7143 kredi kartı ile ödeme / Ticari Kamu Ödemeleri | Nakit Yönetimi | Yapı Kredi

7143 Kredi Kartı Ile Ödeme

7143 kredi kartı ile ödeme

7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu Peşin Veya 1. Taksit Ödemeleri İçin Son Gün 1 Ekim 2018

Kanun kapsamında yapılandırılan borçların tamamının 1 Ekim 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde katsayı uygulanmayacak olup Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan %90 oranında ve idari para cezalarının aslından da %25 oranında indirim yapılacaktır.

Peşin ödemeler, yapılandırılan borçlara herhangi bir katsayı veya faiz uygulanmadığından taksitli ödemeye göre daha avantajlıdır.

Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şarttır.

Bu nedenle, özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 7143 sayılı Kanundan yararlanmaya devam edebilmek için, yapılandırılmış borcunuzun tamamını peşin olarak ya da 1. taksitini 1 Ekim Pazartesi günü akşamına kadar yapmayı unutmayın.

Vergi mükellefleri ödemelerini;

• İnteraktif Vergi Dairesi uygulamamızdan (IOS ve Android), anlaşmalı banka şubelerinden, PTT işyerlerinden ve vergi dairelerinden,

www.gib.gov.tr adresinde yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümünden 02:00 - 22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile

yapabilecekler.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya “www.gib.gov.tr” adresi yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Muhtemel yoğunluk sorunları ile karşılaşmamak için ödeme işlemlerinizi son günlere bırakmamanızı önemle hatırlatırız.

7143 Borcunu ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesi kullanılabiliyor.

Kredi kartı ile SGK ödeme opsiyonu, işletmelere büyük kolaylıklar sağladığı gibi çeşitli avantajlar da sunar.

SGK Prim Borcu Nasıl Ödenir?

SGK prim borcu, birçok farklı kanaldan ödenebilir. Bu borçların ödemesi için e-Devlet, bankalar veya PTT şubeleri tercih edilebilir. Ayrıca İnteraktif Vergi Dairesi’nden de SGK prim ödeme işlemini yapmak mümkündür. Bir muhasebeci ile çalışıyorsanız prim borçlarının düzenli takip edilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca SGK kredi kartı ile ödeme işleminin yapılması için de muhasebeciniz ile görüşebilirsiniz.

SGK primlerinin ödeme tarihlerine dikkat etmeniz gerekir. Primlerin ödenmesi için gereken bir süre vardır. Bu süre içinde ödeme yapılmazsa işletmeniz yasal olarak sorun yaşayabilir. Ayrıca mevcut borçların yapılandırması için de belli tarihlerde ödeme yapmanız gerekir. SGK kredi kartı ile prim ödeme seçeneğinden yararlanarak zamandan ve mekândan bağımsız olarak işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede primlerinizi gereken tarihlerde ödemeniz kolaylaşır. Ödeme zamanlarınızı doğru kontrol ederek gecikme yaşanmamasını, dolayısıyla sağlık ve emeklilik haklarının sürekliliğini sağlayabilirsiniz.

Kredi Kartı İle SGK Ödemesi Nasıl Yapılır?

SGK primi kredi kartı ile ödeme işlemi farklı kanallar aracılığıyla yapılabilir. Ödemeyi yapmadan önce kredi kartı limitinizi kontrol etmeniz gerekir. Bazı kredi kartlarında otomatik ödeme seçeneği bulunur. Primleri otomatik ödeme talimatına bağlayabilirsiniz. Bu sayede zamanı geldiğinde ödenmesini sağlayabilirsiniz. Kredi kartı ile SGK ödemesi yapmak istiyorsanız tercih ettiğiniz bankanın bu hizmeti sunduğundan emin olmanız gerekir. Bu imkanı sunan bir banka ile çalışarak kredi kartı ile SGK ödemesi yapabilir ve gecikme olmasını önleyebilirsiniz.

Kredi Kartı İle Banka Aracılığıyla SGK Prim Ödemesi Nasıl Yapılır?

Kamu bankaları ve bazı özel bankalar SGK kredi kartı ile borç ödeme olanağı sunar. Bunu yapabilmek için öncelikle işletmeniz için bir banka hesabı açtırmanız gerekir. Bireysel banka hesabınızdan kendi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Fakat şirketinizin borçları kurumsal hesaptan ödenmelidir. Kredi siciliniz düşük değilse ve ekstre ödemelerini zamanında yapabileceğinizi taahhüt edebiliyorsanız bankanız size kısa sürede bir kart çıkarır.

Bankadan SGK kredi kartı ile prim borcu ödeme işlemini yapabilmek için birçok farklı seçenek bulunur. Mobil bankacılık ve internet şubesi üzerinden ödeme yapmak en hızlı ve kolay yöntemlerdir. Daha önce kullanmadıysanız bankanızın çağrı merkezini arayarak internet bankacılığı özelliğini aktif etmeniz gerekir. Aktivasyonu yaptıktan sonra mobil aplikasyon ya da internet şubesi üzerinden kredi kartı ile SGK borcu ödemesi yapabilirsiniz.

Her bankanın mobil bankacılık ve internet şubesi arayüzü farklıdır; fakat SGK prim ödeme seçeneği “Ödemeler” menüsünde yer alır. Buradan ödeme yapabilmek için SGK sicil numaranızı bilmeniz gerekir. Borcunuz sicil numarası üzerine tanımlıdır. Bu numarayı girerek primlerinizi ödeyebilirsiniz. Bazı bankalar ATM üzerinden de SGK primi yatırma olanağı sunar. Ayrıca direkt olarak vezneden de ödeme yapabilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme yapmayı tercih ediyorsanız mobil bankacılık ve internet şubesi en kolay seçenekler arasında yer alır.

Kredi Kartı İle E-Devlet Üzerinden Prim Ödemesi Nasıl Yapılır?

SGK primlerinizi e-Devlet üzerinden de kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Bunun için bir e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Şifreye sahip değilseniz bir PTT şubesine giderek talepte bulunabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK menüsüne gitmeniz gerekir. Bu menüde yer alan “Prim ödeme”seçeneğine tıklayabilirsiniz. Ödemek istediğiniz SGK primini seçtikten sonra kredi kartı bilgilerinizi girip onaylamanız yeterlidir. Kredi kartınızda limit olması durumunda ödemeniz gerçekleşir. SGK primlerinizi e-Devlet üzerinden düzenli olarak takip edebilir ve ödeyebilirsiniz.

Kredi Kartı İle SGK Ödemesi Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

“Kredi kartı ile SGK ödemesi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt verdikten sonra bu konu hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsetmek faydalı olabilir. SGK ödemelerini kartla yapabilmek için çeşitli koşulları karşılamanız gerekir. Özel sektör çalışanlarının SGK ödemeleri işletmeleri tarafından yapılır. Bu yüzden bu kişiler kart ile ödeme yapamaz. SGK ödemelerinin kartla yapılabilmesi işletmeler ve şahıs şirketleri için geçerli bir durumdur. Ayrıca işlemlerin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için ödeme saatlerini de takip etmeniz gerekir.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise SGK kredi kartı ile ödeme komisyon oranlarıdır. Her bankanın SGK primi ödemeleri için uyguladığı farklı bir komisyon oranı vardır. Bankaların vergi ve prim ödemelerinde işlem ücreti alması olağan bir durumdur. Bankanızı arayarak kredi kartı ile SGK ödeme komisyonu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Oranlara göz atıp düşük komisyon alan bir bankayla çalışmayı tercih edebilirsiniz.

SGK Kredi Kartı İle Ödeme Saat Kaça Kadar Yapılmalıdır?

SGK şubeleri hafta içi belli saatler arasında çalışır. İnternet üzerinden prim ödemeleri ise geç saatlere kadar yapılabilir. Fakat bu ödemelerde de bir saat sınırı söz konusudur. “SGK kredi kartı ile ödeme saat kaça kadar?” sorusunu 23:45 - 00:15 saatleri dışında olarak yanıtlayabiliriz. Bu saatlerde kurumlar arası anlaşmalar yapıldığı için SGK prim ödemeleri gerçekleştirilemez. Söz konusu saatler gelişmelere göre değişiklik gösterebilir.

Primleri öderken saatlerden ziyade tarihlere dikkat etmek gerekir. Ödemelerin gününü geciktirdiğiniz takdirde faizler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Mevcut prim borcunuz varsa SGK yapılandırma kredi kartı ile ödeme opsiyonundan yararlanabilirsiniz. Ödeme tarihlerini ve saatlerini takip ederek uygun taksitler eşliğinde işlem gerçekleştirebilirsiniz.

SGK Ödemesi Ne Zaman Sisteme Düşer?

SGK primleri, e-Devlet’te yer alan “Sigorta Dökümü”kısmından görüntülenebilir. Fakat yapılan ödemenin sisteme yansıması gecikebilir. Özellikle prim ödemelerinin yoğun olarak yapıldığı yapılandırma dönemlerinde bu tür gecikmeler yaşanabilir. Ödeme yapılmış ise sistemde görünmemesi bir sorun teşkil etmez. SGK ödemeleri genellikle sonraki ayın 15’ine kadarsisteme yansır. Kredi kartı ile prim ödeme SGK işlemini yaptıktan sonra e-Devlet’ten takip edebilirsiniz. Yaptığınız ödemenin kaydı SGK’de ve kullandığınız bankada kayıtlı olacağı için sisteme yansımamış olsa dâhi bir sorun yaşamazsınız.

SGK Tahakkuk Ödeme Nasıl Yapılır?

SGK tahakkuk ödeme işlemini yapmak için sicil numarasına ihtiyacınız vardır. Sicil numaranıza e-Devlet’ten SGK’ye giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Muhasebeciniz tarafından verilen tahakkuk fişinde de sicil numaranız bulunur. Numaranızı aldıktan sonra internet bankacılığı üzerinden SGK tahakkuk ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Mobil uygulama ya da internet şubesine giriş yaptıktan sonra “Ödemeler/SGK Prim” yolunu izleyerek ve sicil numaranızı girerek tahakkuk ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi e-sgk kredi kartı ile prim ödeme kanalı aracılığı ile yapmanız da mümkündür.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borcu Nasıl Yapılandırılır?

SGK, GSS borcu olanlar için ödeme kolaylığı sağlayan yapılandırmaları belli zamanlarda hayata geçirir. Borçlarınızı uygun taksitlerle ödemek için yapılandırma dönemlerini takip etmeniz gerekir. Yapılandırma işlemini SGK’ye giderek ya da posta yoluyla başvurarak yapabilirsiniz. Yapılandırmanıza ait taksitleri kredi kartı ile ödemeniz mümkündür. Fakat taksitlendirmenin işleme konması için SGK şubesine gitmeniz gerekir. Borçlanma ve prim ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgi edinmek için “Genel Sağlık Sigortası (GSS) nedir?” başlıklı içeriğe göz atabilirsiniz.

SGK Prim Borcu Ödenmezse Ne Olur?

SGK prim borçlarının zamanında ödenmesi önemli ve dikkat edilmesi bir konudur. Ödenmeyen borçlar için her ay %2 oranında ceza faizi uygulanır. Bu faiz ilk 3 ay için geçerlidir. 3 aydan sonra borçlar hâlâ ödenmezse gecikme zammı artabilir. Aynı zamanda ödemeyi yapmayan işletmeye dava açılabilir. Diğer yandan SGK primlerinin ödenmemesi işçi için haklı fesih sebebidir. SGK primi ödenmeyen bir işçi ihtar çekerek iş akdini feshedebilir.

Prim borçlarının ödenmemesi sağlık hizmetinin alınması açısından da sorun yaratır. GSS primleri ödenmediği takdirde sağlık aktivasyonu iptal olur. Böyle bir durumda muayene ücretlerinin ve ilaç fiyatlarının indirim olmadan ödenmesi gerekir. GSS primlerini düzenli ödeyerek devlet hastanelerinde sorunsuz bir sağlık hizmeti alabilirsiniz.

Prim borçlarınızı ödemek için SGK tarafından sunulan yapılandırma seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Bu seçeneklerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

SGK Yapılandırmaları

Yapılandırma AdıYapılandırma Açıklaması
6552 sayılı YapılandırmaSGK 6552 yapılandırma kredi kartı ile ödeme seçeneğine sahiptir.
6111 sayılı İlave İstihdam TeşvikiSGK 6111 yapılandırma kredi kartı ile ödeme sunar.
7143 sayılı Yapılandırma7143 SGK yapılandırma kredi kartı ile ödeme opsiyonuna sahiptir.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) Borcu Nasıl Silinir?

SGK primleri işvereni tarafından ödenmeyen herkes Genel Sağlık Sigortası’na (GSS) tabiidir. Kamuda ya da özel bir kurumda çalışmıyorsanız devlet hastanelerinde verilen sağlık hizmetinden yararlanabilmek ve ilaçları sigorta indirimiyle alabilmek için GSS ödemelerini yapmanız gerekir. Yapılandırma işlemiyle mevcut borcunuzu uygun taksitlere bölerek ödeyebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir yerde çalışmıyorsanız borcunuzu kredi kartı ile ödeme olanağınız da bulunur. GSS borcunun silinmesi için ise 7326 sayılı yapılandırmadan faydalanmak mümkündür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası