göze japon yapıştırıcısı kaçması ne yapılmalı / Göze likit kaçması acil yardım | Elektronik Sigara - Tam Bağımsız Bilgi Paylaşım Forumu

Göze Japon Yapıştırıcısı Kaçması Ne Yapılmalı

göze japon yapıştırıcısı kaçması ne yapılmalı

Tolgac demiş ki:

Hocam mesajınız ilgimi çekti, olayın devamını da paylaşır mısınız?
Konu sahibine de geçmiş olsun diyorum, bir şey olmaz inşallah

Hepsini görmek için tıklayın...

Hocam ben muhendisim. Hastanelerde tibbi cihazlara bakiyorum. Neyse 504 yapistiricilari bilirsiniz.
Bi cihazin parcasi kirildi. Kucuk plastik bir parca. Yayli sistemin uzerindeydi. Neyse ben surdum bolca yapistirici. Sonra yapistirirken yaydan dolayi komple baya bir miktar direk gozumu icine sicradi. Yanimda tabi goz uzmani olmasada baya doktor vardi.
Gozumu acamadim zaten yanmasindan ilk etapta zaten. Tek gozume geldi bu arada. Doktor hemen elimden tuttugu gibi gozumu actirip su doktu ustune bolca.
Ondan sonra sabunla tabi bebek şampuanı olmadigi icin yana yana baya yikadik sabunladik. 1 gun hafif agri yapti ama ertesi gune bisey kalmadi.
Ustunden yaklasik 3 yil gecti. Herhangi bir sorun olmadi.
Bolumdeki doktorlarda goz bolumune gitmeme gerek olmadigini soylediler. Zaten geçtiği icin gitmedi.
Goz kendini yenilemeyen ama travma durumlari haric yapisi geregi kolay kolay bisey olmayan bir organ.
Likitten falan hicbirsey olucagini sanmiyorum. Oldugu durumlardada bol su ve bebek sampuani ilacidir.

 

bence gecikmeden hemen götür. göz bu. sabaha da gec kaldınız konusmalarını duymazsınız


  • black samourai  (16.11.08 23:34:23) 

genelde çay derler ama,tani demlenmiş çayla gözü yıkasın.(kaynak veremiyorum,ama kendim yaptım bi zararı olmaz sanırım)


  • kanuniye  (16.11.08 23:34:24) 

geçmiş olsun efendim, ovuşturmasın gözünü anneniz bol su ile yıkasaymış en az on dakika. ciddi anlamda yanma hissi varsa ve buhulanma var ise derhal gidiniz efendim doktora. muhtemelen yıkarlar gözü, pomad ve yaşartıcı verip kapatırlar bir iki gün umarım ciddi birşey yoktur geçmiş olsun tekrardan.


  • 05  (16.11.08 23:35:23) 

bence direk acile goturun. ama evde yapilabilecek en iyi sey uygun bir damla damlatmak olur. Ama goz cok hassas bir organ, icim rahat etmedi, acile gidin.


  • ermanen  (16.11.08 23:35:28) 

uyumadan acile götürün bence sabah kalktığında göz kapakları yapışmış olabilir acilde bi müdehalede bulunurlar elbet


  • buffy de vampir sayilir  (16.11.08 23:46:27) 

Buna çokça yanıt verilebilir ama kimse buradan "yeterince" yaklaşamayacaktır asıl meseleye. Direkt acile gidin sözlükle falan vakit kaybetmeyin. Göz bu başka şeye benzemez, anne bu, başka hiçbir şeye benzemez. Ayrıca anneler doktora gitme konusunda gönülsüz oluyorlar. Sakın dinlemeyin. Çok geçmiş olsun.


  • danimarkaprensi  (16.11.08 23:49:08) 

japon yapıştırıcısının hikayesini okumuştum geçenlerde; Hatırladığım kadarıyla japon yapıştırıcısı, askerlerin yaralarını çok hızlı bir şekilde kapatmak için icad edilmiş; Yani japon yapıştırıcısı zehirli değil; Ancak su ile temas ettiğinde(havadaki nem bile yeterli) donuyor;

Zehirlilik araştırmalarında , göz,burun gibi hassas dokularda tahriş edici etkisi olduğu tespit edilmiş ancak yine de zararsız olduğu sonucuna ulaşılmış; Tabi alerjik reaksiyon da olabiliyormuş bazen;

buyurun şurada detayları var, içiniz rahat eder: en.wikipedia.org

ama japon yapıştırıcısı sonuçta çin malıdıdr o da, belki saf değildir belki başka kimyasallar vardır içinde, siz yine de doktoru ihmal etmeyin;

  • mrtksn  (17.11.08 01:37:43) 

Bildiğim kadarıyla göz, kulak ve ağız gibi bölgelerde kılcak damarlar ve bu bölgelerde sıvıların emilimi çok daha kolay. Yani içtiğiniz alkollü içkinin kafa yapması ya da kulağınıza damlatılan cıvanın sizi öldürmesi normal damar yoluyla alımıyla eşit hızda. Aynı durum göz için de geçerli. Bu durumda herkesin dediği gibi acile gitmeniz en doğrusu.


  • Güzel Marmara  (17.11.08 03:02:49) 

ben böyle bir inat görmedim arkadaş. dün gece 2ye kadar annemi hastaneye götürmek için dil döktüm. en sonunda "zaten saat 2 oldu sabah oldu artık, erkenden kalkar gideriz" dedi, pes ettim. sabah uyandığında gözünde batma hissi veren parçacık gözünden kendi kendine çıkmış, gözünün kenarında duruyormuş. göz çapak gibi atmış onu yani dışarı. sanırım göz içine nüfuz etmeden dışarda donmuş ve göz içine kaçmış bir yapıştırıcı damlasıydı. şansımız varmış.

hepiniz sağ olun..

  • robin crusoe  (17.11.08 13:56:13) 

gec okudum bunu, gecmis olsun,

ama bir dahaki sefere anne falan dinlemeyip sirtlayip goturun allah askina.

göz yahu.. göz!!?! saka degil göz

  • la traviata  (17.11.08 15:02:51) 

oh be, wikipedi yanılıyor olsaydı vicdan azabı çekerdim; geçmiş olsun :)


  • mrtksn  (17.11.08 16:39:56) 

benim başıma da gelmişti. anlatayım dicem ama yazdıklarınızın aynısını anlatacaktım.

geçmiş olsun.

  • ayanux  (17.11.08 18:37:35) 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası