emin tireli kimdir / Emin Tireli Kimdir? | DoktorAnsiklopedisi

Emin Tireli Kimdir

emin tireli kimdir

Türkiye Klinikleri Kalp Damar Cerrahisi Dergisi - Cilt 2 Sayı 3

1. KULLANIM KOŞULLARI

funduszeue.info alan adından veya bu alan adına bağlı alt alan adlarından ulaşılan internet sayfalarını (Hepsi birden kısaca "SİTE" olarak anılacaktır) kullanmak için lütfen aşağıda yazılı koşulları okuyunuz. Bu koşulları kabul etmediğiniz takdirde "SİTE"yi kullanmaktan vazgeçiniz. "SİTE" sahibi bu "SİTE"de yer alan veya alacak olan bilgileri, formları, içeriği, "SİTE"'yi, "SİTE" kullanma koşullarını dilediği zaman değiştirme hakkını saklı tutmaktadır.

Bu "SİTE"'nin sahibi Türkocağı cad. No, Balgat Ankara adresinde ikamet eden Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir (bundan böyle kısaca "Türkiye Klinikleri" olarak anılacaktır). "SİTE"'de sunulan hizmetler "Türkiye Klinikleri" tarafından sağlanmaktadır.

Bu "SİTE"'de sunulan hizmetlerden belirli bir bedel ödeyerek ya da bedelsiz olarak yararlananlar veya herhangi bir şekilde "SİTE"ye erişim sağlayan her gerçek ve tüzel kişi aşağıdaki kullanım koşullarını kabul etmiş sayılmaktadır. İşbu sözleşme içinde belirtilen koşulları "Türkiye Klinikleri" dilediği zaman değiştirebilir. Bu değişiklikler periyodik olarak "SİTE"'da yayınlanacak ve yayınlandığı tarihte geçerli olacaktır. "Türkiye Klinikleri" tarafından işbu sözleşme hükümlerinde yapılan her değişikliği "SİTE" hizmetlerinden yararlanan ve "SİTE"ye erişim sağlayan her gerçek ve tüzel kişi önceden kabul etmiş sayılmaktadır.

İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" tarihinde en son değişiklik yapılarak ve web sitesi üzerinden yayınlanarak; "SİTE"yi kullanan her kişi tarafından erişimi mümkün kılınıp yürürlülüğe konmuştur. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" ayrıca, "Türkiye Klinikleri" hizmetlerinden belli bir bedel ödeyerek veya ödemeden yararlanacak olan kullanıcılarla yapılmış ve/veya yapılacak olan her türlü "KULLANICI Sözleşmesi"nin de ayrılmaz bir parçasıdır.

2. TANIMLAR

"SİTE" : "Türkiye Klinikleri" tarafından belirlenen çerçeve içerisinde çeşitli hizmetlerin ve içeriklerin sunulduğu çevrimiçi (on-line) ortamdan funduszeue.info alan adından ve/veya bu alan adına bağlı alt alan adlarından erişimi mümkün olan web sitesi.

KULLANICI : "SİTE"ye çevrimiçi (on-line) ortamdan erişen her gerçek ve tüzel kişi.

LİNK : "SİTE" üzerinden bir başka web sitesine, dosyalara, içeriğe veya başka bir web sitesinden "SİTE"ye, dosyalara ve içeriğe erişimi mümkün kılan bağlantı.

İÇERİK : "Türkiye Klinikleri" "SİTE"yi ve/veya herhangi bir web sitesinden yayınlanan veya erişimi mümkün olan her türlü bilgi, dosya, resim, rakam, fiyat v.b görsel, yazınsal ve işitsel imgeler.

"KULLANICI SÖZLEŞMESİ" : "Türkiye Klinikleri"nin sunacağı özel nitelikteki hizmetlerden yararlanacak olan gerçek ve/veya tüzel kişilerle "Türkiye Klinikleri" arasında elektronik ortamda akdedilen sözleşme.

3. HİZMETLERİN KAPSAMI

"Türkiye Klinikleri", "SİTE" üzerinden sunacağı hizmetlerin kapsamını ve niteliğini belirlemekte tamamen serbesttir.

"Türkiye Klinikleri" "SİTE" bünyesinde sunulacak servislerden yararlanabilmek için, "KULLANICI"nın "Türkiye Klinikleri" tarafından belirlenecek özellikleri taşıması gereklidir. "Türkiye Klinikleri", bu gerekliliği tek taraflı olarak dilediği zaman değiştirebilir.

"Türkiye Klinikleri"nin "SİTE" üzerinden belirli bir ücret karşılığı veya ücretsiz olarak vereceği hizmetler sınırlı sayıda olmamak üzere;

- Sağlık sektörüne yönelik bilimsel makaleler, kitaplar ve bilgilendirici yayınları sağlamak.

- - Bilimsel dergilere yönelik makale hazırlama aşamasında biçimsel, istatistikî ve editöryal destek sağlamak.

4. GENEL HÜKÜMLER

"Türkiye Klinikleri", "SİTE" dâhilinde erişime açtığı hizmetler ve içeriklerden hangisinin ücrete tabi olacağını belirlemekte tamamen serbesttir.

"Türkiye Klinikleri"'nin sunduğu hizmetlerden yararlananlar ve siteyi kullananlar, yalnızca hukuka uygun ve şahsi amaçlarla "SİTE" üzerinde işlem yapabilirler. Kullanıcıların, "SİTE" dâhilinde yaptığı her işlem ve eylemdeki hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. Her KULLANICI, "Türkiye Klinikleri"nin ve/veya başka bir üçüncü şahsın haklarına tecavüz teşkil edecek nitelikteki herhangi bir iş ve eylemde bulunmayacağını; yazılı, görsel ve işitsel bilgileri açıklamayacağını, "Türkiye Klinikleri"ne açıkladığı ve/veya "SİTE"ye gönderdiği her türlü yazılı, görsel ve işitsel bilginin "Türkiye Klinikleri"ne açıkladığı ve/veya "SİTE"ye gönderdiği sırada her türlü biçimde kullanılması, işlenmesi, saklanması, açıklanması ve üçüncü kişilere karşı ifşa edilmesi konusunda münhasır hak sahibi olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. "KULLANICI" "SİTE" dâhilinde bulunan resimleri, metinleri, görsel ve işitsel imgeleri, video klipleri, dosyaları, veritabanları, katalogları ve listeleri çoğaltmayacağı, kopyalamayacağı, dağıtmayacağı, işlemeyeceğini, gerek bu eylemleri ile gerekse de başka yollarla "Türkiye Klinikleri" ile doğrudan ve/veya dolaylı olarak rekabete girmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir.

"SİTE" dâhilinde üçüncü kişiler tarafından sağlanan hizmetlerden ve yayınlanan içeriklerden dolayı "Türkiye Klinikleri"nin, işbirliği içinde bulunduğu kurumların, "Türkiye Klinikleri" çalışanlarının ve yöneticilerinin, "Türkiye Klinikleri" yetkili satıcılarının sorumluluğu bulunmamaktadır. Herhangi bir üçüncü kişi tarafından sağlanan ve yayınlanan bilgilerin, içeriklerin, görsel ve işitsel imgelerin doğruluğu ve hukuka uygunluğunun taahhüdü bütünüyle bu eylemleri gerçekleştiren üçüncü kişilerin sorumluluğundadır. "Türkiye Klinikleri", üçüncü kişiler tarafından sağlanan hizmetlerin ve içeriklerin güvenliğini, doğruluğunu ve hukuka uygunluğunu taahhüt ve garanti etmemektedir.

"KULLANICI"lar, "SİTE"yi kullanarak, "Türkiye Klinikleri"nin, diğer "KULLANICI"ların ve üçüncü kişilerin aleyhine hiçbir faaliyette bulunamazlar. "KULLANICI"ların işbu "SİTE Kullanım Koşulları" hükümlerine ve hukuka aykırı olarak gerçekleştirdikleri "SİTE" üzerindeki faaliyetler nedeniyle üçüncü kişilerin uğradıkları veya uğrayabilecekleri zararlardan dolayı "Türkiye Klinikleri"nin doğrudan ve/veya dolaylı hiçbir sorumluluğu yoktur.

"KULLANICI"lar, "SİTE" dâhilinde kendileri tarafından sağlanan bilgilerin ve içeriklerin doğru ve hukuka uygun olduğunu kabul ve taahhüt etmektedirler. "Türkiye Klinikleri", "KULLANICI"lar tarafından "Türkiye Klinikleri"ne iletilen veya "SİTE" üzerinden kendileri tarafından yüklenen, değiştirilen ve sağlanan bilgilerin ve içeriklerin doğruluğunu araştırma; bu bilgi ve içeriklerin güvenli, doğru ve hukuka uygun olduğunu taahhüt ve garanti etmekle yükümlü ve sorumlu değildir.

"KULLANICI"lar, "SİTE" dâhilinde Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca haksız rekabete yol açacak faaliyetlerde bulunmayacağını, "Türkiye Klinikleri"nin ve üçüncü kişilerin şahsi ve ticari itibarı sarsacak, kişilik haklarına tecavüz ve taarruz edecek fiilleri gerçekleştirmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir.

"Türkiye Klinikleri", "SİTE" dâhilinde sunulan hizmetleri ve içerikleri her zaman değiştirebilme hakkını saklı tutmaktadır. "Türkiye Klinikleri", bu hakkını hiçbir bildirimde bulunmadan ve önel vermeden kullanabilir. "KULLANICI"lar, "Türkiye Klinikleri"nin talep ettiği değişiklik ve/veya düzeltmeleri ivedi olarak yerine getirmek zorundadırlar. "Türkiye Klinikleri" tarafından talep edilen değişiklik ve/veya düzeltme istekleri gerekli görüldüğü takdirde "Türkiye Klinikleri" tarafından yapılabilir. "Türkiye Klinikleri" tarafından talep edilen değişiklik ve/veya düzeltme taleplerinin, "KULLANICI"lar tarafından zamanında yerine getirilmemesi sebebiyle doğan veya doğabilecek zararlar, hukuki ve cezai sorumluluklar tamamen kullanıcılara aittir.

"SİTE" üzerinden, "Türkiye Klinikleri"nin kendi kontrolünde olmayan ve başkaca üçüncü kişilerin sahip olduğu ve işlettiği başka web sitelerine ve/veya "İÇERİK"lere ve/veya dosyalara link verebilir. Bu link'ler sadece referans kolaylığı nedeniyle sağlanmış olup ilgili web sitesini veya işleten kişiyi desteklemek amacıyla veya web sitesi veya içerdiği bilgilere yönelik herhangi bir türde bir beyan veya garanti niteliği taşımamaktadır. "SİTE" üzerindeki linkler vasıtasıyla erişilen web siteleri, dosyalar ve içerikler, bu linkler vasıtasıyla erişilen web sitelerinden sunulan hizmetler veya ürünler veya bunların içeriği hakkında "Türkiye Klinikleri"nin herhangi bir sorumluluğu yoktur.

"Türkiye Klinikleri", "SİTE" üzerinden "KULLANICILAR" tarafından kendisine iletilen bilgileri "Gizlilik Politikası" ve "KULLANICI Sözleşmesi" hükümleri doğrultusunda kullanabilir. Bu bilgileri işleyebilir, bir veritabanı üzerinde tasnif edip muhafaza edebilir. "Türkiye Klinikleri" aynı zamanda; KULLANICI veya ziyaret edenin kimliği, adresi, elektronik posta adresi, telefonu, IP adresi, "SİTE"nin hangi bölümlerini ziyaret ettiği, domain tipi, tarayıcı (browser) tipi, tarih ve saat gibi bilgileri de istatistiki değerlendirme ve kişiye yönelik hizmetler sunma gibi amaçlarla kullanabilir.

5. FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI

Bu "SİTE" dâhilinde erişilen veya hukuka uygun olarak kullanıcılar tarafından sağlanan bilgiler ve bu "SİTE"nin (sınırlı olmamak kaydıyla tasarım, metin, imge, html kodu ve diğer kodlar) tüm elemanları (Hepsi birden "Türkiye Klinikleri"nin telif haklarına tabi çalışmaları olarak anılacaktır) "Türkiye Klinikleri"ne aittir. Kullanıcılar, "Türkiye Klinikleri" hizmetlerini, "Türkiye Klinikleri" bilgilerini ve "Türkiye Klinikleri"nin telif haklarına tabi çalışmalarını yeniden satmak, işlemek, paylaşmak, dağıtmak, sergilemek veya başkasının "Türkiye Klinikleri"nin hizmetlerine erişmesi veya kullanmasına izin vermek hakkına sahip değildirler. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" dâhilinde "Türkiye Klinikleri" tarafından sarahaten izin verilen durumlar haricinde "Türkiye Klinikleri"nin telif haklarına tabi çalışmalarını çoğaltamaz, işleyemez, dağıtamaz veya bunlardan türemiş çalışmalar yapamaz veya hazırlayamaz.

İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" dâhilinde "Türkiye Klinikleri" tarafından sarahaten yetki verilmediği hallerde "Türkiye Klinikleri"; "Türkiye Klinikleri" hizmetleri, "Türkiye Klinikleri" bilgileri, "Türkiye Klinikleri" telif haklarına tabi çalışmaları, "Türkiye Klinikleri" ticari markaları, "Türkiye Klinikleri" ticari görünümü veya bu SİTE vasıtasıyla sağladığı başkaca varlık ve bilgilere yönelik tüm haklarını saklı tutmaktadır.

6. SİTE KULLANIM KOŞULLARINDA DEĞİŞİKLİKLER

"Türkiye Klinikleri", tamamen kendi takdirine bağlı olarak işbu "SİTE Kullanım Koşulları"nı herhangi bir zamanda "SİTE"'da ilan ederek değiştirebilir. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları"nın değişen hükümleri, ilan edildikleri tarihte geçerlilik kazanacaktır. İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" kullanıcının tek taraflı beyanları ile değiştirilemez.

7. MUCBİR SEBEPLER

Hukuken mücbir sebep sayılan tüm durumlarda, "Türkiye Klinikleri" işbu "SİTE Kullanım Koşulları", gizlilik politikası ve "KULLANICI Sözleşmesi"nden herhangi birini geç ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle yükümlü değildir. Bu ve bunun gibi durumlar, "Türkiye Klinikleri" açısından, gecikme veya ifa etmeme veya temerrüt addedilmeyecek veya bu durumlar için "Türkiye Klinikleri"nin herhangi bir tazminat yükümlülüğü doğmayacaktır. "Mücbir sebep" terimi, ilgili tarafın makul kontrolü haricinde ve "Türkiye Klinikleri"nin gerekli özeni göstermesine rağmen önleyemediği olaylar olarak yorumlanacaktır. Bunu yanında sınırlı olmamak koşuluyla, doğal afet, isyan, savaş, grev, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, elektrik kesintisi ve kötü hava koşulları gibi durumlar mücbir sebep olaylarına dâhildir.

8. UYGULANACAK HUKUK VE YETKİ

İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" uygulanmasında, yorumlanmasında ve bu "SİTE Kullanım Koşulları" dâhilinde doğan hukuki ilişkilerin yönetiminde yabancılık unsuru bulunması durumunda Türk kanunlar ihtilafı kuralları hariç olmak üzere Türk Hukuku uygulanacaktır. İşbu sözleşmeden dolayı doğan veya doğabilecek her türlü ihtilafın hallinde Ankara Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

9. YÜRÜRLÜLÜK VE KABUL

İşbu "SİTE Kullanım Koşulları" "Türkiye Klinikleri" tarafından "SİTE" içersinde ilan edildiği tarihte yürürlülük kazanır. Kullanıcılar, işbu sözleşme hükümlerini "SİTE"yi kullanmakla kabul etmiş olmaktadırlar. "Türkiye Klinikleri", dilediği zaman iş bu sözleşme hükümlerinde değişikliğe gidebilir ve değişiklikler sürüm numarası ve değişiklik tarihi belirtilerek "SİTE" üzerinde yayınlandığı tarihte yürürlülüğe girer.

Mehmet Tuğrul

Eğitim:
  •         İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi
  •         İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi

Deneyim:
  •     Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD.   (pratisyen zorunlu hizmet)    
  •     İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD. (Tıpta uzmanlık öğrencisi)
  •         İsveç Umea Üniversitesi Kardiyovasküler Cerrahi Anestezi Uzmanı
  •         İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD. (Uzman doktor)
  •     İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD. (Doçent doktor)
  •         İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD. (Profesör doktor)
  •         İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve  Reanimasyon AD. Başkanı
İdari Görevler:
  •     Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Genel Sekreteri
  •         Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Veznedarı 

ULUSLARARASI YAYINLAR (38)

funduszeue.info Tuğrul, Ş.Köprülü, funduszeue.info, funduszeue.infoi: Operative lung continous positive airway pressure via the lumen of a movable bronchial blocker. 
Oxygen Transport to Tissue XVII, Advances in Experimental Medicine and  Biology, Plenum Press, Volume , pp ,
funduszeue.info Tuğrul, E.Çamcı, H. Karadeniz, M.Şentürk, funduszeue.infoi, funduszeue.info: Comparison of volume controlled with pressure controlled ventilation during one-lung anesthesia. 
British Journal of Anesthesia  ,
funduszeue.info Tuğrul, Kamil Pembeci, Emre Çamcı, Tülay Özkan, Lütfi Telci:Comparison of the effects of Sodium Nitroprusside and Isoflurane during rewarming on cardiopulmonary bypass. 
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia, ,
funduszeue.info Tuğrul, Nahit Çakar, Emre Çamcı, Emin Tireli, Tülin Erdem, Simru Turnaoğlu, Lütfi Telci: Acute respiratory failure in a woman with left atrial myxoma.
Applied Cardiopulmonary Pathophysiology ,
funduszeue.info Tuğrul, Emre Çamcı, Ayşen Yavru, Simru Turnaoğlu, Sevinay Karakoca, Tülay Özkan, Kamil Pembeci, Lütfi Telci: Reducing tidal volume does not affect oxygenation in ASA I-II patients during anesthesia.
Applied Cardiopulmonary Pathophysiology 8: ,  
funduszeue.info Tuğrul, Emre Çamcı, Kamil Pembeci, Lütfi Telci, Kutay Akpir: Ketamine infusion versus isoflurane for the maintenance of anesthesia in the pre-bypass period in children with Tetralogy of Fallot.
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia,
funduszeue.info Çamcı, Mehmet Tuğrul, Kubilay Korkut, Emin Tireli: Blood SB Protein Concentration in Children Undergoing Cardiac Surgery. 
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia. ,
8.N.Çakar, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoslan, funduszeue.info, funduszeue.info, Ö.Akıncı, funduszeue.info, funduszeue.info: Time required for partial pressure of arterial oxygen equilibration during mechanical ventilation after a step change in fractional inspired oxygen concentration. 
Intensive Care Medicine ,
funduszeue.info Çamcı, Mehmet Tuğrul, Simru Turnaoğlu Tuğrul, Mert Şentürk, Kutay Akpir: Techniques and complications of  one-lung ventilation in children with suppurative lung disease: Experience in 15 cases. 
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia,
Simru Turnaoğlu, Mehmet Tuğrul, Emre Çamcı, Nahit Çakar, Özkan Akıncı, Perihan Ergin: Clinical applicability of the substitution of mixed venous oxygen saturation with central venous oxygen saturation.
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia,
Senturk M, Pembeci K, Menda F, Ozkan T, Gucyetmez B, Tuğrul M, Camci E, Akpir K: 
Effects of intramuscular administration of lidocaine or bupivacaine on induction and maintenance doses of propofol evaluated by bispectral index.
British Journal of  Anaesthesia. Dec;89(6)
Emre Çamcı, Zerrin Sungur, Mehmet Tuğrul: Simultaneous cesarean section and aortic dissection repair. 
International  Journal of Obstetric Anesthesia. ,
funduszeue.infoğrul, funduszeue.info, funduszeue.info: Effects of sevoflurane and isoflurane on the efficacy of rewarming from hypothermic cardiopulmonary bypass. 
European Journal of Anesthesiology ,
Senturk M, Tuğrul M: Alveolar recruitment during one-lung ventilation—really “one” lung?
Annals Thoracic Surgery ,
Emre Camci, Kemalettin Koltka, Zerrin Sungur, Me en Yavru, Kamil Pembeci, Mehmet Tuğrul: Implantable cardioverter-defibrillator placement in patients with mild-to- moderate left ventricular dysfunction: Hemodynamics and recovery profile with two different anesthetics used during deep sedation.
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia,
Korkut Bostanci,  Alper Toker, Yusuf Bayrak, Sukru Dilege, Gulcin Aykac-Toker, Mert Senturk, Mehmet Tuğrul: Dose-related effects of theophylline added to modified euro-collins solution used for hypothermic preservation of lung.
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia,
Mehmet Tuğrul, Emre Camci, Kamil Pembeci, Ayman Al-Darsani, Lütfi Telci: Relationship between peripheral and central venous pressures in different patient positions, catheter sizes and insertion sites. 
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia. ,
Mehmet Tuğrul, Emre Camcı, Zerrin Sungur, Kamil Pembeci: The value of end-tidal carbon dioxide monitoring during systemic-to-pulmonary artery shunt insertion in cyanotic children” 
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia. ,
N. Mert Şentürk, Ahmet Dilek, Emre Çamci, Evren Şentürk, Mukadder Orhan, Mehmet Tuğrul and Kamil Pembeci: Effects of positive end-expiratory pressure on ventilatory and oxygenation parameters during pressure-controlled one-lung ventilation 
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia 19 (1): ,   
Mehmet Tuğrul, Emre Camci, Zerrin Sungur and Kamil Pembeci:  End-tidal carbon dioxide monitoring: Is it just an additional tool for monitoring pulmonary blood flow in shunt procedures? Reply  
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia. 19 (1): ,
funduszeue.infoi, A. Yıldırım, E Turan, M.Büget, E Camci, M Şentürk, M Tuğrul, funduszeue.info: Assessment of the success of cardiopulmonary resuscitation attempts performed in a Turkish university hospital. 
Resuscitation. ; 68(2)
TO Seyhan, funduszeue.infoğrul, MO Sungur, S Kayacan, L Telci, K Pembeci, funduszeue.info: Effects of three different dose regimens of magnesium on propofol requirements, haemodynamic variables and postoperative pain relief in gynaecological surgery.
Br. J Anaesth ; 96(2):
Camci E, Koltka K, Celenk Y, Tuğrul M, Pembeci K: Bispectral index-guided desflurane and propofol anesthesia in ambulatory arthroscopy: comparison of recovery and discharge profiles.
J Anesth. ; 20(2) 
Sungur Ulke Z, Kartal U, Orhan Sungur M, Camci E, Tuğrul M: 
Comparison of sevoflurane and ketamine for anesthetic induction in children with congenital heart disease.
Paediatr Anaesth. ; 18(8)
Aktas S, Atalay YO, Tuğrul M: Predictive value of bedside tests for difficult intubations. 
Eur Rev Med Pharmacol Sci. ; 19(9)
Meltem Savran Karadeniz, Erdem Bayazit, Omur Aksoy, Emine Aysu Salviz, Tzevat Tefik, Oner Sanli, Mukadder Orhan Sungur, Kamil Mehmet Tugrul: Bipolar versus monopolar resection of benign prostate hyperplasia: a comparison of plasma electrolytes, hemoglobin and TUR syndrome. 
Springerplus ; 5(1)
Meltem Savran Karadeniz, Bahadır Hakan Oguz, Mukadder Orhan Sungur, Başak Erginel, Feryal Gün Soysal, Mehmet Tuğrul, Tülay Özkan Seyhan: Does magnesium sulphate affect the incidence of respiratory complications in children undergoing esophageal dilatation? An observational pilot study. 
Signa Vitae ; 12(1)
E. A. Salviz, O. Aksoy, E. Bayazit, O. Berkoz, S. A. Evis, K. M. Tuğrul: Ultrasound-guided axillary brachial plexus blocks for pseudosyndactyly surgeries in a patient with epidermolysis bullosa: a case report. 
Acta Anaesth. Belg. ;
Salviz EA, Sivrikoz N, Ozonur A, Orhan-Sungur M, Savran-Karadeniz M, Altun D, Hocaoglu E, Celet-Ozden B, Tuğrul KM: Ultrasound-Guided Bilateral Thoracic Paravertebral Blocks as an Adjunct to General Anesthesia in Patients Undergoing Reduction Mammaplasty: A Historical Cohort Study 
Plast Reconstr Surg. ; ee.
M.S. Karadeniz, H.S. Ciftci, T. Tefik, O. Mammadov, H. Yazıcı, I. Nane, A. Turkmen, F. Oguz, and K.M. Tuğrul: Comparison of Two Different Inhalation Anesthetics on Grafted Kidney Function in Patients Undergoing Renal Transplantation Surgery: Desflurane or Sevoflurane?
Transplantation Proceedings, ;
Salviz EA, Onbasi S, Ozonur A, Orhan-Sungur M, Berkoz O, Tuğrul KM: Comparison of Ultrasound-Guided Axillary Brachial Plexus Block Properties in Diabetic and Nondiabetic Patients: A Prospective Observational Study.
J Hand Surg Am. ;  
Meltem Savran-Karadeniz, İlkay Kısa, Emine-Aysu Salviz, Tulay Ozkan-Seyhan, Tzevat Tefik, Oner Sanli and Kamil Mehmet Tuğrul: Can surgical approach affect postoperative analgesic requirements following laparoscopic nephrectomy: transperitoneal versus retroperitoneal? a prospective clinical study.
Arch. Esp. Urol. ;
Doganay O, Atalay B, Karadag E, Aga U, Tuğrul M: Bleeding frequency of patients taking ticagrelor, aspirin, clopidogrel, and dual antiplatelet therapy after tooth extraction and minor oral surgery. 
J Am Dent Assoc. ;(2) 
S. J. Howell, S. E. Hoeks, R. M. West, S. B. Wheatcroft, A. Hoeft for the OBTAIN Investigators of European Society of Anaesthesiology (ESA) Clinical Trial Network. 
Br J Anaesth. ; (2) 
Savran Karadeniz M, Alp Enişte, Şentürk Çiftçi H, Usta S, Tefik T, Şanlı Ö, Pembeci K, Tuğrul KM: Neutrophil Gelatinase-Associated Lipocalin Significantly Correlates with Ischemic Damage in Patients Undergoing Laparoscopic Partial Nephrectomy. 
Balkan Med J ; 
Savran Karadeniz M, Senturk Ciftci H, Tefik T, Oktar T, Nane I, Turkmen A, Oguz F, Tuğrul KM: Effects of Different Volatile Anesthetics on Cytokine and Chemokine Production After Ischemia-Reperfusion Injury in Patients Undergoing Living-Donor Kidney Transplant. 
Exp Clin Transplant. ; 17(Suppl 1) 
Doganay O, Tuğrul M, Olgac V, Atalay B: Guided Bone Regeneration Using BioGlue As a Barrier Material With and Without Biphasic Calcium Phosphate: A Histological and Histomorphometric Study.
J Craniofac Surg. ;
Altun D, Kara H, Bozbora E, Ali A, Dinç T, Sonmez S, Buget M, Aydemir L, Basaran B, Tuğrul M, Çamci E: The Role of Indirect Laryngoscopy, Clinical and Ultrasonographic Assessment in Prediction of Difficult Airway. 
Laryngoscope ; EE doi: /lary 

ULUSLARARASI BİLDİRİLER (50)
funduszeue.info T, Pembeci K, Tuğrul M, Çelikel S, TezcanT: The comparison of different modes of ventilation in ARDS induced rabbits. 
XIe Session Des Journees Medicales Balkaniques (Resumes) Mai İstanbul.
funduszeue.infoğrul M, Denkel T, Şimşir A, Pembeci K, Yersiz Ş, Arslan A: Knotting of a Swan Ganz catheter.
XIe Session Des Journees Medicales Balkaniques (Resumes) Mai İstanbul.
funduszeue.infoi K, Tuğrul M, Yücel A, Şener S, Ciğerli E: The comparison of intraaortic versus intravenous administeration of protamine sulphate for heparin neutralization.
XIe Session Des Journees Medicales Balkaniques (Resumes) Mai İstanbul.
4.Şimşir A, Pembeci K, Denkel T, Tuğrul M: The prevalance of serological markers for Hepatitis B infection amongst Anesthetist and Personnel of our Anesthesiology Department.
XIe Session Des Journees Medicales Balkaniques (Resumes) Mai İstanbul.
funduszeue.info U, Tuğrul M, Şimşir A: Comparison between methyl atropine bromide and atropine sulphate.
XIe Session Des Journees Medicales Balkaniques (Resumes) Mai İstanbul.
funduszeue.infoian Reiz, Elisabet Nyström, Mehmet Tuğrul, Sören Haggmark, Göran Johansson: Influence of cervicothoracic epidural anesthesia on left ventricular contractility- An experimental study in pigs with autonomous blockade.
British Journal of Anesthesia Vol 70, Suppl 1, May , A52, European Society of Anesthesiologists Annual Congress, Brussels, Belgium, Abstracts.
7.M. Tuğrul, funduszeue.infoson, S. Haggmark, S. Reiz: Effects of propofol and thiopentone on left ventricular contractility. 
British Journal of Anesthesia Vol 72, Suppl 1, February , A88, European Society of Anesthesiologists Annual Congress, Brussels, Belgium, Abstracts.
8.M. Tuğrul, K. Pembeci, A. Yavru, S. Kalender, K. Akpir: Effects of dopamine and dobutamine on pulmonary shunt and arterial oxygenation during one lung ventilation in dogs. 
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia Vol 8, No:5, Suppl 3, pp 5, European Association of Cardiothoracic Anesthesiologists, Turku, Finland, Annual Meeting Abstracts.
9.M. Tuğrul, K. Pembeci, O. Kural, S. Şamilgil, Ş. Köprülü: Early extubation with a mixture of propofol and alfentanil in children undergoing ASD and VSD closure operations.
Journal of Cardiothoracic and Vascular Anesthesia Vol 8, No:5, Suppl 3, pp 25, European Association of Cardiothoracic Anesthesiologists,Turku, Finland, Annual Meeting Abstracts.
funduszeue.info, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi, funduszeue.info, funduszeue.info: Gastric pHi in cardiac surgery patients with good ventricular function.
British Journal of Anesthesia Vol 74, Suppl 2, June , A26, European Association of Cardiothoracic Anesthesiologists, Madrid, Spain, Annual Meeting Abstracts.
M. Tuğrul, Ş.Köprülü, funduszeue.infoi, funduszeue.info, funduszeue.info: Total intravenous anesthesia for transsternal thymectomy in Myasthenia Gravis. 
5th International Congress of Cardiac, Thoracic and Vascular Anesthesia, September, İstanbul, Turkey , Abstract Book pp
funduszeue.infoğrul, E.Çamcı, M.Şentürk, funduszeue.infoi, funduszeue.info: Comparison of Na Nitroprusside and Isoflurane’s ameliorating effects during rewarming period of cardiopulmonary bypass. 5th International Congress of Cardiac, Thoracic and Vascular Anesthesia, September, İstanbul, Turkey , Abstract Book pp
T.Özkan, funduszeue.info, M.Çetin, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Tracheal tube cuff content and postoperative sore throat. 
Acta Anaesthesiologica Scandinavica, Proceedings of the Vienna International Anesthesiology and Intensive Care Congress, Vol 40, pp (A),
T.Özkan, E.Özyuvacı, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Effects of ketamine during spinal anesthesia.
British Journal of Anesthesia Vol 76, Suppl 2, June , A, European Society of Anesthesiologists Annual Congress, London, England Abstracts.
E.Çamcı, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoçelli, funduszeue.info, funduszeue.infoi: Comparison of propofol and isoflurane ameliorating effects during rewarming period in paediatric cardiac surgery.
British Journal of Anesthesia Vol 78, Suppl 2, June , A58, European Association of Cardiothoracic Anesthesiologists, Thessaloniki, Greece, Annual Meeting Abstracts.
N.Çakar, funduszeue.infoğrul, funduszeue.inforslan, funduszeue.info, Ö.Akıncı, funduszeue.info, funduszeue.info: Time required for PaO2 equilibration during mechanical ventilation with changes in FiO2.
Critical Care, Vol 2, Suppl 1, P88, 18th International Symposium on Intensive Care and Emergency Medicine, Brussels, Belgium
T.S.Çeliker, C.Çeliker, S.Küçükay, funduszeue.infoi, funduszeue.infoğrul, funduszeue.info: Effects of halothane, isoflurane anesthesia and magnesium infusion on heart rate variability.
British Journal of Anesthesia Vol 80, Suppl 1, May , A, European Society of Anesthesiologists Annual Congress, Barcelona, Spain Abstracts.
E.Çamcı, K.Açıkgöz, funduszeue.infolı, funduszeue.infoğrul: Jugular venous oxygen saturation and regional cerebral oximetry during carotid cross-clamping.
British Journal of Anesthesia Vol 80, Suppl 2, June , A76, European Association of Cardiothoracic Anesthesiologists, Bergen, Norway, Annual Meeting Abstracts.
PE Özcan, M.Şentürk, E.Çamcı, T.Özkan, funduszeue.info, funduszeue.infoçora, funduszeue.infoğrul: Pre-emptive analgesia with bupivacaine-morphine via thoracic epidural catheter in thoracotomies.
The International Monitor, Special Abstract Issue, 18th Annual ESRA Congress, Istanbul,
M.Şentürk, PE Özcan, E.Çamcı, funduszeue.info, T.Özkan, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Thoracic epidural analgesia: Effects on pulmonary shunt during one-lung ventilation.
The International Monitor, Special Abstract Issue, 18th Annual ESRA Congress, Istanbul,
T.Özkan, funduszeue.info, funduszeue.info, D.Güneş, funduszeue.infoürk, funduszeue.infoşı, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Effects of magnesium sulphate in postoperative morphine consumption. 
The International Monitor, Special Abstract Issue, 18th Annual ESRA Congress, Istanbul,
T.Özkan, funduszeue.infocı, D.Güneş, funduszeue.info, funduszeue.infoürk, funduszeue.infoşı, S.Çelebi, M.Şentürk, funduszeue.infoğrul: Intra-abdominal analgesia in gynaecologic laparoscopic surgery.
The International Monitor, Special Abstract Issue, 18th Annual ESRA Congress, Istanbul,
M.Şentürk, PE Özcan, GK Talu, E.Kıyan, E.Çamcı, Ş.Dilege, funduszeue.info, S.Özyalçın, funduszeue.infoğrul: Effects of three different analgesic techniques on long-term post-thoracotomy pain.
The International Monitor, Special Abstract Issue, 19th Annual ESRA Congress, Rome,
funduszeue.infoğrul, N.Çakar, İ.Ö.Akıncı, funduszeue.info Özcan, funduszeue.infoğrul, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info: The effects of recruitment maneuver on oxygenation in primary and secondary adult respiratory disease. Critical Care. 21st International Symposium on Intensive Care and Emergency Medicine. Brussels, March
Mert Şentürk, Mehmet Tuğrul, Emre Çamcı, Süleyman Özyalçın, Murat Aksoy, Gül Köknel Talu, Kamil Pembeci, Kutay Akpir: Comparison of general and cervical epidural anaesthesia during carotid endarterectomy. 
EACTA 17th Annual Meeting   June, , Dublin.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Mert Şentürk, Emin Tireli, Mehmet Tuğrul: Predicting the mortality after complex congenital cardiac surgery. 
EACTA 17th Annual Meeting   June, , Dublin.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Kenan Sever, Emin Tireli, Mehmet Tuğrul: Comparison of conventional and combined ultrafiltration for paediatric cardiac surgery.
EACTA 18th Annual Meeting   May, , Prague.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul, Emin Tireli: End-tidal CO2 monitoring in perioperative pulmonary blood flow evaluation. 
EACTA 18th Annual Meeting   May, , Prague.
Mert Şentürk, Ahmet Dilek, Emre Çamcı, Evren Şentürk, Mukadder Orhan, Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci:  Effect of PEEP on ventilatory and oxygenation parameters during pressure controlled one lung ventilation. EACTA 18th Annual Meeting   May, , Prague
Zerrin Sungur, Emre Çamci, Mehmet Tuğrul, Türkan Tansel, Kamil Pembeci: Comparison of sevoflurane and ketamine in pediatric cardiac anesthesia induction.
World Congress of Anesthesiologists,   April,  , Paris
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul, Türkan Tansel, Kamil Pembeci: Transport of postoperative cardiac patient. 
World Congress of Anesthesiologists, April, , Paris.
E. Camci, Z. Sungur, A. Suzer, M. Tuğrul, K. Pembeci: Evaluation of the effect of priming solution on extra vascular lung water in patients undergoing coronary artery surgery . 
EACTA 21st  Annual Meeting   May, , Venedik
Seyhan TO, Sungur MO, Sentürk M, Tuğrul M: Successful combination of spinal-epidural (CSE) anesthesia in a partiruent with restrictive cardiomyopathy.
26th Annual ESRA Congress, Valencia, Spain,
Zerrin Sungur Ülke, Emre Çamcı,  Mehmet  Tuğrul, Emin Tireli, Kamil Pembeci, Ahmet Başel: Effects of sevoflurane and propofol on myocardial recovery in coronary surgery. 
EACTA 23rd  Annual Meeting, June , Antalya.
Koltka K, Batman İ, Demircan F, Yavru A, Tuğrul M. The effect of preemptive ultrasound-guided transversus abdominis plane block on peroperative and postoperative opioid consumption in laparoscopic cholecystectomy. 
NWAC World Anesthesia Convection, Istanbul, April ,
Dedebek G, Altun D, Sivrikoz N, Salviz EA, Tuğrul KM. A single center trainee experience in axillary brachial plexus block performances: Comparison of nerve stimulator- and ultrasound-guided techniques. 
34th annual ESRA congress E-poster p:
Salviz EA, Akman N, Sivrikoz N, Demir K, Aydın A, Tuğrul KM. Bilateral thoracic paravertebral blocks in a pediatric patient for an exceptional indication. 
34th annual ESRA congress E-poster p:
Salviz EA, Sivrikoz N, Ozonur A, Orhan Sungur M, Savran Karadeniz M, Altun D, Hocaoglu E, Ozden Celet B, Tuğrul KM. Ultrasound-guided bilateral thoracic paravertebral blocks as an adjunt to general anesthesia in patients undergoing reduction mammoplasty: a historical cohort study. 
35th annual ESRA congress E-poster
Salviz EA, Onbası S, Ozonur A, Orhan Sungur M, Berkoz O, Tuğrul KM. Duration of axillary brachial plexus block in patients with diabetes mellitus is longerthan healthy controls: a prospective observational study. 
35th annual ESRA congress Oral presentation
Sahan C, Salviz EA, Alay G-H, Erten Sahan H, Anaklı V, Tuğrul KM Effects of sedation on spinal-anesthesia induced maternal hypotension in preoperatively anxious parturients underwent urgent category-1 cesarean section: a historical cohort study. 
35th annual ESRA congress E-poster
Karadeniz MS, Ciftci HS, Tefik T, Mammadov O, Demir E, Nane I, Turkmen A, Aydın F, Tuğrul KM: Comparison of the effects of different volatile anesthetics on serum proinflamatory cytokine levels in living kidney donor transplant surgeries. 
International East West Immunogenetics Conference, Oloumuc March
Meltem Savran Karadeniz, Hayriye Senturk Ciftçi, Tzevat Tefik, Selcuk Erdem, Ismet Nane, Aydın Turkmen, Fatma Oguz, Kamil Mehmet Tuğrul: Effects Of Different Volatıle Anaesthetıcs On Cxcl9 And Cxcl10 In Kıdney Transplant Surgerıes. 
18th Congress of the European Society for Organ Transplantation, Barcelona, th September,
Meltem Savran Karadeniz, Hayriye Şenturk Çiftçi, Rüşdü Oğuz, Sedat Tanju Karadeniz, Evren Aygün, Sacide Pehlivan, Mert Şentürk, Kamil Mehmet Tuğrul: The effect of catechol-o-methyltransferase (comt) polymorphism on acute postoperative Morphine requirements: a clinical pilot study. 
International DNA day and Genome Congress, Ahi Evran University, Kırşehir, Turkey, April ,
M Savran-Karadeniz, EA Salviz, B Dincer, H Senturk-Ciftci, KM Tuğrul, M Orhan-Sungur: Transversus abdominis plane (tap) block with different bupivacaine concentrations in paediatric patients undergoing unilateral inguinal hernia repair surgery: a prospective randomized double-blinded study. 
European Anaesthesiology Congress, Copenhagen, Denmark, June,
M Savran-Karadeniz, EA Salviz, N Sivrikoz, B Kulaksiz, B Cavdaroglu, KM Tuğrul: The effects of lateral 45° downward position and carbon dioxide pneumoperitoneum on the optic nerve sheath diameter in patients undergoing laparoscopic transperitoneal nephrectomies: A prospective observational study. 
European Anaesthesiology Congress, Copenhagen, Denmark, June,
M Savran-Karadeniz, O Mammadov, H Senturk-Ciftci, EA Salviz, N. Sivrikoz, KM Tuğrul:  Comparing effects of combined general/epidural anesthesia and general anesthesia on serum pro and anti-tumorigenic cytokines in major urologic surgery. 
European Anaesthesiology Congress, Copenhagen, Denmark, June,
Meltem Savran Karadeniz, Hayriye Şenturk Çiftçi, Tzevat Tefik, tayfun Oktar, İsmet Nane, Aydın Türkmen, Fatma Oğuz, Kamil Mehmet Tuğrul:  Effects of Volatile Anesthetics on the Cytokine/Chemokine Production in Patients Undergoing Living Kidney Transplantation Surgery: A Clinical Prospective Study. 
16th Congress of the Middle East Society for Organ Transplantation, Ankara, Turkey, September
T Tefik, M Savran Karadeniz, S Erdem, O Sanlı, H Senturk Ciftci, I Nane, F Ozcan, B Dincer, E Salviz, K Tuğrul:  New catheter placement technique of quadratus lumborum block for postoperative analgesia in laparoscopic nephrectomies: A preliminary report with technical description. 
World Congress of Endourology, Paris, September  
Hayriye Senturk Ciftci, Meltem Savran Karadeniz, Tzevat Tefik, Aydin Turkmen, Fatma Oguz Savran, Kamil Mehmet Tuğrul. Effects Of Dıfferent Volatıle Anesthetıcs On Antı-Inflammatory Cytokıne Tgf-Beta1 Realease In Lıvıng Renal Transplant Recıpıents. 33rd European Immunogenetics and Histocompatibility Conference, Lisbon, Portugal, May 8‐11,
Meltem Savran Karadeniz, Hayriye Ciftci, Tefik Tzevat, Filiz Aydin, Fatma Savran Oguz, Kamil Mehmet Tuğrul. Effects Of Different Volatile Anesthetics on IFN- And Tgf-1 Release In Living Renal Transplant Recipients. East West Immunogenetic Congress. March , Zagreb, Serbia,

ULUSAL YAYINLAR (53)
1.Uğur Oral, Mehmet Tuğrul,  Jozef Kesecioğlu, Lütfi Telci: Metil Atropin Bromid ile Atropin Sülfat'ın Klinik  Karşılaştırılması.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası  ,
funduszeue.info Pembeci, Mehmet Tuğrul, Ayşen Yücel, Sibel Şener, Ersin Ciğerli: Heparin nötralizasyonunda Protamin Sülfat'ın İntraaortik ve İntravenöz Uygulamalarının Karşılaştırılması.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
funduszeue.info Tuğrul, Seran Şimşir, Jozef Kesecioğlu, Lütfi Telci, Şehnaz Yersiz, Armenak Aslan: Bir Swan Ganz Kateteri Düğümlenmesi (Olgu Sunumu). 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
funduszeue.info Pembeci, Mehmet Tuğrul: Multilümen Santral Venöz Kateterlerin Klinik Kullanımı.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası 40,
funduszeue.info Kesecioğlu, Lütfi Telci, Tuğrul Denkel, Mehmet Tuğrul, Sertaç Çelikel: ARDS Oluşturulan Tavşanlarda Değişik Ventilasyon Modellerinin Karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası   ,
6.Uğur Oral, Mehmet Tuğrul, Jozef Kesecioğlu: Total İntravenöz Anestezide Propofol Uygulaması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası (S1) ,
funduszeue.infoettin Öner, Kutay Akpir, Gazanfer Azaklı, Nihal Ekmekçi, Mehmet Tuğrul, Sibel Şener, Ayşen Yücel, Tunç Gökaslan: Atelektazi Olguları ve Tedavisi. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
funduszeue.info Çakar, Mehmet Tuğrul, Tuğrul Denkel, Sabriye Akyıldız, Figen Esen, Jozef Kesecioğlu: Guillain Barre Sendromunda Otonom Sinir Sistemi Tutulması ve Prognoza Etkisi. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
funduszeue.info Tuğrul, Nahit Çakar, Lütfi Telci, Tuğrul Denkel, Sabriye Akyıldız, Figen Esen, Tülay Tezcan: Yoğun Bakım Ünitelerinde SAPS (Simplified Acute Physiology Score) ile Prognoz Tayini. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Nahit Çakar, Mehmet Tuğrul, Tülay Tezcan, Lütfi Telci: Yoğun Bakım Ünitesinde Tedavi Edilen Bir Primer Silyer Diskinezi Olgusu.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci, Tülay Tezcan, Nahit Çakar, Beyhan Zeybek, Tuğrul Denkel, Lütfi Telci: Koroner Bypass Operasyonlarında %50 Azot Protoksit, İsofluran, Halotan ve Enfluran'ın Solunum Fonksiyonları Normal Hastalarda Solunumsal Parametrelere Etkileri. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,  
Lütfi Telci, Nahit Çakar, Mehmet Tuğrul, Tuğrul Denkel: Sol Ana Bronş Stenozu (Olgu Sunumu)
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Kamil Pembeci, Mehmet Tuğrul: Transvenöz Sol Atrial Kateterizasyon.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası   ,
M. Tuğrul,  funduszeue.info, N. Çakar, S. Özyalçın, S. Erdine, C. Barlas: Posttorakotomi Ağrısında TENS Uygulaması. 
Ağrı dergisi, ,
Mehmet Tuğrul,  Kamil Pembeci, Nahit Çakar, Tülay Tezcan, Süleyman Özyalçın: 10 Myastenik Hastada Transsternal Timektomi Sonrası  Postoperatif Ağrıya Peri-insizyonel TENS Tedavisinin Etkileri.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Mehmet Tuğrul,  Kamil Pembeci, Giray Varansu, Sema Öngün, Ferhat Keshmiri, Süleyman Özyalçın, Veysel Erden: Myastenik Hastalarda Kullanılan Yüksek Doz Atraküryum Besilat'ın Etkilerinin Nonmyastenik Hastalarla Karşılaştırılarak İncelenmesi.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Mehmet Tuğrul,  Kamil Pembeci, Tülay Tezcan, Nahit Çakar, Beyhan Zeybek, Tuğrul Denkel, Lütfi Telci: Koroner Bypass Operasyonlarında %50 Azot Protoksit, İsofluran, Halotan ve Enfluran'ın Kardiovasküler Parametrelere Etkileri. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci, Sanem Kalender, Ayşen Yavru, Beyhan Zeybek, Kutay Akpir: Tek Akciğer Ventilasyonu Uygulanan Köpeklerde  Hipovoleminin Hemodinamik ve Solunumsal Parametrelere Etkileri.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Figen Esen, Mehmet Tuğrul, Tuğrul Denkel: Pulmoner Arter Kateterizasyonu Uygulanan Hastalarda Görülen Trombositopeni. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Kamil Pembeci, Mehmet Tuğrul, Sanem Kalender, Ayşen Yavru, Tülay Özkan, Kutay Akpir: Tek Akciğer Ventilasyonu Uygulanan Köpeklerde Ketanserin ve Na-Nitroprussid'in Hemodinamik ve Solunumsal Parametrelere Etkilerinin Karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi, Ş.Köprülü, funduszeue.info, funduszeue.info: Tek Akciğer Ventilasyonu Uygulanan Hastalarda Non-ventile Akciğere Bronş Blokeri Lümeninden CPAP Yapılabilir mi? 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,                                          
E.Çamcı, K. Açıkgöz, M.Şentürk, O.Şad, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infolı: Karotis Endarterektomisinde  Güdük Basıncı, Jugüler Venöz Satürasyon ve Rejyonel Serebral Oksijen Satürasyonu ile Merkezi Sinir Sistemi Monitörizasyonu. 
Damar Cerrahisi Dergisi ,  
Emre Çamcı, Emin Tireli, Tülin Erdem, Nahit Çakar, Mehmet Tuğrul: Yoğun Bakım Ünitesinde Akut Solunum Yetersizliği ile Seyreden Bir Sol Atrial Miksoma. (Olgu Sunumu)
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Emre Çamcı, Jale Gençelli, Mehmet Tuğrul, Ayşen Yavru, Kamil Pembeci: Pediatrik Kardiyak Cerrahide Isınma Döneminde Propofol ve İsofluran’ın Etkileri.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Mehmet Tuğrul: Toraks Cerrahisinde Anestezi.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
funduszeue.infoi, T.Özkan, M.Şentürk, funduszeue.info, E.Çamcı, funduszeue.infoın, funduszeue.infoğrul, funduszeue.info: Çeşitli Cerrahi Pozisyonların Hemodinamik Parametreler ve Havayolu Basınçlarına Etkileri.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Mert Şentürk, Emre Çamcı, Ayşen Yavru, Şükrü Dilege, Nahit Çakar, Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci: Bir Bronş Rüptürü Olgusunda Tek Akciğer Ventilasyonunun Değişik Bir Uygulaması (Olgu Sunumu).
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Emre Çamcı, Korkut Bostancı, Alper Toker, Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci: Pulmoner Arteriyovenöz Malformasyon Rezeksiyonu ve Anestezik Yaklaşım (Olgu Sunumu). 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Emre Çamcı, Korkut Bostancı, Mert Şentürk, Alper Toker, Turhan Ece, Mehmet Tuğrul: Bronkoalveoler Lavajda Genel Anestezi Uygulaması (Olgu Sunumu). 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
T.Özkan, GK. Talu, M.Şentürk, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Trakeal tüp balonu içeriğinin postoperatif boğaz ağrısına etkisi. 
Ağrı ,
Emre Çamcı, Kemalettin Koltka, Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci: Pulmoner hipertansif mitral kapak hastalarında ketamin ve midazolam anestezisinin karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Emre Çamcı, Mert Şentürk, Damla Akçora, Alper Toker, Korkut Bostancı, Mehmet Tuğrul: Çocuk hasta torakotomilerinde tek akciğer ventilasyonu. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul, Enver Dayıoğlu: İki yaşında çocukta Pulmoner Arteriyovenöz Malformasyon (Olgu Sunumu). 
Göğüs-Kalp-Damar Anestezi ve Toğun Bakım Derneği Dergisi. ,
Simru Turnaoğlu, Emre Çamcı, Özkan Akıncı, Perihan Ergin Özcan, Nahit Çakar, Mehmet Tuğrul: Değişik hasta gruplarında sağ ventrikül, sağ atrium, ve santral ven kanı örneklerinin pulmoner arter kanı örneği ile oksijen satürasyonu açısından karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Mert Şentürk, İsmail Demirel, Tülay Özkan, Ayşen Yavru, Ferdi Menda, Faruk Özcan, Mehmet Tuğrul: Sistoskopilerde subhipnotik dozlarda propofol ile ‘Monitörize Anestezi Bakımı’ uygulaması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Perihan Ergin Özcan, Mert Şentürk, Emre Çamcı, Gül Köknel Talu, Ayşen Yücel, Mehmet Tuğrul: Torakotomi yapılan hastalarda preemptif analjezi ile postoperatif analjezinin karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Mert Şentürk, Murat Aksoy, Gül Talu, Süleyman Özyalçın, Şendağ Çağlayan, Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Kamil Pembeci, Mehmet Tuğrul: Karotis endarterektomilerinde genel ve servikal epidural anestezi yöntemlerinin karşılaştırılması. 
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Dergisi 8: ,
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Tülay Özkan, Mehmet Tuğrul, Emin Tireli, Nedim Samancı: Gebede Mitral kapak replasmanı (Olgu sunumu). 
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Dergisi 8:
Kemalettin Koltka, Emre Çamcı, Zerrin Sungur, Ebru Demirörs, Mehmet Tuğrul: Koroner arter cerrahisinde laktatlı ringer ve süksinil jelatin solüsyonları ile priming uygulamalarının postoperatif pulmoner fonksiyonlara etkileri. 
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Dergisi 8: ,
Mert Şentürk, Tülay Özkan, Korkut Atalan, Şükrü Dilege, Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci: Tek akciğer ventilasyonunda iki farklı FiO2 oranının oksijenlenme ve pulmoner şanta etkileri. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Cemiyeti Mecmuası ,
Perihan Ergin Özcan, Mert Şentürk, Emre Çamcı, Gül Köknel Talu, Kamil Pembeci, Mehmet Tuğrul: Tek akciğer ventilasyonunda genel anestezi ve kombine anestezinin intrapulmoner şant ve oksijenizasyona etkisi.
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Dergisi ,
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul: Sheehan sendromunda açık kalp cerrahisi ve anestezi. (olgu sunumu) 
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Dergisi ,
Tülay Özkan Seyhan, Aylin Eker, Ayşen Yavru, Olgaç Bezen, Cem Güneyli, Kamil Pembeci, Mehmet Tuğrul: Gebelerde Spinal Anesteziye Bağlı Hipotansiyonun Profilaksisinde Efedrinin Etkinliği. 
Türk Anest Rean Der Dergisi ; 35(1)
Zerrin Sungur Ülke, İbrahim Dikmen, Ayşen Yavru, Mert Şentürk, Emre Camci,  Mehmet  Tuğrul: Alt ekstremite damar cerrahisinde epidural anestezide bupivakain ve ropivakainin karşılaştırılması. 
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Dergisi ,
Zerrin Sungur Ülke, Anıl Süzer, Emre Camci,  Mehmet  Tuğrul, Kamil Pembeci: Açık kalp cerrahisinde hipertonik salin ile “priming”. Perioperatif sıvı dengesine etkisinin transpulmoner termodilüsyon ile ölçümü. 
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Dergisi ,
Oya Kural Ciğerli, Mehmet Tuğrul, Sezer Yakupoğlu, Cem Kınacı, Kutay Akpir: Otistik çocuklarda iki farklı oral ketamin + midazolam premedikasyonunun etkilerinin karşılaştırılması. 
J of Medical Updates ,
Emre Kavlak, Zerrin Sungur Ülke, Mukadder Orhan Sungur, Meltem Karadeniz, Ahmet Kaya Bilge, Mert Şentürk, Emre Camci,  Mehmet  Tuğrul: Epidural anestezi altında periferik damar cerrahisinde deksmedetomidin sedasyonunun myokard iskemisi üzerine etkisi. 
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Dergisi ,
Nükhet Sivrikoz, Meltem Savran Karadeniz, Pınar Kurnaz, Demet Altun, Zerrin Sungur Ülke, Mehmet  Tuğrul, Kamil Pembeci: Enstitümüzde açık kalp cerrahisi sonrası hasta transport deneyimimiz. 
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Dergisi ,
Emine Aysu Salviz, Aylin Tetik, Volkan Demirdogen, Serhat Atalay Evis, Erol Kozanoglu, Kamil Mehmet Tuğrul: A rare complication of internal juguler vein cannulation: Pseudoaneurism of the thyrocervical thrunk.
Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Dergisi ,
Emine Aysu Salviz, Necip Akman, Nükhet Sivrikoz, Kıvanç Demir, Atakan Aydın, Kamil Mehmet Tuğrul: An exceptional indication for bilateral thoracic paravertebral block performance in a pediatric patient.  
Ağrı Dergisi ,
Necip Akman,  Emine Aysu SalvIz, Bilge Sencan, Demet Altun, Erol Kozanoğlu, Omer Berkoz, Kamil Mehmet Tuğrul: Anesthetic and surgical management of patient with risk of anaphylaxis: patient safety and  performance of alternative axillary brachial plexus block. 
Ağrı Dergisi ,
Cenk Şahan, Emine Aysu Şalvız, Gülçin Hilal Alay, Halide Erten Şahan, Volkan Anaklı, Kamil Mehmet Tuğrul: Effects of Sedation on Spinal Anesthesia-induced Maternal Hypotension in Preoperatively Anxious Parturients Underwent Urgent Category-1 Cesarean Section: A Historical Cohort Study.
Turkiye Klinikleri J Anest Reanim 15(2),
Emine Aysu Şalvız, Emre Sertaç Bingül, Meltem Savran Karadeniz, Ömer Berköz, Erman Ak, Kamil Mehmet Tuğrul: Use of ultrasound-guided supraclavicular brachial plexus block as an anaesthetic technique in a patient with neurofibromatosis type 1: a case report. 
Ağrı. ; 30(2)


ULUSAL BİLDİRİLER ()
1.K. Pembeci, M. Tuğrul, S. Öngün, A. Arslan, N. Ekmekçi: 60 olguda multilümen santral venöz kateter uygulaması.
XXI. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi. Bodrum, Ekim,
2.K. Akpir, C. Öner, T. Denkel, G. Azaklı, S. Öngün, M. Tuğrul:  Eklampsi sonrası 3 gün Arefleksi Total tablosunda kalan bir anneden canlı doğum.
XXI. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi. Bodrum, Ekim,
3.L. Telci, J. Kesecioğlu, B. Tezer, M. Tuğrul, T. Özkan: Azot Protoksit "Withdrawal" sendromu. 
XXII. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi. Ankara, Ekim,
4.J. Kesecioğlu, L. Telci, M. Tuğrul, funduszeue.info, S.Çelikel: ARDS oluşturulan tavşanlarda değişik değişik ventilasyon modellerinin değerlendirilmesi.
XXII. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi. Ankara, Ekim,
5.F. Esen, K. Akpir, S. Akyıldız, M. Tuğrul, J. Kesecioğlu: Politravmatize hastaların sedasyon dozunun belirlenmesinde çeşitli parametrelerin rolü. 
XXIII. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi, Samsun, Eylül,
6.A. Aslan, M. Tuğrul, J. Kesecioğlu, B. Tezer, Ö. Arslan: Anestezi sonrası dönemde görülen santral antikolinerjik sendrom (SAS) ve tedavisi.
XXIII. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi, Samsun, Eylül,
7.B. Tezer, J. Kesecioğlu, A. Arslan, T. Özkan, M. Tuğrul: İnsanlarda Azot Protoksit withdrawal sendromu.   
XXIII. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi, Samsun, Eylül,
8.F. Esen, M. Tuğrul, T. Tezcan, funduszeue.info: Pulmoner arter kateterizasyonu uygulanan hastalarda görülen trombositopeni. 
XXIII. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi, Samsun, Eylül,
9.N.Çakar, funduszeue.infoğrul, funduszeue.info, funduszeue.infoıldız, funduszeue.info, funduszeue.infooğlu: Guillain Barre Sendromunda Otonom Sinir Sistemi Tutulması ve Prognoza Etkisi. 
XXIII. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi, Samsun, Eylül,
funduszeue.infoğrul, N.Çakar, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.infoıldız, funduszeue.info: Yoğun Bakım Ünitelerinde SAPS (simplified Acute Physiologic Score) ile Prognoz Tayini. 
XXIII. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi, Samsun, Eylül,
Azaklı G, Tuğrul M: Toraks travmalarında intraplevral  kateter uygulaması.
Ulusal Cerrahi Kongresi, İstanbul Mayıs,
Dayıoğlu E, Barlas S, Bozboğa N, Tireli E, Tuğrul M, Barlas C: İnen Torasik Aort Anevrizmalarında intraluminal halkalı protez kullanımı. (Olgu bildirimi)
V. Ulusal Vasküler Cerrahi Kongresi, Antalya, Ekim
Semih Barlas, Mehmet Tuğrul, Cemil Barlas, Rasim Sarıoğlu, Leyla Dede, Hasibe Çavuşoğlu: Kardiovasküler cerrahide ototransfüzyon uygulaması ve sonuçları.
2. Kalp Cerrahisi ve İnvazif Kardioloji Sempozyumu. İstanbul, Ekim,
M. Tuğrul,  K. Pembeci, N. Çakar, T. Tezcan, B. Zeybek: Transsternal timektomi sonrasında 15 myastenik hastada periinsizyonel TENS uygulaması. 
III. Ulusal Ağrı Kongresi, İstanbul, Ekim
BİLİM UZMANLIĞI TEZ DANIŞMANLIĞI (45)
funduszeue.info Haluk KARPAT, Bronşiyal Bloker Lümeninden Uygulanan CPAP’ın Tek Akciğer Ventilasyonunda Oksijenizasyona  Etkileri
funduszeue.info Emre ÇAMCI, Hipotermik Kardiyopulmoner Bypass’ta Sodyum Nitroprussid ve İsofluran’ın Isınmaya Etkileri
funduszeue.info Mert ŞENTÜRK,  Tek Akciğer Ventilasyonunda Propofol ve İsofluran’ın İntrapulmoner Şant ve Oksijenizasyona  Etkileri
funduszeue.info Hakan KARADENİZ, Tek Akciğer Ventilasyonunda Volüm ve Basınç Kontrollü Ventilasyon Modellerinin Karşılaştırılması
funduszeue.info Jale GENÇELLİ, Açık Kalp Cerrahisi Uygulanan Çocuklarda İsofluran ve Propofol’ün Isının Homojen Dağılımına Etkilerinin Karşılaştırılması
funduszeue.info Zeynep BOZBORA, Çocuk Anestezisinde Propofol ve Halotan’ın Karşılaştırılması
funduszeue.info Ümit UTKUSAVAŞ, Genel Anestezi Uygulamalarının Peroperatif Isı Dağılımına Etkisi
funduszeue.info Melih OKTAY, Gebelerde Genel Anestezide Aspirasyon Pnömonisi Riskinin Değerlendirilmesi ve Klasik Açlık Süresinde Yeni Yaklaşımlar
funduszeue.info Siamek FARNİA, Yeni Bir Kas Gevşetici Rocuronium Bromid’in Etkilerinin Atracurium ve Vecuronium ile Karşılaştırılması
Dr. Fulya UĞURLU, Tek Akciğer Ventilasyonunda Rejyonel ve Genel Anestezi Kombinasyonunun İntrapulmoner Şant ve Oksijenizasyona  Etkileri
Dr. Kenan AÇIKGÖZ, Karotis Endarterektomi Ameliyatlarında Serebral Perfüzyonun İzlenmesi 
Dr. Sevinay KARAKOCA, ASA I-II Hastalarda Tidal Volümün Azaltılmasının Etkileri
Dr. Perihan ERGİN ÖZCAN, Torakotomilerde Preemptif Analjzi-Kombine Anestezi’nin, Genel Anestezi-Postoperatif Analjezi ile Karşılaştırılması
Dr. İlhan DALYANCI, Laparoskopik Cerrahide Hiperkapni ve Asidoz Dakika Ventilasyonunu Arttırmayı Gerektirir mi?
Dr. Ferhan APAYDIN, Sevofluran ve İzofluran’ın Hemodinamik Etkileri ve Derlenme Dönemi Özellikleri Açısından Karşılaştırılması
Dr. Hülya ÇETİNKAYA,  Fallot Tetraloji’li Çocuklarda Ketamin ve İsofluran Anestezisinin Karşılaştırılması
Dr. Kemalettin KOLTKA, Pulmoner Hipertansiyonlu Mitral Kapak Hastalarında Ketamin ve Midazolam Anestezisinin Karşılaştırılması
Dr. Filiz SARAY, Koroner Bypass Cerrahisinde İki Farklı Anestezi İdamesinin İntraoperatif Hemodinami ve Erken Derlenme Sürecine Etkileri
Dr. Akın TOPKARCI, Laparoskopik Jinekolojik Cerrahide Postoperatif Analjezi Amacıyla İntraperitoneal ve İntramüsküler Morfin ve Ketamin Uygulamasının Karşılaştırılması
Dr. Simru TURNAOĞLU, Değişik Hasta Gruplarında Sağ Ventrikül, Sağ Atrium ve Santral Venöz Kan Örneklerinin Pulmoner Arter Kan Örneği ile Oksijen Satürasyonu Açısından Karşılaştırılması
Dr. Basri AKDOĞAN, Elektif Sezaryen Operasyonlarında Sevofluran ile Anestezi İndüksiyonu
funduszeue.info Ebru DEMİRÖRS, Koroner Arter Cerrahisinde Laktatlı Ringer ve Süksinile Jelatin Solüsyonlarıyla Priming Uygulamalarının Postopratif Pulmoner Fonksiyonlara Etkisi 
funduszeue.info SUNGUR,   Genel ve Epidural – Genel Anestezi Kombinasyonunun stres yanıtı üzerine Etkilerinin karşılaştırılması 
funduszeue.info ERTÜRK, Diz Artropilerinde İntraartiküler Olarak Verilen Tenoksikam ve Bapivakainin Postoperatif Ağrı Kontrolünde Etkinliğinin Karşılaştırılması
funduszeue.info SUBAŞI,  Karotis Endarterektomilerde Genel ve Serebral Epidural Anestezi Yöntemlerinin Karşılaştırılması
funduszeue.info AL-DARSANİ, Genel anestezi altındaki hastalarda farklı poziyonlarda santral ve periferik venöz basınç ilişkisi
funduszeue.infoe AY, Minör Cerrahi Operasyonlarından Sonra Erken Dönem Postoperatif Ağrı Kontrolünde Hasta Kontrollü Analjezi Yöntemiyle Tramadol ve Metamizolün Etkinlik ve Yan Etkilerinin Karşılaştırılması
funduszeue.info (KETENCİ) SELÇUKOGLU, Toraks Travmalı Hastalarda Patient Controlled Analgesia (PCA) Uygulanması ile Morfin ve Tramadolün Karşılaştıtılması
funduszeue.info EKER, Gebelerde Spinal Anestezi Öncesi Verilen Farklı Sıvı ve Efedrin Kombinasyonlarının Hipotansiyon Etkilerinin Karşılaştırılması
funduszeue.info Cem GÜNEYLİ, Kombine Spinal Epidural Doğum Analjezisinde İntratekal fentanil ile Fentanil/Bupivakain Kombinasyonunun etkinliğinin Karşılaştıtılması
funduszeue.info AKTAŞ, Öngörülen ve Öngörülmeyen Zor Entübasyon Olgularının İncelenmesi
funduszeue.info AHMEDİ Artroskopilerde Premedikasyon amacı ile Uygulanan Midazolam ve Fentanyl + DHB’nin Stres Parametreleri Üzerine Etkileri
Dr. Duygu EMİNE GÜDÜK   Çocuklarda farklı ajanlar ile yapılan premedikasyonların etkilerinin karşılaştırılması
funduszeue.info KISA   Laparoskopik nefrektomide Transperitoneal ve Retroperitoneal Yöntemlerinin karşılaştırılması
Dr. Aydoğan AKIN, yaş arasındaki çocuk hastalarda oral ketamin ve oral midazolam’ın farklı doz kombinasyonlarında premedikasyon etkilerinin karşılaştırılması
Dr. İpek BATMAN, Laparoskopik kolesistektomilerde ultrasonografi eşliğinde preemptif uygulanan transversus abdominis plan (TAP) bloğunun perioperatif dönemde opioid ihtiyacına etkisi
Dr. Güray DEDEBEK, Aksiler yaklaşımla yapılan brakial pleksus blokajında sinir stimülatör yöntemi ile USG eşliğinde uygulanan sinir stimülatör yönteminin karşılaştırılması
Dr. Ebru ONUK,  Pediatrik olgularda klasik formüllerle hesaplanan endotrakeal tüp çapı ve derinliginin Türk populasyonuna uygunlugu
Dr. Erdem BAYAZIT,  TURP operasyonlarında monopolar ve bipolar yöntemin karşılaştırılması
Dr. Murathan YAZICI, Koroner stentli hastalarda kalp dışı cerrahide perioperatif kanama ve stent trombozu riskinin değerlendirilnmesi
Dr. Orkhan MAMMADOV, Radikal sistektomi operasyonu geçiren hastalarda genel anestezi ile kombine genel/epıdural anestezinin serum ıl-1β, tnf- α, ıfn- γ üzerine etkilerinin karşılaştırılması
Dr.Şükrü ONBAŞI, Diabetik olan ve olmayan hastalarda ultrason veya nörostimülatör eşliğinde uygulanan aksiller brakial pleksus blok sonuçlarının karşılaştırılması
Dr. BİLGE ÖZGE KILIÇ,     Geriatrik hastalarda farklı gaz akımları ile uygulanan anestezi yönetiminin kognitif fonksiyonlar üzerine etkisi
Dr. HACER POLAT,     Pediatrik hastalarda alt batın cerrahisinde bilateral transversus abdominis plan bloğu ve kaudal bloğun postoperatif analjezi etkilerinin prospektif, randomize karşılaştırılması    
Dr. Ezgi KAYIKÇI,  Laparoskopik ve Açık Nefroktomilerde İntraabdominal Basınç ve Pozisyon Değişikerinin Optik Sinir Kılıf Çapı Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması
funduszeue.infoğrul,  N. Çakar, T. Tezcan, S. Özyalçın, S. Erdine, K. Akpir: 30 hastada torakotomi sonrası TENS uygulaması.
III. Ulusal Ağrı Kongresi, İstanbul, Ekim
T. Tezcan,  M. Tuğrul, B. Zeybek, K. Pembeci: Abdominal aort anevrizması ameliyatlarında kullanılan %5 dekstroz ve ringer solüsyonlarının hemodinamik, metabolik ve hormonal parametrelere etkilerinin karşılaştırılması.
XXV. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi Abstrakt Kitabı, Marmaris Ekim,
K. Pembeci, M. Tuğrul, K. Akpir, A. Yavru: Pipeküronyum bromid'in klinik kullanımda nöromusküler iletiye etkilerinin araştırılması.
XXV. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi Abstrakt Kitabı, Marmaris Ekim,
M. Tuğrul,  K. Pembeci, K. Akpir, A. Yavru: Pipeküronyum bromid'in hemodinamik parametrelere etkilerinin panküronyum bromid ile karşılaştırılması.
XXV. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi Abstrakt Kitabı, Marmaris Ekim,
K. Pembeci,  M. Tuğrul, S. Kalender, A. Yavru, B. Zeybek, B. Tezer, K. Akpir:  Tek akciğer ventilasyonu uygulanan köpeklerde dopamin ve dobutamin'in hemodinamik ve solunumsal parametrelere etkileri.
XXVI. Türk Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Kongresi Abstrakt Kitabı, Haziran, İstanbul,
S. Çelikel,  K. Pembeci, M. Tuğrul, T. Özkan, K. Doğruer: Kardiyopulmoner bypass sonrası koagülopatilerin tedavisinde tromboelastografik kontrolle fibrinojen uygulaması.
1.Göğüs Kalp Damar Anestezi Yoğun Bakım Kongresi Abstrakt Kitabı, Ekim, Nevşehir,
funduszeue.info, Ş. Köprülü, M. Tuğrul, funduszeue.infoi: Epidural araklığın basıncının değerlendirilmesi. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Kongresi Abstrakt Kitabı, İstanbul Kasım,                   
E.Çamcı, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Pulmoner arteriovenöz malformasyon rezeksiyonu ve anestezik yaklaşım. 
1. Çukurova Anesteziyoloji Sempozyumu, Mersin,
funduszeue.infoğrul, E.Çamcı, funduszeue.infoniz, K.Açıkgöz, funduszeue.infoi, funduszeue.info: Karotis cerrahisinde yeni bir monitörizasyon: Rejyonel serebral oksimetri. 
1. Çukurova Anesteziyoloji Sempozyumu, Mersin,
funduszeue.infolı, funduszeue.infoniz, Ş.Dilege, M.Şentürk, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoğlu, M.Özgür: Karotis cerrahisinde beyin kan akımı monitörizasyonu: Serebral oksimetri.
8. Ulusal Vasküler Cerrahi Kongresi abstrakt kitabı,
T.Özkan, A.Yıldırım, funduszeue.info, S.Çelebi, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Laparoskopik cerrahide intraperitoneal morfin. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXX. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
T.Özkan, funduszeue.infoçelli, GK. Talu, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Orşiopeksi sonrası analjezide ilioinguinal-iliohipogastrik bloğun etkinliği. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXX. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
T.Özkan, GK. Talu, funduszeue.infoçelli, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Operasyondan önce ve sonra uygulanan kaudal bloğun analjezik etkileri. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXX. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
funduszeue.infoçelli, funduszeue.info, E.Çamcı, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Pediatrik kardiyak cerrahide propofol ve isofluranın ısınmaya etkileri. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXX. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
funduszeue.info, funduszeue.infoğlu, K.Açıkgöz, funduszeue.infoğrul, funduszeue.info, funduszeue.info: Laparoskopik cerrahide N2O’ya bağlı splanknik vazokonstrüksiyonun tonometrik yöntemle araştırılması. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXX. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
E.Çamcı, N.Çakar, funduszeue.infoça, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Sol atrial miksomaya bağlı pulmoner hipertansiyon. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXX. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
M.Şentürk, E.Çamcı, funduszeue.infoniz, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Tek akciğer ventilasyonunda arter oksijenizasyon ve intrapulmoner şant üzerine propofol ve isofluranın etkilerinin karşılaştırılması. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXX. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
funduszeue.infoniz, E.Çamcı, M.Şentürk, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi, funduszeue.info: Tek akciğer ventilasyonunda volüm ve basınç kontrollü ventilasyon modellerinin karşılaştırılması. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXX. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
M.Şentürk, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul, GK. Talu, E.Çamcı, funduszeue.info, T.Özkan, A.Yücel, funduszeue.info: Posttorakotomi Ağrısı: Hasta kontrollü analjezi uygulaması (Erken Sonuçlar). 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXI. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Bursa.
E.Çamcı, F.Uğurlu, M.Şentürk, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Tek akciğer ventilasyonunda kombine anestezinin intrapulmoner şant ve oksijenizasyona etkileri. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXI. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Bursa.
funduszeue.infoğrul, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.infoi, funduszeue.info: Fiberoptik bronkoskopik entübasyon deneyimlerimiz. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXI. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Bursa.
funduszeue.infoca, funduszeue.infoğlu, funduszeue.info, T.Özkan, funduszeue.infoğrul: ASA I-II hastalarda tidal volüm azaltılmasının etkileri. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXI. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Bursa.
E.Çamcı, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Büyük arter transpozisyonunda arteryel switch operasyonu: Anestezi ve postoperatif takip. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXI. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Bursa.
funduszeue.info, funduszeue.info, M.Şentürk, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Anestezi polikliniğimizde yapılan preanestezik değerlendirmenin ASA sınıfındaki rolü. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXI. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Bursa.
M.Şentürk, funduszeue.infoğrul, E.Çamcı, funduszeue.info, O.Şad, Ş.Dilege, funduszeue.infoi: Bir bronş rüptürü olgusunda tek akciğer ventilasyonunun deüişik bir uygulaması (Olgu Sunumu). 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXI. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Bursa.
Emre Çamcı, Mustafa Karslı, Vural Özcan, Mert Şentürk, Emin Tireli, Mehmet Tuğrul: Abdominal aortik cerrahide sigmoid intramural pH.
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Antalya.
M.Şentürk, funduszeue.info, T.Özkan, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Genel anestezi ve kas gevşemesi uygulanmış hastalarda oral fiberoptik entübasyon.
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Antalya.
M.Şentürk, T.Özkan, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Laringeal mask uygulamasında end-tidal CO2 monitörizasyonunun değeri.
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Antalya.
funduszeue.info, funduszeue.infoğlu, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul: Genel anestezi ile Genel anestezi - Epidural anestezi kombinasyonunun karşılaştırılması.
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Antalya.
E.Çamcı, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi, funduszeue.info: Koroner cerrahisinde anestezi idamesi: Midazolam ve İzofluran.
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Antalya.
Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul, Tülay Özkan, Hülya Çetinkaya, Kamil Pembeci, Lütfi Telci: Fallot tetralojisinde ketamin ve izofluran anestezisinin karşılaştırılması.
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Antalya.
funduszeue.info, Ş.Dilege, M.Şentürk, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoı: Trakea ve bronş rüptürleri: 3 olgunun analizi.
Bildiri Özetleri Kitabı, funduszeue.info Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Kongresi, Antalya.
funduszeue.infoğlu, E.Çamcı, İ.Ö.Akıncı, N.Çakar, funduszeue.infoğrul: Değişik hasta gruplarında sağ ventrikül, sağ atrium ve santral venöz kan örneklerinin pulmoner arter kan örneği ile oksijen satürasyonu açısından karşılaştırılması. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Mersin.
funduszeue.infol, M.Şentürk, T.Özkan, funduszeue.info, F.Özcan, funduszeue.infoğrul: Sistoskopilerde subhipnotik dozlarda propofol ile ‘Monitored Anesthesia Care’ uygulaması. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Mersin.
funduszeue.info, Ö.Arslan, funduszeue.infoğrul, funduszeue.info: Göz içi basıncı artmış olan hastalarda atraküryum ve roküronyumun IOP üzerine etkileri. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Mersin.
E.Çamcı, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Pediyatrik hastalarda kardiyopulmoner bypass sırasında oluşan serebral hasarın S B proteini ile tayini. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Mersin.
E.Çamcı, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Pulmoner hipertansif mitral kapak hastalarında ketamin ve midazolam anestezisi. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Mersin.
E.Çamcı, M.Şentürk, funduszeue.infoçora, funduszeue.infocı, funduszeue.infoğrul: Pediyatrik torakotomilerde tek akciğer ventilasyonu uygulamalarımız. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Mersin.
funduszeue.infoğrul, PE Özcan, Ö.Akıncı, funduszeue.infoğrul, funduszeue.info, funduszeue.info, N.Çakar: Recruitment manevrasına primer ve sekonder ARDS’de oksijenizasyon cevabı. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIV. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Kuşadası.
M.Şentürk, T.Özkan, funduszeue.infoniz, funduszeue.info, Ş.Dilege, funduszeue.infoğrul: Tek akciğer ventilasyonunda iki FiO2 oranının oksijenizasyon ve pulmoner şanta etkileri. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIV. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Kuşadası.
M.Şentürk, PE Özcan, GK Talu, E.Kıyan, E.Çamcı, Ş.Dilege, funduszeue.info, S.Özyalçın, funduszeue.infoğrul: Uzayan post-torakotomi ağrısı: Üç analjezi tekniğinin etkilerinin araştırılması. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIV. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Kuşadası.
funduszeue.info, T.Özkan, funduszeue.info, funduszeue.info, M.Şentürk, funduszeue.infoğrul: Tek doz magnezyum sulfatın mivaküryumun nöromusküler bloğuna etkisi. 
Bildiri Özetleri Kitabı, XXXIV. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Kuşadası.
funduszeue.infoay, H.Çavuşoğlu, funduszeue.info, funduszeue.infoıoğlu,  E.Çamcı, funduszeue.infoğrul: Süksinil Jelatin’in priming solüsyonunda kullanımının postoperatif akciğer fonksiyonlarına etkisi.
VI. Ulusal Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Kongresi, Antalya.
funduszeue.infoay, H.Çavuşoğlu, funduszeue.info, E.Çamcı, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoıoğlu: Hipotermik kardiyopulmoner bypass’ta izofluran ve sevofluran’ın ısınmaya etkilerinin karşılaştırılması. 
VI. Ulusal Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Kongresi, Antalya.
Mert Şentürk, Necla Dereli, Emre Çamcı, Ayşen Yavru, Mehmet Tuğrul: Tek akciğer ventilasyonunda basınç kontrollü ventilasyon ve PEEP uygulaması. 
XXXV Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Emin Tireli, Mehmet Tuğrul: Ekstrakardiyak kavapulmoner şantlar. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Emin Tireli, Mehmet Tuğrul: Kompleks konjenital cerrahi sonrası mortalite öngörüsü. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Kemalettin Koltka, Necla Dereli, Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul: ICD yerleştirilmesinde pentotal ve propofolün karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Kemalettin Koltka, Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci: Süksinil Jelatin’in priming solüsyonlarında kullanımının postoperatif akciğer fonksiyonlarına etkisi. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Leyla Sevgenay, Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci: Hipotermik kardiyopulmoner bypass’ta izofluran ve sevofluran’ın ısınmaya etkilerinin karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Tülay Özkan, Emre Çamcı, Emin Tireli, Mehmet Tuğrul: Gebelikte görülen aort disseksiyonu olgusu. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
funduszeue.info, funduszeue.infoş, D.Güneş, S.Küçükay, funduszeue.infoğrul: Omurga cerrahisinde kontrollü hipotansiyonda kullanılan desfluran ve propofolün wake-up testi süresine etkileri. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
funduszeue.info, funduszeue.infoş, D.Güneş, S.Küçükay, funduszeue.infoğrul, funduszeue.infoi: Omurga cerrahisinde wake-up testi sırasında bispektral indeks. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul: Açık kalp cerrahisi sonrası transport. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Erol Sezgin, Mehmet Tuğrul: Hemodiyaliz hastasında mitral kapak replasmanı esnasında modifiye hemofiltrasyon. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Emin Tireli, Mehmet Tuğrul: Pulmoner kan akımı artışına yönelik cerrahi girişimlerde end-tidal CO2 monitörizasyonu. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Kenan Sever, Emin Tireli, Mehmet Tuğrul: Konjenital kardiyak cerrahide konvansiyonel ve kombine ultrafiltrasyonun karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Ekim , Antalya.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Mehmet Tuğrul, Kamil Pembeci: Kompleks konjenital kalp cerrahisinde mortalite öngörüsünde farklı yöntemler. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, 27 Kasım-1 Aralık , Antalya.
Zerrin Sungur, Emre Çamcı, Umut Kartal, Mehmet Tuğrul: Pediatrik kardiyak anestezide sevofluran ve ketamin kullanımının karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, 27 Kasım-1 Aralık , Antalya.
Z. Sungur, A Süzer, E. Çamcı, M. Tuğrul: Açık kalp cerrahisinde priming solüsyonunda hipertonik salin kullanımının damar dışı akciğer suyuna etkisi. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Aralık , Antalya.
funduszeue.infoniz, funduszeue.info, E. Çamcı, funduszeue.info, M.Şentürk, M. Tuğrul: Ürolojik operasyonlarda postoperatif bupivakain ve ropivakain infüzyonunun analjezik etkilerinin karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Aralık , Antalya.
Z. Sungur, funduszeue.info, E. Çamcı, M. Tuğrul: Periferik damar cerrahisinde epidural bupivakain ile ropivakain karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Aralık , Antalya.
Ayşegül Karabay, Tülay Özkan, İlkay Başkan, Elvan Uludağ, Mehmet Tuğrul: İntraoperatif gelatin kullanımı sonrası gelişen anaflaksi. 
XL. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul. 
Serap Aktaş, Nilüfer Haker, Zerrin Sungur, Mehmet Tuğrul: Beklenen ve beklenmeyen zor entübasyon. 
XL. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
Nilüfer Haker, Basri Akdoğan, Lütfi Telci, Mehmet Tuğrul, Zerrin Sungur: Katarakt cerrahisinde intravenöz ilaç uygulamalarının BIS monitörizasyonu ile karşılaştırılması. 
XL. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
Cem Güneyli, Tülay Özkan, Zerrin Sungur, Ayşen Yavru, Mehmet Tuğrul, Kutay Akpir: Doğum analjezisinde kombine spinal-epidural blok tekniğinin etkinliğinin değerlendirilmesi. 
XL. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul.
Elvan Uludağ, Süleyman Küçükay, Perihan Ergin Özcan, Reyhan Şahin, Mehmet Tuğrul, Nahit Çakar: İntraoperatif gelatin kullanımı sonrası gelişen anaflaksi. 
XL. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul. 
Kemalettin Koltka, Tuğçe Erdem, Çiğdem Selek, Süleyman Küçükay, Mehmet Tuğrul: Larsen Sendromunda Anestezik Yaklaşım. 
XLI. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya. 
Mukadder Orhan Sungur, Tülay Özkan Seyhan, Didem Akpir, Bünyamin Karasu, Erman Altuntaş, Mehmet Tuğrul: Ciddi kalp hastası gebelerde  kombine spinal-epidural anestezi deneyimlerimiz. 
XLI. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya. 
Kemal Koltka, Çiğdem Selek, Pınar Kurnaz,  D.G. Kaya, Mehmet Tuğrul: Epidermolizis Bülloza’da anestezik yaklaşım. 
XLII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya. 
funduszeue.info Ülke, E.Çamcı, funduszeue.infoğrul, funduszeue.info, funduszeue.infoi, funduszeue.info: Koroner cerrahisinde sevofluran ve propofolün myokardiyal derlenme üzerine etkileri. 
XLII. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya. 
funduszeue.info, M.Kılıç, funduszeue.info, E.Çamcı, funduszeue.infoğrul: Obezitede atraküryum dozu: İdeal ağırlık mı, aktüel ağırlık mı? 
XLIV. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya.
funduszeue.info, funduszeue.info, E.Çamcı, M.Şentürk, funduszeue.info, funduszeue.infoğrul, funduszeue.info, funduszeue.info: Torakoskopik akciğer rezeksiyonu hastalarında torakal epidural analjezi zamanlamasının postoperatif solunum fonksiyonlarına etkisi. 
XLIV. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya.
funduszeue.info, funduszeue.infooz, funduszeue.info, M.Şentürk, E.Çamcı, funduszeue.infoğrul: Beklenmedik zor havayolunda çift lümenli tüp yerleştirilmesi. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya.
Emine Aysu Salviz, Aylin Tetik, Nukhet Sivrikoz, Volkan Demirdogen, Serhat Atalay Evis, Erol Kozanoglu, Kamil Mehmet Tugrul: İnternal Juguler Ven Kateterizasyonunda Nadir Görülen Bir Komplikasyon: Tiroservikal Trunkus Psödoanevrizması.
Göğüs ve Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Kongresi Nisan, Kapadokya,
Emine Aysu Şalvız, Ömür Aksoy, Erdem Beyazıt, Ömer Berköz, Serhat Atalay Eviş, Kamil Mehmet Tuğrul:
Epidermolizis Bülloza Tanılı Hastada Psödosindaktili Cerrahisi için Ultrason-eşliğinde Aksiller Brakial Pleksus Blok Uygulaması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya.
Emine Aysu Şalvız, Mukadder Orhan Sungur, Emre Çamcı, Perihan Ergin Özcan, Kamil Mehmet Tuğrul, Tülay Özkan Seyhan: Kritik Olay Bildiriminin Anestezi Pratiğine Getirdikleri: Bir Üniversite Hastanesinin Deneyimleri.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya.
Emine Aysu Şalvız, Emre Sertaç Bingül, Ömer Berköz, Erman Ak, Kamil Mehmet Tuğrul: Nörofibromatozis Tip 1 Tanılı Hastada Ultrason eşliğinde Supraklavikuler Brakial Pleksus Blok Deneyimimiz
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , Antalya.
Emine Aysu Şalvız, Şükrü Onbaşı, Anıl Özonur, Mukadder Orhan Sungur, Ömer Berköz, Kamil Mehmet Tuğrul: Diabetes Mellitus Tanılı Hastalarda, Aksiller Brakial Pleksus Blok Süresi Sağlıklı Kontrollerden Daha Uzundur: Prospektif Gözlemsel Çalışma.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , İstanbul.
Cenk Şahan, Emine Aysu Şalvız, Gülçin Hilal Alay, Halide Erten Şahan, Volkan Anaklı, Kamil Mehmet Tuğrul: Acil Kategori-1 Sezaryen Cerrahisi Uygulanan ve Preoperatif Anksiyetesi Olan Gebelerde Sedasyonun Spinal Anesteziye Bağlı Görülen Maternal Hipotansiyon Üzerindeki Etkisi: Tarihi Kohort Çalışma
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , İstanbul.
Meltem Savran Karadeniz, İşbara Alp Enişte, Sabahat Usta, Hayriye Şentürk Çiftçi, Tzevat Tefik, Öner Şanlı, Kamil Pembeci, Kamil Mehmet Tuğrul: Parsiyel nefrektomi operasyonlarında gelişen perioperatif akut böbrek yetersizliğinin erken tanısında serum neutrophil gelatinase-associated lipocalin'in (NGAL) önemi
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi , İstanbul.
Savran Karadeniz M., Şentürk Çiftci H., Tefik T., Mammadov O., Yazıcı H., Nane İ., Türkmen A., Oğuz F., Aydın F., Tuğrul K.M.:
Canlıdan böbrek nakli operasyonlarında farklı volatil anesteziklerin serum proinflamatuvar sitokin düzeyleri üzerine etkilerinin karşılaştırılması
Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği XI. Kongresi, , Konya.
Savran Karadeniz M., Şentürk Çiftci H., Tefik T., Mammadov O., Yazıcı H., Nane İ., Türkmen A., Oğuz F., Tuğrul K.M.: Canlıdan böbrek nakli operasyonlarında desfluran ve sevofluranın transplante böbrek fonksiyonları üzerine etkilerinin karşılaştırılması; prospektif randomize klinik çalışma.
Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği XI. Kongresi, , Konya.
Meltem Savran Karadeniz, Emine Aysu Şalvız, Nükhet Sivrikoz, Burcu Kulaksız, Binnur Çavdaroğlu, Selçuk Erdem, Hayriye Şentürk Çiftçi, Kamil Mehmet Tuğrul: Laparoskopik nefrektomilerde pozisyon değişikliğinin optik sinir kılıf çapına etkileri. 
Kış Sempozyumu, 10—12 Mart , Bursa.
Karadeniz MS, Ciftci HS, Tefik T, Mammadov O, Demir E, Nane I, Turkmen A, Tugrul KM: Böbrek nakli operasyonlarında farklı volatil anesteziklerin cxcl9, cxcl10 üzerine etkileri. 
Transplantasyon İmmünolojisi ve Genetiği Kongresi, Nisan , Antalya.
Meltem Savran Karadeniz, Emine Aysu Şalvız, Beril Dinçer, Ceren Gökduman, Hayriye Şentürk Çiftci, Kamil Mehmet Tuğrul, Mukadder Orhan Sungur: Çocuklarda inguinal herni operasyonlarında farklı lokal anestezik konsantrasyonlarında uygulanan transversus abdominis plan (TAP) bloğunun postoperatif ağrı üzerine etkilerinin karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Ekim , Antalya.
Meltem Savran Karadeniz, Orkhan Mammadov, Hayriye Şentürk Çiftci, Nükhet Sivrikoz, Sebahat Usta, Öner Şanlı, Kamil Mehmet Tuğrul: Radikal sistektomi operasyonlarında farklı anestezi yöntemlerinin serum IL-6, IL ve TGF-ß üzerine etkilerinin karşılaştırılması. 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Ekim , Antalya.
Nur Canbolat, Tuğçe Yeniocak, Emine Aysu Şalvız, Nukhet Sivrikoz, Mukadder Orhan Sungur, Kamil Mehmet Tuğrul, Kahraman Öztürk: Diabetes Mellitus Tanısı Olan ve Olmayan Hastalarda İnfraklavikuler Brakial Pleksus Blok Özelliklerinin Karşılaştırılması: Prospektif Gözlemsel Çalışma. (SS) 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Kasım , Antalya.
Vecih Anıl Özonur, Emine Aysu Şalvız, Nükhet Sivrikoz, Erol Kozanoğlu, Soner Karaali, Hürü Ceren Yaşa, Hacer Polat, Ufuk Emekli, Kamil Mehmet Tuğrul, Mukadder Orhan Sungur: Bilateral makromasti cerrahisinde tek ve cift enjeksiyon torakal paravertebral blok uygulamalarının perioperatif ve postoperatif etkilerinin karşılaştırılması: Randomize kontrollü çalışma. (SS) 
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi Kasım , Antalya.


KİTAP BÖLÜMÜ (14)
funduszeue.infoğrul Denkel, Mehmet Tuğrul: Zehirlenmeler ve Tedavi İlkeleri,
Yoğun Bakım Sorunları ve Tedavi İlkeleri. Haydar Şahinoğlu (Editör), Türkiye Klinikleri Yayınevi, ,
funduszeue.inforatif dönemde tıbbi konsültasyonun önemi ve beklentiler: Perioperatif iç hastalıkları konsültasyonu, Nobel Tıp Kitabevi,
funduszeue.infoktral cerrahide ameliyat öncesi hazırlık ve derin ven trombozu profilaksisi: Kolon, Rektum ve Anal Bölge Hastalıkları,  
funduszeue.inforatif Süreçte Konsültasyon: Perioperatif Pulmoner Değerlendirme, Toraks Kitapları,
funduszeue.inforatif Değerlendirme: Üroloji'de Perioperatif Süreç Yönetimi, Türk Üroloji Akademisi Yayınları, pp ,
ISBN
funduszeue.inforatif Dönemde İlaç Kullanımı: Üroloji'de Perioperatif Süreç Yönetimi, Türk Üroloji Akademisi Yayınları, pp ,
ISBN
funduszeue.info Üro-onkolojik Girişimlerde Monitörizasyon, Anestezi Yönetimi ve Sıvı Rejimleri: Üroloji'de Perioperatif Süreç Yönetimi, Türk Üroloji Akademisi Yayınları, pp ,
ISBN
funduszeue.info-P Sendromu: Üroloji'de Perioperatif Süreç Yönetimi, Türk Üroloji Akademisi Yayınları, pp ,
ISBN
funduszeue.info Karadeniz M, Tuğrul KM. İnfant Dönemde Anestezi ve Perioperatif Bakım. Ander AH, Ziylan HO, Oktar T, Editörler. Üriner Sistem Anomalilerinin Prenatal Tanısı ve Postnatal Takibi - II. 1. Baskı. Ankara, Türkiye Klinikleri, , p ISBN:
Tuğrul KM. İnhalasyon Anestezisinde Fizik Prensipler. Tuğrul KM, Çamcı AE, Editörler. İnhalasyon Anestezisi, İstanbul Tıp Kitapevleri,  p 
ISBN
Tuğrul KM, Özonur A. İnhalasyon Anesteziklerinin Fizikokimyasal Özellikleri Ve Minimal Alveoler Konsantrasyon. Tuğrul KM, Çamcı AE, Editörler. İnhalasyon Anestezisi, İstanbul Tıp Kitapevleri, ,   p ISBN
Tuğrul KM. İnhalasyon Anesteziklerinin Farmakokinetiği. Tuğrul KM, Çamcı AE, Editörler. İnhalasyon Anestezisi, İstanbul Tıp Kitapevleri, ,  p ISBN
Tuğrul KM, Abdullah T. İnhalasyon Anesteziklerinin Farmakodinamik Etkileri. Tuğrul KM, Çamcı AE, Editörler. İnhalasyon Anestezisi, İstanbul Tıp Kitapevleri, ,   p 
ISBN
Yavru HA, Tuğrul KM. İnhalasyon Anesteziklerinin Hepatik Sisteme Etkileri. Tuğrul KM, Çamcı AE, Editörler. İnhalasyon Anestezisi, İstanbul Tıp Kitapevleri, ,  p  ISBN

ULUSAL KİTAP EDİTÖRLÜĞÜ (2)

1. Tuğrul KM, Kadıoğlu A. Üroloji'de Perioperatif Süreç Yönetimi, Türk Üroloji Akademisi Yayınları. ISBN
funduszeue.infoğrul KM, Çamcı AE. İnhalasyon Anestezisi, İstanbul Tıp Kitapevleri, ISBN

PROJELER  (4)

funduszeue.info ID:
Proje Yöneticisi: Kamil Mehmet TUĞRUL
Proje Kodu: TTU
Proje Başlığı: Radikal sistektomi operasyonu geçiren hastalarda kombine genel/epidural anestezinin serum IL-1 beta, TNF-alfa ve IFN-gama üzerine etkileri 
Proje Türü: Tez Projesi, Tıpta Uzmanlık

funduszeue.info ID:
Proje Kodu: BYP
Proje Başlığı: Comparison of Two Different Inhalation Anesthetics on Grafted Kidney Function in Patients Undergoing Renal Transplantation Surgery Desflurane or Sevoflurane
Görev: Yönetici

funduszeue.info ID:
Proje Kodu: BEK
Proje Başlığı: Effects Of Different Volatile Anaesthetics On Cxcl9 And Cxcl10 In Kidney Transplant Surgeries
Görev: Araştırmacı

funduszeue.info ID
Tubitak Projesi
Proje Başlığı: Postoperatif Ağrı Tedavisinde Opioid Analjeziklere Cevapla İlişkili Olabilecek COMT, Serotonin, OPRM1, ABCB1, UGT2B7 Genlerinin Varyantlarının Araştırılması

 

  • Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği
  • Göğüs Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği 

KONFERANSLAR ve KURSLAR (26)
funduszeue.info-lung Ventilation:Differential Lung Ventilation. 
International Symposium: Ventilation of the Lung. 18 Kasım , Antalya.
funduszeue.infoak Hastada Non-kardiyak Cerrahi Anestezisi. 
XXX. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, İstanbul.
funduszeue.infozi’de Fizik Kuralları ve Anestezi Teorileri. 
Anestezi ve Reanimasyon Eğitim Kursu, 25 Mayıs , İstanbul
funduszeue.infok Cerrahide Anestezi.
Anestezi ve Reanimasyon Eğitim Kursu, 19 Kasım , İstanbul 
funduszeue.infozi idamesinde Sevoflurane. 
Sevofluran paneli, 30 Nisan , İstanbul.
funduszeue.info’te Tedavi. 
Dicle-Fırat Havzası I. Nütrisyon Sempozyumu, Mayıs , Diyabakır.
funduszeue.info Sinir Sistemi ve Anestezi. 
XXXIII Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Mersin.
funduszeue.infoptik Entübasyon Workshop. 
XXXIV Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Kuşadası.
funduszeue.infoptik Entübasyon Workshop. 
XXXV Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi, Antalya.
Geriatrik hastada anestezi problemleri. 
Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi, , İstanbul.
Şokta inotrop tedavi. 
XII. Ulusal Yoğun Bakım Kongresi. Kuşadası,
ß-Adrenerjik blokerlerin farmakodinamisi.
IV. Göğüs ve Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Sempozyumu. Samsun,
Preoperatif değerlendirme/mortalite-morbidite ilişkisi paneli.  “Standart Preoperatif tetkikler”
XL. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kongresi İstanbul
Kardiyovasküler fonksiyon regülasyonu
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Ulusal Kongresi, Ekim, Antalya
Günübirlik Anestezide Kalite paneli  “Anestezi Teknikleri ve Risk Yöntimi”
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Ulusal Kongresi, 28 Ekim-1 Kasım, Antalya
Supraglottik Havayolu Araçları paneli “Fiberoptik bronkoskopun klinikteki yeri”
ARUD , Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği Sempozyumu, Nisan, , Eskişehir 
Kanasın mı? Tıkansın mı? Büyük Üroloji Buluşması-I, 31 Ekim-3 Kasım Antalya
KBB’de Aneztezi özellikleri. Türk Ulusal KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi, Kasım Antalya
Stentli hasta: Kanasın mı? Tıkansın mı? Göğüs ve Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Kongresi Nisan, Kapadokya,
Hematüri’ye Güncel Yaklaşım paneli: Hemostazı etkileyen ilaç kullanan hastalara yaklaşım. Ulusal Üroloji Kongresi Ekim, Kıbrıs  
Hot Topics in Anesthesia paneli: Patients with coronary stents: Should we stop the drugs? 28th SMART Meeting, May Milan,
Toraks Cerrahisi Paneli: Antiplatelet kullanan hasta. Göğüs ve Kalp Damar Anestezi ve Yoğun Bakım Derneği Kongresi Mayıs, İstanbul,
Yüksek riskli ürolojik hasta popülasyonunda cerrah-anestezist-konsültan üçgeninde çözüm arayışları: olgu bazlı ameliyata hazırlık.
Ulusal Üroloji Kongresi 12 – 15 Ekim , Kıbrıs.
Majör ürolojik girişimlere ameliyat öncesi, esnasında ve sonrasında güncel yaklaşım. Ulusal Üroloji Kongresi 26 – 29 Ekim , Kıbrıs.
ERAS’ın intraoperatif bileşenleri. Anestezistanbul 16 Kasım
Antikoagülan kullanan hastalarda perioperatif yönetim. Ulusal Üroloji Kongresi 10 – 13 Ekim , Antalya.
 

Emin Tireli Kimdir?

Prof. Dr. Emin Tireli Kimdir?

doğumlu olan Prof. Dr. Emin Tireli, İzmir Atatürk Lisesi mezunudur. yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Prof. Dr. Emin Tireli, yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda başladığı uzmanlık eğitimini yılında tamamladı. yılında Doçent, yılında Profesör unvanını aldı. 'den fazla ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan makalesi bulunmaktadır. İstanbul Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam eden Prof. Dr. Emin Tireli, yarı zamanlı olarak Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi alanında hizmet vermektedir.

Uzmanlık Alanları: Yenidoğan kalp cerrahisi, Çocuk Kalp Cerrahisi, Pediatrik Kalp Cerrahisi, Aortic Cerrahi

Emin Tireli BiyografiEmin Tireli ÖzgeçmişiEmin Tireli Kim

Medical Park Bahçelievler Hastanesi

Medical Park Bahçelievler Hastanesi

İstanbul/ Bahçelievler

Bahçelievler Mahallesi, E-5 Karayolu / Kültür Sok No:1, , Bahçelievler / İstanbul

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Doktorları

Medical Park Bahçelievler Hastanesi kurumunda görev yapan doktorların listesi. Dilediğiniz uzmanlık alanını seçerek Medical Park Bahçelievler Hastanesi bünyesinde görev yapan o alandaki doktorları görüntüleyebilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Medical Park Bahçelievler Hastanesi hangi branşlarda hizmet vermektedir?

Medical Park Bahçelievler Hastanesi adres bilgileri nelerdir?

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Bahçelievler Mahallesi, E-5 Karayolu / Kültür Sok No:1, Bahçelievler İstanbul adresinde hizmet vermektedir.

Medical Park Bahçelievler Hastanesi bünyesinde hizmet veren doktorlardan nasıl randevu alabilirim?

funduszeue.info Medical Park Bahçelievler Hastanesi profil sayfasını ziyaret ederek kurumda görev yapan doktorların listesini inceleyebilir, dilediğiniz doktorun profil sayfasından randevu alabilirsiniz.

  • MK

    Mu** K**

    Omuz ameliyatım harika geçti, tüm ameliyat sonrası dönemde her adımda ilgilendi. Sağol varol doktorum

    Doç. Dr. Ersin KUYUCU

    Ortopedi Ve Travmatoloji

    19 Eyl

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası