katı sıvı gaz 3 sınıf / 3. Sınıf Maddenin Halleri Konu Anlatımı

Katı Sıvı Gaz 3 Sınıf

katı sıvı gaz 3 sınıf

3. Sınıf Maddenin Halleri Konu Anlatımı

Katı, Sıvı, Gaz gibi kavramların açıklandığı Maddenin Halleri Konu Anlatımı karşınızda. 3. Sınıf Maddenin Halleri Konu Anlatımı, Maddenin Halleri Konu Anlatımı, 3. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı

Maddenin Halleri

Maddenin katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç hâli vardır. Bu hâllerin her birinin belli özellikleri vardır.

Maddenin Katı Hâli

Belirli bir şekli olan maddelere katı maddeler denir. Dışarıdan bir etki olmadıkça katı maddelerin şekli değişmez.

Katıların biçimlerini değiştirmek için onları kırmak, kesmek veya ezmek gerekir. Katılar bulundukları kabın şeklini almazlar, kendi şekillerini korurlar.

Kum, pirinç, un, toz şeker gibi maddeler de katı maddelerdir. Bunlara küçük taneli katılar denir. Her bir tanenin kendine özgü şekli vardır.

Maddenin Sıvı Hâli

Belirli bir şekli olmayan, içine konulduğu kabın şeklini alan maddelere sıvı maddeler denir.

 

Su, süt, sıvı yağ, meyve suyu maddenin sıvı hâline örnek verilebilir.

Maddenin Gaz Hâli

Belirli bir şekli olmayan ve bulunduğu ortama rahatça yayılabilen maddelere gaz maddeler denir. Doğal gaz, deodorant, su buharı maddenin gaz hâline örnek verilebilir. Balonun şişmesini sağlayan hava, gaz hâldedir.

Suyun katı, sıvı ve gaz hâlini gözlemlemek kolaydır. Suyu buz kalıbına koyup buzluğa koyarsak
bir süre sonra katı hâli olan buza döner. Buzu alıp oda sıcaklığında tutarsak tekrar sıvı olur.
Suyu çaydanlığa koyup kaynatırsak bir süre sonra su buharını gözlemleyebiliriz. Bu da suyun gaz
hâlidir.

 

3. Sınıf Maddenin Halleri, 3. Sınıf Maddenin Halleri Konu Anlatımı, Maddenin Halleri Konu Anlatımı

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa Cevapları Anka Yayınevi Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf Öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri Ünite Değerlendirme Çalışmalarından önceki son konu olan Katı, Sıvı ve Gaz Etkinliklerinin bulunduğu 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 77 ve 80&#;deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı olabileceğini düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

3.Sınıf Anka Yayınevi Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa Cevapları 1. Katı, Sıvı, Gaz

3. Sınıf Fen Bilimleri Anka Yayınevi Sayfa 77 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

• Çevremizdeki maddelerin katı,sıvı ve gaz hâllerine örnekler bulalım.
Cevap: 

Katı Maddeler:

  • Kalem
  • Duvar
  • Masa
  • Sandalye
  • Bilgisayar

Sıvı Maddeler:

  • Çorba
  • Su
  • Meyve Suyu
  • Ayran
  • Şalgam

Gaz Maddeler:

3. Sınıf Fen Bilimleri Anka Yayınevi Sayfa 80 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik

Aşağıdaki resimlerde verilen maddeleri katı, sıvı ve gaz olarak ayırt edip alttaki tablolara yazalım.
Cevap:
KATI= A &#; Ç &#; D &#; E &#; F &#; G
SIVI= B &#; H
GAZ= C

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Facebook'ta Paylaş

Linkedin'de Paylaş

  • Anonim cevap yazdı

    3. Sınıf Fen Bilimleri Maddenin H&#;lleri konu anlatımı

    Haberin Devamı

     - Katıyı oluşturan tanecikler birbirine çok yakındır.

     - Şeker ve tuz ile kum gibi tanecikler konulduğu kabın şeklini alırlar.

     - Taş, tahta ve çelik gibi birçok farklı madde katıdır.

    Not: Kum, tuz ve şeker gibi katı maddeler tıpkı sıvı maddeler gibi bulundukları kabın şeklini alırlar.

    Maddenin Sıvı Hali

     Aynı şekilde maddenin sıvı halinin de yine kendine özgü birtakım özellikleri bulunmaktadır.

     - Belirli bir hacimleri vardır.

     - Ancak belirli bir şekilleri yoktur.

     - Bulundukları kabın şekillerine alırlar.

     - Zeytinyağı, su, süt ve benzin gibi maddeler sıvıdır.

    Not: Sıvı maddelerin tanecikleri katı maddelere göre daha seyrektir. Aynı zamanda katı madde taneciklerine göre çok daha hızlı hareket ederler. Özellikle sıvı maddenin tanecikleri birbirinin üzerinden kayarak geçerler. Bu sebepten dolayı akışkan bir özelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür.

    Maddenin Gaz Hali

     Maddenin katı ve sıvı haline göre gaz halinin daha farklı özellikleri bulunmaktadır. Şimdi madde bu haldeyken ne gibi özellikleri olduğunu anlatalım.

     - Maddenin gaz halinin belirli bir şekli yoktur.

     - Aynı zamanda maddenin sıvı hali gibi kabın şeklini alırlar.

     - Hava, su buharı, azot gazı ve oksijen gibi birçok farklı madde gaz hali olarak bilinmektedir.

    Haberin Devamı

    Not 1: Gaz maddelerin tanecikleri katı ve sıvı maddelere göre daha seyrektir. Aynı zamanda gaz maddenin tanecikleri çok daha hızlı hareket eder. Bu sebepten dolayı maddenin gaz hali ve tanecikleri akışkandır. Aynı zamanda sıkıştırılabilir özelliğe sahiptirler.

    Not 2: Maddeler sıkıştırıldığı zaman hacimleri küçülür. Buna günümüzde kullanılan birçok farklı araç ve gereçlere örnek verebiliriz. Mesela yangın tüpleri ve mutfak tüpleri ile beraber dalgıçların kullandığı tüplerin içerisindeki gazlar sıkıştırılmış haldedir. Ayrıca kolonya ve parfüm gibi maddeler sıkıştırıldığı zaman sıvı halden gaz haline geçer.

    Not 3: Gaz halindeki maddeler bulundukları ortamı tamamen doldururlar. İster küçük bir kutu olsun ister kocaman bir oda olsun gazlar her yere yayılır. Bu durum maddenin gaz halinin en önemli özellikleri içerisinde yer almaktadır.

    Haberin Devamı

     Maddenin hallerin bazı etkilere maruz kaldığı zaman sırasıyla katıdan sıvıya sıvıdan gaza ve yine gazdan katıya dönüş yapabilirler. Aynı zamanda gazdan sıvıya da dönüş gerçekleştirebilirler.

     Örneğin katı bir cisim ısıtıldığı zaman erir ve sıvı hale geçer. Aynı zamanda çok daha fazla ısıtıldığında bu sefer buharlaşır ve gaz haline döner. Bu işlem tam tersi yapıldığında madde soğutulduğu zaman gaz halinden sıvı haline veya katı haline dönebilir.

01 Aralık ,

Çevremde katı olarak masa, bilgisayar ve koltuk var. Sıvı olarak su, çorba ve ayran var. Gaz olarak ise doğalgaz, havadaki oksijen ve çaydanlıktan çıkan buhar var.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası