evde küçük böcek türleri / Evde Hangi Böcek Olur?

Evde Küçük Böcek Türleri

evde küçük böcek türleri

Evde Hangi Böcek Olur?

EV VE İŞ YERLERİNDE GÖRÜLEN HAŞERELER

Yaz dönemlerinde evde çıkan böcekler ciddi oranda artış gösterdiği için bahar aylarının gelip havaların ısınmaya başlaması ile birlikte evde böcek ilaçlama yaptırmak daha fazla zaruret haline gelmektedir. Haşerelerin yaşam alanları yeşil alanlar ve binaların etraflarındaki toprak zeminler olduğu için konutlara haşere girişleri ilk olarak bina çevrelerinden başlamakta zemin katlar başta olmak üzere zaman içinde tüm apartmana yayılıp daire içlerine kadar girerek buralarda çoğalmaktadırlar.

 

Zararlı haşere türleri gerek insan sağlığı bakımından gerek gıdaların güvenliği yönünden insanların hiç istemediği sonuçlara sebep oldukları için evde çıkan böcekler ilaçlama yaptırılarak ortadan kaldırılmalıdır.

 

Evde görülen böcekler mevsime göre değişir ancak en fazla sorun kaynağı olan ev böcekleri arasındakalorifer böcekleri, hamam böceği ve pire türleri başta gelirler. Yaz aylarında evin banyo bölümü ile mutfak kısımlarında ortaya çıkan hamam böceği yada kalorifer böceği ve karafatma böcekleri pis alanlardan evlere girdikleri için son derece pis ve itici haşereler olup insan sağlığına zararlarının bulunduğu bilinmektedir.

 

Evde çıkan böcekler arasında gümüş böceği, akrep, çıyan, toz böceği, nem böcekleri, güve ve karıncalar çoğu mekanlarda görülen haşereler olup bu böceklerin yaşam alanlarından sökülüp atılması için binalarda toplu daire ilaçlaması yada en azından yılda bir defa bile olsa apartman içlerinde ve bahçe kısımlarında zararlı haşerelere karşı ilaçlama yaptırılması dış alanlarda evlere giren böcek çeşitlerinin girişlerine engel olduğu için böcek şikayetlerinde azalmalar görülüp daire içlerindeki haşere sorunları ortadan kalkacaktır.

 

Apartman ve evlerde ortaya çıkan haşereler için 6 ayda bir ilaçlama hizmeti alınmasıen doğru yol olup en azından bu kadar aralıklarda yaptırılamıyor ise bil yılda bir defa olmak üzere ev ilaçlaması ve bina ilaçlaması evde çıkan böcekler için önleyici bir etki yapmaktadır.

 

 

Evde çıkan haşereler için ilaçlamanın önemi

Sağlığınızın korunmasını sağlamak gerek hijyen ve gerek zararlı böcek türlerinin ortamlardaki besin maddelerinin arasında dolaşması sonucu buralara bıraktıkları salya ve dışkılarının yiyeceklere bulaşması ile oldukça zararlı bir durum ortaya çıkmasına neden olurlar. Evde çıkan böcekler ile mücadelenin deneyimli ve eğitimli ev ilaçlama firmaları tarafından doğru ilaçlama yöntemleri ile yapılmasının önemini bilmekle olacağı kanısındayız.

 

Akrep, arı, kene, çıyan, kırkayak benzeri zehirli böceklerin evlere girmesi sonucu ciddi endişe baş göstermekte evdeki insanların bu böceklerden kurtulmak için farklı arayış yollarına girmelerine sebep olmaktadır. Konutlarda ve apartman dairelerinde her yıl düzenli olarak bir defaya mahsus yapılacak böcek ilaçlaması son derece koruyucu bir tedbir olup dışarıdan evlere böcek girişleri engellenmiş olacaktır.

 

Evden çıkan böcekler sıklıkla banyo ve lavaboların gider kısımları, havalandırma pencereleri ve kapı altlarından evlere girip kapı dipleri, dolap arkaları gibi bölgelerde saklanarak ürer kısa zamanda insanları ciddi şekilde rahatsız edecek boyutta çoğalıp evde çıkan böceklere karşı ilaçlama yapılması zorunlu hale gelir bu gibi durumlarda en etkili haşere ilaçları ve yeni nesil haşere mücadele yöntemleri ile evlerinizde böcek ilaçlaması yapılması gerekmektedir.

Evlerde Görülen Böcekler

Ev Böcekleri olarak anılan haşereler birçoğumuzun evinde bulunmaktadır. Evler ne kadar temiz ve hijyenik de olsalar evde bulunan böcekler bertaraf edilmesi çok zor olan canlılardır. Çeşitli yöntemlerle haşerelerle mücadele edilmeye çalışılsa da aslında bunun kesin çözümünün sadece ilaçlama olduğu açıkça bilinmektedir. Evlerde görülen haşereler ve bu haşerelerle baş etmenin yollarını sizlere açıklıyoruz.

Evlerimize hemen her yerden girebilen böcekler zaman içerisinde evlerimizi kendi evleriymiş gibi sarıp sarmalarlar. Bu sırada bizler misafir gibi yuvaları bile görmeden yaşantımıza devam ederiz. Geceleri insanlar uyurken ortaya çıkan böcekler sinsice evin içerisinde barınmaya devam ederler. Lavabo, tuvalet, gider boruları, çatlaklar, açık pencereler gibi yerlerden evlerimize girerek kendilerine sessiz, sakin bir mesken tutarlar. Çok hızlı üreyebilen böcekler sadece birkaç haftada evinizi istila edebilirler. Böcek yumurtalarını taşıyarak evin çeşitli bölgelerini kendi evleri olarak kullanan bu canlılar böcek ilaçlama yöntemleriyle temizlenebilmektedir. Mikrop taşıyarak insan sağlığını tehdit eden haşerelerden kurtulmak için böcekleri gördüğünüz ilk andan itibaren profesyonel ilaçlama yöntemlerini araştırmalısınız.

Evlerde görülen böcek türlerini tanırsanız onlardan kurtulmanız daha kolay olacaktır. Genellikle bolca şikayet aldığımız ve hemen her evde olan böcek türlerini aşağıda sıraladık.

Ev Böcekleri Türleri

Hamam Böceği

hamam böceği

Hamam Böceği

Evlerde en sık görülen ve ilaçlama firmalarının en çok talep aldığı böcek türü hamam böceğidir. Lağımlarda üreyerek buradaki mikrobu evlere taşıyan bu böcekler oldukça tehlikelidir. Sağlık ve hijyeni tehdit ederek çeşitli hastalıkların bulaşmasına neden olan hamam böcekleri ölümcül hastalara yakalanmanıza neden olabilirler. Hamam böcekleri gider borularından evlere girdikleri için genellikle tuvalet kenarlarında ve banyolarda görülürler. Geceleri etraf sakin ve sessizken ortaya çıkarlar. Hamam böcekleri çok kısa sürede üreyerek tüm eve yayılabilirler.

Hamam böceklerinden korunmak için kapı eşiklerinizi yoğun kokulu dezenfektanlarla silebilirsiniz. Hamam böcekleriyle mücadelede birçok yöntemden bahsedilmesine karşılık kesin çözüm için mutlaka ilaçlama firmalarından yardım alınmalıdır. Çoğalmalarını önleyerek düzenli olarak yapılan hamam böceği ilaçlama uygulamaları en başarılı sonuçları vermektedir.

Karınca

karınca

Karınca

Karıncalar doğada büyük görevler üstlenen canlılardır. Ancak karıncaları evlerimizde istemeyiz. Karıncalar açıkta bulunan gıdalara ve genellikle şekerli yiyeceklere gelirler. Yaz aylarında mutfak tezgahınıza veya yere dökülen şekerli sıvılar karıncalar için en çekici durumları yaratırlar.

Karıncaların eve girmelerini engellemek bitkisel çözüm için kokulu baharatlardan olan tarçın kullanabilirsiniz. Kapı ve cam önlerini sirke veya limon suyuyla silmek de etkili çözümlerden bir tanesidir.

Gümüş Böceği

gümüş böceği

Gümüş Böceği

Gümüş böcekleri hemen her evde görülen bir türdür. Güneş ışığını hiç sevmedikleri gibi rutubetli ve iyi havalandırılmamış alanlarda yaşarlar. Gümüş böceklerinden kurtulmak için evleri sık sık havalandırmak gerekir. Tarçın, kekik, lavanta gibi hoş kokulu bitkiler gümüş böcekleriyle mücadelede etkili olarak kullanılırlar.

Güve

güve

Güve

Dolaplarda, kilerlerde bulunan baklagiller uzun süre saklandıklarında güvelerin ortaya çıkmasına şaşırmamak gerekir. Buğday, pirinç, un gibi ürünlerin bulunduğu dolap veya depo gibi yerlerde ortaya çıkarlar. Yaz başlangıcında havaların ısınmasıyla birlikte kendilerini gösterirler. Dolaplarınızdaki yiyecekleri kemirerek hayatta kalırlar.

Güveler bulundukları ortamdaki yiyeceklerin tatlarını bozarlar. Güveler fazla ürerlerse mutfağınızın tamamına yayılabilirler. Güvelerden korunmak için kuru maddelerinizin olduğu dolapları sık sık havalandırmalısınız. Aktarlarda bulabileceğiniz güve kovucu ilaçlarla basit önlemler alabilirsiniz. Güzel kokulu bitkilerden olan lavanta, fesleğen, defne yaprağı, nane gibi baharatları dolaplarınıza koyarak güvelerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kalorifer Böceği

kalorifer böceği

Kalorifer Böceği

Kalorifer böcekleri, hamam böceklerinin bir türüdür. Kalorifer böceklerine çok dikkat etmelisiniz. Bu böcek türüyle ilgili yazdığımız Kalorifer Böceğini Yok Etmenin Yolları isimli makalemize göz atabilirsiniz. Genellikle mutfak ve banyo su boruları çevresinde yaşayan, sıcağı çok seven bu böcekler hızlı bir şekilde ürerler.

Çok hızlı yayılan, dişi böceklerin yumurtaları sırtında taşıyarak evinizin her yerine yayabildiği kalorifer böcekleri profesyonel ilaçlama gerektirmektedir. Kalorifer böceği ilaçlama uygulamalarıyla bu böcekten kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Antenleriyle yön bulma duyusu gelişmiş olan kalorifer böcekleri için sıvı püskürtme yöntemiyle ilaçlama en başarılı sonuçları vermektedir.

Halı Böceği

halı böceği

Halı Böceği

Fırçayı andıran görünümü ile siyah renkte olan halı böceği tüylerle kaplı bir türdür. Küçük bir böcek olan halı böcekleri halı diplerinde yaşarlar. Uzun tüylü halılarda ilk etapta fark edilmeyen bu böcekler yumurtlayarak çoğalırlar. Halılar, yün yorganlar, tüylü battaniyelerdeki mikroplarla beslenirler.

Halı böceklerinin üremelerini engellemek için ev temizliğine çok dikkat etmek gerekir. Halılar sık sık süpürülmeli ve havalanmayacak şekilde kullanmamak gerekir. Halı böceklerinden kurtulmak için ilaçlama firmalarından destek almalı ve sağlığınızı korumak adına kendiniz ilaçlama yapmaktan kaçınmalısınız.

Tahta Kurusu

tahta kurusu

Tahta Kurusu

Tahta kurusu ahşap eşyalarda barınır. Tahta kurularıyla mücadele etmek çok zordur. Zamanla ahşap mobilyaları talan eden ve baş etmesi çok zor olan bu böceklerden kurtulmak için düzenli olarak ilaçlama yapılması gerekmektedir. Evinizdeki eski mobilyalar, antikalar, değerli ahşap ürünlere fazlasıyla zarar veren tahta kurusu profesyonel ilaçlama dışındaki yöntemlere yanıt vermez.

Tespih Böceği

tespih böceği

Tespih Böceği

Tespih böcekleri tüm evinizi istila edebilir. Evlerin nemli bölgelerinde yaşarlar. Su sızıntısı varsa, rutubetli, nemli ortamlar varsa tespih böcekleriyle karşılaşmanız çok normaldir. Tespih böceği kısa bacaklı bir türdür. Mutfak tezgahlarında, çiçek saksılarında görülürler. Tespih böceklerinden kurtulmanın başlıca yolu yuvalarını bulmakla başlar.

Tespih böcekleriyle baş etmenin ise tek yolu vardır: ilaçlama… Tespih böceği ile mücadele için evdeki rutubetli ortam yok edilmeli ve ilaçlama firmasıyla görüşmelisiniz. Gaziantep ev ilaçlama hizmetleri için Teknosav ilaçlama firmasıyla görüşebilirsiniz.

Tagged under:ev böcekleri, gaziantep ev böcekleri çözümü, gaziantep ev böcekleri ilaçlama, gaziantep evde böcek var, gümüş böceği, güve, halı böceği, hamam böceği, kalorifer böceği, karınca, tahta kurusu, tespih böceği

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası