elektronik bağlamalı türküler / Bağlama Elektro Bağlama Türküler Albümü İndir - Şarkıları Mp3 İndir

Elektronik Bağlamalı Türküler

elektronik bağlamalı türküler

elektro bağlama

Elektro saz modelleri dünya üzerinde birçok sanatçının ve insanın müzik yapmak amacıyla kullandığı fonksiyonel cihazlardır. Elektronik olması sebebiyle sesi dışarıya daha net şekilde duyurur. Elektro bağlama türleri telli çalgılardandır ve birtakım notaların çalınmasıyla dışarıya hoş seslerin aktarılması sağlanır. Türkiye’de 'lı yıllarda ünlü sanatçıların performanslarını bu bağlama ile sergiledikleri görülür. Cihazlar hem elektronik hem de manuel kullanıma uygun olduğu için türkülerin çalınması oldukça kolay olur. Ses sanatçıları ile birlikte bu cihazı çalabilen kişiler de hem sahne performanslarında hem de günlük hayatlarında insanların eğlenmesine olanak sağlar. Elektronik bağlamalar ile manuel türler arasında birtakım farklılıklar bulunur. Bu farklılıkların en önemlisi elektronik olan türlerde bir amplifikatör desteğinin olmasıdır. Ses manyetik olan bu yapılar sayesinde bağlama telinde titreşimler halinde elektrik akımına dönüştürülür. Ardından amplifikatör desteği sayesinde elektrik akımı ses olarak dışarıdan duyulur. Bir ahengin oluşturulduğu notalarda titreşimler halinde meydana getirilen sesler dış ortamda daha net olarak hissedilir. Bu enstrümanlar gün içerisinde insanların stresini atmalarına ve çevreleri ile birlikte güzel vakitler geçirmesine yardımcı olur. Müzik ruhun gıdasıdır ve elektro bağlama teli ile güzel türküler çalınarak şarkılar söylenebilir. Yalnızca sanatçılar değil diğer insanlar da bu cihazı rahatlıkla çalmayı öğrenebilir ve dostlarıyla güzel bir akşam yemeğinde hoş nameler çıkartabilir. Sizler de teknoloji harikası bu ürüne sahip olmak isterseniz tüm çeşitlerine Trendyol üzerinden bakabilir ve hızlı bir şekilde siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Kaliteli Müzik Yapılabilen Elektro Bağlama Çeşitleri

Kaliteli Müzik Yapılabilen Elektro Bağlama Çeşitleri

Bağlama elektro modelleri, manuel olan türlere göre sesi dışarıya daha kuvvetli bir şekilde duyurur. Cihazın içerisinde yer alan amplifikatör sayesinde metrelerce uzaktaki insanlar çalınan parçanın ne olduğunu anlayabilir. Akımın titreşimler yardımıyla sese çevrilmesi bu çeşitler ile sağlanır. Manuel olanlarda ise sesin iletimi alan olarak daha kısıtlıdır. Ancak bir mikrofon eşliğinde manuel bağlamalarda ses uzaklara kadar iletilebilir. İnsanlar günlük hayatlarında bu cihazı kullanarak stresten uzaklaşır ve çevrelerinde yer alan insanlarla güzel vakitler geçirebilir. Doğum günlerinde, düğün, nişan gibi toplu organizasyonlarda birtakım türküler çalınır ve oyunlar oynanır. Saz Türk geleneğinde önemli bir çalgı aletidir. Telli çalgılar sınıfındadır ve gelenekler yıllarca aktarılarak bugüne kadar gelir. Cihazın telleri belli aralıklarla temizlenmeli ve daha uzun ömürlü olması isteniyorsa değiştirilmelidir. Cihazın temizliği hafif nemli bir bezle sağlanır, tellerin temizliği ise kuru bir bez ile yapılabilir. Her kullanımdan sonra yüksek bir noktaya kaldırılmadan önce bu teller düzgün bir şekilde temizlenmelidir. 4 telli elektro bağlama türleri ise sesin daha net olarak dışarıya aktarılmasını sağlar. İnsanlar bu model ile daha az nota yardımıyla müzik yapabilir ve çeşitli eğlence mekanlarında çalabilir. Telli çalgılar sınıfında yer alan bu cihazlarda ses tonları değiştirilebilir bu özellik sayesinde cihazı çalan kişiler ses tonları üzerinde oynayarak seslerin çalınan müzik türüne daha uyumlu hale gelmesine yardımcı olur. Elektro bağlama akordu yapılması oldukça kolaydır. Son dönemde çeşitli uygulamalar olduğu gibi ekolayzır yardımıyla da bu akor kısa sürede yapılabilir. Akoru yapılan cihazlar dış ortama pürüzsüz bir ses verilmesini sağlar. Tellerin gerginliği daha güzeldir ve notalar daha hoş bir şekilde çalınabilir. Cihazda yer alan leslie yapısı sayesinde bir ses farklı bir sese dönüştürülebilir. Gitardaki başka bir aparatın yerini alan bu sistem donanım olarak oldukça iyidir. Profesyonel sanatçılar da donanımlı çalgı türlerini kullanarak konserlerini verir. Profesyonel elektro bağlama modelleri konserlerde birçok insanın müzik eşliğinde eğlenmesini sağlar. Uygun fiyatlara bu müzik aletlerine sahip olmak isterseniz Trendyol üzerinden farklı modellerine bakabilir ve kısa süre içerisinde siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Hoş Sesli Elektro Bağlama

Hoş Sesli Elektro Bağlama

Saz, telli çalgılar kategorisinde yer alır ve müzik biliminde bağlama adı olarak da bilinir. Siyah, beyaz, kahverengi ve diğer renklere sahip olan bu telli çalgılar sanatçılar ve diğer insanlar tarafından severek kullanılır. Siyah elektro bağlama çeşidi hafiftir ve akoru kolaylıkla yapılabilir. Elektronik cihazın içerisinde yer alan amplifikatör sayesinde ses tellerinde oluşturulan mekanik enerji elektrik enerjisine çevrilebilir. Bu sayede dışarıya hoş seslerin çıktığı güzel bir müzik verilmiş olur. Ekolayzır donanımı ile cihazın ses tınısı ayarlanabilir. Ritim, cihazda bir diğer donanım aletidir. Müzisyen olan kişiye bu ritimler çalınan türe göre eşlik edebilir. Bazı bağlama çeşitlerinde otomatik olarak yer alan ritimler senkronizasyonu sağlayan kullanışlı aletlerdir. Ritme sahip elektro cihazlar son derece kullanışlı ve uzun ömürlüdür. Müzisyen tek başına bu alet ile sanki bir orkestra eşliğinde çalıyormuş gibi hissedebilir. Tüm bağlama çeşitlerinde kısa ve uzun sap ayrımı söz konusudur. Elektronik cihazlarda da kısa ve uzun sap bağlama bulunur. Elektro bağlama kullananlar her iki türü de tercih edebilir. İlk defa başlayacak olanlar kısa sapı kullanmayı ister. Elektro bağlama indirimlerinden faydalanılarak bu cihazlar daha uygun fiyatlara satın alınabilir. Diğer yandan elektro saz fiyatları cihazın birçok özelliğine göre değişiklik gösterir. Uzun ya da kısa sap olması, ekolayzer cihazının yanında bulunması, yedek tellerinin olması gibi özellikler fiyatı değiştiren faktörler arasındadır. Diğer yandan elektro bağlama fiyatları cihazın elektronik aksamının farklı özelliklerine göre de değişebilir. Örneğin içerisinde amplifikatörün gücü, dışarıya verilen sesin miktarı ve kablo giriş çıkışlarının kalitesi fiyatı değiştiren diğer etmenlerdendir. Müzik aletinin kalitesi rengi giriş çıkış kabloları kontrol edilerek satın alınmasında fayda vardır. Kaliteli bu ürünlere sahip olmak isterseniz Trendyol üzerinden farklı çeşitlerine göz atarak siparişinizi kısa sürede oluşturabilirsiniz.

Dayanıklı Elektro Bağlama Modelleri

Dayanıklı Elektro Bağlama Modelleri

Dayanıklı ve uzun süre kullanım avantajı sunan telli çalgılardan biri olan elektro model sazlar, son zamanlarda müzisyenlerin göz bebeği haline gelir. Çünkü insanlar sesi dışarıya daha iyi aktaran ve insanların eğlenmesine olanak sunan bu çeşitlerle müziklerini daha rahat icra edebilir. Elektro bağlama modelleri imal eden firmalar her geçen yıl daha donanımlı ürünler ortaya çıkarır. Tüm bunların yanında ekolayzır, amplifikatör, ritim, leslie gibi donanımlar cihazın daha kaliteli sesler çıkarmasına yardımcı olur. Müzisyenlerin de diğer insanlar gibi tercihleri bu müzik enstrümanlarından yanadır. Çünkü hem ritmi kulağa hoş gelir hem de çalınması daha zevklidir. Siz de bu modelleri sevdiklerinize hediye etmek için tercih edebilirsiniz. Çocuklarınızın bu enstrüman ile ilgilenmesi için gerekli ekipmanları satın alarak pratik yapmasını sağlayabilirsiniz. Elektro bağlama satın almadan önce birtakım donanım ve ses özelliklerine dikkat etmekte fayda vardır. Daha önceden bu cihazı satın alanların yorumları bu noktada daha değerli olabilir. Çıkan sesin tınısı, dayanıklı olması, tellerin temizliğinin kolay yapılabilir olması ve hafifliği satın almayı etkileyen faktörler arasındadır. Elektro bağlama online olarak satın alınabilir. Dolayısıyla insanların yaptıkları yorumlar online olarak rahatlıkla görülebilir. Elektro bağlama yorumları okunarak hangi modelin alınacağına karar verilebilir. Ayrıca cihazların artıları ve eksileri kolaylıkla araştırılabilir. Cihazı daha önceden kullanan insanların tavsiyelerine kulak vermek de bir noktada faydalı olabilir. Müzisyenlerin ve insanların birçoğu müzik yaparken kulağını tırmalayan seslerin gelmesini istemez. Bu nedenle elektro bağlama tavsiye edenlerin yorumları önemlidir. Sizler de teknoloji harikası bu müzik aletlerine uygun fiyatlara sahip olmak isterseniz Trendyol üzerinden ürün çeşitlerine göz atarak sipariş verebilirsiniz.

Bağlama çalmak isteyen ve bu konuda Kaya Sanat Akademi İzmir bağlama kursu veya online bağlama kursuolarak bizlere ulaşmadan önce mutlaka internetten bağlama ile çalınan türküler veya bağlama ile çalınan kolay türküler olarak aratıp neler çalabileceğinizi mutlaka bakmışsınızdır.

Çünkü bağlama kursu almadan önce kendim deneyeyim gibi bir hissiyat gelir daha sonra en iyisi saz kursu almak olarak karar verilip saz kursu araştırmalarınız başlar.

Bağlama ile çalınan türküleri aslına bakarsanız en kolaydan zora doğru yazmak istiyoruz. Özellikle 50 türkü sizlerin kolayca işini görecek şekilde planlamaya çalıştık. Bu türküleri çalışırken anlamadığınız bir bölüm bir kısım olursa mutlaka Kaya Sanat Akademi ile iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bizler yardımcı olmaya hazırız.

1- Al Yazmalım türkü notası

Bu türkü bağlama kursuna başladıktan sonra tutuş oturuş pozisyonu oturduğun hemen geçeceğimiz türkülerden bir tanesidir. Türküyü çalarken dikkat etmeniz gerekenlerden en önemli önce notaları okuyarak görsel olarak anlamanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise ölçü ölçü yani bölüm bölüm çalışmanızı öneriyoruz.

Bağlama İle Çalınan Kolay Türkü Notaları

 

2-Akşam Olur Karanlığa Kalırsın türkü notası

Burada verdiğimiz eserler çaldığınız da kulağa hoş duyulan eser notalarıdır. Yıllar önce tren gelir hoş gelir melodileri kulağımıza yer etse de öğretim metodu olarak bu türküleri çalmanız daha faydalı olacaktır. Bu eser ritmik olarak şeklinde devam eder.

Dikkat etmeniz gereken en önemli özellik bu eserin ritmidir. İnternetten lik ritim olarak arattığınız da o metronomu ve ritmi dinledikten sonra eseri çalmanız çok daha verimli olacaktır.

Bağlama İle Çalınan Kolay Türkü Notaları

3-Karadır Kaşların Ferman Yazdırır türkü notası

Bağlama İle Çalınan Kolay Türkü Notaları

4-Ordunun Dereleri türkü notası

Güzel bir Karadeniz Türküsü olan Ordu&#;nun Dereleri çalım konusunda eğer ki online saz kursu alıyor veya İzmir dışında başka bir kursa gidiyorsanız 2 ay sonunda çalacağınız hatta çalabilmeniz gereken türkülerden birisidir.

Bağlama İle Çalınan Kolay Türkü Notaları

5-Konyalım türkü notası

İyice hakim olmaya başladıktan sonra biraz hızlanmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu eser size kondisyon ve hız katacaktır. Hızlı çalmak yerine aha kondisyonlu ve seri çalmak olarak düşünebilirsiniz.

Bağlama İle Çalınan Kolay Türkü Notaları

6-Çanakkale İçinde türkü notası

 

Bağlama İle Çalınan Kolay Türkü Notaları

 

7- Açma Zülüflerin Yellere Karşı Türkü Notası

8- Ah Neyleyeyim Türkü Notası

9- Ah Yalan Dünya Türkü Notası

Al Fadimem Türkü Notası

Al Fadimem Türkü Notaları

Allı Gelin Türkü Notaları

Altın Yüzüğüm Kırıldı Türkü Notaları

Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var Türkü Notaları

Cevizin Yaprağı Türkü Notaları

Çay Benim Çeşme Benim Türkü Notaları

Çökertme Türkü Notaları

Dam Üstünde Çul Serer

Değmen Benim Türkü Notaları

Eklemedir Koca Konak Türkü Notaları

Eklemedir Koca Konak Türkü Notaları

Ela Gözlüm Ben Bu Elden Türkü Notaları

Erik Dalı Gevrektir Türkü Notaları

Eski Libas Gibi Türkü Notaları

Etek Sarı Türkü Notaları

Geçti Dost Kervanı Türkü Notaları

Gesi Bağları Türkü Notaları

Hekimoğlu Türkü Notaları

Hey On Beşli On Beşli Türkü Notaları

Kahveyi Kavururlar Türkü Notaları

Karsa Giderim Karsa Türkü Notaları

Karşıda Görünen Ne Güzel Yayla Türkü Notaları

Kırmızı Buğday Türkü Notaları

Kum Gibi Türkü Notaları

Kütahyanın Pınarları Türkü Notaları

Leylimley Türkü Notaları

Leylimley Türkü Notaları

Manastırın Ortasında Türkü Notaları

Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım Türkü Notaları

Ne Güzel Yaratmış Türkü Notaları

Neredesin Sen Türkü Notaları

Neredesin Türkü Notaları

Neşet Ertaş &#; Yolcu Türkü Notaları

O Yar Gelir Türkü Notaları

Pınar Başından Bulanır Canım Oy Türkü Notaları

Saçlarına Yıldız Düşmüş Türkü Notaları

Şafak Söktü Sunam Uyanmaz Türkü Notaları

Şu Yalan Dünyaya Geldim Gideli Türkü Notaları

Telgırafın Tellerine Türkü Notaları

Tevekte Üzüm Kara Türkü Notaları

Tren Gelir Hoş Gelir Türkü Notaları

Tutam Yar Elinden Tutam Türkü Notaları

Urfalıyam Ezelden Türkü Notaları

Zeynep Bu Güzellik Türkü Notaları

erisin dağların karı

Açma zülüflerin bağlama notası

Ay Yüzlüm notası

Bağlama İle Çalınan Kolay Türkü Notaları

BİR GEMİM VAR

BEYAZ GİYME SÖZ OLUR

BEN GİDERİM BATUMA

BEN SENİ SEVDİĞİMİ

AYRILIK

ARDA BOYLARINDA

AMAN DOKTOR

ALLAM ALAM

ALLI TURNAM

AH BİR ATAŞ VER

DİVANE AŞIK GİBİ

DERTLİYİM KEDERLİYİM

DİDO

DENİZ ÜSTÜ KÖPÜRÜR

ÇÖKERTME

DEĞMEN BENİM GAMLI YASLI GÖNLÜME

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ

ÇALIN DAVULLARI

ÇAMDAN SAKIZ AKIYOR

BİTLİSTE BEŞ MİNARE

BÜLBÜLÜM ALTIN KAFESTE

HALİL İBRAHİM

GURBETTE ÖMRÜM GEÇECEK

HADİ GEL BALIĞA ÇIKALIM

GESİ BAĞLARI

FİNCANIN ETRAFI YEŞİL

FİNCANI TAŞTAN OYARLAR

ELEDİM

EVLERİNİN ÖNÜ MERSİN

EĞİLMEZ BAŞIN GİBİ

DUT AĞACI BOYUNCA

DRAMA KÖPRÜSÜ

KUYU BAŞINDA BAKIR

KERİMOĞLU

KEKLİK GİBİ KANADIMI SÜZMEDİM

KARAHİSAR KALESİ

KARLI KAYIN ORMANI

KARA TREN

İZMİRİN KAVAKLARI

İNCECİKTEN BİR KAR YAĞAR

İKİ KEKLİK

HEKİMOĞLU

HASTANE ÖNÜNDE

HARMAN YERİ

URFANIN ETRAFI

UÇUN KUŞLAR

SİVAS ELLERİNDE

TANRIDAN DİLEDİM

SEN BU YAYLALARI YAYLIYAMAZSIN

SARI GELİN

PENCERESİ ÖNÜNDE

OY TRABLUS

ORMANCI

MAÇKADA BULUŞALIM

MAVROVA

ZÜLÜF

YÖRÜK ALİ

YİĞİDİM ASLANIM

YARİM YARİM

YEMEN TÜRKÜSÜ

VARDAR OVASI

UZUN İNCE BİR YOLDAYIM

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir