belçika neyi meşhur / Brüksel’den Ne Alınır?

Belçika Neyi Meşhur

belçika neyi meşhur

Küçük şehirdeki büyük yaşamı ıskalamayın

Belçika'nın başkentiBrüksel’e ilk kez gidiyorsanız, yapılacak şeyleri ve görülecek yerleri listeleyebileceğiniz pek çok kaynak bulmuş olma ihtimaliniz yüksek. Ancak bilinmesi gereken şeyleri de öğrenmenizde fayda var. Şehirden daha fazla keyif almak, yerel yemekleri tadabileceğiniz daha eşsiz yerler bulmak gibi daha önce gidenlerin görmediği ve yapmadığı şeyleri bulmanıza yardımcı olabilecek tavsiyeleri Brüksel’e seyahat ederken bilinmesi gereken 10 şey yazısında okuyabilirsiniz.

avrupa rüyası belçika brüksel old town

Brüksel küçük bir şehir olmasına rağmen tam 19 belediyesi bulunuyor ve bu da görülebilecek çok farklı yerler olabileceği anlamına geliyor. St. Gilles’te her zaman trend olan kültürlerin bir araya gelişinden Ixelles bölgesine kadar, ziyaretçilerin sadece Büyük Saray’la yetinmemesi gerektiğini ve daha fazlasını da keşfedebileceğini bilmeleri gerekiyor.

Brüksel’in havası çok değişken. Günlük güneşlikken bir anda yarım saatlik yoğun yağmura dönebiliyor, ancak sonra tekrar güneş kendini gösteriyor. Neyse ki yağmur yağsa da şehirde bunu avantaja çevirmenize yardım edecek birçok yer var. Mont Des Arts’ın hemen yanında yer alan Müzik Enstrümanları Müzesi’nde her enstrümanın çıkardığı eşsiz sesleri kulaklıklar ile dinleyebileceğiniz devasa bir yer bulunuyor. Cinquantenaire Park’ta yan yana bulunan Kraliyet Askeri Müzesi ve Autoworld de ayrıca görülmeye değer. Birinde farklı dönemlere ait antik asker üniformaları, silahları, araçları ve askeri mühimmatları sergilenirken diğerinde motorlu araçların tarihi sergileniyor.

avrupa rüyası belçika brüksel Sonian Forest

Brüksel yemyeşil doğası ile de öne çıkan bir şehir. Gezip dolaşabileceğiniz sayısız parktan özellikle Sonian Forest kesinlikle görülmesi gereken bir doğa harikası. Brüksel’in güneydoğu köşesinde, yoğun ağaçlıklı ve hayli büyük olan Sonian Forest, öğleden sonra güneşinin tadını çıkarabileceğiniz nefis bir yer. Kayın ağaçları ile meşe ağaçları insana huzurdan başka bir şey vermiyor.

Brüksel’in görülmeye değer meşhur parklarından diğerleri olan Bois de la Cambre, Petit Salon Square, Mont Des Arts ve Park du Cinquantenaire, güzel havalarda hem tertemiz havayı solumak, hem yerel yaşamın akışını izlemek hem de vakit geçirmek için tercih edebileceğiniz yerler.

Brüksel’de inanılmaz bir moda kültürü olduğunu bilmeniz gerekiyor. Belçika modasının DNA’sı açık, gerçek dışı ve avant-garde olarak nitelendirilebilir. Bu yüzden alışveriş için bütçenizi iyi ayarlayın çünkü muhteşem dükkanlarla dolu sokaklar sizleri bekliyor olacak!

Konu pazarlar olunca Brüksel’de muhteşem seçeneklerin ardı arkası kesilmiyor. Yerel tatları tadabilir veya antik hazineleri keşfetmek için tura çıkabilirsiniz. Açık pazarlar arasında Flagey ve Chatelain en gözde olanları. İkisi de ev yapımı yiyeceklerden uluslararası Tay ve Pakistan mutfağına kadar çok geniş bir yelpazeye sahip. Organik ürünler satan Marche de Tanneurs da meraklılarını fazlasıyla memnun edebilecek bir yer. Yiyecek pazarlarına ek olarak ikinci el antika arayanlardansanız Jeu de Belle bit pazarında çok uygun fiyatlara eşyalar bulabilirsiniz. Avrupa’nın en iyi antikalarının bulunduğu Petit Sablon’a gittiğinizde iyi bir fiyat alabilmek için sıkı pazarlık yapmaktan asla çekinmeyin.

avrupa rüyası belçika brüksel yemekleri

Belçika’da biranın şakası yok. Her bira kendine özel bardağında geliyor ve doğal aromalarını ortaya çıkarabilmesi için gerekli oksijeni alabileceği özel bardaklarda servis ediliyor. Yemek konusunda ise Belçika lezzetleri sınırsız. Elbette yemekler ne kadar özel yapım olursa olsun yanında patates kızartması her zaman geliyor. Belçikalılar ile patates kızartmasının (French Fry) Belçika’ya ait olduğu konusunda hemfikir olmanız sizin yararınıza olacaktır. Tatlı konusunda ise Belçika tam bir cennet. Waffle, macaron veya çikolata konusunda dilediğiniz kadar yüksek beklentiye girebilirsiniz ve bunun karşılığı her zaman çok yüksek meblağlar olmuyor.

Avrupa başkenti Brüksel’de her zaman eğlenceli şeyler oluyor. İster müzik festivali, ister çikolata etkinliği ya da film festivali olsun, şehirde çok güçlü bir kültürel etkinlik ajandası hakim.

Şehir içinde yapılacak şeylerin sayısı çok fazla olsa da ülke içinde günübirlik seyahat etmek için en iyi başlangıç noktası yine Brüksel. İşte burada Belçika’nın küçük boyutları avantaja dönüşerek ziyaretçileri tek bir gün içinde kıyı şeritlerine, Ardenler’e veya başka bir Belçika şehrine gidip gelmesini sağlıyor.

avrupa rüyası belçika brüksel The Manneken Pis

Büyük Saray bölgesinde bulunan ikonik bir heykel Manneken Pis, bazı turistleri için tam bir hayal kırıklığı. Çünkü herkesin beklentisi daha büyük bir heykel olacağı yönünde. Karşınızda küçücük bir çiş yapan çocuk heykeli gördüğünüzde şaşırmayın. Sık sık heykelin egzotik kıyafetler ile giydirildiğini de görebilirsiniz.

Brüksel’de ve Belçika’nın merkezi olan yerlerde hemen herkes Fransızca konuşuyor. Sınıra yakın yerlerde de Felemenkçeyi sık sık duyulabilirsiniz ancak İngilizce biliyorsanız da rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz. Brüksel’in uluslararası bir şehir olmasından dolayı İngilizce de ana dil kadar kabul görüyor ve ülkenin insanları da kendi dillerini bilmeyen insanlara karşı oldukça nazik ve anlayışlılar.

Avrupa Rüyası EKO ve PLUS ile ziyaret edebileceğiniz Brüksel, Avrupa Birliği’nin önemli kurumlarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, sokaklarından müzelerine görmeye değer pek çok cazibeye sahip. Rengârenk grafitileri, antikacıları, butikleri, çeşit çeşit biraları, dinamik müzeleri ve yeni Belçika mutfağı ya da füzyon mutfağını tanıyacağınız restoranlarıyla kesinlikle harika bir Avrupa şehri.

YORUM YAP

Belçika’ya Özgü En Güzel Hediyelik Eşya Önerileri

Uzun yıllardır turistlerin uğrak tatil noktalarından biri olan Belçika, kendine has birçok hediyelik eşyaya sahip olmasıyla meşhurdur. Belçika’da alışveriş dendiğinde ilk olarak ülkenin dünyaca ünlü çikolataları akla gelmektedir. Bunun yanında ülkenin yerel birası ve dantelleri turistlerin tercih edebileceği en güzel hediyeliklerin başında yer almaktadır. Ülkeyi ziyaret eden turistlere tavsiye edilen bir diğer hediyelik de Belçika’nın ulusal sembolü olan küçük çocuk heykelidir.

Belçika Çikolatası

Dünyanın en lezzetli atıştırmalıkları olarak bilinen Belçika çikolataları, turistlerin tercih edebilecekleri ideal hediyeliklerin başında gelmektedir. % saf kakao yağından yapılması ve sahip oldukları muhteşem tatları, onları turistler için vazgeçilmez bir hediyelik haline getirmektedir. Yolculuğa uygun şekilde paketlenen ve toplu halde de satışı yapılan bu çikolataların fiyatları ise ortalama 1 euro civarındadır. Ülkeye özgü en güzel çikolataların satın alınabileceği şehirler ise hiç kuşkusuz başkent Brüksel ve Brugge’dur.

Belçika Birası

Belçika’da çikolatalar kadar meşhur olan bir şey varsa o da tüm dünyada ünü duyulan Belçika biralarıdır. Belçika’da en az çeşit biranın üretildiği bilinmektedir. Ülkede bira yapma sanatı yüzyıla kadar uzanmakta olup uzun yıllar boyunca faaliyet göstermesinden dolayı Belçika kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu biralar farklı tat ve aromalarda üretildiğinden her damak zevkine hitap edebilecek güzelliktedir. Ülkede yalnızca Trappist rahipleri tarafından üretilen Trappist biraları, turistlerin mutlaka denemesi gerekenler arasındadır. En lezzetli Belçika biralarının satın alınabileceği şehirler ise Brugge, Brüksel ve Liege’dir. Belçika’daki bira fiyatları ortalama 5 euro civarındadır.

Dantel Ürünleri

Her ne kadar klasikleşmiş olsa da Belçika’dan alınabilecek en güzel hediyeliklerden bir diğeri de dantel ürünleridir. Ülkede yüzyıla kadar uzanan geleneksel dantel işleme sanatı, yıllar boyunca nesilden nesile aktarılmıştır. Belçika’da bulunan birçok manastırda on binlerce kadın sadece bu işle uğraşmakta ve yaptıkları el işi ürünlerini turistlere satmaktadır. Ülkenin neredeyse her şehrinde bulunan manastırlarda geleneksel giysiler giymiş şekilde bu sanatı icra eden kadınlar görebilmek mümkündür. Turistlerin Belçika’da dantel ürünlerine ödeyecekleri ortalama ücret ise 5 ile 20 euro arasında değişiklik göstermektedir.

Çizgi Romanlar

’den fazla profesyonel çizgi roman yaratıcısına sahip olan Belçika’da bu ürünler de hediyelik olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Çizgi romanlar ülkede Belçika kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmektedir. İsteğe göre tekli ya da onlu paketler halinde satın alınabilen bu çizgi romanların fiyatları ortalama 0,50 cent ile 10 euro arasında değişmektedir. Ülkede bu hediyeliklerin satın alınabileceği en güzel yer ise başkent Brüksel’de bulunan Belçika Çizgi Roman Merkezi’dir. Bu merkezde turistlere hitap edebilecek yüzlerce çizgi roman bulabilmek mümkündür.

Kristal Ürünler

Üretimi ’dan beri Liege’nin eteklerindeki Saint Lambertus manastırında gerçekleştirilen bu kristal cam ürünler, turistlerin tercih edebilecekleri en güzel hediyeliklerden bir tanesi olarak öne çıkmaktadır. Kısa sürede dünyada adı duyulan Val Saint-Lambert’in kristal süsleri, tek bir yerde üretilmesi ve tamamen el işçiliğiyle hazırlanması sebebiyle oldukça değerlidir. Çeşitli vazolardan oldukça şık avizelere kadar birçok ürünün üretildiği bu manastırda ortalama fiyatlar 10 ile euro arasında değişmektedir.

Jenever Likörü

Yalnızca Belçika, Hollanda, Almanya ve Fransa’nın bazı bölgelerinde üretilmesine izin verilen Jenever likörü; ardıç aromalı, malt ve tahıl bazlı bir içecektir. Jenever likörünün yumuşak ve sert aromatik olmak üzere iki türü bulunmaktadır. En az %35 alkol içeren bu içkiler, turistler tarafından genellikle meyve ile tüketilmektedir. Bu yüzden ülkede neredeyse her şehirde elma, dut, limon, kivi, muz, kızılcık ve kavun gibi birbirinden farklı çeşitlerde likör bulabilmek mümkündür. Jenever likörünün fiyatı ortalama 5 ile 15 euro arasında değişmektedir.

Speculoos

Speculoos; ülkenin lezzetli, gevrek ve baharatlı meşhur kurabiyesidir. Karamelize şeker ve tarçınla yapılan bu kurabiyeler kahve ile muhteşem bir ikili olmaktadır. Belçika’da bir kafeye oturup kahve sipariş ettiğinizde yanında Speculoos ikram edilmemesi bir mucize olacaktır. Turistlerin de oldukça hoşuna giden bu lezzet, genel olarak ülkedeki marketlerde ve hediyelik eşya satan dükkânlarda bulunmaktadır. Önerilen en kaliteli kurabiye ise Belçika’nın ünlü markası olan Lotus Bakeries’dir. Speculoos fiyatları ülkenin her şehrinde farklılık göstermekle beraber ortalama olarak 3 ile 5 euro arasındadır.

Manneken-Pis

Bilindiği üzere Belçika’nın ulusal maskotu çişini yapan ufak bir çocuktur. ’li yıllardan beri meşhur olan bu sembolü artık ülkenin her yerinde görebilmek mümkündür. Bu yüzden Belçika’dan ne alınır diye düşünen turistlere verilebilecek en güzel tavsiye Manneken-Pis biblolarıdır. Turistler tarafından daha çok biblo hali satın alınan bu maskotun mıknatıstan minyatür heykelciklere, shot bardaklarından tirbuşona kadar birçok farklı formda çeşidi bulunmaktadır. Ürünün niteliğine göre fiyatları değişmekte olan bu hediyelikler, ortalama 3 ile 15 euro arasında satılmaktadır.

Minyatür Üçgen Evler

Belçika’yı ziyaret eden turistlerin en çok tercih ettikleri hediyeliklerden bir diğeri de minyatür üçgen evlerdir. Ülkenin her şehrinde canlı olarak gözlemlenebilen bu üçgen evlerin minyatür halleri turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Birbirinden güzel renk ve boyutlarda tasarlanan bu minyatür evler, dekorasyon ürünü olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Minyatür üçgen evlerin satın alınabileceği en ideal şehir ise hiç kuşkusuz Brugge’dur. Şehirdeki her hediyelik eşya dükkânında bulunabilecek bu ürünün fiyatı ise ortalama 5 ile 10 euro arasındadır.

Waffle

Ülkede en az çikolata kadar meşhur olan bir tatlı daha varsa o da hiç kuşkusuz tüm dünyada adı bilinen Belçika wafflelarıdır. Bu lezzeti yerinde deneyen ve yanlarında da götürmek isteyen turistler için özel olarak paketlenmiş hazır waffle hamurları satılmaktadır. Bu hamurlar ısıtılıp malzemeleri eklenerek servise hazır duruma getirilecek kolaylıkta hazırlanmıştır. Turistlerin oldukça uygun fiyata satın alabilecekleri waffle paketlerinin fiyatları ise ortalama 3 ile 6 euro arasında değişmektedir.

Belçika Peyniri

Belçika genellikle nefis birası, waffleları ve çikolatasıyla dünya çapında tanınırken, aynı zamanda harika bir peynir üreticisi olmasıyla da bilinmektedir. Ülke, geniş tarım alanları sayesinde onlarca farklı peynir üretmekte ve ithal etmektedir. Turistlere özel olarak vakumlanmış olanlar ülkenin en meşhur ve güzel peynirleri olduğundan hediyelik olarak rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Bunun yanında peyniri deneyerek satın almak isteyen misafirler, ülkenin yöresel kıyafetlerini giyerek sokak aralarında hizmet veren satıcılardan tadım yaparak seçim yapabilmektedir. Ortalama bir Belçika peynirinin fiyatı ise 3 ile 20 euro arasında değişmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası