#;Müzik, defalarca ve defalarca tekrarlanıyor ve gerçekte pilot bölümde ana başlık başlamadan önce bunu duymaya başlıyorsunuz ve bu, bölümden bölüme devam eden bir şey. Ana başlık müziğini, ana başlık gösterilmeden önce duyuyorsunuz ve bu nedenle ana başlığın geleceğini biliyorsunuz. Bu, bana göre, herhangi bir anda duyacağınız bu küçük şey sizi diziye götürecektir.&#;»

(Bear McCreary[37])

Çekimler[değiştir kaynağı değiştir]

Pilot bölümden sahneler 23 Temmuz tarihinde San Diego Comic-Con International'da parça parça gösterildi.[41] 31 Ekim tarihinde AMC kanalında ilk bölümü yayınlandı.[3] Kasım ayının ilk haftasında da Fox Uluslararası Kanallarında yayınlanmaya başladı.[42] Türkiye'de ilk defa Doğuş Yayın Grubu'na ait olan e2 kanalında yayınlanmıştır.

Kaynakça[değiştir kaynağı değiştir]

Ana madde: The Walking Dead (1. sezon)

Dizi, terk edilmiş ve oldukça hasar görmüş bir hastanede şerif yardımcısı Rick Grimes'ın komadan uyanmasıyla başlamaktadır. Rick'in komaya girme sebebi ise önceden bir çatışmada vurulmasıdır. Hastaneden ayrılmasıyla dünyanın zombiler (ya da dizide anıldıkları adla "aylaklar") tarafından istilâ edildiğini fark eder. Rick, evine gider ama karısı ve oğlunun ortadan kaybolduğunu görür. Aynı gün Rick ilk kez kendi evinin sokağında bir aylak sürüsüyle karşılaşır. Morgan adlı bir adam Rick'i kurtarır ve onu evinde ağırlar. Tabi Rick hiçbir şey bilmediği için Morgan ve oğlu Dwayne'in evinde saklanır ve Morgan Rick'e dünyanın sonunun geldiğini anlatır. Rick daha sonra kendini silahlandırarak CDC'nin güvenli bölgenin karantina altına alındığını söylediği Atlanta'ya doğru yola çıkar. Atlanta'ya ulaştıktan sonra şehrin aylaklar tarafından istila edildiğini fark eder.

Şehir dışında birkaç kilometre ötede, Rick'in eşi Lori ve oğlu Carl, Rick'in iş arkadaşı ve en yakın dostu Shane Walsh'le birlikte aylaklardan gizlenmektedirler. Dale Horvarth adlı yaşlı bir adamın önderliği altında toplanmış bir gruptur ve çadır kampında yaşamaktadırlar. Shane, Lori'ye âşıktır. Aylaklardan kurtulanlardan oluşan küçük bir grupla birlikte bir kamp oluşturmuşlardır. Grubun üyeleri tarafından Atlanta'dan kurtarılan ve Lori ile Carl'la yeniden birleşen Rick, Shane'den komutayı devralır. Bir grup aylak, kampa saldırır ve Andrea'nın kardeşi Amy ve Carol'ın kocası Ed ölür. Jim ise ısırılmştır. Daha sonra Jim'i bir ormanın ortasında bırakıp giderler. Kalanlar, CDC'den yardım almak için kampı terk ederler.

CDC'deki tek personel olan Dr. Edwin Jenner, enfeksiyon için yaptığı araştırmaların bir sonuç vermediğini ve uzun bir süredir kimseyle iletişim kuramadığını ifade eder. Acil durum jeneratörlerindeki yakıt eksikliği kısa sürede binanın güvenlik protokollerini başlatır böylece tesisin yok olması ve ölümcül hastalıkların yayılmasını önlemek için tasarlanmış bir patlama meydana gelecektir. Rick'in grubundan Jenner ile Jacqui, orada kalmaya ve mücadelelerine son vermeye karar verirler. Dr. Jenner, Rick'in kulağına bir şeyler fısıldar ve grup, CDC patlayarak yanıp kül olmadan kaçıp kurtulur.

2. sezon (–)[değiştir kaynağı değiştir]

Hershel'in çiftliğinin istila edilmesi sonucu Rick ve grubu yollara düştüğünde hapishaneyi bulmuştur ve içini temizleyip oraya yerleşmişlerdir. Ayrıca hapishanede hayatta kalan mahkûmlarla karşılaşmışlardır. 4. sezon 8. bölüm'de Vali ve ekibi tarafından yerle bir edilmiştir.

Woodbury[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır