arabalar kaydıraktan kayıyor / Merdiven Çıkan Kaydıraktan Kayan Araçlar Işıklı Ve Müzikli Dön Dolaş Oyunu

Arabalar Kaydıraktan Kayıyor

arabalar kaydıraktan kayıyor

 

 

Bir çok ebeveynin yaptığı yanlışlara bir de siz göz atın.  

Konu bebeğinizin güvenliği olduğunda muhtemelen çok iyi bildiğiniz birçok temel kural vardır. Örneğin; bebeği sırt üstü yatırmak, beşikte koruyucu veya boşta eşya bulundurmamak ,tehlikeli  maddeleri ulaşamayacakları yerlere koymak, bebeği düşebileceği yerlerde yalnız bırakmamak gibi… Bu liste daha da uzayabilir. Bütün bunları, hatta daha fazlasını muhtemelen uyguluyorsunuz ama  farkında olmadan yaptığınız hatalarla bebeğinizin güvenliğini tehlikeye atıyor da  olabilirsiniz. İşte bebeğinizi güvende tutmak için düzeltmeniz gereken yanlışlar.

 

Bebeğinizin araba koltuğunda ya da salıncakta uyuması

Araba koltuğu ya da salıncakta uyuyan bir bebeği yerinden kaldırarak uyandırmak isteyeceğiniz en son şeydir. Ancak yılında  yayınlanan  bir çalışmaya göre  2 yaşına kadar bebeklerin, oturmaları için tasarlanmış düzeneklerde  uyumaları sakatlığa ya da ölüme yol açabiliyor. Uzmanlara göre  bebekler araba koltuğu ya da salıncakta uyuduklarında, başları  öne düşerek yeterli havayı almalarını engelleyebilir  ya da böyle bir durumda emniyet kemerleri  boğulmaya yol açabilir. Bebeğiniz yolculuk sırasında koltuğunda uyuyakalırsa araba koltuğu doğru bir şekilde yerleştirildiği ve bebek sağlam bir şekilde bağlandı sürece bu büyük bir risk değildir. Ancak eve ulaştığınızda bebeğinizi koltuğundan çıkarıp yatağına yatırın.  Bebek, yaylı salıncak, kanguru ya da bebek arabasında uyuyakaldığında da aynı şekilde onu yatağına yatırarak güvenceye alın. 

 

Bebekle beraber kaydıraktan kaymak

Bebeğiniz ya da küçük çocuğunuzla beraber, onun güvenliğini sağlayarak eğlendirmek için kaydıraktan kayıyor olabilirsiniz. Fakat beraber kaymak riskleri de beraberinde getirebilir. 11 ay ve üzeri çocuklardaki kaval kemiği hasarlarını inceleyen bir çalışma göstermiştir ki bunların yüzde 14’ü ,çocuklar  bir yetişkinin kucağında kayarken oluşmuştur. Çocuğun ayakkabısı ya da ayağı kaydırağa takılabilir ve yetişkinin ağırlığı çocuğu arkadan itmeye devam edeceğinden çocuğun  bacağı dönebilir ya da kırılabilir.  Bu durumda en iyi seçenek çocuğunuzun tek başına kaymasına izin vermek. Onu kaydırağın ortasına koyup  oradan kaymasını da sağlayabilirsiniz. Çocuğunuz siz olmadan kaymaya korkuyorsa, onu kendi başına kaymaya hazır olana kadar farklı bir aktiviteye yönlendirebilirsiniz. 

 

 

Bebek arabasının freni yeterli olmayabilir

Bebek arabasından elimizi her çektiğimizde frene basmamız gerektiğini çok iyi  biliyoruz ama  birçok ebeveyn bunu yapmıyor. Kafamızı bir saniyeliğine çevirmemizle, birisinin bebek arabasına çarpması, büyük kardeşin ittirmesi ya da bebeğin içinde kımıldaması bebek  arabasını hareket  ettirebilir. Yüksek bir yerde olmanız, bebek arabasının trafiğe ya da park halindeki araçlara doğru ilerlemesi veya devrilmesi büyük tehlike yaratabilir. Çocuğunuzu bebek arabasının içine koyarken ya da oradan çıkartırken de freni kullanmak çok önemlidir. Arabanın altındaki eşya haznesini eğilirken de fren kullanmalısınız. Sadece bir saniyeliğine bile olsa ellerinizi bıraktığınız her an frene basmayı alışkanlık haline getirin. 

 

 

Araba koltuğunda baş desteği kullanmak

Araba koltuğuyla beraber satın almadıkça kullanmayın. Baş ve vücut destekleri, kemer kılıfları gibi ikincil piyasa ürünleri güvenliği tehlikeye atar. Bir aparat belirli bir araba koltuğuna  uygun olarak tasarlanmadığı ve güvenlik testinden geçmediği takdirde herhangi bir yaralanma durumunda araba koltuğunun performansını kötü yönde etkileyebiliyor. Benzeri bir durum pofuduk kış montları ve battaniyeler için de geçerlidir. Uzmanlara göre bu tip şeyler bebek ve emniyet kemeri arasında bebeğin geçebileceği  kadar  mesafe oluşturarak kaza esnasında bebeğin araba koltuğundan çıkmasına neden olabiliyor.

Bebeğinizi sıcak tutmak için battaniyeyi ya da montu kemerin üzerinden örtmeniz öneriliyor. Baş ve vücut  destekleyicisi kullanmak istiyorsanız araba koltuğu üreticisinin o koltuğa özel üretilen ve güvenlik testinden geçmiş bir ürünü olup olmadığını kontrol ediniz.

Çocuğunuzun yolculukta yiyip içmesi

Araba yolculuğu esnasında çocuğunuza ağlamasını engellemek için ona atıştırmalıklar veya içecek bir şeyler veriyor olabilirsiniz. Ancak bunların arka koltuktaki çocuğunuzun boğazına kaçtığını göremeyebilirsiniz.  Boğulmak sessiz bir eylem olduğu için  muhtemelen duymazsınız da. Boğulmayı görseniz bile yardım etmek için trafikte ani manevra yapmak tehlikeli olabilir. Aynı zamanda sert ağızlıklı bardaklar ve sert plastikten pipetler ani fren anında yüzde yaralanmalara sebep olabilir. Yapacağınız en iyi şey yumuşak, silikon pipetli bir içecek kabı kullanmaktır. Yolculuğunuzu önceden planlamaya çalışın ki yola çıkmadan önce ya da sonra  çocuğunuz normal öğününü yiyebilsin. Onu yolculuk esnasında beslemeniz gerekirse aracınızı güvenli bir noktaya çekip arka koltuğa geçin.

Çocuğunuzun köpeklere yaklaşıp onlara dokunması

Hepimiz biliyoruz ki küçük çocuklar ve hatta bebekler hayvanları çok severler. Çocuğunuz tüylü, şirin bir köpek gördüğünde ilk dürtüsü pek iyi bir fikir olmasa da yanına koşup onu sevmek olacaktır. Hayvanların (sadece köpekler değil) ne yapacaklarını önceden kestiremeyebilirsiniz. Küçük bir çocuğun kendilerine yaptığı herhangi bir hareketi  tehdit olarak algılayabilirler  ve işler riskli hale gelebilir.  Çocuğunuza çok erken yaşlardan itibaren hayvanlarla nasıl etkileşimde bulunmaları gerektiğini öğretmeye başlamalısınız. Hayvanlara yaklaşacağı zaman yanında bir yetişkin olması gerektiğini bilmeliler. Siz de hayvanın sahibinden dokunmak için izin almalı ve ona nasıl yaklaşılması gerektiğini sormalısınız. Örneğin bazı köpekler ellerinizi yüzünün önünde görmek ister, bazıları ise sizi tehdit olarak görmemek için yan tarafında durmanızı tercih eder.  Nasıl olması gerektiğini çocuğunuza anlatın ve ona nazik olması gerektiğini söyleyin. Ayrılırken köpeğe hoşçakal demeyi ve sahibine teşekkür etmeyi de öğretin.

Bebeği güneşten korumak için bebek arabasının üzerini örtmek

Güneşin yakıcı olduğu bir günde dışarıya çıkmak zorunda kalırsanız bebeği  güneş ışığından korumak için muhtemelen bebek arabasının üzerini bir örtüyle kapatırsınız. Fakat İsveç’teki bir araştırmaya göre bu  basit hareket ,örtü ne kadar ince olursa olsun hava sirkülasyonunu azaltarak içerideki sıcaklığı tehlikeli bir şekilde yükseltebilmektedir. Bu durum da bebekte sıcak çarpması ya da havasızlıktan bunalmaya ve hatta ani bebek ölümlerine bile neden olabilir. Uzmanlar bebeklerin vücut ısılarının yetişkinlerden  daha çabuk yükseldiğini, bu yüzden de bebek arabasının üzerini örtmenin iyi bir fikir olmadığını belirtiyor. Bebeğinizi güneşten ve sıcaktan korumak için sıcaklık yüksekken mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya çalışın. Çıkmak durumdaysanız da gölgeliği olan bir bebek arabası ya da bebek arabasına tutturulabilen bir gölgelik kullanmalısınız. Bunların yanı sıra bebeğinizde herhangi bir rahatsızlık ya da sıcaktan bunalma olup olmadığının sık sık kontrol etmelisiniz.

 

 

R&#;yada Kaydıraktan Kaymak Ne Anlama Gelir?

Rüyada kaydıraktan kaymak; genel anlamı itibari ile rüya sahibinin ruhsal ve dini açıdan oldukça büyük bir iman gücüne sahip hale geleceğine alamet eden bir rüya olma niteliği sergilemektedir. Sizin için rüyada kaydıraktan kaymak ne demek? Havuzda su kaydırağından kaydığını görmek nedir şeklinde sorulmuş olan konu başlıklarını detayları ile derledik.

 Rüyada kaydıraktan kaymanın yorumu; rüyada görülen kaydırağın sahip olduğu niteliğin yanı sıra rüyayı gören kişinin içinde yaşadığı duruma göre farklılık gösterebilmektedir. Bu bakımdan bu rüyanın yorumunun araştırılmasında rüyanın görülme biçimi oldukça büyük bir önem barındırır.

 Rüyada Kaydıraktan Kaymak

 Rüyada kaydıraktan kaymak; rüya sahibi konumundaki şahsın, hem ruhen hem de dini açıdan çok zengin bir iman gücüne sahip duruma geleceğine işaret eder. Bu kimsenin moralinin ve keyfinin son derece yerinde olacağına, mevcut haldeki sorunların ardında bırakacağına, doğru kararlar alarak kendisine bol kazanç getirecek doğru işler yapacağına alamet eder. 

 Rüyada Havuzda Su Kaydırağından Kaydığını Görmek

 Rüyada havuzda su kaydırağından kaydığını görmek; rüya sahibinin ölmüş olan büyüğünün cennette olduğuna işaret eden bir rüyadır. Ayrıca bu rüya kişinin hayır işleri ile meşgul olacağına, yüzünün güleceğine, kişinin çok büyük bir başarıya imza atacağına, tez vakitte yüksek bir mevkiye terfi edeceğine alamet eder. Aynı zamanda rüya sahibinin eski dostlarıyla iyi geçinmek için çaba gösterdiği anlamını taşır.

 Rüyada Büyük Kaydıraktan Kaydığını Görmek

 Rüyada büyük kaydıraktan kaydığını görmek; kişinin tez vakitte güzel bir haberler alacağına, işini bırakarak ailesinin yanına dönmeyi aklından geçireceğine, çok güzel olaylarla karşılaşıp yeni yerlere giderek yeni işler yapacağına işaret eder. Bu rüya ayrıca kişinin hareketlerinin ve çalışmalarının beğeni toplayacağına ve bu sayede üst mevkilere gelerek kendisine yardımı dokunan insanlara haklarını vereceğine delalet eder.

 Rüyada Parkta Kaydıraktan Kaydığını Görmek

 Rüyada parkta kaydıraktan kaydığını görmek; kişinin hanesi içinde birlik ve beraberliğin güçlü bir şekilde varlık göstereceğine, fayda sağlayacak nitelikte işler yapacağına, kişinin sahip durumda olduğu aile hayatında çok güzel günlerin yaşanacağına, kariyerinde arzu edilen başarıya ulaşılacağına, bu sayede kişinin arzu ettiği zenginliğe kavuşacağına işaret eder. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası