7 aylık bebek uyurken neden ağlar / Bebeğim Uykusunda Ağlıyor,Bebekler Gece Neden Ağlar? - Mavi Kadın

7 Aylık Bebek Uyurken Neden Ağlar

7 aylık bebek uyurken neden ağlar

Uykusuz Anneler Kulübüne Katılmak İstemiyorsanız Bu Önerileri Dikkate Alın!

Uykusuz Anneler Kulübüne Katılmak İstemiyorsanız Bu Önerileri Dikkate Alın!

Gözünden uyku aktığı halde uyumayan, uyku kelimesine bile dayanamayan bir çocuğunuz varsa bir an önce harekete geçmeniz gerekiyor. Çünkü harekete geçmezseniz uykuya elveda uykusuz gecelere merhaba demek durumunda kalabilirsiniz.

yaş grubunda çok daha fazla görülen çocuklardaki uyku problemleri ve çözüm yollarını Hisar Intercontinental Hospital Çocuk ve Ergen Uzman Psikologlarına sorduk…

Çocuğum günde kaç saat uyumalı?

Bebekler büyüdükçe daha az uyumaya başlarlar. Yeni doğmuş bir bebek saatte bir sadece beslenmek için uyanır. Bir aylık bebekler saat, aylık bebekler yaklaşık 15 saat, 6 aylık bebekler 14 saat, 10 aylık bebekler saat v.b. uyurlar aylık çocuklar günde 2 kere gündüz uykusu uyurlar. 18 aylıktan itibaren gündüz uykuları 1 kereye inebilir. Anne sütüyle beslenen bebekler geceleri daha sık uyanırlar, her saatte bir beslenme ihtiyacı duyarlar çünkü anne sütünü sindirmek hazır mamaya göre daha kolaydır. Bir süre sonra uykuyla emzirilme arasında ilişki kurarlar. Uyumaları için mamayla beslenen veya emzirilen çocukların çoğunlukla gece beslenmeye ihtiyaçları yoktur. 3 aylıktan büyük çocuklar gün içinde tüm gıda gereksinimlerini karşılarlar. Uyku ile beslenme arasındaki çağrışımı engellemek için çocuğunuzu yatırmadan dakika önce yatak odasının dışındaki bir bölümde besleyin. Uyumadan önce biberonla mama vermeyi veya emzirmeyi aşamalı olarak azaltın. Biberonla besliyorsanız sütün gramajını her gece biraz daha azaltın. Emziriyorsanız bebeğinizi beslediğiniz süreyi her gece 1 dakika azaltın.

Uyandığında veya uyuyamadığında ne yapmalıyım?

Bebeğiniz uyanır veya hemen uykuya dalmazsa ağlamasına izin verin. Onu kucağınıza almadan her 15 dakikada bir yanına gidip kontrol edebilirsiniz. Bir süre sonra ağlaması kesilebilir. Bebeğinizin gece uyanması normaldir. Belli bir sebebin olması gerekmez. Sorun bebeğinizin kendisini sakinleştirerek yeniden uyumasıdır. Bebeğinizin tekrar uykuya dalmasını sağlayacak koşulları yaratmaya çalışın.

Neler çocuğumun uykuya dalmasını önler?

Genellikle fazla heyecan, ağır bir yemek veya yatmadan önce ebeveynleri veya kardeşleriyle fazla ölçüde oynaşmak çocuğunuzun uykuya dalmasına engel olur.

Çocuğum uyurken neden yatağından çıkmaya çalışıyor?

Bu gibi çocuklar yataklarında kendilerini sıkışık hissettikleri için gece yarısı yataklarından kalkarlar. Bu gibi çocukların çocuk karyolalarından alınarak normal yansız karyolalarda yatırılmaları yararlı olacaktır. Bu şekilde kendilerini daha özgür hissedecekler ve yataktan kalkma adetleri azalacaktır.

Bu Önerileri Dikkate Alın!

  • Kimi bebeklerin gaz problemleri uyku sorunları yaratabilir, bunun geçici olduğunu uzun süreli olanlarda başta anne sütü ve diğer süt türevlerine, kimi durumlarda da başka yiyeceklerle ilgili alerjik reaksiyon olduğunu bilin. Bunun için çocuk doktorundan yardım isteyin.
  • Bebeğinizi ya da çocuğunuzu sürekli ten temasıyla uyutmayın, uykudan önce sevin, öpün, koklayın; fakat koyun koyuna aynı yatakta yatmayın.
  • Anne ve baba olarak aranızda çeşitli sebeplere dayalı (cinsel, iletişimsel, ailevi vd.) sorunlar var ise kuvvetle muhtemel bu çocukta da sorunlar yaratacaktır. Öncelikle çift olarak aranızdaki sorunları yapıcı bir şekilde çözmeye çalışın.
  • Uykuya dalmanın genelde çocuklar için çok da kolay bir şey olmadığını bilin. Çünkü uykuya dalma süreci çocuğunuzun tek başınalığını yoğun bir şekilde duyumsadığı zamandır. Ancak uykunun da gelişim için olmazsa olmaz olduğunu unutmayın.
  • Çocuğun kaygı ve korkularından etkilenmeyin; anlayış ve kabul gösterin ama siz de kaygılanmaya başlamayın. Bu zincirleme reaksiyon doğurur.
  • Bebeğinizi o hoşlansa bile yüzüstü yatırmayın. Sırtüstü ve yan yatırın. Çünkü yapılan araştırmalarda yüzüstü yatan bebeklerde ani bebek ölümleri görülmüş ve sırtüstü veya yan yatan bebeklerde bu durum söz konusu olmamıştır. Amerikan Pediatri Akademisi ailelere bebekleri sırt üstü veya en doğrusu yan yatırmalarını önermektedir. Bebeğinizi yastıklarla destekleyerek yan yatarken de rahat uyumasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Bebekler uyumadan önce neden ağlar?

Bebekler çeşitli nedenlerle ağlama krizine girebilirken, özellikle uyku saatlerinde ortaya çıkan bu durum anne babaları sıkıntıya sokabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan bebekler uyumadan önce neden ağlar konusunda bilgiler verdi.

İlk 3 ay yeni düzene alışma

Bu genellikle 3 aydan küçük çocuklarda sık görülür. Ağlama, sadece vücudun uyku döngülerine alışmasının bir tepkisidir. Anne karnındaki uyku uyanıklık döngüsünü değiştirmeye çalışmak zaman gerektirir. Bebeğin tüm organları, metabolizmasının vücudun uyku sistemiyle uyumlu olması gerekir. Genellikle 3 ay tamamlandıktan sonra vücut yavaş yavaş buna alışmaya başlar.

Bir fiziksel rahatsızlığın varlığı

Ağlamak, bebeklerin sahip olduğu tek iletişim şeklidir, bu yüzden bir şeyi iletmeleri gerektiğinde her zaman ağlamaya eğilimlidirler. Çoğu zaman, onları sinirlendiren veya rahatsız eden şeyler ağlamaya neden olur. Uyuması istenilen ortam onlar için rahat değilse, rahatsız eden bir şey varsa, hava soğuk ya da çok sıcaksa ağlayabilirler. Ayrıca dişlerin çıkarma sancıları genellikle gece bebeği daha fazla rahatsız eder.

Pişik, gaz sancısı gibi sebepler de ağlamaya neden olabilir.  Kolik denilen sindirim sistemi kaynaklı sancılar, gaz, mide sıvısının yemek borusuna çıkması vb. sebeplerin yanı sıra herhangi bir başka viral hastalık da onların uyku düzenini bozup uyuyamamalarına neden olabilir.  Uykusu gelip uyuyamamak da yine ağlama ile sonuçlanır. Ancak bu ağlamalar çok ısrarcı ve ne yapsanız geçmiyorsa çocuğun fiziki muayenesi gerekir. Bu durumu yemek yediği, banyo yaptığı saatleri not ederek rutin muayenesi esnasında çocuk doktoru ya da aile hekiminize bildirmenizde fayda vardır.

Uzun bir günün ardından bitkin düşen veya çok fazla uyaranla karşılaşan bebekler gecenin sessizliğini sinir bozucu bulabilirler. Herhangi bir hastalık veya açlık durumu da uyuyamamalarına neden olabilir.

Israrlı ağlamaların sebebi kolik olabilir

Kolik, yenidoğan bebeklerde inatçı ağlamaya sebep olan bir durumdur. Kolik belirtileri arasında en belirgin olan, birbirini izleyen 3 hafta boyunca, haftada 3 gün, günde 3 saatten fazla süren ağlama olmasıdır. Özellikle akşam saatlerinde sakinleştirilemeyen ağlama krizleri oluşur.

Ağlama süresi bebekten bebeğe farklılıklar gösterse de bazı bebekler çok kısa, bazısı uzun süre ağlar. Bazıları zor bazıları kolay sakinleştirilir. Yine de bebeklerin büyük bir bölümünde ağlama 2. hafta civarında başlar, 6. ila 8. haftalarda en üst seviyeye çıkar ve 3. ila 4. aylarda azalır. Koliğin bir hastalığa bağlı ve bir hastalığa bağlı olmayan nedenleri vardır.

Kolik ağlamaları ebeveynleri çaresiz hissettirebilir. Bu gibi durumlarda bir başkasından yardım istemeyi ihmal etmeyin. Çok dayanamayacak duruma gelirseniz sakin olmayı çalışın ve bebeğinizi emniyete aldıktan sonra kısa aralıklar ile kendinize mola verin. Ortamdan dk. olsun uzaklaşıp sakinleşerek geri gelin.

Sosyal iletişim çabası

Bebekler uyumadan önce neden ağlar sorusunun olası bir başka cevabı da ilgi ihtiyacı ve sosyal temas isteme ile ilgili olabilir. Bebekler annelerinin duygularını, sıcaklığını hissedebilir. Uyku saatinin annelerini göremeyecekleri anlamına geleceğini anlayan bebek ağlayarak ilgiyi üzerinde tutmak isteyebilir. 

Ağlayan bir bebeği nasıl sakinleştirebilirsiniz?

Küçük bir bebeği sakinleştirmek, özellikle uyku saatlerinde ebeveynler için oldukça zorlayıcı olabilir.  Çoğu zaman işe yarayan birkaç ipucu.

Ortam sıcaklığını ve kıyafetine dikkat!

Bir bebeğin kolayca uykuya dalması için odadaki sıcaklığın uygun seviyede olması gerekir. Bu, çocuğunuzun midesinin veya sırtının etrafındaki sıcaklığı kontrol ederek çok iyi test edilebilir. Hava durumuna göre bebeğinizi giydirmeyi deneyin. Kışın bile onu yoğun bir şekilde battaniyelere sarmaktan kaçının, çünkü bunların çoğu boğulmasına ve ani bebek ölümüne neden olabilir. 

Gece saatlerinde misafirlik iyi bir tercih değildir

Bebekler uyudukları yeri yadırgayabilir, başkasının evinde uyumak zor olabilir. Ya da evde birileri varken, salonda eğlence devam ediyorken bebeğinizin odasında uyumak istemeyebilir. Hele dışarıda çay bahçelerinde, restoranlarda gürültülü ortamlarda onu bir köşede uyutmak daha da zor olabilir.

Bir çocuk sahibi olmak fedakârlık gerektirir. Gürültülü, ışıklı ortamda uyumaya alışsın diye yapılan bazı uygulamalar çocukları ve ebeveynleri zorlamak ve sorun yaratmaktan başka bir şey değildir. Her çocuk farklıdır. Genel olarak onlara bebek diyorsak da bebek diye tek tip bir cins canlı yoktur onlar da yetişkinler gibi farklı kişilik özelliği gösterirler. Bebeğinizin özelliklerini keşfetmeniz ve uygun davranmanız daha doğrudur.

Gündüz daha fazla vakit geçirin

Bebeğinizle başka hiçbir şey ile ilgilenmeden geçireceğiniz saatleriniz olsun. Sadece onunla ilgilenin, oynayın, konuşun.

Rutin oluşturun

Akşam yemeğinden 1 saat kadar sonra banyo, masaj ve gece kıyafetlerini giydirme rutini oluşturun. Böylelikle her gün aynı rutin başladığında bebeğiniz de kendisini uykuya hazırlamaya başlayacaktır. Bu rutin pijama giymek, masal okumak da olabilir. Ama düzenli bir sisteminiz olsun.

Bunlara rağmen ağlamalarda bir azalma yoksa mutlaka hekiminize bilgi verin.

Ağlayan bebeğinize bunları sakın yapmayın!

·  Emzirmeyi bırakmayın.

·  Reye sendromu riski nedeniyle ağrısı olabilir diye düşünüp bebeğinize aspirin asla vermeyin.

·  Bebeğinize alkol veya alkollü içeceklerde batırılmış bir emzik vermeyin.

·  Bebeğinizi sarsmayın. Hızlı sallamayın. Bu beyin hasarına sebep olabilir.

·  Doktorunuz tarafından önerilmedikçe bebeğinize ilaç vermeyin.

·  Bebeğinizi karyolasında bırakıp yoruluncaya kadar ağlamasını beklemeyin. Kucaklayın ve sakinleştirmeye çalışın.

Bebekler uyurken neden güler?

Bir bebeğin gülümsediğini görmek kadar dokunaklı bir şey olabilir mi? Çoğu ebeveyn için güzel ayların yorgunluğunu ve uykusuz saatlerini bir dereceye kadar telafi eden bir an. Bu büyülü an genellikle bebekler uyurken daha yaygındır. Bebek rüya mı görüyor? Yoksa annelerinin karnındaki zamanlarını mı hatırlıyorlar? Peki bebeklerin uyurken gülümsemelerinin arkasında neler var?


İlginizi çekebilir: Gebeliğin hangi haftasında neler olur?


Bebeğinizi ultrasonda gülümserken görecek kadar şanslıysanız, olmayacak şeyleri hayal ettiğinizi düşünmeyin. 4D ultrason kullanan 'den fazla hamile kadını inceleyen bir araştırma, 31 fetüsün gerçekten gülümsediğini keşfetti. Hepsi ortalama saniye süreyle gülümsedi. Bu şekilde bilim adamları, bebekler daha anne karnındayken ve doğumlarından çok önce bile kendiliğinden gülümsemelerin oluştuğunu belirledi.


Doğumdan önce anne rahmindeki bebekleri izlememizi sağlayan yeni teknolojiler sayesinde, fetüslerin de hamile kaldıktan 18 hafta sonra esnediklerini keşfetmek mümkün hale geldi. Bebeğiniz hafta civarında, gülümseyebilir, göz kırpabilir ve hatta rahminizin içinde ağlayabilir. Bu yüz ifadeleri, doğum anına bir tür hazırlık olarak geliştirdikleri istemsiz reflekslerdir.

Bebeğin anne karnında yaptığı bu hareketler refleks hareketler olarak kabul edilir. Yani, bebekler söz konusu olduğunda genellikle içsel bir iyilik hissi olan bir uyarana ani bir tepkidirler. Birçoğumuzun aksine, bebeklerin aslında gülümsediklerinin farkında olmaması çok muhtemeldir, bu nedenle, tekmelediklerinde ya da başparmağını emdiklerinde olduğu gibi kaslarının istemsiz hareketindendir.





Yenidoğan uyurken normalde 2 uyku evresinden geçer: Derin uyku ve aktif uyku. Hızlı Göz Hareketi'nin kısaltması olan REM olarak da bilinen aktif fazın, yoğun beyin aktivitesi tarafından üretildiği düşünülmektedir. Bu, uykuya daldıktan yaklaşık 60 - 90 dakika sonra gerçekleşir. Ancak uyku döngüler halinde çalışır bu nedenle REM, derin uykuyla da değişecektir. Bununla birlikte, bebeklerimizin vücutlarının istem dışı hareketleri olarak büyük olasılıkla gülümsediğini, yüzünü buruşturduğunu veya bacaklarını gerdiğini tam olarak REM uykusu sırasında göreceğiz.


Konuşamadıkları için hem gülümsemek hem de ağlamak bebeğin temel iletişim aracıdır. Bu, en azından doğumdan sonraki ilk anları için geçerlidir. Ayrıca yapılan başka araştırmalar, bebeklerin doğduktan günler hatta saatler sonra bile sosyal varlıklar olduklarını kanıtlamayı başardığını da göstermiştir.


Bu nedenle gülümsemeleri, yanaklarını okşamak, tekrar temiz hissetmek gibi olumlu duygulara veya yatıştırıcı hislere de bir yanıt olabilir. Sesler, kokular ve tatlar gibi hoş anılar da bir bebekte gülümsemeyi tetikleyebilir.


Mışıl mışıl uyuyan bir bebeğe baktığımızda, genellikle onun gülümsemesini de görürüz. Bu mutlaka rüya gördükleri anlamına gelmez. Aslında, bu pek mümkün değildir çünkü yeni doğmuş bir bebek henüz hatırlamak için yeterli deneyime ve hayal etme kapasitesine sahip değildir. Beyinleri hala bu kapasiteleri kazanmak için büyüyor.


Yaşamın ilk haftalarında uyumak, bebeklerin beyinlerini geliştirmelerine, bilgileri işlemelerine ve anne karnında şekillenmeye başlayan hafızayı pekiştirmelerine yardımcı olmak gibi çok özel işlevlere sahiptir. Yapılan araştırma sonucunda, bebeklerin doğduktan birkaç saat sonra annesinin ve babasının sesini tanıdığı gözlemleyerek kanıtlanmıştır.



Kaynak: "Why Newborns Smile When They’re Sound Asleep". funduszeue.info





nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası