karnibahar yemeği fırında / Fırında Karnabahar (Yemek Tarifi) » Yeni Balkan

Karnibahar Yemeği Fırında

karnibahar yemeği fırında

Fırında karnabahar tarifi

  • Karnabaharları parçalayıp tuzlu suda haşlayın.
  • Yumurta, yoğurt, un, sıvı yağ ve baharatları derince bir kapta harmanlayıp haşlanmış karnabaharları bu sosa bulayın.
  • Cam tepsiye dizdiğiniz karnabaharların üzerine artan sosu gezdirin.
  • dereceye ayarladığınız fırında dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerine rendelediğiniz kaşarı serpip yeniden fırına verin.
  • Peynirler eriyip üstü kızarınca yemeğiniz hazırdır.

Fırında Karnabahar Çeşitleri

Sağlıklı besinler arasında yer alan karnabaharın birbirinden farklı yemek çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle sağlıklı ve pratik yemeklerden birisi olan karnabahar fırında da pişirilebilir. Fırında pişirilen fırında karnabahar oldukça lezzetli bir yemektir. Klasik fırında karnabahar tarifinde karnabaharların üzerine beşamel sos dökülür. Bunun üzerine ise kaşar peyniri de serpilerek pişirilir. Bu klasik fırında karnabahar tarifinin yanı sıra karnabaharlar haşlandıktan sonra yağ ve baharatlar ile harmanlanarak fırında pişirilir. Bunun yanı sıra karışık sebzeli fırında karnabahar da yapılabilir. Karnabaharların bu şekilde yemekleri de yapılır.

Fırında Karnabahar Püf Noktaları

- Fırında karnabahar yaparken karnabaharların önceden hafif haşlanması daha iyi yumuşamasını sağlayacaktır. Karnabaharlar da özellikle tuzlu suda haşlanmalıdır.

- Karnabaharlar haşlandıktan sonra pişip pişmediği iyice kontrol edilmelidir. Özellikle bunun için de karnabaharlar pişerken bıçak ile kesilip pişip pişmediği de kontrol edilebilir.

- Fırında karnabahar yapılırken üzerine yapılan beşamel sos iyice tüm karnabaharlara yayılmalıdır. Bu sayede karnabaharların üzeri tamamen kapatılır.

- Haşlandıktan sonra karnabaharlar biraz bekletilmelidir. Bu şekilde ilk sıcağı düşen karnabaharlar ise daha sonra beşamel sos ile harmanlanmalıdır.

- Fırında karnabahar mutlaka sıcak servis edilmelidir. Bu sayede kaşar peyniri de daha akışkan olacaktır.

Fırında Karnabaharı Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Fırında karnabahar hazırlanırken karnabaharların önceden iyice haşlanması gerekir. Bu sayede fırında pişirilen karnabahar daha iyi pişecektir. Ayrıca beşamel sos karnabaharlar haşlanıp sıcağı iyice geçtikten sonra eklenmelidir. Eğer sıcak karnabaharların üzerine beşamel sos dökülürse Bu sosu pişirecektir. Böylece fırında karnabahar da yeterince lezzetli olmaz. Üzerine beşamel sos dökülen karnabaharlar derece önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir. Karnabahar pişmeye yakın son 5 dakika kala kaşar peyniri eklenir. Böylece kaşar peyniri de yanmamış olur. Rahatlıkla fırında karnabahar yemeği yaklaşık 15 ile 20 dakika arasında fırında pişirilir. Fırında karnabaharın üzeri kızardığında fırından çıkarılabilir. Fırında karnabaharın daha lezzetli olması için içerisine karabiber ve tuz eklenmelidir. İsteğe bağlı olarak farklı baharatlar da eklenebilir.

Fırında Karnabahar Sunumları

Fırında karnabahar mutlaka sıcak servis edilmelidir. Fırında karnabaharın üzerine kaşar peyniri eklendiği için kaşar peynirinin asla donmaması gerekir. O nedenle fırından çıkarılan karnabahar yemeği hızlı bir şekilde servis edilmelidir. Servis tabağına alınan bir dilim fırında karnabaharın yanına protein ağırlıklı bir besin konulabilir. Özellikle de köfte ve ya tavuk ile fırında karnabahar servis edilebilir. Ayrıca fırında karnabaharın üzerine maydanoz ve ya nane yaprağı da konulabilir. Fırında karnabaharın bu şekilde servis edilmesi de hoş görünmesine neden olabilir. Fırında karnabahar sunumu yapılırken isteğe ve kişisel zevklere bağlı olarak çeşitli ürünler de eklenebilir. Fırında karnabaharın sunumu da oldukça şık olmalıdır.

Fırında Karnabaharın Faydaları Var mıdır?

Fırında karnabaharın sağlığa pek çok yararı vardır. Özellikle de karnabahar fırında piştiği için besin değerlerini kaybetmez. Yüksek lif oranına sahip olan karnabahar B vitamini yönünden de oldukça zengindir. Kilo vermeyi kolaylaştıran fırında karnabahar sindirimi de arttırır. Hafızayı güçlendiren fırında karnabahar kansere karşı da koruma sağlamaktadır. Yüksek oranda C ve K vitamini içeren karnabahar kemik sağlığını da yüksek oranda korumaktadır. Demir emilimini de sağlayan fırında karnabahar vücutta bulunan hemoglobin sayısını arttırır. Yüksek tansiyonu düşüren fırında karnabahar stresi azaltırken göz sağlığını korumaktadır. Besin değeri yüksek olan fırında karnabahar haftada en az bir gün mutlaka tüketilmelidir.

Fırında Karnabahar Kaç Kalori

Orta büyüklükteki yaklaşık bir tabak karnabahar toplam kaloridir. Ayrıca fırında karnabahar yapılırken içerisine konulan yağ miktarı da azaltılmalıdır. Fırında karnabaharın içerisine konulan yağ miktarı azaltıldığında yemeğin kalorisi de düşecektir. Fırında karnabaharın içeriğindeki malzemeler arttıkça kalori miktarları da artacaktır. Fırında karnabahar düşük kaloriye sahip olduğu için diyet listelerinde mutlaka yer almalıdır. Bu sayede fırında karnabahar rahat bir şekilde tüketilebilir.

Fırında Karnabahar Kilo Aldırır mı?

Fırında karnabaharın kalori oranı düşük olduğu için asla kilo aldırmaz. Bu nedenle zayıflamak isteyen kişiler rahat bir şekilde fırında karnabahar tüketebilirler. Yüksek lif oranına sahip olan karnabahar bağırsakları da hızlı bir şekilde çalıştırdığı için asla kilo aldırmaz. Fırında karnabahar tüketirken ise porsiyon miktarını da mutlaka iyi ayarlamak gerekmektedir.

Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi, Fırında En Güzel Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Tencereye bol su koyup kaynatalım.

Karnabahar o çok ufaltmadan parçalara bölüp 15 dk. haşlayalım ve suyunu süzdürelim.

Başka bir kabın içine yumurta, süt, sıvı yağ, galeta unu, tuz ve unu ilave edip karıştıralım.

Haşlanan karnabaharları bu harca bulayıp fırın kabına koyalım.

Bütün karnabaharları bu harca bulayıp fırın kabına koyun.

Kalan harçı üzerine dökelim.

°C de kızarana kadar pişirelim.  

Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu üzerine dökelim, salça sosunu da ilave edip servis edelim.

Fırında Karnabahar hazır.

Afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Fırında Karnabahar Nasıl Yapılırin it
Fırında Karnabahar Nasıl Yapılırin it
Fırında Karnabahar Nasıl Yapılırin it
Fırında Karnabahar Nasıl Yapılırin it
Fırında Karnabahar Nasıl Yapılırin it
Fırında Karnabahar Nasıl Yapılırin it
fırında karnabahar yemeği tarifi

Lezzetli, pratik karnabahar tarifimi denemelisiniz. İster tek başına, ister et yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz fırında karnabahar tarifimiz.

Malzemeleri:

  • 1 adet karnabahar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Fırında Karnabahar Tarifi Videosu

Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır

  1. Bir adet orta boy karnabahar parçalanır ve sıcak su da haşlanır.
  2. Sosu için derin bir kaba  1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı un, 1 tutam maydanoz, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu eklenir, çırpılır.
  3. Haşlanan karnabaharlar sudan çıkarılır ve ufak ufak doğranır.
  4. Tüm karnabaharlar sosun içine alınır, karıştırılır.
  5. Karışım borcama dökülür, önceden ısıtılan derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  6. Fırından çıkarılan karnabaharların üzerine rendelenmiş kaşar serpilir, tekrar fırına verilir.
  7. Kaşarlar kızarana kadar fırında tutulur.
  8. Sıcak sıcak dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Chef

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası