mor ve yeşil karışımı / Renk Karışımları ile Hangi Renkler Oluşur? | TEKNOUSER

Mor Ve Yeşil Karışımı

mor ve yeşil karışımı

Yeşil Rengi Nasıl Elde Edilir? Akrilik ve Yağlı Boyada Yeşil Rengi Hangi Renklerin Karışımıdır?

Yeşil, tutarlılık, doğa, ilkbahar ve yenilenme anlamlarını taşır. Rahatlatıcıdır, tazeliğin ve ilerlemenin sembolüdür. Japon kültüründe bu renk derin bir anlama sahiptir. Çünkü sonsuz yaşamı temsil eder. Yeşil ayrıca, İslam dinini sembolize eden önemli bir renktir. Müslümanlığın yanı sıra, Hz. Muhammed'i de temsil eder. Mana açısından çok önemli bir yerde olan yeşil, sanat eserlerinde en sık kullanılan tonlar arasında yer alır. Doğayı tuvaline aksettiren bir ressam, ağaçlara, tarlalara, göllere ve nehirlere gerçeklik kazandırırken yeşilden yararlanır. Bu yüzden yeşilin ve tonlarının karıştırma yöntemiyle nasıl yapıldığı öğrenilmelidir.

Yeşil Rengi Nasıl Elde Edilir?

Yeşil yapmak için iki ana renk gerekir. Bunlar mavi ile sarıdır, ikisinin karışımı yeşilin farklı bir tonunu ortaya çıkarır. Karıştırma işlemini ilk defa yapacak olanların, bir renk şemasından yardım almaları gerekebilir. Çünkü bir rengi, karşı tarafındaki renkle karıştırdığınızda aralarında nasıl bir uyum oluşacağını ve nasıl bir tonun meydana geleceğini gösterir.

Mesela, mavi boya fazla ise, yeşil koyu ve soğuk tonlu olur. Tam tersine, sarı daha baskın ise, yeşil daha sıcak veya daha açık olur. Hangi yöne eğilimli olması isteniliyorsa, buna bağlı olarak aynı rengi oluşturmanın farklı yollarının denenmesi gerekir.

Yeşilin tonlarını ayarlamak her ne kadar zor olsa da, deneme-yanılma yöntemiyle hedeflenen renk için gereken kombinasyonun nasıl yapıldığı öğrenilebilir.

Koyu Yeşil Rengi Nasıl Elde Edilir?

Yeşilin koyu tonlarını yapmak için birtakım yollar vardır. Bu konu çok önemlidir, çünkü bir ağacı resmederken boyutlandırmak için farklı yeşilleri kullanmak gerekir. Gerçekçi durmasını sağlamak için bu hususa dikkat edilmelidir. Farklı renkler ekleyerek çeşitli varyasyonlar oluşturulabilir. Resimdeki nesnelere boyut vermek ve vurgulamak için, yeşilin daha koyu tonları çalışmada önemli bir yere sahiptir.

  • Bu rengi koyulaştırmak için bir miktar siyah kullanılabilir. Çünkü yeşile daha koyu bir görünüm vermenin hızlı ve basit bir yoludur. Ancak, siyahı fazla kaçırmamaya dikkat edilmelidir. Aksi takdirde, çamur rengine göz kırpan bir yeşil ortaya çıkar.
  • Göz alıcı koyu bir yeşil için mordan da yararlanılabilir. İkincil renklerden biri olan morun içinde biraz kırmızı pigmentler bulunur. Bu nedenle, mor ile yapılan koyu yeşil biraz daha sıcak tonlarda olur.
  • Koyu yeşil yapmak için karışıma klasik mavi yerine, lacivert veya ultramarin mavisi gibi koyu tonlar eklenmelidir. Sarı ile birleştiklerinde sonuç daha koyu bir yeşil olur.
  • Karışım ile oluşan yeşilin açık olduğu düşünülüyorsa, phthalo yeşili gibi koyu bir renk ile harmanlanarak yoğunlaştırılabilir. Bu rengi koyulaştırmanın bir diğer yoludur. Okyanus mavisine benzer daha soğuk koyu yeşil bir renk oluşur. Bu özel renk, karışımı hızla koyulaştırır. Bundan dolayı, boya dahil edilirken ölçülü olunmalıdır.

Açık Yeşil Nasıl Elde Edilir?

Yaprakların ve yeşilliklerin renk varyasyonları ile gün ışıklarının yeşil bir yüzeye çarptığı alanı vurgulamak için açık yeşil gerekir.

  • Yeşilin rengini açmak için, kadmiyum veya limon sarısı kullanılmalıdır. Bu çok canlı ve açık bir renk oluşturur.
  • Hardal sarısı ile daha sıcak tonlu bir açık yeşil yapılabilir. Bu rengi açarken beyaz tercih edilmemelidir, çünkü rengi donuklaştırabilir.

Su Yeşili Rengi Nasıl Elde Edilir?

Su yeşili yapmak için iki formül vardır.

  • Birincisi, mavi, yeşil ve az miktardaki macentadır. Karışımda ağırlıklı olması gereken renk mavidir. Daha sonra yeşil ve biraz macenta kullanılmalıdır.
  • Diğer yol ise, camgöbeği ve sarıyı eşit oranda karıştırmaktır.

Mint Yeşili Rengi Nasıl Elde Edilir?

Bu renk için mavi ve sarı eşit oranda karıştırıldıktan sonra, soluk ve soğuk tonlu bir nane rengi olana kadar yeşili hafifletmek için beyaz eklenmelidir.

Fıstık Yeşili Rengi Nasıl Yapılır?

Mavi ve limon sarısı fıstık yeşilini meydana getirir. Ancak bu rengi karıştırırken sarı daha yüksek oranda olmalıdır.

Mor Hangi Renklerden Oluşur? Hangi Renkleri Karıştırırsak Mor Olur

Haberin Devamı

Mor renginin elde edilebilmesi için kırmızı ve mavi renklerinin karıştırılması gerekir. Mor renginin tonunun ayarlanması için kırmızı ve mavi renklerinin miktarlarını ayarlamak gerekir. 

Mor Rengi Hangi Renklerden Oluşur?

 Mor bir ara renktir ve ara renklerin elde edilmesi için birkaç rengin karıştırılması gerekir. Mor rengin oluşumunda kırmızı ve mavi renklerine ihtiyaç duyulur. Kırmızı ve mavi renkleri karıştırılarak mor rengi elde edilmektedir. Renklerin karışımıyla ortaya çıktığı için mor bir ara renk olarak kabul edilmektedir. 

 Ara renkler ikincil renkler olarak da kabul edilmektedir. Mor rengini açmak için de boyayı biraz sulandırmak ya da renklerin içine beyaz renk karıştırmak gerekir. Böylece morun tonu değişerek açılmaktadır. 

Mor Renk Hangi Anlama Gelir?

Haberin Devamı

 Mor rengi asaletin rengi olarak kabul edilmektedir. Zenginlik, zarafet ve lüks hayatı temsil eden mor rengin kişilere uğur getirildiğine inanılmaktadır. Asaleti temsil eden renklerden biri mor rengi olmaktadır. Mor bir ara renktir ve birkaç rengin karışımıyla elde edilmektedir. Asaleti ve lüks yaşamı temsil eden mor rengini elde etmek için kırmızı ve mavi renklerinin karıştırılması gerekir.

Melih ÖZBEK

Hepimizin başına gelmiştir, çektiğimiz fotoğrafın makinanın LCD ekranında farklı, evde bilgisayara aktardığımızda monitörde farklı, arkadaşımıza gönderdiğimizde onun monitöründe farklı ve hatta fotoğrafı bir stüdyoya götürüp bastırdığımızda kartta farklı göründüğü durumlar olmuştur. Çektiğimizde makinanın LCD ekranında düzgün görünen bir fotoğraf evdeki bilgisayarda kapkaranlık, baskı yapıldığında çok kırmızı görünebilir. Çünkü görevi “renkleri ifade etmek” olan fotoğraf makinamızın sensörü, onun LCD ekranı, monitörler, yazıcılar, tarayıcılar renkleri hep kendi yazılım ve donanım sınırları içinde ifade ederler. Ve eğer biz müdahale etmez ve ne yaptığımızı bilmezsek her farklı ortamda çektiğimiz fotoğraf bizim istediğimiz gibi değil, ilgili donanımın istediği gibi görünür. Bahsettiğim bu “müdahale”nin adına “renk yönetimi (color management) denir ve mutlaka her donanım için yapılması gereklidir. Bu yazıda renk yönetiminin temelleri ve yapılması gerekenler konusunda biraz daha detaylı bilgiler bulacaksınız.


Renk Teorisi

İlkokul resim  derslerinden hatırlayacağınız gibi,, nesneler yansıttıkları dalga boylarına göre gözümüze farklı renklerde görünürler. Yansıyan bu ışınların gözümüze göründükleri renkler ise “ana renkler” ve “ara renkler” olarak ayrılmıştır. Ana renkler kırmızı, sarı ve mavidir, ara renkler de bunların karışımından oluşur ve yeşil, mor ve turuncudur. Ara ve ana renklerin karışımından da ikincil renkler oluşur. Bütün renklerin karışımı (yani nesne ortamdaki tüm ışınları olduğu gibi yansıtıyorsa) ise beyazı oluşturur. Eğer bir nesne üzerine gelen hiçbir ışını yansıtmazsa bu da siyah renktir.

Renk Modelleri

Dijital görüntü ekipmanları (monitörler, yazıcılar, tarayıcılar, dijital fotoğraf makinaları) doğadaki bu renkleri insan gözüne doğru olarak gösterebilmek için bazı standart renk modelleri (yani renkleri ifade yöntemleri) kullanırlar. Bu modellerin amacı, renkleri dijital olarak, yani sayılarla ifade edebilmektir.

L*a*b Renk Modeli:

Bu renk modeli doğadaki renkleri ifade etmek için üç kanal kullanır. Bunlar

L :aydınlık
(Bu kanalda 0 değeri en karanlık, değeri de en aydınlıktır.)
a : kırmızı – yeşil
b : mavi – sarı

 Bu renk modeli genellikle “referans” renk modeli olarak kullanılır. Renkleri bir renk modelinden diğer renk modeline çevirirken önce bu modele çevrim yapılır, daha sonra hedef renk modeline çevrilir. Bu durum bizim yabancı bir para birimini diğer bir yabancı para birimine çevirirken önce YTL ye çevirip sonra istediğimiz birime çevirmeye benzetilebilir.

RGB renk modeli

Bu renk modeli en çok bilinen renk modelidir. Monitörlerin renkleri göstermek  için kullandıkları renk modelidir. Bu model de renkleri ifade etmek için üç  kanal kullanır.

    * R: kırmızı
* G: yeşil
* B: mavi

Bu model “ışınların oluşturduğu  renk  modeli” olarak adlandırılabilir. Şekilden de görebileceğiniz gibi tüm ışık ışınlarının karışımı beyazı oluşturur.

CMY(K) renk modeli

Bu model yazıcıların ve baskı cihazlarının renkleri ifade etmek için kullandıkları renk modelidir. Bu modeli “baskı” yapan cihazlar kullandığı için “ışınların” oluşturduğu  değil, “mürekkeplerin” karışımlarından oluşan renkleri ifade eder. Bu yüzden tüm  renklerin (mürekkeplerin) karışımından beyaz değil  siyah meydana gelir. Ancak pratik nedenlerden dolayı yazıcılar siyahı bütün mürekkepleri karıştırarak değil de ayrı bir siyah mürekkeple oluşturdukları için kanallara bir de siyah eklenmiştir ve genellikle bu model CMY değil CMYK olarak adlandırılır.

Bu kanal da teorik olarak renkleri üç kanalla ifade eder

C: cyan (camgöbeği)
M: mor
Y: sarı
(K: siyah)

HSB Renk Modeli

Bu model renkleri üç kanalda ifade eder

H: renk (hue)
S: doygunluk  (saturation)
B: aydınlık (brigthness)

Renkler bu modeller yoluyla artık rakamlarla ifade edilebilir hale gelmişlerdir. Örneğin bir monitör bir rengi ifade etmek için o rengin mavi, kırmızı ve yeşil cinsinden değerlerini hesaplar ve ekrandaki pikselde bu renkleri yansıtan elemanların geçirgenlik (şeffaflık) değerlerini ayarlayarak gözümüze doğru renk görünmesini sağlar.

Her kanal 0 ile arasında değerler alır, tüm değerlerin olması durumunda beyaz, tamamının 0 olması durumunda ise siyah renk oluşur. Sadece mavi renk için kırmızı ve yeşil kanallar 0 (yani tamamen şeffaf)  değerini alır ve gözümüz monitörde mavi rengi görür. Ancak diyelim ki fotoğraf makinanızın oluşturduğu R, G, B değerleriyle ifade edilen bir renk, monitörünüzde aynı sayılarla ifade edildiğinde aynı rengi oluşfunduszeue.info monitörünüzün ışık ayarı sonuna kadar açıkken oluşan renk, ayarı sonuna kadar kapalıyken hala aynı rakamlarla ifade edilmesine rağmen aynı görünmeyecektir. İşte "renk yönetimi"nin önemi burada ortaya çıkar.

Doğru  Renklerin  Görüntülenmesi

Her  görüntü elemanı renkleri sayısal olarak belli bir modele göre ifade eder. Peki örneğin dijital fotoğraf makinasında çekilen bir fotoğrafın evimizdeki monitörde doğru, baskı yaptığımız yazıcıda doğru ifade edilmesini nasıl sağlayacağız?

Görüntü ekipmanları yani tarayıcılar, dijital fotoğraf makinaları, monitörler ve baskı makinaları  ya da yazıcılar farklı farklı üreticiler tarafından farklı kalite ve özelliklerde üretilirler. Bu nedenle bu cihazların renkleri oluşturabilme ve görüntüleyebilme yetenekleri fotoğrafın doğru renklerde elde edilmesi, dijital ortamda görüntülenmesi  ve baskısının alınması aşamalarında etkili olur.

Çok kaliteli bir fotoğraf makinası ile çektiğiniz ya da çok  kaliteli bir tarayıcı ile taradığınız bir fotoğrafın renk yönetimi yapılmamış bir monitörden izlenmesi ya da yine renk yönetimi yapılmamış bir yazıcıdan baskısının alınması orijinal fotoğraftan farklı renklerde bir sonuç elde edilmesini sağlayacaktır. Ancak renk yönetimi yapılmış  bile olsa her görüntü ekipmanını  renkleri aynı kalitede gösteremez. Hepsinin renkleri ifade etme hassasiyeti farklıdır. Zaten bu tür cihazlardaki kalite ve fiyat farkını belirleyen de bu  “renkleri görüntüleyebilme yetenekleri”dir. Bir görüntüleme ekipmanının ifade edebildiği tüm renklerinin oluşturduğu uzaya  “görüntülenebilen renk aralığı” ya da GAMUT denir.

Görüntülenebilen Renk Aralığı (GAMUT) ve Renk  Uzayları

Her cihazın kalitesine bağlı olarak  görüntüleyebildiği renk  aralığı farklıdır. Bütün bu cihazlar insan gözünün gördüğü tüm renklerin sadece bir kısmını görüntüleyebilir. Insan gözünün  görebildiği tüm renklerin oluşturduğu uzayı yılında CIE (Commission Internationale L’Eclairage – International Commission on Illumination)  modellemiştir. yılında bu model gözün ışığa duyarlılığının  logaritmik olmasını da göz önüne alarak  yeniden revize edilmiş ve CIE L*a*b ya da CIELAB denen renk uzayı ortaya çıkmıştır.


L*a*b (CIELAB) Renk Uzayı

İnsan gözünün gördüğü tüm renkleri kapsar ve hiçbir elektronik cihazın görüntüleyebildiği renk aralığı bu uzayın tamamını kapsayamaz. Yani hiç bir elektronik cihaz insan gözünün görebildiği renklerin tamamını birden gösteremez.



sRGB Renk Uzayı

Genel olarak görüntü işleme programlarının ve monitörlerin kullanıdığı renk uzayıdır. Dijital fotoğraf makinalarının varsayılan renk uzayı da sRGB dir. Internet’e fotoğraf koymak istediğinizde bu renk uzayı tam size göredir, çünkü bir çok web programı sRGB den baska renk uzayını doğru görüntüleyemez.

Aşağıda sRGB renk  uzayının  sınırılarını görebilirsiniz. Bunun dışında kalan renkler görüntüleyen cihaz tarafından bu uzayın içinde kalan en yakın renge çevrilir. Ancak bunun  için çevrilecek rengin hangi uzayda olduğunun biliniyor olması gerekir yoksa renk  yanlış çevrilir ve istenenden farklı bir renk görüntülenir.

AdobeRGB Renk Uzayı

Adobe firması tarafından geliştirilmiş bir renk uzayıdır. sRGB den daha geniş bir renk aralığını kapsar. Ancak bütün programlar (web gezginleri ya da Adobe dışındaki firmalar tarafından üretilen görüntüleme programları gibi) bu uzaydaki renkleri doğru göstermeyebilir. Genellikle baskısı yapılacak fotoğrafların bu uzayda olması önerilir. Günümüz gelişmiş fotoğraf makinalarında AdobeRGB renk uzayı ayarı da bulunur.

Aşağıdaki diyagramda kırmızı çerçeve AdobeRGB renk uzayı ve içi dolu olan bölüm sRGB renk uzayıdır.

Firmaların renk kapasitelerini tanımlayan başka renk uzayları da mevcuttur. Bunlardan bazıları aşağıdadır.

    * Prophoto  RGB
* Colormatch RGB
* SWOP

Renkleri gösteren her cihazın bir "gamut"u yani gösterebildiği renklerin oluşturduğu bir uzayı vardır. Aynı durum yazıcılarda kullandığımız kağıtlar için de geçerlidir. Fotoğraf baskısı için kullanılan farklı kağıtların gamutları farklıdır. Kimi kağıtlar zengin bir renk doygunluğu sağlarken bazı kağıtlarda renkler o kadar canlı değildir.

funduszeue.info adresinde bulunan etkileşimli sayfadan farklı donanım ve kağıtlar için gamutları karşılaştırabilirsiniz.

Renk Yönetimi

Artık biliyoruz  ki her cihaz gözümüzün gördüğü renklere en yakın renkleri oluşturmak için belli renk modelleri kullanır ve her cihaz kalitesi ve kullanılan sürücü, işletim sistemi gibi sınırlar içerisinde ancak gördüğümüz renklerin belli bir bölümünü oluşturabilir. Yani elektronik cihazların üzerindeki sürücüler (driver) ve işletim sistemleri renkleri olduğundan farklı yorumlayıp renkleri farklı oluşturabilirler.

Günlük hayatta kullandığımız görüntü ve renkle ilgili cihazları basitçe sınıflandırırsak,

Girdi cihazları:

    * Tarayıcılar
* Dijital fotoğraf makinaları

Çıktı cihazları

    * Görüntüleme cihazları
o Monitörler (CRT, LCD)
o Projektörler
o
* Baskı cihazları
o İnkjet yazıcılar
o Laser yazıcılar
o Offset yazıcılar
o
* Baskı Ortamları
o Fotoğraf kağıtları
o

Ancak buradaki problem, her cihazın farklı bir renk aralığını gösterme yeteneğine sahip olmasıdır. O halde farklı girdi cihazlarından elde edilen görüntüleri farklı çıktı cihazlarında doğru renklerle nasıl görüntüleyebiliriz?

Başlangıçta, renklerin cihazlar arasında farklı yorumlandığı anlaşılınca her cihaz için bir “renk çeviricisi” kullanılıyordu. Yani tarayıcınızdan bir fotoğraf taradığınız zaman “bu fotoğraf falanca marka tarayıcıda taranmıştır ve sony LCD monitörde bakılacak” diye bir çeviriciye ihtiyaç duyardınız. Eğer fotoğrafı bu monitörde işleyip renklerini değiştirdiyseniz, baskı yaparken de baskı yapacağınız yazıcının üretici firmasının o monitörde değiştirilen renklerin yazıcıda doğru görünmesi için ürettiği  bir çevirici gerekliydi.

Ancak üretici firmaların çoğalması ve her cihaz için özel üretilmiş çeviricilerin yarattığı karmaşa, bu soruna standart bir çözüm bulunması ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bu nedenle şöyle bir çözüm bulundu: Yine çeviriciler kaçınılmaz olarak var olacaktı, ancak bunlar belli bir cihaz için değil, standart bir renk uzayına çevirmek için kullanılacaktı. Örneğin tarayıcıda taradığınız ya da dijital makinayla çektiğiniz fotoğrafların renkleri siz o fotoğrafı saklarken standart bir renk uzayına çevrilecek, o fotoğrafı görüntüleyecek ya da basacak cihaz da kendisinde o renkleri doğru görüntülemek için bu standart renk uzayından gerekli çeviriyi yapacaktı. Böylece her üretici sadece bu standart uzaydaki renklerin kendi cihazında doğru görüntülenmesinden sorumlu olacaktı.

Bu standart renk uzayını ve çeviricilerin standardını belirlemek üzere ’de bir konsorsiyum kuruldu. Bu konsorsiyum “Uluslararası Renk Konsorsiyumu-International Color Consortium – ICC” olarak adlandırıldı. Başlangıçta 8 firma tarafından kurulan bu konsorsiyumun şu anda 70’in üzerinde üyesi vardır.

8 Kurucu üyenin adları aşağıdadır:

    * Adobe
* Agfa
* Apple
* Kodak
* Microsoft
* Silicon Graphics
* Sun Microsystems
* Taligent

Bu konsorsiyumun amacı, kolay kullanılabilir, platformdan ve üreticiden bağımsız renk yönetimini sağlamaktır.

Belirlenen standarda göre, her cihaz için standart uzaydaki renkleri nasıl göstereceğini belirleyen bir çevirici oluşturudu. Bu çeviriciye “ICC Profili” adı verildi.

Diyelim ki elinizde çok kaliteli bir fotoğraf makinası var, ve bu makinanın oluşturabileceği renk aralığı (yani "Gamut"u) çok genis. Bu makinayla çekilen fotoğrafların tam çekildiği renklerle izlenebilmesi ancak gamut'u daha geniş ya da aynı büyüklükte bir monitörden baktığınızda mümkün olur. Renkler monitörün ICC profili sayesinde doğru olarak çevrilir ve gösterilir.

Monitörün görüntüleyebildiği renk aralığı ya da gamut'u fotoğrafın içerdiği renk aralığından daha düşükse, yine ICC profili sayesinde bire bir görüntüleyemediği renkleri kendi gamutu içinde en yakın renkle gösterir.

Bu sayede artık tüm cihazlar renkleri doğruya en yakın şekilde ifade edebilir..

Bir cihazın renklere doğru göstermesi ancak doğru ICC Profilini kullanmasıyla mümkün olabilir. Bir donanım için yanlış ICC profili kullanılırsa renkler tamamen yanlış çıkabilir. Bu nedenle firmalar genellikle ürettikleri cihazlarla birlikte bu ICC profillerini de birlikte vermektedirler..

Fakat cihazların kullanımları çok farklı ortamlarda olduğundan (örneğin arkasında bir pencere olan ya da florasan lambayla aydınlatılan bir odada kullanılan monitör, önerilen mürekkep ya da kağıttan farklı mürekkep ya da kağıt kullanan yazıcı gibi), her cihaz için bu ortamlarda doğru renklerin görüntülenebilmesini sağlamak amacıyla ICC profillerinin tekrar oluşturulması gerekir. Bu işleme “kalibrasyon” denir. Kalibrasyonu yapılmayan monitörler ya da yazıcılar istenen doğru renkleri görüntüleyemezler. Bu nedenle ciddi çalışan her kurum ve kişinin kullandığı cihazları “kullanıldığı ortam ve şartlarda” kalibre etmesi gerekir.

Renk Kalibrasyonu

Kalibrasyon işlemi farklı yazılımlar ya da bu iş için özel üretilmiş donanımlarla yapılabilir.

    * Yazılımla kalibrasyon
      Şu anda piyasada satılan ya da internetten ücretsiz indirilebilen pek çok kalibrasyon yazılımı mevcuttur. Bu yazılımlardan bazıları mevcut ICC profili kullanıp kullanıcıyı görsel olarak yönlendirerek cihazın “ışık”, “kontrast” gibi ayarların renkleri en doğru gösterecek şekilde ayarlanmasını sağlar. Bazı programlar ise bu ayarların sonunda yeni bir ICC profili oluşturur. Kalibrasyon işlemi "ekrana bakarak" yapıldığı için kalibrasyonu yapan kullanıcıya göre değişen sonuçlar elde edilir ve kesin sonuçlar vermez. Ancak ev kullanıcıları için yeterli sonuçlar verirler. Bu yazılımlara örnek Adobe Photoshop programıyla gelen ve Kontrol Panel’de bulunan “Adobe Gamma” yazılımıdır.
* Donanımla kalibrasyon
      Bu iş için özel üretilmiş profesyonel cihazlardır. Renkleri ölçerek referans aldıkları renklerle uyumunu sağlayıp ICC profilleri oluştururlar. Kullanıcıdan bağımsız kesin sonuçlar verirler.

 Cihazların kalibrasyonları ortamdaki değişen etkenlere bağlı olarak zamanla değişebileceği için bir kaç haftada bir yeniden kalibre edilmesi önerilir

Bazı donanım kalibrasyon cihazlarını aşağıdaki sayfalardan bulabilirsiniz.

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

Renk yönetimi ve kalibrasyon farklı ortamlarda renklerin orijinaline en yakın görünmesini sağlar ve dijital ortamda fotoğrafçılık için mutlaka üzerinde önemle durulmalıdır.

Mor Pembe Mavi, pembe ve yeşil karışımı HD telefon duvar kağıdı

Mor Pembe Mavi, pembe ve yeşil karışımı HD telefon duvar kağıdı

anahtar kelimeler:



görüntü lisansı:

Kullanıcılarımız tarafından yüklenen duvar kağıdı, Yalnızca masaüstü duvar kağıdı kullanımı için, DMCA Contact Us



Orijinal duvar kağıdı bilgisi:

: xpx: KB: P

çözünürlüğü seç ve duvar kağıdını indir

PC(P, P, 2K, 4K, 5K):

iMac:

iMac " LED-backlit:

x

iMac " Retina 4K:

x

iMac 27" Retina 5K:

x

MacBook:

MacBook Air ":

x

MacBook Air 13", MacBook Pro ":

x

MacBook Pro ":

x

MacBook Pro " Retina:

x

MacBook Pro 16":

x

MacBook Pro 17":

x

MacBook Pro " Retina, MacBook Air 13" Retina, MacBook Air "(, M1):

x

Çift monitör:

Üçlü monitör:

dörtlü monitör:

iPhone:

iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS:

x

iPhone 4, iPhone 4s:

x

iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone SE:

x

iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8:

x

iPhone 6 plus, iPhone 6s plus, iPhone 7 plus, iPhone 8 plus:

x

iPhone X, iPhone Xs, iPhone 11 Pro:

x

iPhone Xs Max, iPhone 11 Pro Max:

x

iPhone Xr, iPhone

x

iPhone 12 mini, iPhone 13 mini:

x

iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone

x

iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 Plus:

x

iPhone 14 Pro:

x

iPhone 14 Pro Max:

x

Android telefon:

iPad & iPad mini:

iPad, iPad 2, iPad Mini:

x, x

iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPad Mini 4, " iPad Pro:

x, x

" iPad Pro:

x, x

11" iPad Pro:

x, x

" iPad Pro:

x, x

" iPad Air:

x, x

" iPad:

x, x

" iPad mini:

x, x

Tablet:

İlgili HD duvar kağıtları

MaviMorPembeMor estetik arka planNeonTuruncuMor estetikRenklerMavi ve MorPembe Mavi DumanandroidpsychedelicBeyazdesenpembe ve mavi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası