3 5 metrekare halı ölçüleri / 6 Metrekare Halı Modelleri ve Fiyatları - Trendyol

3 5 Metrekare Halı Ölçüleri

3 5 metrekare halı ölçüleri

Halı Ölçüleri Nasıl Belirlenir?

Halı alırken ilk karşılaşacağınız konulardan biri halı ölçüleridir. Odanız için en uygun ebatta halıyı alabilmeniz için aşağıda standart halı ölçülerini listeledik.

POPÜLER  HALI EBATLARI

4 (M2) METREKARE HALI ÖLÇÜLERİ

x cm

x cm

x cm

x cm

6 (M2) METREKARE HALI ÖLÇÜLERİ

x cm

x cm

x cm

x cm

3 (M2) METREKARE HALI ÖLÇÜLERİ

x cm

x cm

x cm

x cm

5 (M2) METREKARE HALI ÖLÇÜLERİ

x cm

x cm

x cm

x cm

KORİDOR YOLLUK HALI ÖLÇÜLERİ

80x cm

x cm

80x cm

80x cm

YATAK ODASI HALI ÖLÇÜLERİ

80x cm

x cm

80x cm

80x cm

HALI METREKARESİ NASIL HESAPLANIR?

Halının etiketinde yazan en ve boy uzunlukları cm olarak bulunur.

Etiket sökülmüş ise, metre ile en boy ölçülür.

En ve boy uzunlukları birbiri ile ile çarpılır. Mesela x cm 

Bulunan sonuç 'e bölünür. m2 gibi

Bir halının en ve boyu çarpılarak gerçek metrekaresi hesaplanır. Sonra da bilinen yakın ebatlara yuvarlanır. Popüler ölçüler;

Aşağıdaki ölçülerin hepsi yaklaşık 4 metrekare halı olarak kabul edilmektedir.

x = m2

x = m2

x = m2

HALI ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR?

Halı alışverişine başlamadan önce, odalarınızın toplam genişlik ve uzunluğunu ölçün. Buna ek olarak, yemek masası, yatak, kanepe, orta sehpa gibi önemli fonksiyonel parçaların taban ölçülerini alın. Basitçe bir kağıda mobilya yerleşimi ve trafik akışını(odaya nerden geçilecek, yemek nerede yenilecek) gösteren bir zemin planı çizin. Bu halı ölçülerine karar verirken işinizi çok kolaylaştıracaktır.  

Odanızın ölçülerini aldıktan sonra halının odada nasıl yerleşeceğine karar funduszeue.info için aşağıdaki örnek oda yerleşimlerine bakabilirsiniz.

Halı koltukların altına girmeli mi? 

Parkelerinizi daha fazla göstermek için daha küçük ebatlı bir halı mı?

Yemek masası sandalyeleri çekildiğinde halı dışına taşmalı mı?

Antre ve yolluklarda serilecek halının yanlarında ne kadar boşluk kalmalı?

Bu soruları cevapladıktan sonra, halı ölçünüze karar verebilirsiniz. Üretim tekniklerinden ve süregelen alışkanlıklardan dolayı , genelde mağazalarda standart halı ölçüleri bulabilirsiniz. 

Beğendiğiniz alternatif halı modellerinin mevcut ölçülerini not ediniz. Halıyı satın almadan önce sereceğiniz mekanda görme şansınız yoksa, basit bir sofra bezi ya da gazete parçalarını ölçerek yere seriniz. Bu alternatif ebatlar arasında karar vermenize yardımcı olacaktır.

4 metrekare, en fazla renk ve desen çeşidinin bulunabildiği bir büyüklüktür. Online ve fiziksel halı mağazaları bu ölçüyü stoklarında tutarlar. Çünkü 4 m2 en fazla kullanılan ve satılan ölçüdür.

6 Metrekare (6m2) halı denildiğinde akla ilk olarak 2x3 metre halılar gelmektedir. Ya da x , x ve x ebatlarındaki halılar da bu sınıfa girmektedir.

6 metrekare ebadı, salon ve büyük oturma odaları için oldukça uygundur. Salonlarda, özellikle büyük bir orta sehpanın altına kullanılabilecek en uygun halılar bu ebattadır.6 ve 8 kişilik yemek masalarının altında da kullanılabilir. Yine bir üçlü, ikili ve 2 tekli salon takımlarının ortasında kullanılmaya uygun bir ebattır. 

SALON VE OTURMA ODASI

Oturma odaları ve salonlar evde en çok vakit geçirilen yaşam alanlarıdır. Bu alanlarda halı seçerken aşağıdaki ölçekli yerleşimlerden faydalanabilirsiniz. Bu alanlarda istisnalar dışında en çok tercih edilen halı ebatları; x, x dur. Daha az olmakla birlikte x ve x ebatları da tercih edilmektedir.  

YEMEK MASASI

Yemek odalarında -yaygın kullanımda salonların yemek masasının bulunduğu alanda- genellikle yemek masası altında, masanın büyüklüğüne uygun bir halı tercih edilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, masanın etrafında yer alan sandalyelerin, oturma pozisyonunda halının dışına taşmamasıdır. Bu sebeple yerleştirilecek her sandalye için masanın ebatlarına enine ve boyuna cm eklenerek halı ebadı tespit edilebilir.

Örnek olarak;

kişilik yaklaşık 90x ölçülerindeki masa için x ebadında halı tercih edilebilir.(Alan küçükse x'de olabilir)

kişilik yaklaşık x ölçülerindeki masa için x ebadında halı tercih edilebilir.

kişilik yaklaşık x ölçülerindeki masa için x ebadında halı tercih edilebilir.

YATAK ODASI

Yatak odalarında, yaygın kullanılan halı ölçüleri aşağıdaki şemalarda gösterilmiştir. Ülkemizde genellikle yatağın iki kenarına iki kısa halı (80x, 70x) , yatağın başucuna ise uzun bir yolluk(80x, 80x) konulur. Odanın biçimine ve boşluklara göre bu üç parçadan sadece biri ya da ikisi kullanılabilir. Çok yaygın olmamakla birlikte , diğer bir kullanım şekli büyük bir halının (x) yatağın altında kalacak şekilde ,yatağın başucuna konmasıdır.  

MUTFAK

Mutfakta halı ebadı, diğer mekanlarda olduğu gibi mutfağın şekline ve zemini ne kadar kapatmak istediğinize bağlıdır. Genellikle in uzun mutfaklarda 80x, 80x, x ebadında yolluklar tercih edilir. Mutfağınız kare ise , küçükse x, x, x, daha büyükse(nadiren) x ebadı kullanılabilir. Mutfakta bir yemek masası yer alıyorsa bu masanın altına da x, x, x ölçülerinde bir halı kullanabilirsiniz.

KORİDOR / MERDİVEN

Evlerde en fazla yapı çeşitliliği bulunan alanlardır. İnce uzun holler için cm enlerinde cm boylarında yolluklar tercih edilebilir. Ayrıca uzun koridorlarda cm enlerinde , istenilen boyda kesilebilen top yolluklarda kullanılabilir. Antrelerde genel olarak x, x, x ebatları tercih edilir.

HALI ÖLÇÜMÜ İÇİN İPUÇLARI

Halının kullanılacağı alanın iki kez ölçülmesi, yanlışlıkları ortadan kaldıracaktır.

Halının, koltukların altına girip girmeyeceği ve yemek masası, yatak gibi mobilyalardan ne kadar taşmasını istediğinizi önden belirleyin.

Piyasada rahat bulunabilen ölçülere yönelin. Özel bir ölçü belirlemeniz renk ve model seçeneklerinizi azaltacaktır.

Son olarak halıyı satın alamdan önce, halıyla aynı boyutta gazete kağıtlarını yere serebilir ve halının ölçüsünün nasıl duracağı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Standart Halı Ölçüleri ve Metre Kare Hesaplama

Halı alırken dikkat edilmesi gerekilen en önemli hususlardan biri de halının ölçüsüdür. Alacağınız halı evinizin ölçüsüne uyar mı? Standart halı ölçüleri nelerdir? Standart ölçülerde bir halı mı yoksa kesme yolluk tarzı bir ürün mi almalıyım gibi sorularınızı bu yazımız içeriğinde cevaplayacağız.

Standart Halı Ölçüleri Nelerdir?

Halı üretiminde birçok firmanın uyduğu bir standart vardır. O sebeple piyasada da standart ölçülerde halıları sıkça görmekteyiz.

Özellikle salon için x standart bir ölçüdür. Halk arasında 4 metre kare halıolarak geçmektedir. Halı satış elemanları da bu ürünleri 4 metre kare olarak satmaktadır. Zaman zaman müşterilerimiz bize 4 metre kare kaça kaç yada 4 metre kare halı ölçüsü nedir gibi sorular sorabilmektedir. Halı alırken sizinde böyle bir soru sormanızı öneririz. Çünkü bazen x veya x gibi ürünlere de 4 metre kare denebilmektedir. Bu sebeple satın alırken metre kare yerine tam ölçüyü öğrenmeniz sizin için faydalı olacaktır.

x ölçünün dışında 6 metre kare olarak tabir edilen x ölçülerde standart ölçü olarak geçmektedir. Salonunuza x ölçü küçük geliyor ise onun bir büyük standart ölçüsü olan x halıları tercih edebilirsiniz.

Uygun fiyatlı 6 metre kare halılar için ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Salon halısının dışında koridor ve mutfak içinde bazı standart ölçüler bulunmaktadır. 80x, 80x ve x gibi ölçülerde neredeyse tüm halı üreticileri tarafından kullanılmaktadır.

Eğer evinize alacağınız ölçü standart ölçülerin dışında ise bu sefer kesme yolluk denilen halıları tercih edebilirsiniz. Bu tarz halılarında enleri 80, ve cm olmaktadır ve uzunluğu müşterinin isteği üzerine kesilmektedir. Yani koridorunuzun ölçüsü x gibi bir ölçü ise kesme yolluk almanızdan başka çare bulunmamaktadır. Bu tarz ürünler toptan size özel kesildiği için ve sonradan satışı çok zor olduğu için genelde iade alınmamaktadır.

Halı Metre Kare Hesaplama

Metre kare hesaplarken yapmanız gereken işlem aslında çok basit. Halının en ve boy ölçüsünü çarparak metre kareyi bulabilirsiniz. Örneğin x halı 3,68 metre kare yapmaktadır. Ürünün metre kare fiyatı ile metre kareyi çarparak ürünün fiyatına ulaşabilirsiniz.

Metre kare fiyatı TL olan x halının fiyatı: 3,68 x = TL'dir. Yazının başında da belirttiğim gibi bu halı 4 metre kare olarak satılır ancak gerçek metre karesi 3,68'dir. Fiyat hesaplanırken de gerçek metre kare hesaplanmaktadır. Aynı şekil x halı ölçüsü de 5,8 metre kare iken 6 metre kare olarak bilinmekte ve bu şekilde satılmaktadır.

standart-hali-olcusu

x halı kaç metre kare olduğunu merak ediyorsanız en ve boyu çarparak metre kareye ulaşabilirsiniz. Çarptığınızda halının 3,5 metre kare olduğunu görebilirsiniz.

3 Metre Halı Kaça Kaç?

Halı alırken bazı firmalar ölçü vermeyip direk metre kare bilgisi vermektedir. Bu da alıcıların aklında soru işareti bırakmaktadır. 3 metre halı kaça kaç gibi sorularda bize sıklıkla gelmektedir. Bir halı 3 metre kare ise büyük ihtimal ölçüsü x'tür. Eni cm boyu cm olan halılarda yolluk olarak geçmektedir. Ancak kesin bilgi almak için tam ölçüyü sorabilirsiniz. Çünkü özel olarak x olarak üretilen halılarda vardır ve bu halılarda 3 metre karedir.

Halı Metrekaresi Nasıl Ölçülür?

Halıların kaç m2 olduğunu hesaplamak gayet kolaydır. Halınızın önce enini, sonra da boyunu ölçüp çarptığınızda halınızın kaç metrekare olduğunu bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak; eni 2 metre, boyu da 3 metre olan bir halı 6 metrekaredir.

Genelde halıların arka kısımlarındaki etiketlerde halı ebatları yazmaktadır; ancak zaman içerisinde etiketi sökülmüş ya da yazısı okunamıyor olabilir. Böyle durumlarda halınızın ölçüsünü yukarıdaki şekilde hesaplayabilirsiniz.

Halı modellerine hemen göz atın.

Halı Metrekaresi Nasıl Hesaplanır?




Yuvarlak Halı Metrekaresi Nasıl Hesaplanır?

Yuvarlak halı metrekaresini hesaplamak için, halımızın çapını kendisiyle çarpıp halımızın metrekaresini öğrenebiliriz. Yuvarlak halıların eni ve boyu aynı ölçü/ebata sahiptir. Örneğin yuvarlak halımızın çapı cm, bunu kendisiyle cm X cm = 2,25 m2 olarak halımızın metrekaresini kolayca hesaplamış oluruz.

Halı metrekaresi ölçmeyi öğrendiğinize göre artık yeni halınızıfunduszeue.info'dan hemen seçebilirsiniz.

Halı Ebatları & Ölçüleri
3 Metrekare Halı & 3 M2 Halı
4 Metrekare Halı & 4 M2 Halı
5 Metrekare Halı & 5 M2 Halı
6 Metrekare Halı & 6 M2 Halı
7 Metrekare Halı & 7 M2 Halı
8 Metrekare Halı & 8 M2 Halı
9 Metrekare Halı & 9 M2 Halı
12 Metrekare Halı & 12 M2 Halı
Yolluk Halı & Kesme Halı
Yuvarlak Halı
Oval Halı
Özel Ölçü Halı & Yolluk

6 Metrekare Halı

Halılar, her evin olmazsa olmaz eşyalarındandır. Farklı modeller evinizin havasını tamamen değiştirir. Tüm günün yorgunluğunun atıldığı ve çokça vakit geçirilen evlerin nasıl düzenlendiği oldukça önemlidir. Çoğunlukla evlerde kullanılsa da ofislerde, iş yerlerinde ya da mağazalarda da bu ürünlerin kullanımına rastlanır. Dekorasyonda sıcak bir ambiyans oluşturmak ve ısı izolasyonu için başvurduğunuz yolların başında da bu eşyalar gelir. Çeşit çeşit renkleri, desenleri, kalınlıkları ve büyüklükleriyle görsel zevkinizi yansıtırsınız. Kullanacağınız alana göre metrekare, geometrik şekil, renk gibi farklı kategorilerde tercihler yapmanız gerekir. Dolayısıyla çeşitli amaçlar için üretilmiş birçok farklı tasarım bulunur. Salon, yatak odası, balkon ve banyo, paspas ve yolluk halılar bunlardan bazılarıdır. Ayrıca aldığınız modelin ortamda bulunan diğer mobilyalarla uyum içerisinde olması ve sizin tarzını yansıtarak içinize sinmesi, estetik bir görünüm oluşturmak açısından oldukça önemlidir. Satın alacağınız seçeneğin metrekaresi karar vermeniz gereken değişkenlerin başında gelir. 6 metrekare halı, sıkça tercih edilen bir boyuttur. Genişliğiyle kullanıldığı ortamın ilk göze çarpan ögelerinden olur. Bu büyüklükte bir ürün seçerken çok dikkatli olunmalıdır. 6 metrekare halı modelleri genelde salon, ofis, stüdyo gibi büyük mekanlarda tercih edilir. Üretim şekillerine göre makine, el dokuma, dijital baskı ve tufting olarak ayrılır. 6 metrekare halı fiyatları, ürünlerin imalatında kullanılan materyalin çeşidine, ürünün boyutuna ve desenine göre değişiklik gösterir. İmalatta kullanılan malzeme ipliktir ve kullanılan iplik türüne göre yün, akrilik, polyamid, pamuk, ipek ve polyester olarak kategorilere ayrılır. Yünlü modeller geçmişte de günümüzde de tercih edilen bir çeşittir. Yün doğal bir malzemedir ve hem el dokuma hem makine dokuması olarak üretilebilir. Birçok markanın ürettiği bu ürünler, model, boyut ve tasarım açısından birbirinden ayrılır. Ürünlerin geniş marka skalası sayesinde evinize en uygun modeli rahatlıkla bulabilirsiniz. Kaliteli materyallerden imal edilen bu değerli eşyalar evinizin havasını yenileyerek ferah bir görünüm sergiler. Evinize değer katmak isterseniz Trendyol’a girebilir, farklı markaların farklı tasarımlarına göz atarak kendinize en uygun modeli seçebilir, uygun ve avantajlı fiyatlarla alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Tarzınızı Yansıtacak 6 Metrekare Halı Modelleri

Tarzınızı Yansıtacak 6 Metrekare Halı Modelleri

Sade bir görünümden hoşlanabilir ya da cıvıl cıvıl renkler ruhunuzu yansıtıyor olabilir. Bir plazaki ofiste klasik, zarif ve modern tasarımlar kullanırken bir kayıt stüdyosunda retro bir döşeme tercih edebilirsiniz. Yüne alerjiniz varsa deri, deri hassasiyetiniz varsa pamuk iplik isteyebilirsiniz. Müşteri ihtiyaçları ve tercihlerindeki çeşitlilik ürün modellerini de zenginleştirir. Bu eşyaları seçerken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, ürünün hangi mekan için alındığı ve ebatıdır. Farklı alanlarda farklı motifli ve özellikle ürünler kullanılmalıdır. Banyo gibi ıslak yüzeyler için 6 metrekare kaymaz halı, çocuk odaları için alerjik olmayan materyalden üretilmiş alternatifleri satın alabilirsiniz. Farklı ihtiyaçlara yönelik müşterinin tercihlerine farklı modeller cevap verir. Örneğin; bir iş yerine ya da toplantı salonunda kullanılacaksa, gürültüyü emen ve çabuk kirlenmeyen bir seçenek tercih edilmelidir. Balkon veya teras gibi dış mekan için alınacak alternatiflerin ise güneşe karşı dayanıklı ve solmayan bir iplikten üretilmesi beklenir. Ürünü 6 metrekare alıyorsanız ebatından ötürü bu eşyanın yıkanabilir olmasını isteyebilirsiniz. Yıkanabilir 6 metrekare halı modelleri arasından bu seçiminizi yapabilirsiniz. İşlevsel arayışların yanı sıra kişisel beğenileriniz de seçimlerinizi etkiler. Kare ve dikdörtgen şekiller yerine 6 metrekare yuvarlak halı modelleri, evinize ve size daha uygun gelebilir. Genellikle makine dokuması olan dijital baskılı ve şehir yaşamının ruhunu kendinde taşıyan modern tarzda seçeneklere salonunuzda yer verebilirsiniz. Modern üretimlerde geometrik ya da soyut tasarımlar tercih edilse de dijital baskı imkanıyla istediğiniz birçok deseni de elde edebilirsiniz. Salonunuzda ya da oturma odanızda pastoral, parlak olmayan soft tonlar kullanmak isterseniz doğanın kendisinde yer alan deniz mavisi, yaprak yeşili, toprak tonları gibi renklerde tasarlanmış desenler ve motiflerle bezeli ekolojik tasarımlar ideal bir seçim olabilir. Ekolojik tasarımlar bambu, yün, ipek gibi doğal iplerden üretilir. 6 metrekare bambu halı kullanarak doğal renkleriyle evinizde dingin bir hava elde edebilirsiniz. Vintage, retro, bohem ve antika desenler ise çeşitli anlamlar içeren canlı renklerdeki geometrik motifleriyle kullanıldığı alanın ambiyansını değiştirir. Çoğunlukla oryantal motifler içeren bu ürünler, adeta mistik bir yolculuğa çıkarır. Fakat sizi tanımlayan kavramlar asalet, gösteriş ve şıklık ise bordo ya da siyah gibi koyu renklerde dokunmuş ipek olabilir. Trendyol’un ebat, renk, marka, materyal, tema ve fiyata göre filtreleme özelliğiyle birçok ürüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Örneğin; 6 metrekare turkuaz halı gibi modelleri kampanyalı olarak bulabilir, böylece zamandan ve bütçenizden tasarruf etmiş olursunuz. Büyüyen çocuğunuzun odasını yenileyebilir, 6 metrekare mavi halı tasarımı ile terasınızı renklendirebilirsiniz. Trendyol ile birbirinden özel seçeneklere göz atabilir, zevkinize uygun modellere kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Trendyol, ihtiyaçlarınıza cevap verirken kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla beğeninize sunmayı amaçlar. Tarzınıza ve modaya uygun halılar, birçok farklı modeliyle bir arada bulunur.

Göz Alıcı Motifleri ile 6 Metrekare Halı Özellikleri

Göz Alıcı Motifleri ile 6 Metrekare Halı Özellikleri

Ürünlerin ebatları genellikle x santimetre uzunluğundadır. Hangi ebatta tasarıma ihtiyaç duyduğunuzu belirlemek, satın almanın ilk basamağıdır ve oldukça önemlidir. Ölçümleri yaparken ürünü alacağınız alana göre orta sehpanın nereye denk geleceği, koltuklar ile halı arasında ne kadar boşluk kaldığı ve ortamda bulunan diğer mobilyalar ile mesafeler dikkate alınmalıdır. Geniş salonların, emekleyen bebeği olan ailelerin vazgeçilmezi olan bu ebat, büyüklüğü sayesinde de iyi bir ısı yalıtımı sağlar. İdeal bir salon alternatifi çoğunlukla 6 metrekare yıkanabilir halı olur. Yıkanabilir ürün seçenekleri üretildiği iplik çeşidi, renk ve stil bakımından oldukça çeşitlidir. Hav çıkarmayan, toz yapmayan ve kolay temizlenebilir özelliklerde modeller bulabilirsiniz. Salonların dışında yatak odalarında da soft ve düz renk halı kullanarak karmaşadan uzak ve uyumanıza yardımcı sıcak bir ortam elde edebilirsiniz. Ancak yatak odalarında yatak ve gardrop aralıklarının özenle hesaplanması gerekir. Ürünü kirden korumak isterseniz Trendyol sayfalarında uygun fiyatlarda 6 metrekare halı örtüsü alabilirsiniz. Halı seçeneklerinin yanında ürünleri muhafaza etmek için kullanılan hurç gibi depolama alanlarına düzenleyecek yardımcı ürünlere de göz atabilirsiniz. Sirkülasyonun fazla olduğu alanlarda veya evde beslediğiniz kedi, köpek gibi hayvanınız varsa ürünlerin kılıfını da temin etmek evinizi temiz tutmakta yardımcınız olur. Çocuğunuz odasına farklı bir hava katmak ve oyun oynadığı zamanlarda rahat etmesini sağlamak isterseniz 6 metrekare pelüş halı tercih edebilirsiniz. Bu tasarımlar yumuşaklığı sayesinde çocukların hoşuna gider. Aynı zamanda düşme gibi istenmeyen kazalarda yumuşaklığı sayesinde koruma sağlar. 6 metrekare Shaggy halı tasarımları iplikleri düz dokunan üretimlerin aksine dağınık ve dikey dokunan ipliklerden oluşur. Bu sayede modellerin duruşu bulunduğu ortama farklı bir hava ekleyerek göz alıcı bir güzellik sağlar. Trendyol, farklı ihtiyaçlara yanıt vermek için kapsamlı bir ürün skalası sunar. Çamaşır makinesinde yıkanabilen ve pike olarak da kullanabileceğiniz orta kalınlıkta örtüler gibi pratik çözümler sunan ürünleri Trendyol sayfalarında bulabilirsiniz. Modern tasarıma sahip 6 metrekare halı satın almak, birbirinden farklı modeller ve kilimler arasından size uygun olanını seçmek isterseniz Trendyol’a göz atabilirsiniz.

Gösterişli Modellerle 6 Metrekare Halı Seçenekleri

Gösterişli Modellerle 6 Metrekare Halı Seçenekleri

Halı seçerken ebat, zemin özelliği, kullanılan mekan, renk gibi birçok değişken vardır. Ev dekorasyonunda sizin tercihinize kalmakla birlikte bu eşyaların genelde perdeler ve mobilyalardan sonra alınması önerilir. Böylelikle tüm eşyalarınız birbirleriyle uyum ve ahenk içerisinde olur. Mobilyalarınız avangart tarzda ise klasik çizgili ya da antika bir modelle salonunuza şık bir son dokunuş yapabilirsiniz. Dekorasyonda bitki kullanmayı seviyorsanız, sade renkte mobilyalarınızla bohem tarzda motifler harika uyum sağlar. Evinizin kapısı geniş bir alana açılıyorsa dikdörtgen model tercih etmek yerine oval halı 6 metrekare kullanarak evinize enerjik bir hava katabilirsiniz. Mobilya, yastık veya perdeler canlı renkte ve bolca çiçek, hayvan, soyut gibi desenlerden oluşuyorsa odanızın atmosferini boğmamak adına beyaz renk seçimi odanıza duru bir görünüm kazandırmak adına yardımcı olur. Ev dekorasyonunuzu yaparken kontrast elde etmek, özenle seçtiğiniz eşyalarınızın kendini göstermesi için iyi bir yöntemdir. Bunu bazen duvar rengi ile perde arasında, bazen parke rengi ile halı arasında ve genel anlamda tüm odada uygulayabilirsiniz. Parkeleriniz griyse 6 metrekare gri halı seçmek, dekorasyonunuzu sıkıcı hale getirebilir. Ürünün kendini göstermesi için böyle koyu renkli alanlarda krem rengi 6 metrekare halı da kullanılabilir. Çocuk odasını dekore ederken dikkat etmeniz gerekenler ise daha farklıdır. Shaggy halı gibi temizlemesi zor ve küçük oyuncakların içerisinde kaybolabileceği uzun tüylü modeller yerine kısa tüylü ve kolay temizlenebilen model almak iyi bir tercihtir. Ayrıca çocuk odasına antibakteriyel halılar alabilirsiniz. Trendyol sayfalarında ev dekorasyonunuz için almak istediğiniz çeşitli özelliklerdeki her ürünü bulabilir, filtreleme ve favorileme özelliği sayesinde kolayca ulaşabilirsiniz. Uygun fiyat seçenekleri için Trendyol’daki ürünleri inceleyip seçimlerinizi yaparak evinizi mutlu bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz.

Kaliteli ve Uzun Ömürlü 6 Metrekare Halı Kullanımı

Kaliteli ve Uzun Ömürlü 6 Metrekare Halı Kullanımı

Tercih edeceğiniz seçeneklerin bakımı, hem sağlık hem uzun ömürlü kullanım açısından oldukça önemlidir. Özellikle yaşlı ve çocukların adımlarındaki kayma riskini azaltır ve düşmeleri önler. Yumuşaklığıyla ev zemininde sürtünmelerden kaynaklanacak zararları azaltır. Düzenli temizlik ve bakım, her eşyanın olduğu gibi bu ürünlerin de ömrünü uzatır ve ilk günkü görünümünü korumasına yardımcı olur. Trendyol sayfalarında ürün bilgileri kısmında imalatta kullanılan malzeme, dokuma şekli ve özelliklerine ek olarak bazı bakım önerileri de bulabilirsiniz. Halı ve kilimleri 30 derecede yıkayarak renklerini koruyabilirsiniz. Canlı renkli tasarımların solmadan kalmasını istersiniz. Özellikle sarı, kırmızı, turuncu gibi sıcak ve mor, pembe gibi canlı renklerdeki modelleri uzun süre güneş ışığına maruz bırakmamak gerekir. Kullanım sıklığına bağlı olarak bu eşyaları haftada iki kere süpürmeniz tavsiye edilir. Böylece toz ve zararlı kirler uzaklaştırılmış olur. Ürünleri sert kimyasallarla temizlemekten kaçınmalısınız, bu kimyasallar ürüne zarar verir ve rengini soldurur. Modelleri kendileri için üretilen özel şampuanlarla ve suyla silebilirsiniz. Temizlik sonrası nemli kalmamalı ve kurutulmalıdır. Gri gibi koyu renklerin temizlenmesi daha kolay olur. Modelin rengini seçerken dekorasyona uyum sağladığı sürece açık renkli olmamasına dikkat edebilirsiniz. 6 metrekare halı kullananlar temizlenme ve kullanım kolaylığı açısından modellerden memnun olduklarını dile getirir. Özellikle ev hanımlarının temizlik konusundaki sorunlarını ortadan kaldıran birbirinden farklı bu seçenekler, bu durumların kurtarıcısı rolünü üstlenir. Birçok müşteri 6 metrekare halı tavsiye ederken koyu renklerin daha kullanışlı olduğunu dile getirir. Bu müşterilerin yorumlarına ve değerlendirmelerine Trendyol üzerinden ulaşabilir, 6 metrekare halı yorumları sayesine tasarımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Birbirinden farklı markanın seçenekleri arasından size en uygun modeli seçebilir, evinize ya da işyerinize hava katabilirsiniz.

Sağlığa Zararsız 6 Metrekare Halı İplik Alternatifleri

Sağlığa Zararsız 6 Metrekare Halı İplik Alternatifleri

İplik, bu eşyaların temel dokuma malzemesidir. Her ipliğin avantajlı yönleri ve ipliğe özel bakım şekli vardır. İplikler özelliklerine göre size farklı kullanım deneyimleri sunar. Yün iplikli üretimler oldukça uzun ömürlüdür ve kullanım yoğunluğu fazla olsa dahi orijinal hallerini korur. Daha uygun fiyatları ve renk seçeneğinin bolluğuyla ikinci sırada akrilik üretimler gelir. Akrilik, deformeye karşı oldukça dayanıklıdır ve temizlenmesi kolaydır. Polyester iplik ile üretilen modeller, yün veya akrilik iplikli modellere göre daha dikkatli olunması ve ağır mobilyaları aynı noktada uzun süre bulundurmamak gerekir. İplik çeşidini belirlemekte, modeli evin hangi odasında kullanacağınız temel ölçüttür. Sirkülasyonun fazla olduğu veya bolca zaman geçirilen salon ve koridor gibi alanlarda dokusunu, rengini ve sağlamlığını uzun süre koruyacak modelleri seçebilirsiniz. 6 metrekare kalın halı da kolay temizlenebilir ve doğal bir iplikten yapılmış olmasıyla salon gibi kullanımı yoğun alanlarınız için dayanıklılığıyla iyi bir tercihtir. Alerjisi olanların vakit geçirdiği alanlarda ya da bebek odalarında yünleri uçuşan eşyalar tercih etmemelisiniz. Bu alanlarda antialerjik ve polyamid eşyalar kullanabilirsiniz. Teras, balkon gibi dış mekan kullanımlarında ise neme dayanıklı olması nedeniyle bambu tasarımlar iyi bir seçim olur. Zemininizde canlılık ve yoğunluk yaratmak istiyorsanız kabartmalı veya shaggy gibi kalın tüylü modeller tercih edebilirsiniz. Böylece üç boyutlu bir etki yaratabilirsiniz. Eğer dekorasyonunuz çok hareketli ise ince model kullanmak, zemini sadeleştirip odanızın geri kalanıyla denge sağlar. Hangi iplikten üretilmiş modeli alırsanız alın iyi bir bakım yapmak her zaman eşyaların ömrünü uzatır. Farklı iplikten üretilmiş modellerin kendine özel bakım önerileri vardır. Ürünler hakkında detaylı bilgi almak ve ihtiyacınıza uygun olanı belirlemek için Trendyol’u inceleyebilir, modellerin üretildiği materyale göre de filtreleme yapabilirsiniz.

Birbirinden Şık 6 Metrekare Halı Fiyatları

Birbirinden Şık 6 Metrekare Halı Fiyatları

Her markanın ürettiği modellerin fiyatları değişiklik gösterir. İmalat sırasında kullanılan materyaller fiyatlandırma konusunda önemli rol oynar. Ürünlerin kullanıldığı alanlar da bu faktörlerden biridir. Yaz ve kış modelleri birbirinden ayrılır. Hava sıcak olsa dahi salonunuzda 6 metrekare yazlık halı akustik ihtiyacınızı karşılar. Hasır modeller de oldukça kullanışlıdır. Hasır halı 6 metrekare seçenekleri ile yaz aylarında ailecek gidilen piknik ve sahil turlarında size eşlik eder. Bu ebattaki ürünler genellikle x santimetre şeklinde tasarlanır. İşyeri gibi alanlarda da bu boyutu sayesinde kullanıma elverişlidir. Halı 6 metrekare boyutu sayesinde çoğu alanda kullanım imkanı sağlar. Bahsi geçen modellerin fiyatları da her kesimden ve bütçeden müşteriye hitap edecek şekilde belirlenir. İmalatta kullanılan iplik çeşidi, desen ve motifler, kalın veya ince olması, üretimde çalışan işçilerin emeği ve kullanılan materyalin kalitesi gibi birçok faktör fiyat belirlenmesinde rol oynar. Markalar müşterilerin sağlığına da oldukça önem verir. Alerjik müşteriler düşünülerek tasarlanan antialerjen modeller sizi ve ailenizin sağlığını korur. Aynı şekilde yumuşak tasarımlı modeller çocuklarınızı düşme sonucunda yaralanmalardan sakınır. 6 metrekare halı indirim günleri oldukça fazladır. Bu dönemlerde de modelleri inceleyerek bütçenizi koruyabilirsiniz. 6 metrekare halı online ulaşım imkanını markalar tarafından size sunulur. Bu sayede tüm ürünlere kolay yoldan ulaşabilirsiniz. Trendyol sayfalarında düz, çizgili, çiçekli motiflerde ya da yün, akrilik, pamuk ipliklerden üretilmiş, elde veya makine dokuma gibi her kullanıma ve gereksinime uygun modelleri inceleyebilir ve 6 metrekare halı kampanya dönemlerinde tasarımlara hesaplı bir şekilde sahip olabilirsiniz. Geriye zevkinize göre döşenmiş evinizin tadını çıkarmak kalır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası