yuzdeki gamze neden olur / Yüzünüzdeki şansınızı biliyor musunuz? - Erzurum Haberleri

Yuzdeki Gamze Neden Olur

yuzdeki gamze neden olur

Arşiv Bağlantısı

  • ^G. O. Omotoso, et al. (). Prevalence Of Facial Dimples Amongst South-Western Nigerians: A Case Study Of Ilorin, Kwara State Of Nigeria. Semantic Scholar. Arşiv Bağlantısı
  • ^M. Abrahams. Greek Cheek. (5 Temmuz ). Alındığı Tarih: 7 Aralık Alındığı Yer: The Guardian

    Gamzeli mi gamzesiz mi?

    Haberin Devamı

    Gamze genetik bir hadisedir

    Genetik nedenlerin ortaya çıkardığı gamze oldukça ilginçtir. Baskın bir özelliktir, yani bu kusuru kalıtım yoluyla almak için tek bir gen gerekir. Annede de babada de gamze yoksa çocuklarda da olmaz, spontan bir mutasyon yaşamadıkları sürece. Anne babadan birinde varsa çocuk geni % kalıtsal olarak alma ihtimali vardır çünkü anne babanın geni anne babasının ya birinden ya da ikisinden aldığı anlamına gelir. Anne babanın ikisinde de gamze varsa, anne babasının kendi genlerini nasıl aldıklarına bağlı olarak çocuğun geni % kalıtsal olarak alma ihtimali vardır.

    Nesilden nesile geçebilir

    Yüz gamzeleri iki yanakta da ortaya çıkar ama çenede de oluşabilirler ve genelde, kasların kullanılma şeklinden dolayı kişi gülümseyene kadar görülebilir değildir. Ama bazı kişilerin tek tarafında gamzesi olur ve bazı kişiler bu fiziksel özelliği oldukça çekici bulur. Gamzelerin görüntüsü değişebilir; kalıtımsal bir özellik olarak tuhaf gamzeler de ailenin çoklu nesillerine geçebilir.

    Gamze bir şans mıdır?

    Yanaklarda gamze olması bazı toplumlarda şansın göstergesi olarak kabul edilmiş, bazı toplumlarda melek dokunuşu olarak adlandırılmıştır. Gamze üzerine sayısız şiir ve şarkı bestelenmiştir. Tanrı vergisi olan bu anatomik oluşumun insanın gülümsemesine güzellik ve karizma kattığı kesindir.

    Haberin Devamı

    Gamze estetik ile oluşturulabilir mi?

    Ufak bir operasyonla yanaklarda sonradan gamze oluşturmak mümkün. Düzgün yapıldığı takdirde çok kolay ve basit bir cerrahi operasyonla artık yanaklarınızda gamzeler oluşturulabilir. Doğal yanak gamzesi, genellikle yanak kasları ( Buccinator Kas) arasında ufak bir boşluk olduğunda ortaya çıkar. Bu boşluğun üzerindeki cilt ve yumuşak doku içeri doğru çökerek fasiyal animasyon esnasında (mesela gülerken) gamze oluşmasına neden olur.

    Uygulama nasıl yapılır?

    Tamamen lokal anestezi altında uygulanan bu yöntemde yanak içerisinden acısız bir iğne yapılarak gamze oluşması istenilen bölgeye kendiliğinden eriyen bir dikiş atılır. Yanak dış yüzeyinde ve cildinizde herhangi bir ameliyat yada dikiş izi olmaz. Gamze oluşturma cerrahisi tamamen lokal anestezi altında uygulanmaktadır. Tüm operasyon 20 dakika kadar sürer. Operasyon sona erdiğinde yürüyerek evinize gidebilirsiniz. Günlük aktivitelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

    Haberin Devamı

    Ameliyat sonrası ne bekleniyor?

    Ameliyat sonrası birkaç gün boyunca doktorunuzun size vereceği ağrı kesici ve antibiyotik hapları kullanmanız gerekecek.
    Görüldüğü üzere küçük bir cerrahi opersyon ile kişi de gamze oluşturulabiliniyor. Estetik müdahalelerde hep dediğimiz gibi kişinin mutluluğu ön plandadır. Eğer kişi operasyon sonrası mutlu olacaksa küçük müdahalelere yeşil ışık yakıyoruz. Ama daha büyük ve sorunlu operasyonları keyfi müdahaleler için önermiyoruz.

    #Estetik#Ameliyat#G&#;zellik

    LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

    Yazarın Tüm Yazıları
  • Gamze estetiği nedir ve nasıl yapılır?

    Yüze sevimli bir görüntü katarak gülümsemeyi daha da sempatik hale getiren gamzeler, bazı toplumlarda şansın göstergesidir. Ne yazık ki herkes gamze ile doğmuyor.

    Gülüşünüzü kusursuzlaştıracak gamzeleriniz olsun istemez misiniz?

    Gamze estetiği ile bu mümkün.

    Evrensel güzellik standartlarında yerini alan ve sevimli bir çekicilik yaratan gamzelere, gamze estetiği ile kavuşabilirsiniz.

    Anatomik olarak bir kusur sonucu ortaya çıkan gamzenin, insanın gülümsemesine güzellik ve çekicilik kattığı ve gamzesi olan kişilerin genç ruhlu, neşeli ve bebek yüzlü oldukları bir gerçektir.

    Gamze nedir?

    Gamzenin asıl oluşma nedeni yüzdeki “zigomaticus” kasının gelişiminde sorun olmasıdır.

    Yani , gamze kısalmış olan kaslara verilen bir isimdir. Aynı zamanda gamze sadece yüzde oluşmaz, vücudun başka bölgelerinde de oluşabilir.

    Fakat buradakiler görünür yerde olmayıp fark edilemedikleri için, yüzdeki kadar kıymetli değildir.

    Gamze estetiği nedir?

    Cerrahi olarak gamze oluştururken de aslında yapılan dokuyu destekleyen kasa hasar verilerek doku çökmesi sağlamaktır.

    İnsan ihtiyaç ve taleplerine göre gelişen ve şekillenen tıp, kişisel çekiciliğini artırmak için de çözüm üretiyor. Son zamanların yeni modası gamze estetiği ise kadınlarda yanak, erkeklerde çene gamzesi 15 dakika kadar kısa bir operasyonla yaratılabiliyor. Popo üstünde (bel gamzeleri) de oldukça yaygınlaşmakta olan bir gamze estetiği türüdür.

    Gamze estetiğinde her iki gamze tipi de kişiye uygun tekniklerle oluşturulur. Yanaktaki gamzeler deri altı dokusunun azaltılması ya da deri altı dokusunun kaslara sabitlenmesi ile oluşturulurken, popo üzerindeki gamzeler (bel gamzeleri) de deri altı dokunun azaltılması ile oluşturulur.

    Yüzdeki gamzeler kişinin isteğine göre tek ya da çift taraflı ve kişinin istediği bölgede oluşturulabilir. Popo üstünde konumlandırılan gamzeler ise anatomik yapıya uygun ve doğal görünümlüdür, çift taraflıdır.

    Gamze estetiği nasıl yapılır?

    Yeni trend gamze estetiği, yanakta iki şekilde oluşturuluyor;

    Kişi isterse sürekli olarak belirgin gamzeler ya da sadece gülünce ortaya çıkan şirin çukurluklar yapılabiliyor.

    Çekiciliğin ve sevimliliğin simgesi gamzelere, 15 dakikalık küçük bir operasyonla kavuşabilirsiniz.

    Gamze estetiği ameliyatı lokal anestezi ile yapılmaktadır. Gamze estetiği ameliyatı yaklaşık olarak bir saat sürmektedir. Gamzelerin yeri hasta ile cerrah arasındaki görüşmede belirlenir.

    Ağız içinden yapılan kesiler ile ağız mukozası (içteki ıslak deri) ve yanak kasından parça çıkarılır ve orada zayıflık oluşturulur. Daha sonra kesi dikilir.

    Gamze estetiği sonrası

    Hastaya ameliyat günü yumuşak gıda alması tavsiye edilir. Gamze estetiği ameliyatı sonrası yaklaşık 1 hafta kadar ödem (şişlik) ve hafif morluk gözlenir.

    Gamze estetiği sonrası ağrı ilk birkaç gün beklenen bir bulgudur. Ödem geriledikten sonra gülümsemeyle ortaya çıkan bir gamze oluşması beklenmektedir. Bazı hastalarda ameliyattan hemen sonra sürekli bir gamze oluşur. Bu daha sonra sadece gülümsemede ortaya çıkan doğal halini alır.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası