ısıtıcı yapımı / Kendi elinizle ısıtıcı nasıl yapılır: ev yapımı cihaz yapmak için talimatlar - Yakıt June

Isıtıcı Yapımı

ısıtıcı yapımı

Mikro 12 Volt Termostatlı Isıtıcı Soba - Akü Ile Çalışan 12 Volt Isıtıcı Soba sb

Soğuk havalarda ısınma ihtiyacını gidermek için çeşitli cihazlar kullanılır. Bu cihazlar hızlı bir şekilde ortamı ısıtan, kolay kurulabilen ve taşınabilir ürünlerdir. Elektrikten ürettiği ışıma ısısını ortama hızlı bir şekilde yaymaları elektriğin olduğu her ortamda kullanılmalarına olanak tanır. Elektrikli ısıtıcı kategorisinde yer alan ve kalitesi ile birçok alanda kullanılan Mikro ısıtıcılar, kullanım alanlarına göre farklı çeşitlere sahiptir. Bunlardan biri Mikro 12 volt termostatlı ısıtıcı sobadır. Akü ile çalışabildiği için karavan, vinç, iş makinesi, forklift kabin, bekçi kulübesi gibi birçok alanda kullanılabilir. Küçük boyutu sayesinde yanınızda taşıyabilirsiniz. Ortamı hızlı bir şekilde sıcak bir hale getiren bu ürün ile ısınmak daha kolay hale gelir. İhtiyaç halinde ev ve ofislerde de kullanılması mümkündür.

  • Akü ile çalışan watt sistem
  • 12 V W Quartz Rezistans
  • 40 cm kalbo çıkışı

Mikro Akü ile Çalışan 12 Volt Isıtıcı Soba Kolaylığı

Mikro Akü ile Çalışan 12 Volt Isıtıcı Soba Kolaylığı

Bazı sektörlerde uzun süren mesai saatleri mevcuttur. Çalışmanın sürdürüldüğü mekanlar genellikle dışarıda bulunur. İnşaat sektöründe kullanılan kule vinçlerde uzun süre mesai yapan çalışanların ısınma ihtiyaçları Mikro akü ile çalışan 12 volt ısıtıcı soba ile kolaylıkla karşılanabilir. 12 volt ile çalışan ısıtıcı aküye bağlanabilir. Aküden aldığı elektrik ile devreye giren bu ürün küçük alanlarda etkili bir sıcaklık sağlar. Doğalgazla ısınmanın mümkün olmadığı alanlarda elektrik enerjisi ile çalıştırarak soğuktan korunabilirsiniz. Özellikle geceleri beklenen bekçi kulübelerinde bu ürün ile yeterli ısıyı elde edebilirsiniz. Ürün termostatlı olduğu için çok çabuk ısınır ve etrafa sıcak hava yayar. Aynı zamanda ortamdaki havayı kurutmaz. Havadaki nem düzeyini koruyan bu özellik sayesinde sağlığınız korunur. Taşıması oldukça kolay bir üründür. Ortalama ağırlığı 1 kg olduğu için her yere rahat bir şekilde götürebilirsiniz.

12 Volt ile Çalışan Isıtıcıların Kullanım Alanları

12 Volt ile Çalışan Isıtıcıların Kullanım Alanları

Mikro 12 volt termostatlı ısıtıcı soba fiyat performansı göz önüne alınınca oldukça uygundur. Beklediğiniz ısı seviyesine ulaşmayı sağlayan bu ürünü karavan seyahatlerinde tercih edebilirsiniz. Her mevsimde farklı bir deneyim yaşatan karavan seyahatlerinde, soğuk günlerde ısınmak bir sorun haline gelebilir. Farklı ısıtma yöntemlerinden biri olan 12 volt akü ile çalışan ısıtıcılar aküden kablo çekerek kullanılır. Böylece ısınmak bir problem olmaktan çıkar. Size de sevdiklerinizle sıcak atmosferin keyfini sürmek kalır. Çalışma hayatında önemli bir yere sahip olan forklift kabinlerinde uzun süreli mesai harcanabilir. Alan küçük olduğu için mikro ısıtıcılar gerekir. Bu ürünü forklift kabinlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aracınızla uzun seyahatlere çıkıyorsanız konaklama ve kamp sıralarında aküye bağlayarak ortamı ısıtabilirsiniz. Akü bağlantısı için 40 cm kablo çıkışı mevcuttur. Kablo çıkışları açık halde bulunur. Küçük boyutuna rağmen kullanışlı bir üründür.

Hayatı Kolaylaştıran Mikro 12 Volt Termostatlı Isıtıcı Soba

Hayatı Kolaylaştıran Mikro 12 Volt Termostatlı Isıtıcı Soba

Günümüzde hayatı kolaylaştıran ve pratiklik sağlayan ürünlere ulaşılması oldukça kolaydır. Her üründe olduğu gibi ısıtıcıda da gerekli açıklamalara Trendyol’dan ulaşabilirsiniz. Ürün görsellerinden inceleme yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz. Ürünün üzerinde açma kapama düğmesi, koruyucu tel ızgara, ısıya dayanıklı plastik yan düzenekler ve ısıya uygun çelik dış kaplama bulunur. Tel ızgara içerisinde yer alan Quartz cam boru, ısıyı ileten mekanizmayı sarar. Quartz camın hızlı ısı iletkenliği ve ısıya dayanıklı özelliği ile sorunsuz kullanım imkanı ortaya çıkar. Mikro 12 volt termostatlı ısıtıcı soba kullananların yaptığı yorumları inceleyerek merak ettiğiniz yanıtları bulabilirsiniz. Satıcıya sorulan sorular size yol gösterici olur. Mikro 12 volt termostatlı ısıtıcı soba yorum ve soruları ile yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz. Ürün açıklamalarında tüm teknik ölçü ve bilgiler mevcuttur.

Kendi ellerinizle bir ısıtıcı nasıl yapılır: Ev yapımı bir cihazın imalatına yönelik talimatlar. Ucuz bir elektrikli ısıtıcı yapmak için en kolay ve en ucuz ısıtıcı nasıl yapılır?

Konut ve ortak hizmetler başlamak için acelesi değil ısıtma mevsimi Ve dairelerde soğuk, garajı veya serayı ısıtmanız gerekir, ancak ısıtıcının ihtiyaç duyulup gerekmediğini asla bilemezsiniz. Her zevke ve cüzdan için cihazları bulabilirsiniz. Yine de, birçoğu ısıtıcıyı kendi elleriyle birleştirmeyi tercih eder, önemli araçlar tasarrufu sağlar.

Ev yapımı bir cihaz için gereksinimler

Ellerini ısıtıcının bağımsız üreticisine denemek isteyenlerin çoğu, çok zor bir iş için zor bir iştir.

Evet ve maliyeti fiyatla oldukça karşılaştırılabilir olan çok sayıda çeşitli teknik unsur ve düğüm satın almak tamamlanmış ürünEkonomik derecede haklı. Böylece, gelecekteki cihaz:

  • kurulumu kolay;
  • üretken;
  • elektrik tüketiminde ekonomik;
  • kasa;
  • karlı, yani, üretiminin maliyeti minimum olmalıdır;
  • rahat;
  • kompakt.

Sanayi tarafından üretilen mevcut ısıtıcılar göz önüne alındığında, tüm bu gerekliliklerin, kızılötesi radyasyon ilkesi üzerine çalışan araçlara karşılık geldiği sonucuna varılabilir. Daha kesin olarak, termal jaluzi denir. Malzeme, sırayla ortamı ısınan maddelere iletilen termal enerji üretir. Bu ısıtma yöntemi en verimli olduğu kabul edilir, çünkü üretilen ısı atık değildir. Buna göre, böyle bir cihazın etkinliği çok yüksektir.

Ev yapımı # 1 - ısıtıcıya "iyi sıcaklık" tabanlı

"Termal panjur prensibi" olarak adlandırılan birçok ısıtma cihazı çalışır. Örneğin, tanınmış "iyi sıcaklık". Analogunu evde topla çok zorlanmayacak. Bunu yapmak için ihtiyacınız olacak:

  • Lamine kağıt plastik. İki, yaklaşık 1 karenin bir sayfanın boyutunda aynıdır. m.
  • Grafit tozu. Örneğin, eski grafit trolleybus fırçalarının grafitini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  • Epoksi yapıştırıcısı.
  • Sonunda bir çatalla servis edilebilir bir tel parçası.

Isıtıcı iyi ısı - çeşitli kendi kendine yapılan cihazlar için prototip

Çalışma aşamalarda yapılır:

  • Grafit tozu ile tutkal karıştırın ve elde edilen karışımı iyice karıştırın. Böylece yapışkan bir kompozisyon almıyoruz, ancak yüksek dirençli bir grafit iletkeni. Tutkaldaki grafit miktarı doğrudan gelecekteki ısıtıcının maksimum sıcaklığını etkiler. Ortalama olarak, yaklaşık 65 ° C'dir.
  • Zikzak benzeri geniş vuruşlu plastik tabakada hazırlanan kompozisyonu uyguluyoruz. İşleme için, sayfanın daha pürüzlü bir tarafını kullanıyoruz.
  • Plastik levhalar birbirleriyle epoksi tutkalı ile bağlanır.
  • Daha fazla güç tasarımı için, levhaları güvenilir bir şekilde sabitleme, ahşap bir çerçeve inşa ediyoruz.
  • İnşaatın farklı taraflarından grafit iletkenlere, kaba pirinç terminallerine. Alternatif olarak, en rahat ısıtma modunu yüklemenizi sağlayan basit bir termostatı da bağlayabilirsiniz. Ancak, bu gerekli değildir.
  • Tasarımı iyice kurulayın. Küçük bir nem bile, açılması için ilk girişimde ev yapımı ısıtıcıya zarar verir.
  • Testler yaptık, cihazın direncini ölçüyoruz. Elde edilen değerde, gücü hesaplarız ve ısıtıcıyı ağa korku olmadan bağlanmanın mümkün olup olmadığını belirliyoruz.

Cihaz kullanıma hazır. Zemin veya duvarda yerleştirilebilir, çok fazla yer kaplamaz, yüksek kaliteli izolasyon şartıyla oldukça etkili ve güvenlidir.

Grafit ezilmiş ve epoksi tutkalı ile karıştırılır - bir grafit iletkeni ortaya çıkar

Ev yapımı # 2 - mini folyo ve cam ısıtıcı

Bir sonraki ev yapımı cihaz önceki ilkeye benzer şekilde çalışır. Sürer:

  • iki bir cam parçanın aynı boyutlarıdır;
  • alüminyum folyo;
  • sızdırmazlık maddesi;
  • sıradan parafin mum;
  • sonunda çatalla tel;
  • epoksi yapıştırıcısı.

Ayrıca mumu çalışırken, kurumu gidermek için pamuk değnekleri ve cam temizleme için bir bezi tutmak için yararlıdır.

Camın iç yüzeyi, iletken bir tabaka oluşturmak için kurumla kaplanır.

Montaj kurmak:

  • Camı her türlü kirlilikten iyice temizleyin: boya, toz, yağ vb. İzleri.
  • İletken bir yüzey oluşturuyoruz. Bunu yapmak için, her cam kütüğün bir tarafındaki bir mumun yardımı ile, bir iletken olarak hareket edecek olan kurumsal kurum. Operasyondan önce cam sürecini kolaylaştırmak için, soğuması daha iyidir - çok sigara içmek.
  • İş parçasının kenarları bir pamuklu değnek ile dikkatlice fazla sosu dikkatlice çıkarın, böylece yaklaşık yarım santimetre genişliğinin saydam kenarını söndürür.
  • Genişliği, iletken yüzeyin boyutuna karşılık gelen iki alüminyum folyo şeridini kesin. Elektrotların işlevini gerçekleştirmek için tasarlanmıştır.
  • İş parçasını SU OUT YUKARI YUKARI YUKARI İLE KAPALI ve üzerine Epoxy Tutkal uyguladık. Elektrotları folyoyu folyolardan kenara karar veriyoruz, böylece kenarları iş parçasının ötesine geçer.
  • Parçayı, içinde sarılmış katmanın yönlendirdiği ikinci sayfa ile dikkatlice preslenmiş ve yapıştırın. Tüm bağlantılar iyi sızdırmazlıktır.

Testler yapıyoruz ve iletken katmanın direncini ölçüyoruz. Artık, akım kuvvetinin akımına yüzeyin yüzeyindeki yüzeyine eşit olacak şekilde cihazın gücünü hesaplayabilirsiniz. Elde edilen değer, düzenleyici dokümantasyonun izin verilen sınırlar dahilindeyse, cihaz prize bağlanabilir. Değilse, tekrar toplamak zorunda kalacak. Soot'un daha geniş katmanının, cihazın direnişini ve sırasıyla cam ısıtma sıcaklığının üstünde olduğu akılda tutulmalıdır.

Ev yapımı ısıtıcının cam plakalardan düzen

Kızılötesi radyasyonun kullanılması ilkesi üzerine, birkaç dakika içinde toplanabilecek en basit bir ev yapımı cihazı çalıştırıyor. Bu cihaz, bataryaya monte edilmiş ve oda yönelimli bir alüminyum folyo yaprağından oluşur. Radyatörden kaynaklanan ısı folyo ayna tarafından toplanır ve odaya, ısıtma duvarları için gereksiz kayıplar olmadan yansıtılır.

Kendi ellerinizle bir ısıtıcı yapmanın birçok yolu vardır. Seçebilirsiniz farklı ilkeler Yapılacakları cihazların ve malzemelerin eserleri. Asıl şey, cihazların içinde olduğunu unutmamaktır. zorunlu Güvende olmalı. Direnişi ölçmek için tembel olmaya gerek yoktur ve ev yapımı prizde veya olmadığına izin verilmeyeceğini belirlemek için gücü hesaplamanız gerekmez. Tüm cihaz temasları, teller, iletken parçalar dikkatlice yalıtılmalıdır. Güvenli, verimli ve pratik ısıtıcı olacak uzun yıllar Lütfen kusursuz hizmetinizi memnun edin.

Sonbaharda merkezi ısıtma geç harekete geçmeye başlarken, ilkbaharda erken ayrılır. Ve Rus kışlar o kadar şiddetli ısıtma sistemi Vatandaşların ihtiyaçları ile başa çıkamıyor: Dairelerde soğuk, sıcaklık hızla pencerelerden geçiyor. Durumdan çıkın, ek bir ısı kaynağının kullanımıdır. En iyi seçim olacak kızılötesi ısıtıcıHangisi kendi ellerinizle inşa edilebilir.

Kızılötesi bir ısıtıcı yapmak için, çalışma için çalışma prensibi çalıştığınızdan emin olun. Bilmediğin şeyi nasıl yapabilirsin?

Tüm ısıtılmış gövdeler, güneşin yaptığı gibi sıcak bir şekilde yayar. Işınların ısı kaynağından giden giden, şekillerde bulunan gövdeleri ısıtan elektromanyetik dalgalardır: mobilya eşyaları ve insanlar. Havanın ısıtılması gerçekleşmez: Hava, ısıtmalı ısıtmalı gövdelerden ısı transferi sırasında ısıın sadece bir kısmını alır. İki ana eleman içeren termal radyasyon ve kızılötesi ısıtıcılar prensibi:

  • Radyasyon kaynağı. Isıtıcılarda endüstriyel üretim Bunlar, elektrik akımının geçişi sırasında veya lambaların (parlayan, halojen, kuvars ve diğerleri) ısıtması sırasında ısınmış ince metal iplerdir;
  • . Bu, fonksiyonu, yansıtan bir yansıtıcilik gövdesidir, bu daire etrafındaki ısıyı veya bireysel ısıtmalı bölgelerin oluşumu için kızılötesi ışınları yansıtmaktır.

İpucu! Reflektör tarafından elde edilen etkiyi kontrol etmek için, gıda folyosunu alın ve bir süre elinizin yanına tutun. Raylar yansıyan ve yanınıza yönlendiren ılık hissedeceksiniz.

Endüstriyel kızılötesi şöminelerde bir diğer önemli bölüm, yeminli ısıtma derecesini düzenleyen kontrolördür. İÇİNDE ev yapımı yapılar Olmayabilir. Ancak kurulumu, istenen sıcaklık aralığını ayarlama yeteneğine bir avantaj sağlar. Denetleyici, sıcaklık normun altına düşerse ve sıcaklık aşarsa serin şekilde cihazın otomatik olarak ısınmasına neden olur.

Kızılötesi ısıtıcı tavanı çalışırsanız, çalışma prensibi yer / duvar yapısındaki ile aynı olacaktır. Fark sadece bir ir-şömine montajı yöntemindedir. Ancak tam olarak bu odadaki hangi bölgelere daha rahat olacağına bağlıdır.

Şekil, kızılötesi ısıtıcıların avantajını göstermektedir: Isı fiziksel gövdelere ulaşır ve orada kalan, onları emer. Bu nedenle, yerde tavanın altından daha sıcak olabilir. Ve evde ısıtıldığında, zeminde konveksiyon yöntemi her zaman soğuktur: Kaplama kendisi ısı almaz. Isı, ısıtıldığında, acele ederken ve soğukluğun yeni bölümünü aşağı doğru tolere eder.

Ucuz ve kızgın

Genellikle, elektrikten ısıtılan cihazlar, yayıcı - filamentler veya lambalar olarak kullanılır. Ancak, yemin etmenin en kolay versiyonu bir ısıtma radyatörüdür. Bu, güneş gibi aynı fiziksel bedendir. Ve ben de ısı yayabilir. Bataryada bekleyin ve giden sıcağın radyasyon olduğunu düşünün. Sadece her yöne dağıtılır. Rayları konut tesislerine doğru gönderebilirseniz neden duvarları ısıtın?

Folyoya alın, yansıtıcı etkiyi geliştirmek ve pillerin arkasındaki duvarda ve ısıtma radyatörlerinin arkasındaki karıştırın. Sonuç olarak, duvarların alabileceği ısı, karşı tarafa gidin - size. Bu yöntem, herhangi bir püf noktası olmadan% 20 daha fazla ısıya ulaşmanıza yardımcı olur. Dezavantajı sadece çirkin yansıtıcı ekrandır: İç kısmı bozar.

Dikkat! Folyo yerine, ısı izolatörlerini yansıtıcı bir ekranla kullanabilirsiniz. Parlak örnek Köpüğün malzemesine, folyoların bir veya her iki tarafına hizmet eder.

Ev yapımı kızılötesi ısıtıcı eski reflektörden yapılabilir sovyet üretimi. Onun yanı sıra ihtiyacınız olacak:

  • Nikromun ipliği;
  • Çelik çubuk;
  • Refrakter Dielektrik (seramik bir plakaya uyar).

Bu şeylerden yapmak için IR şömine, talimatları izleyin:

  1. Reflektördeki kiri temizleyin;
  2. Helix'i açmak için fişi, kabloyu ve terminalleri kontrol edin (tamsayı olmalıdır);
  3. Refleks koni üzerinde Navit olan spiralin uzunluğunu ölçün;
  4. Aynı uzunluktaki çubuğu spiral olarak kesin;
  5. Nikromdan çubuk ipliğine göbek, böylece her santimetre 5 dönüş için muhasebeleştirir;
  6. Nikrom sarımından sapı temiz bir şekilde çıkarın;
  7. Spirali plakaya (başka bir dielektrik) koyun, böylece dönüşler birbirlerine dokunmaz;
  8. Nikrom spiralinin uçlarını güç ızgarasına bağlayın;
  9. Şimdi ısıtılmış spiral, koninin oluklarına reflektörden kolayca sığacak;
  10. Spiralin uçlarını temaslarla bağlayın.

Nikrome ipliği, manipülasyonlarımıza cihazda olan spiralden daha iyidir. Sonuç olarak, enerji, yansıtıcının duvarlarından yansıyan ve ısıyı emmeye başlayan zıt gövdelere düşen güçlü bir yaygınlaşıyoruz.

Cam Isıtıcı + Alüminyum Folyo

İhtiyacın olacak:

  • Folyo;
  • İki camın boyutunda aynıdır;
  • Parafin mum;
  • Sızdırmazlık maddesi;
  • Sonunda bir fişli tel;
  • Pamuk kumaş;
  • Bauxid;
  • Düğmeler pamuk;
  • Bir mum tutmak için herhangi bir fikstür.

Adım Adım Talimat:

  1. Camı boya, toz, yağdan bir peçete ile temizleyin;
  2. Bir mum ışığında. Bir fincan, şamdan ya da sadece düz bir yüzeye parafinle bırakın ve hızlı bir şekilde su birikintisine bir mum koyun;
  3. Bir tarafta Cap Cam, aynı hızda ateşin üzerine harcayarak. Cam prosedürden önce soğutulursa kurum, pürüzsüzce yatırır. Karanlık katman, akım tarafından yapılan bir elemanla sonuçlanacaktır;
  4. Cam parçaların çevresinde pamuk yemek çubukları ile kaydırın, böylece saf bir cam çerçevesi santimetre kalınlığında elde edilir;
  5. Gözlükdeki genişlik dikdörtgenlerinin çizgi genişliğini ölçün;
  6. Folyo'dan aynı genişliğin iki dikdörtgeninden kesilmesi - elektrot şeritleri olacaktır;
  7. Bir bardak alın ve duman tarafına kadar koyun;
  8. Bauxidka uygulayın ve folyo dikdörtgenlerinin kenarlarını koyun, böylece camın ötesine geçerler;
  9. Üzerinden ikinci kadehi duman tarafından yerleştirin ve tasarımın iyi bir şekilde bağlanması için iyice basın;
  10. "Puf pastasının" çevresinde, sızdırmazlık maddesini gözlüklerin eklemlerinde söndürür;
  11. Tasarımın gücünü kontrol edin. W'den yüksek değilse metrekare Binalar, ısıtıcı bir tel ve fiş kullanarak ağa dahil edilebilir;
  12. Ağda etkinleştirmek için, iki ucundan takviye edilmiş metal plakaları olan ahşap bir çubuk kullanın. Fişi bir kişiye sattı. Camı çubuğa takarsanız, yan taraflardan çıkan folyo metal kontaklara sıkıca sığacak şekilde, tam teşekküllü bir ısıtıcı elde edilir.

Dikkat! Tasarımın gücünü hesaplamak için, iletken tabakanın direncini ölçmek için multimetreyi kullanın. Zincirdeki akımın akımı yüke bağlı olduğundan, güç, daha kararlı bir parametrede okumak için güç daha iyidir - bu, ağda volt olan bir voltajdır. Bunu yapmak için bir formüle ihtiyacınız olacak: N \ud u * u / r.

N. - İstenilen güç.U - Gerilim (V).R. - Ölçülen direnç. Örnek: Ölçüldüğünde 24 ohm alındı. Formula'da değiştiriyoruz:N \ud * / watt'ını alıyoruz. Bu, bir odayı kareler içeren bir odayı ısıtmak için yeterlidir.

Gücün bir kare içinde metre başına 'den fazla watt'tan fazla çıktığında, direnci artırılarak azaltılmalıdır (ağdaki voltajı değiştiremeyiz). Güç çok küçükse, o zaman arttırılmalıdır.

Ya güç gelmediyse?

Şimdi, bir kızılötesi ısıtıcıyı kendi ellerinizle istediğiniz güçle nasıl yapılır. Bunu yapmak için, ısıtmak istediğiniz odanın alanını bilmeniz gerekir. Örneğin - 15 metre. Artık izin verilen maksimum gücü, metre başına watt hızında hesaplamanız gerekir. 15 yaşımızdan beri, güç 15 * \ud watt olacaktır (bunları olarak değerlendirmeniz gerekir, kw'de belirtilen elektrikli cihazların pasaportlarında).

Gerilim sürekli ( volt) ise, istenen direnci sayabilirsiniz. Bunu yapmak için, yukarıda verilen formülden direnç getireceğiz: r \ud u * u / n. Formülün yerine geçme Hesaplanan Güç ve Gerilim, elde ettik: r \ud * / \ud 32 ohm (yaklaşık).

Yukarıdaki örnekte 24 ohm vardı. Böylece direnişin geliştirilmesi gerekiyor. Bunu yapmak için, camdaki genişlik şeridin genişliğini azaltmak gerekir. Formülden çıkıyor R \ud l * p / s. Nerede l. - İletken tabakanın uzunluğu (sabit değer, çünkü camını kesmeyeceğiz), r - Dirençsizlik (sabit), S. - Genişliğine bağlı olan iletken tabakanın enine kesit alanı. Daha geniş katman - zaten daha az direnç - o kadar çok.

Çıktı! Gerekli direnişi elde etmek için, deneyimli bir şekilde deneyimli bir şekilde deneyimlemeniz gerekir, kurum şeridini, artırmanın veya azalmanın gerekli olup olmadığına bağlı olarak zaten veya daha geniş hale getirmeniz gerekir. Aynı zamanda, cam tasarımını sökmek zorunda kaldığınızda.

Katmanlı plastik bazlı ısıtıcı

Ev yapımı bir kızılötesi şömine inşa etmek için ihtiyacınız olacak:

  • Katmanlı kağıt plastik - 2 adet 1 metrekarelik;
  • Bauxid;
  • Grafit (bir toz alabilir veya eski pillerden çıkabilirsin, bir kalemten - ancak bu şekilde sönmesi gerekecek);
  • Bakır plakalar;
  • Odun;
  • Kabloyla takın.

Her şey ise, montaja devam edin:

  1. Yüksek dirençli kalın bir kütle elde etmek için grafit tozunu karıştırın;
  2. Plastik levhayı masaya kaba bir yüzeye koyun;
  3. Grafit ile karıştırılan plastik boxcit üzerine uygulayın, zikzak şeklinde lekeler;
  4. Benzer şekilde, ikinci plastik tabakayı hazırlayın;
  5. Her iki plastik levhayı yapıştırın, birbirlerine sıkıca bastırın;
  6. Plakaların karşı taraflarında, terminallerin rolünü oynayacak olan bakır plakaları güçlendirin;
  7. Elde edilen tasarımı takmak için gerekli olacağı bir ağaçtan bir çerçeve oluşturun;
  8. Gelecekteki ısınmanın kurumasını sağlayın;
  9. İletken direncini ölçün ve gücü hesaplayın.

Dikkat! Burada güç ve direnç hesaplaması, önceki davadaki gibi aynı yöntemle yapılır. Yalnızca direnç, iletken tabakanın genişliğine ve kutudaki grafitin içeriğine bağlıdır). Tozdan daha fazla - direnç ne kadar yüksek olur ve bunun tersi de geçerlidir.

Birkaç kez sökülmek zorunda kalacağız ve deneyimli bir şekilde gerekli gücü elde edersiniz. Sadece bundan sonra cihazı fişle bağlayabilir ve işlem için ağa bağlayabilirsiniz.

Ayakkabı kreminden kavanozdan mini ısıtıcı

Malzemeleri hazırlamak:

  • Ayakkabı için kremdan düz kutu;
  • İki iletken;
  • Yapabilmek;
  • Tozdaki grafit;
  • Kum;
  • Fiş.

Adım Adım Talimat:

  1. Kutuyu yıkayın;
  2. Grafit tozu ile kumu karıştırın, bunları eşit bir numaraya götürür;
  3. Karışımı yarıya kadar doldurarak kutuya çekin;
  4. Tenekeden daire kesmek;
  5. Kabloyu içine takın;
  6. Daireyi grafit kum karışımının üzerine koyun;
  7. Kavanozun tamamlanması için grafit ile kum dökün;
  8. Kavanozu bir kapakla kapatın, böylece basınç içinde görünür;
  9. İkinci tel, bir fiş kullanarak bağlantı kurarak olabilir ve ağa hareket ettirin (bir araba aküsü kullanabilirsiniz).

Isıtma derecesini ayarlamak için, içerideki basıncı değiştirmek için daha zayıf veya daha güçlü olabilir. Banka daha güçlüdür, eğriliyor - ısıtmanın güçlenmesi ve tam tersi. Ancak, bankanın hafif ışınları yaymaya başladığı aşırı ısınmaya izin vermeyin - sarı veya turuncu. Bu durumda, banka sincilerin içindeki içerikler, bu nedenle ısıtıcı verimliliği zaman zaman azalır. Sinterlendikten sonra işi geliştirmek için, kavanozu büyük ölçüde sallamanız gerekir - o zaman grafit kum karışımı tekrar gevşek ve iş için uygun olacaktır.

Basit ev yapımı panel ısıtıcı: montaj şeması, üretici fotoğrafı.

Soğuk hava temasının başlangıcıyla konut tesislerinin ısıtılması alakalı olur ve çoğu, ayrıca nasıl ısınacağını merak ediyor yerleşim odası, İş tesisleri, kır evi veya ısıtıcı ile garaj. Bu yazıda, basit, ucuz ve aynı zamanda güvenli elektrikli ısıtıcı nasıl yapılacağına bakacağız.

Kesit ve telin uzunluğu, ısıtıcının istenen gücüne dayanarak seçilmelidir, verilen tabloyu kullanabilirsiniz.

W ısıtıcıya ihtiyacınız varsa, mm'lik bir kesiti ve metre uzunluğunda bir nikrom kablosu alacaktır.

Tel uzunluğunu hesaplamak için tabloyu kullanabilirsiniz.

Daha fazla ihtiyaç duyulacak:

  • Epoksi yapıştırıcısı.
  • Cıvatalar, rondelalar, fındık - 2 adet.
  • Tel ve çatal.

Ev yapımı bir ısıtıcının elektrik şeması.

Isıtıcının imalatına devam ediyoruz.

Her fiberglas sayfasının bir tarafında bir öğütme makinesi ile temizlenmesi gerekir, iç taraf Isıtıcı.

Bir Fiberglas Yapın, nikrom telini üzerine bırakacağız. Sayfanın boyutuna bağlı olarak, telin dönüş sayısını hesaplamak gerekir ve levhanın tüm kenarlarından 20 - 30 mm'de girinti dikkate alınmalıdır. Dönüşler 10 arasındaki en uygun mesafe 15 mm'dir.

Örneğin: bir metreden daha fazla bir fiberglas tabaka uzunluğumuz varsa, daha sonra 24 metreye kadar, telin yaklaşık 24 dönüş yapması gerekir.

Kolaylık sağlamak için, önceden döşenen tel tercihen çerçeveyi bobin altına yaymak için tabaka üzerindedir.

Artık kabloyu çerçeveyi boyunca sırayla koymanız, bobinleri kağıt şeritleriyle sabitleyin ve "monolit" yapıştırın.

Telin konumunda, terminalleri yapmak için fiberglasta iki delik açmanız ve kabloyu çatalla bağlamanız gerekir.

Cihaz tarafından zincirin bütünlüğünü kontrol edin.

Şimdi ikinci fiberglas sayfasını epoksi tutkalı ile birincisine yapıştırmanız gerekir. Epoksi tutkalı, tabakanın kenarı boyunca ve telin telleri arasında uygulanır.

Levhalar, tabakaların düz bir yüzeye yerleştirmesi için, tabakaların eşit şekilde yapıştırılması için yapıştırılmış, sunta veya kontrplak üst tabakaya bastırın ve arabayı iter. Bir günden sonra, sayfalar birbirine sıkıca yapıştırılır ve ısıtıcı hazır olacaktır.

Ev yapımı ısıtıcı duvarda asılı olabilir ve odada gerçekleşmeyecek.

Isıtıcının kendisi güvenlidir, çünkü ısıtma elemanı bir cam elyafında gizlenir ve bu izolasyon malzemesi, ancak yine de güvenlik önlemlerini gözlemlemeniz ve ısıtıcıyı gözetimsiz bırakmayın.

Bir ısıtıcı yapmak isteyen kendi elleriyle azalmaz: Fabrika otonom ısıtma aletleri için fiyatlar mutlu değildir ve belirtilen özellikleri genellikle nispeten gerçekle boğulur. Bir talepte bulunmak için yararsızdır: Üreticiler her zaman bir "demir mazereti" vardır - odanın ısıtmasının etkinliği, ısı mühendisliği özelliklerine dayanır. Üreticinin, ürünleri nedeniyle meydana gelen talihsizliklerin sonuçları için tazminatın "sıkılmasını" başardığı durumlar da birdir. Doğru, hane halkı ısıtıcıları bağımsız olarak yasa yasak olmasa da, sorun, üreticisi ve sahibi için kendi kendine düzenleme duygusu olacaktır. Bu nedenle, bu makale ayrıca çeşitli sistemlerin güvenli ev ısıtıcılarının nasıl doğru şekilde yapıldığını ve üretileceğini açıklar, hiçbir termal verimlilik en iyi endüstriyel örneklerden daha düşük değildir.

Tasarımlar

Master Lovers, genellikle çok karmaşık bir tasarıma sahip ısıtıcılar verilir, Şek. Bazen dikkatlice alınırlar. Ama ezici ev yapımı runetin çoğu isıtma cihazları Bir şey birleşikdir: Yüksek derecede tehlike, Beklenen teknik özelliklerin tam tutarsızlığıyla uyumlu bir şekilde birleştirildi. Her şeyden önce, bu güvenilirlik, dayanıklılık ve taşınabilirlik anlamına gelir.

Ev için bir ısıtıcı yapın, yok. Yazlıklar, turizm ve balıkçılık için mülkiyet veya yürüyen otonom, aşağıdaki sistemler (Şekil 2'deki soldan sağa) mümkündür:

  • Doğal konveksiyonda doğrudan ısıtmalı hava ile - elektrokamin.
  • Isıtıcının zorla üflenmesi ile - fan ısıtıcısı.
  • Dolaylı ısıtmalı havaya, doğal konveksiyonda veya zorla üfleme ile - yağ veya su-hava ısıtıcı ile.
  • Yayılan termal (kızılötesi, IR) biçiminde yüzeyin ışınları - termopanel.
  • Alev özerk.

Fırının sonuncusu, slab veya su kazanı, çoğunlukla yerleşik brülör / şötir kutusuna sahip olmadığıdır, ancak ısıtma ve pişirme cihazlarının dökme ısısını kullanır. Bununla birlikte, buradaki yüz çok bulanık: Dahili brülörlü gaz ısıtıcıları satışa ve bağımsız olarak yapılır. Birçoğunda yemek pişirebilir veya ısınabilirsin. Burada sonunda, ayrıca, gazda değil, sıvı yakıtta değil, havada olmayan ve tamamen bir ocak olmadığı da saplanmış bir ısıtıcı tanımlanacaktır. Ve diğerleri, güvenlik ve güvenilirliklerinin derecesini azaltma sırasına göre değerlendirilir. Bununla birlikte, uygun bir şekilde yürütülmesi ve "en kötü" örnekler, ev özerk ısıtma cihazlarındaki gereksinimlere tamamen uygundur.

Termopan

Bu oldukça karmaşık ve zaman alıcıdır, ancak en güvenli ve verimli ev elektrikli ısıtıcı tipidir: W 12 kV oda ile çift taraflı radyasyon termopaneli. Beton bir evde M +15 ila +18 dereceye kadar ısınır. Bu durumda gerekli elektrokamin gücü W'dir. Bağımsız termopanel üretiminde para tüketimi küçüktür. T. Naz'da termopaneller. Uzak (görünür spektrumun kırmızı bölgesinden daha fazla uzaklaştırılır) veya uzun dalga IR, bu nedenle ısı vermez, yanmaz. Nispeten zayıf olan ısıtmaz elemanların nispeten zayıf ısıtılması nedeniyle, doğru şekilde yerine getirilirlerse (aşağıya bakınız), termopanellerin operasyonel aşınması pratik olarak yoktur ve dayanıklılık ve güvenilirlikleri istenmeyen dış etkilerle sınırlıdır.

Termopanellerin ısı yalıtım elemanı (yalıtımı), yüksek elektrik direncine sahip bir malzemeden ince bir düz iletkenden oluşur, 2 plakalar arasında zımparalanmış - IR için dielektrik saydam plakalar. Thermopanel ısıtıcılar ince film teknolojisinde yapılır ve plakalar özel bir plastik kompozitten yapılmıştır. Evde diğeri mevcut değil, pek çok sevgili, bir karbon kaplamaya dayanarak, 2 bardak (POS. 1'de POS. 1) arasında bir karbon kaplamaya dayanan ısı yayıcısını yapmaya çalışıyor. Her zamanki silikat cam, hemen hemen saydamdır.

Böyle bir teknik çözüm, tipik bir vekil, güvenilmez ve kısa ömürlüdür. İletken film, mum kurumundan veya cam epoksi bileşiğinin bir dolgulu, bir grafit veya elektriksel kömür doldurucusuyla birlikte yapılır. Her iki yöntemin ana şoku, filmin düzensiz kalınlığıdır. Amorf (kömür) veya grafit allotropik modifikasyondaki karbon, bu sınıf için yüksek iletkenlik yüksek olan bir yarı iletkendir. Yarı iletkenlerin özelliklerinin etkileri zayıf, neredeyse imkansız görünüyor. Ancak iletken tabakanın sıcaklığında bir artışla, karbon filmin spesifik elektrik direnci, metaller gibi doğrusal olarak büyümemektedir. Corollary - İnce yerler daha güçlü ısıtılır, yanmak. Akımın kalınlığındaki yoğunluğu büyür, aynı zamanda ısınırlar, ayrıca yanıyorlar ve tüm film yakında engellenecek. Bu t. Naz. çığ gibi tükenmişlik.

Ek olarak, kurumdan film çok dengesiz, hızlı bir şekilde kendi başına krepteler. Isıtıcının istenen gücünü elde etmek için epoksi yapıştırıcısı, 2 hacimli karbon dolgusuna kadar uygulanmalıdır. Aslında, 3 yıldır ve bir sertleştirici - dibutil ftalatının tanıtılmasından önce reçinede% eklerseniz, daha sonra 5 hacim dolgu maddesi eklenir. Ancak çalışmaya hazır (sertleştirilmemiş) bileşik, hamuru veya yağlı kili gibi kalın ve viskoz elde edilir ve gerçekçi değil - epoksi, parafin hidrokarbonları ve flüoroplast hariç her şey tarafından emilir. İkincisinden bir spatula yapılabilir, ancak arkasındaki bileşik yatak ve topaklar tarafından çekilecektir.

Son olarak, grafit ve kömür tozu sağlığa çok zararlıdır (madenciler için Silicoza'yı duydukları?) Ve son derece boşaltma maddeleri. İzlerini çıkarmak ya da bozmak, bulanık şeyleri atmak zorunda kalır, farklıdırlar. Grafit yağlayıcısıyla kim ilgilenen (bu, aynı derecede ezilmiş grafit) - dedikleri gibi, unutmayacağım, unutmayacağım. Bunlar, termopanellerin ev yapımı yayıcılar başka bir şekilde yapılmalıdır. Neyse ki, hesaplama bunun bu "eski tür" için uygun olduğunu gösteriyor, birçok on yıllar ve ucuz nikrom teli tarafından test edildi.

Ödeme

Çatlamanın aşırı ısınması tehlikesi olmadan 3 mm'lik rüzgarda camdan geçer. MQ. M. DM IC. Her iki yönde de termopanel radyatörlerinin "kek "inden 17 W'dir. 10x7 cm ( m² M. DM) yayıcının boyutlarını tanımlarız, bu tür parçalar dövüşten kesilebilir ve neredeyse sınırsız miktarlarda atık keser. Sonra bir yayıcı bize galibiyet verecek.

W ısıtıcısının gücünü alacağız (yukarıda bakınız). O zaman / \ud veya 42 yayıcıya ihtiyacınız olacak. Yapısal olarak panel, x mm çerçevesiz boyutlu matris 6x7 yayıcıyı temsil edecektir. x mm'ye kadar çerçeveyi atıyoruz - ergonomi geçer, oldukça kompakt.

Mevcut tüketim - W / V \ud A. Tüm ısıtıcının elektrik direnci - V / A \ud veya 97 OHM (OHM yasası). Bir yayıcı - 97 ohm / 42 \ud ohm. Nikromun spesifik direnci, neredeyse tam olarak (OHM * SQ. MM) / M, ancak bir yayıcı için hangi bölümü ve uzunluğun bir tele ihtiyacı var? Nikrom "yılan", 10x7 cm bardaklar arasında (Şekil 2'de POS. 2)?

Açık, yani mevcut yoğunluk. Hava, nikrom elektrontajı ile temas - A / SQ. mm. Karanlıktan ışığa parlıyorlar ( derece santigrat). 16 A / Sq mevcut yoğunluğunda derece alacağız. mm. IR'nin serbest radyasyonuna maruz kalan, akımın yoğunluğundan rakamın sıcaklığı kök karesine bağlıdır. İki kez, 8 A / sq'ye kadar azaltıldı. Mm, biz Çalışma sıcaklığı Nikrom / (2 ^ 2) \ud derece için silikat cam güvenli bir şekilde. Yaygının dış yüzeyinin aynı anda (konveksiyon nedeniyle ısı emici hariç) sıcaklığı, bir dış 20 derece ile 70 dereceyi geçmeyecek - "Yumuşak" IR ve Güvenlik, ısı transferinde de kullanılır. Yayan yüzeyleri koruyucu bir ızgara ile örtün (aşağıya bakınız).

'de nominal çalışma akımı, Nichrome / 8 \ud metrekarelik bir kesiti verecektir. mm. Dairenin alanının okul formülüne göre, tel çapını - veya mm'dir. Bir marj ile, mm alacağız, o zaman ısıtıcının gücü W olacaktır, çünkü Meydandaki çalışma akımına bağlıdır. W Isıtma için yeterli olacaktır, yeterli W olurdu ve cihazın dayanıklılığı birkaç kez artacaktır.

mm çapında 1 m nikrom tel, ohm ( kare \ud ; 1 / \ud 2, ) direncine sahiptir. Bir yayıcının direnci elde etmek için Ohm'a / \ud veya M kabloya ihtiyaç duyacaktır. Nikrome "yılan" genişliğini 5 cm (1 cm, kenarlardan 1 cm stok) alacağız. 1 mm'lik tırnaklardan gurur duyuyorum (aşağıya bakınız) Yılanın dalında mm, cm ekleyin. Dalların cm / cm \ud 'ye ihtiyacı olacak , şube alıyoruz. Onların toplam genişliği 22x cm'dir (tel çapı) \ud cm. 8 cm'lik bir yılan uzunluğu (kısa kenarlara sahip 1 cm stok), daha sonra tel döşeme katsayısı / 8 \ud 'tir. Çin düşük güçlü güç transformatörlerinin çifti içinde tamam. , yani Yılan boşluğunun dalları arasındaki virajlar ve boşluklardayız. UV, temel sorunlar çözüldü, OCP'ye (deneysel çalışmalara) ve teknik tasarıma gidebilirsiniz.

OKR

IR silikat camının termal iletkenliği ve şeffaflığı markadan markaya ve partiye partiye kadar değişmiştir. Bu nedenle, önce 1 (bir) yayıcı yapmanız gerekir, aşağıya bakın ve test edinin. Sonuçlarına bağlı olarak, telin çapını değiştirmek gerekebilir, bu nedenle çok fazla nikrom satın almayın. Aynı zamanda, ısıtıcının nominal akımı ve gücü değiştirilecektir:

  • Tel mm - A, W.
  • Tel mm - A, W.
  • Tel mm - A, W.
  • Tel mm - A, W.
  • Tel mm - A, W.

Not: Elektrikte uzman kim, görebileceğiniz gibi, anma akımıdır, tel çapının karesi ile değiştirilmez. Neden? Bir yandan, ince teller nispeten büyük bir yayılan yüzeye sahiptir. Öte yandan, kalın bir tel ile, izin verilen cam iletilen gücü IR'yi aşmak imkansızdır.

Testler için, bitmiş numune dikey olarak monte edilir, yanmayan ve ısıya dayanıklı, ısıtılmayan bir yüzeye dayanıklı bir şeyle kurtarılır. Ardından, ayarlanabilir güç kaynağından (IP) nominal akım 3 A ve daha fazla veya lahana ile birlikte verilir. İkinci durumda, testin her zaman gözetimsiz bir örnek bırakmak imkansızdır! Akım, probların somun ve rondelalarla birlikte bir devre tel vida ile sıkıca sıkıştırılması gereken bir dijital test cihazı tarafından kontrol edilir. Prototip bir latinatör tarafından güçlendirilirse, test cihazı kuvveti ölçmelidir. alternatif akım (AC 3A veya AC 5A'yı sınırlayın).

Her şeyden önce, camın nasıl davrandığını kontrol etmeniz gerekir. dakika boyunca aşırı ısınırsa ve çatlaklar varsa, tüm taraf emin olmayabilir. Örneğin, bardaklarda yenen toz ve kir. Onları kes - yargıç un ve ölüm elmas cam kesici. Ve yeni aynı çeşitlerden daha zayıf bir ısıtma ile böyle bir bardak var.

Ayrıca, saat sonra, IR'nin radyasyon kuvveti kontrol edilir. Cam sıcaklığı burada bir gösterge değil, çünkü IR'nin ana kısmı nikromu yayar. Bir IR filtresine sahip bir fotometre bulamadığınız için, avuçları kontrol etmeniz gerekecek: Palms'u kontrol etmeniz gerekecek: Yayılma yüzeylerine yaklaşık bir mesafede tutulurlar. En az 3 dakika onlardan 15 cm. Sonra dakika boyunca pürüzsüz bir yumuşak ısı hissedilmelidir. Eğer yayıcıdan IR, derhal cildi yakmaya başlarsa, nikromun çapı azalır. dakika hafif yanma (yazın ortasında güneşli bir rahip gibi) hissedilmezse, nikromun daha kalın olması gerekir.

Yılan nasıl bükülür

Ev yapımı panel ısıtıcısının emisyonlarının cihazı POS'ta verilmiştir. 2 Şek. yukarıda; Nichrome Yılanı şartlı olarak gösterilmiştir. Dilimlenmiş cam plakalar kirletici maddelerden temizlenir ve bulaşıklar için herhangi bir deterjan eklenmesiyle sudaki bir fırçayla yıkayın, daha sonra da bir fırça ile jetler altında yıkanır. temiz su. "Kulaklar" - 25x50 mm boyutunda temas lambaları, epoksi tutkal plakalarından birine veya anlık bir siyanoakrilattan (SuperClaim) yapıştırılmış olan bakır folyolardan yapılmıştır. Kaplama üzerinde "kulak" günbatımı - 5 mm; 20 mm yapışır. Böylece lameller tutkal tutuluncaya kadar düşmedi, 3 mm kalınlığında (kaplama camın kalınlığı) bir şey var.

Daha sonra, nikrom telinden en çok yılanı oluşturmanız gerekir. Bir mandrel deseni üzerinde yapılır, diyagramı POS'a verilir. 3 ve ayrıntılı bir çizim - Şekil 2'de. İşte. Tavlamak için "kuyruklar" (aşağıya bakınız) 5 cm'den verilmesi gerekir. Çivilerin komik uçları zımpara kağıdına yuvarlanır, aksi takdirde reçine olmadan bitmiş yılan, imkansız olacaktır.

Nikrom oldukça elaildir, çünkü tel kalıplarının şekli tutmak için yılana yakılması gerekir. Bir ciddiyet veya düşük ışıkta yapılmalıdır. Yılan, IP'den en az 3 A'dan V voltajına (ağaçta refrakter bir astara ihtiyaç vardır) servis edilir. Nichrom kirazın yandığında, akımı kapattığında, ipliği tamamen soğutun ve bu prosedürü kez tekrarlayın.

Bir sonraki adım - Yılan, parmaklarınızla birlikte, üst üste bindirilmiş kontrplak şeridi aracılığıyla bastırılır ve pokilleri 2 mm'lik çivilerde dikkatlice gevşetin. Her kuyruk düzleştirildi ve formu: 2 mm'lik bir çivinin dörtte biri kalır ve gerisi, şablonun kenarındaki kapağa kesilir. 5 mm'de "kuyruğun" geri kalanı keskin bir bıçakla temizlenir.

Şimdi yılan, mandrelden çıkarılmalı, tıkanmamış ve substratın güvenilir olmasını sağlayarak, sonuçların çıtalarla güvenilir bir şekilde elektrik temasını sağlar. Bir çift bıçakla çıkarın: bıçakları, 1 mm'lik çivi üzerindeki dalların kıvrımlarının altına oturur, dikkatlice yukarı gelin ve ısıtıcının içgörü dişini kaldırın. Sonra yılan, alt tabakaya konulur ve gerekirse, kolaylaştıracak sonuçlar, sonuçları kolaylaştırır. Lamelin ortasında.

Aktif olmayan akı nikromlu metal askerler yuvarlanmaz ve aktif akışın kalıntıları aktif akışın kalıntısına temas edebilir. Bu nedenle, nikrom bakır "lehimlenmiş" t. Sıvı lehim - iletken macun; Radyo pazarlarında satılmaktadır. Çalışılan nikromun temasında bakır ile sıvı lehimin damlacıkını sıkın ve bir parça polietilen filmi Parmağınızla aşağı bastırın, böylece yapıştırın telden içilmez. Hemen parmağınızı bazı düz bir gemide bastırabilirsiniz. Yapıştırıcıyı bıraktıktan sonra yapıştırıcıyı ve filmi çıkarın, bir saatten güne (zaman tüpte zaman belirtilir).

"Lehim" yi doldurdum - yayıcı toplamanın zamanı geldi. Ortadaki boyunca, yılanın üzerindeki atıştırmayı sıkıyoruz, mm'den daha kalın, "normal inşaat silikon sızdırmazlık maddesinin" sosisi ", tel kıvrımlarının yerini ve kapatılmasını önleyecektir. Bundan sonra, aynı sızdırmazlık maddesi, substratın konturu boyunca, substratın konturu boyunca, yaklaşık mm, yaklın kenarından çekilir. 5 mm. Kaplama camı koyduk ve çok dikkatli bir şekilde, yan yana yoktur ve arkanızdaki yılanı çekmeme, sıkıca hissettirene kadar bastırdık ve yemici kuruyanlığa koyduk.

Silikon Kurutma Hızı - Günde 2 mm, ancak gün sonra, göründüğü gibi, yemin ettiği gibi çalışması imkansızdır, bu da virajları sabitleyen iç rulo vermeniz gerekir. Yaklaşmak gerekli olacak. bir hafta. Zaten çalışma ısıtıcısı için çok sayıda yayıcı varsa, yığınla kurutulabilirler. Alt katman plastik filmde sıkıştırılır, yukarıdan kaplıdır. Elements Track. Katman, altta yatan vb. Filmin katmanlarını ayırır. İstifleme, garanti için 2 hafta kurutulur. Kuruduktan sonra, konuşulan silikon fazlası güvenli bir jilet bıçağı veya keskin bir montaj bıçağı ile kesilir. Temas lamelleri ile silikon bakışlar ayrıca tamamen çıkarılmalıdır, aşağıya bakın!

Kurulum

Yaygınlar kuru olsa da, aynı karelerden (meşe, kayın, gövde) 2'si (POS. Şekil 4'te bir panel ısıtıcı şeması ile). Bileşikler aşağı indirilerek yapılır ve küçük vidalarla sabitlenir. MFD, kontrplak ve sentetik bağlayıcılar üzerine ahşap malzemeler (sunta, OSB) uygun değildir, çünkü Uzun ısıtma, güçlü olmasa bile, kategorik olarak kontrendikedir. Textolite veya camstolite çerçevesinin ayrıntılarını azaltma fırsatınız varsa - genellikle mükemmel, ancak ebonit, bakalit, textolite, karbon ve termoplastik plastikler uygun değildir. Montajdan önce ahşap parçalar su-polimer emülsiyonu ile iki kez batırılır veya iki kez seyreltilir akrilik vernik su bazlı.

Bitmiş yayıcılar çerçevelerden birinde istiflenir (POS. 5). Örtüşen lameller, sıvı lehim damlaları ile elektriksel olarak bağlanır, yanı sıra, tüm yayıcıların sıralı bir bağlantısını oluşturan yan duvarlar üzerindeki süveter. Tedarik kabloları ( metrekarelik mm'den), olağan ışık eritme lehimiyle (örneğin POS) tarafından inaktif akış bulmacası (kompozisyon: rosin, etil alkol, lanolin, bkz. Kabarcık veya tüp) daha iyi lehimlenir. Bir lehimleme demir W'dir, ancak yayıcı endişelenmemesi için hızlı bir şekilde lehime ihtiyacınız var.

Bu aşamadaki bir sonraki adım - ikinci bir çerçeve uyguladık ve besleme tellerinin geldiği yerde kutlamak, olukları kesmeleri gerekir. Bundan sonra, yayıcılardaki çerçeve, küçük kendi kendine çekilişlerinde toplanırlar. 6. Ek noktaların konumuna daha dikkatli bir şekilde kapatın: mevcut ayrıntılara gelmemeliler, aksi takdirde bağlantı elemanları kafası enerji verilecektir! Ayrıca, lamelelelerin kenarlarına rastgele bir dokunuşu hariç tutmak için, panelin tüm uçları, örneğin 1 mm'den yansıyan plastik kalınlıkla kaplanmıştır. Tebeşir'den bir dolgu ile PVC kablo kanalları (kablolama kutuları). Aynı amaçla ve daha fazla yapısal mukavemet için, camın tüm eklemlerine çerçevenin parçaları ile silikon sızdırmazlık maddesi uygulanır.

Bitirme adımları, öncelikle, bacakları mm yüksekliğe sahip. Taslak ahşap ayaklar Panel ısıtıcı pos üzerinde verilmiştir. 7. İkincisi, mM hücreli ince telden yapılmış koruyucu bir çelik ızgaranın yan duvar panellerindeki kaplamadır. Üçüncüsü, plastik kutunun kablo girişinin tasarımıdır: Kontak terminallerini, ışık göstergesini içerir. Mümkün - bir tristör voltaj regülatörü ve koruyucu bir termoster. Her şey açılabilir ve sıcak olabilir.

Cartina terimi

Açıklanan termopanelin gücü W'yi geçmezse, bir ısıtıcı-resimden yapılabilir. Bunun için, folgoisol arka tarafa uygulanır, en çok ısıl yalıtım için kullanılır. Folyo tarafı panele ve gözenekli plastikten dışa doğru çekilmelidir. Isıtıcının ön tarafı, plastik üzerine bir fotoğraf duvar kağıdı parçası ile dekore edilmiştir; İnce plastik - IR için hangi engel olan ahtie değil. Resimli ısıtıcı için daha iyi ısınma, onu bir açıyla yaklaşık bir açıyla asın. 20 derece.

Ve folyo?

Gördüğünüz gibi, ev yapımı panel ısıtıcı oldukça zaman alıcıdır. Çalışmayı basitleştirmek, nichrom yerine başvurmak, alüminyum folyo mu? Folyo manşonlarının yaklaşık pişirme için kalınlığı. mm, ince bir film gibi görünüyor. Hayır, buradaki mesele filmin kalınlığında değil, Özel direnç onun malzemesi. Alüminyum, düşük, (Ohm * sq. Mm) / m. Detaylı (ve çok sıkıcı) hesaplamalara yol açmayın, sonuçlarını gösteriyoruz: Termopanelin, mm kalınlığında alüminyum filmdeki W gücüne kadar olan alan neredeyse 4 metrekaredir. m. Göğüs hala olduğu ortaya çıktı.

12 B.

Bir ev yapımı fan ısıtıcı, düşük voltajda, 12 V, yürütmede oldukça güvenli olabilir. 'den fazla güç, ondan elde edilmemektedir, çok büyük, ağır ve pahalı bir alçaltma trafosuna veya IP'ye ihtiyaç duyacaktır. Bununla birlikte, W, bodrum katında veya bodrum katında küçük bir yan artı, donmuş sebzeleri garanti eden ve ev yapımı boşluklarla donmuş kutular yakalayan ve 12 V, herhangi bir dereceye sahip odalarda izin verilen bir voltajdır. elektrik çarpması tehlikesi. Bodrum / mahzende daha büyük ve servis mümkündür, çünkü Özellikle elektriksel sınıflandırma için tehlikelidirler.

Isıtıcı fan ısıtıcısının temeli 12 V - olağan kırmızı işçi ıslatıcı (içi boş) tuğladır. İlk 88 mm kalınlığında uygundur (Şekil 2'deki solun üstünde), ancak iki kalınlıkta mm (altta aynı yerde) konsolide edilecektir. Asıl şey, boşlukların ve aynı olmasıdır.

Bodrum için "tuğla" fan ısıtıcı için "tuğla" fan ısıtıcı için Cihaz orada verilmiştir. Düşünmek nikrom Spiral Isıtıcılar onun için. W gücünü alıyoruz, bir rezerv ile birlikte. Mevcut, ACC., 10 A, ısıtıcı direnci ohm. Bir yandan spiraller engellenir. Öte yandan, bu ısıtıcı uzun süre gözetimsiz çalışmalıdır. ağır koşullar. Bu nedenle, tüm spiraller paralel olarak açmak için daha iyidir: biri, gerisi uzanacak. Düzenleme gücü uygundur - çeşitli spiralleri devre dışı bırakmak yeterlidir.

Bir ıslak tuğla 24 kanalda. Her kanalın akım spirali 10/24 \ud A. Küçük, nikrom çok ince ihtiyaç duyulur ve güvenilmez demektir. Bu seçenek, bir ev fanı ısıtıcısı için 1 kW'a ve daha fazlasına konsolide edilecektir. Daha sonra ısıtıcı, yukarıda tarif edildiği gibi, A / Sq mevcut yoğunluğunda hesaplanmalıdır. MM ve elde edilen tel uzunluğunu 24'e kadar üretin. Her bir segmentte 10 cm üzerinde 20 cm ilave edilir "kuyruklar", ortam mm çapında bir spiral içine bükülür. "Kuyruklar" Tüm spiraller, bakır folyo kelepçelerinin yardımı ile tutarlı bir şekilde bağlanır: Bant genişliği mm, kirlenmiş nikrom tel üzerinde kat halinde kat içine dökülür ve bir çift küçük geçişle tur bükülür. Fanları güçlendirmek için, 12 V'da düşük güçlü bir transformatör koymanız gerekir. Böyle bir ısıtıcı, bir garaj için çok uygundur veya seyahat etmeden önce bir arabayı ısıtmak için uygundur: Tüm fan ısıtıcıları gibi, hızlı bir şekilde odanın ortasını hızla ısıtır, duvarlardan ısı kaybına sıcaklık harcamadan.

Not: Bilgisayar fanları genellikle soğutucular (yapılmış. - soğutucular) denir. Aslında, soğutucu tüm soğutma cihazıdır. Örneğin, bir işlemci soğutucusu, fanlı bir bloktaki nervürlü bir radyatördür. Ve fanın kendisi Amerika'da bir fan.

Ancak bodrum katına. Nikromun 10 A / SQ'ya ne kadar azaltılması gerektiği görelim. Güvenilirlik nedeniyle mm, akım yoğunluğu. Telin kesiti, açıkça hesaplamalar olmadan - 1 kare. mm. Çap, bkz. Yukarıdaki hesaplamaları - mm. Satılık böyle bir nikrom zorluk çekmeden. Gerekli direnç uzunluğu OHM - m. Tuğladaki kanalların toplam uzunluğu nedir? Kalınlık bir kerelik (daha az ağırlığa), m. x24 \ud 2, Böylece sadece nikromun uzunluğunu tuğla boşluğuyla çeviriyoruz. Birinden olabilir, çünkü Hesaplamaya göre kanallar / \ud 13, (67), yani. 14th yeter. Bodrum oldu. Ve oldukça güvenilir - böyle kalın bir nikrom ve güçlü bir asit yakında olmayacak.

Not: Gövdedeki tuğla, cıvatalardaki küçük çelik köşelerle sabitlenir. Güçlü bir zincir 12'de, örneğin otomatik koruyucu bir cihaz açılmalıdır. 25 A'daki eklenti makinesi ucuz ve oldukça güvenilirdir.

İp ve ups

Bodrumun ısıtılması için bez trafosu, 6, 9, 12, 15 ve 18 V'da güçlü bir sargının çıkışlarıyla (yapmak) almak daha iyidir, bu, ısıtma gücünü geniş sınırlar üzerinde ayarlamanıza izin verecektir. mm üfleme ile nikrom ve A. fanları güçlendirmek için, 12 V A ile ayrı bir sarma ve ayrıca ince damarlara sahip ayrı bir kablo gerekir. Isıtıcıyı güçlendirmek için, damarlar 3,5 metrekareden gerekir. mm. Güçlü bir kablo en berbat olabilir - Punp, kg, 12 sızdırmaz ve arıza korkmaz.

Belki de bir indirme trafosu uygulama yeteneğine sahip değilsiniz, ancak riftap olmayan bir bilgisayardan bir darbe güç kaynağı (UPS) dökülmedi. Güçlü kanaldaki 5'si yeterlidir; Standart - 5'te 20 A. Ardından, önce, ısıtıcıyı 5 V ve W gücünü yeniden hesaplamanız gerekir, bu nedenle UPS'yi aşırı yüklememek için (telin çapı 1,8 mm'dir; uzunluğu aynı). İkincisi, 5'e, tüm kırmızı kabloları (+5 V) birlikte ve aynı siyah (GND paylaşılan kabloyu) bağlamaya ihtiyaç duyar. 12 V fanlar için herhangi bir sarı telden (+12 V) ve herhangi bir siyahtan alır. Üçüncüsü, PC-On Mantoic Launch Devresini genel tel üzerinde kısaltmanız gerekir, aksi takdirde UPS açılmıyor. Genellikle PC-ON Wire yeşildir, ancak kontrol etmeniz gerekir: şunları kontrol etmeniz gerekir: KURUYUCU'yu UPS ile çıkarın ve tahtadaki tanımları, üstte veya kenar tarafında görüntüleyin.

Tenny

Isıtıcılar izi için. Tipler bir on satın almak zorunda kalacak: elektrikli cihazlar V açık ısıtıcılarla son derece tehlikelidir. Burada, ifade için özür dilerim, ilk önce düşünmeniz gerekir. kendi derisi Mülkiyetle, resmi bir yasağı var ya da değil. 12 voltluk cihazlarla daha kolay: istatistiklere göre, tehlike derecesi, besleme gerilimlerinin oranı ile orantılı olarak azalır.

Zaten bir elektrokamin varsa, ancak kötü bir şekilde ısınırsa, basit bir hava deposunu, içinde pürüzsüz bir yüzeye (POS. 1) Fin, POS üzerinde pürüzsüz bir yüzeye (konum) değiştirmek mantıklıdır. 2. Konveksiyonun niteliği daha sonra önemli ölçüde değişecektir (aşağıya bakınız) ve ısıtma, pürüzsüzlük% 'inde finned bronzluğunun gücünde iyileşir.

Durumdaki patron on paslanmaz çelik (POS. 3) ısınabilir ve su ve herhangi bir yapısal malzemeden bir tankta yağ olabilir. Bunu alacaksınız - yağa dayanıklı kauçuğun veya silikonun ambalajını kontrol ettiğinizden emin olun.

Bir kazan için bakır su tang, bir termal sensör ve bir magnezyum sırtı, POS için bir boru ile birlikte verilir. 4, bu iyi. Ancak onları sadece su ısıtmak mümkündür ve sadece paslanmaz çelik bir tankta veya emaye yapılabilir. Yağın ısı kapasitesi, suyunkinden çok daha azdır ve yağda, bakır tanığın gövdesi yakında yasaklanacaktır. Sonuçları - en zor ve ölümcül. Tank alüminyum veya sıradan yapısal çelikten imal edilmişse, metal potansiyellerin bir temas farkının varlığı nedeniyle elektrokorozyon, koruyucuyu çok hızlı bir şekilde yiyor ve bunun ardından bir proje.

T. İsim. Kuru bronzlar (Pos. 5), ayrıca kartuşların yanı sıra, ılık ve yağ ve ek koruma önlemleri olmadan su kabiliyetine sahiptir. Ek olarak, tankı açmadan ısıtma elemanları değiştirilebilir ve sıvıyı oradan birleştirmeyin. Birinin eksikliği çok pahalı.

Şömine

Her zamanki elektrokamin geliştirmek veya kendi satın alınan bronzluk temelinde etkin hale getirmek mümkündür. İkincil bir konveksiyon devresi oluşturan ek muhafaza kullanabilirsiniz. Sıradan elektrokaminden, öncelikle, hava oldukça sıcak, ancak zayıf bir jet olur. Çabucak tavana giderken, komşuların, bir tavan arasından, bir tavan veya bir çatıdan daha fazla ısınır. İkincisi, Tan IR'den aşağı inmek aynı şekilde, komşuları alttan, yeraltı veya bodrumdan ısıtır.

Şekil 2'de gösterilen tasarımda. Sağda, IR, aşağı yönlü, harici kasaya yansır ve havayı ısıtır. ThRust, ikincisinin daralması içindeki iç kısımdan daha az ısıtılmasından daha az sıcak havadan daha az olan emicileri arttırır. Sonuç olarak, elektrokaminden çift konveksiyonlu hava, geniş ılımlı bir şekilde ısıtılmış bir jeti çıkarır, yana doğru parçalanır, tavana ulaşmaz ve odayı etkili bir şekilde ısıtıyor.

Yağ ve su

Yukarıda tarif edilen etkisi de popüler olanlar sayesinde petrol ve su ısıtıcıları verir. Endüstriyel üretimin yağ ısıtıcıları artan yakıt ikmali ile hermetik hale getirilir, ancak kendi başlarından tekrarlanması önerilmez. Vücut hacminin doğru bir şekilde hesaplanması olmadan, içinde iç konveksiyon ve dolum yağı derecesi durumunu, elektrik kazasını, yağların kaldırılmasını ve güneşlenmesini sağlamak için mümkündür. Aynı zamanda tehlikelidir, aynı zamanda yeniden yüklendikçe de tehlikelidir: İkinci durumda, yağ, ısıtıldığında vücut basıncını gözyaşlar ve ilk ilk kaynar. Davayı bilerek daha büyük bir hacim yaparsanız, ısıtıcı, elektrik tüketimi ile orantısız olarak orantısız olmak için heathered.

Amatör koşullarda, bir yağ veya su ısıtıcısı oluşturmak mümkündür. açık tip genişleme tankı ile. Cihazının diyagramı, Şekil 2'de gösterilmiştir. Bir zamanlar garajlar için bunların birçoğu vardı. Radyatörün havası zayıf bir şekilde ısıtılır, içte ve dıştaki sıcaklıklardaki fark minimumdan desteklenir, neden ısı ve ısı kaybı azalır. Ancak panel ısıtıcıların ortaya çıkmasıyla, petrol homemakeleri No: Termopaneller her bakımdan daha iyidir ve oldukça güvenlidir.

Hala bir yağ ısıtıcısı yapmaya karar verirseniz, aklınızda bulundurun - güvenilir bir şekilde topraklanmalıdır ve yalnızca doldurulması gerekir ve sadece çok pahalı bir trafo yağı. Herhangi bir sıvı yağ yavaş yavaş bitümlüdür. Sıcaklığın arttırılması bu işlemi hızlandırır. Motor yağları, yağın hareketli parçalar arasında titreştiklerin etkisi altında dolaştığı için geliştirilmiştir. Bitümlü parçacıklar içindeki bir süspansiyon oluşturur, sadece kirletici yağ, neden zaman zaman düştüğü. Isıtıcıda, onlara nagarı ısıya ve tüplerde yerleştirmek için incinmeyecekler, bu yüzden onun aşırı ısındığı. Eğer patlarsa - petrol ısıtıcılarının kazalarının sonuçları neredeyse her zaman çok ağırdır. Transformatör yağı, bitümlü parçacıkların nagar'da yerleşmemesi için tam olarak pahalıdır. Dünyadaki mineral transformatör yağı için hammadde kaynakları küçüktür ve sentetik maliyeti yüksektir.

Alevler

İçin güçlü gaz ısıtıcıları büyük tesisler Katalitik bir ev acele ile, ancak kayıtlı ekonomik ve etkili. Amatör koşullarda, onları üretmek imkansızdır: gözeneklerde platin plakalı bir mikroporforik seramik plaka ve hassas doğrulukla yapılan parçalardan yapılmış özel bir brülör. Perakendede, garantili yeni bir ısıtıcıdan daha pahalı olacaktır.

Turistler, avcılar ve balıkçılar uzun vadeli kuyuların ısıtıcıları, yürüyüş primusuna bir önek formunda ortaya çıkıyor. Endüstriyel terazilerde de mevcuttur. 1'de 1 Bunların etkinliği AHTI değildir, ancak çadırı uyku tulumlarındaki aşamaya kadar ısınır. Shrinker'ın tasarımı oldukça karmaşıktır (POS. 2), bu nedenle fabrika çadır ısıtıcıları ucuz değildir. Bu tür sevenler, teneke kutulardan veya örneğin bir çok şey yapar. Otomotiv yağ filtrelerinden. Bu durumda, ısıtıcı gaz alevinden ve bir mumdan çalışabilir, videoya bakınız:

Video: Taşınabilir Yağ Filtresi Isıtıcılar

Geniş ısıya dayanıklı ve ısıya dayanıklı çeliklerin geniş kullanışlı görünüşü ile, doğayı ziyaret etmek için aşıklar, ızgarada, pos, POS. 3 ve 4 - onlar daha ekonomik ve daha iyi olurlar. Ve yine, amatör yaratıcılık aynı seçenekleri birleşik bir türün mini ısıtıcısında birleştirdi, POS. 5. Çalışabilir ve gaz brülörüve mumdan.

Ev yapımı mini ısıtıcının çıkarılması üzerine çizim, Şekil 2'de gösterilmiştir. sağda. Epizodik veya geçici olarak kullanılıyorsa, tamamen konserve kutulardan yapılmış olabilir. Yazlık için büyütülmüş bir seçenek üzerinde, bankalara domates salonundan vb. Gidecektir. Delikli örgü kapağının değiştirilmesi, ısıtma süresini ve yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltır. Araç disklerinden daha büyük ve çok dayanıklı bir seçenek toplanabilir, diğerine bakın. rulman. Bu zaten o sobanın göz önüne alındığında, çünkü Üzerinde hazırlanabilir.

Video: Bir tekerlekli ısıtıcı ocağı

Canımdan

Aydınlatma mumu, bu arada, oldukça güçlü bir ısı kaynağı. Uzun zamandır Bu özellik bir engel olarak kabul edildi: Baladan eski günlerde, bayanlar ve mağaralar daha sonra döküldü, kozmetikler aktı, toz cemaat tarafından vuruldu. Onlar, ondan sonra, amblemler sıcak su boruları ve ruhu olmadan döndü. modern adam Bunu anlamak zor.

Soğuk bir odadaki bir mumdan ısı, aynı sebepten dolayı, tek bir konveksiyon konveksiyonlu ısıtıcının zayıf bir şekilde ısındığı, sıcaktan çıkan gazlar, ısınmaya ve soğuduğuna, sosludur. Bu arada, onları zorlamak ve gaz alevinden daha kolay ısı vermesi daha kolaydır, bkz. Şekil. Bu sistemde, 3-kontur seramik bağırarak Çiçek gorshkov; Yanmış kil iyi bir IR vericisidir. Isıtıcı, yerel ısıtma için bir mum üzerinde tasarlanmıştır, şunu söyleyelim, bilgisayarda oturmak, ancak bir mumdan her şeyin ısısı şaşırtıcı derecede çok şey verir. Sadece bunları kullanarak, pencereyi açmak ve yatağa gitmek için gereklidir ve yatağa gidin: mumu söndürdüğünüzden emin olun: yanan oksijen çok fazla tüketir.

Soğuk mevsimde, sıcaklık ihtiyacı özellikle artmaktadır. Ancak, her ev sahibi bir fabrika numunesi ısıtıcı satın alma yeteneğine sahip değil. Isıtıcıyı kendi ellerinizle monte etmek için, karmaşık bir şey yoktur.

Dikkatinize, lisans araçlarından bir ısıtma cihazı oluşturmak için dört seçenek getirdik, bu, kendisine atanan görevle mükemmel bir şekilde başa çıkacak olan bir ısıtma cihazı. Ev yapımı yapma sürecini ayrıntılı olarak tanımladık. Operasyon ilkesi ve tarif edilen işletme özellikleri.

İçin adım adım rehberler Şemalar, fotoğraf seçimi ve video talimatlarını ekledik.

Ev yapımı ısıtıcıların en basit modelleri, yerel ısıtma için tasarlanmıştır. Maksimum ısıtma sıcaklığı yaklaşık 40 ° C'dir.

Çoğunlukla, ısıtma homemileri, prensip ve elektriksel radyatörlere etki eden yayılan cihazlara aittir. Onları geleneksel ev nesneleri V ile tek fazlı bir ağa bağlayın. bağımsız üretim Cihazların elektrik mühendisliği ve elektrik tesisatı alanında bilgiye ihtiyaç duyar.

Görüntülerin Galerisi

Seçenek 1. Ev yapımı kompakt termal film

Isıtıcı tabanı iki cam kesesi olacaktır. Bunlar, 4x6 cm boyutlarında aynı dikdörtgenlerdir.

Isıtıcı çalışma alanının uzunluğu ve genişliği değişebilir. Asıl şey, her camın alanının yaklaşık 25 kare santimetre olmasıdır.

Böyle bir ev yapımı ısıtıcı oluşturmak için de gerekli olacaktır:

  • bakır iki çekirdekli kablo;
  • multimetre;
  • parafin mum;
  • ahşap çubuk;
  • pense;
  • sızdırmazlık maddesi; Epoksi Yapıştırıcı;
  • pamuk kumaş;
  • hijyenik çubuklar.

Çalışmaya başlamadan önce, kablo bir çatalla donatılmalıdır.

Isıtma elemanının rolünde, kalınlığı mm'dir, pişmiş için hostesler tarafından kullanılan bir alüminyum folyo kesimi olacaktır.

İlk şey cam boşluklarla temizlenir, peçete tozu ve kir kalıntılarıyla çıkarılır, yağın ve dikkatlice kurutun. Arıtılmış boşluklar soğutulur. Bu, daha sonraki kavurma için sırayla gereklidir, Nagar yüzeyde daha iyi tetiklenir.

Candlestick'e takılan mumu süpürün. Ve sonra sırayla her bir camın köşesinin üzerine pense yakalayın ve hafifçe mumun üzerinde hareket ettirin, böylece cam kurumla kaplanır. Camın tüm yüzeyindeki nagarın tek tip bir çözümü elde etmek gerekir; Yanmış kısım ve iletken bir unsur gerçekleştirecektir.

Mum ile manipülasyon, ısıtılmış bir camın biraz soğuk olması için periyodik olarak kesilmelidir.

Böyle bir cihazın ana avantajı, termal enerjinin önemli bir kısmının, kızılötesi radyasyon şeklindeki belirli bir sıcaklığa ısıtıldığıdır.

Boşlukları soğutmasından sonra, her biri temizlenebilir. Bunu yapmak için, çevresin etrafındaki devre boyunca hijyenik çubukların yardımı ile, kenardan 5 milimetre çıkarılır.

İletken bir unsur olarak hareket edecek yanmış kısımda, üstündeki önceden hazırlanmış kesilmiş folyoya uygulanan tutkal uygulayın. Şeritler, telleri bağlamak için gereken terminallerin özelliğini gerçekleştirecektir.

Aynı eylemler ikinci yarı ile yapılır. Her iki detay da bağlanır. Cihazın sıkılığını sağlamak için, bağlantılar bir sızdırmazlık maddesi tarafından işlenir, çevre boyunca ucu kaplar.

Isıtma elemanlarını yapmak için, iki bant folyodan kesilir, bu da cam boşluklardaki füme bölgenin boyutuna karşılık gelir.

Cihazın gücünü hesaplamak için, karbonlu bir kaplamanın direncini ölçmek için test cihazının kullanılması gerekir. Multimetre probları, "kuyruklar" alüminyum folyo asılı için uygulanır. Elde edilen veriler, formülü kullanarak hesaplamada kullanılır:

N \ud i 2 x r,

nerede " N."- Güç," BEN."- Mevcut gücü ve" R."- direnç.

Güç, W'nin izin verilen değerlerini aşmamalıdır. Direnç, azaltmak için ohm değerini aşarsa, biraz daha kalın bir katman yapmak gerekir. Bu, burada doğrudur: daha fazla kurum, daha az elektrik direncidir.

Normal aralığın içindeki parametreler son montaj aşamasına geçerse. Bunun için boşlukların soyulmuş kenarları tutkalla yağlanır ve folyo kesimlerinin serbest uçları bükülür ve yanlardan birine yapıştırılmıştır.

Nın-nin ahşap çubuk Elektrik kablosuna bağlı bir stand ve montaj panelini yapın

Ahşap platformda cam ve folyodan toplanan bir tasarım kurulur ve cihaz 12 voltajlı bir kaynağa bağlanır.

Seçenek 2. IR Paul kalıntılarından ısıtma paneli

Kızılötesi zemini ısıtma cihazından sonra, film kesme kaldı, güvenli bir şekilde üretime geçilmelidir. duvar ısıtıcı, Örneğin, vermek veya garaj için.

Evdeki ılık tek başına cihazdan sonra kalan kızılötesi filmin kesilmesi, bir duvar paneli oluşturabilirsiniz ve lamine büyük boyutlu fotoğrafçılarını süslemek istiyorsanız

Kızılötesi film, diğer ısıtma elektrik ekipmanlarından daha az enerji tüketir. Küçük bir oda için yaklaşık 2 × 2 m yeterli 1 m.

Görüntülerin Galerisi

Şimdi, filmin temas noktalarına parıldamasını ve kendi işinizde herhangi bir tehdit oluşturmadığı için dikkatlice yalıtmanız gerekir.

Görüntülerin Galerisi

Seçenek # 3. Isıtıcı fan ısıtıcı

Bir tane daha sunuyoruz mevcut yol Çalışma prensibine dayanan yerel ısıtma için kendi kendine yapımı bir cihazın imalatı. İki saatten fazla sürmeyecek. Böyle bir cihazın temel avantajı, gerekli malzemelerin imalat ve kullanılabilirliğinin basitliğidir.

Tasarımın dezavantajları, ısıtma işleminde oksijeni yakacak ve bazı durumlarda Palen'e bile kokuyor olacağı gerçeğine atfedilmelidir.

Cihazın cihazı yapılacak teneke kutular 10 cm çapında 20 cm yüksekliğinde. Ve nikromdan sarma spiralleri için çıtalar -

Isıtma tasarımının montajı için teneke kutulara ek olarak, hazırlanmak için gereklidir:

  • 12 volt trafo;
  • diyot köprüsü;
  • 1 mm2'lik bir kesitli nikrom tel;
  • fan;
  • İnce bir matkap ile perforatör;
  • havya;
  • bilgisayar fanı.

Textolite'den, boyutun boyutu, seçilen kutunun boyutlarına tekabül eden iki boşluğu önceden kesmeniz gerekir. Cihazı ağa ve anahtar modlarına bağlamak için bir elektrik kablosu da gereklidir ve bir düğme düğmesi.

Textolit'in kesilmiş bir dilimleyicisi olan ilk şey folyo çıkarır ve çerçevenin benzerliği olması için içeriği kesilir.

Textolite kütükünde ince matkap Delikler, birbirlerine göre biraz yer değiştirme ile yerleştirerek

Nikrom telin uçları deliklere takılır. Yapılan telin serbest uçlarına, elektrik tellerinin yalıtımı ile "atıklar" ile çerçevenin altına lehimlenir.

Havadaki akımın elektriksel olarak spirallerin yoğunluğu yaklaşık a / mm2'dir. Isıtma derecesine bağlı olarak, doygunluk rengi koyu bordodan parlak kırmızıya değişecektir. Yayının dış yüzeyinin sıcaklığı 70 dereceyi geçmez.

Bir transformatör, diyot köprüsü ve soğutucuyu kullanın ve anahtarı bağlamayı unutmamak için tek bir zincire içine sabit bir nikrom kablo ile kapatın.

Diyot doğrultucu ve 12V'de küçük boyutlu bir transformatör, soğutucuyu güçlendirmek için gereklidir.

Sıcaklığı ayarlayabilmek için, en az iki ayrılmış spiral için kurulum seçeneğini düşünmeye değer. Ek olarak, spiralleri paralel olarak bağlayarak, cesurca, diğerleri acı çekmez.

Tasarımı monte ederken asıl şey - böylece yara spiralleri, textolite çerçevesinin yanı sıra herhangi bir ayrıntıya dokunmaz.

Fan, bir cıvata ile sabitlenmiş bir p şeklinde metal parçası şeklinde bir braket kullanarak bir kavanoza monte edilir. Akım, telin bobinlerini ısıtır ve fan tasarımı ılık bir hava akışı ile üfleyecektir.

İçin toplanan tasarım Textolit'i takın, ardından bir elektrikli cihazın tek zincir elemanına bağlı bir kavanoza yerleştirilir.

Kapak ve duvarlarda havanın serbest erişimini sağlamak için, kutular 1, mm çapında delik açılır. Toplanan cihaz doğrudan V'deki ağa doğrudan bağlanır ve performansını kontrol eder. Güvenlik nedeniyle, radyasyon yüzeyi koruyucu bir ızgara ile kaplanabilir.

Böyle bir fan fanı, odanın küçük bir alanını ısıtmak için uygundur. Endüstriyel gibi, odanın ortasını birkaç dakika içinde ısıtacak, duvarlardan geçen ısı kaybına kıymetli ısı harcamıyor.

Görüntülerin Galerisi

Kız arkadaşın bir garajı için ısıtıcı yapmak isteyenler, bir sürü faydalı bilgi başka bir sitemizde bulacaktır.

Ev yapımı düşük güçlü cihazlar

Yukarıda açıklanan modeller yalnızca yerel ısıtma için uygundur. Bir oda kazmak için, üretim teknolojisi aşağıdaki gibi olacak olan daha güçlü bir ısıtıcı inşa etmeniz gerekir.

Seçenek 1. Bir yağ aleti oluşturma

Yapılmış kendi elleri Yüksek verimliliğe sahiptir ve ayrıca oldukça işlevsel ve güvenlidir. Cihazın çalışma prensibi, onun içine yerleştirilen petrolün içine yerleştirilen yağın içine yerleştirildiği gerçeği üzerine yerleştirilmiştir.

Ürünün gövdesi, ısıtma sisteminin kesit aküsünden, araç radyatörü veya çelik borulardan pişirilebilir

Düzgün güç ayarını sağlamak için, cihaz bir tekrarlama veya ayrık anahtarlarla donatılmıştır. İşlemi otomatikleştirmek için, ayrıca termostatı ve devrilme sensörünü de takın.

Bir yağ ısıtıcısının önceden hazırlanması gerekir:

  • 10 kare kapasiteli 1kw on);
  • dayanıklı ve mühürlü gövde, tasarımı, sıvının sızıntısını tamamen ortadan kaldıran;
  • temiz ve ısıya dayanıklı teknik yağ, toplam kapasitenin% 85 oranında alınır;
  • cihazın genel güç yüküne göre seçilen kontroller ve otomasyon cihazları.

Önemli an, bir himaye tente edinme, o sette gideceğini kontrol etmeyi unutma silikon şeritler veya yağlara dayanıklı kauçuktan yapılmış analogları.

Kaynakla ilgilenmemek için, kamu geliştirme sisteminin modernizasyonu nedeniyle sökülmüş, sökülmüş kullanabilirsiniz.

Tasarımın etkileyici bir tasarımı bir platform bina gerektirecektir. Odalardan veya çelik köşelerden yapılabilir. Çerçeve devresini çizerken, kabın kapasitesinden ve ürünün yüksekliğinden itin.

Cihaz bağlantı şeması ve yapısal elemanlarının montaj dizisi, şekilde açıkça sunulmuştur.

Karmaşıklık kaynak maddeleri aşamasında ortaya çıkabilir. Sonuçta, uygun becerilere sahip olmak gerekir. İlk şey, profil tüpünü belirli bir uzunluğun bölümlerine kesiyor. Bunların dikdörtgen çerçeveleri toplar.

Tasarımın köşesinde, delik bronzluğun yerleştirilmesi için kesilir. Radyatörün en yüksek noktasında, delik, yağın dökülmesi olasılığı için kesilir ve kapağın takıldığı bir dış iplikle donatılmıştır.

Isıtma cihazının tanıtılmasından önce, cihazın ortasında büyük bir basınç oluşturan, sızdırmazlık için test edilmelidir.

Tasarımı monte ederken, birkaç dakikaya dikkat etmelisiniz:

  1. Tan, yapının yanına veya alt kısmına yerleştirilmesi, cıvatalı bağlantılarla sabitlenmesi daha iyidir. Bu çözüm daha iyi yağ dolaşımı sağlayacaktır. Hiçbir koşulda, durumla temas etmemelidir.
  2. Doğal sıvı konveksiyonu işlemini etkinleştirmek için, pompanın ve elektrikli sürücünün tasarımını ekleyin. Pompayı depoya sabitlemek için, küçük metal plakaları hazırlamanız gerekir.
  3. Acil basınç tahliyesi için valflerle donatılmış açıklıklar, yağ boşaltılmasıyla donatılmayı unutmayın. Pompalar, köşelerdeki radyatörün dibine yerleştirilir.
  4. Yapının dayanıklılığını sağlamak için, elektrokorozyonların gelişimini uyarın, vücudun metalinin ve bronzluğun metal kombinasyonunu dikkate alır. Metal potansiyellerindeki fark nedeniyle, geleneksel çelik veya alüminyumun bakır ile birleştirilmesi gerekmez.
  5. Zorunlu toprak ısıtma cihazı.

Tasarım tamamen tereyağı ile doldurulur, ancak sadece% Bu, sıcaklık artışı nedeniyle yağı genişletirken% 15'e% 15'e reddedilmesi için gereklidir.

Görüntülerin Galerisi


Ev yapımı için mükemmel durum yağ ısıtıcı eski dökme demir pil olacak

Tasarruflarda hiçbir anlam ifade etmiyorsa, tamamen yeni bir bimetalik radyatör, ısıtma ekipmanı gövdesi olarak kullanmak için uygundur.

Deliklerin sıkılığını kontrol ettikten sonra, yalnızca onun takılması, mahfazayı takın ve yağın içine dökün. Tasarımın hareketliliğini arttırmak için tekerleklerle donatılabilir ve ek Elementler Sabitleme.

Seçenek 2. Kızılötesi bir cihazın üretimi

Böyle bir cihazın tartışılmaz avantajı gelişmiştir. termal enerji Kızılötesi radyasyon biçiminde vurgulanır. Bundan dolayı, karbon elemanına dayanarak yaratılan ısıtıcı sadece havayı değil, aynı zamanda insanların ve bölgedeki eşyaların IR-radyasyonunda da ısınır.

Tür tarafından oluşturulan böyle bir cihazın temeli, her birinin yaklaşık 1 kare olan iki plastik boşluk olacaktır. Un benzeyen bir şeyin yapısına göre, ince akışlı grafit tozu ile karşı karşıya kalacaklar.

İletken bir karışımın rolünü gerçekleştiren grafit tozunun son derece kirli bir madde olduğunu düşünün ve ayrıca sağlık için çok tehlikelidir.

Etkili bir şekilde çalışan bir IR ısıtıcısını kendi ellerinizle yapmak için, hazırlamak için de gereklidir:

  • İki bakır terminal;
  • epoksi Yapıştırıcı;
  • Çerçeve için ahşap boşluklar.

Önceki sürümlerde olduğu gibi, bir çatalla donatılmış bir elektrik kablosu gerekir.

Grafit tozu, sunulan pillerden "mayınlı" olabilir. Isıtıcının gerekli gücünü elde etmek için, iki hacimli karbon dolgusu tanıtmak için deneyimli ustaların önerilmesi önerilir. Bitmiş halde, ince bir film uygulamak oldukça zor olan kalın ve viskoz bir karışım ortaya çıkar. Görevi basitleştirmek için dar bir spatula kullanın.

Plastik boşluklarda döşeme yapıştırıcı ile toplanan grafit kompozisyon, bir wriggling izi yapma, ayrılan mesafeyi geri çekmeyi unutma

Eylem dizisi:

  1. Grafik 1: veya 1: 2 oranında epoksi tutkalı ile karıştırılır.
  2. Üzerinde Çalışma yüzeyi Kitabın pürüzsüz bir tarafı ile bir plastik boş bırakın.
  3. Hazırlanan karışım döşenir İnce tabaka Plastikte, zikzak desenini oluşturur.
  4. İkinci plastik tabakanın ortaya koyduğu desenin üzerine.
  5. Aynı teknolojiye göre, ikinci plakayı hazırlayın. Her iki boşluk da sıkıca sıkıştırılır ve yapışkan kompozisyon sertleşmesi için beklenir.
  6. İş parçasında, grafit iletkeninin karşı taraflarından, terminaller sabittir, yukarıdaki şemaya yapışır.
  7. Terminal elektrik kablosu uçları terminallere bağlanır.
  8. Cihazı ağa bağlayın ve sistemin performansını kontrol edin.

İletkenin direncinin ölçülmesi ve monte edilmiş cihazın gücünün hesaplanması, yukarıda açıklanan teknolojiye yapışır.

Direnç parametresi, kütledeki grafit miktarını etkiler. İletkenin direncini arttırmak için, kompozisyondaki grafit dozunu arttırmanız gerekir.

Tasarımın sertliğini arttırmak için, cihaz ahşap bir çerçeve ile çerçevelenebilir. Tasarımın iyileştirilmesi için basit bir termostat ekleyin.

Sonuçlar ve konuyla ilgili faydalı video

Video # 1. Spiral ısıtıcı üreticisine genel bakış:

Video # 2. 1kw kapasiteli ev yapımı kızılötesi ısıtıcı:

Çözümlerden ısıtıcıların imalatı için sadece birkaç seçeneğe baktık. Aslında, birçok çok fazla var. İsterseniz, bağımsız olarak geliştirebilir ve böyle bir cihazı yapabilirsiniz. Ve ödül, yağmurlu havalarda sıcak bir şekilde hoş geldiniz.

Isıtıcı yapmak için kendi seçeneğinizi sunmak ister misiniz? Sorular ya da orada yardımcı bilgi Bizim için ve sitenin ziyaretçileri? Lütfen aşağıdaki bloğun altındaki yorumları bırakın.

Kendi elinizle ısıtıcı nasıl yapılır: ev yapımı cihaz yapmak için talimatlar

Ana / Yakıt

Soğuk mevsimde, ısı ihtiyacı özellikle artar. Ancak, her sahibin fabrikada üretilmiş bir ısıtıcı satın alma fırsatı yoktur. Bir ısıtıcıyı kendi ellerinizle birleştirmek zor bir şey yoktur.

Dikkatinize, kendisine emanet edilen görevle mükemmel bir şekilde baş edebilecek doğaçlama araçlardan bir ısıtıcı yaratmak için dört seçenek sunuyoruz.

Lokal ısıtma cihazları

Ev yapımı ısıtıcının en basit modelleri yerel ısıtma için tasarlanmıştır. Maksimum ısıtma sıcaklığı yaklaşık 40 ° C'dir.

Ev tipi ısıtma ürünlerinin çoğu, kızılötesi ısıtıcılar ve elektrikli radyatörler prensibi ile çalışan radyasyon cihazlarıdır. Evsel nesneler için V geleneksel tek fazlı bir ağa bağlanırlar, bağımsız imalat cihazları yapmak isteyenler elektrik mühendisliği ve kablolama alanında bilgi sahibi olurlar.

Seçenek # 1. Ev yapımı kompakt termal film

Isıtıcının temeli iki adet cam olacaktır. Bunlar aynı 4x6 cm dikdörtgenlerdir.

Isıtıcının çalışma alanının uzunluğu ve genişliği değişebilir. Ana şey, her camın alanı yaklaşık 25 santimetre santimetre olması gerektiğidir.

Böyle bir ev yapımı ısıtıcı oluşturmak için şunları da gerektirecektir:

  • bakır bükümlü çift kablo;
  • multimetre;
  • parafin mum;
  • tahta blok;
  • pense;
  • mastik; epoksi yapıştırıcı;
  • pamuklu peçete;
  • hijyenik çubuklar.

Çalışmaya başlamadan önce, kablo bir fiş ile donatılmış olmalıdır.

Her şeyden önce, cam boşluklarını temizleyin, peçeteyle tozu ve kiri temizleyin, yağdan arındırın ve iyice kurumasını sağlayın. Soyulmuş boşluklar soğutulur. Bu, müteakip kalsinasyon sırasında, karbon birikiminin yüzeyde daha iyi birikmesi için gereklidir.

Mumda ateşe bir mum konuyor. Ve sonra sırayla her cam boş bir çift pense ile kapmak ve yavaşça mum üzerinde kurumak böylece cam kurum ile kaplıdır. Camın tüm yüzeyi üzerinde tekdüze bir karbon çökeltisi elde etmek gereklidir; yanmış bölüm ve iletken bir eleman olarak hareket edecektir.

Isıtılmış camın hafif soğuması için mum manipülasyonu periyodik olarak kesilmelidir.

Soğutulduktan sonra, her birindeki boşluklar kenarları temizler. Bunu yapmak için, çevredeki çevre çizgisi boyunca hijyenik çubukların kullanılması kenardan 5 milimetre çıkarılır.

Bir iletken eleman olarak hareket edecek olan yanmış kısım üzerinde, önceden hazırlanmış bir folyo parçasının üzerine uygulandığı yapıştırıcıyı eşit olarak uygulayın. Şeritler, kablolama için gerekli terminaller olarak işlev görecektir.

Aynı işlemler ikinci yarıda yapılır. Her iki parça da bağlanır. Cihazın sızdırmazlığını sağlamak için, eklemler, çevrenin çevresini kaplayan bir dolgu macunu ile işlenir.

Aletin gücünü hesaplamak için, bir test cihazı kullanarak karbon kaplamanın direncini ölçmek gerekir. Multimetreli problar alüminyum folyonun asma "kuyruklarına" uygulanır. Elde edilen veriler aşağıdaki formülü kullanarak hesaplanır: N = I 2 x R. Burada "N" güç, "I" akımı ve "R" dir.

Güç, izin verilen watt değerini geçmemelidir. Direnç Ohm değerini aşarsa, onu azaltmak için karbon tabakasını biraz daha kalın hale getirmek gerekir. Burada aşağıdaki kural geçerlidir: daha fazla kurum, daha az elektrik direnci.

Parametreler normal sınırlar içinde ise, son montaj aşamasına geçin. Bunu yapmak için, boşlukların temizlenmiş kenarları yapıştırıcı ile bulaşır ve folyo kesimlerinin serbest uçları katlanır ve kenarlardan birine yapıştırılır.

Ahşap bir platform üzerine ahşap ve folyoyla birleştirilmiş bir yapı kurulur ve cihaz 12 voltluk bir kaynağa bağlanır.

Seçenek # 2. Radyan yerden ısıtma paneli

Isıtma kızılötesi döşemesinin kurulumundan sonra, film artıkları artıkları varsa, örneğin bir villa ya da garaj için bir duvar ısıtıcısı imal etme işine güvenli bir şekilde konulmalıdır.

Kızılötesi film diğer ısıtma cihazlarından daha az enerji tüketir. Yaklaşık 2 × 2 m küçük bir oda için, 1 m karbon film sistemi yeterlidir.

Artık her şeyi dikkatli bir şekilde izlemeye ihtiyacımız var, böylece film temaslarda kıvılcım çıkmıyor ve kendi çalışması sürecinde herhangi bir tehdit oluşturmuyor.

Seçenek # 3. Doğaçlama araçlardan fan ısıtıcı

Yerel ısıtma için ev yapımı bir cihaz yapmak için başka bir uygun fiyatlı bir yöntem sunuyoruz. Bunu yapmak iki saatten fazla sürmeyecek. Böyle bir cihazın ana avantajı, üretim kolaylığı ve gerekli malzemelerin mevcudiyetidir. Tasarım kusurları arasında ısıtma işleminde oksijeni yakacağını ve hatta bazı durumlarda yanma gibi kokan bir gerçektir.

Isıtma yapısının montajı için teneke kutuların yanı sıra hazırlanmalıdır:

  • 12 Volt transformatör;
  • diyot köprüsü;
  • nikrom tel 1 mm 2;
  • fan;
  • ince bir matkapla perforatör;
  • havya;
  • bilgisayar fanı.

PCB'den, iki kutunun kesilmesi gerekir; bu boyut, seçilen kutunun boyutlarına karşılık gelir. Cihazı ağa bağlamak ve modları değiştirmek için, ayrıca bir elektrik kablosu ve bir basmalı düğme anahtarına ihtiyacınız olacaktır.

Her şeyden önce, folyo kesilmiş tekstillerden çıkarılır ve iç kısım bir çerçeve oluşturulacak şekilde kesilir.

Deliklerde nikrom telin uçlarını derinleştirdi. Elektrik tellerinin lehimden arındırılmış “kuyrukları”, çerçevenin altına yerleştirilen telin serbest uçlarına lehimlenir.

Elektriksel olarak bağlanmış nikromun elektriksel olarak spirallerindeki akım yoğunluğu yaklaşık 12–18 A / mm2'dir. Isıtma derecesine bağlı olarak, renk doygunluğu bordodan parlak kırmızıya kadar değişecektir. Radyatörün dış yüzeyinin sıcaklığı 70 dereceyi geçmez.

Soğutucuyu çalıştırmak için bir diyot doğrultucu ve küçük bir 12 V transformatör gereklidir.

Sıcaklığı düzenleyebilmek için, en az iki ayrılmış spiralin monte edilmesi seçeneği göz önünde bulundurulmalıdır. Ek olarak, spiralin paralel olarak bağlanması, tek bir tükenmişlik durumunda, diğerleri acı çekmez.

Yapının montajında ​​ana şey, sarmal spirallerin, textolite çerçevesinin yanında herhangi bir parçaya değmemesidir.

Fan, bir cıvata ile sabitlenmiş, U şeklinde bir metal parça şeklinde bir braket ile bir kutuya monte edilir. Akım, telin dönüşünü ısıtır ve fan, yapıyı sıcak hava akışıyla üfler.

Kapaktaki ve kutunun duvarlarındaki havanın serbestçe ulaşmasını sağlamak için, mm çapında delik açılmıştır. Birleştirilen cihaz doğrudan V ile ağa doğrudan bağlanır ve performansını kontrol eder. Güvenlik nedenleriyle, yayılan yüzey koruyucu bir ağ ile kaplanabilir.

Böyle bir fan ısıtıcı, küçük bir odayı ısıtmak için uygundur. Diğer fan ısıtıcıları gibi, duvarların içinden geçen ısı kayıpları üzerinde değerli ısı harcamadan, odanın ortasını sadece birkaç dakika içinde ısıtacak.

Güçlü cihazların imalat çeşitleri

Yukarıda açıklanan modeller sadece yerel ısıtma için uygundur. Odayı ısıtmak için, aşağıda ele aldığımız üretim teknolojisi olan daha güçlü bir ısıtıcı üretmek gerekir.

Seçenek # 1. Yağ cihazının oluşturulması

Kendi elleriyle üretilen yağ ısıtıcısı yüksek verimliliğe sahiptir ve ayrıca oldukça işlevsel ve güvenlidir. Cihazın çalışma prensibi, kutunun içindeki ısıtıcının, yakındaki yağı ısıttığı gerçeğine dayanır, bunun bir sonucu olarak akışların konveksiyon hareketi aktive olur.

Düzgün bir güç ayarı sağlamak için, cihaz bir reostat veya ayrık anahtarlarla donatılmıştır. İşlemi otomatikleştirmek için ek olarak bir termostat ve devrilme sensörü takın.

Bir yağ ısıtıcısı yapmak için önceden hazırlanmanız gerekir:

  • 1 kW kapasiteye sahip TEN (10 karelik bir oda için);
  • dayanıklı ve sızdırmaz gövde, tasarımı tamamen sıvı sızıntısını ortadan kaldırır;
  • Saf ve ısıya dayanıklı teknik yağ, vücudun toplam hacminin% 85'i oranında alınır;
  • kontrol cihazları ve otomasyon - cihazın toplam güç yüküne göre seçilir.

Kartuş çadır satın alırken önemli bir nokta, silikon pedler veya eşdeğerleri, yağa dayanıklı, kauçuk dayanıklı kauçuktan yapılmış olduğunu kontrol etmeyi unutmayın.

Etkileyici bir yapının bir platform inşa etmesi gerekecek. Kanallardan veya çelik köşelerden yapılabilir.

Şeması çizerken, çerçeveler kabın kapasitesi ve ürünün yüksekliği ile itilir.

Kaynak elemanları aşamasında zorluklar ortaya çıkabilir. Sonuçta, iş yapmak için uygun becerilere sahip olmak gereklidir. Her şeyden önce, profil borusu belirli bir uzunlukta parçalara kesilir. Onlardan dikdörtgen çerçeveler toplayın.

Tasarımın köşesinde ısıtma elemanlarının yerleştirilmesi için bir delik açılmıştır. Radyatörün en yüksek noktasında, yağın dökülmesini sağlamak için bir delik açılmış ve üzerine bir kapak takılmış olan bir erkek dişli ağızlık ile donatılmıştır.

Bir yapıyı birleştirirken, bir dizi noktaya dikkat edin:

  1. TEN, civatalı eklemlerle sabitlenerek yapının yan ya da tabanında daha iyi yerleştirilir. Böyle bir çözüm daha iyi yağ sirkülasyonu sağlayacaktır. Hiçbir koşul altında vücut ile temas etmemelidir.
  2. Bir sıvının doğal konveksiyon sürecini yoğunlaştırmak için, tasarımınıza bir pompa ve bir elektrikli sürücü ekleyin. Pompayı depoya sabitlemek için küçük metal plakaları kaynak yapmalısınız.
  3. Yağı tahliye ederek acil durum basınç tahliyesi için valf donanımlı delikler sağlamayı unutmayın. Pompalar radyatörün dibinde köşelerdedir.
  4. Yapının dayanıklılığını sağlamak için, elektro-korozyonun gelişmesi konusunda uyarıda bulunarak, gövdenin ve ısıtma elemanının metalinin uyumluluğunu dikkate alınız. Metallerin potansiyel farkı nedeniyle, sıradan çeliğin veya alüminyumun bakır ile birleştirilmesi gerekli değildir.
  5. Isıtıcıyı toprakladığınızdan emin olun.

Tasarım tamamen dolu değil, sadece% 85 ile dolu. Bu, sıcaklık artışına bağlı olarak yağın genleşmesi sırasında tampon bölgeye salınan havanın% 15'inin sağlanması için gereklidir.

Kendi elinizle ısıtıcı nasıl yapılır?

Günümüz piyasasının birçok türde tüketici ev tipi ısıtma ekipmanı sunmasına rağmen, el sanatları üretiminin ısıtıcıları günlük hayatta yaygındır.

Çoğu durumda, kendinden yapılmış cihazların kullanılmasının nedeni, özellikle de iyi bilinen bir üreticiden elde edilen maliyetin önemli olabileceği endüstriyel bir üretim biriminin satın alınması için para harcamak istememesidir. Bu, ısıtıcı bir apartman dairesi için satın alınmadığında ve önceliğin yanlış bir şekilde monte edilen ısıtıcının verimi ve güvenliği ile estetiği olmadığı zaman doğrudur.

Bu gibi nedenlerin saygılı olma derecesini tartışmaksızın, bu tür ekipmanı çalıştırma risklerini en aza indirmek için bir ısıtıcıyı kendi elleriyle doğaçlama araçlardan nasıl bir araya getireceğimizi düşünelim.

Ev yapımı ısıtıcılar - ve karşı argümanlar

Kural olarak, artisanal yöntemle üretilen ısı jeneratörleri, endüstriyel olarak üretilen cihazların kopyalarıdır. Bu kopyalar, nadir istisnalar dışında, orijinallere pek çok yönden daha azdır, ancak belirli koşullar nedeniyle, tüketici genellikle kendi kendine yapılan birimi seçer.

El sanatları cihazlarını kullanmanın "Artıları":

  • nispeten düşük maliyet (kendi ellerinin üretiminde ve mevcut araçların kullanımında);
  • İstenilen boyutların birimini ve vucut üretimini, arzu edilen mukavemet özellikleriyle, anti-vandal performansa kadar toplama imkanı.

"Karşıt" ana argüman - Çalışma sırasında doğaçlama ısıtma cihazlarının belirsiz derecede güvenliği, sadece ünitenin sahibi için değil, başkaları için de öngörülemeyen olumsuz sonuçlarla doludur.

Bu argüman birçok faktörden kaynaklanmaktadır ve geçerliliği her yıl, Hükümet Kararının ihlali olarak kullanılan ev yapımı ısıtıcılar olan çok sayıda yangın tarafından onaylanmaktadır. 25 Nisan tarihli ve sayılı “Yangın önleme rejiminde” (18 Kasım tarihinde değiştirildiği üzere)

RF'deki yangın rejimine dair kararnameden alıntı ev yapımı ısıtıcılar yasaklanması hakkında

  • Üreticinin yasal garantilerinin olmaması;
  • ev yapımı cihazların bazı özelliklerinin belirsizliği;
  • Düşük estetik ve el sanatlarının otomasyon derecesi.

Bu argümanlarla tanışıklık hala mağazada fabrikada yapılmış bir ısıtıcıyı satın almak için zorlamadıysa, ısıtıcıyı kendiniz nasıl kullanacağınızı düşünün, böylece kaza sırasında kaza olasılığını olabildiğince düşük tutun.

Pik demir radyatör ısıtıcısı

Geleneksel olarak su ya da buharla ısıtma sistemlerinde kullanılan dökme demirden kesitsel prefabrike bataryalar, elektrik üretiminde de kullanılabilir - TEN temelinde kendi ellerinizle ısıtıcı.

Dökme demir radyatörlerden yapılmış elektrikli ısıtıcılar: solda - sağda bir parafudr ile - hermetik koç ile

Isı jeneratörü kasasının hazırlanması

Odanın konumuna ve alanına bağlı olarak, gerekli sayıda bölüme sahip bir dökme demir radyatör seçilir ve durumu görsel olarak değerlendirilir. Cihaz uzun bir süre kullanılmamışsa, parçalarını sökmeniz, vidalı bağlantıları temizlemeniz, bölümleri skaladan çıkarmanız ve vidalı bağlantı yerlerinde yeni contalar kullanarak cihazı tekrar monte etmeniz gerekecektir. Bir yağ veya antifriz solüsyonu (yüksek geçirgenlik sıvıları) kabın içine döküleceğinden ve ünitenin ipliğin eski çatlak contalarından sızması muhtemel olduğundan, bunun yapılması gereklidir.

Revizyon kullanılmış dökme demir radyatör

Bu işte beceri yoksa, bir profesyonelden yardım almak daha iyidir - ayrıca özel anahtarların aranması ihtiyacını da ortadan kaldırır.

Bu önemli! Dişli bağlantıları sökmeden ve temizledikten sonra, radyatör monte edilmemişken, eski boyayı kendi bölümlerinden çıkarmak daha kolaydır - bu, bir çelik fırça ataşmanı ile bir öğütücü veya matkap yardımıyla yapılır. Ancak bu işlem daha sonra yapılabilir - pili monte ettikten sonra.

Radyatör tertibatının bitiminden sonra, kapasitesi her şeyden önce belirlenir - fişleri geçici olarak dört delikten üç deliğe vidalayın, üniteyi tamamen suyla doldurun ve ardından bir ölçüm kabına dökün. Bu, yağ veya antifriz ihtiyacını belirlemek ve aynı zamanda cihazın sıkılık için ön testini yapmak için gereklidir.

Demonte edildikten sonra eski boyayı dökme demirden çıkarma

Öğütücü tarafından temizlendikten sonra ürün kaba zımpara kağıdı ile işlenir, tozdan arındırılır ve nitrosolvent ile yağdan arındırılır. Daha sonra radyatör bir astar ile kaplanır ve kurutulduktan sonra bir kat üst kaplama boya ile kaplanır. Boyama, püskürtme tabancası veya uzun saplı dar bir fırça üretir.

Dökme demir akünün elektrikli ısıtıcısının gövdesini önceden boyama

TENA seçimi ve kurulumu

Gelecekteki elektrikli ısıtıcı için, bu cihaz için gerekli güç ve en güvenli yapıya sahip bir boru elektrikli ısıtıcı seçmek için gereklidir.

Bu önemli! Isıtıcı tarafından tüketilen gücün hesaplanması için basitleştirilmiş bir temel, Rusya'nın orta kesimindeki bir odanın 1 m 2'sini ısıtmak ve ilave ısıtma araçları için 2–4 kat daha az enerji harcamak için metrelik bir enerjiye ihtiyaç duyulmasıdır.

Yani, 20 m 2'lik bir alanın ana ısıtması için ortalama, pilin 2kW güç tüketen ısıtma elemanları ile donatılmış olması gerekir.

Tübüler ısıtıcının gücü, akünün ısı çıkışının% 'i içinde olmalıdır, böylece ısıtıcı ısınmaz ve çok çabuk kapanır - bu, ısıtıcının verimini düşürür. Bir dökme demir bataryanın bir bölümünün ortalama ısı transfer oranı watt'tır. Bu, 10 bölümden radyatörün ısı çıkışının 1,4 kW'a eşit olacağı ve ısıtma elemanının gücünün bu değerin ¾ değerini aşmaması gerektiği anlamına gelir - kW. Böylece, 20 m 2 lik bir alana sahip bir odada, her biri 1 kW'lık ısıtma elemanlarıyla donatılmış, her biri 10 bölmeli 2 adet döküm demir radyatörün kurulması gerekmektedir.

Tüp şeklindeki bir elektrikli ısıtıcıyı seçerken, ideal olarak, uzunluğunun pilin genişliğinden 10 cm daha az olması gerektiğini akılda tutmalısınız - bu, tüm bölümlerde homojen ısıtma ve antifriz konveksiyonunun gerçekleşmesidir. Isıtma elemanlarının bir termostat ile satın alınması gerekir - böyle bir ünite, ısıtıcının nispi emniyetini artıracak ve nispeten ekonomik bir modda çalışmasını sağlayacaktır.

Sıcaklık kontrol cihazlı borulu elektrikli ısıtıcı

Isıtıcının, konut dışı binaların ısıtılması için kullanılması planlanıyorsa, proje sahasında kurulduktan sonra, bir genleşme tankı ile donatılabilir - bir tarafın üst kısmında bir futorka ile, radyatörün karşı tarafına bir fiş takılır. Bu, cihazın estetiğinden fayda sağlamayacak, ancak ısıtılmış olduğunda basınç faktörünü içeriden genleşen doldurucunun radyatörüne bırakacaktır.

Genleşme depolu dökme demir batarya

Tank kullanılmazsa, futorka'da, besleme borusu yerine, Mayevsky vinci monte edilir - acil bir basınç tahliyesi olasılığı için.

Bir tarafta, ısıtma elemanı radyatörün alt kısmına vidalanır ve kapak karşı taraftan vidalanır.

Isıtıcıyı aküye yerleştirmeden önce, transformatör yağı veya antifrizi, hacminin% 'i oranında doldurun. Isıtıcının dış dişi (inç ve çeyrek) batarya üzerindeki iç vida dişi ile aynıdır, dolayısıyla montajın kurulumu zor değildir.

Isıtıcı İplik Isıtıcı Kimliği

Dolum pil

Dolgu malzemesi (antifriz, transformatör yağı veya su) belirlenir ve gerekli miktarı hesaplanır - daha önce tamamen dolu bir radyatörden bir ölçüm kabı içine birleştirilmiş olan su hacminin% 'i hesaplanır.

Bu önemli! Isıtıcı kapatıldığında odadaki sıcaklık sıfırın altına düşerse, pil için dolgu maddesi olarak su kullanmak tehlikelidir - zamanında birleşmez, üniteyi donduracak ve yok edecektir.

Donmuş su ile yıkılan garajda pik demir radyatör

Aküye sıvı dökülürken meydana gelen hareket sırası şöyledir:

  • Bir yandan, ısıtma elemanı bataryanın alt kısmına ve diğer fişe vidalanır;
  • Radyatörün üst kısmına bir kapak bir tarafa monte edilmiştir;
  • ısıtıcı dikey olarak - geriye kalan açık delik ile yukarı doğru yerleştirilir ve içinden dolgu maddesi üniteye dökülür;
  • monte edilecek elektrikli ısıtıcının arkasındaki duvarın kesiti, her yönde 10–15 cm'den daha fazla olan folyo kaplı köpük tabakasından ısı yalıtımı ile donatılmıştır - bu, kapatma yapısının ısınmasına bağlı olarak ısı kayıplarını azaltacaktır;
  • ısıtıcı proje sahasına yerleştirilir, daha sonra futorka, Mayevsky vincinin veya genleşme tankının branşman borusunun bağlandığı üst serbest soketine monte edilir.

Bu önemli! Dökme demir bataryadan kendinden üretilen elektrikli ısıtıcı, ayrı bir otomatik kapatma cihazı ile ayrı bir güç hattı ile donatılmalıdır.

Yukarıda açıklanan teknolojinin daha görsel bir temsili, bu videoyu izlemenize yardımcı olacaktır:
funduszeue.info?time_continue=v=HOmXkuFKBUc

Spiral elektrikli ısıtıcı

Küçük bir ev yapımı garaj ısıtıcısı neredeyse birkaç saat içinde yapılabilir.

Bunu yapmak için aşağıdaki materyallere ve araçlara ihtiyacınız olacak:

  • ateşe dayanıklı (chamotte) tuğla - 2 adet;
  • nikrom spiral - m;
  • çelik veya alüminyum köşe 35x35 veya 40x40 mm - m;
  • diskli küçük Bulgarca: taş üzerinde ve metal üzerinde kesme;
  • matkaplar ile matkap: metal için - Ø 3mm, pobeditovy - Ø mm;
  • bir çekiçle dar keski;
  • bir anahtar ile egzoz perçinleri.

Üretilecek olan cihaz, köşeli çelik bir yatak üzerinde bulunan, içine gömülü bir spiral içeren iki tuğladan oluşan bir taban yalıtıcısı olacaktır.

Nikrom spiral dayalı ev yapımı elektrikli ısıtıcı

Bir spiralin düzenlendiği bir kağıt üzerine x mm kare (tuğla uzunluğu) çizilir - karenin kenarlarından merkeze doğru uzanan 1 cm genişliğinde şeritler içeren bir labirent.

İyi bir geometri ve yongalama olmadan seçilen tuğlalar temizlenir, yıkanır, kurutulur ve bir kare oluşturmak için yan yana düz bir yüzeye yerleştirilir. Bir kağıda çizilen bir labirentin çevresi bu kareye aktarılır.

Sarmalın altındaki kabarıkların işaretlenmesi örneği

Tuğla üzerindeki bir taş (sukhorezom) üzerinde bir disk bulunan bir öğütücü bir karık oluşturur. Yivlerin kenarları boyunca, 1 cm'lik bir derinliğe kadar kesimler yaparlar ve daha sonra, aynı diskin yan kenarı ile aralarındaki çekirdeği seçerler, böylece oluğun tabanı eşit olur.

Sarmalın altındaki oluğun düz kısımlarının Bulgarca uygulaması

Keski kesimleri arasındaki ortayı kestiğinizde, bir tuğla yarma riski vardır, üstelik başarılı bir sonuçla, karmanın altını öğütücü ile dengelemelisiniz.

Bir disk ile tuğla üzerindeki oluğun düz kısımlarını oluşturmak için, virajın gereken derinliği karşılayabilmek için virajın sınırların ötesine gitmesine gerek yoktur - bu, bir M10 musluğu veya bir Ø10 matkap ucundan yapılabilen küçük bir keski ile dikkatlice yapılır.

Arıtma keski açısal araziler karık

Yığını sarmalında olukların oluşmasından sonra.

Bu önemli! Isıtıcının içeriğin ısıtılması için kapların yerleştirilebilmesi için, karık içerisine yerleştirilen spiralin tuğlaların düzleminin mm altında olması gerekmektedir.

Çıkış spirali için tuğla deliklerinde uygulama noktaları

Daha sonra tuğlaları kurmak için köşeli çelikten bir tripodun imalatına geçin.

Metal için bir kesme diski olan bir öğütücü, bir köşeye kesilir - çerçeve ve 4 destekleyici ayak için 4 eleman. Bir köşenin parçaları iki şekilde bağlanabilir:

  • elektrik kaynağı, daha önce, çerçeve için parçaların uçlarının bir kesimini 45 o bir açıda yapmış;
  • egzoz perçinleri, birbiri üzerine yerleştirilmiş elemanlarda sondaj delikleri gerçekleştirir.
Bir tuğla izolatör için montajlı metal ayak

Tuğla 5,,5 cm kalınlığındadır, bu nedenle sarmalın her iki ucunda da yaklaşık 10 cm uzunluğa kadar birkaç sıraya kadar düzleştiririz. Sarmalın düzleştirilmiş uçları tuğladaki deliklerden çekilir ve güç kaynağı kablosunun uçlarına bağlanır.

Sarmalın tuğladaki deliklerden çıktıktan sonra elektrik kablosuna bağlanması

Isıtıcı çalışma pozisyonunda monte edilir, sarmal oluk içinde tüm uzunluğu boyunca düzgün bir hafif gerilime dağıtılır.

Ağdaki cihaza bir test dönüşü yapın. Elektrik kabloları ve otomatik hat kesme, minimum 3 kW güç için değerlendirilmelidir.

Cihaz çalışmaya başladıktan sonra sarmalının parlak kırmızı, kahverengi ve kıpkırmızı olmamalıdır.

Spiral çok sıcak hale geldiğinde, A ile devreye diyot eklenerek yapılan amperajın düşürülmesi gerekir.

İki kademeli diyodun paralel bağlantısının şeması ve çalışma modunda spiralin normal rengi

Böyle bir doğaçlama ısıtıcı ile elektrik tüketimi ekonomik olarak adlandırılamaz, ama kısa kapanımlar için - garajda küçük araba tamirleri, acil bir ısıtma, ısıtma, ısıtma vb.

Sonuç

Güneş ışınlarını, araba aküsünü, sıvı enerjisini kullanarak birçok farklı yolla ev yapımı bir ısıtıcı yapabilirsiniz, ancak seçilen teknoloji, iyi düşünülmüş güvenlik derecesini, ünitenin gerekli verimliliğini ve üreticinin yeterli yetkinliğini birleştirmelidir. Yukarıda tarif edilen ısı jeneratörleri bu kriterler kombinasyonuna sahiptir.

Ev yapımı elektrikli ısıtıcı oluşturmak için 5 fikir

Fikir # 1 - Yerel ısıtma için kompakt model

Elektrikli ısıtıcı yapmanın en kolay yolu budur. Önce aşağıdaki malzemeleri hazırlayın:

  • Her biri yaklaşık 25 cm2 olan 2 aynı dikdörtgen cam (örneğin 4 x 6 cm);
  • genişliği camın genişliğinden daha büyük olmayan bir alüminyum folyo parçası;
  • elektrikli ısıtıcı (bakır, iki çekirdekli, fişli) bağlamak için kablo;
  • parafin mum;
  • epoksi yapıştırıcı;
  • keskin makas;
  • pense;
  • tahta blok;
  • mastik;
  • birkaç kulak çubuğu;
  • temiz bez.

Gördüğünüz gibi, doğaçlama bir elektrikli ısıtıcının montajı için malzemeler hiç de az değildir ve en önemlisi, herkes el altında olabilir. Böylece, aşağıdaki adım adım talimatları kullanarak küçük bir elektrikli ısıtıcıyı kendiniz yapabilirsiniz:

  1. Camı kir ve tozdan bir bezle dikkatlice silin.
  2. Pense kullanarak, camı kenarlarından hafifçe alın ve yanlardan birini bir mumla yakın. Kurum tüm yüzeyi eşit bir şekilde kaplamalıdır. Benzer şekilde, yanmaya ve ikinci camın kenarlarından birine ihtiyacınız vardır. Yüzeydeki karbon birikintilerini daha iyi depolamak için, elektrikli ısıtıcıyı monte etmeden önce camı soğutmanız önerilir.
  3. Cam boşlukları soğuduktan sonra, kenarları kulak çubukları kullanarak çevre kenarlarından en fazla 5 mm olacak şekilde nazikçe temizleyin.
  4. Tam olarak camdaki füme alanın genişliği olan iki şerit kesin.
  5. Tüm fırınlanmış yüzey üzerinde cama yapıştırın (iletken).
  6. Aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi folyo parçalarını döşeyin. Daha sonra diğer yarısına yapıştırın ve bunları bağlayın.
  7. Sonra tüm bağlantıları kapatın.
  8. Bir test cihazı kullanarak ev yapımı ısıtıcının direncini kendiniz ölçün. Bundan sonra, aşağıdaki formülü kullanarak gücünü hesaplayın: P = I 2 * R Bir multimetre nasıl kullanılır, ilgili makalede anlattık. Güç izin verilen değerleri aşmıyorsa, montajın tamamlanmasına devam edin. Güç çok büyükse, ısıtma elemanını yeniden yapmanız gerekir - karbon tabakasını daha kalın hale getirin (direnç daha az olacaktır).
  9. Folyonun uçlarını bir tarafa yapıştırın.
  10. Elektrik kablosuna bağlı üzerine kontak pedleri yerleştirerek çubuktan uzak durun.

Bu teknoloji ile kendi elinizle elektrikli mini ısıtıcı yapabilirsiniz. Maksimum ısıtma sıcaklığı yaklaşık 40 o olacaktır, bu da yerel ısıtma için yeterli olacaktır. Ancak, ev yapımı gibi ev yapımı için, elbette, küçük olacak, bu yüzden ev yapımı elektrikli ısıtıcılar için daha verimli seçenekler sunacağız.

Fikir # 2 - Bir kutudan mini ısıtıcı

Garaj veya odada yerel ısıtma için uygun olan bir başka orijinal elektrikli ısıtıcı modeli. Montaj için gereken her şey:

  • kahve tenekesi;
  • /12 Volt trafo;
  • diyot köprüsü;
  • soğutucu;
  • nikrom tel;
  • textolite, bankaların çapı hakkında bir alan;
  • ince bir matkapla matkapla;
  • havya;
  • güç kablosu;
  • düğme anahtarı.

Bu talimat daha da kolaydır ve kutudan bir elektrikli ısıtıcı yapmak için saat içerisinde kendiniz yapabilirsiniz. Başlamak için, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, folyoyu PCB'den çıkarmak ve içindeki ortayı kesmek gerekir:

Bundan sonra, bir matkap yardımıyla, köşegen üzerinde delikler açmanız gerekir. Bu arada, bu bizim talimatlarımıza göre bir ev yapımı mini matkap yapabilirsiniz. Nikrom telini deliklere takın, ardından telleri lehimleyin.

Bir devrede bir trafo, bir diyot köprüsü, bir soğutucu, bir nikrom tel ve bir anahtar birleştirir.

Yelpazeyi bir kavanozda tutkal kullanarak kuruyoruz, daha sonra fotoğrafta gösterildiği gibi textolite tutturuyoruz:

Kavanoza kendinden yapılmış bir elektrikli ısıtıcının tüm elemanlarını yerleştiriyoruz, kapağında delikler açıyoruz ve cihazın çalışmasını kontrol ediyoruz!

Spiralli daha güçlü bir cihaz yapmak istiyorsanız, aşağıdaki video eğitimini izlemenizi öneririz:

Fikir numarası 3 - Uygun maliyetli kızılötesi cihaz

Böylece evde bağımsız olarak kolayca yapılabilen daha güçlü elektrikli ısıtıcılara dönüyoruz. Kızılötesi ısıtıcı üretimi için aşağıdaki materyallere ihtiyacımız var:

  • 2 plastik levha, her 1 m2'lik alan;
  • unun bir fraksiyonuna ezilmiş grafit tozu;
  • epoksi yapıştırıcı;
  • iki bakır terminal;
  • Ağa bağlantı için fişli kablo Volt.

Bu nedenle, aşağıdaki talimatları kullanarak bir kızılötesi ısıtıcıyı kendiniz yapabilirsiniz:

  1. 1 ila 1 oranında epoksi yapıştırıcı ile grafit karıştırın.

Bu arada, konstrüksiyonun daha dayanıklı hale getirilmesi için, kızılötesi ısıtıcının kendi ellerinizle de yapılabilen ahşap bir çerçeveye yerleştirilmesi tavsiye edilir. Gücü bağlamadan ve hesaplamadan önce cihazın direncini kontrol etmeyi unutmayın!

Fikir # 4 - Yağ cihazı

Ülkedeki garaj veya diğer müştemilatı ısıtmak için kullanılması tavsiye edilen cihazın bir başka modeli. Tek ihtiyacınız olan şey eski bir batarya, boru şeklindeki ısıtıcı, yağ ve tapadır. Ayrıca bir kaynak makinesi, kaynak becerileri ve biraz boş zamana ihtiyacınız olacak. Aşağıdaki fotoğraf, ev yapımı bir yağ ısıtıcı için seçeneklerden birini göstermektedir.

Sol altta boru şeklinde bir ısıtıcı ve üstte bir tahliye / yağ tapası bulunur. Küçük bir odanın ısıtılması için yeterli olacak elektrikli ısıtıcının basit tasarımı.

Aşağıdaki video, yağ ısıtıcıyı kendi ellerinizle nasıl yapacağınızı açıkça göstermektedir:

Fikir numarası 5 - Otomotiv elektrikli fırın

Peki, ev yapımı bir ısıtıcının en son versiyonu - 12 volttan çalışan bir cihaz, kendi arabanızın içini ısıtmak için kullanılabilir. Montaj için aşağıdaki materyallere ihtiyacınız olacak:

  • eski bilgisayar güç kaynağı;
  • nikrom tel;
  • seramik yer karolarından tortular;
  • bağlantı elemanları: cıvata, açılar, levhalar.

Bir araba için elektrikli ısıtıcı yapmak çok zor değil. Montaj işleminin fotoğraf örneklerinde ana sınıfı gözden geçirmesi önerilir:

Böyle bir ısıtıcının dezavantajı, arabada yüksek yangın riskidir. Nikrom tel neredeyse uygulanmadı. Ayrıca, aracın kablolarını yok etmemek için cihazın gücünü doğru şekilde hesaplamanız gerekir.

Bu bir ev yapımı elektrikli ısıtıcı montajı için tüm fikirler. Gördüğünüz gibi, basit bir elektrikli cihaz çeşitli hurda malzemeden kolayca yapılabilir, bir arzu olurdu. Ana dersleri seviyorsanız, kayıtlarınızı arkadaşlarınızla paylaşın, böylece eviniz, garajınız veya arabanız için kendi ellerinizle bir ısıtıcı nasıl ısıtılacağını bilirler!

Okumak ilginç olacak:

Kendinden ısıtmalı - ev için, ülkeye, garaja, kamp çadırına, geçici ısıtma için

Kendi elleriyle ısıtıcı yapmak isteyenler azalıyor: otonom ısıtma için fabrikada üretilen cihazlar için cesaret verici olmadıkları ve belirtilen özelliklerinin çoğu zaman gerçek olanlara göre çok yüksek. Bir şikayette bulunmak işe yaramaz: üreticilerin her zaman “demir bahanesi” vardır - alan ısıtmanın verimliliği, ısı mühendisliği özelliklerine bağlıdır. Üründe arıza nedeniyle meydana gelen talihsizliğin sonuçlarından dolayı üreticiden tazminat alınmasının mümkün olduğu durumlar da sınırlıdır. Doğru, hanehalkının ısınmasını kanunla yapmak yasak olmasa da, ev yapımı arızanın sıkıntısı, imalatçısı ve sahibi için ciddi bir ağırlaştırıcı durum olacaktır. Bu nedenle, bu makalede, kendi elinizle birkaç sistemin güvenli ev ısıtıcılarının doğru bir şekilde nasıl üretileceği açıklanmaktadır, bu da termal verimlilik açısından en iyi endüstriyel tasarımlardan daha düşük değildir.

dizayn

Esnaf çitleriyle ısıtılan ısıtıcılar sevenler genellikle çok karmaşık tasarımlardır, bkz. Bazen dikkatlice yapılırlar. Ancak, runet'te tanımlanan ev yapımı ısıtıcının ezici çoğunluğu tek bir şeyi birleştirir: onlar tarafından yaratılan yüksek bir tehlike derecesi, beklenen teknik özellikler ile gerçek olan arasında tam bir uyumsuzluk ile uyumlu bir şekilde birleşir. Her şeyden önce güvenilirlik, dayanıklılık ve taşınabilirlik ile ilgilidir.

Ev, hane için ısıtıcı yapın. Yazlık yazlık, turizm ve balıkçılık için tesis veya yürüyüş otonomu aşağıdaki sistemlerde mümkündür (şekilden soldan sağa):

  • Doğal konveksiyon üzerinde hava doğrudan ısıtma ile - elektrikli şömine.
  • Isıtıcı - fan ısıtıcı zorla üfleme ile.
  • Dolaylı hava ısıtma, doğal konveksiyon veya zorla üfleme - yağ veya su-hava ısıtıcı ile.
  • Bir yüzey yayıcı termal (kızılötesi, IR) ışınları şeklinde - bir termopanel.
  • Alevli özerk.

İkincisi, ocak, soba veya sıcak su kazanından farklı olarak, yerleşik bir brülör / fırına sahip olmamasından farklıdır, ancak ısıtma ve pişirme cihazlarının atık ısısını kullanır. Ancak, buradaki kenar çok bulanık: yerleşik brülörlü gaz ısıtıcıları satışa sunulmakta ve bağımsız olarak üretilmektedir. Birçoğu yemek pişirebilir veya tekrar ısıtır. Sonunda, odunta olmayan, sıvı yakıtta değil, gazda ve kesinlikle bir ocakta olmayan ateşli bir ısıtıcı açıklanacaktır. Ve diğerleri, güvenlik ve güvenilirliklerinin azalan sırasına göre değerlendirilmektedir. Bununla birlikte, uygun performans ve "en kötü" örneklerle, otonom ev ısıtma cihazlarının gereksinimleri ile tamamen uyumludur.

THERMOPANEL

Bu oldukça karmaşık ve zaman alıcı bir cihazdır, ancak ev tipi elektrikli ısıtıcının en güvenli ve en etkili tipi: 12 metrekarelik W'lik bir oda için çift taraflı bir termokupl. Beton bir evde m, +15 ila +18 derece ısıtır. Bu durumda elektrikli ısıtıcının gerekli gücü watt. Termopanels'in bağımsız üretimi için fon harcamaları azdır. Sözde termopanels çalışma. uzak (görünür spektrumun kırmızı bölgesinden daha uzak) veya uzun dalga kızılötesi, bu nedenle ısı yumuşak değil, yanma verir. Isı yayıcı elemanların nispeten düşük ısınması nedeniyle, eğer doğru bir şekilde gerçekleştirildiyse (aşağıya bakınız), pratik olarak termopanel aşınma yoktur ve bunların dayanıklılığı ve güvenilirliği öngörülemeyen dış etkilerle sınırlıdır.

Termopanelin ısı yayan elemanı (yayıcı), yüksek elektrik dirençli bir malzemeden yapılmış, ince bir düz iletkenden, 2 plaka - dielektrikten yapılmış, IR için şeffaf plakalardan oluşur. Termopanels ısıtıcılar ince film teknolojisi kullanılarak yapılır ve levhalar özel plastik kompozit malzemeden yapılmıştır. Her ikisi de evde mevcut değildir, bu nedenle birçok sevgili 2 kadeh arasında sandviçlenmiş bir karbon kaplamaya dayalı ısı radyatörleri yapmaya çalışmaktadır (aşağıdaki şekilde Şekil 1); sıradan silikat camı IR'ye neredeyse saydamdır.

Buna ek olarak, kurum filmi çok kararsız, hızla kendi başına çöküyor. Isıtıcının istenen gücünü elde etmek için epoksi yapıştırıcıda 2 cilt karbon dolguya kadar girmeniz gerekir. Genel olarak, 3'e kadar mümkündür ve eğer sertleştiricinin girişinden önce reçinede% 5 - 10 oranında plastikleştirici - dibutil ftalat - daha sonra 5 hacim kadar dolgu maddesi ekleyin. Ancak çalışmaya hazır (sertleştirilmemiş) bileşik, kil veya yağlı kil gibi kalın ve yapışkan bir yapıya sahiptir ve parafinik hidrokarbonlar ve floroplastikler hariç olmak üzere, dünyadaki her şeye epoksi çubuğu - ince bir filmle uygulamak imkansızdır. Spatula ikincisinden yapılabilir, ancak arkasındaki bileşik yatak ve keseler tarafından çekilecektir.

Son olarak, grafit ve kömür tozu çok sağlıksız (madencilerdeki silikozu duydu mu?) Ve son derece kirli maddeler. İzlerini çıkarmak ya da temizlemek imkansızdır, kirli şeyler atılmak zorundadır, başkalarını lekeler. Grafit yağlayıcı ile uğraşan herkes (bu aynı ince öğütülmüş grafittir) - söyledikleri gibi yaşayacağım, unutamayacağım. Yani, termopanels için ev yapımı emitörler başka bir şekilde yapılmalıdır. Neyse ki, hesaplama, onlarca yıl ve ucuz nikrom tel için kanıtlanmış “eski güzel” nin bunun için uygun olduğunu gösteriyor.

hesaplama

Yaklaşık 3 mm cam cam sayesinde aşırı ısınma tehlikesi olmadan çatlar. 8,5 W / m² dm ir Termopanel yayıcının "keki" nden her iki yönde de 17 watt alacaksınız. Vericinin boyutunu 10x7 cm ( sq. Dm) olarak ayarlayalım, bu tür parçalar savaştan kesilebilir ve neredeyse sınırsız miktarlarda atıkları kesebilir. Sonra bir radyatör bize 11,9 watt'lık bir oda verecektir.

Isıtıcı gücü watt alın (yukarıya bakın). Daha sonra / = veya 42 yayıcısına ihtiyacınız olacak. Yapısal olarak, panel, x mm çerçeveli olmayan boyutları olan bir 6x7 radyatör matrisini temsil edecektir. x mm'ye kadar çerçeveye atalım - ergonomik, oldukça kompakt bir şekilde geçer.

Ağdan tüketilen akım W / V = 2,27 A'dır. Tüm ısıtıcının elektrik direnci V / A = veya 97 Ohm'dir (Ohm yasası). Tek bir yayıcının direnci 97 ohm / 42 = ohm'dur. Nikromun direnci neredeyse tam olarak (Ohm * sq. Mm) / m'dir, ancak bir radyatör için hangi bölüme ve telin uzunluğuna ihtiyacınız var? Nikrom “yılan” (şekil 2'deki pozisyon) 10x7 cm'lik camlar arasında mı kalacak?

Cihaz ve çizimler ev yapımı kızılötesi ısıtıcı paneli

Açıktaki akım yoğunluğu, yani. hava ile temas halinde, nikrom elektrikli sarmal - A / sq. mm. Aynı zamanda karanlıktan açık kırmızıya ( santigrat derece) yanarlar. Mevcut yoğunluğu 16 A / m² ile derece alın. mm. Serbest radyasyon koşulu altında, nikromun kızılötesi sıcaklığı, akım yoğunluğuna yaklaşık olarak karekök kökü bağlıdır. 8 A / sq'ye bırakın. mm, silikat camın güvenli olması için nikromun çalışma sıcaklığını / (2 ^ 2) = derecede alırız. Radyatörün dış yüzeyinin sıcaklığı aynı zamanda (konveksiyondan dolayı ısı emicisini hesaba katmadan) 20 derecelik bir dış sıcaklıkla 70 dereceyi geçmeyecektir - “yumuşak” IR ile ısı transferi için ve ışınlama yüzeylerini koruyucu bir ızgarayla kapatıyorsanız (aşağıya bakınız) güvenlik için uygundur.

A nominal işletme akımı, / 8 = sq. mm. Bir daire alanı için okul formülüne göre, tel çapı - veya mm. Bir marj ile 0,7 mm aldık, daha sonra ısıtıcı gücü W olacak, çalışma akımının karesine bağlıdır. Isıtma için W yeterli, W yeterli olacak ve cihazın dayanıklılığı birkaç kat artacak.

0,7 mm çapında 1 m nikrom tel ohm'luk bir dirence sahiptir ( kare = ; 1 / = ). Tek bir emitörün ohm'luk direncini elde etmek için / = veya 1,13 m tele ihtiyacınız olacaktır. Nichrom "yılan" 5 cm genişliğinde (kenarlardan 1 cm kenar boşluğu) alın. 1 mm'lik tırnakların (aşağıya bakınız) dönüşünde yılan dalına toplamda 5,55 cm toplam 2,5 mm eklenir. Şubeler cm / cm = olacak, 21,5 şubeye geçeceğiz. Toplam genişliği 22x cm'dir (tel çapı) = cm.Yıldız uzunluğu 8 cm (kısa kenarlardan 1 cm'lik kenar boşluğu) almaktayız, daha sonra tel döşeme oranı / 8 = 'tir. Berbat düşük güçlü Çin güç transformatörlerinde, tamam. , yani Bir yılanın dalları arasında kıvrımlar ve boşluklar için yeterli yer vardır. Temel, temel konular çözüldü, ROC'ye (geliştirme çalışması) ve teknik tasarıma gidebilirsiniz.

IR silikat cam için termal iletkenlik ve şeffaflık, markadan markaya ve partiden partiye büyük ölçüde değişir. Bu nedenle, önce 1 (bir) yayıcı yapmalı, aşağıya bakmalı ve testlerini yapmalısınız. Sonuçlarına bağlı olarak, telin çapını değiştirmeniz gerekebilir, bu nedenle bir kerede çok sayıda nikrom almayın. Aynı zamanda, ısıtıcının anma akımı ve gücü değişecektir:

  • Tel mm - A, watt.
  • Tel mm - A, watt.
  • Tel 0,7 mm - 2,27 A, watt.
  • Tel mm - A, watt.
  • Tel 0,9 mm - 2,6 A, watt.

Not: Kim elektriğe yetkilidir - gördüğünüz gibi nominal akım telin çapının karesine göre değişmez. Neden? Bir yandan, ince teller nispeten geniş bir yayılan yüzeye sahiptir. Öte yandan, kalın bir tel ile, cam tarafından iletilen izin verilen IR gücünü aşmak mümkün değildir.

Test için, bitmiş numune yanmaz bir yüzey üzerinde yanmaz ve ısıya dayanıklı bir şeyle desteklenerek dikey olarak monte edilir. Ardından, 3 A veya daha fazla veya LATRA'nın düzenlenmiş bir güç kaynağından (PI) gelen anma akımı beslenir. İkinci durumda, numuneyi her zaman test edilmeksizin terk etmek imkansızdır! Akım, bir vida ve somun ve pullar ile akım taşıyan tellerle sıkıca sıkıştırılması gereken bir dijital test cihazı tarafından kontrol edilir. Prototip LATRA tarafından destekleniyorsa, test cihazı AC akımını ölçmelidir (AC 3A veya AC 5A limiti).

Önce camın nasıl davrandığını kontrol etmelisin. dakika içinde aşırı ısınır ve çatlarsa, tüm parti muhtemelen uygun değildir. Örneğin, ikinci el cam toz ve kir zamanla yenir. Onları kesmek saf un ve elmas cam kesicinin ölümüdür. Ve bu tür gözlükler, aynı kalitede yeni olanlardan çok daha zayıf bir ısıtma ile çatlar.

Ardından, saat sonra, IR radyasyon şiddeti kontrol edilir. Cam sıcaklığı burada bir gösterge değildir, çünkü IR'nin ana kısmı nikrom yayıyor. Bir IR filtresine sahip bir fotometreyi bulamayacağınız için, avuçlarınızla birlikte kontrol etmeniz gerekir: bunlar, yakl. En az 3 dakika onlardan 15 cm. Sonra dakika içinde pürüzsüz, hatta sıcaklık hissedilmelidir. Vericiden gelen IR hemen cildi yakmaya başlarsa, nikrom çapını azaltırız. dakika sonra hafif bir yanma hissi (yaz ortasında güneşli bir ısınmada olduğu gibi) hissedilmezse, daha kalın nikot almanız gerekir.

Bir yılanı nasıl bükersiniz

Cihaz emitörü ev yapımı panel ısıtıcı pos. 2 şek. yukarıda tanımlandığı gibidir; nikrom yılanı şartlı olarak gösterilmiştir. Ebatlara kesilen cam levhalar safsızlıklardan arındırılır ve herhangi bir bulaşık deterjanı ilave edilerek bir fırça ile su ile yıkanır, daha sonra temiz su akışı altında bir fırça ile yıkanır. “Kulaklar” - bakır folyodan 25x50 mm ebatlarında kontak lamelleri - epoksi yapıştırıcı veya anlık siyanoakrilat (superglue) içeren plakalardan birine yapıştırılır. Astardaki "kulak" girişi - 5 mm; 20 mm dışa doğru çıkıntı yapar. Lamelin tutkal kapana kadar düşmesini önlemek için, 3 mm kalınlığında (astar cam kalınlığı) bir şey yerleştirilir.

Daha sonra nikrom telin yılanını oluşturmalısınız. Bu, bir şablon mandrel üzerinde yapılır, şeması pos. Şekil 3'te Şekil 3'te ayrıntılı bir çizim gösterilmiştir. Burada. Yılan tavlama için “Kuyruklar” (aşağıya bakınız) 5 cm'den verilmelidir.Tırnakların ısırılmış uçları zımpara taşlı bir zeminde yuvarlatılmıştır, aksi halde bitmiş yılanı kırmadan çıkarmak imkansızdır.

Düz bir nikrom ısıtma elemanı oluşumu için çizim şablonu

Nikrom oldukça esnektir, çünkü şablon üzerinde sarılmış olan telin tavlanması gerekir, böylece yılan şekli tutar. Bu alacakaranlıkta veya düşük ışıkta yapılmalıdır. Yılan, en az 3 A güç kaynağından V'luk bir voltajla beslenir (bu nedenle ağaçta yanmaz bir yastığın bulunması gerekir). Nikrom kiraz döndüğünde, akım kapatılır, dişler tamamen soğumaya bırakılır ve bu prosedür kez tekrarlanır.

Bir sonraki adım, üzerine yerleştirilmiş kontrplak şeridi boyunca yılanı parmaklarınızla bastırmak ve 2 mm'lik tırnaklara sarılmış kuyrukları dikkatlice açmaktır. Her bir kuyruk düzleştirilir ve kalıplanır: 2 mm'lik bir çivi üzerinde, bir dönüşün çeyreği kalır ve kalan kısım, şablonun kenarı ile aynı hizada kesilir. 5 mm'lik "kuyruk" geri kalanı keskin bir bıçakla temizlenir.

Şimdi yılan, kesmeden mandrelden çıkarılmalı ve alt tabakaya sabitlenmeli, elektrotların lameller ile güvenilir elektriksel teması sağlanmalıdır. Bir çift bıçak ile çıkarlar: bıçakları, 1 mm'lik tırnaklar üzerinde dalların kıvrımlarının dışına itilir, hafifçe bağlanır ve bükülmüş ısıtıcı ipliği kaldırılır. Daha sonra yılanı alt tabakaya koyun ve gerekirse, yaklaşık olarak uzanacak sonuçlara hafifçe bükün. kaburgaların ortasında.

İnaktif akı nichromlu metal lehim lehimlenmez ve zamanla aktif akının kalıntıları teması erozyona uğratır. Bu nedenle, nikrom bakır "lehim" denir. sıvı lehim - iletken macun; Radyo mağazalarında satılmaktadır. Bir sıvı lehim damlası, çıplak nikromun bakır ile teması üzerine sıkıştırılır ve bir parça plastik film boyunca bir parmakla preslenir, böylece macun telden yukarıya doğru çıkmaz. Hemen parmak yerine düz bir ağırlıkla basabilirsiniz. Macun sertleştikten sonra ağırlıkları ve filmi bir saatten bir güne (tüpte belirtilen süre) kaldırın.

“Lehim” dondu - emitörün montaj zamanı geldi. Ortada, sıradan bir bina silikon sızdırmazlık maddesinin “sosisine” mm'den daha kalın olmayan ince bir yılan sıkıyoruz, bu da telin bükülmesini ve kapanmasını önleyecektir. Bundan sonra, aynı dolgu macunu, alt tabakanın çevresi boyunca yaklaşık mm kalınlığındaki bir silindirle sıkılır, yaklaşık olarak yaklaşık 20 mm. 5 mm. Kapak camı empoze ederek, yanlara doğru kaymayacak kadar çok dikkatli bir şekilde çekip, arkamızdaki yılanı çekip sıkıca oturana kadar bastırın ve radyatörü kurumaya bırakın.

Silikonun kurutma hızı günde 2 mm'dir, ancak görüldüğü gibi gün sonra, yayıcıyı daha fazla çalışmaya devam ettirmek hala imkansızdır, iç merdanenin kurumasına izin vermek, kıvrımları sabitlemek gereklidir. Bu yaklaşık alacak. bir hafta Çalışan bir ısıtıcı için çok sayıda yayıcı üretiliyorsa, bunlar bir yığın içinde kurutulabilir. Alt tabaka plastik örtü üzerine serilir, üstüne örülür. Element izi. Katmanlar, bir film ile tabakaları ayırarak, altta yatan vb. Bir garanti için istif 2 hafta kurur. Kuruduktan sonra, çıkıntı yapan fazla silikon bir emniyetli tıraş bıçağı veya keskin bir montaj bıçağı ile kesilir. Silikon akışları da temas çubuklarından tamamen çıkartılmalıdır, aşağıya bakınız!

montaj

Yayıcılar kuru iken, masif ahşap (meşe, kayın, gürgen) kabartmalarından 2 özdeş çerçeveler (Şekil 4'te bir pano ısıtıcısının diyagramı ile). Bağlantılar yarım ahşap çerçevede yapılır ve küçük vidalarla sabitlenir. MFD, kontrplak ve sentetik bağlayıcılar (OSB) üzerindeki ahşap malzemeler uygun değildir, çünkü Uzun süreli ısıtma, güçlü olmasa da, onlar için kesinlikle kontrendikedir. Çerçevenin parçalarını PCB veya fiberglastan kesmek için fırsatınız varsa - genellikle mükemmel, ancak ebonit, bakalit, PCB, karbolit ve termoplastik plastikler uygun değildir. Montajdan önce, ahşap parçalar su-polimer emülsiyonu ile iki kez emprenye edilir veya su bazlı akrilik vernik ile yarı inceltilir.

Çerçevelerden birinde bitmiş emitörler bulunur (poz. 5). Örtüşen lameller elektrikle, sıvı emicilerin damlalarının yanı sıra yan duvarlardaki jumperlar ile birbirine bağlanır ve tüm yayıcıların seri bağlantısı oluşturulur. Kurşun teller (0,75 m2 Mm'den), inaktif akış pastası ile normal düşük erime noktalı lehim (örneğin POS) ile en iyi lehimlidir (bileşim: rosin, etil alkol, lanolin, bir balon veya tüp üzerine bakınız). Havya - W, ancak hızlı bir şekilde lehim yapmalısınız, böylece yayıcı gevşemez.

Bu aşamadaki bir sonraki aşama, ikinci çerçeveyi empoze etmek ve üzerine kurşun tellerin düştüğü, üzerine olukları kesmeniz gereken, işaretlemek. Bundan sonra, emitörler ile çerçeve küçük vidalar üzerine monte edilir. 6. Bağlantı noktalarının yerine daha yakından bakın: bunlar canlı parçalara düşmemelidir, aksi takdirde bağlantı elemanlarına enerji verilir! Ayrıca, çıtaların kenarları ile kazayla teması önlemek için, panelin tüm uçları örneğin 1 mm kalınlığında yanmaz plastikle yapıştırılır. Kablo kanallarından tebeşirle doldurulmuş bir PVC (iletkenlik için kutular). Aynı amaçla ve daha büyük yapısal mukavemet için, silikon eklemler, çerçevenin tüm parçalarına çerçeve parçalarıyla uygulanır.

Son adımlar, ilk olarak, mm yüksekliğe sahip bacakların montajı. Panel ısıtıcının tahta ayağının çizimi pos. 7. İkincisi, mm'lik bir ağa sahip ince telli bir koruyucu çelik ağın panelinin yan taraflarındaki kasılmadır. Üçüncüsü, kablo giriş plastik kutusunun tasarımıdır: kontak terminallerini ve gösterge lambasını barındırır. Belki de - tristör voltaj regülatörü ve koruyucu termostat. Her şey açık ve ısınabilir.

Termokartina

Açıklanan termopanelin gücü W'ı aşmıyorsa, bundan bir ısıtıcı resmi yapılabilir. Bunu yapmak için, arka tarafta ısı yalıtımı için kullanılan folgoizol, daha sonra aynı. Folyo tarafı panelle yüzleşmeli ve gözenekli plastik dışarı bakmalıdır. Isıtıcının ön tarafı plastik üzerinde bir fotoğraf duvar kağıdı parçası ile dekore edilmiştir; ince plastik - çok sıcak değil, IR için bir engel. Resim ısıtıcısının daha iyi ısınmasını sağlamak için, duvara yaklaşık olarak bir açıyla asın. 20 derece.

Ve folyo mu?

Gördüğünüz gibi, ev yapımı panel ısıtıcı oldukça zaman alıcıdır. İşin basitleştirilmesi, nikrom, örneğin alüminyum folyo uygulamak yerine mümkün mü? Pişirme için kalın folyo kılıfı yak. 0,1 mm, zaten ince bir film gibi. Hayır, filmin kalınlığıyla ilgili değil, malzemesinin direnci ile ilgili. Alüminyumda, düşüktür, (Ohm * sq. Mm) / m. Detaylı (ve çok sıkıcı) hesaplamalar vermeden, sonuçlarını gösterelim: 0,1 mm kalınlığında bir alüminyum film üzerine W güç için termopanel alanı neredeyse 4 metrekaredir. Tolstovata'nın tüm filmleri olduğu ortaya çıktı.

Kendinden emişli fanlı ısıtıcı, düşük voltajlı, 12 V'luk çalışmalarda oldukça güvenli olabilir. W üzerindeki güç, bundan çok büyük, ağır ve pahalı bir şekilde elde edilemez, aşağıya doğru bir trafo veya güç kaynağına ihtiyacınız olacaktır. Ancak watt, kışın bodrumda veya bodrumda küçük bir artı kış tutmak için yeterlidir, bu da köpük içermeyen sebzelerin ve donlardan ve ev yapımı kütüklerin patlamasını garanti eder ve 12 V elektrik çarpması tehlikesi olan odalarda izin verilen voltajdır. Bodrum / bodrum katında daha fazla ve servis edilemez çünkü Elektrik sınıflandırmasına göre özellikle tehlikelidirler.

12 V ısıtıcı ısıtıcının temeli - her zamanki kırmızı işçi oyuk (içi boş) tuğla. En iyisi, bir buçuk metre 88 mm kalınlığındadır (şeklin sol üst köşesinde), ancak aynı zamanda mm kalınlığa (aynı yerde en altta) çift olarak sığacaktır. Ana şey - boşlukların içinden geçtiği ve aynı olduğu.

Cihaz bodrum ve garaj için 12 V'da ev yapımı bir ısıtıcıdır.

Bir bodrum için 12 V'luk bir “tuğla” fan ısıtıcısının cihazı Şekil 2'de aynı yerde verilmiştir. Bunun için nikrom spiral ısıtıcıları hesaplıyoruz. watt gücü alıyoruz, bazı marjlarla. Akım direnci sırasıyla 10 A, 1,2 Ohm'dir. Bir yandan spiraller temizlenir. Öte yandan, bu ısıtıcı oldukça zor koşullarda denetim olmaksızın uzun bir süre çalışmalıdır. Bu nedenle, tüm spiralleri paralel olarak açmak daha iyidir: biri patlayacak, diğerleri esecek. Ve güç düzenlenmek için uygun - sadece birkaç spiralleri kapatın.

Boş bir tuğla 24 kanalda. Her bir kanalın spiral akımı 10/24 = 0,42 A'dır. Küçük, nikromun çok ince olması ve dolayısıyla güvenilmez olması gerekir. Bu seçenek, 1 kW veya daha fazla bir ev tipi fanlı ısıtıcıya sığar. Daha sonra ısıtıcı yukarıda açıklandığı gibi A / m²'lik bir akım yoğunluğu üzerinde hesaplanmalıdır. mm ve elde edilen kablo uzunluğunu 24 ile bölünüz. Her segmente 20 cm x 10 cm bağlantı kuyrukları ekleyin ve orta mm çapa sahip bir spiral içine bükülür. “Tails”, tüm spiralleri seri olarak bakır folyodan yapılmış kelepçeler yardımıyla birleştirir: bantı, katlanmış nikrom teller üzerinde kat halinde mm genişliğinde sarılır ve bir çift küçük pense ile tur çevirin. Fanları çalıştırmak için 12 V'de düşük güçte bir transformatör takmak gerekir. Bu ısıtıcı garaj için çok uygundur veya yolculuktan önce aracı ısıtır: tüm fan ısıtıcıları gibi, duvarların içinden ısı kaybı yapmadan odanın ortasını hızla ısıtır.

Not: bilgisayar fanları genellikle soğutucu olarak adlandırılır (litre - soğutucular). Aslında, soğutucu tüm bir soğutma cihazıdır. Örneğin, CPU soğutucusu, bir fanlı bir blokta nervürlü bir radyatördür. Ve fanın kendisi de Amerika’da bir hayran.

Ama bodruma geri dönüyoruz. 10 A / m²'ye düştüğümüz için ne kadar nikon gerekli olduğunu görelim. Güvenilirlik nedeniyle akım yoğunluğu mm. Telin enine kesiti, hesaplamalar olmadan net - 1 kare. mm. Çap, yukarıdaki hesaplamalara bakınız - mm. Satılık bu nikrom, zorluk çekmeden. Direnç için gereken uzunluk Ohm - m ve tuğladaki kanalların toplam uzunluğu nedir? Bir buçuk kalınlık (daha az ağırlık), m, x24 = aldık. Bu yüzden bir tuğlanın boşluğundan bir parça nikromu geçmemiz yeterlidir. O zamandan beri mümkün Hesaplama kanalları / = 13, (67), yani. 14 yeterli. Isınmış bodrum. Ve oldukça güvenilir - böyle kalın bir nikrom ve güçlü asit yakında tüketilmez.

Not: Kasadaki tuğla, cıvatalardaki küçük çelik köşelerle sabitlenmiştir. Örneğin, bir otomatik güvenlik cihazı güçlü bir 12 V devresine dahil edilmelidir. 25 A'da trafik sıkışıklığı. Ucuz ve oldukça güvenilir.

PI ve UPS

Bodrumun ısıtılması için ütünün üzerindeki transformatör, 6, 9, 12, 15 ve 18 V kuvvetli sargıların dalları ile almayı (üretmeyi) daha iyidir, bu da ısıtma gücünü geniş bir aralıkta ayarlamanıza olanak tanır. Üfleme çekmeli mm nikrom ve A. Fanı çalıştırmak için, 12 V 0,5 A için ayrı bir sarım ve ayrıca ince iletkenli ayrı bir kabloya ihtiyacınız vardır. Isıtıcıya güç vermek için metrelik iletkenlere ihtiyacımız var. mm. Güç kablosu en kirli olabilir - PUNP, KG, 12 V sızıntı ve arızadan korkulmaz.

Belki de aşağıya doğru bir transformatör kullanma şansına sahip değilsiniz, ancak kullanılamaz bir bilgisayardan atılan bir güç kaynağı ünitesi (UPS) etrafta yatıyordu. 5 V kanalında yeterli güç var; Standart - 5 V 20 A. Ardından, önce, UPS'i aşırı yüklemeyecek şekilde ısıtıcıyı 5 V ve W gücü tekrar hesaplamanız gerekir (tel çapı 1,8 mm, uzunluk aynıdır). İkincisi, 5 V beslemek için, tüm kırmızı kabloları (+5 V) ve aynı siyahı (ortak GND kablosu) birbirine bağlamanız gerekir. Herhangi bir sarı kablodan (+12 V) ve herhangi bir siyahtan alınan fanlar için 12 V. Üçüncüsü, PC-ON mantıksal başlangıcını ortak kabloya kısa devre yapmalısınız, aksi takdirde UPS açılmaz. Genellikle PC-ON kablosu yeşildir, ancak aşağıdakileri kontrol etmeniz gerekir: gövdeyi KGK'dan çıkarın ve pano üzerindeki işaretlere yukarıdan veya montaj tarafından bakın.

Isıtıcılar için iz. Tipler ısıtıcılar satın almak zorunda: Açık ısıtıcılı V elektrikli aletler son derece tehlikelidir. Burada, ifade için özür dilerim, her şeyden önce kendi cildinizle mülk sahibi olmayı düşünmelisiniz, resmi bir yasak var mı yoksa yok. 12 voltluk cihazlarla daha kolay: istatistiklere göre, arz derecelerinin karesi ile orantılı olarak tehlike derecesi azalır.

Zaten bir elektrik ateşiniz varsa, ancak havayı oldukça kötü ısıtırsa, pürüzsüz bir yüzeyle (şekil 1'de) basit bir hava ısıtıcı ile yivli, eşya ile değiştirmek mantıklıdır. 2. Konveksiyonun niteliği daha sonra belirgin bir şekilde değişecektir (aşağıya bakınız) ve kanatlı ısıtma elemanlarının gücü% pürüzsüz olduğunda ısıtma artacaktır.

Paslanmaz çelikten (pos. 3) bulunan kartuş ısıtıcılar, depodaki su ve yağın herhangi bir yapısal malzemeden ısıtabilir. Bunu alacaksınız - kitin yağa dayanıklı kauçuk veya silikondan yapılmış contalar içerdiğini kontrol ettiğinizden emin olun.

Kazan için bakır su ısıtıcısı, sensör ve bir magnezyum koruyucu için bir tüp ile birlikte verilir, poz. 4, hangisi iyi. Ancak sadece suyu ısıtıp sadece paslanmaz çelik tankta ısınabilirler veya emaye olabilirler. Yağın ısı kapasitesi sudan çok daha azdır ve yağda bakır ısıtma elemanlarının gövdesi yakında yanar. Sonuçları - en sert ve ölümcül. Tank alüminyum veya konvansiyonel yapısal çelikten yapılmışsa, metallerin temas potansiyeli farklılığından dolayı elektrokoruyucu çok hızlı bir şekilde koruyucuyu yiyecektir ve bundan sonra ısıtma elemanının gövdesini geçecektir.

T. aradı. Kurutucunun yanı sıra kuru ısıtma elemanları (konum 5), ek koruma önlemleri olmaksızın hem yağ hem de suyu ısıtmaktadır. Bunlara ek olarak, ısıtma elemanı, tank açılmadan ve oradan sıvı boşaltılmadan değiştirilebilir. Bir eksikliği - çok pahalı.

şömine

Hava TENOM ve bir çift konveksiyon kontrüksiyonu ile bir elektro-şemanın şeması

Olağan bir elektro-şömine geliştirmek mümkündür, ya da ilave bir muhafaza yardımıyla, satın alınmış bir ısıtma elemanına dayanarak kendini verimli hale getirmek ve bir ikincil konveksiyon devresi oluşturmak mümkündür. Her zamanki elektrik ateşinden, ilk olarak, hava oldukça sıcak, ama zayıf bir akar. Hızlıca tavana doldurulur ve komşuların, tavanın veya çatının tabanından, ana odadan daha fazla ısıtır. İkincisi, IR, ısıtma elemanından aynı şekilde aşağı doğru inerek komşularını aşağıdan, bir kilerden veya bir bodrumdan ısıtır.

Şek. Sağda, aşağı doğru yönlendirilmiş olan IR dış gövdeye yansır ve içindeki havayı ısıtır. Çekiş, iç mahfazadan sıcak havanın emilmesiyle daha da güçlendirilir; bu, daraltmada dıştan daha az ısıtılır. Sonuç olarak, bir çift konveksiyon konturu ile elektrikli ısıtıcıdan gelen hava, orta derecede ısıtılmış bir akış ile dışarı çıkar, yanlara doğru yayılır, tavana ulaşmaz ve odayı etkili bir şekilde ısıtır.

Yağ ve su

Yukarıda tarif edilen etki, popüler oldukları için, yağ ve su ısıtıcıları tarafından da verilmektedir. Endüstriyel yağ ısıtıcıları, değiştirilemeyen pansuman ile hava geçirmez hale getirilir, ancak bunları hiçbir şekilde kendi kendinize tekrarlamanız tavsiye edilmez. Kasanın hacminin doğru hesaplanması, iç konveksiyon ve yağ ile doldurma derecesi, gövdenin kırılması, güç kaynağı şebekesinin kazası, yağ çıkışı ve yangın meydana gelebilir. Düşük dolum, perezaliv kadar tehlikelidir: ikinci durumda, yağ ısıtıldığında basınçla kasayı yırtar ve ilk durumda ilk önce kaynar. Bununla birlikte, kasa açık bir şekilde daha büyük hacimde yapılmışsa, o zaman ısıtıcı, güç tüketimine kıyasla orantısız bir şekilde sıcak olmayacaktır.

Amatör koşullarda, bir genleşme tankı ile açık tip bir yağ veya su-hava ısıtıcısı inşa etmek mümkündür. Cihazın şeması Şek. Bir kez garajlar için çok şey yaptılar. Radyatörün havası hafifçe ısıtılır, iç ve dış arasındaki sıcaklık farkı minimumda tutulur, bu nedenle ısı kaybı azalır. Ancak panel ısıtıcıların ortaya çıkmasıyla birlikte, ev yapımı petrol ürünleri solmaktadır: termal paneller her açıdan daha iyidir ve oldukça güvenlidir.

Genleşme tankı olan bir yağ ısıtıcının cihazı

Kendinize bir yağ ısıtıcısı yapmaya karar verirseniz, lütfen dikkat edin - güvenli bir şekilde topraklanmalıdır ve sadece çok pahalı bir transformatör yağıyla doldurmanız gerekir. Herhangi bir sıvı yağ yavaş yavaş bitüminize edilir. Sıcaklığı arttırmak bu süreci hızlandırır. Motor yağları, yağın hareketli parçalar arasında titreşim etkisi altında dolaştığı gerçeğini dikkate alarak geliştirilmiştir. İçindeki bitümlü parçacıklar, sadece yağı kirleten bir süspansiyon oluştururlar, bu yüzden zaman zaman değiştirilmesi gerekir. Isıtıcıda, hiçbir şey ısıtma elemanlarına ve borularda karbon kalmasına engel olmaz, bu da ısıtma elemanlarının aşırı ısınmasına neden olur. Patlarsa, yağ ısıtıcı kazalarının sonuçları hemen hemen her zaman çok zorlaşır. Bu nedenle transformatör yağı pahalıdır, çünkü içindeki bitümlü parçacıklar karbon birikintilerine yerleşmezler. Dünyada mineral transformatör yağı için az miktarda hammadde vardır ve sentetik materyallerin maliyeti yüksektir.

ateşli

Katalitik afterburningli geniş odalar için güçlü gaz ısıtıcıları pahalıdır, ancak rekor kıran ekonomik ve etkilidir. Amatör koşullarda, bunları üretmek imkansızdır: gözeneklerde platin kaplamalı mikro perfore seramik plakaya ve hassas hassasiyetle yapılmış parçalardan özel bir brülöre ihtiyacınız vardır. Perakende satışta, biri veya diğeri, garantili yeni bir ısıtıcıdan daha pahalıya mal olacaktır.

Kamp Mini Gaz Isıtıcıları

Turistler, avcılar ve balıkçılar, kamp sobasına bağlı olarak düşük güçlü ısıtıcıları yaktılar. Böyle ve ticari olarak üretilen pos. Şek. Etkinlikleri çok sıcak değil, ama çadır uyku tulumlarına asılacak kadar sıcak. Afterburner'ın tasarımı oldukça karmaşıktır (poz. 2), bu nedenle fabrika çadırı ısıtıcıları ucuz değildir. Bunların aşıkları, kutulardan ya da örneğin çok fazla şey yapar. otomotiv yağ filtrelerinden. Bu durumda, ısıtıcı hem gaz alevi hem de bir mumdan çalışabilir, videoyu izleyin:

Video: yağ filtresinden taşınabilir ısıtıcılar

Geniş kullanımda ısıya dayanıklı ve ısıya dayanıklı çeliklerin ortaya çıkmasıyla birlikte, doğa severler daha fazla ve daha çok gazlı ısıtıcıları ızgarada yanma sonrası tercih ederler. 3 ve 4 - daha ekonomik ve sıcaktırlar. Ve yine, amatör yaratıcılık, bir ve diğer seçenekleri kombine tipte bir mini ısıtıcıda birleştirdi, pos. 5. Gaz brülöründen ve mumdan çalışabilir.

Hurda malzemelerinden bir mini ısıtıcı çizimi

Son yakma işleminde bir ev tipi mini ısıtıcı çizimi Şek. sağda. Sporadik veya geçici olarak kullanılmışsa, tamamen teneke kutulardan yapılabilir. Daha büyük bir versiyon için domates salçası vb. Delikli ağ kapağının değiştirilmesi ısınma süresini ve yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltır. Daha büyük ve çok dayanıklı bir versiyon, araba sürücülerinden monte edilebilir, bir sonraki bölüme bakınız. rulo. Bu soba zaten kabul edilir, çünkü üzerine yemek yapabilirsin.

Video: tekerlekli ısıtıcı-soba

Mumdan

Bu arada bir aydınlatma mumu, oldukça güçlü bir ısı kaynağıdır. Uzun bir süre boyunca, onun bu özelliği bir engel olarak görülüyordu: eski günlerde, bayanlar ve baylar toplar üzerinde ter döktüler, kozmetik aktı, tozlar toplandı. Daha sonra cupids'i, sıcak su kaynağı ve duşu olmadan döndükleri için modern bir insanın anlaması zor.

Ev Mini Mum Isıtıcı

Soğuk bir odada bir mumdan gelen ısı hiçbir şey için boşa harcanmaz, çünkü aynı sebepten dolayı tek devreli bir konveksiyon ısıtıcısı biraz fazla ısınır: Sıcak egzoz gazları çok çabuk yükselir ve soğumaya bırakılır. Bu arada, yanmalarını ve gaz aleviden daha fazla ısı üretmelerini sağlamak daha kolaydır, bkz. Bu sistemde 3-kontur afterburner seramik saksılardan oluşur; Yanmış kil, iyi bir IR yayıcıdır. Bir mum üzerindeki bir ısıtıcı, yerel bir ısıtma için tasarlanmıştır, örneğin, bir bilgisayar başında otururken sallanmamak için tasarlanmıştır, ancak sadece bir mumdan gelen ısı şaşırtıcı bir miktar verir. Sadece pencereyi biraz açmak için onu kullanmanız yeterlidir ve yatağa giderken mumları söndürmeniz gerekir: yanmak için çok fazla oksijen tüketir.

Çoğunlukla hiçbir şey için

Son olarak - herhangi bir işletme maliyeti gerektirmeyen ısıtıcının bir çeşidi. Eğer beton bir evde yaşıyorsanız ve hafifçe boğuluyorsanız, bir ısıtıcıyı satın almadan ya da ısıtmadan önce deneyin, pillerin arkasındaki folgoisol tabakalarını çektiğinizde, betonun saydam olduğu IR'nin% 80'inden fazlasını yansıtır. Levhanın ısıtma radyatörünün dış hatlarının ötesine çıkartılması - 10 cm.'lık folyo yüzeyi odaya dönük olmalı ve plastik yüzey duvara bakmalıdır. Ev yapımı reflektör ısıtıcının dairede kurulacak konforlu bir sıcaklık için yeterli olması mümkündür.

Taşınabilir El Isıtıcısı Yapımı

Yapım Malzemeleri:

Beyaz sirke
Karbonat
Cam kavanoz
Gıda boyası
Kilitli naylon poşet
Kağıt
Şeffaf vinil
Mürekkepli kalem
Krokodil pens

 

Yapılışı:

Sirkeyi tencreye döküp her bardağı için bir çorba kaşığı kadar karbonatı ekleyin. Ekleme esnasında taşma olmaması için bu işlemin yavaş yavaş yapılması gerekiyor. Daha sonrasında ilk baştaki hacmin yarısına kadar gelip kenarlarda beyaz bir kabuk olana kadar kaynatın.

Sirke ve karbonatın ilk aşamadaki etkileşimiyle sarımsı sıvı olan sodyum asetat elde edilecektir. Bu sıvıyı cam kavanoza dikkalice dökün ve üzerine biraz gıda boyası damlatın. Daha sonra tencerede kalan beyaz kristalleri kazıyarak bir kenara ayırın.

►Isıtıcıyı pratik bir şekilde elde etmek istiyorsanız sodyum asetatı kiltli naylon torbaya koyarak içine kristallerden bir tane atın. Yeniden ısıtıp kullanmak istediğinizde ise torbayı kaynar suda bekletmeniz ve içine yeni bir kristal atmanız yeterli olacaktır.

Daha kalıcı bir kap yapmak için ise kağıttan bir şekil keserek köşelerden birinde çıkıntı bırakın. Daha sonra kağıdı kenarlarından 2,5 - 3 cm boşluk kalacak şekilde vinilin ortasına koyun. Daha estetik bir ısıtıcı yapmak için ise vinili iç tarafından boyayabilir veya resim çizebilirsiniz.

Tepsiye yağlı kağıt sererek vinili derecede fırında 3 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kenarları keserek kağıdı cımbızla çıkararak içi boş vinil kap elde edeceksiniz. Çıkıntı olarak kalan boşluğa huninin ucunu yerleştirerek sıvıyı dökün. Krokodil pense ve bir katı kristal parçasını da içine yerleştirdikten sonra vinildeki deliği ütüyle kapatın. Krokodil penseyi açtıktan sonra kristal dişlerin arasına sıkışarak tepkime başlayacak ve ısıtıcınız hazır olacaktır. Tekrar kullanım için sodyum asetatı sıvılaştırabilirsiniz.


Kaynak:

Popular Science


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası