evde çiçek coşturan yapımı / MUĞLA YEREL TOHUM GRUBU | EVDE ÇİÇEK COŞTURAN NASIL YAPILIR

Evde Çiçek Coşturan Yapımı

evde çiçek coşturan yapımı

Çiçek Co&#;turan: Canl&#;, Sa&#;l&#;kl&#; Çiçekler &#;çin Tarifler

Evde çiçek ve bitki yeti&#;tirmeyi sevenler onlar&#;n adeta bir bebek gibi özel ilgi bekledi&#;ini çok iyi bilirler. Onlar&#;n ihtiyaçlar&#;n&#; takip ederek gidermeye çal&#;&#;&#;rlar. Siz de bir çiçekseverseniz elbette çiçe&#;inizin canl&#; ve sa&#;l&#;kl&#; görünmesini isterseniz. Onun boynunu büktü&#;ünü ve büyümedi&#;ini görmek üzüntü verir. &#;&#;te tam da bu noktada çiçek co&#;turan olarak bilinen ürünler ve kar&#;&#;&#;mlar devreye giriyor.

Çiçek co&#;turan, bitkilerin ihtiyac&#; olan bitki besini takviyesini sa&#;layan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmi&#;, kullan&#;ma haz&#;r olarak sat&#;lan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek co&#;turan olarak kullanabilirsiniz.

Peki çiçek co&#;turan nas&#;l yap&#;l&#;r, denenmi&#; çiçek co&#;turan tarifi var m&#;d&#;r? Bugün sizler için denenmi&#; ve verim al&#;nm&#;&#; çiçek co&#;turan tariflerini derledik. Çiçeklerinizin ve bitkilerinizin h&#;zl&#; büyümesini, canl&#; bir görünüm kazanmas&#;n&#; istiyorsan&#;z bu formüllerden birini mutlaka denemelisiniz.

Çiçek Co&#;turan Nas&#;l Yap&#;l&#;r? 9 Do&#;al Formül

1) Ha&#;lanm&#;&#; Yumurta Suyu

  • Sardunyay&#; kim sevmez? Harika bir görüntüye sahip olan bu ho&#; çiçek birço&#;umuzun evini, balkonunu ve bahçesini süslüyor.
  • Peki sabahlar&#; kahvalt&#;da yemek için ha&#;lad&#;&#;&#;m&#;z yumurtan&#;n suyunun özellikle sardunya için adeta bir can suyu oldu&#;unu biliyor muydunuz?
  • Evet yanl&#;&#; duymad&#;n&#;z! Ha&#;lanm&#;&#; yumurta suyu sardunyan&#;n daha canl&#; ve sa&#;l&#;kl&#; görünmesine yard&#;mc&#; olur. Ayr&#;ca daha bol çiçekli olmas&#;n&#; sa&#;lar.
  • Asl&#;nda ha&#;lanm&#;&#; yumurta suyu sadece sardunya de&#;il, menek&#;e ve di&#;er birçok çiçek için faydal&#;d&#;r. Bu de&#;erli bilgiyi ö&#;rendikten sonra ha&#;lad&#;&#;&#;n&#;z yumurtalar&#;n suyunu art&#;k lavaboya dökmeyece&#;inize eminiz!
Ha&#;lanm&#;&#; Yumurta Suyu

2) Yumurta Kabuklar&#;

  • Do&#;al çiçek co&#;turan önerilerimize yine yumurta ile devam ediyoruz. Gördü&#;ünüz gibi yumurta sadece bizler için de&#;il bitki ve çiçekler için de faydal&#; bir besin.
  • Bu sefer ev yap&#;m&#; çiçek co&#;turan olarak yumurtan&#;n kabuklar&#;n&#; de&#;erlendirece&#;iz. Yumurtay&#; tükettikten sonra kabuklar&#;n&#; sak&#;n atmay&#;n! Kabuklar&#; ufak parçalar haline getirdikten sonra saks&#;daki toprakla kar&#;&#;t&#;r&#;n. Üzerine de ha&#;lad&#;&#;&#;n&#;z yumurtan&#;n suyunu dökün.
  • Yumurta kabuklar&#; bitkiyi k&#;sa sürede daha canl&#; ve verimli yapar. Ayr&#;ca ha&#;ereleri bitki ve çiçeklerden uzak tutar.

Yumurta Kabu&#;unun Hiç Duymad&#;&#;&#;n&#;z 6 Faydas&#;

yumurta kabu&#;u

3) Ha&#;lanm&#;&#; Sebze Suyu

  • Sebzeler bizler için ne kadar sa&#;l&#;kl&#; ve faydal&#; ise ayn&#; durum çiçekler için de geçerli.
  • Bugüne kadar ha&#;lad&#;&#;&#;n&#;z sebzelerin suyunu lavaboya dökmü&#; olabilirsiniz. Ancak bundan sonra bu al&#;&#;kanl&#;&#;&#;n&#;za bir son vermelisiniz. Çünkü ha&#;lanm&#;&#; sebze suyu bitki ve çiçekler için çok besleyici.
  • Ha&#;lanm&#;&#; sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda s&#;cakl&#;&#;&#;na gelmesini bekleyin. Bu de&#;erli su içerdi&#;i vitamin, mineral ve bile&#;enler ile çiçeklerinizin daha h&#;zl&#; büyümesine yard&#;mc&#; olur.
Ha&#;lanm&#;&#; Sebze Suyu

4) Meyve ve Sebze Kabuklar&#;

  • Sebze ha&#;lamas&#;ndan elde etti&#;iniz suyu yemeklerinizde kullan&#;yor olabilirsiniz. Üzülmeyin, ha&#;lanm&#;&#; sebze suyu yerine tüketti&#;iniz meyve ve sebzelerin kabuklar&#;n&#; da çiçek co&#;turan vitamin olarak de&#;erlendirebilirsiniz.
  • Gün içinde tüketti&#;iniz sebze ve meyvelerin kabuklar&#;n&#; uygun bir kapta biriktirin. Kabuklar henüz tazeyken (üzerinden 24 saatten fazla zaman geçmemi&#;ken) üstlerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kabuklar bu suyun içinde en az 12 saat en fazla ise 24 saat beklemeli. Bekleme süresinin sonunda sebze ve meyve kabuklar&#;n&#; suyun içinden ç&#;kar&#;n.
  • Bu su ile çiçek ve bitkilerinizi sulay&#;n. &#;&#;lemi düzenli olarak yapt&#;&#;&#;n&#;zda bitkileriniz k&#;sa süre içerisinde daha canl&#; ve sa&#;l&#;kl&#; bir görünüme kavu&#;acakt&#;r.
patates kabu&#;u

5) Kuru Maya

  • Çiçek co&#;turan kuru maya ile de yap&#;labilir. Kuru maya hemen her evde bulunan bir malzemedir. Evde olmasa bile uygun fiyat&#;yla marketlerden kolayl&#;kla temin edilebilir.
  • Hamur i&#;lerinin olmazsa olmaz&#; kuru maya, bitki ve çiçeklerin k&#;sa süre içerisinde canl&#; ve sa&#;l&#;kl&#; görünmesine yard&#;mc&#; olur. Bunun için tek yapman&#;z gereken; 3 litre suya bir yemek ka&#;&#;&#;&#; kuru maya koyarak kar&#;&#;t&#;rmak ve elde edilen su ile çiçekleri sulamak.
  • Burada dikkat etmeniz gereken bir püf noktas&#; var; sulama esnas&#;nda suyun bitkinin yapraklar&#;na de&#;memesine dikkat etmelisiniz. Su do&#;rudan topra&#;a temas etmeli.
  • Bu i&#;lemi her 15 günde bir düzenli olarak tekrar etmelisiniz.

Kuru Maya Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Ne &#;&#;e Yarar? Faydalar&#; Nelerdir?

kuru maya

6) Yosun

  • Yosun t&#;pk&#; yukar&#;da sayd&#;klar&#;m&#;z gibi birçok bitkinin köklerini güçlendirme ve onlara ihtiyaç duyduklar&#; mineralleri sa&#;lama konusunda alternatif bir do&#;al çözümdür.
  • Yosunun bu mucizevi etkisinden yararlanmak için; öncelikle denizden toplad&#;&#;&#;n&#;z yosunu tuzundan ar&#;nd&#;rmak için bol su ile güzelce y&#;kay&#;n. Ard&#;ndan bol suyun bulundu&#;u kapakl&#; bir kab&#;n içine koyun.
  • Yosun bu suyun içerisinde 1,5 – 2 ay kadar kalmal&#;. 2 ay&#;n sonunda tertemiz olan yosunu içme suyuyla spreyleme &#;eklinde sulay&#;n. Son olarak yosunu bitki topra&#;&#;na yerle&#;tirin.
  • Uzun ve u&#;ra&#;t&#;r&#;c&#; bir süreç gibi görünse de, sonucun sizi memnun edece&#;ini garanti edebiliriz.
Yosun

7) Muz Kabu&#;u, Fasulye ve Bal&#;k Kar&#;&#;&#;m&#;

  • Kula&#;a yemek tarifi gibi geliyor de&#;il mi? Asl&#;nda do&#;ru! Bunlar da bitki ve çiçeklerin yemek tarifleri. Muz kabu&#;u, fasulye ve bal&#;k kar&#;&#;&#;m&#; içerdikleri bile&#;enler ile çiçeklerin ihtiyaç duydu&#;u vitamin ve mineralleri sunar. Çiçekler için bu besinler do&#;al gübre niteli&#;i ta&#;&#;r.
  • Bu kar&#;&#;&#;m&#; haz&#;rlamak için ilk olarak 30 – 40 adet fasulye, bir adet muz kabu&#;u ve bir adet küçük bal&#;&#;&#; (örne&#;in hamsi veya sardalya) uygun bir tencereye koyun. Malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip ha&#;lay&#;n.
  • Fasulyeler yumu&#;ay&#;nca ha&#;lama i&#;lemi tamamlanm&#;&#; olacakt&#;r. Suyun oda s&#;cakl&#;&#;&#;na gelmesi için biraz bekleyin.
  • Ard&#;ndan tüm malzemeleri blenderdan geçirip püre haline getirin. Elde etti&#;iniz bu püreyi bitki ve çiçeklerin topra&#;&#;na kar&#;&#;t&#;r&#;n. Bu kar&#;&#;&#;m sayesinde çiçekler ihtiyaç duydu&#;u potasyum, azot ve fosfora kavu&#;ur.

Muz Kabu&#;unun 7 Önemli Faydas&#;, Kullan&#;m&#;

muz kabu&#;u

8) Yumurta Kabu&#;u ve Kahve Telvesi Kar&#;&#;&#;m&#;

  • Üstteki önerimizle birlikte yumurta kabuklar&#;n&#; çöpe göndermekten vazgeçmi&#;tiniz zaten de&#;il mi? Asl&#;nda yumurta kabu&#;u ve kahve telvesi bir araya gelince güçleri daha da art&#;yor. Yani art&#;k kahve telvesini de çiçek co&#;turan kar&#;&#;&#;m olarak kullanabilirsiniz.
  • Yumurta kabuklar&#;n&#; biriktirin. 12 adet yumurta kabu&#;unu sudan geçirin. Kahve telvesi ile yumurta kabuklar&#;n&#; uygun kapta birle&#;tirin ve blenderdan geçirin. Kar&#;&#;&#;m pürüzsüz bir hal al&#;nca içine bir miktar su ilave edip yeniden blenderdan geçirin.
  • Elde etti&#;iniz kar&#;&#;&#;m&#; bitkilerin topra&#;&#;na kar&#;&#;t&#;r&#;n. Bu kar&#;&#;&#;m bitkilerin k&#;sa sürede canlanmas&#;na yard&#;mc&#; olur ve ha&#;ereleri bitkilerden uzak tutar.

Kahve Telvesi Faydalar&#; Nelerdir? Maskesi Nas&#;l Uygulan&#;r?

kahve telvesi

9) Aspirin

  • Yap&#;lan bilimsel ara&#;t&#;rmalarda a&#;r&#;lar&#;m&#;z&#; kesmesi amac&#;yla kulland&#;&#;&#;m&#;z aspirinin bitki ve çiçekler için de faydal&#; oldu&#;u ortaya konmu&#;tur. Aspirin bitkilerin ve çiçeklerin büyümesini h&#;zland&#;r&#;r, verimlili&#;ini artt&#;r&#;r, canl&#; ve parlak bir görünüme kavu&#;mas&#;na yard&#;mc&#; olur.
  • Bitkilerdeki mantar hastal&#;klar&#;n&#; önler. Bu nedenle aspirin çiçek ve bitki bak&#;m&#;nda s&#;kl&#;kla tercih edilir ve kullan&#;m&#; yayg&#;nd&#;r.
  • Aspirinin bu mucizevi etkisinden faydalanmak için 4 adet aspirini ezin ve 15 litre suyun içine kar&#;&#;t&#;r&#;n.
  • Haz&#;rlad&#;&#;&#;n&#;z bu suyla her 3 haftada bir çiçeklerini düzenli olarak sulay&#;n. Hepsi bu kadar!

Aspirin Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar? Farkl&#; Kullan&#;m Alanlar&#;

aspirin

Evde Bitkiler &#;çin 8 Pratik, Do&#;al Gübre Yap&#;m&#;

Ev Bitkileri &#;simleri, Çe&#;itleri ve Bak&#;m&#; &#;çin Püf Noktalar

Orkide Bak&#;m&#;: Ço&#;altma, Budama, Sulama ve Saks&#; De&#;i&#;imi

Evde Teraryum Yap&#;m&#; ve Bak&#;m&#;, &#;puçlar&#;yla A&#;amal&#; Anlat&#;m

Menek&#;e Bak&#;m&#;: Evde Nas&#;l Dikilir, Ço&#;alt&#;l&#;r, Sulan&#;r? Püf Noktalar&#;

Çiçek coşturan nedir? Nasıl ve ne zaman kullanılır? İşte yanıtı!

Çiçek coşturan nedir? Nasıl kullanılır? Ne işe yarar? soruları sıklıkla merak konusu oluyor. Çiçek coşturan faydaları ve zararları hakkında bilgi veren Bitkili Evim&#;den Naz Irmak Saf &#;Çiçek coşturan ne sıklıkla kullanılabilir? Ne zaman kullanılır? Hangi çiçeklere verilebilir?&#; gibi soruların yanıtını paylaştı.

ÇİÇEK ÇOŞTURAN NEDİR?

Bitkiler özellikle saksı içerisinde bakım sağlandığı süre boyunca eğer doğru ve türüne uygun toprak karışımı kullanılmazsa bazı dış takviyelere ihtiyaç duyar. Bunlardan biri de çiçek çoşturan diye bilinen üründür. 

Çiçek coşturan ismiyle bilinen besin takviyesi, bitkilerin ihtiyacı olan eksik besinleri gideren kimyasal bir gübredir. Çiçek coşturan bitki besini genellikle sera alanında sıkça kullanılan bir üründür.

ÇİÇEK COŞTURAN NE İŞE YARAR?

Çiçek coşturan nedir

Çiçek coşturan bitki besini sayesinde bitkiler azot, magnezyum, demir, potasyum gibi eksikliklerini kolayca bünyesine sağlamış olur. Çiçek coşturan her bitki için farklı kullanıma sahiptir. Çiçekli bitkiler ve sadece yaprak üreten bitkiler için ayrı ayrı kullanıma sahiptir.

Çiçek coşturan ürünler bitkilerin türlerine uygun içeriğe sahip ve güvenilir olmalıdır. Genel başlıklar altında satılan bazı çiçek coşturan besinler ne yazık ki birçok bitkide geri dönülmez sonuçlar doğurur. Sık sık ve düzensiz kullanılması durumunda da yine bitkileriniz zarar görecektir.

ÇİÇEK COŞTURAN NASIL KULLANILIR?

Bitki türüne uygun temin edilen çiçek coşturan her gübrenin belli ölçülerde kullanılması gerekir. Bunu da ancak temin edilen ürünün kullanım kılavuzu dahilinde bilebilirsiniz. Bazı takviyeler altı ayda bir yinelenirken bazıları yılda bir defa olacak şekilde kullanımı önerilmektedir. Ölçü dışına çıkan kullanımlar bitkilere olumsuz hasarlar bırakabilir. Kök çürümesi, gereğinden fazla mineral ve vitamin desteği nedeniyle doğabilecek hastalıklara, gövde, yaprak, dallarda sararma gibi problemlere yol açar.

Eğer doğru kullanılırsa bitki topraktan temin edemediği vitamin ve mineral eksikliklerini bünyesine kolayca temin ederek sağlıklı gelişimine devam eder.

NE ZAMAN KULLANILIR?

Genellikle bitki coşturan besin takviyeleri bahar döngülerinde kullanılır. Sonbaharın başlarında veya ilkbahar mevsiminin ortalarında bitkilere destek amaçlı kullanılır.

HANGİ ÇİÇEKLERE VERİLEBİLİR?

Her bitkinin ihtiyacı farklı olduğu için türleri tek tek belirtmek çok zor. Fakat yazının başında da bahsettiğimiz gibi çiçekli bitkiler için ayrı, yapraklı bitkiler için ayrı, yine türleri farklılık gösteren ürünler için kullanımı ayrı şekildedir. 

Evlerde hazırlanan birçok çiçek coşturan besin ne yazık ki iç mekan bitkilerine uygulandığında yine sorunlara davetiye çıkartabilir.

Eğer kendi besininizi hazırlamak isterseniz evim dergisi web sitesinde yer verdiğimiz doğal besin yapımını tercih edebilirsiniz.

Çiçek coşturan nedir? sorusunun yanıtı bu şekilde. Aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir&#;

Soğan kabuğu suyu çiçeklere iyi gelir mi? Hangi bitkilere verilir?

Soğan kabuğu suyu çiçeklere iyi gelir mi? Hangi bitkilere verilir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası