aloe vera ve limon maskesi / Yüzlerce yıldır kullanılmasının bir sebebi var! İşte aloe vera maskesinin mucizesi

Aloe Vera Ve Limon Maskesi

aloe vera ve limon maskesi

En iyi 3 aloe vera y&#;z maske tarifi

Potansiyel cilt tahrişini azaltmaya yardımcı olmak için elma sirkesini aloe vera gibi bir anti-inflamatuar ile eşleştirerek cildiniz için cildiniz için oldukça nazik bir peeling yaratmış olursunuz.

Cildinizi nazik bir şekilde temizlemek için kimyasal peeling etkisi yaratan bir maske

Aloe veranın nemlendirici ve koruyucu dokusu ve elma sirkesi ve limon ile birleştiğinde cildinizi beslerken temizleyen bir peeling elde edersiniz.

Bazı uzmanlar cildin üst tabakasını yapratabileceği için tanecikli peelingleri pek önermiyor olsa da az miktarda kahve telvesi size yardımcı olabilir. Hassas olun.

Yapılışı

  • Taze aloe vera özü
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım limon

Malzemeleri karıştırarak bir pamuk yardımıyla temiz cildinize sürün.

Kalan malzemeyi parmaklarınızla cildinize yedirene kadar masaj yapın

Bir süre bekledikten sonra cildinizi suyla yıkayabilirsiniz.

Aloe vera bitkisinin faydalarını duymayanımız kalmadı. Cilt ve saç bakımında mucizevi etkiler gösteren aloe vera bitkisini yetiştirmek de oldukça kolay! Evinizde bulunduracağınız olgun bir aloe verayla birbirinden pratik cilt maskeleri hazırlayabilirsiniz. Üstelik aloe veraya her evde bulunan malzemeleri ekleyerek farklı amaçlar için her cilt tipine uygun farklı maskeler yaratmak mümkün. Aloe vera jel maskesi tariflerine geçmeden önce aloe vera bitkisinin jelini nasıl çıkartacağımızı öğrenelim!

Aloe vera jeli nasıl çıkartılır?


Aloe vera bitkisinin yapraklarında bulunan bu mucizevi jeli çıkarmak için bir bıçak yardımıyla iki olgun aloe vera yaprağını uzunlamasına kesin. Yaprakları kestiğiniz bölgeden iki parçaya ayırın. Böylece aloe vera jelini görebilirsiniz. Aloe vera jelini dikkatli bir şekilde yapraklardan sıyırın ve bir kaseye koyun. Bu kadar basit!

Jeli hemen kullanmayacaksanız, olgun yaprakları kalınca dilimleyerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

1. Kuru ciltler için aloe vera jel maskesi

4 yemek kaşığı aloe vera jelini (2 yaprak) bir blender&#;ın içerisine koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 6 yemek kaşığı salatalık suyu ilave edin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize sürün ve dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada 3 defa uygulayabilirsiniz.

2. Yağlı ve akneli ciltler için aloe vera jel maskesi

Bir blender&#;ın içerisine 1 yumurta, 3 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı arpa unu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve cildinize uygulayın. Maske kuruyana dek yani yaklaşık dakika kadar bekleyin, ardından cildinizi ılık suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 2 defa kullanabilirsiniz.

3. Karma ciltler için aloe vera jel maskesi


Bir blender&#;ın içerisine 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve yarım limonun suyunu ekleyin, güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyin. Ardından soğuk suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

4. Hassas ciltler için aloe vera jel maskesi

Bir blender&#;ın içerisine 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyin, güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından ılık suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

5. Tüm cilt tipleri için limonlu aloe vera jel maskesi

İki adet aloe vera yaprağının jelini çıkarın ve bir blender&#;ın içerisine koyun. Üzerine yarım limonun suyunu ilave edin ve yaklaşık bir dakika boyunca karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize sürün ve 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Eğer cildiniz hassas değilse bu maskeyi haftada iki defa uygulayabilirsiniz. Dilerseniz hazırladığınız bu maskeyi saçınıza da uygulayabilirsiniz. Bunun için maskeyi saç diplerinizden başlayarak tüm saçınıza uygulayın ve yirmi dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla durulayın.

6. Siyah nokta önleyici aloe vera jel maskesi

Yarım salatalığın kabuğunu soyun ve dilimleyin, ardından blender&#;a atın. Salatalığı blendar&#;dan geçirdikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyu ekleyin, ardından karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler iyice karıştığında 2 yemek kaşığı kil ilave edin ve macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize kalın bir tabaka halinde uygulayın ve 15 dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

7. Kırışıklık önleyici aloe vera jel maskesi


Bir adet yumurta beyazını ve 3 yemek kaşığı aloe vera jelini bir blender&#;ın içerisine alın ve tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize uygulayın ve maksimum gerilmeyi hissedene kadar maskenin kurumasını bekleyin. Ardından cildiniz soğuk suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 1 defa kullanabilirsiniz.

8. Ferahlatıcı aloe vera jel maskesi

1 orta boy salatalığın kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Bir blender&#;ın içerisine 3 adet nane yaprağını, 3 adet fesleğen yaprağını, 4 yemek kaşığı aloe vera jelini, 1 tatlı kaşığı balı ve dilimlediğiniz salatalığı ekleyin, güzelce karıştırın. Ayrı bir kasede çırptığınız bir yumurta beyazını da ilave ettikten sonra son kez karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Hazırladığınız karışımı cildinize uygulayın ve 20 dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 1 defa kullanabilirsiniz.

9. Lekeli ciltler için aloe vera jel maskesi

2 yemek kaşığı gül suyunu ve 4 yemek kaşığı aloe vera jelini bir blender&#;ın içerisine alın ve tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize uygulayın ve dakika kadar bekleyin. Ardından cildiniz soğuk suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 3 defa kullanabilirsiniz.

BONUS: Maske hazırlamakla uğraşamam diyenlere hazır maskeler


Cildin eknekliğinin düzenlenmesini sağlayan ve kırışıklıklarla savaşan aloe vera içerikli saf ipek maskeyi satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Taptaze ve ışıldayan bir cilt için üç dakikada yüzde 95 daha fazla nem sağlayan tazeleyici aloe vera maskesi için ise sizi böyle alalım.

Bebek gibi bir cildin sırrı bu "doğal gece maskesinde"

Yulaf ve Bal Maskesi

Yulaf ve balı karıştırın ve yulaf biraz yumuşayana kadar dinlenmeye bırakın. Yulafı ezin ve cilde uygulamadan önce iyice karıştırın. Bir gece cildinizde bekletin ve sabah yıkayın. Karışım, kaybettiğiniz nemi geri kazandırır ve zararlı kimyasallara maruz kalmadan cildinize verilen hasarı en aza indirir.

Aloe Vera ve Gliserin Maskesi

Çok yönlü aloe vera'yı biraz gliserin ile karıştırın ve macunu yüzünüze hafifçe sürün. 20 dakika sonra bunu yıkayın. Aloe vera, toksik olmayan bir hiperpigmentasyon tedavisi olarak çalışan ve pigmentasyonu ortadan kaldırarak cildi aydınlatmaya yardımcı olan aloin içerir.

Limon ve Süt Kremalı Yüz Maskesi

Bir çorba kaşığı süt kremasını alın ve dört çorba kaşığı limon suyuyla iyice karıştırın. Bu karışımı cildinize bir kat uygulayın ve gece boyunca bırakın. Sabah ılık suyla yıkayın. Kremdeki doğal yağ asitleri, cildinizin nemlenmesine yardımcı olurken, limon beyazlatıcı özelliği ile cilt tonunun eşitlenmesine ve yara veya sivilce izlerini iyileştirmeye yardımcı olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası