apartman ortak gider borusu tıkandı / ekşi duyuru - kim haklı?

Apartman Ortak Gider Borusu Tıkandı

apartman ortak gider borusu tıkandı

  Sihirli Kadın 

Bina Gider Tıkanıklığı Kime Ait

Bina Gider Tıkanıklığı Kime Ait

Bu yazımızda Bina Gider Tıkanıklığı Kime Ait sorusu için yanıtlar vereceğiz. Aklınızda olan soruların bu sayfada cevaplarını bulabilirsiniz umarız. Yine de sormak ve danışmak istediğiniz tıkanıklık sorularınız varsa bizi her zaman arayabilirsiniz. Bina içinde herhangi bir tıkanıklık olduğun bu sorunun sorumlusu kim diye herkes merak eder. Genel olarak konuşursak, evinizin (Bina içinde daire) sınırları içindeki kanalizasyonlardan genellikle siz sorumlusunuz. Daire içinde oluşan tüm tıkanıklıklar ev sahibini ilgilendirir. Örnek vermek gerekirse, evinizden bir aşağı kata su akıyor ise, bu sorunun biran önce çözümünü üstlenmek ve gereğini yapmak zorundasınız. Aksi halde sorun daha büyük hale gelebilir. Eğer tıkanıklık, binanın ana giderinde ise bina olarak orada oturan herkesin sorumluluğundadır. Eğer bir yönetici varsa binada, sorunun çözümü için ilgili yerlere ulaşacaktır. Aski ya da özel Kanalizasyon Firmaları ile irtibata geçecektir. Bina logarlarında oluşan tıkanma, dairelerin tuvalet sistemlerinin çalışmaması anlama gelir. Bu durum can sıkıcı bir durumdur. Logarların temizlenmesi acil elzem bir durumdur.

Bina Gider Tıkanıklığı Kime Ait

Bina Gider Tıkanıklığı Kime Ait

Bina Gider Tıkanıklığı Sorumluluğu Kime Ait

Evinizin kanalizasyon sistemleri, çeşitli tek seferlik veya tekrarlayan sorunlara ve tıkanmalara eğilimli olabilir. Bu durumlarda Bina Gider Tıkanıklığı Kime Ait acaba diye kendi kendinize sorular sorabilirsiniz. Sorumluluk kime aitttir diye bir duyguya girersiniz. Evinizden gelen boruların bakımı sizin olsa da, bağlandıkları ana kanalizasyon sistemi sizin değildir. Kanalizasyonlar, sokağınızdaki tüm çevredeki mülklerin bağlandığı yerdir, bu nedenle bunlardan herhangi birine sorumluluk vermek imkansızdır. Bu nedenle, herhangi bir hasar, tıkanıklık veya aşınma ve yıpranma söz konusu olduğunda bakım ve onarımları düzenlemek Vidanjör Firmalarına düşer. Tıkanmış giderler, bir kişinin yaşaması muhtemel en sinir bozucu ve yaygın sıhhi tesisat sorunlarından biridir. Bazı durumlarda ortak bir drenaj sorumluluğu olacak, diğer zamanlarda ise yalnızca bir tarafın sorumluluğunda olacaktır. Herhangi bir onarım için kimin ödeme yapmakla yükümlü olduğunu bulmak çok stresli olabilir. Kamunun kullandığı birçok tesiste olduğu gibi, sorumluluk, tahliyenin yeri ve mülkün içindeki işgalcinin durumu gibi faktörlere bağlı olacaktır.

Bina Kanalizasyon Sorumlulukları

Bina Kanalizasyon Sorumlulukları

Bina Gider Tıkanıklığı Masrafı Kime Ait?

Merak edilen sorulardan biride kiracılar. Aslında Bina Gider Tıkanıklığı Kime Ait sorusunu en çok kiracıların merek ettiği bir sorudur. Bu soruyu şu şekilde cevaplamak isteriz. Bir ev kiralama aşamasında karşılıklı sözleşme yapılarak haklar hukukuki olarak garanti altına alınır. Ama ülkemizde maalesef bu tarz konuların sözleşmede kimse dikkate almıyor. Sözleşem maddeleri için kanalizasyon tıkanıklıkları ile ilgili bir madde yok. Mağduriyet olmaması için biz açıklama yapalım. Kiracı oturduğu eve taşındığı andan itibaren, (Sözleşme tarihinden itibaren) ev içinde oluşan tıkanıklıkların hepsinden sorumludur. Evin içinde hiç oturmasa dahi sorumludur. Bazıları eşyalarını barındırmak için ev kiralayabiliyorlar. Ancak sorun ev içinde değilde, bina logarlarında, kanalizasyon borularında meydana gelmiş ise sorumluluk ev sahibine aittir. Ama çoğu zamanlarda kiracılar bu masrafı öderler. Bunun tespiti için bizim gibi kurumsal çalışan özel şirketlerden destek isteyebilirsiniz. Hem keşif yaparız hemde oluşan tıkanıklığı açarız. Kafanızdaki tüm soruları tek yerden çözüme kavuşturmuş olursunuz. Arayın yardımcı olalım.

Benzer Yazılar

Ankara Logar Açma

Ankara Logar Açma ve diğer hizmetlerimiz konusunda ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki numaralardan bize ulaşabilirsiniz.

Kazısız Kanalizasyon Tamiri

Kazısız Kanalizasyon Tamiri Ankara Ankara da kurulan şirketimiz Kazısız Kanalizasyon Tamiri işlemleri için güvenebileceğiniz tek adres olduğ

Etimesgut Vidanjör Kanal Açma

Etimesgut Vidanjör Kanal Açma işlerinde tecrübeli olan firmamız, uzun yıllar önce başladığı Vidanjör işleri için tecrübesini her gün a

Kanal Açma Temizleme

Kanal Açma Temizleme Hizmetleri Şirketimizin ana işlerinin başın da Kanal Açma Temizleme hizmetleri gelmektedir. Şirketimiz; profesyonel kanali

Ankara Gider Açma

Ankara Gider Açma Hizmetleri Hizmetlerimizin  ana iş kolunu oluşturan Ankara Gider Açma için 7/24 hizmet vermeye devam ediyoruz. Çok sayıda hi

Apartman Gider Borusu Tıkandı

Apartman gider borusu tıkanması sık meydana gelen bir sorun değildir. Ancak tıkanıklık meydana geldiğinde, bodrum kat ya da zemin kat en çok etkilenen bölümlerdir. Firmamız, apartman ortak gider borusu tıkanıklığını açmak için özel cihazlar kullanarak en kısa sürede sorunu çözmektedir.

kanal açma
Lağım görüntüleme
Betondan su sızması nasıl önlenir

Tuvalet Taşıyor Ne Yapmalıyım?

Tuvalet taşması bodrum katta bulunan dairede meydana geliyorsa ya da bodrum kat yoksa ve zemin katta meydana geliyorsa apartman gider borusu tıkanmış olabilir.

Apartman gider borusunun tıkanması, tek bir daire ile ilgili bir sorun değildir. Tüm dairelerin ortak kullanımı sonucu tıkanıklık meydana gelir. Tuvalete atılan yabancı cisimler, tuvaletin tıkanmasına sebep olmazsa bile apartmanın gider borusuna girer ve ilerleyen dönemlerde tıkanıklığa sebep olabilmektedir.

Apartman gideri tıkandığında, bodrum katın tuvaletinin taşmasının sebebi en yakın çıkış noktası olmasından kaynaklandığı içindir. Üst katların tükettiği su, lağıma akması gerekirken tıkanıklığın olduğu yere kadar gelir ve boru içindeki suyun seviyesi yükselerek en yakın çıkış noktasından çıkar. Bu durum tuvaletin taşmasına sebep olur. Bu durumu geçici olarak durdurmak için binadaki bütün dairelerin su tüketmemesi gerekir. En kısa sürede firmamız ile iletişime geçilerek soruna profesyonel olarak müdahale edilmesi gerekir.

Apartman Gider Borusu Tıkandı

Apartmanların gider boruları, binanın en üst kattaki dairesinden başlar ve lağım kuyusuna kadar ilerler. Bina içindeki borunun büyük bir bölümü havalandırma boşluğundadır ve boru dik konumda bulunur. Ancak bodrum kattan sonra binanın dışına çıkan kısma kadar olan bölümü temelin altından geçer. Bina dışına çıktıktan sonra toprak altından ilerler ve binanın lağım kuyusuna kadar uzanır.

Havalandırma boşluğunda olan kısımda tıkanıklık olayı pek yaşanmaz ancak temelin içinden geçen ve lağım kuyusuna kadar uzanan kısımda tıkanıklık olayı daha sık yaşanır.

Oturduğunuz apartman yeniyse ve sık sık tuvalette taşma meydana geliyorsa, temelin içinden geçen ya da toprak altından geçen kısımda borunun eğiminde sorun olabilir. Apartman gider borularının tıkanmasının sebeplerinden biri de pimaş borusunun yeterli eğime sahip olmamasından kaynaklanır. Bu sorun, borunun içinden geçen suyun atıkları lağım kuyusuna taşımasına engel olur. Atıklar taşınamadığı için boru içinde birikir ve tıkanıklığa sebep olur. Aynı anda birden fazla dairede su tüketimi meydana gelirse, suyun basıncından dolayı tıkanıklık geçici olarak açılabilir ama kısa süre sonra tekrar meydana gelir.

Bu tür sorun meydana geldiğinde, firmamız kameralı görüntüleme cihazı yardımı ile görüntülü tıkanıklık açma çalışması yapmaktadır. Görüntüleme tekniği sayesinde borunun eğiminde sorun olup olmadığı tespit edilebilir. Apartman gider borusunun tıkanması borunun eğiminden kaynaklanırsa, gider borusunun sökülüp yeniden döşenmesi gerekir.

kanalizasyon temizliği
kanalizasyon patladı
binanın temeli su alıyor

Lağım Kuyusunun Dolması

Apartmandaki gider tıkanıklığının sebeplerinden bir diğeri ise; lağım kuyusunun atıklarla dolmasından kaynaklanır. Normalde her apartmanın veya sitenin kendine ait lağım kuyusu bulunur. Bu lağım kuyularının bakımından apartman veya site yönetimleri sorumludur. Çoğu zaman site yönetimleri veya apartman yönetimleri lağım kuyusunun bakımını ihmal etmektedirler. Bu durum da bazı olumsuzluklara sebep olmaktadır.

Lağım kuyusunun bakımı düzenli olarak yapılmazsa, çevreye kötü koku yayılmasına sebep olur. Lağım kuyusunun içinde atık birikmesi meydana gelebilir. Lağım kuyusunun içinde atık birikirse, binadaki atık su dışarı taşınmaz ve binanın en alt katındaki tuvaletten taşma meydana gelir.

Firmamız, logar kuyusu bakımlarını büyük bir hassasiyetle yapmaktadır. Logar kapağının nerede olduğu bilinmezse bile firmamız detektör yardımı ile logar kuyusunun yerini kısa sürede tespit etmektedir.

Robot cihazın ucuna sonda verici adı verilen bir cihaz takılır. Bu sonda verici apartman gider borusunun lağım kuyusuna en yakın olan girişinden boru içine gönderilir. Sonda verici belli aralıklarla sinyal göndermektedir. Toprak üstünde ise detektör cihazı ile sonda vericinin sinyalleri takip edilir. Sonda vericinin ilerleyişi durduğunda detektör ile lağım kuyusunun yeri belirlenmiş olur. Bu çalışma yapılırken, hiçbir yer kazılmaz ve inşaat ortamı meydana gelmez.

Logar kuyusunun yerini tespit eden ekiplerimiz, logar kuyusu içindeki atıkları tamamen temizledikten sonra kuyunun içini basınçlı suyla yıkayarak tertemiz yaparlar.

Apartman gider borusunun tıkanmasının bir diğer sebebi ise ana gider borusunun çökmesinden kaynaklanır. Apartman ortak gider borusunun toprak altından geçen kısmı genellikle künk adı verilen betondan yapılmış borulardan oluşur. Künk boruları betondan meydana geldiği için suyun etkisi ile zamanla çürüyebilmektedir. Üstündeki toprağın uyguladığı basıncın da etkisi ile içe çöker. Boru içe çöktüğü için borunun içine moloz parçaları ve toprak girer bu sorun da tıkanıklığa sebep olur.

dedektör ile kayıp logar kapağı bulma
dedektör ile logar tespiti
dedektörle logar kapaği tespiti

Bu tür sorunların tespiti kameralı görüntüleme cihazı ile yapılmaktadır. Firmamızın deneyimli ekipleri en kısa sürede, borunun çöktüğü yeri tespit etmektedirler. Ekiplerimiz, tespit çalışmasından sonra, toprağı kazarak çöken boruyu söker ve yenisi monte ederler. Bu sayede tıkanıklık sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturulmuş olur.

Firmamız tarafından yapılan bütün onarımlar garanti altına alınmaktadır. Firmamızın yaptığı onarımlarda bir yıl süreyle sorun meydana gelmesi durumunda ücretsiz olarak sorunu gidermekteyiz.

Apartman gider borusu tıkandıysa, hızlı ve profesyonel çözüm yöntemi arıyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ekiplerimiz bir saat içinde adresinize gelerek soruna müdahale ederler.

apartmandaki-tuvalet-tikanmalarini-robotla-acan-tesisatci-firmalar

Uğruna tartışmalar çıkan, herkesin bir başkasını suçladığı apartmanda tuvalet tıkanması durumu, sürekli ve her binada yaşanan sorunlardandır. Sorun çoğu zaman en alt kattan patlak verir. Ana borunun tıkanması kolay olmaz ama borunun eğimsiz bir kısmında ya da çok keskin bir dönüş olan kısımda tıkanmalar yaşanır. Bahsettiğimiz bu kısımsa, genellikle bodrum katlarda olur ve bu sebeple su hep oradan taşar. Ev alırken ya da kiralarken bu hususa dikkat edilmektedir. Zaten ev satış ve kiralama fiyatları da buna göre değişir.

Tuvalet Tıkanıklığının Sağlığa Zararları

Tuvalet tıkanıklığının giderilmesi zamanında yapılmadığında bazı sorunlar ile karşılaşılır. Temizliği yeteri kadar yapılmadığı pis lavabolar, biraz zalimce gelse de mikropların yuvası olmuştur. Aklınıza gelebilecek her türlü mikrobun tıkanan tuvaletlerden, tuvalet kapakları ve lavabolara kadar rahatlıkla ulaşabileceğini biliyor muydunuz?  Söz konusu tuvaletlerden kapılabilecek hastalıklar ise azımsanamayacak kadar çoktur. Hepatit A, Menenjit, koli basili gibi pek çok hastalığa ortam hazırlayan tuvaletlerde, meydana gelen tıkanmalara derhal müdahale edilmesi şarttır!

kameral-cihazla-tuvalet-giderini-kirmadan-acan-sirketler

Apartmanda Tuvalet Tıkanmasının Nedenleri

Apartmanlarda ana gider borusunun tıkanması çok sık karşılaşılan bir durum değildir. Bu yüzden bir apartmanda tuvalet borusunun tıkanması görünüyorsa sebebi araştırılmalı ve çözüm buna göre belirlenmelidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi apartmanlardaki tuvalet tıkanmaları genelde bodrum katındaki dairelerde görülmektedir ve daha sonra üst katlarda hissedilmektedir. Bu yüzden ev alınacağı zaman bu durumlara dikkat edilmelidir.

Apartmanlarda tuvalet tıkanmalarının genel sebepleri ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Apartmanın ana giderindeki rögar kısmına uzanan tesisatta bozulmalar meydana gelmesi.
  • Pimaşların dönüş kısımlarında keskin dirseklerin kullanılması.
  • Yapı halen inşaat durumundayken boruların bir şekilde zarar görmesi ya da üstüne duvarın çökmesi.
  • Deprem gibi doğal afetlerden sonra tesisatta meydana gelen çökmeler.

Apartmanda Tuvalet Tıkanmasını Açan Tesisatçı

Bir de bodrum katlardan geçen ana boru betonun içine, yani temele döşenir. Temele döşenen apartman borusu tıkanması, yaşanan en kötü tıkanıklık hadisesidir. Çünkü temelde tıkanıyorsa, borunun eğimsiz olma olasılığı ve temel betonu dökülürken, borunun içine beton dökülme ihtimali yüksektir. Binalarda ortaya çıkabilecek böyle bir tıkanma robotla kırmadan ana gider açma işi yapan firmalar tarafından çözülürse ne ala. Çözülmez ise o bölümde kırma dökme olması kaçınılmaz olur.

Apartmanın üst katında da tıkanıklık yaşanabilir. Örneğin balkon çıkmalarında pimaş dönmek zorunda kaldığından, keskin ve eğimsiz boru döşenirse pimaşın tıkanma riski çok yüksektir. Mutfak ana gideri tıkanması da bu şekilde olur. Çözümü çıkmanın altından dönüp, cepheye doğru dönüş kısmında dönüşe açık dirsek yani 45 derece dirsek kullanılırsa daha yumuşak bir dönüş sağlanmış olur. Bu da gidere dökülen yağların veya yemek artıklarının birikmeden akıp gitmesini sağlar. Kırmadan apartman borusu açma konusunda geliştirilmiş olan makineler sayesinde, sizin için temiz, güvenli ve garantili bir şekilde işinizi yapıyoruz.

Ortak kullanılan gider borusu tıkanması halinde, açmak için yapılan çalışmaların bedelini, binanın tamamının karşılaması gerekir. Su kimin evinden geri teperse tepsin, o katın üstünde bulunan tüm daireler o boruyu kullanırlar. Bu yüzden tıkanmaya sebep olan şey, herkesten dökülen yemek artığı ve yağlardır. Ancak bu konuda her zaman tartışmalar çıkmıştır. Mağdur olan daire sakini suyu keser. Çünkü kullanıldığı anda onun dairesinden su çıkıyordur. Buna sinirlenen diğer kat sakinleri ise suyu açar vb. durumlar söz konusu olur. Böylece iş uzar ve neticede herkes para verir. Olan biten tüm macera sadece boşa vakit kaybı olarak kalır. Ana gider sorunu, anlayışla ve komşuların üzerine düşeni yapmasıyla; hem daha hızlı, hem de üzülmeden, yorulmadan, sinirlenmeden çözülebilmektedir.
Avrupa 10 10 Anadolu 55 55

Binanın Ana Borusu Tıkandı

Binalarda yaşanan tesisat sorunlarında, binanın ana gider borusunu açma servisi veren firmamızdan destek alabilirsiniz. İstanbul Tesisat, yılların tecrübesi vebinadaki ana boruyu açan makineler sayesinde tuvalet tıkanması sorunlarına hızlı ve güvenilir çözümler sunmaktadır. Binanın ana pimaşı tıkandı diyorsanız ana boruyu açan firma arayışınıza son veriyoruz. Firmamızda kullanılan kameralı kanal açma aletleri sayesinde apartmanda yaşanan tıkanıklık sorunlarını ortadan kaldırıyoruz. İstanbul Tesisat firması hem Avrupa, hem de Anadolu yakasında tüm semtlere apartmanda kanal tıkanıklığı açma hizmeti vermektedir. Bunun için bizi arayıp servis kaydı açtırmanız yeter. Size en yakın kameralı tuvalet açma servisini yönlendiriyoruz.

apartmandaki-tuvalet-tikanmalarini-bilgisayarli-sistemle-bulan-firmalar

Tıkalı gideri evde açma yöntemleri- Pimaşları makine ile açan servis

Dairlerde meydana gelen tıkanıklık problemini çözebilmeniz için öncelikle görüntülü sistemlerle sorunun ana kaynağına ulaşmak gereklidir. Kameralı robotlar sayesinde boru içleri görüntülenerek tıkanıklığa neden olan faktörün ana borudan mı yoksa en alt kattaki dairenin kendi hattından mı olduğunu anlamak mümkündür.

En alt kattaki tuvalet taşması ana borudan mı kaynaklanır ? Alt kattan geri gelen su logardan mı gelir ? bunları anlamanın yolu aletle çalışan şirketlerden yardım almaktan geçmektedir. Cihazla çalışan tesisatçılar nasıl bir yol izlemektedir ve tıkanıklığın sebepleri nelerdir ?bunları kısaca özetleyelim;

  • Dairelerden gelen su kimi zaman yer süzgeçlerinden çıkmaktadır. Bunun nedeni ana boru tıkanıklığından kaynaklanmaktadır. Yer süzgeç gideri ana pimaşa en yakın boru sistemi olduğu için ilk olarak pis su buradan geri tepmektedir. Ana gideri robotla açan sistemler sayesinde kısa sürede bu probleme son verilir.
  •  Tuvalet tıkanması sorununu evde çözmenin yolları nelerdir? diye düşünebiliriz ama bu pimaşlar geniş ağızlı ve büyük borulardan oluşur. Bu gider borularını kendimiz açmaya çalışırsak daha büyük sorunlara ve tadilatlara sebep olabiliriz. Tesisatı koruma ve bu sorundan en kısa sürede kurtulma için aletle tuvalet açan şirketlerden yardım almak gereklidir.
  •  Robot cihazla kanal açma işlemi düşük masraflı ve içinde açma garantisi olan bir sistemdir. Bazı durumlarda makinenin tüm gücüyle çalışmasına rağmen yinede tıkanıklık açılamamaktadır. Oysaki logarda kontrol edilmiştir orada da bir sorun yoktur. İstisnai durumlarda hattın çökmüş olabilme ihtimali vardır. Gerekli kontroller yapıldığında sorunun tespit edilmesi muhtemeldir. Peki bu durumda ne yapmamız gerekli? İstanbul Tesisat tüm sorunlarınıza çözüm bulan ekipmanlara ve yetkin personele sahiptir. Hattın çökmesi durumunda yerinin tespit edilmesi kesinlikle gereklidir. Sizde pimaşlarda çökme olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki linkten detayları öğrenebilirsiniz.
  • Dedektörle Kanal Tespiti

Binada Tuvalet Tıkanması Nasıl Geçer?

Binada tuvalet tıkanması nasıl geçer? siz de merak ediyorsunuz değil mi? Çünkü bir apartman sakini için en can sıkıcı durumlardan bir tanesi tuvalette yaşanan tıkanmalar olarak kabul edilmektedir. Tuvaletin tıkanması sadece hijyenik problemlere neden olmakla kalmaz. Alt kattaki komşunun tavanının akması ve apartman sakinlerinin farklı problemler yaşamaları da muhtemeldir. Bu tür sorunları ortadan kaldırmayı sağlayansa apartmanda tuvalet tıkanması açma ustasıdır. Tıkanıklık açan usta sayesinde apartman sakinlerinin herhangi bir sorunla karşılaşması söz konusu olmaz. 

Apartman tuvalet tıkanması ile karşılaşıldığında sorunu daha çetrefil bir hale sokmamak adına siz müdahale etmemelisiniz. Profesyonel desteğe başvurmalı ve tıkanıklığın giderilmesini talep etmelisiniz. Bu aşamada İstanbul Tesisat ekibi olarak apartman tuvalet tıkanması sorunlarına etkin bir çözüm suacağız.

Apartmanda Tuvalet Tıkanıklığı Açma Servisi

Tuvaletinizin çeşitli nedenlerle tıkanması sonrasında bırakın tuvalete gitmeyi evinizde hijyeni sağlamak dahi çok zor olacaktır. Çünkü suyun giderden akmaması tuvalette birikmesine neden olur. Bu nedenle de pis suyun başta tuvalet olmak üzere her yeri sarması söz konusu olur. Bu tür problemlerle karşılaştığınızda İstanbul Tesisat ile iletişime geçmelisiniz. Apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma servisi olarak hizmet veren ekibimiz ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılar. Tuvalet tıkanması açma konusunda hızlı ve etkin bir hizmet anlayışı sayesinde tıkanıklıkta kurtulmanız çok kolaydır.

İstanbul Tesisat olarak apartmanda tuvalet tıkanıklığı açma servisi çözümleri sunarken bu hizmet için uygun fiyatlarla da hareket etmeyi arzu ediyoruz. Böylelikle tıkanıklık açma fiyatları konusunda da endişelerinizi ortadan kaldırıyoruz.

Kategoriler Tıkanıklık Açma

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası