bilgisayar 2 nokta nasıl yapılır / İki Nokta Üst Üste İşareti Klavyede Nasıl Yapılır? - Klavye İşaretleri

Bilgisayar 2 Nokta Nasıl Yapılır

bilgisayar 2 nokta nasıl yapılır

Boşluk tuşunun solundaki "Alt" tuşuna basılı tutarak sağdaki NumberPad rakam tuşlarında yazarsanız tuşları bıraktığınızda büyük A üzeri iki nokta işareti, harfi, yazıp tuşları bıraktığınızda küçük a üzeri iki nokta işareti çıkar.

Aşağıdaki butona basarak bu yazımı bilgisayarın hafızasına alabilirsiniz. Sonra istediğiniz yerde Ctrl+V tuşlarına basarak bu ifadeyi yapıştırabilirsiniz.

Mobil telefonda ise metnin belli bir yerine basılı tuttuğunuzda "yapıştır" seçeneği zaten çıkacaktır.

Ctrl+V için boşluk tuşunun üç yanındaki Ctrl tuşuna basılı tutmanız ve aynı anda V'ye basmanız yeterlidir.













A Üzeri İki Nokta Nasıl Yazılır





Atatürk Göktürk Alfabesi İle Nasil Yazilir - 𐰀𐱃𐰀𐱅𐰇𐰼𐰚
Hiç de Nasıl Yazılır
Önsöz Kelimesi Nasıl Yazılır
Kun Feyekun Nasıl Yazılır
Birde Nasıl Yazılır. Bu sitede salt TDK imla kılavuzu esas alınmamıştır. Zira TDK, 'ten sonra yayınevlerin başvuru kaynağı olma özelliğini kaybetmiştir. öncesi TDK üyelerinin eseri olan Ana Yazım Kılavuzu ve Dil Derneği Yazım Kılavuzu, yayıncıların tamamına yakınının temel başvuru kaynağı olmuştur

Klavye başta olma üzere bilgisayarda iki nokta üst üste nasıl yapılacağını 3 farklı şekilde sayfada bulabilirsiniz. Anlatılan yöntemler kolaydan zora doğru sılanmış olup çalışmayan klavye tuşlarına ihtiyaç duyduğunuzda da nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Klavyede ilk olarak iki nokta üst üst yapabilmek için klavyede Shift tuşuna basınızı ve elinizi çekmeden hemen Shift tuşunun yanında bulunan . (nokta) işaretine basınız. Bu şekilde klavyede iki tuşla iki nokta üst üst yapabilirsiniz.

Diğer bir yöntem Alt tuşunu kullanarak yapmaktadır. Shift ya da . tuşu bozuk olmaması, çalışmaması durumda Alt tuşu ile iki nokta üst üste yapabilir. Bunun için klavyenizde sadece Alt yazan tuşa basınızız. Elinizi çekmeden klavye en sağ 3 erli rakamlardan 5 ve 8 rakamına bastığınızda iki nokta işaretini yine çıkarabilirsiniz.

Alt + 58

Alternatif bir yöntemde fare ile kopyala ve yapıştırma yaparak iki nokta üst üste yapabilmektedir. Bunun için : işareti üzerinden fare ile seçerek fare sağ menü kopyala menüsünden iki nokta işaretini kullanınız. Kopyalama sonrası kullanmak istediğiniz metin editörüne giderek yine fareniz ile metin editöründeyken fare sağ menü ve yapıştır menüsüne dokuduğunuzda iki nokta işaretini yapmış olursunuz.

İki nokta işareti en çok kullanılan yöntem Shift ve nokta işaretine aynı anda basmaktadır. Shift ya da nokta çalışmıyorsa Alt Ascii ile yapmak, ben sadece alıp gidecek diyorsanız sayfada herhangi bir yerden fare ile seçerek kopyalama ve yapıştırmak.

Kategori:Nasıl Yapılır?Etiket:İşaretler

İki Nokta Üst Üste İşareti Klavyede Nasıl Yapılır?

klavyede üst üste iki nokta işareti simgesi sembolü emojisi nasıl yapılır

İki nokta üst üste işareti; metin içerisinde çoğunlukla alıntı yaparken, liste yaparken, açıklama yaparken veya konuşma satırlarında konuşan kimseyi belirtmek için kullanılan bir noktalama işaretidir.

Klavyede Nasıl Yapılır?

Bu işaret, klavye üzerinde bulunan noktalama işaretleri kategorisinde olduğu için kısayolu, klavye türüne göre değişmektedir.

Türkçe q klavyede iki nokta üst üste işareti nerede nasıl yapılırTürkçe Q Klavyede iki nokta işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-alt kısmında tuşunun sağında ve tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa tuşu ile birlikte bastığınızda iki nokta işareti oluşur.

Türkçe f klavyede iki nokta üst üste işareti nerede nasıl yapılırTürkçe F Klavyede iki nokta işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-alt kısmında tuşunun sağında ve tuşunun solunda yer almaktadır. Bu tuşa tuşu ile birlikte bastığınızda iki nokta işareti oluşur.

İngilizce klavyede iki nokta üst üste işareti nerede nasıl yapılırİngilizce EN Klavyede (Tigoes gibi) iki nokta işaret tuşu, yukarıdaki klavyede görüldüğü gibi genellikle klavyenin sağ-orta kısmında tuşunun sağında, tuşunun solunda ve tuşunun altında yer almaktadır. Bu tuşa tuşu ile birlikte bastığınızda iki nokta işareti oluşur.

İki nokta işaret tuşu çalışmıyorsa, genel-geçer bir yöntem olarak; işaret tuşuna basılı tutarken klavyenin sağ kısmındaki nümerik tuşlardan yazılarak oluşturulabilir.

İşareti Kopyala+Yapıştır yapmak için yukarıdaki işarete ait görsele tıklayınız. Daha sonra açılan pencereden seçili halde bulunan işareti kopyalayabilirsiniz.

Siteye Nasıl Eklenir?

İki nokta işaretinin HTML kaynak kodu 'dir. Bu kod herhangi bir yayına eklendiğinde iki nokta işaretini oluşturur. Örnek bir kullanım şu şekildedir:

İşaret CSS kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir:

İşaret JavaScript kodlaması içerisinde kullanılmak istenirse kaynak kodu kullanılabilir. Örnek bir kullanım şu şekildedir:

İşaret URL Alanı kısmında kullanılmak istenirse, adres çubuğuna kaynak kodu girilmelidir. İki nokta işareti kullanılmış örnek bir URL şu şekildedir:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası