ütü lekesini ne çıkarır / Ütü yanığı lekesi nasıl geçer? - Pratik Bilgiler Haberleri

Ütü Lekesini Ne Çıkarır

ütü lekesini ne çıkarır

Ütü Lekelerini Çıkarma

Ütü Lekelerinin Çıkarılması: Adım Adım

  1. Bir Persil deterjan ve leke çıkarıcı seçin
  2. Hızlı hareket edin ve yanık veya pas izlerini Persil deterjanla ön işleme tutun
  3. Pas lekeleri için, temiz bir beyaz bezle kırmızılığı silin
  4. Yıkayıp durulayın
  5. Lekenin çıktığından emin olun

Bir Deterjan ve Leke Çıkarıcı Seçin

Pas ve yanık izlerini çıkaracak kadar güçlü bir pas lekesi çıkarıcıya ihtiyacınız olacaktır. Beyaz giysilerde Persil Gülün Büyüsü Toz veya Persil Gülün Büyüsü Jel kullanın. Giysiniz renkliyse, Persil Color veya Persil Color Jel kullanın. İpek veya yün gibi narin kumaşlarda lekeyi çıkarmak için elde yıkamaya uygun Perwoll kullanın.

Lekeyi Ön İşleme Tutun

Yanık izini veya pası fark eder etmez lekeli bölgeye Persil deterjan uygulayın. Yanık izi çok kötü değilse deterjanı lekenin üzerine sürün ve silin. Bazı durumlarda, bu şekilde lekeyi tamamen çıkarabilirsiniz. İnatçı ütü yanığı lekelerini çıkarmak için ise, lekeyi bol miktarda Persil deterjana tamamen batırmanız gerekecektir.

Yıkayıp Durulayın

Deterjanınızın “çok kirli çamaşırlar” dozajını kullanarak, kumaş için güvenli olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın. Bu bilgiyi giysinin etiketinden alabilirsiniz.

Yıkamadan Sonra Lekeyi Kontrol Edin

Ön işlem ve yıkama sonrasında leke çıkmadıysa bu adımları tekrarlayın. Zor lekelerde bu işlemleri birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Ütü Lekelerini Çıkarma

Pamuklu çarşaflarınızda veya polyester gömleğinizde yanık izi veya pas lekesi varsa, yukarıdaki adımları uygulayarak bunlardan kurtulabilirsiniz. Ancak ipek veya yün gibi daha narin kumaşlarda, ütü lekesi çıkarıcı ve deterjan olarak Perwoll kullanmalısınız. Elde yıkamanız gerektiğinden emin değilseniz, kumaşın etiketini kontrol edin.

Ütü Lekeleri için Özel Deterjanlar

Ütü yanığı izlerini ve pas lekelerini çıkarmak için doğal solüsyonlardan ve ev yapımı çözümlerden kaçının. Bazı durumlarda işe yarasalar da, çoğunlukla yarardan çok zararları olacaktır. örneğin limon suyu, hidrojen peroksit ve ağartıcı giysinizin rengini kalıcı olarak değiştirebilir.

Ütü Lekesi Türleri ve Özel Koşullar

Tüm ütü lekelerinin giderilebilmesini arzu etsek de, bu mümkün olmayabilir. Kumaş ağır biçimde yanmışsa ve dokuları hasarlı ise veya yer yer parlıyorsa, giysi muhtemelen kurtarılamaz durumdadır.

Beyaz Giysilerden Ütü Lekelerini Çıkarma:

Beyaz giysilerdeki ütü lekelerini çıkarırken doğru deterjanın büyük fark yaratacağını unutmayın. Beyazlarda daima Persil Gülün Büyüsü Toz veya Persil Gülün Büyüsü Jel kullanılmalıdır.

Ütü yanığı izlerinden veya pas lekelerinden bıktınız mı? Persil deterjanla bunlardan kolayca kurtulabilirsiniz.

Halıdaki Yanık İzlerini Nasıl Geçiririm?

Halıdaki Yanık İzlerini Nasıl Geçiririm?

Kadınların bitmek tükenmek bilmeyen çilesi evdeki eşyaların üzerine yapışıp kalan lekelerdir. Pas, yağ, kireç, oje, yanık iz ve lekeleri kolay kolay çıkmadığından her gün yeni yöntemler üzerinde düşünülüp denemeler yapılır. Her yeni çıkan temizlik ürününe onlarca lira verilir ve lekeden kurtulmak amaçlanır. Ancak genellikle harcanan büyük miktarlardaki paralara rağmen çözüm bulunamayabilir. Özellikle evin büyük bir bölümünü kaplayan ve eşyaların daha güzel ve estetik görünmesine yardım eden halılardaki lekeler bayanların kâbusudur. Her gün karşılaşılan basit lekeleri çıkartmak kolay olsa da yanık leke ve izlerini çıkartmak için çok pratik çözümler bulunamamaktadır. Hatta kimi zaman ütü, çaydanlık, tencere, sigara yanıklarından dolayı halılar kullanılmamaktadır.

Halılardaki Yanık İzlerine Zımparalı Çözüm

Öncelikle makas, zımpara kâğıdı, geniş dişli tarak ve elektrik süpürgesine ihtiyaç duyulmaktadır. İlk işlem zımpara kâğıdı ile yanık izi olan yeri iyice zımparalamaktır. Ardından kalan siyah parçalar ince uçlu makasla kesilir. Bu işlemlerin ardından zımparalanan bölgeler geniş dişli tarakla taranır ve elektrik süpürgesiyle yüksek voltajda süpürülür. Eğer bu yönteme rağmen yanık izi geçmezse halı yıkama firmalarına başvurulmalıdır. Tüm leke işlemleri için leke oluşur oluşmaz müdahale etmek en önemlidir.

 

Halılardaki Yanık Lekelerinden Hidrojen Peroksit İle Kurtulmak

Halıların üzerinde oluşan ütü, çaydanlık, sigara, tencere yanıklarının izlerini çıkarmanın bir başka yolu da hidrojen peroksit mucizesidir. Neredeyse tüm marketlerde, tuhafiyelerde ve saç boyası satılan yerlerde kolaylıkla bulabileceğiniz hidrojen peroksit halılardaki yanık lekelerinde birebir etkilidir. Öncelikle bir çay bardağı hidrojen peroksit ile iki su bardağı musluk suyu karıştırılır. Yumuşak bir bez ya da süngeri karışıma batırıp lekenin üzerine sürülür. Bir, iki dakika bekledikten sonra karışımın sürüldüğü sünger ile ovulur. Leke tamamen yok oluncaya kadar ovmaya devam edilir. Leke tamamen kaybolduktan sonra lekeli bölgeye bolca su sıkılır ve kurulanır.

 

Halıdaki Yanık Lekelerine Tuz Ve Pamukla Pratik Çözüm

Halıdaki yanık izleri için en kolay çözümlerden birisi tuz ve pamuk ikilisidir. Halıda oluşan hafif yanık izleri için pamuğun üzerine bir miktar tuz döküp o şekilde lekeyi ovmak çare olabilmektedir. Kullanılan tuzun iri tuz olması ve yanık oluşur oluşmaz hemen müdahale edilmesi önemlidir. Tuz ve pamuk formülü hafif yanık izleri için hızlı bir çözümdür. Ancak geniş ve derin yanıklarda çok etkili olmayabilir.

 

Halıdaki Yanık Lekelerinde Gliserinin Etkisi

Halılarda oluşan yanık izleri için pratik çözümlerden birisi de gliserindir. Gliserini bazı marketlerden ya da tüm eczanelerden temin edebilirsiniz. Yanık lekesi olan bölgeye birkaç damla lekeyi kaplayacak kadar gliserin dökün. On, on beş dakika beklettikten sonra yumuşak bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli bölgeyi leke yok olana kadar ovun. Ardından bulaşık deterjanı ile halıdaki gliserini temizleyin. Lekeden eser kalmayacaktır.

Konu Etiketleri

yanık lekesi nasıl çıkar?halıdaki yanık izleri nasıl yok edilir, nasıl geçer?halılardaki yanık lekelerinden hidrojen peroksit ile kurtulmakhalıdaki yanık lekelerine tuz ve pamukla pratik çözüm

Giysilerde Oluşan Ütü Yanığı Lekesi Nasıl Çıkartılır?

Ütü yaparken giysilerin üzerinde unutulan ütü, can sıkıcı ve çıkartılması zor yanık lekelerine neden olabilmektedir. Çok sevdiğimiz bazı kıyafetlerimiz bu nedenden dolayı kullanılamaz hale gelebilir. Giysilerde oluşan yanık izi çok derinlere işlememişse, bu lekelerden bazı pratik yöntemlerle kurtulmak mümkün.

Bazı anlar geliyor ki çok sevdiğimiz ve üzerimizde güzel duran bir kıyafetimizi ütülerken, üzerinde unutulan ütü nedeniyle bir daha giyilemeyecek bir hal alabiliyor. Eğer böyle bir sorunla karşılaşırsanız üzülmeyin. Ütü yanığı izlerini geçiren bazı pratik yöntemler ile çözüm bulmak mümkün. Evinizde uygulayabileceğiniz yöntemler ile çok sevdiğiniz kıyafetlerinizi yeniden giyilebilir hale getirebilirsiniz.

Makaleye Genel Bakış

Oksijenli Su Kullanarak Ütü Yanığı İzinden Kurtulmak

Oksijenli su yardımı ile ütü yanığı sonucu oluşan lekelerden kurtulabilirsiniz. Bir bardağın yarısına kadar su doldurun, diğer yarısına oksijenli su ekleyerek bir karışım oluşturun. Daha sonra temiz bir bezi bu karışma batırın ve yanık izi oluşan bölgeye sürün. Bu işlemi yaptıktan bir süre sonra yanık izinin çıktığına şahit olacaksınız.

Beyaz Sirke İle Ütü Yanığı Lekelerini Çıkartmak

Ütü yanığı lekelerinden kurtulmanın diğer bir yolu da beyaz sirke ve su karışımı kullanmak. Bir bardağın yarısına kadar beyaz sirke, diğer yarısına da su ekleyin. Temiz olduğundan emin olduğunuz bir bezi beyaz sirkeli suya batırın ve ütü yanığı izlerinin üzerinde gezdirin. İzler tamamen kaybolana kadar bu işlemi tekrar edin.

Kolonya İle Ütü Yanığı İzi Nasıl Geçer?

Bu yöntemi uygulamadan önce dikkatli olmanız ve yanınızda başka bir kişinin daha bulunması önemlidir. Ütü yanığı izinin olduğu yere kolonya dökün. Daha sonra o bölgeyi uygun bir çakmakla yakın ve yanık izi geçince hemen ıslak bir bez ile üzerini örterek ateşin sönmesini sağlayın.

Çamaşır Suyu Kullanarak Ütü Lekesi Çıkarmak (Eğer kıyafet çamaşır suyu için uygunsa)

İlk önce ütü yanığı izi meydana gelen kıyafetin etiketini kontrol ederek, çamaşır suyu kullanımına uygun olup olmadığından emin olun. Eğer kıyafet uygunsa, kıyafeti seyrelttiğiniz çamaşır suyunun içerisinde 15 dakika bekletin. Bu işlemden sonra yanık lekesinin kaybolduğunu görebilirsiniz.

Ütü Yanığı Nasıl GeçerÜtü Yanığına Çözüm ÖnerileriÜtü Yaparken Yanan Elbise

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası