bursa bilirkişi listesi / Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Başvuru İlanı

Bursa Bilirkişi Listesi

bursa bilirkişi listesi

Bilirkişi listeleri açıklandı. Hukukçu bilirkişiler listeye alınmadı

İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığımızca sayılı Bilirkişilik Kanunu ve 03/08/ tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bilirkişilik Yönetmeliği hükümleri ile Bilirkişilik Daire Başkanlığının 29/11/ tarihli Bilirkişiliğe Kabule ve Bilirkişilik Başvuru Usul ve Esaslarına İlişkin Duyurusu gereğince, İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığımız yetki çevresinde oturan veya mesleki faaliyetlerini icra edenlerden, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, illeri dahilinde bilirkişilik görevi yapmak üzere, yılı Bölge Bilirkişi Listesi oluşturulabilmesi için 11/12/ tarihlerinde başvurular alınmış ve sayılı Kanun gereğince Kurulumuza tanınan yetkiye istinaden gerekli incelemeler tamamlanmıştır.

yılı Bilirkişi Listelerinde yer almak için İstanbul, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, illerinden yapılan başvurular neticesinde;&#;

&#;&#;

&#;&#;&#; BAŞVURULARI KABULEDİLENLEREİLİŞKİN;

sayılı Kanun'un 8. Maddesinin (b) fıkrasında geçen; "Bilirkişiliğe kabule ve bilirkişilerin sicile ve listeye kaydedilmesine karar vermek" hükmüne istinaden, Ek'te il bazında yer alan başvuruları mevzuata ve ilâna uygun olanların başvuruları kabul edilmiş olup,

İstanbul ili için başvuruları kabul edilenler (EK-1 listede isme yazılı olanlar) 28/12/ tarihinde mesai saatleri içerisinde (saat 00'dan sonra) yeminlerini yapmak üzere kendilerine yakınlık durumuna göre;

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (Kartal, Cevizli)

İstanbul Anadolu Adliyesi (Kartal)

İstanbul Adliyesi (Çağlayan)

Bakırköy Adliyesi

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi (İstoç)

Yeminlerini yapabilecektir.

Yeminlere zamanında gelmeyenler yemin törenine kabul edilmeyecektir.&#;

&#;&#;

Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağillerinden başvuru yapan ve başvurusu kabul edilenlerin yeminleri başvuruda bulundukları Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıklarınca yaptırılacaktır.

Mazereti olup, yemine katılamayanların mazeret dilekçelerini Başkanlığımıza göndermeleri gerekmektedir. Yine mazereti geçerli kabul edilenlere ilişkin yemin takvimi bilahare ilân edilecektir.

&#;&#;&#; BAŞVURULARI EKSİK BULUNANLARAİLİŞKİN;

Başvurularında mevzuatta ve ilanda eksik bulunan belgeleri olanlara, (EK-2) ilân tarihi itibariyle eksiklikleri gidermeleri için 15 gün süre verilmiş olup, 11/01/</strong> tarihi mesai bitimine kadar eksiklikleri tamamlamayan ya da İstanbul dışındaki illerin Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonu Başkanlığı aracılığı ile Bölge Kurulumuza ulaştırmayanların başvuruları başkaca bir inceleme ve ilan yapılmaksızın reddedilecektir. Eksikliklerini tamamlayan ve listeye kabul edilenlere ilişkin işlemler daha sonra ilân edilecektir.

&#;&#;&#; BAŞVURULARI REDDEDİLENLEREİLİŞKİN;

Başvuruları mevzuata ve ilana uygun olmayanların başvurularının EK-3 listede bulunanlar reddedilmiştir.

İş bu ilana esas Kurulumuzun 26/12/ tarihli ve /30 gündem sayılı kararına karşı ilgililer sayılı Kanun'un Maddesine istinaden ilan tarihinden itibaren otuz gün içinde Kurulumuza itiraz edebilirler.

İlgililere hususi ve başka yolla ayrıca tebligat yapılmayacak olup, ilânen tebliğ olunur.26/12/&#;

EK-1 : Başvuruları Kabul Edilenlere İlişkin Liste 
EK-2 : Başvuruları Eksik Bulunanlara İlişkin Tam Liste 
EK-3 : Başvuruları Reddedilenlere İlişkin Tam Liste 

&#; yılı bilirkişilik listesi ilanları bilirkişilik bölge kurullarının aşağıda yazılı internet sitelerinden takip edebilirsiniz.

&#;

&#;&#;&#;Adana Bilirkişilik Bölge Kurulu funduszeue.info  YILIBİLİRKİŞİLİSTESİ (Tıklayınız)

                                                              

&#;&#;&#;Ankara Bilirkişilik Bölge Kurulu funduszeue.info  YILIBİLİRKİŞİLİSTESİ  (Tıklayınız)

                                                    

&#;&#;&#;Antalya Bilirkişilik Bölge Kurulu funduszeue.info  YILIBİLİRKİŞİLİSTESİ (Tıklayınız)

                                                      

&#;&#;&#;Bursa Bilirkişilik Bölge Kurulu funduszeue.info  YILIBİLİRKİŞİLİSTESİ (Tıklayınız)

                                                   

&#;&#;&#;Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu funduszeue.info  YILIBİLİRKİŞİLİSTESİ (Tıklayınız)

                                                    

&#;&#;&#;Gaziantep Bilirkişilik Bölge Kurulu funduszeue.info  YILIBİLİRKİŞİLİSTESİ (Tıklayınız)

                                                         

&#;&#;&#;İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu funduszeue.info   YILIBİLİRKİŞİLİSTESİ (Tıklayınız).

                                                     

&#;&#;&#;İzmir Bilirkişilik Bölge Kurulu funduszeue.info  YILIBİLİRKİŞİLİSTESİ (Tıklayınız)

                                                   

&#;&#;&#;Samsun Bilirkişilik Bölge Kurulu funduszeue.info  YILIBİLİRKİŞİLİSTESİ (Tıklayınız)

                                                       

Bursa Ticaret İl Müdürlüğümüzce,  09/07/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği” hükümleri  ile Yönetmeliğin 15 ila 21’inci maddeleri uyarınca,   ilimizde ikamet eden veya mesleki faaliyetini icra eden ve başka bir Ticaret İl Müdürlüğünün sicil listesinde kayıtlı olmayan kişilerden, Bursa İl Tüketici Hakem Heyetinde bilirkişilik görevi yapmak üzere “Bilirkişi Listesi” oluşturulmuştur. Müdürlüğümüzce yapılan değerlendirme neticesinde; bilirkişiliğe kabul şartlarını sağlamayan ve bilirkişi listesinde olup gerekli nitelikleri taşımadığı anlaşılanlar listeye eklenmemiştir.
Bilirkişi Sicil ve Listesine kayıt amacıyla İl Müdürlüğümüze yapılan başvuruların değerlendirilmesi neticesinde, ilanda belirtilen bilirkişiliğe kabul şartlarını sağlayanlar sicile ve listeye kaydedilmiştir. Bu Duyuru, Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği’nin nci Maddesinin  funduszeue.info fıkrası gereği ilan edilen Bilirkişi Sicil Listesi TEBLİĞ yerine geçmektedir.

 yılı Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişi Listesi için tıklayınız.

Listeye giren başvuru sahipleri aşağıdaki linkteki yemin metnini hazırlayıp Müdürlüğümüze ulaştırması gerekmektedir.
Yemin metni için tıklayınız.


 
Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Dairesi Başkanlığı Bursa Bölge Kurulu tarafından yayınlanan yılı bilirkişilik başvuruları kabul edilenler, yemin tarihlerine ilişkin duyuru ve listelerine funduszeue.info bağlantısından erişebilirsiniz.
 

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Dairesi Başkanlığı Bursa Bölge Kurulu tarafından yayınlanan yılı bilirkişilik başvuruları kabul edilenler, yemin tarihlerine ilişkin duyuru ve listelerine  funduszeue.info bağlantısından erişebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan duyuru metni aşağıdaki gibidir.

1.

funduszeue.infoşvurularda gerek Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda belirtilen belgeler ve gerek kurulumuz internet sayfasında yer alan başvuru için istenilen belgeler ilan edilmiştir.

funduszeue.infoişilik Daire Başkanlığı sayılı kanunun 6/2a-b maddesinin kendisine verdiği yetki kapsamında duyuruda yer alan EK-1 isimli Bilirkişilik Temel Ve Alt Uzmanlık Alanları başlıklı çalışmada bilirkişilik hizmetlerine ilişkin temel ve alt uzmanlık alanlarını tespit ederek 11 ana uzmanlık alanında alt uzmanlık alanı belirlemiş ve bu temel ve alt uzmanlık alanlarına göre bilirkişilerin sahip olması gereken nitelikleri EK-2 isimli çalışmada belirleyip ilan etmiştir.

funduszeue.infomuzca yapılan değerlendirmeler hem usul yönünden istenilen bütün belgelerin tamam olup olmadığı noktasında hem de esas yönünden S.K.‘un Maddesinde aranan şartlar ile Daire Başkanlığının duyurusunda ilan edilen EK-1 de yer alan temel uzmanlık alanları için EK-2 de belirlenen aranan niteliklerin bulunup bulunmadığı noktasında yapılmıştır.

funduszeue.infomuza yapılan başvurular başvurucuların ilan edilen alanlar çerçevesinde yaptıkları seçimler doğrultusunda öncelikli olarak sunmuş oldukları öğrenim belgelerinden, ikincil olarak da ustalık, esnaflık, mesleki yeterlilik vb. Daire Başkanlığınca belirlenen belgelerden seçilen uzmanlık alanında aranan niteliklere sahip olup olmadıkları, meslekten ve/veya memuriyetten geçici veya sürekli yasaklı olup olmadıkları, asgari 5 yıllık mesleki çalışma süresini tamamlayıp tamamlamadıkları, bilirkişilik temel eğitimini alıp almadıkları, adli sicil yönünden engel suçlardan sabıkalı olup olmadıkları noktalarında ayrı ayrı incelenerek değerlendirilmiştir. 

sayılı kanunun 10/1-b maddesine 23/6/ s. KHK/ Md ile eklenen terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak koşulu yönünden başvuru ve değerlendirme sürelerinin kısalığı sebebiyle kurulumuzca adli sicil kayıtları dışında herhangi bir araştırma yapılamamakla birlikte bu araştırmanın sonraki süreçte de yapılması mümkün görülerek bu konudaki detaylı araştırmanın listelerin ilanından sonra yapılması kararlaştırılmıştır.

funduszeue.infoişilik başvuruları için istenilen belgeleri eksiksiz olarak vererek müracaatlarını yapan gerçek kişilerin başvuruları kurulumuzun toplantılarında değerlendirilerek gerek S.K.‘un Maddesinde aranan şartları taşıdıkları ve gerek istenilen belgeleri tam olarak ibraz ettikleri anlaşılan ve seçtikleri uzmanlık alanlarına ilişkin aranan nitelikleri taşıdıkları belirlenen kişiler duyurunun ekinde liste halinde gösterilmişlerdir. Bu listede başvuruları kabul edilen kişilerin kabul edilen uzmanlık alanları yer almamaktadır. Kabul edilen uzmanlık alanları bilirkişiliğe kabul edilen kişilerin yeminleri yaptırıldıktan sonra 29/12/ tarihinde ilan edilecek nihai listede gösterilecektir. 

funduszeue.info liste içerisinde yer almakla birlikte başvurularının içerisinde birden çok uzmanlık ve/veya alt uzmanlık alanını seçenlerin 29/12/ tarihinde yapılacak nihai ilanda yer alan uzmanlık alanlarına bakılarak bu ilanda görülmeyen uzmanlık alanlarının bir kısmı yönünden aranan kriterleri taşımadıkları ve dolayısıyla bu alanlar bakımından başvurularının reddedildiği kabul edilmiştir. Seçtikleri bir kısım uzmanlık alanları kabul edilmeyen ilgililer, S.K.‘un 15/1 maddesi uyarınca tebliğ mahiyetinde listelerin internetten ilan edileceği 29/12/ tarihinden itibaren otuz gün içinde kararı veren Bursa Bilirkişilik Bölge Kuruluna, ya da kurulumuza gönderilmek üzere ilgiliye en yakın adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına yazılı olarak itirazda bulunabilirler.

YEMİN TARİHİ VE YERLERİ

funduszeue.infoıkları başvuruları uygun görülerek kabul edilen ekteki listede yer alan kişiler, S.K.‘un 12/4 ve Bilirkişilik Kanunu Yönetmeliğinin Maddesi uyarınca, ilgililerin bulundukları yere göre Bölge Kurulumuz ya da bölge kurulu bulunmayan yerlerde bulundukları yer ilk derece mahkemesi adli yargı adalet komisyonunca, 27/12/ tarihinde sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 64 üncü maddesinin beşinci fıkrası ve sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen usule göre yemin ederek görevlerine başlayacak olup yemin edenlere ilişkin hazırlanacak liste görevlendirmeler için esas alınacak bilirkişi listesi olacaktır.

Yukarıda değinildiği gibi takvim sıkışıklığı sebebiyle Uyapa yapılan kayıtlarda kişilerin yerleşim yerleri il ve ilçe bazında yanlışlıklar ve çoğunlukla ilçe kaydı girilmeden yapıldığı için Uyaptan alınan verilere göre komisyonlara yemin edeceklerin listeleri ile birlikte başvuruları kabul edilen kişilerin tümünün listesi gönderilecek olup kişiler kendilerine en yakın yer komisyonu neresi ise (Bursa Bölge Adliye Mahkemesinin yetki çevresinde olmak kaydıyla) oraya müracaat ederek yeminlerini yapabileceklerdir. Komisyonlar yemin yerlerine ilişkin internet sayfalarından duyuru yapacaklardır.

Yemin edenlerin muhakkak surette yemin tutanağını imzalayıp görevli personele vermesi gerekmektedir. Zira, görevli personel tarafından kurulumuza iletilecek bu yemin tutanaklarına göre kimlerin yemine katıldıkları tespit edilecek ve böylece ilan edilecek bilirkişi listesi oluşturulacaktır.

Haklı ve kabul edilebilir bir mazereti nedeniyle yemin için tayin edilen günde hazır bulunamayanların bölge kurulumuza yapacakları başvuru ile mazeretlerinin kabul edilmesi durumunda belirlenecek yeni bir günde yeminleri yaptırılacaktır.

Bursa Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonunun yetki çevresinde bulunan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Gemlik, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ilçelerinin tamamında yerleşik olan bilirkişilerin yemin yeri, yukarıda belirtilen 27/12/ günü saat da ve 28/12/ günü saat da,  Hacı ilyas Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi, (Uluyol) No Osmangazi adresinde bulunan Bursa Adliye Mahkemesinin konferans salonudur. Bursa ilk Derece Yargı Adalet Komisyonuna Bağlı ilçelerdeki sıra listesinde bulunan arasındaki kişilerin yemini 27/12/ günü saat ile arası, ila arasındaki kişilerin yemini de 28/12/ günü saat ila arasında Bursa Bilirkişilik Bölge Kurulu başkanı ve  teşrif edecek kurul üyelerinin katılımıyla yapılacaktır.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BİLİRKİŞİ BAŞVURU İLANI

İl Müdürlüğümüz tarafından  tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği” hükümleri gereğince, BURSA ilinde ikamet etmekte olan veya mesleki faaliyetini icra eden ve başka bir Ticaret İl Müdürlüğünün sicil listesinde kayıtlı olmayan kişilerden, Bursa İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinde bilirkişilik görevi yapmak üzere “Bilirkişi Listesi” oluşturulacaktır. 1 Ocak tarihinden itibaren il ve ilçe heyetleri bu listede ismi bulunanlardan bilirkişi ataması yapacaktır.
 
BAŞVURU ŞARTLARI:
 
(1) Bilirkişilik başvurusunda bulunacak kişilerde aşağıdaki nitelikler aranır:
 
a) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa dahi devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak.

b) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak.

c) Daha önce kendi isteği dışında listeden sürekli olarak çıkarılmamış ve tüketici hakem heyetleri nezdinde bilirkişilik yapmaktan yasaklanmamış olmak.

ç)  Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da sanat icrasından veya mesleki faaliyetten sürekli olarak yasaklanmamış olmak.

d) Meslek mensubu olarak görev yapabilmek için ilgili mevzuat gereği aranan şartlara haiz olmak ve 17’nci maddenin birinci fıkrasının (e) bendinde “Temel ve alt uzmanlık alanlarını gösteren diploma, mesleki yeterlilik belgesi, uzmanlık belgesi, ustalık belgesi veya benzeri belgelerin asılları ve örnekleri” şeklinde belirtilen belgelere sahip olmak.

e) Bilirkişilik temel eğitimini başarıyla tamamlamak.

f) Bilirkişilik yapacağı alanda en az üç yıl fiilen çalışmış olmak.

g) Başvuru yapılan İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan liste dışında başka bir listede kayıtlı olmamak.
 
 
BAŞVURU USULÜ:
 
Başvuru Yeri: Başvurular, funduszeue.info internet adresinde yayımlanan bilirkişilik ilan metninin ekinde bulunan başvuru dilekçe örneğinin internet sayfasından temini ile Fethiye Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cad. No:2/1 Nilüfer/BURSA adresinde bulunan Bursa Ticaret İl Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır.

Başvuru Tarihi: Bilirkişilik yapmak amacıyla listeye kaydolmak isteyenlerin başvuruları 03 Ekim Pazartesi günü başlayıp 23 Aralık Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihten sonra İl Müdürlüğümüze ulaşan dilekçeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
 
BAŞVURU DİLEKÇESİNE EKLENECEK BELGELER:
 
Başvuru dilekçesine,

a) Vukuatlı nüfus kayıt örneği.

b) Adres ve iletişim bilgilerini gösteren belgeler ile başvuru yapılan İl Müdürlüğünün bulunduğu yer il sınırları içinde ikamet edildiğine ya da mesleki faaliyetin yürütüldüğüne dair yazılı beyan.

c) Adli sicil kaydı belgesi.

ç) Görev belgesi ile disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılma cezası alınmadığına veya sanat icrasından yasaklı durumda olunmadığına dair kayıtlı olunan meslek kuruluşu ya da çalışılan kurum veya kuruluştan alınan belge.

d) Bilirkişilik yapılacak alanda en az üç yıllık deneyime sahip olunduğunu gösteren belgeler.

e) Temel ve alt uzmanlık alanlarını gösteren diploma, mesleki yeterlilik belgesi, uzmanlık belgesi, ustalık belgesi veya benzeri belgelerin asılları ve örnekleri.

f) Mesleğini icra edebilmek için herhangi bir meslek kuruluşuna kayıtlı olmak zorunda olanlar için, meslek kuruluşuna üye olunduğuna dair son üç ay içinde alınmış oda faaliyet belgesi veya oda kayıt belgesi.

g) İki adet vesikalık fotoğraf.

ğ) Bilirkişilik temel eğitiminin tamamlandığına dair belgenin aslı ve örneği.

h) Banka hesabına ilişkin bilgilerin bildirildiği yazılı beyan.

 ı)  Bilirkişilere yapılacak olan tebligatların Hazine ve Maliye Bakanlığının e-tebligat altyapısı kullanılarak yapılabilmesi için varsa vergi dairesinden alınmış olan e-tebligat adresini gösteren belge veya e-tebligat adresini gösteren yazılı beyanların
 
eklenmesi gerekir.
 
 İHTİYAÇ DUYULAN UZMANLIK ALANLARI: 

Ayakkabı Satıcısı/Tamircisi, Bankacı, Bankacılık Bilişim, Bilgisayar Mühendisi, Beyaz Eşya/DTM (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın vb.), Bisiklet-Şarjlı Bisiklet,  Bilgisayar Programcısı, Çanta İmalatçısı, Değerli Taş, Deri Ürünleri, Diğer Elektrikli/Motorlu Ürünler (jeneratör, akü, testere, matkap vb.), Diş Hekimliği (diş tedavisi, implant, protez, ortodonti vb.) , Doktor-Plastik Cerrahi Estetik (burun estetiği, saç ekimi vb.), Elbise Tasarımcısı, Elektrikli Küçük Ev Aletleri (elektrikli süpürge, su ısıtıcısı, blender, tost makinesi vb.), Elektronik Aletler (cep telefonu, bilgisayar, tablet, televizyon, yazıcı, tarayıcı vb.)  Elektrik Mühendisi, Elektronik Mühendisi, Emlak Komisyoncusu, Eşya Değer Tespiti, Fotoğraf Makinesi, Gayrimenkul Değerleme, Gıda, Giyim ve Tekstil, Gıda Mühendisi, Gümüş Eşya ve Takı, Güvenlik Sistemleri, Güzellik Hizmeti, Halı-Kilim, Hesap Bilirkişisi (sosyal mali içtimai durum araştırması dahil), Isıtma ve Havalandırma Cihazları (kombi, klima, şofben, elektrikli ısıtıcı vb.), İnşaat-Konut (yapım, tamirat, tadilat), Kâğıt Ürünleri, Kişisel Sağlık Cihazları (işitme cihazı, tansiyon aleti vb. ),  Kozmetik Ürünler,  Kuyumcu, Makine Mühendisi, Mobilya (hazır ürünler koltuk takımı gibi ölçü alınıp yapılan ürünler vb.), Motosiklet–Şarjlı Motosiklet Optisyen, Oto Yedek Parça Satıcısı, Otomotiv  (mekanik, motor, elektrik-elektronik, otomobil parçası, tamir, araç değer kaybı vb.) Parfümeri, Parke,  Petrol ve Ürünleri, Saat Satıcısı/Tamircisi, Sıhhi Tesisat, Sigortacılık, Takı Tasarımcısı, Terzi, Unlu Şekerleme İmalat, Yalıtım İzolasyon, Yangın, Zücaciye ve diğer tüm uzmanlık alanları.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:
 
İhtiyaç duyulması halinde, başvurularda ve eklerinde sunulan bilgi ve belgelere ilişkin ilgili kurum veya kuruluşlardan bilgi istenebilir.

Yapılan değerlendirme sonucunda, başvuru sahibinin bilirkişilik için gerekli nitelikleri taşımadığının anlaşılması ve istenen belgelerin verilen sürede tamamlanmamış olması halinde talep reddedilir.

Bilirkişiliğe kabul şartlarını sağlayanlar sicile ve listeye kaydedilir.
 
YEMİN:
Sicile ve listeye kabul edilenlerden, “Yemin” başlıklı “Bilirkişilik görevimi sadakat ve özenle, bilim ve fenne uygun olarak, tarafsız ve objektif bir biçimde yerine getireceğime, namusum, şerefim ve kutsal saydığım bütün inanç ve değerlerim üzerine yemin ederim.” şeklindeki ibareyi içeren yazılı, tarihli ve imzalı beyan alınır ve bilirkişinin sicildeki dosyasına eklenir.
 
LİSTELERİN İLANI:

Yemin beyanı alınan bilirkişilerden oluşan liste, 31 Aralık tarihine kadar Bursa Ticaret İl Müdürlüğünün internet sayfasında, başvuru sahiplerinin ad ve soyadlarına yer verilerek tablo halinde yayımlanması suretiyle duyurulur. Bu duyuru tebliğ yerine geçer.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
BURSA  TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ
 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası